Elmélkedések

Üzenet a huszonéveseknek egy sikeres nőtől: Ne kövessétek a példámat!

Az alábbi üzenetet Denis Prager osztotta meg a rádióműsorába betelefonáló egyik hallgatójának engedélyével, aki reméli, hogy véleményével segíthet másoknak elkerülni élete legnagyobb tévedését.

Mostanában elég ritkán osztok meg mások által írt posztokat, de ez alkalommal úgy éreztem, hogy az alábbi figyelmeztetés Magyarországon is elkél, ahol talán még nem annyira kései az óra, mint az óceán túlpartján, kiegészítve azzal a nem csekély igazsággal, hogy Isten Fia még egy ötvenes éveiben járó ex-karrierista életét is képes megváltoztatni, ha hagyja…

Jennifer: „Azonnal a lényegre térnék. 50 éves nő vagyok négy diplomával. Feminista anyám nevelt fel, az apám nem élt velünk. Az anyám azt mondta, hogy tanuljak, amennyit csak lehet, hogy sok pénzt kereshessek, én pedig megfogadtam a tanácsát. Viszonylag jól keresek. Nem keresem magam halálra, de elég arra, hogy ellássam a saját háztartásom.

„Azt üzenem a húszas éveiben járó nőknek, hogy ne kövessék a példámat, mert ezzel csak azt érik el, hogy egész életükben magányosak lesznek. A barátaid mind megházasodnak és gyerekeik lesznek, te pedig egyre csak hajtasz a versenyben, mégpedig férfiakkal szemben. A férfiak pedig nem szeretik a versenytársakat. A férfiak társra vágynak. Erre sajnos csak a negyvenes éveim végén jöttem rá.

„Mire az embernek saját lakása lesz és képes fizetni a számláit, már késő kiszállni, mert hajtanod kell, hogy fenn tudd tartani az életviteled. Egy negyvenes nőnek pedig már nehéz társat találnia, mert már nem olyan nagy az önbizalma és már nem néz ki olyan jól, mint előtte. Már nem olyan, mint húsz éves korában. Az ember persze mindent megtesz, hogy az élete tartalmas legyen. Vannak macskáim meg kutyáim, de amikor látom, hogy a barátaimnak gyerekei vannak és nyaralni mennek, és tervezgetik a gyerekeik jövőjét, én meg nem csinálok mást, mint hazamegyek este a kutyáimhoz meg a macskáimhoz, akkor az ember nagyon magányos tud lenni. Nem akarom, hogy mások elkövessék ezt a hibát!”

3-lonelinessis

Denis: „Nehéz volt betelefonálnia?”

Jennifer: „Igen. Szeretnék névtelen maradni, mert nem akarom, hogy az ismerőseim megismerjék az igazi érzéseimet. Úgy viselkedem, mint akinek a karrierje a mindene és imád dolgozni, de ez egy hazugság. Egy szerencsétlen hazugság. És erre nem jöttem rá addig, amíg már túl késő volt. Nem tudom, hogy túl késő-e. Szeretnék találni valakit, akivel elmehetek nyaralni.

„Amikor az ember idősebb és egyedül él, más dolgokról aggódik. Ki visz majd el az orvoshoz? Ha valami történne az emberrel nincs második jövedelem, amire számíthat. Az ember ezt nem fogja fel húsz évesen, mert azt hiszi, hogy soha nem fog megöregedni és soha nem lesznek egészségügyi problémái.

„Most pedig nem tudom, hogyan törhetnék ki ebből. Bemegyek dolgozni minden nap. Mosolygok, mint aki imádja, amit csinál, de nagyon fájdalmas, hogy nincs, akivel megtervezhetnék egy közös nyaralást. Fájdalmas, hogy nincs, akivel elköltsem a Hálaadásnapi vacsorát. Az ember otthon ül egyedül és nem csinál semmit. Ma már kerülöm a gyerekes barátaimat, mert nincs semmi közös bennünk.

„A minap valaki megkérdezte, hogy miért nem mentem férjhez és szültem gyerekeket. Ha őszinte lennék azt kéne válaszolnom, hogy azért mert az anyám agymosottá tett, de szégyellem kimondani és csak azt válaszolom, hogy „nem tudom… kifutottam az időből.”

„Az igazságon kívül nincs jó válasz, ami nem más, mint hogy arra neveltek, hogy dolgozzak, szálljak versenybe a férfiakkal és keressek sok pénzt, azt remélve, hogy ez megelégedést hoz majd az életben. Ezt azonban egy elvált feminista anya mondta nekem, aki gyűlölte a férjét – az apámat.

„Megpróbált afelé terelni, ami szerinte a helyes út, de a feminizmus egy hazugság, én pedig azt szeretném, ha a nők rájönnének erre.

„Én sajnos nagyon későn jöttem rá. Azt üzenem a nőknek, hogy találjanak párt maguknak, amikor még fiatalok, amikor még aranyosak, amikor még elég rugalmasak ahhoz, hogy megtanuljanak együtt élni egy másik emberrel és dolgozni az ellentéteiken. Ötven évesen ez már nagyon nehéz, mert az ember túlságosan berögződötté válik, és minden apróság zavarja, hiszen megszokta, hogy egyedül van, és nem kell senkihez alkalmazkodnia. Ne kövessétek a példámat! Találjatok társat, amíg még a húszas éveitekben jártok!”

Az „én” nemzedék és a #MeToo mozgalom korában sajnos ez a figyelmeztetés sok házaspárnak is hasznos lehet, mert az egocentrizmus a párokat sem kíméli. Nem véletlenül figyelmeztetett Jézus az idők jelei között arra, hogy a gonoszság megsokasodásával „a szeretet sokakban meghidegül”.1

A mi csodálatos Közbenjárónk azonban nem hagyott minket válasz vagy kiút nélkül.

„Mert valaki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; valaki pedig elveszti az ő életét én értem és az evangéliumért, az megtalálja azt.”2

Ez pedig egy olyan útmutatás, ami kortól és családi állapottól függetlenül működik!

  1. Lásd: Máté 24:12 []
  2. Márk 8:35 []
Előző posztKövetkező poszt

78 hozzászólás

  1. Évekkel ezelőtt ez volt a kedvenc oldalam, mert az idők jeleiről szólt. Most már alig térek ide be 3-4 havonta, mert úgy látom, miközben tele van a világ az idők jeleivel, miközben egyre közeledünk a végjáték felé, Hamis Próféta, Antikrisztus és egyéb, itt nem igazán tükröződnek ezek… Ti nem így látjátok? Thea? Csak kérdezem. Nehogy elfogyjon az olaj, mire a végére érkezünk. Krisztusban nem számít, hogy férjes, vagy egyedülálló nő vagy, hogy jobboldali vagy baloldali eszmékben hiszel. Hogy volt feminista, vagy elvált családos vagy. Gondolom, érthető. Szóval, ez a női siralom-eposz nem igazán hatott meg. Ha meg férjhez ment volna, akkor fizetett volna gondozót, s ugyanúgy elhanyagolta volna a gyerekeit. Vagy a karrierjét, s akkor az lett volna a baj. Nem beszélve arról, hogy fel kellet volna vállalni a véleményét névleg. Mert névtelenül bárki írhat egy ilyen történetet. Az a valódi sikeres nő vagy férfi, aki megtalálta Jézust, s várja fizikai visszaérkezését. “Bizony, jövel, Uram Jézus!” Köszönöm a megértést!

    1. Nem látok egyenes arányosságot az olaj mennyisége és a blogbejegyzések száma vagy témája között. Vajon Mózes mennyit írt a pusztában vagy Pál Arábiában?

      1. Rengeteg ember egyszerűen képtelen szakítani azzal a képpel és megannyi közhellyel, amit egyházak, szekták, “gyülik”, felekezetek, vallások programoztak beléjük.Akár az (utolsó) idők jeleivel kapcsolatban, akár más vonatkozásban.És mindennek a középkort idéző őrületnek csak újabb löketet adott az internet.Az emberek olvasnak valami félig emésztettet, amit ráadásul nem is fontolnak tovább, és azt hiszik, hogy a világ ilyen.És meg sem próbálnak a saját lábukra állni, mert rettegnek minden eredeti gondolattól, és az idők jeleiről is csak az a kép és program él a fejükben, amit könnyű szerrel benyeltek.Mert az ilyen-olyan egyháza, vallása, “gyülije” ezt vagy azt mondja.

        “Ami az emberi egyedfejlődést illeti, a születés utáni első órákban, napokban már kialakulnak agyi sémák, mintázatok, többségük bizonyos korai kritikus periódusokhoz kötött.(imprinting) (…) A különböző érzékszervek intermodális összjátéka a külvilág feltárásában és megismerésében már rögtön születés után megkezdődik: az invarianciák az első élethetekben kialakulnak – ezt sok vizsgálat bizonyítja.A csecsemő látási és tapintási vagy látási és hallási tapasztalata együtt vezérli cselekvéseit a kialakult agyi mintázatok által.” Dr. Ádám György: A megismerés csapdái; Magvető Kiadó, “Gyorsuló idő” sorozat – 1987. A könyv megemlít egy bizonyos Noam Chomsky-t, aki a sok-sok frusztrált konteós gyűlölködővel ellentétben a bevésődés (programozottság) tényével és mikéntjeivel tisztában van.A kör bezárult.És nem Chomsky meg a hozzá hasonlók zárták be, nem a “Hamis Próféta, Antikrisztus és egyéb” zárták be, hanem TE zártad ebbe a körbe magad, aminek most már a nevét is tudod: agyi séma.De van pszichikus és mentális séma is.

        A Hamis Próféta, Antikriszus és egyebek bárhol csak akkor tükröződnek, hogy Ádámot idézzem, ha odaviszitek őket.

        1. Ha nincs egyenes arányban az olaj mennyisége a megjelenő cikkekkel, akkor az jó. :)) Én csak feltételeztem, hogy fogyóban az olaj, számomra ez volt a látszat. A Máté 25:1-3 tükrében. Ahol, igaz, minden szüz elaludt. De mikor érkezett a vőlegény, felébredtek mind, az okos szüzeknek pedig volt olaj a lámpásuk olajtartójában, ez tette a különbséget. Meg a Jel. 3:15-16-ra is gondoltam, nehogy langyossá, “lágymeleggé” váljunk, akár a laodiceai gyülekezet őrtállója. De ha ez nem így van: akkor rendben! :)) Ami Mózest és Pált illeti, jó sokat írtak és tollbamondtak, úgy általába véve. Mózesnek sok ideje volt, nem az idők végén élt. Megengedhette magának azt a luxust, hogy sok évig a fáraó udvarában éljen, aztán még sok évig boldog házaséletet éljen, s még mindig volt ideje bőven arra, Isten akaratából, hogy megleckéztesse a fáraót, kivezesse egész Izráelt, elkísérje még 40 évig pusztai vándorlásukon, Szövetséget és Vallást alapítson, meg eljusson népével az Igéret földje határáig. S jó látásban, erőben vette Isten magához. Meg aztán, eljött Illéssel, Jézussal tanácskozni a megdicsőülés hegyén. S ha igaz a feltételezés, megint eljön prófétálni nemsokára Jeruzsálemben, mint az egyik “olajfa”, az Antikrisztus és a Hamis Próféta ellen (akiket, kedves Oszkár, nem én viszem oda, vagy hozom ide, hanem a sátán). Ami pedig Pált illeti, ahhoz képest hogy állandóan üldözték megtérése után, meg aztán ő eleget mondogatta, hogy az idő közel van és rövidre van szabva… írt és tollbamondott eleget. De te ezeket mind tudod, kedves Thea, nem annyira neked írom ezeket, mint a többieknek, akik olvassák. :))

        2. Tudod jól, kedves Oszkár, hogy nagyon bírom az időképedet – is – de “az idők jelei” nem arról szól hogy bárki bármit kivetítsen és az attól van.
          Az Írásban van … Istentől van és nem fele-kezetektől.

          Semmi nem fontosabb annál, mint amit Jézus mondott, és ugye, mindig ez volt a módszer: az Ószövetségben próféciák, melyek beteljesedtek és pont ezért tudunk/kell/lehet hinnünk a személyes “ismeretségen” kívül. Sőt MONDTA is az Úr hogy “mindezeket azért mondom, hogy amikor látjátok megtörténni, higgyetek” és “lám, mindezt ELŐRE megmondtam nektek” – ahogy feltámadását is ! Az más kérdés, hogy a tanítványok mindezek ellenére alig hitték, amikor megtörtént .. most NE legyen így 🙂

    2. Pont arról van szó, hogy tele a világ az idők jeleivel. CSAK az érti aki akarja …

      Mára előtérbe került a politikai indíttatású gender téma (Puzsér fogalmazott így, aki az abortuszról, hogy az gyilkosság), napjainkban megtörtént akár közvetlenül születés ELŐTTI abortusz legalizálása is NY államban, az erőszakos eutanázia az EU-ban: összeállt a “liberális csomag” és ennek visszatükröződése egyéni életben, mint itt a cikkben.

      Mára aki merészel ellenvéleményt fogalmazni, igen megértően, vigasztalóan mint Hodász András katolikus pap, a fb oldalakon “inkvizítor”, akinek hite van Jézusban, az a középkorban él és sorolhatnám. A témák “áthúznak” ahogy egy csomagba valóknak közük van egymáshoz.

      Most már KI NEM látja az idők jeleit ? Tudjuk, erről is volt cikk nem olyan régen: “a harc a lelkekért folyik” !

    3. Kedves Ádám,

      én nő vagyok, 36 éves, és engem sem hatott meg. Mintha olyan egyszerű lenne párt találni. Ez az ex-feminista úgy osztja az észt (huszonévesen találj párt), mintha csak azt mondaná: vegyél 1 kg paradicsomot a zöldségesnél. Hiszen sokunknak pontosan az a fájdalma éveken, évtizedeken át, hogy nem találunk párt, még akkor sem, ha évtizedeken át kérjük Istent, egészen egyszerűen azért, mert elfogytak az alkalmas emberek a világból. A másik, kénytelenek vagyunk fenntartani magunkat, ehhez meg dolgozni kell. Ez az amcsi nő nyilván, soha nem élt át devizahitelt vagy hasonlót, úgy osztja az észt, mintha azt akarná mondani, ne is dolgozz, ne tartsd fönn magad, a létezésedet, ne vegyél kaját a boltban. Én továbbra sem fogok a megalkuvók csoportjába tartozni, nem fogok senkihez alkalmazkodni, másnak a hülye hóbortjaihoz. És attól sem félek, hogyan öregszem meg, eddig is Isten kegyelme által éltem, öregkoromra pedig kifejezetten tervbe van véve, hogy öreg kutyusokat fogadjak majd örökbe.

      1. Szia Bree!Istennél mióta gond, hogy valami fogyóban van?Ő, Aki a semmiből is bármit képes teremteni, elő tudja szólítani a nemlétezőket, mint meglévőket.Isten számára nemigen fogytak el az alkalmas emberek, számára mindenki alkalmas – inkább csak meg akarja őket kímélni tőled.

        1. Igazán csodálkozom Oszi hogy lelki fájdalommal viccelsz. Ez akár mindenkire igaz lehet “megkímélni tőled” … attól függ, és senkire.
          Az sem igaz, hogy Isten számára mindenki alkalmas. Mire ? Ilyen légből kapott mondatokat csak úgy odavetni … ez eddig nem volt jellemző Rád 🙁

        2. Hát, egyáltalán nem vicceltem.Aki ekkorát bukott az Istennel és az emberekkel való kapcsolatában, vagyis az önmagával való kapcsolatában, az az örökbe fogadott kutyáira is ezt fogja kivetíteni.Éva, tőlem kérdezed, hogy mire alkalmas minden ember Isten számára?Ha ezt még ennyi évtized gyakorló keresztény vallásosság után sem ismerted fel, akkor én pláne nem tudom neked megválaszolni.De nem baj, egy igazi örökkévalóság áll előtted is… 🙂

        3. Persze, mindenki előtt ugyanúgy nyitva áll az örökkévalóság, ezért a teljes képet nézve, természetesen mégsem nevezhető a fenti történet bukásnak.Mert minden ember az Isten számára alkalmas.

        4. Naaggyon jól fogalmaztál ! Gondolkoztam még, miután elküldtem, hogy “viszontszeretni” jobb lett volna, de nem, mert az csak én vagyok az Isten felé … a vissza pedig tükör is, az Ő szeretete bennem: visszatér Hozzá… Mire ideírtad a megoldást ! Gratula ! 🙂

      2. Kedves Bree! Örülök őszinte válaszodnak. Sajnos, sok nő épp úgy vesz magának férjet, mint 1 kg. paradicsomot a boltban (némely férfi is, fordítva). Aztán síránkoznak (nekem is!), depiznek, hisztériáznak. Mivel vannak jobb helyzeben, mint az idézett “karrierista”? Persze, ha vannak gyerekek, lekötik idejüket, miután kirepülnek viszont, megint gond van. Vagy épp a gyerekek lelki világa sínyli meg. A lényeg az őszinteségen van. Ha szeretet nincs, semmi sincs! A kompromisszumok felemésztik az embert. Nem jobb egyik modell a másiknál. :))

    4. Kedves Ádám,

      és ezzel is mélyen egyetértek:
      “Az a valódi sikeres nő vagy férfi, aki megtalálta Jézust, s várja fizikai visszaérkezését.”

  2. Oszkár, nem vagyok egy menekülős fajta, sőt. Általában a vita partnereim azok, akik így, vagy uhy, de megfutamodnak. Te is ugyanerre a sorsra jutnál,…ha hagynák. És tudod Oszikám nem is Peti, Zsófi, Adrián, és szólt elől menekülnél, menekülnek az emberek, hanem az Isten szava és a saját buszkeségük…., bűneik elől.
    Szomorú.

  3. Oszkár, nem vagyok egy menekülős fajta, sőt. Általában a vita partnereim azok, akik így, vagy uhy, de megfutamodnak. Te is ugyanerre a sorsra jutnál,…ha hagynák. És tudod Oszikám nem is Peti, Zsófi, Adrián, és szólt elől menekülnél, menekülnek az emberek, hanem az Isten szava és a saját buszkeségük…., bűneik elől.
    Ez a szomorú és valós helyzet.

      1. Peti, nem rajtad nevettem az előbb, hanem magamon.Mert azt reméltem, Adrián, Zsolt és Zsófi után Peti majd más lesz.Hiszen mindig van újra kezdésre lehetőség.És ez tényleg így van.Ezért soha sincsen veszve semmi.

        1. Igen, van aki ilyesmikkel altatja magát. Én a nevetés helyett inkább térdre borulnák, úgy mint azt az őszinte vámszedő tette. Igazad, nem kis alázat kell hozzá. A tanulás és tudás akarás nem kompatibilis az alázattal.

        2. Ja és még valami. Míg ezt meg nem részes, addig újra meg újra fogod akarni kezdeni. Ezen gondolkodj el.

        3. Adrián,
          maradjunk ennél a megszólításnál -mert ez az igazi álneved-, ez nem önáltatás.Sosincs veszve semmi.Annak ellenére mondom ezt, hogy nem kell ahhoz észlénynek lenni, hogy a rendszeresen idelátogató emberek előtt nyilvánvaló legyen, hogy te egy súlyosan beteg ember vagy.Jó irányban keresed a segítséget, amikor ide jössz, de úgy látszik, egy ponton túl ez itt tényleg nem lehet gyógyszer mindenkinél.Minden ember más.Ez van.Úgy látszik, ezzel kell megbékülnünk.Remélem, senki sem haragszik itt rád, én biztosan nem.Mivel az évek során azonban csak romlott a helyzet, és hiába próbálkoztál itt más-más álnevekkel, úgy néz ki, itt nem születik segítség számodra, megoldás meg pláne nem.Ezt én nehezen és nem szívesen látom be, szerintem mások is így lesznek ezzel, pedig ezt kell itt csendben tudomásul vennünk.

        4. Jól van álneves Oszkár, keresd a megnyugvást és a megértést a többségben, ha neked az jó. Bár erről jut eszembe, hogy a többség nem a nyertes oldalt képviseli. No persze megint csak a Biblia szerint.
          Azt remélem észrevetted, hogy a szokásos neveken, megszólításokon kívül semmi sincs a tarsolyodban. Végszóként csak annyit az önjelölt e-pszichológusnak, hogy öröm nekem, ha a többség bolondnak és betegnek hisz. Na pá, én itt kiszálltam ebből az eszmecseréből.

        5. Rendben!
          De ehhez nem kell pszichiáternek lenni, hogy észrevegye a többség.Az a többség, amelyik fölé most helyezted magad, pedig belőlük élsz és táplálkozol.Mert jól láthatóan arra nagyon is hasznosak számodra, hogy kötözködj velük.Pedig a bővebb lehetőségek is a szemedbe tűnhettek volna.Esetleg a jóindulat, főleg azok részéről, akik már eleve tudták, ki vagy, hogy ki is van az újabb álca-álnév mögött.Nélkülük nem tehetted volna magad az előbb mártírrá.És többször ez már nem is fog itt sikerülni.Szerintem most már egy újabb néven való megjelenésed esetén sem.Egyébként érdekesnek tartom, hogy a korábbi gyakorlatodtól eltérően egy-egy lebukásod esetén, most meg sem próbáltad tagadni már valódi kilétedet.Ezt ezentúl már nem is teheted meg, hiszen egyrészt elköszöntél, ugye, másrészt pedig hiába is próbálnád ezek után.Ha téged már ennyire nem érdekelnek a dolgok itt, akkor a szándékod teljesen nyilvánvaló.Nem kell hozzá pszichiáternek lenni.
          Jobbulást!
          Ég áldjon!

        6. Én komolyan vettem Petit és most meg Péter haragszik rám .. Miért ? Magyarázza meg Péter ahogy Oszkár Petit … Gyanús volt, hogy nem szeret senkit ..

          Egy ponton túl azért tényleg kiakadtam,hogy szándékosan provokál ! Aki provokál: NEM AKAR JÓT !

  4. Jack,
    Ha meg nem sértelek vele, én te benned az őszinte vámszedőt látom. És örülök neki, hogy itt vagy velünk.

    Lukács 18:9-14
    El is mondott egy történetet azoknak, akik biztosak voltak abban, hogy ők igazak, és a többieket lenézték.

    Így szólt hozzájuk: „Két ember ment el a Templomba imádkozni: egy farizeus és egy vámszedő.

    A farizeus megállt, és így imádkozott magában: »Istenem, hálát adok neked, hogy én nem vagyok olyan, mint a többi ember. Nem vagyok sem tolvaj, sem csaló, sem házasságtörő. Nem vagyok olyan, mint ez a vámszedő.

    Hetente kétszer böjtölök, és mindenemből beadom a tizedet.«

    A vámszedő, aki távolabb állt, még a szemét sem emelte fel az égre. Szomorúságában a mellét verte és így imádkozott: »Istenem, könyörülj rajtam, bűnösön!«

    Mondom nektek: ő megigazulva ment haza. A farizeus pedig nem. Mert aki felemeli magát, az megaláztatik, de aki megalázza magát, az felemeltetik.”

    1. Peti, válasz helyett azért ködösítettél már megint egy merő Bibliai idézettel, mert a szókészletedben nincsenek meg az önálló, megfelelő eszközök egy őszinte és kifejező megnyilvánuláshoz.Így volt ez már Adrián korodban, meg lánykorodban, meg homoszexuális korodban is, mindegy, milyen alteregóban léptél is itt fel.Azért vagy képtelen saját kútfőből meríteni, mert a saját életedben sincsenek megoldva a fentiekhez hasonló, és a cikkben is bemutatott problémák.Ha megoldottad volna, vagy legalább tiszta szívvel belementél volna a saját vesztes csatáidba, ha felvállaltad volna ezeket, akkor megismerted volna közben azokat a szavakat, amelyekkel itt kifejezhetnéd, érzékeltethetnéd, leírhatnád a saját magad által közvetlenül személyesen átélteket.De mivel nincsen meg ez a fajta közvetlenség nálad a valós gyakorlatban, és nincsenek meg az ilyen irányú személyes tapasztalataid, nem vagy tisztában a saját érzéseiddel, ezért rendszeresen közhelyekhez fordulsz.Így válnak szájadban semmit mondó általánosságokká még a szent szövegek is.Mivel a Biblia nem tévedhet, ezért azt hiszed, hogy a folytonos idézgetésével a biztosra mehetsz; pedig ezzel csak a bizonytalanságodat teregeted ki, azt hogy gyakorlatilag nincs saját, hétköznapi életed, vagy legalábbis az nélküled zajlik, mert abban nem veszel részt.Azért kötözködsz itt mindenkivel, mert az életedben is elutasítod a megoldásokat, így hát csak azt tanultad meg, hogyan lehet feszültséget okozni.

      1. Oszkár, tudom mit csinálok,…hogy mit miért és mikor mondok. Az is tiszta előttem, hogy te miért nem érted.
        Az a nagy helyzet, hogy mindezt úgy csinálom, ahogy én szeretném és ahogy tudom. Meglehet, rosszul csinálom. Sajna, ez van. El kell tudni fogadnod, vagy ahogy valaki itt nemrég tanította :”The best revenge is no revenge. Move on. Be happy.” Na igen, megint egy nagy bölcsesség, amit jó ha mások megfogadnak ugyebár, különben….különben mi Oszkár? Ez itt a kérdés.
        Azért azt még el kell mondanom neked, hogy annak a “véleményére” nem sokan adok, (csakis racionális okokból), aki egyszer tudja, aztán meg nem. Aki létezik, de mégsem. Aki, a saját bevallása szerint, gyakran még önmagát sem érti illetve ismeri. Remélem megérted.
        Ha majd magadra találtál szólj és szívesen végighallgatlak. Sajnálom, hogy az én zabolatlanságom már nem csak az én problémám, de valahogy csak túlélem.
        Üdvözlöm a rég nem látott barátnődet. Kezeket a paplan fölé, éljenek a csajok!

        1. Kedves Peti és Adrián, meg Zsolt, Zsófi és egyebek… egyem a szíved, ha tényleg tudnád, hogy mit csinálsz, akkor nem kéne mindig menekülnöd itt önmagad elől az egyik álnévből a másikba, miután nyilvánosan nevetségessé tetted aktuális alteregódat.

  5. Péter,
    Bűnös emberek nem állhatnak meg Isten előtt, mondod te, az Írás meg is azt mondja, hogy Jézus nem az igazakért jött, hanem a bunosökért. Olvasd tovabb 2Peter 3:14,15-18-at és talán megérted mit akart Péter mondani.

    2. Péter 3:15 A mi Urunk hosszú tűrését pedig üdvösnek tartsátok, ahogyan szeretett testvérünk, Pál is megírta nektek – a neki adott bölcsesség szerint –

    2. Péter 3:16 szinte minden levélben, amikor ezekről szól. Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amelyeket a tanulatlanok és az állhatatlanok kiforgatnak, mint más írásokat is a maguk vesztére.

    2. Péter 3:17 Ti tehát szeretteim, mivel előre tudjátok ezt, vigyázzatok, hogy az elvetemültek tévelygései el ne sodorjanak, és saját biztos meggyőződéseteket el ne veszítsétek.

    2. Péter 3:18 Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!

    Péter nem szép és tanácsos kiragadni egy verset a maga konzextusából aztán azt másképp beállítani.

    Itt Péter apostol nem arra buzdít, hogy tartsák magukat a törvényhez, hanem hogy a hittől illetve a kegyelemtòl el ne szakadjanak más hamit tanítók (judaizálök) hatására. Mert hogy a kettő együtt nem működik.

    1. Peti, való igaz, hogy Krisztus a bünösökért jött, azért-hogy megtérjenek a büneiktől, hogy tökéletességre juthassanak, a törvény mint olyan nem tudja megigazitani az embert:

      Zsid 10,1
      Minthogy a törvényben a jövendő jóknak árnyéka, nem maga a dolgok képe van meg, ennélfogva azokkal az áldozatokkal, a melyeket esztendőnként szünetlenül visznek, sohasem képes tökéletességre juttatni az odajárulókat.

      Ellenben, ha valaki Krisztusban van HIT álltal, annak lehetséges. Ezért irja az Irás:
      “Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való HIT Által mindazokhoz és mindazoknak, a kik hisznek. Mert nincs különbség,
      Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül.
      Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által,
      Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, HIT által, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt,
      Az Isten hosszútűrésénél fogva, az ő igazságának megbizonyítására, a mostani időben, hogy igaz legyen Ő és megigazítsa azt, a ki a Jézus hitéből való.”

      Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ez ne járna harccal vagy küzdelemmel, mert különben Isten nem irhatta volna ezt a Jelenések könyvében:

      “A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem.
      A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, a mi a második halál.”

      Pál apostol is ezt irja:

      “Nem tudjátok-é, hogy a kik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek.
      Mindaz pedig a ki pályafutásban tusakodik, mindenben magatűrtető; azok ugyan, hogy romlandó koszorút nyerjenek, mi pedig romolhatatlant.
      Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy viaskodom, mint a ki nem levegőt vagdos.”

      “Ama nemes harczot megharczoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam:
      Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, melyet megád nékem az Úr ama napon, az igaz Bíró; nemcsak nékem pedig, hanem mindazoknak is, a kik vágyva várják az ő megjelenését.”

      1. Bizony, csodálatos dolgok ezek!
        Ha valaki leül egy egyszerű fallal szemben a szobájában, és legalább egy órán keresztül képes azzal szemezni, akkor az megtudja, hogy igazából mit is jelent a harc, meg azt is megtudja, hogy hol is van az igazi csatatér.Ez az, ami igazi harcossá neveli az egyszeri zsoldoskatonát.Ez tanítja meg velünk, hogy valóban a saját harcunkat vívjuk meg, ne pedig másét.Ahogy az egyik előző cikkben írta Thea: “Nem ártana, ha a csatáinkat is jobban megválogatnánk.” Nehogy véletlenül ott küzdjünk, ahol különben vitézkedésünk nélkül meg kellemes béke lenne… 😀 “Boldogok a béketeremtők.” Okai legyünk a békének, ne pedig akadálya.A békességünket vetítsük ki másokra és a nagy vetítővászonra amit világnak nevezünk, ne pedig a harcainkat.Aki annyira harcolni kíván, az harcoljon meg önmagával, ahogy mondanivalóm elején írtam, és a többiekre békét hagyjon inkább, mint hogy a mondás szerint mások farkával verje a csalánt.

        1. Mielőtt belekezdenék, ne szabadkozz Oszkár, hogy belevonod kicsit a magánéleted, én is megtettem, meg sokan mások is. Részvéttel olvastam soraidat édesanyádról, és bár nem egy önsajnáltató típusnak ismertelek meg, de sajnálom akkor is, ami veled történt.
          … és én most itt nem akarok a béke akadálya lenni, de abból a bizonyos harcból, amit mondtál valakinek túl sok jutott. Például olyasvalakinek, akiről hallottam a kékfényben ma este, annak az férfinek a felesége, aki 12 évet kapott, mert földhöz vágta a másfél éves kisfiát. Ez az ember nem kapott kicsit túl sok harcot? Minek ugye ellenség, sőt minek is barát, ha ilyen a házastárs… kepesszek én ezért? Hm 😀
          Valahogy éreztem, hogy itt fogok kikötni, én is huszonéves vagyok, valamennyire nekem is szól ez a cikk. De alakulhatott volna úgy is, hogy ne szóljon nekem… mert elég gyakran elgondolkozok azon, hogy minek, és miért pont én születtem meg? Mint ahogy talán az az ember is elgondolkozik ezen. Ezért született meg néhány ember, hogy átélje a szarabbnál szarabb helyzetet? Az a férfi egyedülmaradt egy 5 és egy 2 évessel azt hiszem. A lényeg, hogy egyedül kell nevelnie 12 évig 2 kisfiát. Meg lehet botránkozni, de nem érdekel, tudom, vannak itt erről cikkek, azokat meg már ovlastam… de Isten miért nem kérdezett meg minket, hogy akarjuk-e az életet? Miért adja oda, ha tudja esetleg, hogy egy szar lesz, mi is azok leszünk, én is és aztán elítélhessen, és lőttek minden jónak? Ki tudja, mi vár a túloldalon… sok okostojás pofázik erről, lassan már nem is érdekel, össze-vissza hazudoznak a szájuk íze szerint. Szerencsétlen emberek.
          Erre miért nem ad valami magyarázatot?De akkor most már tegyük fel a kérdést, nem kell kerülgetni… ilyenkor hol van Isten, he? Amikor a választ akarom megkapni például erre a kérdésre, hogy miért nem volt lehetőségem választani? Mint annak a férfinek? Miért nem dönthetett úgy, hogy nem akarja ezt az egészet? Túlélni a saját gyerekét?
          “Te Pityu, figyelj, túléled a másfél éves gyerekedet, az asszony fogja földhöz b…ni, megfelel? Nem, kösz. Nincs mit, heloszia, baktalo!”
          Nem érte meg, amondó vagyok… felnőni ezért, hogy átélj valami igazán szart. “Te Pityu, van egy tervem, része lesz jó néhány katasztrófa, de hidd el, jó móka lesz. Legalább van célja az életednek… és milyen felemelő érzés lesz majd látni, hogy beteljesül…”
          Hát, igen én sem az vagyok, akinek látszom… és ezt az életesdit pedig jobban át kellett volna gondolni odafent…

        2. Szia Jack!
          Nem hiszem, hogy el kéne tűnnöd. Én biztosan nem szeretném.
          Nagyon sok emberrel előfordul, hogy besokall a világban folyó dolgoktól. Nézd meg Dávid némelyik Zsoltárát.
          “Meddig tart ez, URam? Végképp megfeledkeztél rólam? Meddig rejted el orcádat előlem?” (Zsoltárok 13)
          És valóban, egyetlen egy kérdést tehetsz fel: Jobb-e, hogy Isten megteremtette a világot, vagy jobb lett volna, ha nem teremti meg?
          Ez viszont egy olyan kérdés, amire két reakció lehetséges: bízom abban, hogy a mindenható, mindentudó, a tökéletes szeretetet megtestesítő Isten jól döntött, vagy én tudom jobban.
          Egyébként egy apró észrevétel ahhoz, amit írtál: nem Isten tervezi el az ilyen szörnyűségeket, ahogy azt sem, hogy most kifakadtál, meg azt sem, hogy megváltásra szorulunk, de ha már így alakult, Isten mindebből igenis jót tud kihozni és jót is fog kihozni, ha engeded Neki. Isten tökéletes életet szánt neked és minden embernek, de nekünk ez nem kellett, így hagyta, hogy kipróbáljuk milyen, amikor a saját fejünk után megyünk, és mivel mindentudó, látta, hogy a vége mégiscsak valami olyasmi lesz, amire te is azt fogod mondani végül, hogy “Köszönöm Uram!”

        3. Szia Jack!
          Csatlakozom az előttem szólóhoz.Legalábbis abban mindenképpen, hogy senki sem örülne neki, ha innen eltűnnél.Igaz, nem kötelező a részvétel, mert semmi sem kötelező az égvilágon.Ha pótcselekvésnek érzed is, akkor is írj ide, ez majd segít ráeszmélni dolgokra.Ez teszi közkincsé ezt a weboldalt, amiben nem mondom, hogy egyedülálló magyar nyelven, de hogy nagyon ritka lehetőség, az biztos.Írd csak le, ami a szívedet nyomja.Én is úgy nyilvánulok meg itt, hogy nem foglalkozom azzal, hogy mások mit gondolnak a soraimról.Nem azért jövök ide, hogy szívességet tegyek bárkinek is.Írj, láss, hogy mi van benned, mi jön ki, és gyakorold azt, hogy ne mondj ítéletet a végeredményéről.Én így teszek legalábbis a saját esetemben.De ne kövesd a példámat!Találd meg a saját utadat, csak az vihet téged az örökkévalóságba, ami itt és most van.

          Nem kertelek: bele fogsz halni. 😀 Ezzel együtt egyre inkább hálás leszel.Istennek, sorsnak, az Univerzum Nagy Szellemének, a lököm TUGGYA, minek, kinek, de hálás lesz a szíved.Haragudj, akár egyenesen még Istenre is, tök jogos, úgy látom, de neki meg sem fog kottyanni.Keresztre feszítették, de ő nem dőlt be ennek az illúziónak sem.Nem féltelek, Jack.Csodálatos harcot vívsz, szépségesen gyönyörűségeset, ne rontsd el azzal, hogy meg akarod nyerni.

          Én nem ismerem ezt a hírt, amit itt felhoztál.Megvan a maga oka ennek.Méghozzá az az oka, hogy elegem lett az efféle meddő küzdelmekből, amit most te is felhoztál.Minden nap soxor is feltettem magamban ezeket a kérdéseket, amiket most te is.Meg akarjuk fejteni a gonosz gyilkosságok titkát… Jó hogy már mindjárt a világot nem akarjuk megváltani!… 😀 Naaaagyon komoly lelkierő kell majd neked ahhoz, hogy el merd engedni az ilyen kérdéseket, hogy rábukkanhass a valódi kérdésekre.Imádsz ilyeneken rágódni, mi?! Höhö!Halál, vér, gyász, trutyi… Félsz.Én is.De a félelmemből elegem lett.Ezért a magam léptékével mérhető kérdéseket teszem fel magamnak inkább.Aki elhatározza, hogy hegymászó lesz, biztosan nem a Mount Everest meg az ilyenek megmászásával kezdi.Mert nem csak hogy alázatra tanítaná meg, de a hegy meg is ölné.Öngyilkosság.Az ilyen ember a halála előtt nem sokkal tanulja meg az alázat bölcsességét.Jack, tiszteld ezt a kihívást, és ne menj neki fejjel.Képezd magad.Hajts térdet az erősebb előtt, az előtt, aki egyetlen pillantásával szét tudna zúzni.Legyen nálad az alázat bölcsessége: engedd el a haragod, engedd magad legyőzni egy egyébként is jelentéktelen harcban, merj veszíteni egy nagy pofájú, de rettenetes ellenség előtt, aki el tudja veled hitetni, hogy széttép és megöl, amíg meg nem tanulod, hogy még az árnyéknál is kevésbé létező, menj inkább képezd magad; gyakorolj meghalni, veszíteni, elengedni az életed, és amikor már fokról fokra, az alázatosok türelmével megerősödtél, térj vissza ehhez döghöz, és ha ezek után még megtalálod, és meg mer állni előtted, vágd le a fejét.Egy hatalmas ős, Dávid király él benned.Békében megmutatkozik.

        4. Engedd meg, hogy ajánljak neked egy igazi HARCOS filmet. 🙂 MENNYEI KIRÁLYSÁG a címe.Ilyen-olyan internetes szabályok miatt nem tehetem ide a linkjét, de a Videán megtalálod.Imádom ezt a filmet.Most meg is nézném, de már láttam soxor, úgyhogy most elkezdem nézni a Twin Peaks egyik részét, mert azt is nagyon szeretem. 🙂 Óóóó, miiiiiiisssssszzztikaaaaaaa…!!!… :mrgreen: 😀

        5. Szia Jack!
          Az életet nem éljük, hanem haljuk. Ez itt a holtak birodalma. (Jn 5,24-25) Úgy kerültünk ide, hogy ott meghaltunk. És ezt mi választottuk, csak elfelejtettük. Isten senkit semmire nem kényszerít, ki mit vet azt aratja.

          “és ezt az életesdit pedig jobban át kellett volna gondolni odafent…” Gondolom ezt úgy érted, hogy NEKÜNK kellett volna jobban átgondolni.
          “Erre miért nem ad valami magyarázatot?” Dehogy nem ad, csak kérni és keresni kell.

        6. Kevés Éva!
          Nem kötekedek, nem kioktatók, hanem a helyes útra próbálóm terelni azokat, akik folyton másokat hibáztatnak különböző bűnökért illetve folyton másokat akarnak kioktatni helyes cselekedetekből. Miért baj az, ha tükröt állítok egy ilyen embernek, aki nem felemelni akár más hozzá hasonló bűnösöket Krisztushóz, hanem a víz alá nyomni? Én arról nem tehetek, hogy X, Y ezekutan megsęrtődik és esetleg ellenségként fog kezelni.
          A helyzet az, hogy téged is jobban érdekelnek a nevek és a múltban esetleg veled történt sérelmek, mint az akármilyen felhasználó név alatt irkáló mondanivalója, üzenete. Ennyit a te szeretetedről. Megint pont azokat teszed, bizonyítod és gondolod mint amivel másokat vádolsz. Folyton másokra és mások tetteire figyelsz, figyeltek nem magatokra.
          Ha azt gondolod, hogy ezeket pótolhatód jól hangzó vallásos dalok megosztàsàval, hàt akkor el kell, hogy mondjam neked is, hogy
          Isten az ember szívét figyeli, nem a külső cukormázat.
          Béké neked, nektek.

      2. Péter,
        Látom, ha valami egyértelműen oda van írva és azt a kontextus is alátámasztja te akkor azt mondod rá, hogy az nem úgy van. Oké, legalább van amiből induljunk.
        Nos, ha törvény tartóknak kell lennünk, mert különben nincs megváltás. sorold fel , vagy inkább idezd fel kérlek az összeset.
        Es ha nem vagyok indiszkrét te eddig hányat sikerült betartatni?
        Ha nem sikerült, akkor annak mi lehet az oka,…netán a HIT hiánya?

        1. Peti,

          A törvény maga Krisztus, ha ő él benned hit álltal, akkor győzedelmeskedni fogsz a büneid felett. Úgylátom nehéz ezt megértened. A legtöbb bukás, ami ismét előbukkanhat egy megtért keresztény életében, az amiatt van mert elszakadt a Krisztustól. Aki Krisztusban van nem cselekszik bűnt.

          “A ki ő benne marad, egy sem esik bűnbe; a ki bűnbe esik, egy sem látta őt, sem meg nem ismerte őt.
          Fiacskáim! senki el ne hitessen benneteket: a ki az igazságot cselekszi, igaz az, a miként Ő is igaz:
          A ki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.
          Senki sem cselekszik bűnt, a ki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született.” János Apostol I. levele 3. fejezet

        2. Peti,

          A másik kérdésedre pedig nem fogok választ adni, mert a hangnem amiben irtad, inkább kötekedésre vall-amiből itt bőven részesül az ember, másrészről meg nem is ismerlek személyesen, hogy beavassalak a magánéletembe és a személyes hit harcaimba. Remélem ez a válasz kielégitő számodra. Bibliai teológiáról beszélgetünk, nem rólam.

        3. Látod Péterez a baj veletek a teljes alávetettség (Lordship Salvation,) hamis evangéliumát hírdetőkkel, …olyasmiket vártok el, követelték másokon, amit ti magatok sem tudtok, se nem akartok tejesíteni.

        4. Peti,

          Nem én mondtam ezeket, hanem az Irás. Tehát ha neked valakivel bajod van, az Krisztus és az Apostolok. Ráadásul még nem álltalasz személyeskedő előfeltételezésekbe is bocsátkozni, úgy hogy nem is ismered a vitapartnert.

        5. Péter,
          Látom hamar előkaptad a “személyeskedés” kártyát 🙁
          Hidd el, én már csak tudom, mindig ez van, amikor egy hozzád hasonló meggyőződésű embert arra kérek meg, hogy akkor legyen olyan szíves és mutassa meg a hitét azok cselekedetei alapján, amelyeket oly buzgón hirdet….másoknak.
          Azt mondod hiszel Jézusnak és követni akarod Őt, ahogy szerinted az Írás tanítja, de mindemellett te valamiért mégsem adtad még el az összes javaidat, hogy a az abból befolyó pénzt szétoszthasd a szegények között. Szólj ha tévedek.
          Péter, az Írást nem én nem értem. Amit hirdetek, azt nem én szégyellem,…ha netán valaki azt számon kéri rajtam. Személyeskedés, kötekedő kártyákra pedig főleg nem szorulók, mert én nem a törvényt árulom, ilyen meg olyan csomagolásokban, hanem Isten ajándékát, a kegyelmet és Jézus értékes vérét, mely egyszer és mindörökre elmosta az összes bűneimet.

        6. Peti a hangnemed meg a tartalma, egyszerűen szemtelenség. Írtad is, egyébként, hogy kötekedni akarsz. Milyen az, amikor a másik erre RÁ IS JÖN ?!

          Legutóbb éppen TE vallottad ezt be nekem … hogy nem is olyan komoly. Péter viszont komolyan veszi, hogy is venné másként ? 🙁

          Szerintem itt nem szkanderezünk … vagyis, jó volna, ha nem …

        7. Azt mondd meg kedves Péter, miben voltam arcátlan ! Oszkár MOST derítette ki, hogy Peti Adrián, akit nagyon jól ismertünk .. KIOKTATNI azt tud, számon kérni is, de a másikat szeretni azt nem .. Oszkár nagyon jól leírta !!

          Bocsáss meg, ha megbántottalak ! TE is komolyan vetted Petit ! persze sok minden a javunkra válik 🙂

        8. Kedves Éva, félreértetted Pétert! Ő pont az ellenkezőjét írta rólad / számodra, mint ami neked lejött. 😀 Péter pontosan is neked ítélte a pontot, a piros hangszórót, nevezzük ahogy akarod.Ez olyan, mint a “Ki nyer ma?” :mrgreen: És Péter neked adta a pontot.A piros pontot, ha úgy tetszik.Nem veled kapcsolatban jegyezte meg a pofátlanságot.

          Tessék, itt egy kis nyugis zene.
          https://www.youtube.com/watch?v=JuqEj9J95mM

        9. Oszkár, kösz (a hunyorítót nem tudom 😀 – képzeld ide) 😀

        10. Szívesen, Éva! Oda képzeltem, ez nekem nagyon megy. 🙂 De nem küldtél zenét.Na majd legközelebb, ha erre jársz.Utólagos Mikulás ajándékgyanánt. 😀 Vagy csak úgy.

        11. (L) (L) (L)
          _()_ _()_ _()_
          Jézus Jézus Jézus
          Minden átok megtört.Minden átok megtört.Minden átok megtört.

        12. Éva, órák óta ezt hallgatom…. 🙂 :mrgreen:
          Gyönyörű.
          Csodálatos.
          Elképesztő.
          Isteni.
          Nem megy ki a fejemből.Jézus-függővé tettél engem. 😀 (L) Köszönöm!!!! Jézus….Jézus…Jézus…
          “Győzött a Bárány….” Ez olyan, mint ha azt mondanád, hogy a hülyék öröklik a Földet… 😀 (L) Köszönöm ezt az elképesztő muzsikát (L)

        13. Éva, hogy méltó választ is adjak….

          “Ezért ne féljünk az újtól,
          Mert az jót hozhat nekünk,
          Talán abban van az utolsó remény…
          Létünk ingoványra épült,
          Mely a s ötét mélybe húz,
          De ha akarjuk még tűzhet ránk a fény….”

          Csak kicsit méltó….. _()_
          https://www.youtube.com/watch?v=UmS351kDeOU

        14. Nekem sem megy ki a fejemből … köszi hogy kérted és újra hallgattam ezért 🙂 meg a címed is köszönöm bár nem nekem szólt 😀

          Egy új korszakba lépünk ! “A legjobb rész még hátra van … az ébredés még hátra van…” https://www.youtube.com/watch?v=XQ5K1oiUcDQ De, már az ajtóban !

          Jézus: “ÉN vagyok az AJTÓ” !

  6. A kérdés sokkall összetetebb mint bárki gondolná, az alapja a gyarlóság. Ami a másiknak megvan, azt el kell venni, mert az biztosan jobb. Lehetne még alaposabban belemenni, hogy a gyarlóság hogyan vonzotta a kényelemszeretetet, de adventi időszakban, ami régen november 15-én kezdődött, ezért is nevezték kisböjtnek ezt az időszakot, egy találó idézet:

    Valószínűleg az adventi szent és mélységesen komoly időszak az, ami a legélesebben mutatja korunk elfajzottságát. Karácsony napján még az 1970-es években is bezárt minden szórakozóhely, még étterem is, a szállodás kiürültek. Kora délutántól másnap reggelig még a busz- és villamosforgalom is leállt.
    Mára Advent és Karácsony már Európában is olyan lett, mint Kínában: Úgy készülnek rá, és úgy ünneplik, hogy a túlnyomó többségnek fogalma sincs, mit is jelent ez az ünnep – és nincs is senki, aki ezt megmondaná nekik. Amikor az üldöztetés végén a kereszténység államvallássá vált, sietett „megkeresztelni” a pogány ünnepeket. Most ugyanezt teszi ez az újpogány világ, amikor pogány modern szórakozásokká változtatja a kereszténység legszentebb ünnepeit. És ez az elpogányosítás minden évvel erőteljesebb és hatékonyabb lesz, pont olyan mértékben, ahogy a keresztények hitehagyása növekszik.

    http://katolikus-honlap.hu/

    1. Igen, most már a fenyőfa helyett – ami igen bénán, de utal – örökzöld leveleivel az örök életre, hegyes csúcsú csillogó kúpok vannak. Engem, főleg, az “XMAS” kiakaszt – NEHOGY Christ-et kelljen leírni.

      Ki ez a titokzatos “X” ?! Így is fel lehet tenni a kérdést, megfejteni, mint egy egyismeretlenes egyenletet …

  7. Én szíves örömest elmennék vele nyaralni, de éppen most jön haza a barátnőm Németországból.Hooooosszúúú idő után.Ezt most tudtam meg, és örömömben itt ugrálok ültömben. 🙂 Aki a barátom itt, velem örül. 😀 De nem mennék el vele (a betelefonáló hölggyel) nyaralni, mert barátnőm van.És nem számít, hogy soxor ilyen távol vagyok tőle.Hát, néha azért fáj, hogy nincs mindig velem.Több, mint 20 éve ismerjük egymást, és most neki a 2. férje van ott kint éppen.Meg két imádni való gyereke.Tudom azt, hogy ha meg történetesen én lennék a férje, akkor meg az fájna. :mrgreen: :mrgreen: Tudjátok, mint ahogy a viccben van.Amikor egy férfi epekedik egy csinos nő után az utcán, és erre valaki ezt mondja neki: “Ne aggódj, bizonyára ezt a szép csajt is unja valaki.”

    Ebbe én most jól beleszőttem a magánéletem, elnézést mindenkitől, akinek ezzel a terhére vagyok.Ez az én problémám, és nem akarock senkit sem fárasztani a saját dolgaimmal.Csak az ilyen helyzetekkel végre ott vagyunk, ahol az igazi kérdések is felmerülnek, mert az idők jelei kapcsán elsősorban is a kapcsolataink, az emberi kapcsolataink a mérvadóak.Az emberi kapcsolataink: az, hogy milyen viszonyban, kapcsolatban vagyunk elsősorban is saját magunkkal.Az illumináti, a kozmosz összes konteója, meg Mága Zoltán újévi koncertje húsz Antikrisztussal egyetemben ehhez képest smafu… 🙂

    A papa / mama sebekről nem régen már írtam itt az Idők Jelein.Felnőttként már nem bújhatunk ezek mögé.Olvasva ezt a cikket még ez jutott eszembe Jézus Krisztustól: “Ne aggódjatok semmi felől…” Ne aggasszon sem a múlt, sem a jövő.Tudom, hogy férfiként én könnyen beszélek, mert férfiként könnyebb élni ezen az irigy és komplexusoktól terhelt világon.(Péniszirigység – európai nők ; kasztrációs komplexus muszlim férfiak) De megértettem, hogy hogy semmi sem számít azon kívül, mint hogy gyakoroljam azt, hogy ne aggódjak… Mert ha valami, akkor ez tényleg Jézus szerint való.

    1. Hohohohóóóóóó!
      Visszaolvastam magam.Alulról a második sorban: nem tettem pontosvesszőt a “kasztrációs komplexus” terminus technikus után, pedig az “európai nők – péniszirigység” után tettem… Aztán pedig a “De megértettem…” után kétszer írtam azt, hogy “hogy”. Még a saját írásomtól is elbizonytalanodtam. :mrgreen: Kizökkentem, amikor a lényegre tértem. 😀 De ez természetes, nem aggódom.Nem kell ide szakavatott pszichiáternek lenni.Semmi más nem kell, mint az élet szeretete.Figyeljétek magatokat bátran és őszintén, figyeljetek magatokra, olvassátok el, mit írtok, hallgassátok meg, mit mondtok, és teljesen legyetek jelen, amikor a társatokhoz vagy magatokhoz nyúltok! (Én is szoktam mindkettőt.) És ne aggódjatok semmi felől!És nem azért, mert én mondom ezt.

      1. Szerintem senki se kövesse senki példáját.
        Te vagy saját magad legtökéletesebb változata. 🙂
        Aki utána mer járni ennek, az kiegyensúlyozott ember.
        Néha te vagy a fa.Máskor meg az erdő vagy.Ne tévesszük szem elől az egyik miatt a másikat.Ha már ezt a hasonlatot hoztam fel, egyszerre vagyunk a fa és az erdő is.Hozzuk egyensúlyba…..vagyis inkább hagyjuk egyensúlyban lenni, ami már eleve egyensúlyban van.Ne borítsuk fel az egyensúlyunkat azzal, hogy egyensúlyba akarjuk hozni magunkat.Ne borítsuk ki saját magunkat! 😀 Ekkor majd végre nem borulunk ki semmin többé.

        https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/47163642_353551705201680_2258474725439176704_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=0d67c31ac02f220f3ac95c57d991188f&oe=5C9EE06B

        Életünk legnagyobb tévedése, amikor elhisszük, hogy az életünk tévedés, nem pedig folyamatos tanulás.

        https://www.youtube.com/watch?v=Tk3hLVoI4iM

  8. Én fiatal kamaszlány voltam amikor szembesültem azzal, hogy a szabadságnak ára van. A férfiak olcsó szexhez jutottak, és a nők elférfiasodtak. Nem voltak büszkék a nemükre, fiúk akartak lenni.
    Harsány színekkel festették ki magukat és kinyílt a csipájuk, annyit káromkodtak amennyi belefér.
    A nőiesség szimbóluma a szelídség, alázat, büszkeség, mind mentek a szemét dombra.
    A férfi nem is volt férfi, senkit sem érdekelt a védelmezés, társ, szeretet lényegében a szex ami jó a gyerek csak valami zavaró tényező.
    Talán ez a zavaró tényező dolog az anyagi megélhetés miatt alakul ki, vagy hogy a partner a gyerek miatt nem vele foglalkozik, azt nem tudom.

  9. Az ilyen dolgokért sokan csakis liberálisokat szidják, de az igazság az, hogy az állam bácsi az, aki lassan és észrevétlenül átvette az anyák és az apák helyét a családban. Ő az, aki továbbra is tönkre teszi a családokat. És még van pofája mindezt támogatásnak és segítségnek nevezni.

    1. Végre van egy értelmes nő, aki a férfiak bünbakként való beállitásán kivül-felfedezi a ló másik másik oldalát, amiről kevesen beszélnek. A legszomorúbb tragédiája a Nyugatnak az, hogy nem akar szembesülni azzal a ténnyel, hogy a szabadosságnak az árát meg kell fizetni. Ott ahol többet adsz hozzá mint kellene, máshol veszitesz. Teljesen kudarcot vallott a Feminizmus és a MeToo, mert most érik be az ideológiájuk kovászának tragikus gyümölcsei, az egyenlőség eszméje nem hozott mást mint széthullot családokat, paráznaságban élő fiatalok nemzedékét, nem is beszélve ennek az életmódnak biológiai és szellemi következményeiről.

      1. Szia Péter! A feminizmus ott és akkor vall kudarcot, amikor az ilyen, ahogy te fogalmaztál, értelmes nők nem csak névtelen betelefonálók maradnak. Szerinted manapság hányan vállalnák fel kudarcaikat az ismerőseik, vagy a nagy nyilvánosság előtt? A rendszer és a társadalom pedig továbbra is futószallagon gyártja a feministákat illetve azokat a férfiúkat, akiknek ma már mindez természetesnek hangzik.
        De a jó hír az, hogy az Atya és Jézus elintézte, hogy a feministák is a mennybe mehetnek 🙂

        1. Az aki megtér szivből az nem feminista, se homoszexuális se egyéb undokság nem jellemzi, mert nem él a régi természete és cselekedetei szerint, hanem Krisztusét veszi magára. Az is meg van irva: a maradék tartatik meg, ami azt jelenti, hogy mindenkinek igyekeznie kell, hogy szeplő nélkül legyen, mikor Krisztus visszatér az ég felhőiben.

        2. “Az is meg van irva: a maradék tartatik meg, ami azt jelenti, hogy mindenkinek igyekeznie kell, hogy szeplő nélkül legyen, mikor Krisztus visszatér az ég felhőiben.”

          Ugyan, ez egy hazugság,…egy másik evangélium.

        3. Valóban igy gondolod? Bünösen az ember nem állhat meg Isten előtt. Olvasd az Irást jobban, mert ugylátszik bizonyos igéket nem ismersz.

          2Pt 3,14
          Annakokáért szeretteim, ezeket várván, igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend