Írások

Feltárták Góliát városának kapuját

Forrás: RT.com

A Júdeát körülvevő dombságban két évtizede tartó munka fontos állomásaként a régészek megtalálták az egyik legérdekesebb bibliai városnak, Gáthnak a kapuját és erődítményeit. Ebből a városból származott a híres filiszteus harcos Góliát is.

Itt győzte le Izrael leendő királya, a fiatal Dávid az óriás harcost. A város kapuja annak legismertebb lakójának méreteiről árulkodik.

?Ez az egyik leghatalmasabb lelet, amit ilyen ásatások során találtunk,? mondja Aren Maeir, a Bar-Ilan egyetem professzora. A kapu a városnak a kr.e. X-IX századokra jellemző politikai befolyásáról is árulkodik, Izrael ?Egyesült Királysága? és Akháb uralkodása idején.

Gáth városa Júdeában, Jeruzsálem és Ashkelon között található, ahol a professzor és csapata évek óta dolgozik azon, hogy megismerjék a város egykori életvitelét és történelmét.

Az egyetem szerint az ősi várost Házáel, Damaszkusz királya rombolta le kr.e. 830-ban. A terület ma a legnagyobb ismert ősi rom Izrael területén.

A kapu mellett egy megerősített falat és a városhoz tartozó épületeket is találtak, köztük egy templommal és kovácsműhellyel.

A több egyetem részvételével folyó munka során számos fontos lelet került feltárásra. Ilyen például néhány, a kr.e. XI-IX. század körül épült templom vagy annak a földrengésnek a nyomai, amiről a kutatók szerint Ámos könyvében olvashatunk (Ámos 1:1).

A legérdekesebbnek tűnő lelet azonban nem egykor állt épületekhez kötődik. A régészek megtalálták a legrégebbinek tartott és még mindig olvasható filiszteus írást, amelyben két név is szerepel. Ezek közül az egyik nagyon hasonlít a ?Góliát? szóra.

A csapat természetesen rengeteg egyéb érdekes korabeli tárgyat is talált, amelyekből sokat megtudhatunk az akkori kultúráról és életmódról. A háztartásokban használt hétköznapi tárgyak mellett, találtak harci gépezeteket, például a legősibb ismert ostromrendszert, amit Házáel király építtetett. A helyszínen talált bizonyítékok arra utalnak, hogy Gáth elestének az I. Királyok 12:17-18-ban olvasható leírása hiteles és pontos.

További érdekesség, hogy megtalálták a ?Blanche Garde? néven ismert, a keresztesek által épített kastély romjait is, ahol maga Oroszlánszívű Richárd is megszállt egykor.

További információ a képről és forrás: LINK
A feltárt terület madártávlatból (2010-es felvétel) – További információk a képről és forrás: LINK

Kapcsolódó írás: Mennyire megbízható a Biblia?

Előző posztKövetkező poszt

98 hozzászólás

  1. Nem tudom miért kell erről két órát beszélni, amikor a Biblia alapján 2 percben is el lehet mondani a lényeget.
    Egyébként is nagyon régen történt, és ma már senkit nem ment meg, hogy milyen mélységű ismerettel rendelkezik a nephilimekről.
    A nephilimek angyalok és emberek közvetlen leszármazottai. Isten miattuk pusztított el egy egész világot, akkor miért engedte volna Isten, hogy az új világban is létezzenek?
    Csupáncsak logikusan kéne végiggondolni ezt a történetet (a Biblia belső logikája szerint természetesen, és nem emberi okoskodás szerint).

    Továbbra is az a problémám, hogy az az “éberség”, amire Jézus is buzdította az ő követőit, alapvetően nem az idők jeleinek a folyamatos figyelemmel kísérését jelenti, hanem a Biblia folyamatos tanulmányozása révén elsajátított ismeretszerzést.
    A gyakorlatban: Hiába követik nyomon az emberek a világ változását, abból egyrészt nem tudják mikor jön el a vég (Máté 24, 42-44), másodsorban a fenevad megjelenésekor nem tudják beazonosítani, hogy ki kicsoda, és a rossz oldalra állnak – kényszerűségből, mert nem lesz ismeretük, nem lesz céljuk, nem lesznek elveik, amik mellet kitartsanak (Jelenések 13, 16,17; 14, 9-12)

  2. Kedves Ida!

    Valóban nem tudom honnét van ez az emlékem a népvándorlásról, de amit küldtél, még nem ismertem. Köszönöm, hogy elküldted. Akárhogyan is nézzük az eseményeket, nemsokára nagyon nehéz idők jönnek.

  3. Kedves Ida!

    Köszönöm a segítséget, de nem tudom hogyan térjek meg, mert már eleve keresztény családba születtem, megkereszteltek és még bérmálkoztam is. Sokan mondják, hogy ez nem érvényes, mert nem merítkeztem és még mást is, de maradok olyannak, amilyen vagyok, majd eldönti az aki illetékes, hogy mennyit érek.

    1. Kedves ÉRDEKLŐDŐ!

      Nem az ment meg bennünket, hogy keresztény családba születünk bele, hanem kizárólag Krisztus! Még az újjászületés Az Isten családjába való beleszületés a Szent Lélek által), a bemerítkezés, vagy Szent Lélek keresztség se fog bennünket megmenteni, ha nem él bennünk a Krisztus minden nap. Ha nem maradunk meg Őbenne ( mert akkor Ő se marad meg bennünk) , és nem él bennünk a Krisztus Szelleme, és nem Isten Lelke vezérel bennünket. Mert akkor nem vagyunk az övéik. A Krisztus vére pedig csak azoknak áll rendelkezésére a bűnbocsánatra, és a bűnöktől való megszabadulásra, és megtisztításra, akik az övéi. ( Azok pedig, akik hallják az evangéliumot ( az Isten Krisztusban adott kegyelméről), de elutasítják azt, valóban saját maguknak kell szembenézniük Isten ítéletével. ( 2Thessz 2,10 Mindenféle gonosz trükkel igyekszik becsapni azokat, akik a pusztulás felé haladnak, mert visszautasították az igazságot. Pedig, ha szerették volna, megmenekülhettek volna. Mivel azonban nem az igazságot szerették, Isten megengedte, hogy a megtévesztés és hazugság ereje uralkodjon rajtuk, és hogy elhiggyék a hazugságot. Mindez pedig azért történik, hogy akik nem hittek az igazságban, hanem a gonoszságban lelték örömüket, ítélet alá kerüljenek. )
      De, miután nem tudjuk, hogy mennyi idő áll rendelkezésünkre személy szerint a megtérésre, ezért jobb nem halogatni azt, ha valóban akarjuk Istent, és Krisztust. Én azt javasolnám, hogy “vágd” magad térdre, és szólítsd meg Istent, és mond el neki, hogy megbántad a bűneidet, és szeretnél megtérni, befogadni az Ő Fiát, a Jézus Krisztust a szívedbe, mint Megváltódat, és Uradat. Szeretnél az Ő családjába tartozni, Neki élni, és hogy az Ő akarata legyen meg az életedben ezentúl. És kérd, hogy vezessen tovább az imában, hogy mindent elmondhass, ami a szívedben van.

      De, itt van egy minta “megtérőima” , ha ez így könnyebb:

      “Mennyei atyám az Úr Jézus Krisztus nevében megyek eléd elismerem, hogy mindenható Isten vagy az egész világmindenség teremtője. Én is a te teremtményed vagyok, elismerem, hogy bűnös ember vagyok és sokat vétkeztem ellened, de én ma elhatározom, hogy megtérek és elfogadom a Názáreti Jézus áldozatát és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van. Ezért a szívemet-életemet megnyitom, kérlek Uram jöjj a szívembe bocsásd meg a bűneimet és szabadíts meg a gonosztól a bűntől és annak minden következményétől. Hiszem, hogy te vagy az élő Istennek a fia, aki meghaltál az én bűneimért és feltámadtál a halálból, hogy megigazítsál engem. Elfogadlak Uramnak, megváltómnak s szabadítómnak, átadom az életemet, szívemet neked. Szabadíts meg Uram, tiszta szívet teremts bennem te azt ígérted a zörgetőnek ajtó nyitatik, én Isten jelenlétedbe akarok kerülni és te vagy az út kérlek vezess engem a Mindenható jelenlétébe. Dicsérlek, áldalak, szeretlek Uram szívemből, lelkemből, erőmből a Názáreti Jézus nevében. Ámen.”

      Ha komolyan gondolod, akkor a többiben vezetni fog, hogy mit cselekedjél még, és mit ne…!

      1. Kedves Ida,Thea és többiek,akik tudnak erre választ!

        Mi a helyzet Böjte Csabával és a ferencesekkel?Ők milyen irányt követnek?
        Még egy kérdés:akiknek voltak halálközeli tapasztalásuk,élményeik,és amiket néhányan könyvekben is megírtak,hogy mi történt velük,amíg újraéledtek,és nem kevesen állítólag.
        Róluk mit tudtok mondani?

        1. Kedves ISTVÁN!

          Én azt hallottam, hogy akik a halálból visszajöttek (hitetlenek) , mind megtértek többnyire. A halálukkor lejátszódott az életük filmje, és “elő ítéletben” volt részük. Annak alapján , hogy a jó, vagy a rossz cselekedeteik voltak-e túlsúlyban, mentek a paradicsomba, vagy a pokolba.

        2. Hát, nekem ebben az esetben rövidfilm volt (4 évesnek nem sok minden pereg le), de hasonló élmény volt a megtérés is, és minden értelmet nyert a végén. Sokszor érzem ma úgy, hogy gyakran túlbonyolítjuk az egészet, ami faék egyszerű.

      2. Kedves Ida!

        Köszönöm, hogy időt szánsz rám, de ezen is túl vagyok már, mint írtam régebben, nekem csak Jézus szavai a mérvadók, mert azt értem a legjobban.

        1. Kedves Érdeklődő!

          Akkor miért csak egyszer olvastad a Bibliát? Nekünk az a mindennapi kenyerünk, a szüntelen imádság mellett, amivel él az ember.

          Nem tudom, hogy hol kérdezted, de a “népvándorlásról” ( gondolom erre gondoltál, mint olyanról, amit a Bibliában olvashattál): Ámós. 8,11 Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér után való éhséget, sem víz után való szomjúságot, hanem az Úr beszédének hallgatása után. Ámós. 8,12 És vándorolni fognak tengertől tengerig és északtól fogva napkeletig. Futkosnak, hogy keressék az Úrnak beszédét, de nem találják meg.

          Ha nem erre, akkor azt egy-két próféciában olvashattad.

          pl: https://igerenezek.wordpress.com/2012/01/20/egy-90-eves-norveg-testverno-profeciaja-1968-bol/

      3. Azt szeretném még tőletek kérdezni,hogy házasság(férfi-nő között) milyen módokon lehetséges,amikor újjászületünk Krisztusban,mik a feltételei,stb.?

        1. Kedves ISTVÁN!

          A házasságnak csak egy módja van, a házasságkötés. De, ha Krisztusban újjászületsz, akkor a legjobb, ha tőle kéred a neked teremtett társat is ( mármint, ha nem vagy még nős!).

      4. TC

        Valóban nem az ment meg bennünket, hogy keresztény családba születünk bele, de egy megtérő ima sem.
        A világ nem keresztény felének semmit nem jelent Isten, míg a világ keresztény felének jó részét egyáltalán nem érdekli, és semmilyen szerepet nem játszik az életében Isten.
        Amelyiket meg érdekli, a helytelen ismeret miatt teljesen félreérti Jézus szándékát, szerepét – tegnap, ma, holnap (Máté 24, 4,5)
        A világ mai állapotáért a kereszténység a felelős. Ők a sáfárok, Isten megbízottai, hogy megismertessék Őt a világgal, de rosszul sáfárkodtak, aminek meg is lett az eredménye (Máté 24, 12).
        Most, 2015-ben a világ nem ismeri (el) Istent!.

        Van egy kérdés, ami ott lebeg az emberiség feje felett, sok-sok tucat évtized )óta:
        “De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?” (Lukács 18, 8)
        Ma már egyértelmű a válasz: NEM!

  4. Kedves Kóbor Barbi! Én is találtam magamnak (is) egy igét: “Boldogok a szegények…” Még akkor is,ha rólam van szó,”Lenin” nick név alatt.
    Szíves köszöntésed második részében pedig csúfolónak csúfolsz engem… Legalábbis biztos,hogy nem bóknak szántad.Úgyhogy ezentúl ez már a vak vezet világtalant tipikus esete kettőnk közt.Még “szerencse”,hogy meg vagyunk váltva,és halhatatlanok vagyunk Jézusban.Most gondolj bele: el kell tudnunk viselni egymást a Mennyországban.Jobb,ha már most szoktatjuk ehhez a gondolathoz magunkat!

    1. “.Most gondolj bele: el kell tudnunk viselni egymást a Mennyországban.”
      Még mit nem!
      Addig is amíg rájössz, lélegezz mélyeket, az még segíthet rajtad!

  5. Kedves Kóbor Bari!

    Mindenben igazad van, de én azért csak az igazat szeretném tudni, nem azt, amit mostanság magyaráznak, mert sok helyen rájöttem, hogy téves az információ.
    Azért várom azokat, akiket azért küldtek, hogy a helyes irányt, és az igazságot megmondják.

    1. Kedves Érdeklődő!

      “mert sok helyen rájöttem, hogy téves az információ.”
      Ez jó! Ha már tudod mi a hazugság, akkor az igazságot is könnyebben felismered.Ehhez viszont alaposan ismerni kell Isten írott szavát.

      “Azért várom azokat, akiket azért küldtek, hogy a helyes irányt, és az igazságot megmondják.”
      Mindenkitől-mindenkiből lehet tanulni valamit, de a választ Isten adja meg a gondolataidban. Bizonyos dolgokat pedig nem is lehet tudni, most még.(prófécia)
      Jakab 1:5 – ezt is ajánlom.

      “… hogy a helyes irányt, és az igazságot megmondják.”
      Ha ezzel a keresztény életre gondolsz, akkor arra az a válasz, hogy ismerd fel Isten akaratát, aztán a bűnöket a cselekedetedben és gondolkodásodban, és szabadulj meg tőle, Istent kérve, hogy segítsen neked ebben.

      1. Kedves Kóbor Bari!

        A keresztény élet mibenlétével úgy érzem tisztában vagyok. A bűneimet, maximum megbánni tudom, de megszabadulni tőlük nem, szerintem. Azt már feljegyezték, majdan az ítéletkor derül ki, hogy megbocsájtották e, vagy sem.
        Nekem Jézus szavai a mérvadóak, mert azt értem a legjobban,

        1. Akkor foglalj helyet a szívemben,kedves Érdeklődő! (Csak éppen általában sajnos nem túl kényelmes itt nálam… 🙂 )

        2. Kedves ÉRDEKLŐDŐ!

          “A keresztény élet mibenlétével úgy érzem tisztában vagyok. ”

          A keresztény élet mibenléte, a Krisztus bennem, és én Krisztusban, a Szent Lélektől, és a Szent Lélek által. És Krisztussal együtt az Atyában, és Krisztus által az Atya bennem.

          Miután ez nálad még nem történt meg, ezért a megtéréssel, és Jézus szívedbe fogadásával kellene kezdened ( ha valóban eldöntötted, hogy ezentúl Istennek, és Istennel akarsz élni). Azután ( vagy ezzel egy időben) a bemerítkezéssel, amely nem csak egy “testi”, fizikai cselekedet ( amellyel bizonyságot teszel a hitedről), hanem szellemi. Ekkor 1 Pét. 3,20 …. tartatott meg víz által; ?A mi minket is megtart most képmás gyanánt, mint keresztség, a mi nem a test szennyének lemosása, hanem jó lelkiismeret keresése Isten iránt, a Jézus Krisztus feltámadása által; Róm. 6,3 Avagy nem tudjátok-é, hogy a kik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg?Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk. Mert ha az ő halálának hasonlatossága szerint vele egygyé lettünk, bizonyára feltámadásáé szerint is azok leszünk. Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek: Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól. )

          Nem véletlenül volt ez a parancsa Úr Jézusnak, hogy kereszteljétek meg őket. Továbbá nem véletlenül tették ezt meg akkor is, ha a Szent Lélek már be is töltötte előtte azokat az embereket, akik megtértek, és befogadták Jézust. ( Ján. 3,5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. Ján. 1,12 Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek; A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek. Róm. 8,1 Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint. Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől.)

          Csel. 22,16 Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.

          “A bűneimet, maximum megbánni tudom, de megszabadulni tőlük nem, szerintem. ”

          Önmagad, önmagadtól nem is tudsz, de …. Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg?Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképpen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképpen mi is új életben járjunk. Mert ha az ő halálának hasonlatossága szerint vele egygyé lettünk, bizonyára feltámadásáé szerint is azok leszünk. Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek: Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól.

          Mert : Ésa. 53,1 Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg? Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos! Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
          Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől! És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg. Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté. Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg! A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?! És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában. És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz. Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli. Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!

          Róm. 4,24 Hanem mi érettünk is, a kiknek majd tulajdoníttatik, azoknak tudniillik, a kik hisznek Abban, a ki feltámasztotta a mi Urunkat a Jézust a halálból, Ki a mi bűneinkért halálra adatott, és feltámasztatott a mi megigazulásunkért. : …

          “… Azt már feljegyezték, majdan az ítéletkor derül ki, hogy megbocsájtották e, vagy sem….”

          Kol. 1,12 Hálákat adván az Atyának, ki alkalmasakká tett minket a szentek örökségében való részvételre a világosságban; A ki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába; Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata; A ki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;

          Luk. 3,3 És méne a Jordán mellett lévő minden tartományba prédikálván a megtérés keresztségét a bűnöknek bocsánatjára;
          Csel. 2,38 Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

          Ezék. 18,32 Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában, ezt mondja az Úr Isten. Térjetek meg azért és éljetek!

          ?Ezék. 33,11 Mondjad nékik: Élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útaitokról! hiszen miért halnátok meg, oh Izráel háza!?

          Jer. 31,34 És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.
          Zsid. 8,12 Mert megkegyelmezek álnokságaiknak, és az ő bűneikről és gonoszságaikról meg nem emlékezem.
          ?Zsid. 10,17 Azután így szól: És az ő bűneikről és álnokságaikról többé meg nem emlékezem.
          1 Ján. 1,9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.

          “Nekem Jézus szavai a mérvadóak, mert azt értem a legjobban,..”

          Ha megtérsz, és újjászületsz, akkor a többit is érteni fogod. Mert aki Isten családjába a Szent Lélek által beszületik, az érti az Isten beszédét. Mert a Szent Lélek az, aki tanítja nekik azt, mint anyanyelvét a szenteknek, az Isten igéje alapján. Jn 8,47 Aki az Istentől származik, megérti az Isten beszédét;…

          Azután pedig a gyümölcstermés következik:

          1Jn 3,3 Mindenki, aki reménykedik abban, hogy meglátja ?t, tisztán tartja magát a b?nt?l, ahogyan Krisztus maga is tiszta. Aki b?nt követ el, az Isten törvénye ellen vétkezik. Mert a b?n nem más, mint az Isten törvényével szembeni engedetlenseg. Tudjátok, hogy Krisztus azért lett emberré, hogy a b?nt félretegye az útból, és ?benne egyáltalán nincs b?n. Aki Jézus Krisztusban él, és benne is marad, az nem fog továbbra is b?nben élni. Ha valaki folyamatosan b?nben él, az valójában nem is látta meg Jézust, sem nem ismerte meg ?t igazan. Kedves gyermekeim, nehogy valaki becsapjon benneteket! Aki Istennek tetsz? életet él, az az ember maga is igazságos és jó, amint Krisztus is igazságos és jó. De aki b?nben él, a Sátánhoz tartozik. A Sátán ugyanis kezdett?l fogva állandóan vétkezik. Isten Fia azonban éppen azért jött a Földre, hogy lerombolja és megsemmisítse mindazt, amit a Sátán épít. Aki Isten gyermeke lett, az nem marad továbbra is a b?nben. Miért? Mert új életet kapott Istent?l, amely állandóan benne marad. Isten gyermeke viszont nem maradhat a b?nben, hiszen az ilyen ember Istent?l született. Az, hogy ki az Isten gyermeke, és ki tartozik a Sátánhoz, ebb?l látszik meg: aki nem Istennek tetsz? életet él, az nem Isten gyermeke. Ugyanígy, aki nem szereti a testvérét, az sem Isten gyermeke. Hiszen a régi parancs – amit jól ismertek – az, hogy szeretnünk kell egymást Isten szeretetével.

        3. Kedves Érdeklődő!

          “A keresztény élet mibenlétével úgy érzem tisztában vagyok.”
          “Nekem Jézus szavai a mérvadóak, mert azt értem a legjobban,”

          Akkor ha emberek után érdeklődsz is(pápaság,ferencesek), ez legyen az alapelved, akkor nem lehet baj, mert rájössz, hogy akik után érdeklődve kérdeztél, azoknál nem “sok” igazság van.

          “, de megszabadulni tőlük nem, szerintem.”
          Ezt bízd Istenre!

  6. Kedves Thea!

    Sokszor olvasok a lapodon híreket és hozzászólásokat. Nem mindent értelmezek úgy, ahogy itt olvasom, de a fő irányvonal az hasonló az én értelmezésemmel. Olvastam már a Bibiát, mind az Ó és Új Szövetséget, és ebből alakult ki az a felfogásom, amire utaltam, nem egyházi magyarázatok alapján látom az összefüggéseket. Tulajdonképpen már több egyházban is kerestem az igazságot, de meg kellett állapítanom, hogy egyikben sincs.
    Most viszont szeretnék kérdezni, mert egy kicsit érthetetlen számomra, ami most történik, hová tudnám behelyezni. Nem tudom hol olvastam a nagy népvándorlásról, az Ó vagy Új Szövetségben, de biztos, hogy olvastam, ha nincs benne, akkor nem tudom honnét ez az emlék. Már a harmadik világháború küszöbén vagyunk, de még sok dolog nem történt meg, ami meg van jövendölve. Én azt gondoltam, hogy a harmadik világháború az armageddoni csatával fejeződik be, de nem úgy néz ki, hogy így alakulna. Nem jelent meg a színen még az Antikrisztus, meg még a 144 000 sem, pedig őket várom
    nagyon! Nem az Antikrisztusra mondtam, hogy nagyon várom!
    Ha tudnál ezzel kapcsolatban mondani valamit, nagyon megköszönném!

    1. Kedves Érdeklődő!

      Köszönöm a bizalmat, amit a hozzám intézett kérdéseid jeleznek. Most sajnos csak rövid válaszra lesz időm, illetve némelyik kérdésedre csak azt tudom mondani, hogy nem tudom.
      Röviden tehát:
      1. Tudtommal, az egyetlen népvándorlás, amiről a Bibliában olashatunk, az a zsidó nép vándorlása a különböző korokban, vagy esetleg még ide sorolhatjuk a népek szétszóródását Bábel után.

      2. A harmadik világháború nem egyszerű kérdés. Az Antikrisztus uralma alatt és valószínűleg még előtte is, lesznek komoly háborúk, de azt szerintem senki sem tudja, hogy ezek mennyire nevezhetők világméretűnek. Azt tudjuk, hogy a “nyomorúság” példanélküli lesz (Máté 24:21), de ennek a háború “csak” egyik okozója (Lásd a Máté 24 felsorolását például).

      3. A 144 000 megfejtésével sokan próbálkoztak már. Én nem hiszem, hogy ők csak úgy hipp-hopp megjelennek majd a színen. Valószínűleg inkább csak hátratekintve fogjuk megtudni, hogy kik ők. A Biblia azt írja, hogy “Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve”. Mivel ma nincs olyan ember a földön, aki be tudná azonosítani Izrael nemzetségeit, szerintem minden elmélet csupán találgatás lehet.

      Biztos lesz, aki az enyémnél sokkal alaposabb és részletesebb válasszal szolgál majd. 🙂

      1. Kedves Thea!

        Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolt a kérdésemre. Sajnos nem találkoztam még eddig senkivel, aki bővebben el tudta volna magyarázni nekem, mi hogyan lesz. Az elpecsételéssel kapcsolatban annyi az én gondolatmenetem, hogy Jézus idejében is akkor jelent meg Keresztelő Szent János, amikor kellett, és akkor ismerték fel, Ő kezdte el a keresztelést, majd a megkeresztelkedett tanítványok folytatták, aki kérte megkapta. Nekem nem igazán elhihető az, hogy egy reggel úgy ébrednek azok, akik érdemesek rá, hogy el vannak pecsételve, szerintem azt is kérni kell, mert ha jól emlékszem Jézus azt mondta, hogy Ő vízzel keresztelt, de az utána jövő Szentlélekke fog keresztelni. Ha butaságot mondtam, bocsánat, de nem vagyok annyira jártas, mert már régen olvastam.
        Mivel nagy bátorság is kell majd hozzá, hogy üdvözüljön, azért gondoltam így, de lehet, hogy rosszul következtetek. A tíz szűz példája is azt mutatja, hogy nem automatikusan jár a híveknek a pecsét.
        Továbbra is ellátogatok majd ide, mert érdekes dolgokat lehet olvasni, köszönöm a kedvességét.

        1. Kedves Érdeklődő!
          “mert ha jól emlékszem Jézus azt mondta, hogy Ő vízzel keresztelt, de az utána jövő Szentlélekke fog keresztelni.”

          Ezt János mondta, a többi stimmel, csak tisztába kell jönni azzal, hogy mi a különbség a víz és Szellem keresztsége között.

      2. Kedves Thea,

        ? Mivel ma nincs olyan ember a földön, aki be tudná azonosítani Izrael nemzetségeit, szerintem minden elmélet csupán találgatás lehet.?

        Sokan beazonosították már Izrael nemzeteit, köztük mi a COG-ban is, alátámasztva azt a törzseknek adott áldásokkal, s egyéb (történelmi, néphagyományi, stb.) ténnyel.

        1. Szia Antenor!
          Idetennéd a linket kérlek? Szívesen elolvasom. Köszönöm.

        2. Ezt az oldalt (COG) az IDŐK JELEI-n már korábban is ajánlották, én is úgy találtam rá. Nagyon részletes, igékkel és történelmi adatokkal kellően alátámasztott tanulmányok olvashatóak itt. Nagyon kedvelem, bár egy-két sarkalatos tanításukkal nem értek egyet (vagy még nem értem meg rá!:(, de a bibliai próféciákkal kapcsolatos írások alaposságukkal, következetességükkel egyedülállóak – legalábbis én még nem találkoztam hasonlóval sem.

        3. Kedves ANTENOR!

          “Thea, ebben a men?ben megtalálható több izraelita és egyéb bibliai nemzet modern beazonosítása.”

          Régebben olvastam ezt az írásodat is, és akkor már volt egy vitánk erről. De, továbbra is azt kell mondanom, hogy a Biblia szerint, Izraelnek ( Jákób utódainak), Kánaán földjét adta Isten. Mind az összes törzseknek. A pusztában Isten elmondta a parancsolatait nekik, és áldás, és átok elé állította őket, hogy amennyiben megtartják, akkor…., és ha nem, akkor “átkozott leszel….”! (5 Móz. 28,15-tól) Izrael királysága elbukott, és ezért ők átokkal terhelten szórattak szét a népek közé. ( Nem kaptak lehetőséget arra, hogy miután szétszórattak, egy jobb helyre kerüljenek. ) Ábrahám, Izsák utáni gyermekeinek a sorsáról nem tudunk. Az Izmaeltől származókat ismerjük.

          5 Móz. 28,15
          Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartsad és teljesítsed minden parancsolatát és rendelését, a melyeket én parancsolok ma néked: reád jőnek mind ez átkok, és megteljesednek rajtad:
          5 Móz. 28,16 Átkozott leszesz a városban, és átkozott a mezőn.
          5 Móz. 28,17 Átkozott lesz a te kosarad és a te sütő tekenőd.
          5 Móz. 28,18 Átkozott lesz a te méhednek gyümölcse és a te földednek gyümölcse, a te teheneidnek fajzása és a te juhaidnak ellése.
          5 Móz. 28,19 Átkozott leszesz bejöttödben, és átkozott leszesz kimentedben.
          5 Móz. 28,20 Bocsát az Úr te reád átkot, bomlást és romlást mindenben, a mit kezdesz vagy cselekszel; mígnem eltöröltetel és mígnem gyorsasággal elveszesz a te cselekedeteidnek gonoszsága miatt, a melyekkel elhagytál engem.
          ?5 Móz. 28,21 Hozzád ragasztja az Úr a döghalált, mígnem elemészt téged arról a földről, a melyre bemégy, hogy bírjad azt.
          5 Móz. 28,22 Megver téged az Úr szárazbetegséggel hidegleléssel, gyulasztó és izzasztó betegséggel, aszálylyal, szárazsággal és ragyával; és üldöznek téged, mígnem elveszesz.
          5 Móz. 28,23 Eged, a mely fejed felett van, rézzé, a föld pedig, a mely lábad alatt van, vassá válik.
          5 Móz. 28,24 Az Úr eső helyett port és hamut ád a te földedre; az égből száll reád, mígnem elpusztulsz.
          5 Móz. 28,25 Az Úr megszalaszt téged a te ellenségeid előtt; egy úton mégy ki ő reá, és hét úton futsz előtte, és a föld minden országának rettentésére leszel.
          5 Móz. 28,26 És eledelévé lesz a te holttested az ég minden madarának és a föld vadainak, és nem lesz, a ki elűzze azokat.
          ?5 Móz. 28,27 Megver téged az Isten Égyiptomnak fekélyével, és sülylyel, varral és viszketegséggel, a melyekből ki nem gyógyíttathatol.
          5 Móz. 28,28 Megver téged az Úr tébolyodással, vaksággal és elme-zavarodással;
          5 Móz. 28,29 És tapogatni fogsz délben, a mint tapogat a vak a setétségben; és szerencsétlen leszel a te útaidban, sőt elnyomott és kifosztott leszel minden időben, és nem lesz, a ki megszabadítson.
          5 Móz. 28,30 Feleséget jegyzesz magadnak, de más férfi hál azzal; házat építesz, de nem lakol benne; szőlőt ültetsz, de nem veszed annak hasznát.
          5 Móz. 28,31 A te ökröd szemed előtt vágatik le, és nem eszel abból; a te szamarad elragadtatik előled, és nem tér vissza hozzád; a te juhaid ellenségeidnek adatnak, és nem lesz, a ki megszabadítson.
          5 Móz. 28,32 A te fiaid és leányaid más népnek adatnak, és a te szemeid néznek és epekednek utánok egész napon, és nem lesz erő a te kezedben.
          5 Móz. 28,33 A te földednek gyümölcsét, és minden fáradságos szerzeményedet oly nép emészti fel, a melyet nem ismertél, sőt elnyomott és megnyomorított leszel minden időben.
          5 Móz. 28,34 És megtébolyodol a látványtól, a melyet látni fognak a te szemeid.
          5 Móz. 28,35 Megver téged az Úr gonosz kelésekkel a te térdeiden és czombjaidon, a melyekből ki nem gyógyíttathatol, talpadtól fogva a koponyádig.
          5 Móz. 28,36 Az Úr elvisz téged és a te királyodat, a kit magad fölé emelsz, oly nép közé, a melyet nem ismertél sem te, sem a te atyáid; és szolgálni fogsz ott idegen isteneket: fát és követ.
          5 Móz. 28,37 És iszonyattá, példabeszéddé és gúnynyá leszel minden népnél, a melyek közé elűz téged az Úr.
          5 Móz. 28,38 Sok magot viszel ki a mezőre, de keveset takarsz be, mert felemészti azt a sáska.
          5 Móz. 28,39 Szőlőket ültetsz és míveled azokat, de bort nem iszol, meg sem szeded, mert elemészti azokat a féreg.
          5 Móz. 28,40 Olajfáid lesznek minden határodban, de nem kened magadat olajjal, mert olajfádnak gyümölcse lehull.
          5 Móz. 28,41 Fiakat és leányokat nemzesz, de nem lesznek tiéid; mert fogságra jutnak.
          5 Móz. 28,42 Minden fádat és földednek minden gyümölcsét megemészti a sáska.
          5 Móz. 28,43 A jövevény, a ki közötted van, feljebb-feljebb emelkedik feletted, te pedig alább-alább szállasz.
          5 Móz. 28,44 Ő fog néked kölcsönt adni, és nem te kölcsönzöl néki; ő fej lesz, te pedig fark leszel.
          5 Móz. 28,45 És ez átkok mind reád szállanak, és üldöznek téged és megteljesednek rajtad, míglen elpusztulsz; mert nem hallgattál az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartottad volna az ő parancsolatait és rendeléseit, a melyeket parancsolt néked;
          5 Móz. 28,46 És rajtad lesznek jelül és csudául, és a te magodon mind örökké.
          ?5 Móz. 28,47 A miatt, hogy nem szolgáltad az Urat, a te Istenedet örömmel és jó szívvel, mindennel bővölködvén:
          5 Móz. 28,48 Szolgálod majd a te ellenségeidet, a kiket reád bocsát az Úr, éhen és szomjan, mezítelen és mindennek szűkiben; és vasigát vet a te nyakadra, míglen elpusztít téged.
          5 Móz. 28,49 Hoz az Úr ellened népet meszszünnen, a földnek széléről, nem különben, a mint repül a sas; oly népet, a melynek nyelvét nem érted;
          5 Móz. 28,50 Vad tekintetű népet, a mely nem tiszteli a vén embert, és a gyermeknek nem kedvez:
          5 Móz. 28,51 És felemészti a te barmodnak tenyészését és a te földednek gyümölcsét, mígnem kipusztulsz; a mely nem hágy néked a te gabonádból, borodból, olajodból, és a te teheneidnek fajzásából, juhaidnak elléséből, mígnem kiveszít téged.
          5 Móz. 28,52 És megszáll téged minden városodban, míglen leomolnak a te magas és erős kőfalaid, a melyekben bízol, minden te földeden: megszáll téged minden városodban, minden te földeden, a melyet az Úr, a te Istened ád néked.
          5 Móz. 28,53 És megeszed a te méhednek gyümölcsét, a te fiaidnak és leányidnak húsát, a kiket ád néked az Úr, a te Istened – a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged.
          5 Móz. 28,54 A te közötted való finnyás és igen kedvére nevekedett férfi is irígy szemmel tekint az ő atyjafiára, az ő szeretett feleségére és fiainak maradékrészére, a kik megmaradtak még.
          5 Móz. 28,55 Hogy ne kelljen adnia azok közül senkinek az ő fiainak húsából, a mit eszik, mivelhogy semmi egyebe nem marad a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged minden városodban.
          5 Móz. 28,56 A közötted való finnyás és kedvére nevekedett asszony (a ki meg se próbálta talpát a földre bocsátani az elkényesedés és finnyásság miatt) irígy szemmel tekint az ő szeretett férjére, fiára, leányára.
          ?5 Móz. 28,57 Az ő mássa miatt, a mely elmegy tőle és gyermekei miatt, a kiket megszül; mert megeszi ezeket titkon, mikor mindenből kifogy, a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged a te városaidban.
          5 Móz. 28,58 Hogyha meg nem tartod és nem teljesíted e törvény minden ígéjét, a melyek meg vannak írva e könyvben, hogy féljed e dicsőséges és rettenetes nevet, az Úrét, a te Istenedét:
          5 Móz. 28,59 Csudálatosakká teszi az Úr a te csapásaidat, és a te magodnak csapásait: nagy és maradandó csapásokká, gonosz és maradandó betegségekké.
          5 Móz. 28,60 És reád fordítja Égyiptomnak minden nyavalyáját, a melyektől irtóztál vala, és hozzád ragadnak azok.
          5 Móz. 28,61 Mindazt a betegséget és mindazt a csapást is, a melyek nincsenek megírva e törvénynek könyvében, reád rakja az Úr, míglen kipusztulsz.
          5 Móz. 28,62 És kevesen maradtok meg, a kik annak előtte oly sokan voltatok, mint az égnek csillagai; mivelhogy nem hallgattál az Úrnak, a te Istenednek szavára.
          5 Móz. 28,63 És a miképen örvendezett az Úr rajtatok, hogy jót tett veletek és megsokasított titeket: akképen fog örvendezni az Úr rajtatok, hogy kiveszt és kipusztít titeket; és ki fogtok gyomláltatni arról a földről, a melyre te bemégy, hogy bírjad azt.
          5 Móz. 28,64 És szétszór téged az Úr minden nép közé, a földnek egyik végétől a földnek másik végéig; és szolgálni fogsz ott idegen isteneket, a kiket sem te nem ismertél, sem a te atyáid: fát és követ.
          5 Móz. 28,65 De e nemzetek között sem pihensz meg, és nem lesz a te talpadnak nyugodalma; mert rettegő szívet, epedő szemeket és sóvárgó lelket ád ott néked az Úr.
          5 Móz. 28,66 És a te életed kétséges lesz majd előtted: és rettegni fogsz éjjel és nappal, és nem bízol életedben.
          ?5 Móz. 28,67 Reggel azt mondod: Bárcsak estve volna! estve pedig azt mondod: Bárcsak reggel volna! – a te szívednek rettegései miatt, a melylyel rettegsz, és a te szemeidnek látása miatt, a melyet látsz.
          5 Móz. 28,68 És visszavisz téged az Úr Égyiptomba hajókon, azon az úton, a melyről azt mondtam néked, hogy nem fogod azt többé meglátni! És áruljátok ott magatokat a ti ellenségeiteknek szolgákul és szolgálóleányokul, de nem lesz, a ki megvegyen.

          Szerintem ez elég egyértelmű ahhoz, hogy ne spekuláljunk…!

        1. Nálam és a kereső szerint : Jelenleg az alábbi ;
          “A kiszolgáló nem található” – Nálad / másnál is ez ?

        2. Helytelen a link. Nem teszem ide, mert nem ajánlom az oldalt, de amennyiben az Úrban “erősebbek” szeretnének vetni rá egy pillantást, hogy segítsenek Istvánnak, az első “a” betű helyett kell “e”-t írni.

          István! Ezt a vonalat szerintem nem kellene erőltetni. Nem a megváltásról, hanem az önmegváltásról szó.

          Egy nagyon egyszerű példa:
          Ezt írja: “készíts utat”
          Jézus azt mondta: “Én vagyok az út”

          Vagy egy sokkal egyértelműbb hitetés:

          Ezt írják: “SOKAK SZÁMÁRA JÉZUS A SZIMBÓLUM ésfejlődésük irányadó mértéke. Hadd biztosítsunk téged itt afelől, hogy nem ő az egyetlen.”

          Szerinted?

        3. Jaj, ez mágikus/okkult tanítás keresztény papírba csomagolva. Nagyon vigyázzatok, alattomosan kapaszkodik az emberbe…

      3. Igazad van Thea,de találtam,és elolvastam,értem mostmár,de én még kezdő vagyok itt.

        1. Szia István!
          Semmi gond. Bárcsak minden hitetés ilyen egyszerűen azonosítható lenne!

  7. Kedves Thea!A Serafnak írott legfrissebb válaszom valamiért egész nap nem megy át. A “rendszer-moderációra várakozik” jelzés van a szöveg mellett.Mi a gond?
    Köszönettel: Hatodik Lenin

    1. Nincs gond. Valamiért fennakadt a komment, én pedig most voltam először gépközelben, hogy jóváhagyjam.

  8. Kedves THEA! örülök neki hogy mindnel több olyan leletek kerülnek elö amik megerösitik a bibliäban leirt igazsägokat es megerösiti Isten letezeset is .Azt mondja az Ige;Rajtam kivül nincs mäs isten.Most mär Tudjuk hogy egy VIRTUÄLIS VILÄGBAN ELÜNK aminek megvannak szämlälva a napjai ezt onnan lehet tudni hogy a biblia is ir rola hogy egy függöny van a nepek szemei elött hogy ne lässäk az igazsägot,de ez is lefog hullni.Es ugy fog törtenni amikor Jezus elvegezte ertünk az engesztelö äldozatot ertünk a templomban kette hasadt a kärpit fentröl lefele. es ez ältal lett nyitva az ut istenhez.

  9. Kedves Idők jelei!Nagy örömmel vettem fórumotok ezen cikkét,amely arra vezetett engem,hogy a Biblia olyan részeit elevenítsem fel,aminek a környékén már sajnos hónapok óta nem jártam.Nem azért idéztem fel ezeket a Bibliai “kalandokat” régen mert holmi farkas volnék 🙂 ,hanem mert a Biblia olyan sokrétű és összetett,hogy utcáit és tereit többszöri túrák köreivel igyekszem felderíteni már egy ideje.Örülök,hogy újra adódott apropó,hogy inspirációtok alapján (ismét) eljussak a történelem egy olyan szegletére,amely jelentős kilométerkő az univerzum történetében.Tisztelettel és remélhetőleg örömötökre,most idéznék én is a Szentírásból,hozzávetőlegesen erről az időszakról íródottat: “És hozzá gyűlének mindazok,akik nyomorúságban valának,és mindazok,akiknek hitelezőik voltak,és minden elkeseredett ember,ő pedig vezérük lett azoknak; (…) ” (I.Sámuel 22:2)
    Hál’ Isten,hogy az idézett szövegben nem Leninről van szó! 😀 Sem Marxról,vagy egyéb “humanistáról”..!
    Érdeklődéssel várom a kb két órás videót!

    1. Hatodik Lenin .

      A jelzett idézethez csatolható az alábbi is : Jól látod ;
      Nem sok minden változott – Mintha megállt volna az
      idő { Aktuális akkor / most is – Az eszközök ( ideológi –
      ák / izmusok ) változnak ( a változás illúzióját keltve )
      de az alapok maradnak { Most is ezzel próbálkoznak }

      “Ezt mondja az Úr : Tegyetek * ítéletet és i –
      gazságot, és mentsétek meg a nyomorul –
      tat a nyomorgató kezéből !…”

      “…ezt mondja az Úr : Hamarsággal tegye –
      tek * igaz ítéletet, a nyomorultat mentsé –
      tek meg a nyomorgatónak kezéből…”

        1. Barátom,egyelőre még csak különösebb idő és figyelem ráfordítás nélkül kóstoltam bele küldeményedbe.Magam részéről igyekszem csínján bánni az összeesküvés történetekkel.Később méltó módon is előveszem még amikor majd időm engedi,de addig is megjegyzem,hogy ami legmesszebbmenőkig feltűnt nekem ebben a felolvasásban az az,hogy folyamatosan egy fogalmat perget-forgat,csűr és csavar benne emberünk.Legfelsőbb kaszt……legfelsőbb kaszt…..legfelsőbb kaszt……..legfelsőbb kaszt………Mi ez?Mantrázik..?Reklámot csinál?Pszichés implantátumot kíván éppen helyezni az elménkbe..?Csak azért,mert milliószor elmondják,hogy legfelsőbb kaszt….legfelsőbb kaszt…..legfelsőbb kaszt……háttérhatalom,Bilderberg,illuminátus,Húsvéti nyúl,még nem fog létezővé válni.
          Én viszont létezem.

        2. Úgy tűnik, hogy némileg átsiklottál ( ideológia / izmus )
          azon, amit jeleztem : Mindenesetre -igaz- csínján kell
          bánni ezzel is, mint minden hivatalossal ; A mantrázás –
          ra talán amiatt lettél érzékeny, mivel nem a politikailag
          korrekt és társadalmilag elterjesztett ‘elit’-et hallottad
          ( Hogy elmélet-e vagy gyakorlat ? – A te döntésed lesz )
          { De azért kérdeznék valamit : Talán segíteni fog a to –
          vábbiakhoz ; Szerinted 89-ben a közép-európai orszá –
          gok szempontjából rendszer vagy gyarmattartó váltás
          történt ? – Költöi volt a kérdés, és csak segítség okán }

        3. Kedves Seraf,nem átsiklottam részletek felett,hanem eddig csak nagyon kutyafuttában tudtam megnézni a filmet.Vagyis a sorozat általad ajánlott részét,ami pont az utószó.Azóta megnéztem több részt is belőle.A szóban forgó részt most nézem meg megint,kellő figyelemmel.Talán eddig nem kellett volna véleményt sem nyilvánítanom,hiszen csak egyszer tudtam megnézni.Voltak észrevételeim közben.Nem állt módomban ezt kifejteni,úgyhogy eléggé összetömörítve közöltem azt a pár sort véleményem gyanánt a filmről.
          Ugyan komolyan veszem az elhangzottakat,de a korábban közölt álláspontom lényege nem fog változni akkor sem,amikor a részleteket is beleszövöm bővebb véleményembe.Álláspontomat most csak annyival támasztanám alá,hogy nyilván nem fogok valaki olyannak hinni,aki mást sem állít egy egész könyvön keresztül,hogy a világ legnagyobb hazuga ő.De ez itt csak józan paraszti ész.Vagyis ,hogy nem kell ehhez túlzottan felpörgetni a fantáziánkat.Most pedig megnézem megint az általad ajánlott videót. 🙂

        4. Örülök,hogy nem én vagyok az egyedüli,aki kételkedik ennek az embernek a szavában.Már az első percekben lebukott az ezredes előtt…Nem tudta átverni.Aztán persze őt is felültette mégis…Tulajdonképpen az utószó első részében arról van szó,hogy lefesti magát,hogy mekkora hazug és hírhedt manipulátor is ő.Hozzá hasonló életet élni biztos vagyok benne,hogy csak irracionális elmék képesek.Én biztos,hogy nem őt kérdezném meg afelől,hogy milyen is a világ.Elhiszem,hogy arról beszél,amit látott és tapasztalt.Ám ilyen mentális képességekkel nem csodálom,hogy a világ nem létező felét hiszi igazságnak. “A gonoszság a szellemi leépülésből születik.”, mondja emberünk.
          Továbbá… “Ezek” azért nem tudták még legyőzni az emberiséget a háborújukban,amin emberünk csodálkozik itt,mert nincs is ilyen háború.Drábik János is kitért egy valamelyik friss előadásában annak a kérdésére,hogy vajon mi haszna van ebből az egészből a gonosz entitásnak.Hiszen -ahogy ő fogalmazott-, a rákos burjánzás is elpusztul azzal,hogy megöli a gazdatestet.Egy olyan cél,aminek az a lényege,hogy senki se élje túl,önmagát oltja ki.Mégis egészen nyilvánvaló,hogy jelenlévőnek érzünk egy ilyen erőt bennünk,körülöttünk.Buddha azt mondta ezzel kapcsolatban magáról,hogy ő a győztes.Harcolt magával,és ő győzött.Jézus meg egyenesen azt mondta ugyanerről,hogy aki hisz benne,még ha meghalt is él.Számomra ez többet ígérő,főleg annak a tükrében,hogy előbb-vagy utóbb minden ember hinni fog Jézusban.Inkább előbb,mint később.Méghozzá annyira,hogy ez már most van.Ha tapasztaltok embert nem hinni Jézusban,akkor az nem biztos,hogy azért van mert ők a kételkedők,hanem lehet,hogy ti.Szóval,én azt hiszem,hogy nem csak ez az emberiség elleni háború nem létező,de még benső csatáink sem léteznek. “Egy hazugság igazságát nem lehet bebizonyítani,mert NINCS mit bebizonyítani.”,csak hogy emberünket idézzem.És ezt még neki is elhiszem.Miért írok akkor mégis itt ilyesmit?Mert meggyőződésem,hogy gondolkodnom kell efelől.Itt pedig akadt némi hely,hát akkor most “hangosan” is gondolkodom,köszönve a fórum vendéglátását.
          Látva,hogy a gonosz lényege az elmúlás,arra a gondolatra inspirál,miszerint az elmúlás már azelőtt egy elvetélt lehetőség volt,hogy akár csak a gondolatának esélye felmerülhetett volna.
          Seraf,valójában az a meggyőződésem,hogy itt mégis csak egy újabb politikailag korrekt,társadalmilag elterjesztett hangot hallottam.Már megint egy újabb köntösben.Miért nem lep ez engem meg..?Ezért veszem észre benne a mantrázást,az elterjeszteni kívánt gondolat folyamatos újra és újra való kimondását.Minden befolyásos megmondóember ezt csinálja.Politika vagy média,mindegy…Felsőbb kaszt….felsőbb kaszt…..felsőbb kaszt….felsőbb kaszt….nyeld be!….nyeld be! vedd meg!….vedd meg!….demokrácia….demokrácia…..demokrácia……vedd meg!…vedd meg!!!!
          Nem akarok teljesen úgy tenni,mint aki nem érti,hogy mit akarsz mondani,de én szívesebben beszélek Jézusról és a Megváltásról.Csak nézd meg jobban,kérlek!A világméretű összeesküvéseket firtatni sokkal inkább korrekt politikailag,mint a Megváltást képben és szem előtt tartani.Ha én lennék az ördög,csak magamról beszéltetném az embereket.A cselszövéseimről….arról,hogy hogyan és hogy hol láthatnak meg engem a világban.És nagyon utálnám,ha valaki azt hirdetné,hogy nem is vagyok,a Megváltást és Jézust tartva szeme előtt közben.
          “És hozzá gyűlének mindazok,akik nyomorúságban valának,és mindazok,akiknek hitelezőik voltak,és minden elkeseredett ember…” (I.Sámuel22:2) “A vakok látnak,és a sánták járnak;a poklosok megtisztúlának,és a siketek hallanak;a halottak föltámadnak,és a szegényeknek az evangélium hirdettetik.” (Máté11:5)

        5. Lenin .

          Ahogy gondolod : Nem rossz dolog Jézusról beszélni /
          írni ; Támogatom a szándékot – Elevenítsük fel az akko –
          ri történelmi ( birodalmi / gyarmati / politikai / stb ) törté –
          néseket, és érthetőbb lesz mit / miért jeleztem { Jézus –
          ról ezek nélkül beszélni olyan, mint a 60-as meg 80-as
          években készített ‘romantikusnak beállított’ filmet nézni,
          mert a történelmi háttér ismerete nélkül ez is csak olyan
          mantra lesz, mint ami 2 ezer éve folyik – És emiatt folyik }

        6. Akkor kezdésnek ne költői legyen a kérdés :
          Abba azért eggyezzünk meg, hogy nem eltérve a tárgy –
          tól hsz-elünk ; Különben nem sok értelme lesz a dolog –
          nak – Illetve annyi, mint amit a szórakoztatóipari “betaní –
          tott munkások” szoktak csinálni { Szerinted 1989-ben a
          közép-európai országok szempontjából rendszer vagy
          gyarmattartó váltás történt ? }

        7. Seraf barátom,én egy borzalmasan lassú felfogású ember vagyok.Sakkozni meg végképpen nem tudok,de ha jól értelmezem lépéseidet,akkor most úgy válaszolok helyesen,ha egyet értek abban veled,hogy Jézust a maga korába kell helyezni.Azonban ez a kor pedig most van. 🙂
          Egyébként nem tudok róla,hogy Jézus valaha is politizált volna.Viszont társadalmi rendszerünkről mondott néhány örök érvényűt: Pl.: “Adjátok meg a császárnak,ami a császáré,és Istennek,ami az Istené!” Nem Jézus avatkozott a birodalmi,gyarmati,politikai stb. ügyekbe,hanem ezek a “közéleti személyiségek” akartak csapdát állítani Jézusnak.Már megint.A farizeusok és a heródespártiak.Már megint.
          Elemezhetjük ezeket a társadalmi léptékű történéseket,de azt sem elfelejtve,hogy elsősorban az úgy nevezett szürke hétköznapokban vagyunk benne nyakig.Nem a legfelsőbb kaszt van előttünk,hanem egy hozzánk hasonló másik ember,aki éppen most furakodott be elénk a sorban,ahogy mi békésen álldogálunk egy ABC-ben a pénztárhoz várva.Vagy a szomszéddal,aki folyton bömbölteti a hangfalait.Vagy életünk párjával,aki már megint részegen jött haza,netán az egyik rokonunkkal,aki már megint pletykákat terjeszt a családban.
          Szóval,ha tisztában vagyunk halhatatlanságunkkal Jézusban,a fenti problémák másfajta besorolást nyernek.De azok a problémák is,amikre te hívtad fel a figyelmem.Ezt a nem túl hosszú elemzést ajánlanám figyelmedbe,és megtisztelsz,ha elolvasod: http://biblia.hu/szentiras_com_cikkek/adjatok_meg_a_csaszarnak
          A következőn is most tornáztam át magam: http://www.szepi.hu/irodalom/kedvenc/kc_068.html
          Kérlek vedd a fáradtságot ezeket elolvasni,ha már ezt a témát kezdted el feszegetni!Igaz,hogy a vége felé van egy olyan mondat amit az író/szerkesztő félbehagy,aztán két bekezdéssel lejjebb a “semmiből” fűzi be újra… 😀 A nyomda ördöge…Persze,itt se nyomda,se ördög. 🙂
          Egyébként tetszik,ahogy írsz.

        8. Elnézésedet kérem,mert még csak most vettem észre,hogy megismételtél közben egy másik kérdést is!Csakhogy ezúttal már nem költőileg.Kár,hogy csak a kettő közül lehet választani.Nem tudom,hová akarsz kilyukadni. 🙂 Inkább a gyarmattartóinkat cseréltük le,de talán még azt sem.Ebben az érdekszférában mozogva folyton ezt műveljük magunkkal.Csak a gyarmattartóinak cserélgetjük…Szóval,mi gyarmatosítjuk saját magunkat körről körre,amíg csak észre nem vesszük magunkat.Aztán magunkban pedig Jézust.

        9. Lenin .

          Ha nem gond, maradok a rövidebb nick-nél :
          A lassú felfogással nincs gond ; Magam is ilyen vagyok,
          azaz szeretem *megemészteni* a dolgokat és úgy a he –
          lyén kezelni – Megtartani / elvetni avagy továbbgondolni
          { Hogy értelme legyen a kezdeményezésnek, azt javas –
          lom ne itt folytassuk, hanem a fórum részben – Így meg –
          található lesz később is azoknak akiket érdekel – Mivel
          van némi *sűrgős* elfoglaltságom, ill. befejezésre váró
          dolgom, így kérek egy-két nap türelmet – Addig ‘tegyél’
          meg annyit, hogy regisztrálsz, és ha konkrétan megnyi –
          tottam erre a topikot, akkor üzenetben is jelzek }

          Némi előzetes : Hogy Jézus politizált-e ? ; Már az politi –
          kai kijelentés ( és a hozzá intézett kérdés is ) az adott
          szituációban, hogy “adjátok meg a császárnak azt, ami
          a császáré”, mert az adófizetés nem elválasztható attól,
          és ennél politikaibb megnyilvánulása is volt, amit az ős –
          keresztény gyülekezetek ( 300 előtt ) meg is tartottak, s
          igazából emiatt is javasoltam a történelmi kitérést }

        10. Rendicsek,Seraf!Igyekszem megoldani ezt a regisztrációs kihívást! 🙂

        11. Szia Seraf!Regisztráltam,ahogy arról szó volt. Mármint,az Idők Jelei Klubba. 🙂

        12. Szia Lenin .

          A ma estét / éjjelt még kérném : Nem felejtettem el ;
          Holnap ilyen tájban jelezni fogok – Addig ha érdekel,
          javasolni tudom megtekintésre az alábbi linken elér –
          hető ‘The Gunman’ filmet, ami rálátást nyújt arra mit
          csinálnak a nagyvállalatok különböző / idegen orszá –
          gokban az erőforrások elvétele miatt .

          39-ES HSZ
          http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=427&c_start=30#c11570

        13. Csak nyugodtan,Seraf!Nem sürgetésképpen szóltam.Rengeteg időnk van.Egy egész halhatatlanságnyi.Valódi örök életre valónyi.Sose fogy el. 🙂 Avagy,sose halunk meg! Ez most nem egy film címe volt… A linken,amit mellékeltél,sajnos filmet nem,csak egy előzetest találtam.Julius Andan hangoskönyvét viszont “végigolvastam”.Mondhatni,kedvemre való volt.A borítójáról a következő jutott eszembe: https://lh3.googleusercontent.com/-MZT3S1CKfyU/R5S2nDNoG2I/AAAAAAAAA4s/e4KtLZJdQdg/s512-Ic42/Farago%252520Jeno%252520-%252520A%252520P-2%252520paholy%252520titka.jpg
          A szabadkőművességről,háttérhatalomról,legfelső kasztról -nevezzük ezeket bárhogyan is-,már az úgy nevezett rendszerváltás előtt megjelent jópár könyv.Ezeket inkább mérvadónak tartom,mint a maiakat,mert most divattá lett ez a téma.Akkor még nemtudták,hogy ezek a “liberálisok és demokreták” még visszajönnek.Most mindent meg lehet írni,és mindent meg is írnak,csak profit legyen belőle valamilyen módon.Azonban ezt a Julius Andan történetet véve,a 22 részből legalább kettőben végre a lényegről beszél.Noha ez sem újdonság,hogy finoman fogalmazzak. http://www.libri.hu/konyv/a-szabadkomuvesseg-filozofiaja.html
          Amikor még azt hittem,hogy ezek a dolgok számítanak,igyekeztem az “első vonalból” tájékozódni.
          Mindenesetre ez a hangoskönyv jó szolgálatot tett nekem.Ha mondhatok ilyesmit ebben a helyzetben,akkor azt mondom,hogy örömmel hallgattam.Szóval,legnagyobb köszönetem,hogy megosztottad velem! 🙂 Ha van még valamid,amiről úgy gondolod,hogy felkeltheti a kíváncsiságomat,akkor ne kímélj! Előre is köszönöm!

        14. Lenin .

          Az előzetes videó alatt található a teljes film linkje .

          Örülök, hogy a hangoskönyv ‘valamelyest’ tetszett :
          Van értékelhető mondandója ; Eltekintve attól amit
          magáról állít ( nem tudjuk ellenőrizni ), s az általad
          jelzett mantrázástól, terjedelmében sok mindenre
          kitér ( politika / média / oktatás / egészségügy / stb –
          stb ), és akik e témában ( kezdőként ) kutakodnak
          az ‘összefüggések tekintetében’ kapnak némi indí –
          tást / támpontot – És ‘valami’ van abban amit jelzel,
          mert a mostanában megjelenő “fellebentések” ál –
          talában szinezett / felhigított vagy torzított informáci –
          ókat tartalmaznak { Ami abból a megfontolásból is
          adódik, ha valami felszínre kerül, akkor a felhigítás –
          sal lehet a legkönnyebben hitelteleníteni, ill. az ösz –
          zefüggések pontos értelmezését megnehezíteni }

        15. Seraf barátom,örülök,hogy elindítottad!Biztosan érdekes és hasznos beszélgetések alakulnak ki belőle.Egyelőre akkor megnézem az ajánlott filmeket.Aztán,ahogy írtad,remélem más is csatlakozni fog majd,mert csak velem társulnod ebben ilyen elektronikus keretek között,felérhet neked egy fejfájással.Számomra az internethasználat nyelve többszörösen kínai.Tegnap ugyan regisztrálnom sikerült,de most a bejelentkezésem már nem ment… Nem véletlenül írtam kihívásnak a dolgot számomra.Valójában még a GUNMAN c filmet sem sikerült levadásznom… Legfeljebb majd kérek telefonos,vagy közönség segítséget 🙂 ,de megoldom ezeket,csak kell némi idő.

        16. Egyszerűbb lenne a YouTube, de oda nem töltöm fel :
          Évekkel ezelőtt törölték azt a fiókot ami több mint 700
          dokumentum / természet / bibliai filmet, illetve fájlt tar –
          talmazott ; Kellemetlen tapasztalás volt ( Forgalmazók
          panasza alapján … Pedig most sokkal több olyanabb
          film található rajt ) és felesleges ( ‘nem kevés’ ) időrá –
          fordítás – Ha érdeklődés lesz a topik / dokumentumok
          iránt, akkor lesz még film, hogy *tényekről* beszéljünk .

    1. Hamarosan elkészül egy kétórás videó, ami többek között ezzel a kérdéssel is foglalkozik majd.

      1. Kedves Thea!

        Én inkább most kérdeznék tőled.Ha ennyire nem érdemes gyülekezetekbe járni,se Hit gyülekezetébe,se baptistákhoz,se pünkösdistákhoz,mert láttam itt valahol egy videót ezekről,akkor hol érdemes vízbe merítkezni?Vagy nem kötelező?A másik kérdésem pedig,hogy mit jelent számodra az Új Föld és Új menny,mikorra várható ez?Mostanában kezdtem olvasni a Bibliát egyébként.Köszönöm a válaszod,bár a többiek válaszát is várom,ha tudnak erre válaszolni.

        1. Kedves István!
          A lényeg az lenne, hogy össze tudj jönni más hívőkkel, hogy ezt milyen keretek között teszed részletkérdés.
          A bemerítkezés nem feltétele a megváltásnak, csupán bizonyságot teszel vele a döntésedről és nincs helyhez vagy személyhez kötve. Lásd például Fülöp és az etióp eunuch esetét, aki az útszéli “vízfélében” ahogy az etióp főember elfogadta Jézust, megkeresztelte őt. (Ap.Csel. 8:26-39)
          Itt egy írás erről: http://awme.hu/2012/11/klasszikus-tanitasok-a-vizkeresztseg/#.VcTq2vntmko
          Az új Földről és Mennyről még ráérünk beszélgetni, az ugyanis Krisztus ezeréves királysága után lesz csak. 🙂 Itt egy rövid áttekintés arról, hogy én hogyan látom az utolsó idők eseményeinek sorrendjét: http://idokjelei.hu/2011/01/a-vegso-idok-idorendi-tablazata/

        2. “Ha ennyire nem érdemes gyülekezetekbe járni,”
          Kár, hogy az itteni hozzászólások erre segítenek el. Azt javaslom, hogy vedd komolyan a Biblia olvasását, és nézd meg, hogy Isten mennyire tartja fontosnak a gyülekezetet, a közösséget az ő gyermekei számára. Itt nagyon úgy van beállítva, mintha egy gyülekezetbe elmenve óriási veszélynek lennél kitéve, holott bárhova mész, vagy akár otthon maradsz, és otthon ülve olvasol a neten, nézel/hallgatsz igehirdetéseket, mindig mindent a Biblia alapján kell megvizsgálnod, ezt nem lehet megúszni. A legtöbb tévtanítást az interneten találod, hiszen itt aztán minden megtalálható bárki számára, ennél többet egy gyülekezetben sem fogsz találni ;), viszont ha csak otthon táplálkozol, akkor nem ismered meg az Isten gyermekeivel való közösség áldásait. Javaslom, hogy legyen Isten Igéje mindennapi táplálékod, és akkor Ő el fog vezetni a teljes igazságra, és segít, hogy megfelelő közösséget találj.

        3. Hát én csak azt tenném hozzá hogy Jézus ha nem tévedek valahol mondta hogy ha valahol összegyűlik két ember és együtt imádkoznak akkor az jó, mert a közös imádságnak mindig sokkal nagyobb az “ereje”!

        4. Kedves István!

          Azért a bemerítkezés lényegesen több annál, minthogy bizonyságot teszel vele a döntésedről:

          Márk. 16,15 És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek. A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.
          Mát. 28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!
          Róm. 6,3 Avagy nem tudjátok-é, hogy a kik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg?
          ?Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.

          Ez/ek olyan szellemi igazság/ok, amelyeket Jézusnak is be kellett töltenie, amikor még a földön járt. Persze a te dolgod, de jó lenne, ha azokat is elolvasnád az ige mellett, amiket átküldtem. Nem az a kérdés, hogy kinek mi a véleménye, hanem, hogy mit mond Isten igéje! Amiket átküldtem, azok Isten igéje szerint íródtak!
          A gyülekezettel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy ahhoz, hogy meg tudd ítélni az ottani tanítást, ismerned kellene Isten igéjét. Azért ajánlottam a pünkösdieket, mert ők fogadják el legteljesebben Isten beszédét. ( Nem szeretnék belemenni, hogy melyik egyház mit fogad el a Szentírásból.)
          Azt pedig csak megerősíteni tudom, amit Xenia mondott, hogy az interneten annyi hamis tanítás található, hogy Dunát lehet vele rekeszteni. Sajnos sokan hisznek azoknak, és követik azokat, mert nem ismerik, és értik az igét. ( Ami akkor szokott előfordulni, ha nem volt komoly a megtérésük.)

        5. István,
          ha már Szentföld a téma és a vallás. Szerintem érdemes lenne elutaznod Izraelbe. Nekem nagy tapasztalás volt, az ember egy kicsit feltöltődik meditál ezeken a spirituális helyszíneken. A Szentsír Bazilikában vezet lefelé egy lépcső a föld alá. Különböző szinteken az ott hallott információk szerint kb 40 egyháznak és gyülekezetnek van oltára. “Csak” 40 olyan van amelyik közvetlen megfér egymás és Krisztus sírja mellett. A Golgotán egyébként van etióp kápolna is fekete bőrű apácákkal és színes bőrű Jézuskával a falakon. A cikkben szereplő Dávid király sírja is megtekinthető kötelező a kipa, de legalább ingyenes a belépő 🙂 A helyszínen megtapasztalható, hogy melyik a zsidó vallás és melyik a keresztény, ezzel a későbbi identitás zavar is elkerülhető. Körutazásnál általában benne van a Jordán folyó és a Holt tenger is. A Jordánba te is bele tudsz merülni és nem te leszel az első turista aki ezt megteszi. Ott találsz olyat is aki ehhez szívesen asszisztál. A hely szelleme és az átélés miatt szerintem a vízbemerülési/keresztelési problémád egy életre megoldódik.

        6. Kedves Thea!

          “A bemerítkezés nem feltétele a megváltásnak, csupán bizonyságot teszel vele a döntésedről és nincs helyhez vagy személyhez kötve. Lásd például Fülöp és az etióp eunuch esetét, aki az útszéli ?vízfélében? ahogy az etióp főember elfogadta Jézust, megkeresztelte őt. (Ap.Csel. 8:26-39)”

          Ezt alá tudnád támasztani pontosan ezt bizonyító igékkel is, vagy csak emberi okoskodás marad?
          “A bemerítkezés nem feltétele a megváltásnak,”
          Vagy amit Jézus parancsolt, Te azt megkérdőjelezed? kinek szolgálsz ezzel?

          Kedves István!

          Te pedig, ha valóban Isten érdekel, akkor a megismerését a Bibliából kezd el, ne olyanoktól kérj tanácsot, akik maguk is tévelyegnek!

        7. “Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16)

          “Aki hisz a Fiúban, örök élete van;” (János 3:36

          “Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!” (Ap.csel. 16:31)

          “Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.” (Ef. 2:8-9)

        8. A Megváltást értelmezni talán azért ennyire nehéz,mert egyértelműen a legegyszerűbb rész a Bibliában.Nem kell hozzá más “csak” Jézus,meg “csak” te.És ez a két ember ugyanaz az Isten.Ez az Isten pedig megoldja a megváltásodat,még ha az életébe kerül is.

        9. Thea, ha valaki hisz az Úr Jézusban, akkor azt mivel lehet magyarázni, hogy a parancsának hite ellenére nem kell engedelmeskednie?
          A helyes hithez nem tartozik hozzá, hogy alámerítkezünk az Úr által meghagyott módon?

          Arra az igére emlékszel, amelyik azt mondja, hogy a hit cselekedetek nélkül semmit sem ér?
          Vagy arra, mit jelent a hitből származó engedelmesség?

          Ami Istennek tetszik, az a hit általi helyes cselekedet, nem a hitről való szövegelés. Amikor az írást elferdítve “tanítod” a népet, akkor azért hited szerint mit érdemelsz?

          Szerinted ezt ki mondta?:”Mát. 28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!”
          Nem tudod ki mondta ezt, vagy nem elég egyértelmű?
          Miért beszélsz Isten akarata ellen? Félre akarsz vezetni valakiket?
          Ha Te már bemagyaráztad magadnak az engedetlenség helyességét, akkor legalább hallgass, és ne vezess félre másokat!

          “Mal.2:17. Elfárasztottátok az Urat beszédeitekkel, és azt mondjátok: Mivel fárasztottuk el? Azzal, hogy azt mondjátok: Minden gonosztevő jó az Úr szemeiben, és gyönyörködik ő azokban; vagy: Hol van az ítéletnek Istene? ”

          Előbb nem kell alámerítkezni, aztán meg semmit sem kell tenni, csak beszélni a “hit”-ről?
          Vagy azt gondolod, hogy a hazugság és a félrevezetés az jó cselekedetnek számít?

        10. Mindig elképeszt,amikor egy jó keresztény,vagyis egy megkeresztelt,keresztség alatt álló ember barátságosan felfedezi az ítéletet,az “ítélet Istenét” a Bibliában.A legcsodásabb persze az,hogy mindig csak mások számára.Mindeközben pedig mégis csak az az intellektus csúcsa,hogy a szenteknek aképpen hajlik maguk felé a kezük,hogy magukban észreveszik a Megváltás gyümölcseit,de embertársukban már nem.Pedig Jézus nem csak,hogy mindenkiért meghalt,de mindenkiért él.Jézus akár az életét is adta,hogy mindenki meg legyen váltva.Ezt a szándékot ember ítélete nem fogja megakadályozni.Még Isten nevében sem.

        11. Kedves Akárhanyadik Lenin!

          A “gyengébbek” kedvéért még egyszer!

          Nézd, ez itt egy konkrét parancs Jézustól:
          ?Mát. 28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, MEGKERESZTELVÉN őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!?

          Ez meg egy pár ige, amiből az egyik “tanító” olyan következtetést vont le, ami az előző parancsot mintha felül írná! (“A bemerítkezés nem feltétele a megváltásnak, csupán…”):
          ?Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.? (János 3:16)

          ?Aki hisz a Fiúban, örök élete van;? (János 3:36

          ?Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!? (Ap.csel. 16:31)

          ?Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.? (Ef. 2:8-9)”

          Ezt hívják úgy, hogy hamis tanítás.

          “Mindig elképeszt,amikor egy jó keresztény,…”
          Köszönöm a titulust, de hidd el én nem tartalak annak, amennyi sületlenséget ideírtál mióta itt vagy, abból csak annyit lehet következtetni, hogy aktív Fia vagy a Sátánnak, aki nem szégyenli Istent hazugnak beállítani a felesleges agyszüleményeivel!
          Efézus levél 2:2″…..Azt a gonosz szellemi fejedelmet követtétek, aki most a levegő béli hatalmasságok felett uralkodik. EZ A SZELLEM MŰKÖDIK MINDAZOKON KERESZTÜL, AKIK NEM ENGEDELMESKEDNEK ISTENNEK.”

          Ezt látom benned is!

        12. Kedves Bari!
          Jézus sok feladatot adott nekünk, azonban ezek teljesítése nem feltételei a megváltásnak, hanem annak következményei.

          Például: ?Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok, ördögöket űzzetek.? (Máté 10:8)

          Szerinted, aki még nem támasztott fel halottat az nincs megváltva? Biztos nem így gondolod.

          Másik példa: ?Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek.? (Máté 5:44) vagy ?szeresd felebarátodat, mint magadat? (Máté 22:39)

          Akinek ez nem megy, az nem üdvözülhet?

          Nem tudom, hogy te például engem felebarátodnak vagy ellenségednek tartasz, de a szeretetet se így se úgy nem érzem áradni tőled az irányomban. Ettől még nem gondolom, hogy nem vagy megváltva.

          Az általad idézett versben Jézus nem a megváltásról beszél, hanem a tanítványoknak adott feladatokról. A megváltás hitből van, nem cselekedetekből, és ha te ezt másképp gondolod, amit el tudok képzelni, hiszen sok egyház gondolja így, attól én még hiszem, hogy te meg vagy, illetve meg lehetsz váltva, csupán eltér a véleményünk.

        13. Kedves Kóbor Barbi!Az emberek kedvéért Jézus szembenézett még a halállal is,legyőzve azt.Ezután te szeretnél az ítéleteiddel akadály lenni..?

        14. Kedves Thea!

          “Jézus sok feladatot adott nekünk, azonban ezek teljesítése nem feltételei a megváltásnak, hanem annak következményei.”
          -Ezeknek, ki adta a feladatot?-Mát.7:15-23

          “Szerinted, aki még nem támasztott fel halottat az nincs megváltva? Biztos nem így gondolod.”
          Ez, hogy jön ide, a keresztség parancsáról van szó.

          “Nem tudom, hogy te például engem felebarátodnak vagy ellenségednek tartasz, de a szeretetet se így se úgy nem érzem áradni tőled az irányomban.”
          Én sajnos az Isten szeretetét nem látom benned, hanem inkább elfogadsz emberi tanításokat, aminek köze nincs Istenhez, pedig inkább annak örülnék, ha néha a közeledésedet látnám Hozzá.

          “Ettől még nem gondolom, hogy nem vagy megváltva.”
          Tévedésben vagy, tudod a Bibliában reménységről van szó.

          “Az általad idézett versben Jézus nem a megváltásról beszél, hanem a tanítványoknak adott feladatokról.”
          Itt azt mondta Jézus, hogy merítsétek be a tanítványaitokat vízbe stb.
          És nem azt mondta, hogy nem muszáj!

          “…A megváltás hitből van, nem cselekedetekből, és ha te ezt másképp gondolod, amit el tudok képzelni, hiszen sok egyház gondolja így, attól én még hiszem, hogy te meg vagy, illetve meg lehetsz váltva, csupán eltér a véleményünk.”

          Ez pedig egy szeretetnek álcázott hazugság halmaz, amelyben olyanokat írtál, ami embernek nem áll jogában-hatalmában.

          Tudod amit én szeretnék veled kapcsolatban, az az, hogy kevesebb tévedésben lennél napról napra, mert a hazugságokon álló hitből, hazug cselekedetek születnek.

        15. Te Szegény Lenin!

          Én a Te értelmeddel nem tudok beszélgetni, de nézd találtam egy igét pont neked-róllad:Jud.18-19.
          Olvastasd fel magadnak valakivel, mert nem úgy nézel ki, mint aki olvasni is tud.

        16. Kedves Kóbor Bori,
          Szerinted, Jézus halálnak volt, vagy nem volt értelme?

        17. Kedves Adrian!

          “Szerinted, Jézus halálnak volt, vagy nem volt értelme?”
          Röviden, Igen!

          De inkább az a kérdés, hogy Neked ez miért kérdés?
          Ne kertelj, inkább kérdezd meg amit szeretnél.

        18. Kedves Adrian!

          Majd ha kirókáztad magad, akkor jelentkezz, mert az álszent szeretetedet kiütötte a gúnyos gyűlöleted.

          Egyáltalán, próbáld már meg bebizonyítani, hogy én hazudtam valahol Isten dolgáról, és aztán dobálózz, hogy legyen valami alapod, mert nem értem irányodból ezt a csöves stílust.
          Máté 15:10-14

          Amikor Jézus, Sátán fiainak nevezte a farizeusokat, azok éppen Isten igazságának elferdítésén törték magukat, aztán pedig ezt mondta róluk -mennyei Atyám kitép minden fát amelyet nem Ő ültetett-
          Te hova sorolod magad, a hazugságot véded, vagy az igazságért nem vagy hajlandó megszólalni.

          HOL VÉTETTEM?
          aztán majd válaszolok.

        19. Kedves Adrian és Többiek!

          Mivel lejjebb nem tetted fel a kérdésedet, itt tisztázok pár dolgot amiről azt gondolom, hogy többeknek nem egyértelmű.

          Az ALÁBBI IGÉKET AZ APOSTOLOK HITTESTVÉREKNEK-HITTESTVÉREKRŐL ÍRTÁK, NEM A KÍVÜLÁLLÓKNAK SZÓLNAK!
          1Pét.4:18Ha még az igaz is ALIG MENEKÜL MEG, akkor mi lesz az istentelenek és bűnösök sorsa!
          Jak.2:10-Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös.
          11. Mert a ki ezt mondotta: Ne paráználkodjál, ezt is mondotta: Ne ölj. És ha nem paráználkodol, de ölsz, törvényszegővé lettél.
          12. Úgy SZÓLJATOK és úgy CSELEKEDJETEK, mint a kiket a szabadság törvénye fog megítélni.
          13. Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, a ki nem cselekszik irgalmasságot; és dicsekedik az irgalmasság az ítélet ellen.
          14. Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy HITE van, CSELEKEDETEI pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit?
          15. Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül,
          16. És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?
          17. Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.
          18. De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én CSELEKEDETEIMBŐL az én HITemet.
          19. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
          20. Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a HIT CSELEKEDETEK nélkül megholt?
          21. Avagy Ábrahám, a mi atyánk, nem CSELEKEDETEKBŐL igazíttatott-é meg, felvivén Izsákot, az ő fiát az oltárra?
          22. Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a CSELEKEDETEKBŐL lett teljessé a HIT;
          23. És beteljesedett az Írás, a mely ezt mondja: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul, és Isten barátjának neveztetett.
          24. Látjátok tehát, hogy CSELEKEDETEKBŐL igazul meg az ember, és NEM CSUPÁN HITBŐL.
          25. Hasonlatosképen pedig a tisztátalan Ráháb is, avagy nem cselekedetekből igazíttatott é meg, a mikor a követeket házába fogadta, és más úton bocsátotta ki?
          26. Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.
          jAK.5:19-20 TESTVÉREIM,előfordulhat, hogy közületek (hittestvér) letér az igaz útról.Ekkor valaki más segíthet neki, hogy vissza találjon Istenhez. 20. Aki segít neki, tudja meg, hogy a haláltól menti meg annak bűnösnek lelkét, és sok bűnre bocsánatot szerez.

          Ezekből az igékből világosan érthető, hogy a Jézus követőinek van pár dolga, amit végre kell hajtaniuk ahhoz, hogy bizonyságot szerezzenek az ő hitüknek. A jó cselekedet éppen egy ilyen, és hozzá tartozik az alámerítkezés is (1Pét.3:20-22), meg az úrvacsora és sok más is.
          Ezekből az igékből az is tisztán érthető, hogy a üdvösség egy elveszíthető dolog, amit éppen a helytelen cselekedetekkel lehet elérni, ami a gonosz gondolatokkal kezdődik.

          Hozzá tartozik még az is a hitemhez, hogy tudom, nem minden megkeresztelkedett ember fog üdvözülni. Amikor azt mondja az Írás,”sok a hivatalos, de kevés a választott”, akkor éppen azt állítja, hogy az alámerítkezés az az egyik feltétele a bejutásnak (ez által vagy hivatalos), aztán pedig a cselekedeteid (amit a hited által cselekedtél) által ítéli meg Isten, hogy helyesen gondolkodtál-e (Neki tetsző módon), és cselekedtél-e (ezáltal lehetsz választott) a megtérésed jelzése (vízkeresztség) után az ítéletig (ami az életed végéig, vagy Jézus visszatértéig tart).
          1Pét.4:17 Mert itt az ideje, hogy az Isten családján kezdve elinduljon az ítélet. Ha pedig velünk kezdődik, mi lesz a vége azok számára, akik nem engedelmeskednek az Istentől származó örömhírnek?

          Ahol pedig azt írja, hogy mi már nem esünk ítélet alá, azt azért mondja, mert “azok” akik megtértek és Isten kedve szerint élik életüket, és nem követnek el halálos bűnt, azoknak Isten megkegyelmez és örök életet ad.

          Krisztus, mindenkiért meghalt, de akik a megtérésük után az Ő parancsait nem cselekszik, azoknak esélyük sincs semmi jóra. Máté7:15-23
          Ezért mondja mindenütt az Írásban,:-akik engem szeretnek, azok az én parancsaimat megtartják. (az összeset)
          Vagy azt, : az enyémek hallgatnak az én szavamra.

        20. Kóbor Bari, most moderátorként szólok hozzád.
          Kérlek olvasd el a hozzászólás szabályait a Rólunk oldalon és tarsd szem előtt a Biblia útmutatását is, miszerint “ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással”.
          Az “Adriánnak és többieknek” írt hozzászólás pedig inkább a fórumba való, ahol megvitathatod azokkal, akik ezt szeretnék, hogy a megváltás cselekedetekből vagy hitből van-e.
          Köszönöm.

        21. Nyugi Bori,
          Ha nem vetted volna észre éppen most próbálkozom azzal a bizonyítékkal. Méghozzá egy olyannal, ami a te szádból fog elhangzani. Csakhogy rövidre fogjuk és, hogy a későbbiekben ne raboljuk egymás értékes idejét. Jó lesz így?
          Szóval, ha az a bizonyos igen, azt jelentette, hogy igen, Jézus halálának volt értelme, akkor mond kérlek,….mi volt az értelme?

        22. Kedves (?) (Keresztény?) Adrian és Thea!

          Igazán “gerinces” dolog tőled és Theától, hogy Te, Adrian, felteszed ide a “mindent leleplező” kérdésedet, majd válaszolni már nem engeded Te, Thea a kommentelőt, mert letiltod….

          Ezt diktálja az “igazság érzeted” vagy “igazság érzetetek”?

        23. Idézem a felhasználási feltételeket:
          “A lekezelő, ellenséges vagy személyeskedő hozzászólásokat a moderátor törölni fogja. A moderátor a felhasználási szabályokat rendszeresen megsértő látogatók hozzászólásainak megjelentetését átmenetileg vagy végleg megtagadhatja.”
          Mivel Bari utolsó hozzászólásai kizárólag a személyeskedésre és bántásra szorítkoztak, “választ” pedig nem tartalmaztak, nem volt túl nehéz döntés.

      2. Kedves Thea!

        Azért eléggé különböző vélemények vannak itt a fórumon,hogy ki hogyan értelmezi a dolgokat,viszont annyi biztos,hogy aki Istent keresi,azt az embert Isten vezeti is.
        Azt szeretném kérdezni tőled és tőletek(én még kezdő vagyok,és azért azt se mondanám,hogy Te meg akárki más és én is mindent tudunk,mert az igazságot egész életünkben keressük,kutatjuk),hogy mi van akkor,ha a Vatikán,az egyház inkább csak félelmében nem beszél az igazságról vagyis inkább azt mondanám,hogy gyenge az igazsághoz,ugyanezt értem a különböző gyülekezetekre is,tehát mi van,ha nem rosszat akarnak feltétlenül,hanem ők is csak így tudják,inkább azt mondanám,hogy gyengék még(bár tény,hogy vannak hataloméhes emberek ,akik saját hatalmukat féltik).Ha egyre többen hinnénk Isten vezetésében,erős hittel,akkor már előrébb lehetnénk talán.Egyenlőre ennyi a kérdésem.

        1. Kedves ISTVÁN!

          Isten igéje elég világosan leírja az igazságot, amire a Szent Lélek tanít meg bennünket. A baj az szokott lenni, hogy a hívők kezdetben minden szellemi “kaját” összeesznek ( akármilyen szellemtől származik is az), ahelyett, hogy Isten igéjében erősödnének meg, a Szent Lélek kijelentése által. Ez sajnos sok helyen egyházi, gyülekezeti tanítás is, hogy a “nagyokra”, azok tanításaira hallgassanak a hívők, mert ők tudják….! De, Isten igéje azt mondja, hogy a bennünk lévő Szent Lélekre hallgassunk, és abban maradjunk meg, amire Ő az ige alapján megtanított. Továbbá, hogy mindent megvizsgáljunk, mert sok hitető szellem jött ki a világba. Ami nem egyezik a Szentírással, az a beszéd, vagy tanítás nem az Istentől van ( mert az Ő igéje igazság!). ( Persze ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, szükség van a Szent Lélektől való születésre, mert csak a Szent Lélek által ismerhetjük, és érthetjük meg az Isten dolgait, beszédét!) Természetesen ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy aki egy-egy igeellenes tanítást hirdet, az biztosan nem az Isten gyermeke. Az igében adva van a parancs, hogy ha valaki pl prófétál, akkor a többiek ítéljék meg. Tehát a keresztényeken keresztül is beszélhetnek olykor hitető szellemek. ( Hogy miért, ebbe ne menjünk most bele…)

          A másik : már az is, hogy hogyan jött létre a “Vatikán” uralma, és mik voltak a cselekedetei, sok mindent elárul róla. De azért még ott is hirdetik az evangéliumot (hiszen nem követnék őt, ha Jézus nevét nem használnák), és aki közöttük van, és valóban keresi az Urat, és Istent, az ott is megtalálta, és megtalálja. (Számos ismert, és ismeretlen példa van rá. ) De külön kell választani a hatalmi ágazatot, a “vallási” ágazattól. ( Persze ezt minden egyházban, és gyülekezetben meg kell tenni, mert sajnos majd minden helyen azonnal kialakul egy kis “pápaság”, mert mindig vannak emberek, akik igyekeznek valamilyen pozíciót betölteni a többiek fölött. Továbbá az azokban lévő “nép” között is különbséget kell tenni. Mert nem mindegy, hogy egy vallásba születsz bele, vagy Istentől született vagy. ) Hogy a “hatalmi ágazat” mit tesz, arról leginkább nincs, vagy kevés a tudomásuk a “gyalog” hívőknek.

          “Ha egyre többen hinnénk Isten vezetésében,erős hittel,akkor már előrébb lehetnénk talán.”

          Ezt kellene tenni, de Jézus nem beszélt nagy számokról, amikor a leendő követőiről beszélt. Sőt, még azt is mondta, hogy sokan akarnak majd a szoros kapun bemenni, de nem mehetnek…

        2. Kedves István!

          ” mi van akkor,ha a Vatikán,az egyház inkább csak félelmében nem beszél az igazságról vagyis inkább azt mondanám,hogy gyenge az igazsághoz,ugyanezt értem a különböző gyülekezetekre is”

          Erre azt tudom mondani, amit a Jel.21:8″ A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, a mi a második halál.”

          Ezt a Biblia több helyen többféleképpen is kifejezi, hogy mi Isten véleménye a gyávákról. Amikor Jézus itt járt a földön, odatartotta az arcát a csapásoknak, köpködésnek, hagyta, hogy a szakállát tépjék és megöljék, és mindezt saját elhatározásával vállalta Istenért, az igazságért. Ezt várja el az igaz követőitől is!
          Az ellenség, hazugságra építi a saját várát, ezért ha eljutottál bizonyos igazságokra, amik a Biblia és az értelem által megállják a helyüket, akkor azokhoz ragaszkodj, ami pedig gyanús, azt vizsgáld addig amíg ki nem derül, hogy hazugság-e, ha hamis akkor vesd el.
          Tehát ha a hazugságokat “szűröd” akkor megfogod találni azt, ami igazságnak megmarad.

          Ja, és az Isten szeretetében, nincs félelem. Ebben teljesedj ki!

        3. Kedves István, jól látod, így van az Írásban is: “Közeledjetek az Istenhez, és Ő közeledni fog hozzátok” (Jak 4,8) Ha teszel egy kis lépést, Ő biztosan nagyobbat 🙂 “Mindaz aki kér, kap, a zörgetőnek ajtó nyílik”!
          Szeretettel
          Éva

    2. Nem.
      A nefilimek a vízözönkor elpusztultak mind egy szálig.
      A génjeik sem öröklődtek tovább, mert sem Noé, sem a felesége, sem a fiaik, sem a menyeik nem hordozták, így nem is adhatták tovább örökül a nefilim géneket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend