Természeti katasztrófák

Fukusima: Az újabb takarítási kísérlet 14 ezer atombomba sugárkockázatát rejti magában

2013. augusztus 6. – a helyi hatóságok és nukleáris szakértők megvizsgálják a helyszínt.

A japán nukleáris figyelőszervezet bejelentette, hogy a fukusimai atomreaktorból kiömlő vízmennyiség ?vészhelyzetet teremtett?. Minden egyes nap 300 tonna radioaktív víz szivárog az óceánba és mára egyértelművé vált, hogy az atomerőművet üzemeltető TEPCO két és fél éve próbálja leplezni a katasztrófa igazi mértékét.

?Hiszem, hogy ez a szivárgás két és fél éve folyamatosan tart,? állítja Suzuki úr, aki 12 évig volt a TEPCO dolgozója.

?Még mindig vannak olyan reaktorépületek, amelyekbe egyáltalán nem tudtak bejutni,? mondja Fujomoto úr, egy másik dolgozó. ?Mindig fennáll egy újabb robbanás veszélye.?

Néhány dolgozót erősen radioaktív vízzel permeteztek le a buszmegállóban

Jól demonstrálja a helyzet kaotikus jellegét a TEPCO bejelentése, miszerint nemrég néhány dolgozóját valahogy (ezt mindenki értelmezze, ahogy tudja) erősen radioaktív vízzel permeteztek le, miközben azok a buszra vártak.

?A dolgozók nyak felett négyzetcentiméterenként 10 becquerel sugárzásnak voltak kitéve,? írta a Bloomberg.

A TEPCO nem tudja, hogyan lett ilyen mértékben szennyezett a dolgozókat ért vízpermet. Ideiglenes intézkedésként megtiltották a vízcsapok használatát az épületben, mivel minden víz azonos forrásból érkezik. Bizonyára nagyon zavaróak lehetnek az állandó riasztások a telepen. A hatékonyabb munka érdekében a cég úgy gondolta jobb lesz, ha kiiktatják a sugárzás riasztókat és úgy tesznek, mintha minden rendben volna.

A TEPCO két és fél év után, csupán nemrégiben ismerte el, hogy a radioaktív víz folyamatosan szivárgott a tengerbe. A cég viselkedése sok tízmillió ember életét sodorta veszélybe ezalatt az idő alatt, akik számára sokkal hasznosabb lett volna a helyzet valós felvázolása és az egészségkárosító veszélyekre történő figyelmeztetés.

?Jelenleg (2013 július) Fukusima 80-szor, 100-szor kiterjedtebb és intenzívebb szerencsétlenség és körülbelül 100-szor annyi sugárzást bocsát ki, mint annak idején Csernobil,? nyilatkozta Dr. Simon Atkins, a BlogTalkRadio adásában.

?A probléma Fukushimával, hogy ? már 865 napja szivárog belőle a tetemes sugárszennyezés.?

A japán társadalom elhallgattatja a leleplezőket

A TEPCO azért képes ilyen sokáig elhallgatni az igazságot, mert a japán társadalom a konformitáshoz szokott. Az emberekbe belenevelték, hogy ne próbáljanak kilógni a tömegből és nem díjazzák az individualizmust. Az emberek szinte kényszeresen védik a status quo-t, akkor is, ha az szörnyű hazugságokra épült.

Az Egyesült Államok természetesen szemet huny a helyzet felett, mert a fukusimai erőművet az ország egyik legnagyobb fegyvergyártója, a General Electric tervezte és építette.  A GE által a használt fűtőelemek tárolására tervezett medencék így utólag igen rossz elképzelésnek tűnnek. Mint kiderült, a használt fűtőelemek hosszú távú tárolására illetve megsemmisítésére nem készült terv. Az elképzelés valami olyasmi lehetett, hogy egyszerűen hagyják felgyülemleni őket, majd a problémát utódaikra hagyják.

Miközben a két állam struccpolitikát folytat, a lakosságot folyamatosan fenyegeti a sugárszennyezés. Az igazság pedig csupán azért kezd kiszivárogni, mert nem képesek a világ valamennyi Geiger számlálóját megbuherálni.

Veszélyes takarítási művelet

A TEPCO most arra készül, hogy kiemelje a 400 tonna használt fűtőelemet a sérült reaktorépületből, ami rendkívül veszélyes műveletnek ígérkezik. Ilyet korábban még sehol sem kíséreltek meg.

A Hirosimai atomtámadás 14 ezerszeresének megfelelő sugárzással fenyegető művelet során 1300 darab használt fűtőelem kerülne kiemelésre az összedőléssel fenyegető épületből.

Számos szakértő megkérdőjelezi, hogy ez sikeresen végrehajtható-e.

?Nagyon sok olyan fűtőelem van, amelyek kiemelésénél problémák léphetnek fel,? mondja Arnie Gundersen, veterán nukleáris mérnök, a Fairewinds Energy Education igazgatója, aki korábban fűtőelemek összeszereléséért volt felelős.

A reaktor négyes épületében novemberben kezdődő művelet számos veszélyt rejt magában, beleértve a komoly sugárszennyezést is, amennyiben egy fűtőelem panel széttörik, beszorul, vagy túl közel kerül egy szomszédos kazettához, mondja Arnie Gundersen és számos más szakértő.

Egy ilyen esemény a 2011-es nukleáris válságnál is komolyabb katasztrófához vezetne. Igazából senki sem tudja, hogy a helyzet mennyire válhat kritikussá, de Mycle Schneider és Antony Froggatt, független tanácsadók a 2013-as Világ Atomipari Státuszjelentésben azt írták, hogy ?a 4-es egység használt fűtőelem tárolójából történő teljes, akadálytalan szivárgás a történelem legsúlyosabb radiológiai katasztrófáját eredményezheti?.

Tavaly a TEPCO két fűtőelem kiemelését hajtotta végre, ez azonban nem olyan veszélyes művelet, mint a használt fűtőelem kazetták eltávolítása. A használt fűtőelemek kiemelése a reaktor normális üzemének részét képező folyamat, azonban egy súlyosan károsodott reaktorból való kiemelésre még nem volt példa.

?A fűtőelem tároló medence esetében a legkritikusabb pont, hogy egy beindult folyamat nem megállítható. Nincsenek szabályozó rudak, amik segíthetnék a folyamat kontrollálását,? mondja Gundersen. ?Az elhasznált fűtőelemek tárolására használt medence hűtési rendszerét arra tervezték, hogy a bomlás közben keletkező hőt eltávolítsa, de nem képes egy folyamatban lévő nukleáris reakciót lehűteni.?

?Korábban ez egy számítógép vezérelt folyamat volt. A rendszer milliméterre pontosan tudta minden egyes rúd pozícióját, most azonban ez a segítség nem áll rendelkezésre. Mindent manuálisan kell végrehajtani, így komoly a veszélye annak, hogy egy fűtőelem leesik és széttörik,? mondja Toshio Kimura, a TEPCO egyik volt technikusa.

Normális körülmények között ez a művelet hozzávetőleg 100 napot venne igénybe. A TEPCO eredetileg két évet számolt az akcióra, majd ezt egy évre csökkentette a helyzet sürgető természete miatt, azonban a körülményeket figyelembe véve ez is túl optimista becslésnek tűnik.

Források:
http://www.bloomberg.com/news/2013-08-12/fukushima-workers-exposed-to?
http://birthofanewearth.blogspot.se/2013/07/americans-are-in-grave-da?
http://www.abc.net.au/news/2013-08-12/fukushima-plant-workers-raise-s?
http://www.blogtalkradio.com/phoenix3333/2013/07/24/phoenix-rising-ra?
http://www.businessinsider.com/fukushima-radiation-hiroshima-atom-bomb-2013-8

Előző posztKövetkező poszt

37 hozzászólás

  1. Na Sharky?! 🙂 ugy néz ki, hogy ez mar az Ezékiel 38-39? – amit egyenlore az itteniek közül csak te meg én hiszünk? – nem véletlen, ami Obi es Putyin között történt mostanaban. Az viszont biztos, hogy orosz vezetéssel indul majd be az “igazi nagy csata”: Ros (oroszok) Mések,Tubal, Gog és Magog lesz az a hatalmi tömb, aminek még az antikr.fellépése elott meg kell alakulnia. 🙂

   1. Igaz, Ria!
    Amely hatalmi tömb gyakorlatilag meg is alakult, mióta Törökországban Erdogan a főnök.
    De most az egyiptomi fejlemények is érdekes fordulatot vettek. Mivel Obi egyértelműen támogatta a Muzulmán Testvériség által vezetett Murszi-kormányt. Fegyverrel és pénzzel egyaránt.
    Most, hogy a “katonai puccs” megtörtént, érdekes módon a pénzcsapot azonnal elzárták, és a fegyverszállítások leállításán is gondolkodnak. Az egyiptomi katonai kormány ugyanis nem Izrael ellenes. Akkor most hogy is van ez? Obama az Izrael-ellenes koaliciót támogatja csak?
    Szaud-Arábia a másik renitens, aki kijelentette, hogy a pénzcsapok elzárása esetén ő kisegíti Egyiptomot.
    Milyen érdekes, igaz?
    Szíriát pedig ne is említsük. Obama a nyíltan al-CIAda-párti felkelőket támogatja, pénz paripa, fegyver.
    Annak ellenére, hogy Putyin nyíltan kimondta: a szír kormány az utolsó fellegvár az új világrend bevezetése ellen folyó harcban. Ha ez elesik, akkor megnyílik a kapu Irán felé, és létrejöhet a globális állam. Ezért Oroszország eddig soha nem látott módon, minden és bármilyen eszközzel képes ellenállni minden olyan erőnek, amely az Assad-kormány megbuktatására törekszik. – ezt Putyin mondta néhány hete, nem én.

    Szóval alakulnak a dolgok.
    És meggyőződésem, hogy az Ezékiel 38 eseményei fogják belerántani a világot az antikrisztusi korba.
    Akkor viszont az antikrisztusnak már itt kell lennie a színpadon, hogy bármikor előléphessen mint potens globális vezető. Nekem meggyőződésem, hogy az emberek nagy részének már most ismernie és elfogadnia kell ezt a személyt. Ezért az én tippem továbbra is Obama.
    Fél szemem mindíg rajta tartom legalábbis… 😀

    1. Sharky?
     Ha az a nagy háború megtörténik, akkor ott nem tudják a templomot felépíteni, amibe ak. űlne be, és a két Bizonyság sem lépett még fel. Aztán nem is élnek olyan nagy békében. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy nagyon alakúl a helyzet. Sose hittem el, h. Fukusimai erőmű nem szivárog. Már 12 -ig Csernobilit is újra kellett volna szarkofázni. De milyen érdekes az,hogy be tudják azonosítani a népeket, mint Moszkva, régi öregek muszkáknak hívták őket, Tubál Tobolszk vidéke, a messze észak. O-nak a születési ak, ja sincs rendben, bár én úgy gondolom, hírtelen fog fellépni ak. Obama már szinen van, hát ki tudja, érdemes mindent figyelni. Köszi a gondolataidat.

    2. Soraya!
     Pont, hogy a jelenlegi “langyos” demokrata és PC környezetben nem tudják felépíteni a harmadik templomot.
     Ahhoz fordulat kell. Méghozzá radikális.
     Javaslom olvasd el az Ezékiel 38-at. Ha mindaz megtörténik, ami ott le van írva (sőt! Esetleg a frigyláda jelenlétében) akkor elég kevés ember lesz a földön, aki meg meri majd kérdőjelezni a templom felépítésének és az ószövetségi áldozat visszaállításának szükségességét.
     A keresztények mondjuk megkérdőjelezik majd, mert mi tudjuk, hogy már új szövetség van. Vezethet-e ez majd üldözéshez? Meglátjuk.
     Hiszen a materialista tömegek számára szemmel látható és kézzel fogható lesz a zsidók istenének beavatkozása Ezékiel szerint. Vajon ez lesz majd a “nagy megtévesztés”? Ez vezet majd a szakadáshoz? Meglehet.
     Az antikrisztusi kor a küszöbön van.
     Obi alkalmas anti a meglátásom szerint…

    3. Spyke93!
     A frigyláda Izrael népének adatott.
     Megvan az. És az ő tulajdonukban van.
     Amint kell és/vagy lehetséges, ezt nyilvánvalóvá fogják tenni.
     A harmadik templom megépítéséhez ugyanis kell az a dolog, ami miatt mindenképp templomot kell építeni, ugyebár….

    4. Az egyértelmu,hogy az antikrisztus mar a szinpadon all,csak még függöny takarja. Obirol a véleményedet mar ismerem,hajjjjajj,de én azt mondom,hogy London mellett él.Na mindegy, lényeg,hogy mar itt van és a dolgok a proféciak szerint alakulnak – Yippie! 🙂

    5. Sharky ! Már régen az Antikrisztus korában vagyunk, a hamis próféta már trónon van!

     SORAYA! Az a templom, ahová az Antikrisztus befog ülni, az a Vatikán, ugyan csak a trónt fogja bitorolni, de az egyházat ki maga Jézus Krisztus azt nem.

    6. Ha ha ha…hülyéskedsz Csaba!? Es a Vatikanban fogjak a zsidok bemutatni az ujra bevezetett oszövetségi aldozati rendet (allataldozatot es ételaldozatot )? 😀 A 3.jeruzsalemi templomnak ui.ezért kell felépülnie.
     A zsidok még mindig varjak vissza a Messiast…mert nem hitték, hogy az Jézus személyében mar eljött. Az Antikrisztusban a hamis messiassal kötnek majd szövetséget hét évre szoloan, amit “természetesen” az Antikrisztus, a hét felén megszeg, egyuttal beszünteti az aldozatbemutatast is.

    7. Csaba!
     Szerintem a Vatikán a hamispróféta, mert kezdete óta nem Krisztusi alapokon épűlt, nagyon sok benne az okkult elem, ennek ellenére hiszem, hogy sok testvérem van ott is. Ők szervezik a ökumenét és ez összemosása mindennek. Krisztus óta ak.korszak van, de úgy 1776 óta teljes gőzzel szervezi az utat ak.nak. Minden tudás fáját akarják, örök életet Krisztus nélkűl, ez pedig látod milyen gonosz dolgok árán megy nekik /míg betelik a pohár/.
     ak. pedig pont a szent helyen akar lenni, mert istenné akarja magát kikiálltani, ahol Isten úgy jelent meg a zsidóknak, mint egy Igaz Isten. Neki nagyon jól jött a sokisten imádat, mert abban jól el tudta fordítani az emberek lelkét, annyira h. saját gyermekeiket áldozták fel astarte szobor tüzes karjaiban.
     A népe /főleg előljárói/ nem fogadták be, ennek ellenére terjedt az igaz hit, és meg is indúlt ak. gyilkosa Néró és a többiek…ez végig fog tartani – hol a föld egyik részén, hol a másikon- most az araboknál stb. Mindig ott, ahol ébredés van. Utolsó mondatodat nem értettem, de Jézus márpedig Jeruzsálembe fog visszajönni és a népek mehetnek hozzá tiszteletet tenni, mint a keleti csillagászok is tették. Lélekben mi is ezt tesszük és nagyon várjuk a szabadulásunkat ebből a nyomorúlt testből, mert aki hisz meg is kapja. Ott nem lesznek gonosz gondolataink, mindent érteni fogunk, beteljesedik a lélek vágya. A testé is, de a lélek betegsége az Atya Isten és Krisztus nélküliség, ez a legnagyobb baja a világnak. Mi sóvárogva várjuk Jézus visszajövetelét.
     Üdv. S

    8. Ria a jelenések könyvét nem csak szó szerint értelmezd, Isten elküldte a végidők prófétáját, s nem hisztek neki, s annak sem, hogy Isten küld prófétát, mert sokan azt hiszik, hogy Jézus halálával és feltámadásával a prófétálás időszaka befejeződött, s hogy szabadságra ment majd a világ végén visszajön. No ez a sátán legnagyobb megtévesztése, Igen Jézus mondta, hogy vigyázzunk, hogy meg ne tévesztődjünk, de aki követi az üzeneteket, az tudja kitől jön, mást meg mit mondott Máté evangéliumában? Ha nem rövidülnének meg azok a napok, nem találna hitet a Földön!

     http://www.masodikeljovetel.hu/

     http://jezusuzenete.hu/

    9. Mirol beszélsz fiu?… Ne értelmezzem (csak) szo szerint a Jelenéseket ? akkor hogyan értelmezzem? Csak félig szo szerint? Példaul: a premillenistak, akik ugy hiszik,hogy az Ur Jézus el fog jönni a Gyülekezetért az O szo szerinti fizikai uralkodasa elott, amelyet a földön fog megvalositani, éspedig szo szerint ezer esztendeig, akkor erre a következtetésre ugy jutunk, hogy a bibliai proféciakat szo szerint értelmezzük.Vagy te ugy gondolod, hogy ezt csak félig kellene szo szerint értenünk? Az ugy hogy nézne ki? El is jön értünk az Ur Jézus meg nem is? Esetleg feluton az Ur Jézus visszahullajt bennünket a földre, vagy mi? …sôt, eljönni sem jön el igazabol ahogyan igérte, hanem majd valahogy megoldja, hogy el is jöjjön meg ne is… – nehogy mar az derüljön ki, hogy mi balgak szo szerint vettük az igéretét? stb.
     A szo szerinti értelmezés alatt, nyilvan nem azt kell érteni, hogy amikor az Ur Jézus ezt mondta: “En vagyok az ajto…”,ezért ha következetes akarok lenni, akkor ezt a szakaszt ugy kell értelmeznem, hogy az Ur Jézus szo szerint egy ajto. Ezért a szoképeket annyira kell szo szerint kezelni, amennyire a nyelv szabalyai megkövetelik es a szövegösszefüggés törvényei igénylik.
     A Jelenések szo szerinti értelmezésének egyaltalan mi köze van ahhoz, hogy Isten kit küldött el és kit nem? A Biblia lezarult, nincs több kijelentés – tudjuk a dolgunkat (a Szentirasbol) es tudjuk mire készüljünk (szintén a Szentirasbol).
     Eppen ezért, az ilyen katolikus küldeményeidet kérlek tartsd meg magadnak, mert meg sem nyitom (mint ahogy eddig se tettem), üzengetni meg ne üzengessenek amolyan önjelolt profétafélék, mert szemünk nekünk is van, bocs.

    10. Ria! Tudod ki a tízszarvú vadállat, tudod mi az a pusztító utálatosság, mi is lesz az valójában, mi a nagy figyelmeztetés?

     A jelenések könyvét jól értelmezed, de azt nem tudjuk, hogy miként bontakoznak ki az események. Az üzenetekről az Úr Jézus nem egy új bibliát ad, nem is tesz hozzá, nem is vesz el, mert azt mondja ami a szent írásban van, miként kellene élnünk, az üzeneteken keresztül figyelmezteti az emberiséget és tárja fel, hogy a jelenések könyvében leírtak miként bontakoznak ki. Sokan félreértik a jelenések könyvét, még én is.

    11. “Eppen ezért, az ilyen katolikus küldeményeidet kérlek tartsd meg magadnak, mert meg sem nyitom (mint ahogy eddig se tettem), üzengetni meg ne üzengessenek amolyan önjelolt profétafélék, mert szemünk nekünk is van, bocs.”

     Igazad van, nem nekem tartozol elszámolással, ha nem az Úr Jézusnak. Én sem kérdő jelezem meg, hogy te hogyan hiszel.

    12. Mar hogyne tudnam Csaba, hogy ki a “tiz szarvu vadallat” es “a pusztito utalatossag” ? Hat Feri!…ja nem, o csak egy fenevad, akinek a husat a “tiz kiraly” (politikai vezetok), akik elozoleg szövetkeztek vele, meggyulolik, “husat leragjak ot pedig tuzben elégetik” (Jel 17:16). Ezek pedig /a leragok 🙂 / az a “tiz kiraly”, akiket a danieli profécia “tiz szarvu vadallat”-ként ir le.

     Az antikrisztusi birodalom -a négy régi vilagbirodalom – Babel, a méd-perzsa birodalom, Görögorszag es Roma feltamadasa.
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     “Es lattam egy fenevadat feljönni a tengerbol (ez nem valami ocean, hanem a népek tengere) amelynek HET FEJE es TIZ SZARVA VOLT,es az o szarvain tiz korona, és az o fejein a karomlasnak neve.Es a fenevad amelyet lattam,hasonlo volt a PARDUCHOZ,és az o labai,mint a MEDVÉÉ, es az o szaja, mint az OROSZLAN szaja,és a sarkany adta az o erejét annak,és az o kiralyi székét és nagy hatalmat” (Jel 13:1-2). Ha ezt összehasonlitjuk a Daniel 7:1-28-al,ugyanazt a négy vilagbirodalmat latjuk,amit Janos latott, mint antikrisztusi birodalom egy fenevad alakjaban.

     1.olyan szaja van,mint az oroszlannak
     2.laba olyan,mint medvéé
     3.alakja a leopardé (ami négyfeju) és
     4.tiz vasszarva van.

     Ezekbol könnyu felismerni a négy vilagbirodalmat,az idok végén azonban nem egymas utan lépnek fel,hanem mind a négyen együtt.Ezek a nagy allatok,amelyek négyen voltak,négy kiraly, akik tamadnak-e földön” (Dan 7:14).
     Ha most azt latjuk,hogy a négy allatnak hany feje van,az alabbiakat allapithatjuk meg:

     Babilon oroszlan 1 fej
     Méd – perzsa birodalom a medve 1 fej
     Görögorszag a négyfeju leopard 4 fej
     Roma az undorito fenevad 1 fej
     ______
     összesen 7 fej

     “Lattaték mas jel is az égben és ime volt egy nagy vörös sarkany,akinek HÉT FEJE volt es tiz szarva,es az o fejeiben tiz korona” (Jel 12:3).
     Es ami a szarvakat illeti, az elso haromnak nincs szarva, de az utolso allatnak (ami egy “szörny”) tiz. Ez tehat összesen hét fej és tiz szarv, pontosan annyi, mint amennyi a Jelenések elso fenevadjanak (13:1). A hét fej, hét démoni fejedelem: harom Azsiaban, harom Europaban es egy Afrikaban. A tizszarvu fenevad tehat az Antikrisztus es tiz nemzet allamszövetsége (tiz kirallyal) ,de ahhoz, hogy ezeket jol at is tudd latni, jo volna némi történelem ismeret, es egy (o) korabeli atlasz is.

     A pusztito utalatossag (Dan 9:27) pedig egyértelmuen az Antikrisztus, vagyis az elso “fenevad”,(a népek tengerébol), székhelye pedig Roma, a “hét hegyen épült varos”.

     Az események pedig kibontakoznak szépen sorjaban “maguktol” is ( hiszen latjuk a szemünk elott, nem kellenek ehhez “profétak”), amikhez éppen elegendok, a bibliai proféciak ismerete.

     Egyébként, profétaasszonyotok merre jar mostanaban? – mert hogy az irod: te is félre érted a Jelenések könyvét.
     [/expand]

   2. Kedves MIndenki!

    Az Ezékiel 38-39 az armageddoni csata leírása, ami a Jel. 19 :
    Jel. 19,17
    És láték egy angyalt állani a napban, és kiálta nagy szóval, mondván minden madaraknak, a melyek repdesnek vala az égnek közepette: Jőjjetek el, és gyűljetek egybe a nagy Istennek vacsorájára;
    Hogy egyétek a királyok húsát, és vezérek húsát és hatalmasok húsát, és lovaknak és rajtok űlőknek húsát, és mindenkinek húsát, szabadokét és szolgákét, és kicsinyekét és nagyokét.
    És látám, hogy a fenevad és a föld királyai és az ő seregeik egybegyűltek, hogy hadakozzanak az ellen, a ki a lovon ül vala és az ő serege ellen.
    [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
    Ezék. 38,15
    És eljössz helyedről, a messze északról te és sok nép veled, lovon ülők mindnyájan, nagy sokaság és hatalmas sereg.
    És feljössz az én népem, Izráel ellen, mint a felleg, hogy beborítsd a földet, az utolsó időkben lészen ez, és hozlak téged az én földemre, hogy a pogányok megismerjenek engem, mikor megszentelem magamat rajtad az ő szemök láttára, Góg!
    És lészen azon a napon, a mely napon Góg eljő Izráel földje ellen, ezt mondja az Úr Isten, felszáll haragom orromban.
    És féltő szerelmemben, búsulásom tüzében szólok: Bizony azon a napon nagy földindulás lesz Izráel földjén.
    És megremegnek előttem a tenger halai és az ég madarai és a mező vadai és a földön csúszó-mászó mindenféle állatok és minden ember a föld színén; és leszakadnak a hegyek, és leesnek a meredek kősziklák, és minden fal a földre hull.
    És előhívom ellene minden hegyem felől a fegyvert, ezt mondja az Úr Isten; egyiknek fegyvere a másik ellen lészen.
    ?És törvénykezem vele döghalállal és vérrel; és ömlő záporesőt, jégeső köveit, tüzet és kénkövet, mint esőt bocsátok reá és seregére s a sok népre, a mely vele lesz.
    És nagynak s szentnek mutatom, és megjelentem magamat a pogányok sokasága előtt, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr! ?

    Szerintem még tervbe se vették azok az országok Izrael lerohanását! Sőtt még azok a szövetségek se erősödtek meg, vagy jöttek létre, amelyek akkor lesznek!
    AK még nem jelenhetett meg, mert még nem tétetett félre az útból az, AKI visszatartja a megjelenését! ( Persze nem azt mondom, hogy már nincs itt az ajtó előtt AK megjelenése!)

    2Thessz 2,1
    Most pedig, testvéreim, Urunk, Jézus Krisztus visszajövetelér?l szeretnék írni nektek, és arról, hogyan fog bennünket összegy?jteni, és hogyan találkozunk vele.
    Kérünk, hogy ne féljetek, se ne zavarodjatok össze, ha azt mondja valaki, hogy az Úr Napja már itt is van! Mert vannak, akik ezt állítják, és bizonyos szellemek üzenetére, vagy tanításokra hivatkoznak. Még az is lehet, hogy olyan hamis levelet mutatnak nektek, amelyr?l azt állítják, hogy mi írtuk.
    Semmiképpen ne engedjétek, hogy valaki becsapjon benneteket! Mert miel?tt az Úr Napja eljönne, még más dolgoknak is meg kell történniük. El?bb az Istent?l való elfordulás ideje következik, és megjelenik a B?n Embere, aki pusztulásra van ítélve.
    2Thessz 2,4
    ? az, aki szembeszáll majd mindennel, és mindenkivel amit, vagy akit ?Isten?-nek neveznek, és imádnak az emberek. Saját magát mindezek fölé akarja emelni, egészen addig, hogy a saját trónját Isten templomába helyezi, és azt mondja, hogy ? maga az Isten.
    2Thessz 2,6
    AZT IS TUDJÁTOK, MI TARTJA VISSZA MOST MÉG A BŰN EMBERÉT, HOGY CSAK AKKOR FOG MEGJELENNI, AMIKOR ANNAK ELJÖN AZ IDEJE.
    ?Igaz ugyan, hogy a törvénytelenség ereje titokban már m?ködik, de VALAKI MOST MÉG FÉKEN TARTJA. Amikor majd ezt félreteszik az útból, akkor fog megjelenni a B?n Embere.
    ?
    2Thessz 2,8
    ?t azonban az Úr Jézus a leheletével meg fogja ölni, és megjelenésének ragyogó dics?ségével teljesen el fogja pusztítani.

    Ezt itt alul még nem láthattuk ( és reméljük nem is fogjuk!)! ( Obama és a többi se jelent meg csodákkal, jelekkel, stb-vel, és nem is kiséri a munkálkodásukat! A hazugság nem számít csodának 🙂 ! Azt se gondolom, hogy itt az ipari forradalomról van szó, mint olyanról, ami annó még csodaszámba mehetett volna, mert kifejezetten arról ír az Ige, hogy a Bűn emberének a megjelenése , ill a ténykedése fog így történni, hogy csodák, jelek, stb-k fognak történni!)
    ?
    2Thessz 2,9
    A B?n Emberének megjelenése a Sátán munkájának eredménye lesz. Ennek az embernek a m?ködését nagy er?k, hamis jelek és csodák fogják kísérni.
    ?Mindenféle gonosz trükkel igyekszik becsapni azokat, akik a pusztulás felé haladnak, mert visszautasították az igazságot. Pedig, ha szerették volna, megmenekülhettek volna.
    Mivel azonban nem az igazságot szerették, Isten megengedte, hogy a megtévesztés és hazugság ereje uralkodjon rajtuk, és hogy elhiggyék a hazugságot.
    Mindez pedig azért történik, hogy akik nem hittek az igazságban, hanem a gonoszságban lelték örömüket, ítélet alá kerüljenek.
    ?
    Továbbá, az Ige azt írja, hogy először AK jelenik meg ( miután az, Aki visszatartja még a megjelenését, az eltolatik az útból!), és csak utána fog a HP megjelenni, aki az Ige szerint, úgyanazokat a csodákat, jeleket, cselekszi, amelyeket AK cselekedett! Ráadásúl HP -ről azt kell, hogy higgyék a zsidók, hogy Illés jött el ( mivel az Ószövben ez van megprófétálva, hogy a Krisztus “előtt” Illés is eljön! Ahogyan Keresztelő János az Illés lelkével jött el, ahogyan az az Evangéliumokban írva van!), mivel egyébbként nem tudná beültetni AK-t a zsidó Templomba, hogy Istenként, Krisztusként imádják! Az pedig, hogy a Zsidó Templomról van szó, nem a Vatikánról, azt a Dániel könyvéből is(!) tudhatjuk!
    ?Mát. 24,15
    Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):

    Dán. 10,14
    Jöttem pedig, hogy tudtodra adjam, AMI A TE NÉPEDRE az utolsó időkben következik: mert a látomás azokra a napokra szól.
    Dán. 12,11
    És az időtől fogva, hogy elvétetik a mindennapi áldozat, és feltétetik a pusztító útálatosság, ezerkétszáz és kilenczven nap lesz.
    [/expand]

    1. Jo lett volna Ida, ha az irasodbol kiderül ( nem a hivok, hanem a hitetlnek szamara – bar igaz, hogy sok hivo sem ugyanazt vallja errol ), hogy ki, vagy mi az, ami az AK megjelenését most még visszatartja…. Hogy a Gyülekezet (Krisztus menyasszonya) AZ, aminek félre kell az AK utjabol tolatni – természetesen a Szent Szellem velünk együtt eltavozik a földrol.

     A HP pedig semmiképpen nem lehet Illés, akiket a zsidok varnak, mert eloszor is, itt irod is:

     “Ráadásúl HP -ről azt kell, hogy higgyék a zsidók, hogy Illés jött el ( mivel az Ószövben ez van megprófétálva, hogy a Krisztus ?előtt? Illés is eljön! Ahogyan Keresztelő János az Illés lelkével jött el, ahogyan az az Evangéliumokban írva van!)”, – masodszor, a nagy nyomorusag ideje alatt valoban el fog jönni, de akkor mar lathato modon, mégpedig Mozessel együtt.Ok lesznek az a két “bizonysag” akik hirdetni fogjak az evangéliumot (az angyallal együtt) ,mivel akkor mi mar nem leszünk itt, hogy hirdetni tudnank azt.

     “Es adom az én két tanubizonysagomnak, hogy profétaljanak, gyaszruhakba öltözve,ezer kétszaz hatvan napig.
     Ezek az a két olajfa, és a két gyertyatarto, amelyek a földnek Istene elott allanak.
     Es ha valaki akar nékik artani, tuz szarmazik az o szajukbol, amely megöli az o ellenségüket; és ha valaki akar nékik artani, ugy kell annak megöletni.
     Ezeknek van hatalmuk arra, hogy bezarjak az eget, hogy az o profétalasuknak idejében eso ne legyen; és hatalmuk van a vizeken, hogy azokat vérré valtoztassak és megverjék a földet akarmi csapassal valamennyiszer akarjak” (Jel 11:3-6).

     Itt pedig az angyal hirdeti (a két profétan kivül ) az evang.-ot:

     “Es laték mas angyalt az ég közepén repülni, akinél van az örökkévalo evangélium, hogy a föld lakosainak hirdesse az evangéliumot, és minden nemzetségnek és agazatnak és nyelvnek és népnek,ezt mondvan nagy szoval: Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsoséget; mert eljött az o itéletének oraja; és imadjatok azt, aki teremtette a mennyet és a földet és a tengert és a vizek forrasait.” (Jel 14:6-7).
     / Tehat igazabol ekkor lesz majd hirdetve az evang. a föld minden szegletében. Addigra nekünk mar hült helyünk lesz itt. 🙂 /

    2. Szia Ria!

     Igen, kösz hogy kiírtad ki az , Aki még visszatartja AK megjelenését. Mindig elfelejtem, hogy nem mindenki olvas el minden hozzászólást ( azokban már írtunk erről) és minden cikket. És az olvasók is változnak.
     Az pedig, hogy a HP nem lehet Illés, az persze! Én is azt mondom, hogy a zsidóknak kell azt hinniük, hogy Illés jött el ( és ezért is kell, hogy zsidó származású legyen, mert egy goj prófétát nem fogadnának el! Ahogyan már beszéltük, hogy AK-nak is ezért kell zsidónak ( Dávid vérvonalából) lenni, hogy , a zsidók, mint messiást elfogadják) ahhoz, hogy AK imádatára bírja a föld népét! ( És ez nem lesz nehéz valszeg, mert mint tudjuk tűzet is fog tudni lehozni az égből, ahogyan azt annó Illés tette!)
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     Jel 13,11
     Azután egy másik vadállatot láttam feljönni a földből, amelynek két szarva volt, bárányéhoz hasonló, de úgy beszélt, mint a sárkány.
     És az előbbi vadállatnak minden hatalmát gyakorolja annak szemeláttára; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első vadállatot, amelynek halálos sebe meggyógyult.
     És nagy jeleket tesz, és azt is, hogy tűz száll le az égből a földre, az emberek szeme láttára.)( A “föld” , Izrael földje.)

     A két tanúbizonyságról (prófétáról) én inkább úgy gondolom, hogy Illés és Énok lesz, mert ők voltak csak akik halál nélkül, testben távoztak a földről, az élők sorából. De ez majd elválik.
     Viszont az Úr előtt már eljött Illés:
     Mát. 17,10
     És megkérdezék őt az ő tanítványai, mondván: Miért mondják tehát az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljőnie?
     Jézus pedig felelvén, monda nékik: Illés bizony eljő előbb, és mindent helyreállít;
     De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék meg őt, hanem azt mívelék vele, a mit akarának. Ezenképen az ember Fiának is szenvednie kell majd ő tőlük.
     Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik.

     ?Én ezen igeversek alapján gondolom, hogy már a nagy nyomorúság előtt is hírdettetnie kell az evangéliumnak mindenütt a földön ( és ezek a pusztító utálatosság feltétele előtt történnek):
     ….
     Márk. 13,9
     Nyomorúságoknak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik.
     Márk. 13,10
     DE ELŐBB hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között.
     ?
     Márk. 13,11
     Mikor pedig fogva visznek, hogy átadjanak titeket, ne aggodalmaskodjatok előre, hogy mit szóljatok, és ne gondolkodjatok, hanem a mi adatik néktek abban az órában, azt szóljátok; mert nem ti vagytok, a kik szólotok, hanem a Szent Lélek.
     Halálra fogja pedig adni testvér testvérét, atya gyermekét; és magzatok támadnak szülők ellen, és megöletik őket.
     És lesztek gyűlöletesek mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megmarad, az megtartatik.
     Mikor pedig látjátok a pusztító utálatosságot, a melyről Dániel próféta szólott, ott állani, a hol nem kellene (a ki olvassa, értse meg), akkor a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;

     Én az elragadtatást továbbra is a nagy nyomorúság kezdete előttre gondolom. Amikor a “napba öltözött asszony” “fiú-magzata elragadtatik” Isten elé.
     (Jel. 12,5 És szűle fiú-magzatot, a ki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; és ragadtaték annak fia Istenhez és az ő királyiszékéhez. )( Az is igaz viszont, hogy lehetséges (?) ez az igéret a Kat egyházbeli hívőknek adatott (?) : Jel. 2,18 A Thiatirabeli gyülekezet angyalának pedig írd meg: Ezt mondja az Isten Fia, a kinek szemei olyanok, mint a tűzláng, és a kinek lábai hasonlók az ízzó fényű érczhez:
     Jel. 2,26 …….És uralkodik rajtuk vasvesszővel, mint a fazekas edényei széttöretnek; a miképen én is vettem az én Atyámtól
     Persze ez utóbbi összefüggés(?) még erősen kérdéses a számomra.)
     Itt is van egy igéret arról, hogy ki lesznek menekítve a hívők a nagy nyomorúságból:
     Jel 3,7 A filadelfiai eklézsia angyalának írd meg…Jel 3,10 Mert megőrizted állhatatosságom igéjét. Én is meg foglak őrizni téged, s [kimentelek] a megkísértés órájából, melynek el kell jönnie az egész lakott földre, hogy megkísértse a földön lakókat.).

     Akkor vettetik le a Sátán is (Jel. 12,7 És lőn az égben viaskodás: Mihály és az ő angyalai viaskodnak vala a sárkánynyal; és a sárkány is viaskodik vala és az ő angyalai; De nem vehetének diadalmat, és az ő helyök sem találtaték többé a mennyben.) , és többé nem tejheti be a lábát a mennybe. Ez egybeesik itt a földön, a nagy nyomorúság kezdetével és idejével. (A Jelenések könyvében és a Dánielében is 42 hónap van adva a Fenevadnak az uralkodásra! Az Asszony is addig van a pusztában!
     Lát 13,1
     És láttam egy fenevadat a tengerből feljönni; hét feje volt és tíz szarva, a szarvain tíz diadém s a fejein istenkáromló szó.
     Lát 13,4
     Azt a sárkányt pedig, aki a fenevadnak a hatalmat adta, imádták, sőt imádták a fenevadat is. Ki olyan – úgy?mond – mint ez a fenevad? Ki mer síkra szállni véle?
     Lát 13,5
     Nagyokat mondó, káromló szája volt s NEGYVENKÉT HÓNAPIG ÉRVÉNYES HATALMA.
     Meg is nyitotta száját az Isten káromlására: káromolta nevét, sátorát s a menny lakóit.
     Sőt arra is volt hatalma, hogy megtámadja és legyőzze a szenteket, igen, hatalma volt néki minden törzs, nyelv és nemzetség felett.
     ?Dán. 7,25
     És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szenteit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, IDŐIG, IDŐKIG ÉS FÉL IDŐIG.
     ?Dán. 12,7
     És hallám a gyolcsba öltözött férfiút, a ki a folyóvíz felett vala, hogy felemelé az ő jobb kezét és bal kezét az ég felé, és megesküvék az örökké élőre, hogy ideig, időkig és fél időig, és mikor elvégezik a szent nép erejének rontását, mindezek elvégeztetnek.
     ?Jel. 12,14
     De adaték az asszonynak két nagy sasszárny, hogy a kígyó elől elrepüljön a pusztába az ő helyére, hogy tápláltassék ott ideig, időkig, és az időnek feléig.?

     Ezeket az Igeverseket ( itt alul) elolvasva, több fordításban, lehet, hogy arról szól, hogy a Krisztus erősíti meg sokakkal a szövetséget! Lehet, hogy eddig félreértelmeztük?

     Dán. 9,26
     A hatvankét hét múlva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.
     Dán. 9,27
     És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véresáldozatnak és az ételáldozatnak, és utálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.

     Dán 9,26
     És a hatvankét hét után kivágatik a felkent, éspedig nincstelen; mind a várost, mind a szentélyt elpusztítja a fejedelem népe, aki jön, és vége lesz az özönben, és végig háború lesz, pusztításokra határozva.
     ?Dán 9,27
     És erőt vesz a sokak vallásán egy hétig; és a hét felén megszünteti a vágóáldozatot és az ételáldozatot, éspedig az iszonytató utálatosságok szárnyán, és az elhatározott megsemmisülésig, mely kiöntetik az iszonytatóra.

     Dán 9,26
     És hatvankét hét után megöletik a Krisztus; * és nem leszen az ő népe, mely őt megtagadja. ** És egy nép jövendő fejedelmével a várost és szentélyt széthányja; *** ennek vége pusztítás, **** s a had elmultával az elhatározott végpusztúlás. *****
     Dán 9,27
     De az egy héten * sokakkal megerősíti a szövetséget, ** és a hét felén *** elfogy az eledel- és egyéb áldozat; **** és leszen a templomban a pusztaság utálatossága, ***** s fogytig és végig megmarad a pusztúlás. ******

     Ezekre még választ várok a Szent Lélektől!
     Dán. 12,4
     Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás.
     [/expand]

    3. Nem lehet Ida, hogy kissé faradt lehettél amikor ezt irtad? :
     “Ezeket az Igeverseket ( itt alul) elolvasva, több fordításban, lehet, hogy arról szól, hogy a Krisztus erősíti meg sokakkal a szövetséget! Lehet, hogy eddig félreértelmeztük?”
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     Hogyan volna lehetséges ez, amikor a Dan 9:27-ben egyértelmuen azt olvassuk, hogy az Antikr.”sokakkal megerositi a szövetséget egy hétre”.Ez az uralkodo semmiképpen nem lehet a Messias.Mert amikor O eljött, kiirtottak, es mindaz, ami a 27.versben all, csak olyan eseményekre vonatkozhat, amelyek Krisztus megfeszitése utan történtek. Az eljövendo fejedelemre vonatkozo jövendölések még nem teljesedtek be (mert még ezutan fognak), amikor is az utolso évhét elkezdodik, mégpedig azzal a bizonyos “sokakkal” kötött szövetséggel. Szerinted Jézus volna az, aki az elszakadt zsidokkal hamis modon egy istenellenes baratsagi szerzodést kötne, amelyet azonban a “hét felén” 3 1/2 év utan megszeg?…sot,még az elragadtatasunk utan megtért szenteket (es “term.” a zsido szenteket) is üldözni fogja stb.?
     Jezus a masodik visszajövetelekor nem szövetséget kötögetni jön, hanem éppen hogy az Antikr.-t es a hamis profétat elpusztitani, mindjart ezutan elkezdodik az 1000 éves földi uralkodasa.
     Jézus egyetlen szövetséget kötött népével, amiben annak az igéretnek a beteljesedését kell latnunk, amit Isten kötött Izrael népével, de amit azok ujra és ujra megszegtek. Errol pedig a Luk 20:22-ben olvashatunk:

     “Es minekutana a kenyeret vette, halakat advan megszegé és ada nekik, mondvan: Ez az én testem,mely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonloképen a pohart is, minekutana vacsoralt, ezt mondvan: E pohar amaz uj SZOVETSEG az én véremben mely tiérettetek kiontatik.”

     Jézus Krisztus lett tehat az O kereszthalalaban olyan uj szövetség megteremtoje, amely nemcsak Izrael népét foglalja magaban, hanem minden népbol valokat.Ezek utan miféle szövetséget kötne O, és miért?
     Na, erre a képtelenségre nem is vesztegetnék több idot, hiszen te magad is tudod, hogy az Antikr. szövetségkötése mire is megy ki majdan.

     Ez pedig egy copi részlet, amit mar régebben megirtam itt valamelyik poszt alatt, ami az utolso 70. évhét magyarazata (volna):

     “Az idok végén tehat Isten ujra népéhez fordul (amit a Roma 11 nagyon szepen felvazol), miutan a keresztyének elragadtattak a foldrol: ?Mert maga az Ur riadoval,arkangyal szozataval es isteni harsonaval leszall az égbol es feltamadnak eloszor akik meghaltak volt a Krisztusban; (a 2000 év ota megtertek) azutan mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhokon az Ur elébe a levegobe es ekképen mindenkor az Urral leszünk?(1Thessalonika 4:17).Ezutan a zsido népre még egy iszonyatos nagy uldoztetés var, az antikrisztusi hét éves nyomorusaga alatt.Ez az a bizonyos hetvenedik évhét ami egyenlore elmaradt, (ami azért nem kezdodhetett el, mert Izrael elvetette a Messiast, igy Isten a poganyokhoz fordult) es ezzel lezarult (egyenlore) Daniel profeciajanak elso 69. évhete. Miutan az igaz hivoket (nem a névleges keresztyéneket) elragadja az Ur a mennyei dicsoségébe, az Ur folytatja közvetlen üdvtörténetét Izraellel. Csak ekkor teljesedik be véglegesen Daniel 9:24 proféciaja es telik le az utolso,még hianyzo évhét.”

     A profétakrol pedig tudnunk kell, hogy nem mindegyik volt/van Isentol megszentelt, akik emberfeletti hatalommal vannak ellatva. Az oszöv.-i profétak közül Mozes es Illyés volt ilyen, Enokh viszont nem, bar a logika szerint, rajuk kellene gondolnunk, akik nem haltak meg, hanem elragadtattak. De mégis Mozes es Illyes lesz a “két tanu” ,mivel ok ketten képviselik a “törvényt es a profétakat ” . Ezért emliti oket kettojüket a Luk 9:30-33:
     “Es imé két férfiu beszél vala o vele, kik valanak Mozes és Illyés; kik dicsoségben megjelenvén, beszélik vala az o halalat, melyet Jeruzsalemben fog megteljesiteni…..és l?n, amikor azok eltavoztak ? tole, monda Péter Jézusnak: Mester, jo nékünk itt lennünk: csinaljunk azért harom hajlékot, egyet néked, Mozesnek is egyet, és egyet Illyésnek nem tudvan mit mond.”

     A kat.egyhaznak pedig nem értem mi köze lenne a zsidok végidokbeli, a pusztaban valo elrejtettségéhez.
     A Jel 12 részben a napba öltözott asszony alatt Izrael 12 törzsét kell érteni és azt az Isten népét a zsido népet, akiket miutan a keresztyének elragadtattak, Isten 1260 napig taplalni fog a pusztaban a veszedelem idején, ahol elore elkeszitett helyük volt.
     A Jel 12:1-ben a napba öltözött asszonyon, az igazi Isten-népét kell érteni, amelybol Krisztus szarmazik, akiket Isten 3 1/2 évig taplalni fog a pusztaban.A csillagok 12-es szama utalas a 12 törzs Isten népére.
     Amig a gyermek hatalomban valo visszatéréséig a Foldrol elragadtatik (5.v.; Apcsel 3:21), addig az anyat, a vegidok Isten -népét, a szenvedések es üldöztetések közepette Isten megoltalmazza (6.v.). Ahogyan egykor Izrael megtapasztalta a pusztaban Isten gondoskodasat, ugy kell a végidokben Isten népének (Izraelnek) elrejtettséget talalnia.(Krisztus menyasszonya ekkor mar elragadtatott). A sarkany az istenellenes hatalmat személyesiti meg.
     [/expand]

    4. Szia Ria!

     Nem voltam fáradt, csak gondolkodom! ( Azért is írtam le , hátha van olyan igevers, ami elkerűlte a figyelmemet, és ti tudjátok idézni! Mármint remélem, hogy tudunk együtt gondolkodni ezen a problémán!) De “szögetütött” a fejembe, hogy a Jelenések könyvében is, és a Dániel könyvében is, csak 3 és fél év adatik AK-nak! Meg előtte az is, hogy AK nem is léphet fel, amig félre nem tolatik az útból Az, Aki még visszatartja a megjelenését (Eklézsia)!( Persze nemrég még én is (sokunkkal együtt) úgy gondoltam arra az igeversre ( Dán 9,26-27), mint ahogyan beszéltük, hogy 7 év, mert a 7-nek felén véget vet az áldozatnak….stb. De, konkrtétan, csak 3 és fél év van megírva, hogy annyi adatik neki! Ezért kezdtem el ezen gondolkodni, hogy nem lehet-e, hogy félreértünk valamit. )
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     Tehát ott az az igevers : Dán 9,26 A hatvankét hét eltelte után megölik a felkentet, senkije sem lesz. Egy eljövendő fejedelem népe pedig elpusztítja a várost és a szentélyt. Elvégzett dolog, hogy pusztán álljanak a háború végéig. De a fejedelemnek is vége lesz, ha jön az áradat.
     Dán 9,27
     Erős szövetséget köt sokakkal egy hétre, de a hét közepén véget vet a véres- és az ételáldozatnak. A templom szegélyére odakerül az iszonyatos bálvány, míg csak rá nem szakad a pusztítóra a végleges megsemmisülés.
     Dán 9,26
     És hatvankét hét után megöletik a Krisztus; * és nem leszen az ő népe, mely őt megtagadja. ** És egy nép jövendő fejedelmével a várost és szentélyt széthányja; *** ennek vége pusztítás, **** s a had elmultával az elhatározott végpusztúlás. *****
     Dán 9,27
     De az egy héten * sokakkal megerősíti a szövetséget, ** és a hét felén *** elfogy az eledel- és egyéb áldozat; **** és leszen a templomban a pusztaság utálatossága, ***** s fogytig és végig megmarad a pusztúlás. ******
     Dán. 9,26
     A hatvankét hét múlva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.
     Dán. 9,27
     És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véresáldozatnak és az ételáldozatnak, és utálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.
     ? Ésa. 42,6 ? Mát. 24,15

     Szóval itt azt is lehetne érteni, hogy Krisztus a szövetséget(új) sokakkal megerősíti:….. És hatvankét hét után megöletik a Krisztus; * és nem leszen az ő népe, mely őt megtagadja. **…De az egy héten * sokakkal megerősíti a szövetséget, **
     (Úgyanis a köv mondat, már arról az időről beszél, amikor 70-ben lerombolták a Templomot a rómaiak. “Egy eljövendő fejedelem népe pedig elpusztítja a várost és a szentélyt.” Elvégzett dolog, hogy pusztán álljanak a háború végéig. ” (“De a fejedelemnek is vége lesz, ha jön az áradat.) (Hós. 3,4,Hós. 3,5,3 Móz. 26,33 ,.Ésa. 6,11 )

     “Erős szövetséget köt sokakkal egy hétre, de a hét közepén véget vet a véres- és az ételáldozatnak.” Vagyis Krisztus erős szövetséget(új) köt sokakkal ( a feltámadása után, megerősíti a szövetségét(új) sokakkal), de a hét felén, véget vet a bűnért való áldozatának( bezárul az eklézsia kegyelemi korszaka, elragadtatás, félretolatik Aki visszatartja AK megjelenését) és “A templom szegélyére odakerül az iszonyatos bálvány, míg csak rá nem szakad a pusztítóra a végleges megsemmisülés. ”

     Mondom, csak gondolkodom. (De hallottam, már így értelmezni ezt az igeverset . Persze akkor “elvetettem” ezt az értelmezést, de a 3 és fél év, az 3 és fél év (Jel. 13,5. És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig. )( Ez okoz most dillemmát nekem, és hogy ott ( Dán 9,26), nem AK-ról van szó.Ill, csak az utólsó 3 és fél évben, a hét második felében!)

     És a többi is összeillik: 3 és fél év az asszony “szülése” után, miután elragadtatott a fiú-magzat ( akik készen voltak bementek a mennyegzőre), ekkor vettetik le Sátán és serege a mennyből, (neki is 3 és fél év adatik még a “teljes erőbedobásra”), és ekkor lép fel 3 és fél évre AK !

     (Na ilyenkor jönne jól egy héberűl tudó zsidó származásu keresztény testvér, aki érthetőbben letudná fordítani esetleg a Dán 9.26-27- et)

     írod:
     “De mégis Mozes es Illyes lesz a ?két tanu? ,mivel ok ketten képviselik a ?törvényt es a profétakat ? . Ezért emliti oket kettojüket a Luk 9:30-33:”
     Én úgy látom, hogy azért említette a Luk 9:30-33 őket, mert ott mondta az Atya, hogy már ne Mózest( Törvény) és Illést(prófétákat) hallgassátok, hanem az én Fiamat! Mert már újszövetség lesz! (Mát. 11,12 A Keresztelő János idejétől fogva pedig mind mostanig erőszakoskodnak a mennyek országáért, és az erőszakoskodók ragadják el azt. Mát. 11,13
     Mert a próféták mindnyájan és a törvény Jánosig prófétáltak vala.Luk. 16,16 A törvény és a próféták Keresztelő Jánosig valának: az időtől fogva az Istennek országa hirdettetik, és mindenki erőszakkal tör abba. )
     Persze ettől még lehet, hogy a “két tanu” ők lesznek!

     írod:
     “A kat.egyhaznak pedig nem értem mi köze lenne a zsidok végidokbeli, a pusztaban valo elrejtettségéhez.”

     Semmi, ez is csak gondolkodás volt. Csak a Fiú-magzat elragadtatásával (Jel. 12,5 És szűle fiú-magzatot, a ki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; és ragadtaték annak fia Istenhez és az ő királyiszékéhez.) kapcsolatban felfigyeltem azokra a szavakra, hogy: “vasvesszővel”. ( ilyen igéret: Jel. 2,27 És uralkodik rajtuk vasvesszővel, mint a fazekas edényei széttöretnek; a miképen én is vettem az én Atyámtól: a Thiatirabeli gyülekezet győzteseinek szól, mint jutalom!)
     [/expand]

    5. Ida, én mar mindent megirtam, amit – a Szentiras alapjan – akar az Antikr. hét évig tarto uralkodasarol es a “sokakkal” valo szövetségkötésérol tudok, akar arrol, hogy miért Mozesrol es Illyésrol allitom, hogy ok lesznek azok a bizonyos utolso idokbeli “tanuk” stb., ezért én semmi tovabbit nem tudok mar hozzaszolni mindazokhoz, amiket te ezek kapcsan masképp latsz. Megirtam azt is pl., hogy miért hét év az a hét év, igy nem tudok mit kezdeni a te elgondolasaiddal. Nekünk lépésrol-lépésre végig kellene mennünk a kérdéses témanak minden egyes pontjan, amire ugye, itt nincs lehetoség. Ezért marad az, hogy csak “gondolkodj” tovabb :), mert az szintugy lehetetlenség, hogy bibliai idézetekkel tamasszam ala az allitasaimat, mivel ahhoz a fél Bibliat ki kellene irnom ide, kezdve az Oszöv.-i.profétaktol a Jelenésekig.

     Jo munkat kivanok, es remélem, hogy egy ido utan, “minden felol egy értelemben” leszünk majd. 🙂

    6. Szia Ida!
     Az Ezékiel 38-39 szerintem nem az armageddoni csata leírása.
     Inkább nevezném a Góg és Magóg első csatájának. Számomra nincs összhangban a Jelenések utolsó és mindent eldöntő csatájával. Sőt! Teljesen más.

    7. Szia Sharky!

     Ezt a témát már beszéltük! Persze ez a gógi csata, nem az 1000 éves királyság utáni csata!
     Megpróbáltam megkeresni azt amit annó “beszéltünk”, de ez is jó:

     JOSEPH CANDEL DECEMBER 09, 2011 11:03:25 DE.
     A Jelenések 20:7-9-ben leírt Góg és Magóg csatájának összekapcsolásáról Ezékiel 38-39-el a következőket gondolom:
     Az Isten haragját követő Armageddoni csatát az Antikrisztus vezet, akit az Ezékiel 38 a Magóg földjéről származó Gógnak nevez (Lásd Ezékiel 38 és 39). Ekkor győzik le a szentek seregei az antikrisztusi erőket és kezdetét veszi a Millennium. A Jelenések 20:7-10-ben leírt Góg és Magóg csatája a Millennium végén történik, miután a sátán eloldatik ezeréves fogságából ?egy kis időre?.
     [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
     A tény, hogy Góg és Magóg a Millennium elején és végén vívott mindkét csatában szerepel mutatja, hogy az ördög megpróbálja újraéleszteni az Antikrisztus birodalmát és ugyanazok a lelki erők munkálkodnak mindkettőben. A Góg és Magóg csatájában azonban az ördög nem egy embert használ majd, mint tette az Antikrisztussal, hanem személyesen próbálja meg felállítani sátáni birodalmát, a Millenniumot megelőző időhöz hasonlóan.

     A Millennium során élő emberek némelyike nem fogadja el Jézust, őket fogja az ördög elhitetni visszatérésekor. Ez alkalommal Istennek végleg elege lesz a lázadókból. ?Tűz szállott alá az égből, és elpusztította őket.? Jelenések 20:9b
     Isten elpusztítja a lázadókat, sőt akkora tüzet bocsát le, hogy a föld teljes felszíne és atmoszférája felég és megtisztul. Isten megígérte Noénak, hogy nem bocsát özönvizet többet a földre, így ez alkalommal tűzet küld.
     A Jelenések 19:20 szerint ?de foglyul esett a fenevad és vele együtt a hamis próféta, aki a csodákat tette az ő nevében, amelyekkel megtévesztette azokat, akik a fenevad bélyegét magukra vették, és imádták az ő képmását: élve vettetett mind a kettő a kénnel égő tűz tavába.?

     Az Antikrisztus és a hamis próféta a tűznek tavában vannak. Az Armageddoni csatát egyébként a Zakariás 14 is leírja és elmondja, hogy érkezik le Jézus az Olajfák hegyére. Ekkor kezdődik Krisztus ezeréves királysága.

     A Jelenések 20:6-10: ?Boldog és szent az, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem az Isten és a Krisztus papjai lesznek, és vele fognak uralkodni ezer esztendeig. Amikor pedig eltelik az ezer esztendő, a Sátán elbocsáttatik börtönéből, és elmegy, hogy megtévessze a népeket a föld négy sarkán, Gógot és Magógot is hogy összegyűjtse háborúra azokat, akiknek annyi a száma, mint a tenger fövenye. És felvonultak a fennsíkra, és bekerítették a szentek táborát és a szeretett várost, de tűz szállott alá az égből, és elpusztította őket. Az ördög pedig, aki megtévesztette őket, a tüzes és kénes tóba vettetett, ahol a fenevad és a hamis próféta is van, és gyötrődnek éjjel és nappal örökkön-örökké.?

     A 10. versben azt olvashatjuk, hogy az ördög a tüzes tóba vettetik, ahol a fenevad (az Antikrisztus) és a hamis próféta is van már ezer éve. Ez mutatja, hogy az Ezékiel 38-39-ben, Jelenések 19:17-21-ben, Zakariás 14-ben leírt Armageddoni csata nem azonos a Jelenések 20-ban olvasható Góg és Magóg csatájával.

     A falak kérdésével kapcsolatban annyit, hogy nem keverhetjük össze a palesztinok távoltartására épülő falat a régi időkben épített városfalakkal. A kettő szerepe teljesen más. A most épülő fal semmilyen védelmet nem nyújt egy háború esetén. Iránnak 150,000 rakétája irányul Izrael felé jelenleg, nincs az a fal, ami ezektől megvédene. A végső időkben a falaknak nincs védelmi szerepük és nem védik meg Izraelt egy katonai támadástól. A harcászat megváltozott.

     Ábrahám gyermekeivel kapcsolatban, remélem, ugyanarra gondolunk:
     ?Mert nem az részesül dicséretben, aki külsőleg zsidó, aki testén külsőleg van körülmetélve, hanem az részesül dicséretben ? mégpedig nem emberektől, hanem Istentől -, aki belsejében zsidó, aki nem betű szerint, hanem szívében a Lélek által van körülmetélve.? ?Rómabeliek 2:28-29
     Tehát Jézust elfogadva lélekben mindenki zsidó.
     ?Akik hitből valók, azok Ábrahám fiai.? ? Galáciabeliek 3:7 Tehát ismét, Jézust elfogadva Ábrahám fiaivá válunk a lélekben.
     ?Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.? Galáciabeliek 2:28-29

     Különbséget kell azonban tennünk a megváltás és lelki Izrael valamint Izrael fizikai területe között, ami valamilyen oknál fogva fontos az Antikrisztusnak és fontos szerepet játszik a végső idők eseményeiben és a zsidó-arab konfliktus egyik fő vitatárgya.

     Továbbá még azt is “beszéltük”, hogy ennek a csatának a végén fognak 7 évig temetni Izraelben, és ezután lesz a fegyverekből eke, meg hasonlók kovácsolása! Vagyis itt az armageddoni csatáról van szó, ami az első gógi csata!
     [/expand]

 1. Azt mindenki mondja, hogy nem beleset volt, hanem a HAARP szándékos rombolás!!! Izraeli cég kezelte a reaktorokat, stb………….. Innen már minden világos remélem???

  1. Nekem kicsit homalyos, a Japánok nem az amcsik szövetségese?
   Akkor miért rajtuk használták?

   1. Japán a földrengés előtt jelentette be, hogy csatlakozik a BRICKS országok kereskedelmi megállapodásához, hogy egymás között hanyagolják a dollár alapú elszámolást és aranyban vagy saját valutában folytatják a kereskedést (Brazilía, Oroszország, India, Kína és már a Dél Afrikai Unió mellett Irán csatlakozott)

    De hogy hogy nem a földrengés után vissza vonták ezt……

    2008 után még a következő országok akartak csatlakozni: Szíria, Líbia, Egyiptom……

    sejthető ma már hogy mi és miért is történt/történik?

    1. Bármekkora is a cirkusz a kirakatban (Panem et circenses, emberek!), azért _egy_darabig_ nem fog megsérülni 3 ország semmiképpen sem: AEÁ, Kína és Japán. Olyanok ezek, mint egy pillér. Az egyik erő(szako)t ad, a másik a rendszer bétatesztelője, a harmadik boszorkánykonyhájában forr a technológia. Kellenek még az antikrisztusnak egy darabig.

    2. Úgy tudjuk Japánnak is van HAARP-ja. Ha az egy fegyver, akkor ők miért nem válaszoltak? Szerintem ez a technológia nem teljesen az, mint amit “megszivárogtattak nekünk.

  2. Sziasztok!!

   Én úgy olvastam hogy olyan antenna rendszer Oroszországban és a világ több pontján is van mint ami Alaskában és a permetezés is annak a műveletnek a része!

   Szóval ha Oroszoknál is van akkor csak szinjáték az egész!
   és a z Oroszoktól sem kell várni a megmentést! ahogy régen se tették csak vittek mindent!

   🙁

   1. Jól látod Steve, ez egy nagy színjáték, mindig is az volt. Nekem úgy tűnik, hogy először az oroszoknak volt ilyen antenna rendszerük(SURA projekt, 1981) és csak utána átadták át az USA-nak(HAARP projekt,1993) illetve a többi országnak.
    Vajon miért fedték le vele az egész világot? Biztos, hogy nem azért, hogy egymással harcoljanak. De ha már itt tartunk, kérdezem én, Japán miért nem “durrantott” vissza? Hiszen (állítólag) ők is rendelkeznek egy ilyen HAARP rendszerrel. http://stophaarp.tripod.com/ Santantica? Csak azt ne mond, hogy a karbantartók ott is zsidók, pont mint a TEPCO-nál.(nyugi, csak vicceltem).
    A világ lefedettség szerintem nem véletlen. Valamit produkálni akarnak vele, még hozzá egyszerre és egy időben. Azok a dolgok, amikről olvashattunk szerintem mind dezinfok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend