Idők jelei

A hetedikes diáknak döntenie kellett: megtagadja Isten létezését vagy egyest kap

god-question1

Egy texasi iskola diákjainak szülei igen dühösek, mivel az egyik órai feladatban a tanulóknak tagadniuk kellett Isten létezését, ahhoz, hogy ne kapjanak egyest.

Jordan Wooley, a Houston közeli West Memorial Junior High School kitűnő tanulója bátran kiállt az iskolakerület vezetősége elé, hogy panaszt tegyen a tanáruk által kiosztott órai feladat miatt, ami arra kényszerítette őt, hogy megkérdőjelezze hitét.

A feladatban a diákoknak meg kellett állapítani egy sor kijelentésről, hogy azok tényszerű állítások, alaptalan feltételezések, vagy pedig csak egy személyes véleményt tükröznek.

A feladatért a diákok osztályzatot kaptak, a tanár pedig egyértelművé tette, hogy a jó jegyért a “Van Isten” pontra az “Isten nem létezik” [szó szerint: Isten nem valóságos] választ kell adni.

“Ma egy olyan feladatot kaptam az iskolában, ami a hitemet kérdőjelezi meg, és azt állítja, hogy nincs Isten,” mondta Jordan az iskola vezetősége előtt.

“A tanár azzal kezdte, hogy a feladat egész nap problémákat okozott, azután pedig szavaznunk kellett, hogy Isten létezése tény, vélemény vagy egy mítosz. A tanár azt is közölte, hogy a “tény” vagy “vélemény” válaszok rosszak és egyedül a “mítosz” a helyes megoldás.”

A tanár közölte az Istenben hívő diákokkal, hogy “nagyon tévednek”.

“Amikor azt kérdeztük tőle, hogy miért mondják azt nekünk, hogy Isten létezik, ha mégsem létezik, azt felelte, hogy kérdezzük meg a pásztorunkat.”

A tanár ezt követően arra kérte Jordant, hogy bizonyítsa be Isten létezését, mire ő több bibliai történetet és modernkori bizonyságot hozott fel azokról, akik meghaltak, a mennyországban jártak és vissza is tértek, hogy elmeséljék a velük történteket.

“A tanár azt mondta, hogy ezeket a történeteket figyelemre éhes emberek találták ki,? mondta Jordan.

A diák szerint az osztályban nagyon feszült volt a hangulat. Az egyik barátja olyan ideges lett, hogy az összes felszerelését lesöpörte a földre.

“Egy másik diák azt kérdezte a tanártól, hogy leírhatjuk-e a papírra, hogy miben hiszünk, mire a tanár azt felelte, hogy ha el akarjuk rontani a feladatot és rossz jegyet kapni, akkor egész nyugodtan.”

Az iskolakerület hivatalos nyilatkozata szerint “a feladat célja a kritikus gondolkodás és párbeszéd bátorítása volt, nem pedig a diákok hitének megkérdőjelezése”.

“Ettől függetlenül az osztályozásra nem kerülő feladatot rosszul tervezték meg, így félreértették annak szándékát,” állt a nyilatkozatban, ami hozzátette, hogy a néven nem nevezett tanárt alaptalanul rágalmazták “anélkül, hogy ismernék őt, keresztény hitét vagy az iskolai feladat kontextusá”.

Jordan Wooley az iskola nyilatkozata ellenére kitartott amellett, hogy a feladatért osztályzatot kaptak és, hogy a jó jegyért olyasmit kellett volna írnia, ami ellentétben áll a hitével.

“Nagyon szeretem az olvasást, így számomra az, hogy a hitemért egyest kaphatok ebből a tárgyból, nagyon megdöbbentő volt.”

Az esetről készült összeállítás (angol nyelven):

Forrás: Infowars.com, khou.com

Előző posztKövetkező poszt

53 hozzászólás

 1. Nem véletlenül végeznek ilyen társadalmi kísérleteket. Tombol a keresztény fundamentalizmus az USA-ban. A diákokból frusztrációt, agressziót váltott ki a hitük megkérdőjelezése. Ugyanakkor a keresztényellenes szerveződések, incidensek is erősödnek. Egy ekkora országban figyelni kell az ilyen társadalmi jelenségekre, mert komoly problémákat okozhat. Szerintem az ok pedig az, hogy az amerikai stílusú neoprotestáns bizniszegyházak(szekták) öltönyös önjelölt hitszónokai egymásra licitálnak a legvadabb marhaságokkal, hogy minél több követőjük legyen. Több ember, több pénz.. Magyarországon a rendszerváltás után élelmes emberek hamar áthozták az amerikai mintát és sok ember életét derékbe törték. Egy barátom egyetem mellet kutatta a témát, hát elképesztő történetek kerültek elő.

  1. Milyen kár, hogy nem Isten után kutatott inkább! Sokkal elképesztőbb történetekre bukkant volna. Az Apostolok Cselekedeteiig eljutott a kutatásai során? Mert az se ‘semmi’… 😉

   1. Isten után nem kell kutatni, nem veszett el. Viszont amikor a budapesti szektaélet a reneszánszát élte volt néhány lélekvesztő. Többségük az adókedvezményekre hajtott, vámszabályokat játszott ki, ezek sima gazdasági bűncselekmények. A másik fele a hálózatépítés felé ment el, na ez a veszélyesebbek. Mivel itt az ügynök nem kozmetikumot árult, hanem igét, ezért valami különlegeset, karizmatikusat kellett adni a közönségnek. Ebből lettek olyan esetek, hogy lepukkant külvárosi bérleményekben furcsa, szuggesztív figurák a bűnről beszéltek, amivel gyakorlatilag amúgy sem túl stabil embereknek, elképesztően komoly pszichés károkat okoztak, családokat tettek tönkre és gyerekeknek okoztak egy életre szóló lelki traumát.
    USA-ban nemrég agyonverte a saját gyerekét egy Élet szava nevű szekta tagja. Ez a szekta a saját meghatározásuk alapján: szó szerint követi a Bibliában leírtakat. Szóval elképesztő sötétség az USA-ban, ezzel pedig valamit kezdeni kell az oktatásban is, mert nem lesz jó vége. Mit kezdjen egy tanár olyan gyerekekkel akik azt állítják 6000 éves a Föld?

    1. A jelenség, amit leírsz több ezer éves. A vallás mindig jó eszköz volt azok számára, akik a hiszékeny embereket akarták kihasználni.
     Ne hagyd, hogy emberek határozzák meg, hogy mit gondolsz Istenről.

     Az utolsó mondatodra: Sajnos a mai oktatási rendszerben a hatalom határozza meg, hogy a gyereknek mit kell hinnie. Aki nem fogadja el a hivatalos magyarázatot (ami Magyarországon az evolúció igen elavult változata), azt bolondnak nézik.
     Én iskolás koromban még elhittem a maszlagot. Ma, sok tucat könyvvel a hátam mögött a témában, az evolúció állításait hallva sokszor már csak nevetni tudok és elképeszt, hogy mit el nem hisznek egyesek, csak azért mert tudományosnak hangzik.
     Ha valami lehetetlen, akkor mindegy, hogy 6000 vagy 6 milliárd év alatt lehetetlen.

    2. “Ne hagyd, hogy emberek határozzák meg, hogy mit gondolsz Istenről.”

     Az idézettel egyetértek. Az evolúció iskolában tanított formáját én is megkérdőjelezem. Azért írtam a hozzászólásomat, mert sokkal árnyaltabb a helyzet annál, hogy egy szegény diákot nem hagytak megvallani a hitét. Tele van a történelem

    3. Lemaradta vége. Tele van a történelem vallásháborúkkal. Nagyon sok embert frusztrálttá tesz, ha megkérdőjelezik a hitét. Egy iskolában sokféle gyerek jár. Ha van egy megrögzött hittérítő és egy harcos ateista akkor kialakulhat egy konfliktus. A többiek beállnak valamelyik mögé és előbb-utóbb két tábor alakul ki. Nehéz helyzet, de ebben a szituációban, a hívőnek kell toleránsabbnak lennie.

    4. Szerintem a hívőnek nem toleranciát, hanem inkább szeretet kell mutatnia. A kettő nem ugyanaz. A szeretet minden esetben épít, a tolerancia viszont nem. Ez egy gyereknél, főleg egy 13 éves kiskamasznál nem egyszerű feladat.
     A cikkben szereplő kislány számára szerintem ez a hitbeli meggyőződésének próbája volt: vállalom-e az egyest azért, hogy kiálljak a hitemért?

    5. Kedves Neverend,igazán jöhetnél többször is! 🙂 Örömmel olvastam ezt a beszélgetést.Mind a kettőtökből a legjobbat hozta ki.Illetve,ti hoztatok értékeket felszínre ebből a témából.

   2. Néha úgy érzem meg kellene kérdezni az embereket,hogy vajon Istenről mi a véleményük?
    Mondjuk ilyen kérdésekkel:Szerintetek Isten hogyan teremtett minket,embereket?Milyen körülmények közé?
    Szerintetek Isten jóságos vagy bosszúálló?Szeretetben vagy gyűlöletben teremtette meg eredetileg az emberpárt?
    Szerintetek Isten egészségben vagy betegségre teremtette az embert?
    Szerintetek Isten bűntelennek vagy bűnösnek teremtette az embert?
    Szerintetek Isten 1 férfit és 1 nőt vagy csak 2 férfit vagy csak 2 nőt teremtett az Édenbe?
    Szerintetek Istennek vannak politikai vagy vallási nézetei?
    Szerintetek miért küldte le Isten értünk Jézus Krisztust Megváltónknak?
    Ha ezekre mindenki azt válaszolná,amit szíve mélyén is érez,és,hogy a saját hasonlatosságára teremtett minden embert,akkor rájönnének,hogy eddig jól átverték az emberiséget.

    1. Szerinted Istvan, mi honnan kene hogy tudjuk ezekte a kerdesekre a valaszokat?

    2. Nem az a kérdés kedves István hogy jól átverték-e az emberiséget vagy nem – mert “az emberiség” HAJLAMOS saját magát Istenné tenni ami az ősi bűn is (lásd a jelenlegi mainstream tudományt) – hanem az hogy MI megtettük-e/megtesszük-e amire az Úr Jézus elküldött?

     “Tegyetek tanítványokká minden népet, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében… és íme én ti veletek vagyok minden nap a világ végezetéig.” Máté 28.19-20

    3. kedves Istvan ,ezeket a kerdeseket sokan feltetek magukban ,en is, volt ido mikor kiborultam esetek es dolgok miatt,termeszetesen ISTENT kerdeztem vagy fagatam ,aztan leultem es elkezdtem olvasni a BIBLIAT,valaszokat akartam kapni ,nagyon sok mindenre ,es szep lassan megertetem ,hol tevedtem es miert kerultem ebbe a helyzetbe,olvasd el az UJSZOVETSEGET, FIGYELJ A MONDANIVALOJARA,es hasonlitsd osze ,azt ahogyan elsz azzal ahogyan JEZUS tanacsolja hogy elj, meg fogsz dobeni, nagyon sok mindenek mi vagyunk az okozoi es aztan ott hibaztasuk ha valamit nem ertunk vagy ha valamit el rontotunk,1 ISTEN a kepmasara teremtet minket egeszsegesnek es ertelmesnek.2 igen buntelenul lettunk megteremtve, de nem fogadtunk szot es elkovetuk a bunt ,es a bun zsoldja a halal.3es jo tudni hogy JEZUS felvalalta, hogy emberkent bebizonyitsa a buntelen eletet, nem elt visza ISTENI erejevel,o ertunk valalta a mi buneink bocsanataert, a mi megvaltasunkert,azokert a bunokert amit a mai napig cselekszunk ,persze meg mindig nem ugy elunk ahogy o keri ,es ha valami nem jon osze akkor gyorsan ott hibaztasuk,sokat tudnek meg irni ,de kerdes hogy ,ki az akit erdekel ,mert sajnos nagyon kevesen nyitotak az igazi ertekekre,ha egesz eletedben hitel istenben es torekedtel parancsai szerint elni majd meghalsz es kiderul hogy nincs ISTEN akorr nem vesztetel semit legalab jo emberkent eltel, de ha vegig ugy elsz, hogy tagadod ketelkedsz es bunozol hatarok nelkul, majd meghalsz,es kiderul hogy van ISTEN,akkor nehez lesz ,nagyon nagyon nagyon nehez lesz,a dontes a te kezedben van te dontod el hogy legyen es senkit nem hibaztathatsz majd , mert minden tudnivalo ott van leirva a BIBLIABAN, SZERETETEL….

    1. Köszönöm Szofi! Megnéztem.
     Nem kétséges, hogy Putyin őszintébb és szimpatikusabb, mint Obama. Meglátjuk mi lesz.
     Azt mindig észben kell tartani eközben, hogy az Antikrisztus mindenkinél szimpatikusabb lesz a többség szemében. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy Putyin az AK lenne, csak azt, hogy a szimpátia néha megtévesztő lehet.

 2. Zág són! Az USA által kirobbantott “Arab Tavasz” államiban a CIA által kiképzett hóhérok által vezetett ördögtől megszállott terroristák meg levágják a keresztény és siíta gyerekek fejét, ha vállalják a hitüket, a keresztényeket keresztre is feszítik megszégyenítésként.

  1. OK. És az “életemen” kívül még mit vehet el? Az életet azért tettem idézőjelbe, mert én is és minden más ember is, az Istentől elrendelten, meghal egyszer. (Tehát gyakorlatilag még azt sem!!!)
   Akkor mégis mit? Csak is, az élethosszra rendelt időt rövidítheti le. “Elcseréljük” a megpróbáltatásainkkal, nehézségekkel, nyomorúságainkkal megterhelt jelen létünket egy szenvedések és nyomorúságok nélkül létező, reményeink szerint állandó jólétre, Isten és az Övéi jelenlétében. Tehát, még szívességet is tesznek.

   1. Néha már az is megfordul a fejemben,hogy reklámozni kellene,hogy Isten minden embert megjutalmaz,aki elismeri Jézus Krisztust Megváltójának,kerüli a lopást,háborút,bűnt,és mindent,amit az ördög sugalmazna(kapzsiság,harag,alkoholizmus,stb.),akinek fontosabb Isten ,Jézus természetének felismerése és ugyanezt keresné aztán önmagában és másokban is,fontosabb mindenkinek a Te,mint az én,és a Ti,mint a mi,fontosabb a szeretet a haragnál,st,és átéreznénk(amit Isten amúgy is a szívünkbe rakott),hogy hogyan teremtett meg minket Isten eredetileg mindezek mellett,mert csak úgy vagyunk boldogok,vagyis az Édenben,és egy férfit ,egy nőt.A legfontosabb,hogy Krisztusban újjászületve,Istennel szellemileg fel tudjuk venni a kapcsolatot,hogy örök életűek legyünk minél többen.

    1. Jézus is ezt gondolja István, csak másképp fogalmazott 🙂

     “Menjetek el az egész világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!” Márk 16:15

    2. Kedves István!

     Azt hiszem, ilyen “reklám” nem lenne kelendő “cikk.”
     Ugyanis a jutalom az örök élet, – de csak az eljövendő időben és a mennyei létsíkban. Viszont cserébe ezért, “el kell szenvednünk ennek a világnak a szegénységét, minden nyomorúságával együtt. Mi akik Jézusban vagyunk elrejtve, tudjuk csak, hogy ez a szenvedés klasszisokkal könnyebb, – (és egyáltalán nem könnyű) – mint a világ hitetlen fiainak elszenvedni ugyan ezeket a félelmetes szenvedéseket. Pontosan a szenvedésektől való félelem miatt sokan, – még ha hinnének is Istenben – azzal altatják lelkiismeretüket, hogy az csak a bizonytalan “jövő” kérdése, és ők inkább ebben a valósnak látszó világban szeretnének inkább jobban élni, és amennyire lehet, kikerülni a szenvedéseket.
     (Én viszont azt nem értem, ha több száz, – illetve ezer – éve papírra lefektetetten, arról visszaolvashatóan le van írva, meg vannak jövendölve ennek a világnak az eseményei, amit a szemünkkel látunk beteljesedni a mi korunkban, akkor ezt hogy lehet figyelmen kívül hagyni? – és nem hinni az egésznek a beteljesedésében?)
     20 Hogy lássák, megtudják, eszökbe vegyék és megértsék mindnyájan, hogy az Úrnak keze mívelte ezt, és Izráel Szentje teremtette ezt!
     22 Adják elő és jelentsék meg nékünk, amik történni fognak; amik először lesznek, jelentsétek meg, hogy eszünkbe vegyük és megtudjuk végöket, vagy a jövendőket tudassátok velünk!
     23 Jelentsétek meg, mik lesznek ezután, hogy megtudjuk, hogy ti Istenek vagytok; vagy hát míveljetek jót vagy gonoszt, hogy mérkőzzünk és majd lássuk együtt!
     Ézsaiás 41:

     Szeretettel: Erika

   2. Kedves Erika,azt tudod,hogy van az az ima,hogy amint a Mennyben,úgy a Földön is,és azt is Jézus mondta.És le kell rombolni a sátán munkáit,hinni,hinni,és hinni.Gyermeki szívvel tudunk belépni Isten Királyságába.

   3. Ez, hogy “még szívességet is tesznek” enyhe túlzás, kedves Erika! Nem volt egyszerű szembenézni a vadállatok torkával a római korban, és ma sem egyszerű: ha az volna, Jézus nem jutalmaznak érte 🙂

    Tényleg viccelsz, ha azt gondolod – vagy, bagatellizálod a tanúságtételt – hogy egy kereszten meghalni oly’ egyszerű (talán, még Jézusnak is “szívességet tettek”? van ilyen vélekedés, Júdásról: ha ő nem árulja el az Urat … 🙁 )!

 3. Istenben én is hiszek de azért az is igaz, hogy a hit az “csak” hit vagyis bizalom de nem objektív és bizonyított dolog!

  1. Nem olyan nehéz azt mondani: hiszek. Nem olyan nehéz megvallani a hitet.
   Megcselekedni, az már nagyobb kihívás.
   Másfelől igen, valóban nem objektív. Na de miért is kellene annak lennie?

   Ha pedig bizonyítás kell a hitre, ott van saját hited is. Hiszel, ebben megbizonyosodhatsz.

 4. Érdekes velem ugyan az történt körülbelül úgy 4 kes koromban? talán: ott az; Evulució volt a téma én is simán rávágtam nem tanárbácsi mondtam”: Istenteremtménye vagyunk: nekem aszt mondta az Apukám mondtam:,de rám csak mosolygott a Tanárbácsi;M de a jegyre amit kaptam emlékszem 2).

  1. Bocsánat: melyik országban tanítják 4 éveseknek az evolúciót és hol osztályozzák a 4 éveseket?

   1. A Te gépelésed mindig hibátlan? Ugyanis a 7-8. osztályosoknak Biológiából tanítják.

   2. Gondolom ezt értette 4 évesnek: “4 kes”
    Oszkár nyilván 4.-es koráról beszélt.
    Amúgy a tananyagot tulajdonképpen már első osztálytól átszövi az evolúció és talán a matematika kivételével minden tantárgyban felbukkan. 🙁

    1. Nemrég a sokadik egyetemi kurzuson (pedagógia, mester) azt mondta az egyik tanár – pedig ugye, ennek semmi köze a pszichológiához, pedagógiához – hogy “aki nem vallja az evolúciót, nem való egyetemre”!

     Természettudományos szakon pedig az evolúció ‘”kötőszó”vagy inkább sajátos névmás: jó mindenre PEDIG épp az ökológiában van egy fogalom, a “niche áthelyeződés” – már asszem elmeséltem – ahol nem a versengés/a másik legyőzése az út az életért, hanem éppen, a “megegyezés”! Érdekes módon, nem beszélnek össze, mégis mindkét fél – a sarkított példában – ugyanazt teszi!

 5. Nagyon-nagyon intelligens számítógéptől megkérdezik, hogy van-e rajta kívül más intelligencia, amelyik megtervezte és üzembe helyezte.
  Amelyik gép erre a következtetésre jut, az ki lesz selejtezve!

 6. Amennyiben tényleg a ‘mítosz” szót használták,akkor nagyon úgy tűnik,hogy fogalmi dugóba keveredtek.Azért mondom ezt,mert mítosza csak olyasminek van,ami valóságos.Márpedig,ha jól értem,Istent mint nem valóságosat akarták egyértelműsíteni.Jung szinte egész munkássága másról sem szól,mint hogy kifejti,hogy minden,aminek mítosza van,valóságos.Éppen ezért lehet mítosza.Azért van mítosza valaminek,mert valóságos.Ebben az értelemben az is előfordulhat,hogy éppen a mítosz által lesz valami valóságossá.Jungi értelemben valami csak úgy válhat valóságossá,hogy a mítosz valóságossá teszi.Istennel kapcsolatban pedig az a “fura” helyzet áll elő,hogy mindez fordítva működik.Isten valóságos,ezért mítosza van.Isten esetében a mítosz nem csak hogy valóságos,de igaz is.Mert ugye tudjuk,hogy a valóság nem minden esetben fedi az igazságot.Ellenben ami igaz,az valós is.

  Na már most,ki tudná azt bebizonyítani,hogy Isten igaz?Tehát valóságban,sőt igazából is létező,tehát tényszerű?Ki tudná Isten tényszerűségét bizonyítani?Senki!Még Jézus sem tudta mindenkinek bebizonyítani,pedig ő halottakat támasztott fel.Akadtak azonban sokan,akik azt mondták,hogy az nem is volt halott,csak egy alvó ember.Amennyiben Istent be lehetne bizonyítani,csak le kellene írni a megfelelő képletet,oszt’ jó napot!Képletei vannak a “mindenható” fizikának,de nem a hitnek.És még a fizika sem tudja saját istenségét bebizonyítani.Az Ösrobbanás bizonyításáért (kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás) ugyan már kiosztották a fizikai Nobel díjat 2006-ban – csak éppen senki sem tudja,hogy mi is az az Ősrobbanás igazából.Hiányzik a pontos elmélet,a teljes matematika hozzá,és még a CERN-ben is eddig csak nagyon “távolról”,bátran mondhatni,hogy “végtelenül távolról” tudták megfigyelni.

  Még csak azt sem lehet bebizonyítani,hogy a világ megismerését annak bebizonyítása jelenti.Az meg teljesen világos,hogy a természettudományok,élükön a fizikával,teljesen alkalmatlanok a világ maradéktalan leírására.Biztos bosszantja őket,de mindig kénytelenek hagyni Istennek helyet az elméleteikben.Nem jószántukból teszik ezt.Persze,oda ahová már évezredek óta nem tudott egészen máig a puszta tudásával benézni az ember,arra az ismeretlenre is azt mondják ma már (modern természettudományok),hogy az ott nem Istennek a helye,mert Isten nincs.Honnan tudják?
  Természetesen sehonnan.Még az Ősrobbanásról sem tudják,hogy mi az.Persze,a Nobel díj kiosztásában ez őket cseppet sem zavarta.Ez az egész akkora hazugság,hogy senki sem meri megkérdőjelezni.De tényszerűvé tenni sem.Csak bebizonyítani. :DDDD Azért bizonyítják,mert nem hisznek benne…

  1. A feladatlapon a “tényszerű állítás, alaptalan feltételezés, és személyes vélemény” opciók közül lehetett választani. A mítosz szót a diák elmondása szerint a tanár használta.
   A szótár szerint elég sokrétű a jelentése: http://goo.gl/Pz6yYY

   1. Kedves Thea!Köszönöm,valóban így pontos.
    A mítosz szó valóban…..sokrétű. 🙂 A sokrétű elég találó kifejezés,de úgy is mondhatnánk,hogy jelentése egy merő szótárból nem értelmezhető,nem elsajátítható.Főleg ebből a szótárból nem! :mrgreen: A mítosz jelentése ugyan nem egyenlő a hit jelentésével,de abban azért hasonlítanak,hogy egyik sem ismerhető meg szótárból. :)))

    1. Kedves Thea!Természetesen azt köszöntem meg az előbb,hogy kiegészítetted az adatlappal,meg azzal,hogy a mítosz szót a tanár mondta – legalábbis a gyerekek szerint.

     A mítosz szóval kapcsolatban meg még annyit,hogy Isten megközelítése,Jézus és a Megváltás megközelítése a mítosz értelmezésén keresztül valóban elég “ezoterikusan” hangzik.De itt ez merült most fel.Természetesen magam is úgy gondolom,hogy nem az ilyesfajta misztikus megközelítés a helyes út,hanem a hit.

  2. A fentiekhez még annyit kiegészítésül a magam részéről szívesen hozzátennék,hogy mennyire gyenge csinálmány is a modern természettudomány.A hitet próbálja lemásolni,de nagyon ormótlanul.A “mindenség elméletét” igyekeznek leírni.Arra ugyan már évezredekkel ezelőtt rájöttek,hogy minden egy pontba mutat.Csak még mindig nem hisznek (a szemüknek).Azért,mert állandóan bizonyítani akarnak.

   Pedig a hit is látás.Sokkal inkább ez jelenti a látást.

  3. Szia Oszkár/Lenin?!,és a üdvözlet a többieknek is.Ajánlom figyelmetekbe Kat Kerr videóit,19 éve ismeri a mennyet,és boldog,és nem érzi jól magát olyan helyeken ,ahol negatív szavakat használnak itt a fizikai világunkban,boldog nap,mint nap csak szép szavakat használ,és úgy viselkedik,mint egy gyermek,mert Isten azokat fogadja be,akik gyermeklelkűek,és van erős hitük is.
   Ajánlani tudom a videóit Kat Kerr-nek.

   1. Kedves István!Csak Oszkár.Semmi Lenin (már egy ideje). 🙂 Kat Kerr-ről még nem hallottam,de utána fogok nézni.Köszönöm szépen!

    1. Szívesen Oszkár,tegnapig én sem hallttam Kat Kerről,de van magyar család is,aki hozzá hasonló szintre jutott és fent van youtube-on,Gégény Éva és Csaba a nevük.

    2. Kedves Eva es Istvan. Mindkettotoket ova intenelek, attol a cselekedettol, hogy hirtelen felindulasbol olyan tanitok videoit osszatok meg itt-ott, amelyekre “minap”,”csak tegnap” bukkantotatok ra, akiknek nem igazan ismertek.

    3. Kedves Adrian nem a minap volt, hogy megtértem, hanem több mint 50 🙂 éve, 14 éves koromban. Teológiai és lelkiségi műveket sokszorosítottam amikor még tilos volt és más apostoli szolgálatokat, ezért kihívtam magam ellen a “rendszer” haragját, részem volt üldözésben … majd egyházam részéről is … Bizonyos “alapokra” szert tettem már tizen- és huszonévesen.

     A “közbenső” évtizedeket kihagynám – de minden javunkra válik 🙂 – több mint 20 éve az Úr visszavitt – nem “ugyanoda” … – és végtelenül hálás vagyok mindenért. Nemzetközi lelkészi – protestáns-karizmatikus – diplomám van, egy másik – magyar – teológiai főiskolán szakirányú továbbképzést végeztem. Tapasztalataim alapján IGEN GYORSAN el tudom dönteni, hogy KI AZ akit hallgatok, akivel “még” nem találkoztam 🙂 és “mi” az értéke …

     ettől függetlenül kedves vagy, ha figyelmeztetsz …

     Mindössze azt szerettem volna mondani, hogy a “levegőbe” ne-igen szólj, vagyis, az ismeretlenbe/látatlanba! Ez sokkal fontosabb … de, mintha ilyesmit írtál volna 🙂

    4. Kedves Éva!Ez hangulatos és egyenes válasz! 🙂 Még nem adódott érkezésem megnézni a videót.Elgondolkodtató Adrian felvetése is,miközben a válaszod aztán szerintem mindent egyértelművé tett. 🙂

    5. Éva,
     Szóval, aki nem ismeri az életedet illetve nem tud a “titulusaidról”, az csakis a levegőbe beszél,…értem. És ezt komolyan is gondolod?

 7. Ez egy annyira pitiáner húzás volt.De mindenesetre nem meglepő a Nagy demokrácia hazájában. Aki hisz , magasr?l tesz arra hogy rossz jegyet kap-e érte.

  1. Egyet értek. Nem érdekes, hogy milyen jegyet kap egy bizonyságtételre. Fönt nem osztályoznak ilyesmit. Én annak idején nem voltam ilyen bátor, meg is kaptam érte az ötösömet. Egyáltalán nem vagyok büszke rá.
   Azzal viszont nem értek egyet, hogy a szülőknek miért kell ilyenkor idegesnek lenni?
   Inkább adnának hálát azért, hogy a gyerek bátran vállalja a hitét!

  1. Got almost insta-scanned after posting the above….Chinese backbone, figures
   from here:
   110.249.208.86
   210.77.86.52

 8. Migration problem? No worries the UN has a solution: Universal Biometric ID
  ” the nature of the deployments has required an economically feasible solution, and has demonstrated that reliable, biometric ID cards can affordably be used on a large scale. It offers hope for the UN?s Sustainable Development Goal of getting legal ID into the hands (pun intended?) of everyone in the world by the year 2030 ”

  Translation:
  Universal Biometric ID = Mandatory fingerprint and iris scan for the Prison Planet
  Sustainable Development = Controlled population reduction down to 500million

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend