Lázongó világ

50 jel, hogy az emberiség bajban van

Forrás: shtfplan.com

Egyre több ember ébred rá arra, hogy valami nem stimmel a Földön. Egy beteg emberhez hasonlóan sokasodnak a tünetek, jelezve, hogy a baj súlyos. Az élet megváltozott és ez nem csupán a régi szép idők utáni nosztalgiának tudható be.

Furcsa időket élünk és a sötét felhők rendületlenül gyűlnek az égen. Az alábbi 50 példa a teljesség igénye nélkül próbál rámutatni néhány fontos problémára.

1. Fukusima. A Csendes óceán nyugati részét szennyező probléma bármikor világméretű katasztrófává alakulhat.

2. A méhek és lepkék pusztulása. Elsőként a lepkék jelzik, ha baj van, méhek nélkül pedig létezni sem tudnánk. A legújabb kutatások szerint a különböző környezeti hatások együttesen sokkal jelentősebb méhegészségügyi kockázattal járhatnak, mint azt korábban sejtették.

3. Génmódosított élelmiszerek és egészségtelen állatállomány. Az emberek teste nem képes megbirkózni a növekvő számú mesterséges, egészségtelen élelmiszerekkel. A vegyszerekkel telenyomott és GM takarmánnyal etetett állatok pedig számos betegséget, például rákot okozhatnak.

4. A szántóterületek hiánya. Egy négyzetkilométer szántóföld körülbelül 800 embert képes ellátni élelmiszerrel. Jelenleg hozzávetőleg 560 ember jut egy ekkora területre. Ennek a tendenciának számos oka van, de legtöbb esetben az emberi önzésre vezethető vissza.

5. Antibiotikum rezisztens betegségek. Ez komoly probléma, hiszen egy fokozottan fertőzésveszélyes, halálos baktérium hihetetlen pusztítást végezhet az emberiségben. Ez a probléma az állatokat és a növényeket is érinti, mivel a mezőgazdaságot sújtó rezisztens betegségek miatt komoly éhínségek alakulhatnak ki.

6. Vegyszerrel fertőzött vizek. A probléma a csörgedező patakoktól egészen az óceánokig terjed. Tiszta víz nélkül nincs egészség. Az élelmiszerforrások megfertőződése vészes sebességgel történik.

7. Vízhiány. Elég egy pillantást vetni az amerikai délnyugatot érintő szárazságra, hogy lássuk, milyen fontos kérdésről van szó. Az éhínség kialakulásának valószínűsége egyenes arányban áll a vízellátás csökkenésével. A városokban megállhat az élet elegendő víz nélkül.

A Folsom "tó"
A Folsom “tó”

8. A toxikus, egészségtelen ételek terjedése. Az egészségtelen ételek hatására, legyen szó gyorséttermekről, előre gyártott vacsoráktól vagy egyébről, az emberek egészségi állapota romlik. Gyengébbek, betegesek, sőt még értelmi képességeik romlanak ennek hatására.

9. Szuperbaktériumok. Mostanában az Ebola vírus mutat erősödést. Függetlenül attól, hogy egy mesterségesen módosított variáns, vagy vad Ebola vírus szedi jelenleg áldozatait, a veszély komoly és sajnos az Ebola nincs egyedül.

10. Az emberek egyre gyengébbek és sérülékenyebbek. A megfelelően tápláló élelmiszerek és a testmozgás hiánya tunya, a legkisebb nehézségtől is darabokra hulló embereket eredményezett. A mai átlagemberből nemcsak az edzettség, de az akaraterő is hiányzik ahhoz, hogy szembenézzen a nehézségekkel.

11. Tájidegen, özönfajok honosítása. Szándékosan vagy tudatlanul, de tény, hogy egyre gyakrabban telepítenek, hoznak olyan növényeket vagy állatokat egy adott területre, amivel a hely nem tud megbirkózni. Ilyen például a burmai piton Floridában, ami megtizedelte az ottani állatvilágot, de mondhatnánk számos magyar példát is, mint amilyen a gyalogakác, az átokhínár vagy a pézsmapocok.

12. Az emberek gyógyszerekkel történő mérgezése. A gyógyszerek, az enyhén szólva káros mellékhatások mellett, sok családot juttattak már a csőd szélére.

13. A védőoltások túlzásba vitele. Jelenleg is számos védőoltás hatékonyságával és súlyos mellékhatásával kapcsolatban folyik vita, azonban ezektől függetlenül is feltehetjük a kérdést, hogy miért akarnánk tönkretenni és túlterhelni immunrendszerünket felesleges, olyan betegségekkel szembeni oltásokkal, amelyekkel nagy valószínűséggel soha nem találkozunk életünkben?

14. Problémák a gabonatermelésben. Sok területen a termőföld már nem alkalmas a termelésre, leginkább a túlzott műtrágyahasználat miatt. Az ilyen földeken betegségre hajlamos növények teremnek, amiknek így még több trágyára és növényvédőszerre és több vízre van szüksége az elfogadható termés eléréséhez.

15. Az emberi települések kiterjesztése olyan területekre, amelyeken gyakoriak a katasztrófák. Sok árvíz okozta tragédiát el lehetne kerülni, ha az emberek nem, illetve csak olyan esetben építkeznének ártereken, ha előre terveznek az ilyen esetekre. A terjeszkedés pedig ijesztő ütemben zajlik.

16. A katasztrófák elleni védelem hiánya. [Időkjelei: “Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.” Zsoltárok 91:9-10]

17. Összeomló infrastruktúra. Ez a kérdés nemcsak a rossz állapotban lévő utakat és hidakat érinti, hanem egyre inkább az áramellátásért felelős villamos és atomerőműveket is.

18. A városok túlnépesedése. Ez a probléma egy igazi időzített bomba egy gazdasági összeomlás vagy egyéb széles tömegeket érintő katasztrófa esetén. A nagyvárosok túlélése és ellátása javarészt külső forrásokon alapul. Ezek nélkül működésképtelenek és nemcsak maga a város, de a benne lakók élete is veszélybe kerül. A zsúfoltság emellett növeli az egymás hegyén-hátán élő milliók által tapasztalt stresszt.

19. Az emberek egyre inkább képtelenek alkalmazkodni a kemény változásokhoz. Manapság, amikor valaki hirtelen kénytelen a rászorultsági alapon járó juttatások vagy megszokott kényelem nélkül élni, akár csak néhány napig vagy hétig, gyakran katasztrófa nélkül is a csőd szélére kerül.

20. Megoldások hiánya. A fukusimai helyzethez hasonlóan sok más komoly probléma szorul háttérbe, és az emberek inkább megtanulnak élni velük, akármilyen súlyos kérdésről legyen is szó.

21. Egyre többen hagyatkoznak az állami biztonsági hálókra minden helyzetben és inkább a hatóságoktól várják a megoldást. Olyan intézményekben bíznak, amik egyáltalán nem tekinthetők biztos kapaszkodónak.

22. A pénzügyi felelősségre vonás hiánya. Mivel a nagy átlagot egyre kevésbé érdekli, hogy mi történik, a várható pénzügyi katasztrófák nagyobbat durrannak. A 2008-ashoz hasonló gazdasági összeomlások pedig egyre gyakoribbak, a fantompénznek és kitalált számoknak köszönhetően, amiknek nem sok köze van a valós helyzethez.

23. Az adósság kihasználása. Az Egyesült Államok adóssága exponenciálisan növekszik, míg végül nemcsak infláció és hiperinfláció, hanem végtelen infláció áll be.

24. Több pénz kevesebb kézben. A pénz hatalom és ez a hatalom most kevesebb ember kezében összpontosul, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés ember uralkodik több emberen, sokkal nagyobb hatalommal.

25. Elhitetés a fősodrású média és az állam által. Sok a naiv ember, de még többen vannak azok, akik szeretnék hinni, hogy minden rendben van a világgal. Olyan információkkal bombáznak minket folyamatosan, amik jó esetben is csak a felszínes, még gyakrabban azonban kifejezetten téves képet adnak helyzetünk súlyosságáról.

26. A magánélet és magánadatok elleni támadások és állami megfigyelés. Felsorolni is nehéz lenne ennek a problémának a különböző aspektusait. Talán kiemelt említést érdemel az a tény, hogy a legtöbb országban szinte minden és mindenki gyanúsítottá vált valamilyen formában.

27. Az emberek élvezik, hogy mindennel összeköttetésben vannak. Bár sokan panaszkodnak az állami megfigyelések miatt, mégis élvezik, hogy kütyüikkel állandó kapcsolatban lehetnek mindennel és mindenkivel, önként nyitva meg az utat a megfigyelés előtt.

28. Hitelkártyák és a fizikai pénz megszűnése. A készpénznélküli társadalom legfontosabb jellemzője, hogy minden egyes tranzakció és vásárlás rögzítésre kerül, tehát megfigyelhető és nyomonkövethető. Egyetlen vásárlás eredményeként is megjelenhet az ajtónk előtt a helyi Gestapo barátságos képviselője, hogy megtudakolja a vásárlás okát. A hitelkártyák elterjedt használatának köszönhetően a magánemberek által felhalmozott adósságok is drámai mértékben emelkedtek a felelőtlen kisebb vásárlások miatt.

29. Egyre inkább a gépekre és az államra hagyatkozunk, ahelyett, hogy gondolkoznánk. Sokan egy lépést sem tesznek anélkül, hogy ne konzultálnának okostelefonjukkal. Szívesebben veszik, ha mások mondják meg nekik, hogy miként cselekedjenek.

30. A technológiára és kütyükre való teljes hagyatkozás. Az emberek a legalapvetőbb funkciók elvégzésére is képtelenek lassan. A világ nem tud szabadulni a mentális lustaság szorításából.

31. Önzőség, saját vágyak kielégítése, a pillanatért való élet. Példaként megemlíthetjük az idei év legnépszerűbb új kifejezését a “szelfi”-t, ami az “önmaga” szó becézése, és telefonnal készített önportrét jelent.

32. A furcsaságok és perverziók imádata. Manapság senkit sem érdekelnek az egykor dicséretesnek számító egészséges értékek. A zeneiparból választott legnépszerűbb példaképek sokat elárulnak erről a problémáról.

33. Öncsonkítás. Az arc különböző pontjain viselt “ékszerek” olyan mértékben terjedtek el, hogy egyesek úgy néznek ki, mintha egy gránát robbant volna fel a közelükben.

34. Az életkedv hiánya, emberi stagnálás. Sok emberből kihalt az akarás, az érdeklődés, és szinte észre sem veszik, mi folyik körülöttük.

35. Politikai korrektség, beolvadás. Lassan semmit sem mondhatunk ki, ami bárki számára sértő lehet. Mindegy mennyi igazságtartalma vagy relevanciája van egy kérdésnek, a lényeg, hogy senkinek az érzéseit ne sértse.

36. Az embereknek nincs beleszólása a döntésekbe. A technológia fejlődésével egyenes arányban csökken az emberek kiküszöbölése. Ez nem csupán munkahelyvesztéseket jelent, hanem azt is, hogy kevesebben vesznek részt a fontos döntések meghozatalában, legyen szó katonai vagy hétköznapi kérdésekről. A status quo összeomlásával ez igazi katasztrófát eredményezhet.

37. Az emberi és védelemhez való jogok felszámolása. Azáltal, hogy az irányítók ráerőltetik a többségre saját elképzeléseiket a civilizáltságról, elveszik az önvédelemhez való jogot. Ez a jelenség az egész világon, nemcsak az Egyesült Államokban tapasztalható. Léteznek olyan helyek, ahol még a saját testünket sem vethetjük be önvédelemből.

38. A mások szenvedése iránti közöny. Egyesek odáig süllyedtek, hogy kifejezetten élvezik mások szenvedésének látványát. A zeneiparban egyre nyíltabban jelenik meg ennek az új barbarizmusnak az ábrázolása.

39. A személyes meggyőződés hiánya. Amerikai példával élve, a jelenlegi kongresszussal a megkérdezettek 90%-a elégedetlen, ugyanakkor a következő választások során mégis megszavazzák ugyanazokat a politikusokat. A legtöbben megrekednek a beszédnél, véleményük nem von tetteket maga után.

40.  A család egységének széthullása, közöny. Mindig is a család volt az emberi társadalom alapvető egysége. Sajnos ez az egység széthullóban van, egyrészt az emberi önzőség, közöny, stb. másrészt a hatalom tudatosan családromboló intézkedéseinek hatására, amelyek eredményeként a család tagjai alig találkoznak és csak ritkán kommunikálnak egymással, a gyerekeket pedig a szülők helyett az iskola és az állam neveli.

41. Menekülés. Érthető módon sokaknak elege lett a világban tapasztalható szörnyűségekből és valódi megoldásokra nem lelve, a kábítószerekhez, hamis fantáziavilágokba, videójátékokba menekülnek.

42. A lelkiismeret halála. Ez az egyik legaggasztóbb emberi probléma. Az emberek a jelek szerint elveszítették azt az istenadta képesességüket, hogy megkülönböztessék a jót a rossztól. Az erkölcs sokkal több annál, mint amit mások helyesnek mondanak. [Időkjelei: “Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt. Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe. Erről lelkiismeretük és egymást vádló vagy éppen védő gondolataik együtt tanúskodnak majd, azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek rejtett gondolatait az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által.” Róma 2:14-16]

43. Boldogtalanság, depresszió, félelem, düh és reménytelenség. Akik nem a menekülést választották kénytelenek naponta szembenézni a világ szörnyűségeivel. A stressz soha nem volt ilyen elterjedt állapot a történelemben. [“Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek.” Lukács 21:26]

44. Elmezavar. A kiváltó okoktól függetlenül tény, hogy az elmezavar egyre elterjedtebb a világban.

45. Régi, megalapozott törvények és szabadságjogok aláásása. Az alapvető emberi jogok felszámolása az egész világon folyik és sajnos a legtöbben nemcsak szó nélkül hagyják, hanem kifejezetten kérik, a cserébe ígért békéért és biztonságért.

46. A terror és egyéb tömeges támadások kivitelezése egyre könnyebb. A technológia fejlődése nemcsak a kényelem, de a destruktív támadások kivitelezése szempontjából is előnyös.

47. A nemzetek egyre apróbb nézeteltérések miatt hajlandók háborút indítani. A természetes ivóvízforrások kiapadása mindig is előkelő helyen szerepelt a háborúk kiváltó okainak listáján. Most, hogy ebből a legalapvetőbb forrásból még kevesebb áll rendelkezésre, a kérdés még több feszültséget szül.

48. Egyes vezetők azt gondolják, hogy egy nukleáris háború nemcsak megnyerhető, de az egyetlen opció. A nukleáris háborúk kirobbanása ma még inkább egy hajszálon múlik. Észak-Korea, Kína, Japán, Dél-Korea és számos másik ország úgy tűnik, alig várja, hogy bevethesse atomfegyvereit. Talán úgy érzik, hogy mivel a hagyományos fegyverek terén alulmaradnak, atomfegyverekkel esélyük lehet ellenségeikkel szemben.

49. A vallási gyűlölet erősödése. A vallási meggyőződésen alapuló gyűlölet soha nem látott mértéket öltött napjainkban. Nem igazán kell példát felhoznunk, hiszen nem múlik el úgy nap, hogy ne hallanánk erről a hírekben.

[A próféciákból arra lehet következtetni, hogy végül az Antikrisztus fogja megoldani ezt a problémát is, hiszen az általa hét évre kötött megállapodást több helyen is Szent Szövetségnek hívja a Biblia (Dániel 11:28, 30). Lehetséges, hogy a nagy világvallások közötti békeszerződés lesz ez a szövetség, ami a közel-keleti konfliktusra is megoldást kínál majd? Keresztényként pedig fontos elgondolkozni Jézus szavain ebben a kérdésben: “Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is?” Máté 5:46-47]

50. A felkészülés hiánya. Ez egy kijózanító probléma. Manapság az emberek sokkal kevésbé felkészültek egy válság, vagy akár kisebb jellegű bukkanó, átvészelésére, mint mondjuk 1929-ben vagy akár a II. Világháborúban voltak. A katasztrófa pedig jönni fog?

A fenti lista természetesen a teljesség igénye nélkül készült, ami azonban a legfontosabb, hogy mindenki szabadon dönthet a felkészülés vagy a tagadás mellett. Sajnos egyre többen élnek az “itt ilyen nem történhet” hozzáállás szerint vagy gondolják azt, hogy történjék bármi, az állam majd a segítségükre siet.

Szerintetek is ez a helyzet?

Talán Pál apostol foglalta össze a legkimerítőbben azokat a tulajdonságokat, amik a fenti jelekhez hasonlóan az utolsó időket jellemzik:

“Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek; szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent. Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják.” II. Timóteus 3:1-5

És mindennek ellenére is van kiút és létezik megoldás…

Előző posztKövetkező poszt

21 hozzászólás

 1. Az igaz Messiás hamarosan visszatér a Mennyből.Figyeljétek a jeleket,melyek mutatják,hogy a végidőkben élünk.Keresztényüldözések,irányított gyilkosságok(abortusz,eutanázia),háborús készülődések,a házasság bemocskolása,Izrael,és zsidó ellenesség.Ilyenek régen is voltak,de most üzenetek is alátámasztják mindezeket,melynek kapcsán kérni kell a Szentlélek vezetését,hogy meglássátok,hogy Isteni eredetűek.www.masodikeljovetel.hu. Mindenkiért imádkozom,aki nem hisz bennük.Az Úr most vívja végső harcát az ördöggel a lelkekért.Az egyház azért tartja hamisnak az üzeneteket,mert az egyházat már megfertőzte az ördög.Az üzenetek szerint Ferenc pápa a hamis próféta,aki az antikrisztus útját készíti elő.Harcoljatok az ördög fertőzése ellen az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérének napi,rendszeres imádkozásával,és az oldalon megadott imákkal.Ne hagyjátok elhatalmasodni a gyűlöletet,a sötétséget,a hazugságokat!

  1. Ricsi, szívemből szólsz, de annyit nagyon fontos hozzátennem: az Úr MÁR nem vívja a harcát a lelkekért, mert a kereszten bevégeztetett a nagy harc ! Sátán vívja, majd az AK vívja az irányítása alatt, de az Úr megment ! Időt ad … nekünk kell most már győznünk Jézus vérének erejében !

   Az egyik karizmatikus nővér úgy teljesíti a gyógyítás karizmáját, hogy kézrátétel nélkül, csak a felemelt kezének ujjait billegeti, angyali mosollyal, ismételgetve: “Thank you, Jesus” !

   Sátánnak MI adunk hatalmat, ha elhisszük, hogy a harc nem ért véget és tehet bármit is az Úr és az ő népe ellen. Az más kérdés, hogy jóságos Atyánk vár még . . .és kegyelmét bőven adja. Alleluja ! 🙂

 2. Megérett az idő a változásokra. Ennek a civilizációnak néhány éve maradt. Csak Krisztus szemén keresztül érted meg a világot. Minden összefügg mindennel. Isten csak nagyon lassan engedi a gonosz hatalmát nőni, de nő. A sátánnak semmi hatalma rajtunk, ha nem akarjuk. Fogy a jó azért nő a gonosz. Ha több áldozatot hozol lassabb lesz. Nincsenek időpontok, csak történések. A lelkekért folytatott harc lassan a tetőfokára hág. A hamis próféta készíti az útját az antikrisztusnak, aki mindenkit átver aki nem lesz éber.

 3. “Szuperbaktériumok. Mostanában az Ebola vírus mutat erősödést.” A virus mióta baktérium? Senkinek nem tűnik fel, hogy a cikk tele van az ilyen és ehhez hasonló képtelenségekkel???

  1. Nekem azért nem, mert elegendő volt elolvasnom a szalagcímet. A tartalmát azért nem olvastam el, mert a magam módján látom, tapasztalom.

   18+
   Amúgy emlékeim szerint, mintha 2012 várakozási alatt azzal találkoztam volna, hogy a Maja leletek (nem jut eszembe, hogy pontosan min is van ez a rajz) a ciklus lejártának zárása (vagy az új kezdete) egy olyan kép, amin egy zöld (talán) krokodil (?) vizet bocsát a szájából a földre… Nos fenntartom: nem kell egyik óráról a másikra megtörténnie ezeknek a dolgoknak (a bolygónk sem gyorsan teszi különféle pályáit a galaxisban). De napjainkban tapasztalható rengeteg eső és világszerte, mindenképp elgondolkodtat (engem legalábbis) arról, hogy pl. vajon hány év alatt fog meglazulni a talaj épületeink alatt, mennyi idő kell ahhoz, hogy a sok esőtől és kevesebb napsütéstől ne tudjanak beérni a termések elegendő mennyiséégben, stb.? A végén, azaz a megfelelő ciklusidőben, esetleg országunk zöme ismét egy lápos-mocsaras terület lesz?
   A minap jutott az eszembe a következő gondolat ez egyik SZK. jelképpel kapcsolatban (piramis és egy szem), hogy neme azért van egy szem, mert tükörképe esetén a piramis csúcsát is szemlélheti a szem? Az pedig nem mindegy, hogy onnan néz vagy oda néz… Nos mi van akkor, ha oda néz és azt jelképezi, hogy a piramisok értelmének (csúcsának) ismerői? MI van akkor, ha a piramis a maja ciklushoz hasonló ciklust jelzi és ezáltal a civilizációk bukásának idejét (korábbi, bölcs civilizáció által épített, későbbi civilizációknak szánt figyelmeztetésként szóló építményként (és egyéb funkcióra is, mert az luxus lenne, hogy ekkora erőt fordítsunk szimplán egy “szobor” építésére)? Az ismerők pedig a teljes történelem alatt a faj túléléséért küzdenek, küzdöttek (ehhez teljes befolyás szükséges az erőforrásokhoz, hatalomhoz)? Ez a dolog nem bejelenthető (nem lehetne civilizált társadalmat fenntartani ennek ismeretében, a köztes korokban pedig nincs is jelentősége, hogy tudják-e vagy sem) és a titkok titkának a titka lenne. A különféle vallásokban, irodalmi művekben elhintik a dolgokat, akár azért, mert volt már tőlünk okosabb civilizáció is a bolygón (akik a rendelkezésre álló időkeretet okosan töltötték), akik “elragadtatás” által kimentik a szelídeket e nehéz időkből és elviszik űrhajóikkal pl? S mindenkinek magának, magától kell kiérdemelnie ezt a kegyet (mert ez valóban az lenne). Akár a valódi Isten hiten keresztül, amihez nem szükséges a szó sem, csak a hit ugyanabban.

 4. “egyeseknek olyan az arcuk, mintha gránát robbant volna fel a közelükben” ezen majd’ meghaltam a röhögéstől. De amúgy igaz.
  FOntosabb: a legsúlyosabb problémák egyike (vagy talán A legsúlyosabb) nem volt felsorolva: a genetikai degeneráció, amely abból adódik, hogy minél unintelligensebb, primitívebb, antiszociálisabb egy-egy csoport, annál több a gyermek!
  Ennél nagyobb veszély nem leskelődik a “fejlett” (idézőjelben) országokra vagy nevezhetjük az atlantista ÁL-liberális moslék által LEIGÁZOTT országoknak is.
  A többivel nagyjából egyet leheyt érteni, kivéve azt a Fukusimával kapcsolatos ijesztgetést. A sérült reaktorokból kikerült radioaktív anyagok mennyisége nem katasztrofális, még akkor sem lenne az, ha nem sok millió köbkilomáter vízben oszlana szét (1 köbkilométer víz = 1 milliárd tonna, és ebből van sok millió).
  Nem tesz jót az emberiség jövőjének az atomenergiával való riogatás, ugyanis ez az egyetlen olyan energia (elsősorban a fúzió, de az is termel neutronokat), amely az emberiséget több százmillió éven át el tudja látni energiával úgy, hogy 8 milliárd ember a mai nyugat-európai életminőségnek megfelelő, de annál ésszerűbb (divatmajomkodástól mentes, egészséges) életmódot tudhat magáénak. Ne feledjük, hogy ha a mezőgazdasági termelés egy részét nem szántóföldeken, hanem mondjuk valami futurista növény-hidro-izében végzik el, ha a TELJES hulladékmennyiséget újrahasznosítják, ha az ércek és nyersanyagok elfogyása után a környezet nagyon felhígított forrásaihoz kell fordulni, ezekhez mind sok energia kell, több mint amit most használunk vaskohászatra, műanyaggyártásra kőolajból, stb.

 5. “Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. De én vigadozni fogok az Úr előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt. Az Úr, az én Uram ad nekem erőt, olyanná teszi lábamat, mint a szarvasokét, és magaslatokon enged járni engem.” Habakuk 3:17-19

 6. Miért nem, mondjuk 100 jel van felsorolva? 😀
  Amúgy egyetértek, de a “miértekre” kicsit más megoldásaim vannak, amiknek lényege a törvényszerűség.

  /Innentől 18+ (ne zavarjon ez senkit, csak a magam védelmére írom és mások megkímélésére, mert én nem szeretem, ha dühösek rám, mások egészségének pedig árt, ha dühösek. Ha valaki egyszer dühös volt és sértőn válaszolt, az ne olvassa el! Nos ezt ettől egyszerűbb jellel nem tudtam helyettesíteni. Ennyit jelent, semmiképpen sem lenézést, stb.)/

  Ami amúgy Istentől ered, de direkt beavatkozás nélküli, mégis célratörő megoldásként arra, hogy csak a jó maradhasson az örök létre. Szerintem tökéletes rendszer! Mindenki azt tesz amit akar, akár igen hosszú ideig is, de a vége a belátás: Kizárólag Istent tudjuk szolgálni és még csak remény sincs ennek megváltoztatására! A szolgaságot pedig a magam részéről inkább együttműködésnek nevezném, mert a szolgaságról nem éppen jó tapasztalatok jutnak az eszünkbe. 🙂
  Az együttműködés partnerek között lehet, akik úgy szolgálják ki egymást, hogy nem szolgaságként élik meg a cselekményt. Isten részéről pedig a partnerségre bizonyíték, még ha sírva is kell végignéznie sok mindent, hogy NEM AVATKOZIK KÖZBE. A törvényeknek pedig csak annyi szándéka van, mint a fehérvérsejteknek a testben, a parancsoknak (inkább tanácsoknak nevezném) pedig az igazságra, igazságosságra való rávezetés a szándéka, ami a jövő záloga (a jövő pedig ciklusokra van osztva, ami törvény, de biztosítja a szükséges időt, hogy bölcsességgel biztosítva legyen a jövőnk a ciklus idő lejártakor), ám ezért bölcs megfogadni és betartani “őket”.
  Nos ezt itt ettől egyszerűbben (és rövidebben) nem tudom kifejteni, egyéb módon pedig nem fogom.

  1. Nagyon jó cikk! Annyit hozzátennék azért, hogy Isten igenis “közbeavatkozik”, még ha nem úgy sokszor, mint ahogy azt mi várnánk. Ha 24 órára felfüggesztené a gravitációt, megszűnne az élet a földön.
   Ha nem tartana fennt mindent bölcsen, akkor szintén ennyi idő alatt kiírtanánk egymást.
   Gondoljunk csak Jób történetére. Amikor Isten “levette kezét” Jóbról és megparancsolta a “dögnek”, hogy csak az életét nem veheti el neki, és szabad kezet kapott az ördög. Mi történt? Pár óra leforgása alatt MINDENT elvesztett Jób, a vagyonát, a szolgáit, a gyerekeit. Nos ez történne, ha Isten levenné kezét rólunk. Szóval neki hála egyedül, hogy a vele szembemenő világ indulata ellenére is világ a világ még ma is. Én így látom. De nem akarok okoskodni.

   1. Isten menti ami és aki menthető. Haragszik a bűn miatt, de nem eszerint bánik velünk, Krisztusért. Mint egy mindenható “orvos, felcser” jár széjjel a világban és ott “dolgozik” ahol csak jónak látja. Testileg, és LELKILEG. Aztán nyílván majd eljön az ítélet ideje is. De nem Isten rekeszt ki bárkit is az örökéletből, hanem mi rekesztjük ki magunkat. Ő maga a szeretet, hosszan tűr. Igazából csak halvány sejtésünk van belőle, milyen Ő.

  2. @UHU!

   “Ami amúgy Istentől ered, de direkt beavatkozás nélküli, mégis célratörő megoldásként arra, hogy csak a jó maradhasson az örök létre.”
   Ez amúgy igaz,
   – csak az a kérdés, hogy melyik istentől ered, és
   – te mit tartasz jónak?

   1. Egy Isten van.
    Nem az számít, hogy én mit tartok jónak.
    (A saját életemben természetesen én döntöm el, hogy mi a jó és mi a rossz. 6 éves kortól illik tudni különbséget tenni, később pedig elválasztani az egótól és aljas szándékoktól, téves eszméktől is. A szeretet a kulcs. S nem azt írtam, hogy maximálisan birtoklom, csak egyszerűen TUDOM. Az anyatermészet mindent megmutat annak, aki nyitott szemmel jár-kel. pl.: Egy kutya annyira képes szeretni, hogy akár életét adja a gazdájáért. Ezt szerintem csak szeretetből lehet megcsinálni, még akkor is, ha “csak” kutya lélek teszi. Szerintem minden emlősbe vagy inkább melegvérűbe, esetleg gerincesekbe bele van kódolva itt a Földön. Bár esküdni mernék, hogy fától is éreztem már szeretetet! Szinte fájt! Próbálja meg aki akarja, hogy teljes szeretetével megölel egy fát, mondjuk a törzsét. Olyan érzése lesz, mintha a fa magához húzná, de annyira, mintha egybeolvadna vele. Szinte fájón. Hamar el is engedtem, mert mondom mi van akkor, ha energia vámpír 😀 )

    1. Energia vámpír? Ezt a melegvérűt nem ismerem. Mesélnél róla lécci, mert épp most keltem fel.

    2. Melegvérű? Írtam én azzal kapcsolatban ilyesmit?
     Ne vedd zokon, én sem vettem! De most már késő délután van, olvasd el még egyszer lécci. 🙂

    3. “Öleld meg a fát, de ló elősszen, hod fálljon…” 🙂 Amúgy értem én. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend