Lázongó világ

Mi a rendőrállam igazi célja az Egyesült Államokban?

Időkjelei: Bár az alábbi események az Egyesült Államokban zajlanak, hatásuk az egész világon érezhető, azonkívül az amerikai lakosság térdre kényszerítése fontos lépés a világhatalom számára. Számunkra ezekből a történésekből az egyik legfontosabb üzenet, hogy a hatalmi elit, a gazdasági eszközök mellett, leginkább a globális konfliktusokat, káoszt, háborúkat és zavargásokat kihasználva próbál minél több hatalmat magához ragadni, illetve olyan kétségbeesett helyzetbe hozni a világot, hogy a tömegek megváltóért kiáltsanak, aki végre erős kézzel rendet teremt és elhozza a várva várt ?békét. (Dániel 11:21-24; 8:23-25. II. Thessalonika 2:1,3-4.)

Forrás: Activist Post

Többször beszéltünk már az Egyesült Államok éppen aktuális kormánya által indított háborúk igazi indítékairól. Ezek nem csupán apró konfliktusok, és mindegyik két-háromszor olyan hosszú ideje folyik, mint a II. Világháború. A Forbes magazin cikke szerint az iraki és afganisztáni háborúk során összesen egymillió amerikai katona sérült meg. Az RT pedig arról ír, hogy a katonák afganisztáni tartózkodása a fejenkénti 1,3-ról 2,1 millió dollárra emelkedett. Matthew J. Nasuti-nak a Kabul Press-ben megjelent cikke szerint az amerikai adófizetőknek 50 millió dollárba kerül minden egyes talibán katona megölése, tehát 20 katona élete, illetve halála, 1 milliárd dollárt jelent.

Joseph Stiglitz és Linda Bilmes számításai szerint a két háború eddigi és jövőbeli kiadásai meghaladják a 6000 milliárd dollárt. Mit ért el az Egyesült Államok ezzel a 6000 milliárd dollárral és egymillió sérülttel?

Irakban jelenleg egy Iránnal szövetséges síita iszlamista rezsim uralkodik a korábbi szekuláris szunnita rezsim helyett, amelyik Irán ellensége volt. Az embereken és romokon uralkodó új kormány sem kevésbé diktatórikus elődjénél, az erőszak pedig éppen annyira jellemző az országra, mint az amerikai megszállási kísérlet előtt.

Afganisztánban a máig legyőzetlen és egyre inkább legyőzhetetlennek tűnő Talibán, újraélesztette a kábítószer kereskedelmet, újabb forrást biztosítva a nyugatot elárasztó drogoknak.

A hab Bush és Obama ?sikertörténetének? tortáján, hogy egyre többen követelik a világon, hogy az Egyesült Államokat és Tony Blair, korábbi brit miniszterelnököt vonják felelősségre az általuk elkövetett háborús bűnökért. Az biztos, hogy Washington hírneve folyamatosan romlik a két háború elindítása óta. Egyetlen kormány sem annyira hiszékeny, hogy bármit is elhiggyen abból, amit Washington kommunikál.

Ezek komoly hozadékai a háborúknak, amelyekre nincs magyarázat. (A másik oldal veszteségeiről nem is beszélve.)

A Bush és Obama kormányok számos különböző ürüggyel próbálkoztak már, a ?terrorizmus elleni háborútól? a ?tömegpusztító fegyvereken? és az ?ott kell végeznünk velük, mielőtt idejönnek? megközelítésen át egészen az Osama bin Laden utáni hajtóvadászatig (aki minden bizonnyal már 2001-ben meghalt súlyos veseelégtelenségben).

Sem a Talibán sem Saddam Hussein nem folytatott terrorhadjáratot az USA ellen. A fegyverellenőrök jelentéséből kiderült, hogy Saddam Hussein nem rendelkezett tömegpusztító fegyverekkel. Muzulmán országok megtámadása és a civil lakosság lemészárlása nem legyőzi, hanem erősíti a terrorizmust. A hivatalos történet szerint a szeptember 11-i támadás kivitelezői Szaúd-arábiai állampolgárok voltak, nem afgánok vagy irakiak, és mégsem Szaúdi-Arábiát támadták meg.

A demokrácia és a felelősségre vonható vezetés fogalma nem létezik egy olyan országban, ahol az irányító hatalom titkos célok érdekében, átlátszó  hazugságokkal leplezett, mondvacsinált ürüggyel háborút indíthat bárki ellen.

Ugyanezeket a kérdéseket tehetjük fel a rendőrállam kialakulásával kapcsolatban is. Miért változtatta Bush és Obama a törvény biztosította védelmet a nép elleni fegyverré? Mitől vannak az emberek nagyobb biztonságban, ha kénytelenek feladni állampolgári jogaikat? A határozatlan idejű fogvatartás és a tisztességes eljáráshoz való jog felfüggesztése egy diktatúra eltéveszthetetlen jelei. Ez maga a terrorizmus, nem pedig a terrorizmus elleni védelem. Miért hallgatják le és tárolják a világ szinte valamennyi állampolgárának kommunikációját? Hogyan véd ez meg bárkit is a terrorizmustól?

Miért támadja Washington a sajtó és a szólás szabadságát? És miért folyamodnak megfélemlítési taktikákhoz, megpróbálva ellehetetleníteni vagy elhallgattatni az igazságot kimondó újságírókat?

Netán a tudatlanság nagyobb biztonságot ad az embereknek a terroristákkal szemben?

Az a kormány, amelyik megszünteti a szólás és a sajtó szabadságának alkotmányos védelmét, annak érdekében, hogy leplezze saját bűntetteit, egy diktatúra kormánya.

Egyre többen hezitálnak feltenni ezeket a kérdéseket, attól tartva, hogy nemcsak megfigyelési listára kerülnek, vagy mondvacsinált vádak alapján eljárást indítanak ellenük. Már ott tartunk, hogy maga a kérdés feltevés is olyan megrendezett eseményeket indíthat el, amelyek ürügyként szolgálhatnak a rendőrállam létjogosultságának igazolására.

A bostoni hajtóvadászat

Talán a Boston Marathon is egy ilyen eset volt. Mindenesetre a testvérpár elleni bizonyítékoknak kevés szerepe volt a kormány vádjaiban és állításaiban. A palimadarak használata nem új keletű módszere az államhatalomnak. Ami viszont új, hogy szinte egész Bostont lezárták és egy 10.000 fős, erősen felfegyverzett alakulatot küldtek a helyszínre, tankokkal kiegészítve, akik az utcát járva, bírósági végzés nélkül bárkinek az otthonát átkutathatták, mindezt a közbiztonság védelme nevében, ami ez esetben egy megsebesült 19-éves srác utáni hajszát jelentett.

Nemcsak, hogy soha ilyesmi nem történt még az Egyesült Államok történelmében, de egy ilyen akciót nem lehetett volna előzetes szervezés nélkül, szinte azonnal elindítani. Egy próbaüzemet láthattunk.

A tudatlan állampolgároknak pedig még a helyi rendőrségek militarizációjáról sincs fogalma. A rendőröket arra tanítják, hogy először lőjenek, mégpedig többször, hogy mindenáron megvédjék magukat és ne kockáztassák életüket kérdések feltevésével.

Ezért történhetett meg, hogy egy rendőr megölt egy játék pisztolyt tartó 13 éves fiút. (magyarul) Egyetlen kérdés elég lett volna a helyzet tisztázására, de a rendőr úgy gondolta, hogy a kérdés ?veszélyeztetné az életét?, úgyhogy inkább lőtt.

A rendőrség Barack Obama hatalomelvű módszerei szerint működik: először ölj, majd gyárts bizonyítékokat az áldozat ellen.

Szóval tisztelt amerikai állampolgár, minek képzeled magad? Valamiféle képzeletbeli szabad embernek, akinek jogai vannak?

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

  1. Hosszú dokumentumfilm, de megéri végignézni. Sok érdekes részlet, bölcsesség hangzik el a filmben Sajnos megint csak angolul tudóknak. http://www.youtube.com/watch?v=RDZwHUlIiLI

    Xenia,
    Szia. Már egy ideje meg szerettem volna kérdezni tőled, nincsen okos telefonód? Tudniillik szabad WIFI azért ott is akad és így például a TubeMate(android) nevű alkalmazás segítségével könnyen letölthetsz bármilyen YT-os videót a telefonodra, aztán meg valamilyen módon átteszed a számítógépedre és voilá! már nézheted is.

  2. A Talibán-nak az a bűne, hogy szélsőségesen fundamentalista iszlámot képvisel, ami abszolút barbár eszme és cselekedetek. A kábítószer termelést nem ők–pont éppen ellene vannak–állították vissza, hanem a CIA és az USA hadserege. Katonákkal őriztették az ültetvényeket–csak éppen elfogy a dollár, elfogy a hatalom is. Miért is lett paranoiás az USA kormánya ? Mert–ottan élőktől tudva–kb 50 millió állampolgár van állig felfegyverkezve, és egyre inkább felelősségre akarják vonni a központi vezetést az eddigiekért, ezenkívül több állam le is akar válni a szövetségről–mivel az csak egy agyatlan pénzszivattyú a számukra. Az állig fel fegyverkezést szó szerint értsük !! +magánbunkerek, komoly túlélő készletek, szóval készülnek ezerrel az elkerülhetetlen végelszámolásra.

    1. Sajnos nálunk a hazaáruló exkormányzat sikeresen megszabadította a védekezés és az ellenállás potenciális lehetőségétől a lakosságot, egyrészt a fegyvertartás lehetőségének további szigorításával másrészt az országban lévő kézifegyverek “fejlődő országok ” számára történő “elajándékozásával”. A sorköteles hadsereg felszámolása után visszamaradt több tízezer AK-t simán szétosztogatták (pl Irak és Afganisztán megszállás utáni reguláris hadseregeinek), de a nyilvánvaló cél az volt hogy ezek a fegyverek ne legyenek elérhetőek a lakosság számára egy feszült helyzetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend