Lázongó világ

Párizs, Szíria, menekültek, terroristák és útlevelek

Paris

Pár nappal a menekültekről írt első cikk után, amiben, talán emlékeztek, megemlítettem, hogy amennyiben a válsággal érintett országokban terrortámadások lesznek, azokat bizonyára a menekültek nyakába varrják majd, a közösségi oldalakat elárasztották a magukat menekültnek kiadó ISIS harcosokról készült fényképek.

A Zerohedge így írt a jelenségről:

A spekulációkat a nyugati titkosszolgálatok még nem erősítették meg, bár ez nyilván hamarosan megtörténik, hiszen a félelem erősítése nagyon fontos tényező. Elég valószínű, hogy egyre több hírt hallunk majd az Európát behálózó menedékkérőkről, akiknek egyetlen célja, hogy a kontinens lakosságát terrorizálja. A kellő hatás érdekében persze robbantásokra is számíthatunk.

?

Mivel mindenki tisztában van azzal, hogy az elit ?egyetlen válságot sem hagy kárba veszni?, Európának már csak egy belső, kézzel fogható krízisre van szüksége, lehetőleg dermesztő robbantásokkal és ártatlan áldozatokkal. Ez várhatóan hamarosan bekövetkezik.

Ez sajnos megtörtént.

A reakciók pedig szokás szerint igen változatosak. A közös pont természetesen a gyász, hiszen valóban ártatlanok haltak meg péntek este és egyetlen ember értelmetlen halála is szomorúsággal kell, hogy eltöltsön bennünket. Egyre többen veszik észre azt is, hogy Párizs mellett a világ két másik pontján is hasonló robbantások történtek, amikről a médiumukban nem igen vagy csak keveset hallani, hiszen válságra most elsősorban Európában van ?szükség?. Persze az is érthető, hogy az emberek figyelme a hozzájuk földrajzilag közelebb eső problémákra összpontosul, és hát valljuk meg, Libanonban és Irakban már régóta baj van, így sokan immunissá váltak az onnan érkező hírekre, de azért érdemes lenne értük is elmondani néhány imát, megemlékezve például arról az édesapáról, aki a forgalmas bejrúti piacon az első robbantás láttán észrevette a második merénylőt, akit letepert, feláldozva magát, hogy sokakat, köztük saját kislányát megmentse.

Visszatérve Párizshoz, a menekültek és az Iszlám Állam közötti hiányzó láncszem felbukkanása nem sokáig váratott magára, hiszen a görög kormány már szombaton bejelentette, hogy az egyik öngyilkos merénylő mellett egy szír útlevelet találtak, amit 2015. október 3-án regisztráltak a görögországi Leros szigetén.

?Elismerjük, hogy még egy kicsit sem nem vagyunk tisztában az ?öngyilkos robbantás 101 tanfolyam terroristák számára? anyagával vagy akár annak legalapvetőbb technikáival, de azért felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon egy merénylő számára előírás-e magával vinni az útlevelét élete utolsó küldetésére, főleg, ha egy ilyen útlevél kritikus fontosságú árulkodó jelként szolgál? A másik pedig, hogy amikor az útlevelét magán hordó öngyilkos merénylő felrobbantja magát, az útlevél minden esetben sértetlenül kerül ki a robbanásból, vagy csak bizonyos esetekben?? ? teszi fel a kérdést a Zerohedge.

Röviddel az útlevéllel kapcsolatos első hír érkezése után Szerbia is bekapcsolódott a ?szír álmenekült? ügyébe, amikor a Blic nevű lap megjelentette a 25 éves Ahmed Almohamed állítólagos útlevelének fényképét és kijelentette, hogy az illető október 7-én haladt át az országon, és négy nappal korábban érkezett meg a görögországi Leros szigetére, ahol menekültstátuszért folyamodott Szerbiához.

passport_0

 

Ezt követően a görög Protothema nevű lap írt arról, hogy a szír férfi nem egyedül utazott és megjelentette a két férfi utazását igazoló jegyeket.

ImageHandler (1)

Ezt néhány órával követte egy másik fejlemény, amikor francia és amerikai források is azt állították, hogy az útlevél ?egyértelműen hamis?.

A Guardian újságírója megkísérelte kibogozni a történetet:

Több okból is érdemes kivárni, amíg több információ birtokába jutunk, mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le a támadások és a menekültválság közötti kapcsolatról.

Először is az ISIS legalább 12 alkalommal kritizálta az Európába menekülőket.

Akik a párizsi támadásokat a menekültekre akarják kenni, jobb, ha először utánanéznek a tényeknek, írta Aaroon Zelin, a dzsihád elemzésével foglalkozó szakértő. Az ISIS megveti azokat, akik Szíriából Európába menekülnek, mert ez aláássa az ISIS üzenetét, ami szerint az általuk létrehozandó kalifátus az igazi menedék. Ebből kifolyólag nehéz elképzelni, hogy a Szíriából menekülők túlnyomó része az Iszlám Államot támogatná, nem pedig éppen menekül előle.

A második tényező, ami óvatosságra int, ennél kézzel foghatóbb. A nyomozóknak még meg kell állapítaniuk, hogy a szóban forgó útlevél a támadóhoz vagy az egyik áldozathoz tartozott (az egyik egyiptomi útlevéllel rendelkező személyről, akit támadónak véltek, például kiderült, hogy szintén áldozata volt a támadásnak). Ezt követően azt is meg kell állapítani, hogy az útlevelet magán tartó személy megegyezett-e annak jogos tulajdonosával.

Az útlevél lopott is lehetett. Mivel manapság szír útlevéllel könnyebb menekültstátuszt igényelni Európában, komoly ágazat alakult ki a szír okmányok lopására és kereskedelmére.

Több beszámolót is hallottunk a görög-macedón határon tartózkodó szírektől, akik elmesélték, hogyan rabolták el tőlük útleveleiket, amikor elhagyták Görögországot.

A harmadik vészjelzés maga a tény, hogy az útlevelet megtalálták. Az elemzők furcsának tartják, hogy egy merénylő magával vigye útlevelét egy olyan küldetésre, amelyből nem tervez visszatérni.

?Miért vinné magával az útlevelét a modern állampolgársággal járó fogalmakat kifejezetten visszautasító dzsihátista egy öngyilkos akcióba?? ? teszi fel a kérdést Charlie Winter, az iszlám szélsőségességgel foglalkozó elemző a Twitteren. ?Azért, hogy megtalálják.?

Az egyik elmélet szerint az ISIS azt reméli, hogy Európát így a szír menekültek ellen fordíthatja, amivel tovább szítanák a kelet és nyugat, a kereszténység és az iszlám közötti ellentéteket és egyúttal talán meggyőzhetik a szíreket, hogy egyetlen reménységük és egyetlen védelmük az Iszlám Állam által hirdetett kalifátusban rejlik.

?Tudjátok mi dühítette fel az iszlám szélsőségeseket leginkább Európával kapcsolatban?? ? írja Iyad El-Baghdadi aktivista és dzsihád figyelő a Twitteren. ?A menekültválságra adott nagyon is humánus és erkölcsös reakció.?

Függetlenül attól, hogy az útlevél lopott, hamisított vagy eredeti volt, illetve, hogy azt esetleg mások helyezték-e el a helyszínen, egyre többen teszik fel a kérdést, hogy vajon mennyire volt bölcs döntés engedni, hogy ilyen mennyiségű ismeretlen migráns lépjen Európa területére annak déli határain keresztül és utazzon szinte korlátozás nélkül a kontinens más részeibe. Egyre többen követelik a görög partok és a görög-török határszakasz fokozott ellenőrzését vagy akár a menekültek belépésének teljes tiltását.?

A fenti érvektől függetlenül a párizsi vérontás egyik várható hozadéka annak az elképzelésnek az erősödése lesz, hogy a robbantások a szíriai események közvetlen következményeként történtek, így egyre többen állnak majd a Szíria elleni katonai támadás mellé, természetesen francia szárazföldi csapatokkal az élen.

A francia légierő pedig már vasárnap este húsz bombát dobott le Rakka városára, ami az Iszlám Állam székhelyének számít.

Végezetül azokat az ominózus 14 évvel ezelőtti eseményeket is érdemes lenne felidézni. Hány elemzést és videót láttunk a 2001. szeptember 11-i események igazi kivitelezőiről és a mögöttes szándékról? Függetlenül attól, hogy kit látunk a párizsi tragédia mögött, gondoljunk arra, hogy mi lehetett a cél! Vajon, amikor földrajzilag hozzánk közelebb történik ilyesmi, nehezebb meglátni ezeket a szálakat?

Emlékeztek Wesley Clark szavaira?

Akkor a CIA által létrehozott al-Kaida volt a célpont és az ürügy, most a CIA által felfegyverzett utódszervezet, az Iszlám Állam. A megtámadandó országok listája viszont nem változott, csupán az, hogy melyik van még hátra ezek közül.

Itt nem arról van szó, hogy vajon helyes-e megvédeni országunk határait vagy kezelni az Európában soha nem látott mértékű menekült és migránsproblémát, hanem arról, hogy vajon más országok lebombázásával és a kelet-nyugat közötti feszültség mélyítésével a megoldáshoz vagy a probléma fokozásához járulunk hozzá?

Sajnos ismét azt látjuk, hogy szinte minden oldal politikailag motivált abban, hogy ezt a borzalmas tragédiát nagyon határozott geopolitikai célok elérésére használja.

Előző posztKövetkező poszt

26 hozzászólás

 1. Kedves Feri!
  Nagyon sajnálom és szomorú vagyok amiatt,hogy teljesen másképp jött le üzenetem lényege.Ezért még egyszer nekirugaszkodom:
  Nekem a “Biblia” szó jelentésével/fogalmával van problémám!Érdemes utána nézni,hogy pontosan mi a jelentése eredetileg.Számomra, a biblia=könyv/könyvek.Az Ige= Isten beszédeit/kinyilatkozásait,kiválogatták,kanonizálták,amit a zsinatok helyesnek/jónak találtak a tudatlan tömegegek számára.Ezért hiszem,hogy hiányos,pl:Énok könyve,stb…és ferdített! Isten,ezért testé lett Jézusban,az Evangéliumot hirdette.Igen…az Evangéliumot=az Örömhírt,amit Szelleme által,azaz a Vigasztaló által,ami jelenti az EREDETI Kinyilatkoztatást/Ige MINDEN dolog felől!A kegyelem, mindazoknak megadatott, akik nem dogmatikusan,azaz könyv-betű szerint,ami halott,hanem az élő Lélek rejtelmeiben hisznek!Mert Isten az élőknek Istene és nem a halottaké.Ha minél szorgalmasabban,szüntelen alázatos szívvel kutatjuk, keressük és kérjük az Úr-at,Ő bizton meghallgat és felfedi az örök Igazságot szellemünkben.Mert azok vagyunk,azaz szellemek-ősatomok,csak most földi ruhát viselünk,hogy ebben” a ruhánkban” megtapasztaljuk és megéljük,az elveszett Paradicsom hiányát,és ezzel járó minden fájdalmat,”nélkülözést”!De tudjuk,Jézus nem hagyott árván minket ,mert “elhozta”-kinyilatkoztatta az Örömhírt számunkra!

  Tehát,amikor olvasom a “Bibliát”,én magam is mindent alaposan megvizsgálok, és ahogy írod,:ha a százból egy nem stimmel,akkor azt először óvatosan kezelem és kérem a Szent Szellem segítségét.Egyébként,mindig annyit kérek,amennyire Jézus méltónak talál,mert tudom,hogy az alázat és a tiszta szeretet minden tudásnál fontosabb.
  Szeretettel:Liza

  1. Ami még lemaradt,a kérdésed tisztázása:
   Ha csak emberi logikával vizsgálnánk is,fel kell hogy tűnjön:a “Biblia” összes könyvei közül,csak a Jelenések könyvének végén van figyelmeztetés! Itt pedig,–nagyon fontos,–nem könyvekről,hanem könyvről tesz említést János!Tehát, ezért nem véletlen Jézus többszöri figyelmeztetése,”Jaj néktek farizeusok és ÍRÁSTUDÓK…”,jaj néktek képmutató írástudók……”! Tehát,a többi könyvek ki voltak téve az írástudók álnokságainak.Mint tapasztaljuk,hiányzó könyvek,(pl:Énok,Izajás,stb..)melyeket próféták írtak,és ferdítések,,amik eltérnek az első evangélisták,apostolok közléseitől,amit Jézus rájuk bízott!Jézus nem azt mondta:írjátok meg,hanem hirdessétek,mert jól tudta,az ember nem tévedhetetlen.A nyelvek összezavarása,–amit a Bábel tornya szimbolizál–jelenti a meg nem értést,a fordítások különbözőségét(arámi,héber,latin,görög,stb….),melyek okot adnak viszályokra,tévedésekre a testvérek között, “én így értem,te úgy érted”…..!Jézus azon gyermekiért könyörgött az Atyához,akiket néki adott ,hogy egyek legyenek,hogy azokat már senki más nem tanítja,csak az általa elküldött Szent Lélek/Szellem,ama Vigasztaló/Örömhír,amit az eredeti Újszövetségnek,Jézus Krisztusban való egyesülésnek nevezünk. Jeremiás könyve,31:33-34
   Jézus nem azt mondta,hogy hirdetni fogják a Bibliát,hanem hirdetni fogják az EVANGÉLIUMOKAT az egész világon és akkor jön el a vég.

 2. Jelenések 22/18
  Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
  És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.

  Ez az Istenanya és Mária-dolog enyhén szólva hozzátétel az Igéhez. Isten irgalmazzon mindannyiunknak.
  Szeretettel, Feri

  1. Kedves Feri!
   Az igeversek a Jelenések könyvére utal és nem az egész Bibliára!Jézus szavait/üzeneteit sajnos sok helyen beszórták konkollyal.Csak a Szent Szellemért könyörögve,alázatos szívvel juthatunk el az egyetlen Örök Igazságra!

   1. Kedves Liza!
    Köszönöm szépen a hozzászólásodat! Jól értem, hogy azt akarod kifejezni, hogy a többi könyvhöz hozzá lehet tenni, és el lehet venni belőle?
    Köszönöm!
    Feri

    1. Kedves Feri!
     Kérdésedre válaszolva:inkább hamisítani!
     Nem véletlen hogy Jézus nem azt mondta hogy elküldöm néktek a “Bibliát”,hanem ezt:”elküldöm néktek a Vigasztalót,ama Szent Lelket,mely tanúságot tesz Rólam,és a bekövetkezendőkről”.
     Nem véletlen hogy az ószövetségi Törvényt,melyet Mózes kőtáblára írt,Jézus felváltotta azt az újszövetség Törvényére,azaz, a szívekbe(élőbe) írt/vésett az Őt szeretőkbe,mert tudta, hogy a földi ember a természeténél fogva hajlamos a tévedésekre!A “Szentírást”,melyet a kezünkben forgatunk,élettelen papírok,melyet hatalmába áll a Sátánnak–itt a földön–hamisítani,de akik szorgalmasan,alázatos szívvel tanulmányozzák,azoknak Jézus felfedi az Igazságot!

     Egyébként,mindenkinek jogában áll hinni abban, amit helyesel,ezért nem szeretném vita tárgyává tenni a témát.Jézus mindenkiben kimunkálja azt,amire méltónak találja!
     Az Úr áldása legyen rajtad!Szeretettel:Liza

    2. Kedves Liza!

     1. Először is sajnos nem a kérdésemre válaszoltál, a kérdésem ara irányult, hogy csak a Jelenések könyvét tilos hamisítani, és a többit szabad?

     2. De azt sem mondta Jézus, hogy elküldöm a Vígasztalót, az Igét meg felejtsétek el!

     Nem árt tudni, hogy a Biblia=Isten Igéje, vagy Isten Beszéde, amely Isten szájából származik, és az általad említett Vígasztaló ihlette a könyvek íróit.
     A János evangélium elején pedig megtudjuk, hogy Jézus Krisztus = Ige.

     Ennek fényében amit írsz elég veszélyes.

     Ha az Igét nem tekinted etalonnak, akkor nem tudod eldönteni, hogy a “vígasztalótól” kapott bekövetkezendőkről szóló információk hitelesek-e, és valóban a Vígasztalótól kaptad-e. Hiszen pont az Ige tesz pecsétet a kapott kijelentésre, hogy igaz vagy hamis. Mert azért ne legyünk naívak, hogy a mai időkben kapunk innen is onnan is üzeneteket…

     Nem vitatkozom, próbálom megérteni, amit írtok, de eddig még nem sikerült senkinek a Biblia alapján bizonyítani. Én meg szeretnék világosan látni.

     De azért köszönöm a segítséged.

 3. Az biztos, hogy fel kell kötni a fehérneműt, főleg, ha másokat vigasztalni akarunk. Mert nem a félelem Lelkét kaptuk …

  1. Kedves Éva!Engem már jó párszor megmosolyogtattál,sőt segítségemre is voltál.Mindezt, nagyon is felfoghatjuk vigasztalásnak. 🙂

   1. Azokra gondolj, akik nem tudnak Jézusról, akik nem tudják hogy üdvösségük van Őáltala… 🙂

    1. Sok másokkal együtt én is az a része vagyok az általad említett embereknek,akik viszont tudnak Róla.Azoknak az embereknek is van kezük,van lábuk,meg van más olyan egyéb szervük is,amelyik tudja,hogy Jézus Megváltotta őket.Ezen szervük mi vagyunk. 🙂 Egymás szerves részei vagyunk.Ha mi tudunk valamit,mások is tudják.Legfeljebb,mi magunk is kételkedünk ebben.Amit csak egy valaki tud az egész világegyetemben,azt mindenki tudja.Főleg,ha ez a valaki Jézus.És főleg,ha a Megváltásról van szó.

 4. Tetszik ez az írás!
  Én biztos vagyok abban, hogy a bevándoroltatás is azért történt meg, hogy ilyen és ehhez hasonló események – szükségszerűen” – megtörténjenek. Biztos voltam benne, hogy lesznek súlyos merényletek. Szerintem ez még csak a
  kezdet. Itt ugyanis az iszlám és a nyugat szembefordítása történik, mégpedig szoros összefüggésben azzal, hogy elfogyott a nyugat élettere. Nincs már kit kifosztani (pl. Mo. lakosai is már a béka segge alatt élnek), a kelet összefog, hogy kiszorítsa a terjeszkedő nyugat valutáit, látványos sikerek az oroszoknál Szíriában stb.
  Most “el kell, hogy vesszünk” a púder hírekben? Útlevél, regisztráció? A lényeg, hogy az ember észre se vegye, hogy ivódik belé az “iszlám” elkövetés ténye.
  Köztudott, hogy a zsidó mozgatja a szálakat. De ő csak a forgatókönyvet írja, a történelmet mi, mezei állampolgárok írjuk. Rajtunk áll, hogy újra megtörténik-e velünk az, ami már kétszer megtörtént vagy még időben felül tudunk emelkedni a zsarnokságon.

  Egyébként már ma olvasni ilyen bejegyzéseket, hogy:
  “Független amerikai elemzők, mint például a Fehér Ház egykori helyettes államtitkára, Paul Craig Roberts szerint az Egyesült Államok és a NATO ténylegesen vezényelte le a párizsi támadásokat, mint a “hamis zászló” küzdelem fontos részét, hogy lépéselőnyhöz jusson szíriai háborúban, hiszen Oroszország szeptember 30 óta légicsapások tömkelegét hajtja végre az ISIL ellen.” Ezt valószínűnek tartom!

  Még annyit, hogy a nyugati terrorpolitika áldozataiért mikor gyújtunk mécseseket? Vietnam, Hiroshima, Nagaszaki, Guetamala, Panama, Salvador, Bosznia, Korea, Ukrajna, Észak-Afrika, WTC 911, Falkland szigetek, iraki-iráni háború stb stb???
  Hány tízmilliónál tartunk már….?

 5. Azért ugye érezhető a megosztó szándék? Két dolog közötti választás felé terel ez is, mintha csak pro- és kontra lehetne.
  De mi kaptunk valamit az Úrtól; meglehet, a jelenlegi komfortzónánkon kívül van – hiszen azt mi magunk hozzuk létre, eredetileg nagyon is benne volt. A fenti két lehetőségen pedig biztosan kívül esik.

 6. És mi van akkor, ha hamis? Hiszen Merkel azt mondta annyi szíriait fogad be, amennyi jön. Hát csináltak útlevelet, nem egyet, hanem százat. Az egyiket közülük az az ujj fogta, amelyiket a merénylet helyszínén találtak. Azt az ujjat regisztrálták október harmadikán Görögországban.

  Mi a túrónak bonyolítja ezt az undorító szennyújság a Guardian? Azt hiszi annyira hülyék vagyunk, mint ők és ebből arra következtetünk, hogy a menekülteknek nincs köze a terroristákhoz? Ja, nincs, csak az összes terrorista bevándorló volt, egy flamand, vagy angol, vagy magyar sem volt köztük.

  1. Szerintem értelmetlen azon vitatkozni, hogy a bevándorlás és a terrorizmus egy és ugyanaz a probléma-e. Mert míg ezen vitatkozunk nem vesszük észre, hogy Európában iszlám kalifátus lett.
   Jól kitalálták ezt: Ha azt mondom maradjanak otthon a menekültek, azt mondod szívtelen vagyok szegény menekültek felé. Ha azt mondom jöjjenek, utat nyitunk az európai iszlám kalifátus felé.
   És ezzel beengedjük azt az életmódot, ami eddig csak a közel-keleti hírekből volt ismerős: az eszetlen robbantgatások, stb… ISIS előtt is volt ilyen, nincs új a nap alatt….

 7. 2015. október 18. délután itthon az Úr Jézus?

  ?Drága gyermekeim! Szívemnek kedves választottjai, nagyon szeretlek benneteket! Kicsinyeim, imádkozzatok, mert a háború már elkezdődött. A béke nagyon törékeny lábakon áll. Hamarosan a rejtekbe kényszerültök, mert nagy keresztényüldözés jön. Európa biztonsága megdőlt. Nagyon sok gonosz embert engedtek be. Ők a sátán citerái, ellenfelem úgy játszik rajtuk, ahogy neki tetszik. Csak akkor vagytok védelemben, ha teljes hittel, bizalommal Rám hagyatkoztok, és szüntelenül imádkoztok. Bizalmatok mértékében kapjátok Tőlem a kegyelmet. Ne féljetek üldözőitektől! Ezeknek meg kell történni. Így rostálom meg az Egyházat, így választom szét az igazakat a képmutatóktól. Templomaimat és az Egyházi intézményeket feldúlják és megsemmisítik. Az idő vészesen fogy. Ennek a korszaknak hamar vége lesz. Éljetek szüntelen készenlétben, szeressetek Engem lángolóan és tegyétek meg mindazt, amire figyelmeztettelek benneteket! Hatalmas kegyelmet kaptatok, amely többet ér az aranynál és az ezüstnél, mert a bölcsesség semmivel sem helyettesíthető. Nagyon szomorú idők várnak rátok. Nagy lesz a szegénység. Imádkozzatok a békéért, a kápolna fölépüléséért, (a Szent Anna réten, amit a Szűzanya kért Natália nővéren keresztül), imádkozzatok Magyarországért, a vezetőkért, hogy őrizzelek meg titeket minden ellenségtől. Ne féljetek, Én mindig veletek vagyok, megóvlak titeket, drága Szent Véremmel betakarlak benneteket! Mellétek adom Szent Mihály főangyalt az ő seregeivel, hívjátok őt gyakran segítségül és szent Édesanyámat, aki Istenanyai palástjával betakar benneteket. A Szívembe rejtelek titeket, Nálam mindig biztonságban vagytok, akár éltek, akár haltok. Megáldalak titeket megerősítő áldásommal, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.?

  Szentírási megerősítés: Márk 6, 14 cím: ?Keresztelő János halála?
  – See more at: http://jezusuzenete.hu/2015-oktober-18-delutan-itthon-az-ur-jezus/#sthash.TUG0Mans.dpuf

  1. Elnézést kérek, hogy beleszólok, de ennek az üzenetnek a hitelessége erőteljesen megkérdőjeleződik a “Szent Anna” résztől az “Édesanyám” segítségül hívásával együtt.
   A Szent Írásban nem olvasom, hogy “szent Édesanyám” kell segítségül hívni. Sőt azt olvasom, hogy nincs más út, csak Jézus. Mária természetfeletti erejéről az egész Szent Írás hallgat. De szerintem nem azért mert eltitkol előlünk valamit, hanem mert a nem létező dolgokról minek bármit is írni.
   Ha ennek a cikknek a Jézusa ugyanaz lenne, mint a Szent Írásban található Jézus, akkor nem hasonlana meg önmagával. Jézus azt mondta, hogy ő nem változik meg, hanem tegnap ma és mindörökké ugyanaz. Ez a két Jézus ellentétben áll egymással. Nem lehet ugyanaz. Olyan dolgokat jelent ki, amit a Szent Írásban soha nem jelentett ki!
   Pál apostol ezt mondja a Galata 1/8-ban:
   “De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, amit néktek hirdettünk, legyen átok.”

   Ragaszkodj Isten Igéjéhez!

   1. Helyre kell igazítsalak: Mária természetfeletti ereje ugyanaz, mint a mi imáink: minden kegyelem az Úr Jézus által valósul meg. Értelmetlen vitatkozni. Nem más evangélium ….

    1. Isten igéje egyértelmüen fogalmaz, kedves Éva.
     “Ha majd ezt mondják nektek, hogy forduljatok a halottídézőkhöz és jövendőmondókhoz, akik suttognak és mormolnak, ezt feleljétek: Nem Istenéhez kell fordulnia a népnek? A holtakhoz kell fordulni az élő helyett? A törvényre és az igére figyeljetek!”
     Máriának nincs természetfeletti ereje, nem olvasom sehol a Biblilában hogy bármit tett volna az emberekért. Nincs senki más aki meghalt volna érted és aki feltámadt volna Jézuson kivül.
     “Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.”

   2. Nem kellene mindent csipőből elutasitani, ha nem vizsgálod meg a dolgokat, hogyan mondasz itéletet.

    “De ez az, ami volt, beszélt a próféta Joel: És lészen, az utolsó napokban, (ezt mondja az Úr,) Én kitöltöm a Lelkemet minden testre: és a ti fiaitok és leányaitok prófétálni, , és az ifjak látomásokat látnak, , és az öregek álmokat álmodnak. És az én szolgái valóban, és az én szolgálók fogok kiöntöm azokban a napokban az én lelkem, és prófétálnak. És csodajeleket az égben, és jeleket alant a földön: a vér és a tűz, és gőz füst. A nap kell alakítani sötétség, és a hold vérré, mielőtt a nagy és nyilvánvaló az Úr napja jön. És lészen, hogy aki segítségül hívja az az Úr nevét, kell menteni. (ApCsel 2, 14-21, ”

    Én olvastam hamis prófétát is, hidd el, hogy nagyon leleplezőek. Amiket én is linkelek a szentirás alapján kell vizsgálni, és nem mond ellent neki. Csak anyiban más, hogy az Úr Jézus nyomatékosan elmondja, hogy hogyan kszüljünk az eljövendőkre, amik már itt vannak, már benne élünk amiről Dániel próféta és János apostol ir a jelenések könyvében, már azokat az időket éljük. Megmondott előre némikor eseményeket is, és úgy következett be, ahogy megmondta.

    1. Kedves Csaba, köszönöm a válaszod! Én is mindent megvizsgálok. A vizsgálatom mérőzsinórja az Ige (azaz Jézus Krisztus).
     Ismerem a fenti Igeszakaszokat is, és ezzel kapcsolatban azt mondom, hogy ha olyan álmokat látok, vagy olyan látásokat látok, amelyeknek akár csak 1%-a ellentétben áll az Igével, akkor kidobom. Sőt, ha maga egy angyal jelenik meg nekem, és a 100 mondatából 1-ben Igével ellentéteset állít, akkor tudom, hogy a forrása nem Isten.
     Jézus azért írja magáról, hogy ő a kőszikla, mert nem változik. 2000 éve ugyanazt mondja és ugyanazt fogja mondani ma is és holnap is. Ha nem ezt tenné, akkor bajban lennénk, mert nem lenne biztos pont az életünkben. Nem tudnánk mit akar. Nem olyan, mint a földi törvények, amelyek visszamenőleg is felülírják magukat… 🙂 Isten Beszéde igen igen, nem nem, úgy úgy.

     Jézus pedig azt mondta: EGY a közbenjáró: az Úr Jézus Krisztus! 🙂

    2. Kedves Feri!

     Köszönöm a tökéletesen jó választ.
     5,16 Azért mi ezentúl SENKIT sem ismerünk test szerint; sőt ha ismertük is Krisztust TEST SZERINT, de már többé nem ismerjük.
     2.Kor. 5:16
     Ha Pál még Krisztust sem akarja felismerni TEST SZERINT, akkor Jézus anyját miért kéne ismernünk?
     Ha pedig Jézus anyját nem test szerint “ismerjük” vagy emlegetjük, akkor milyen egyéb érdem alapján kéne ezt megtennünk?
     Pontosan arról van szó, hogy MINDEN ami a TESTET hordozza az elmúlik, (még a “testi Krisztus” is) és csak az “új teremtés” marad meg, – ami “lelki, – szellemi.”

     Szeretettel: Erika

    3. Kedves Feri
     minden idézett mondattal egyetértek. Az Úr Édesanyját tekintve KIZÁRÓLAG az Írásból bizonyítottam be hogy amit a katolikusok gondolnak, az nem tévút. Most NE foglalkozzunk ezzel! Tetszik egyébként, ez a százból egy 🙂 amit írsz!
     Az Úr például azt mondta, hogy “aki bennem hisz, ugyanazokat a jelekt fogja művelni SŐT KÜLÖNBEKET IS AZOKNÁL mert én az Atyához megyek.” Szóval, ezek a “különbek” sincsenek leírva a Bibliában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend