Háborúk

Az Iránnal kötött egyezmény nem ?áttörés?, hanem a háború előjátéka

Vörös riasztás: nuklearis fenyegetettség Irán felől

Forrás: landdestroyer.blogspot.com, Tony Cartalucci

??bármilyen Irán elleni katonai akció komoly ellenszenvre tarthat számot a világban, így ennek kivitelezéséhez megfelelő nemzetközi kontextusra van szükség, egyrészt a művelethez szükséges logisztikai támogatás előkészítése, másrészt a nem várt következmények minimalizálása érdekében. A negatív nemzetközi reakció minimalizálása és a támogatottság maximalizálása (legyen akármilyen kelletlen vagy titkolt) érdekében csak akkor szabad támadni, amikor az emberek széles körben meg vannak győződve afelől, hogy az irániak egy nagyszerű ajánlatot kaptak és utasítottak vissza. Egy olyan ajánlatot, amit csak egy olyan rezsim utasítana vissza, amelyik nukleáris fegyvereket akar beszerezni, mégpedig alantas célból. Ilyen körülmények között az Egyesült Államok (és Izrael) úgy állíthatja be a helyzetet, hogy ők szomorúan és kényszerből, nem pedig dühből támadnak, így legalább a nemzetközi közösség néhány szereplője arra a következtetésre juthat, hogy az irániak ?maguk keresték a bajt? azáltal, hogy visszautasítottak egy remek ajánlatot.? ? a Brookings Intézet ?Melyik út vezet Perzsiába?? című, 2009-ben készült 52 oldalas jelentéséből. (Többet erről itt: Az USA Irán-politikája)

A jelentésből, aminek 2009-es elkészítésekor az Egyesült Államok, Szaúdi-Arábia és Izrael arra készült, hogy az al-Kaida segítségével lerohanja Irán szomszédját és szövetségesét, Szíriát, hogy ezzel az elkerülhetetlen háború előtt meggyengítse Iránt, egyértelműen kiderül, micsoda színjáték az egész ?iráni megállapodás?.

A nyugatnak esze ágában sincs megállapodni vagy tartós egyezségre jutni Iránnal, hiszen a nukleáris képességek, de akár egy atomfegyver megépítése sem jelentett igazi veszélyt soha egyetlen nyugati állam vagy területi szövetségesei számára. A nyugatnak leginkább Irán szuverenitása jelent problémát, valamint azon képessége, hogy érdekeit továbbra is képes érvényesíteni azokon a területeken, amelyeket az Egyesült Államok és Nagy-Britannia a saját monopóliumának tekint.

Amennyiben Irán nem tervezi önszántából feladni szuverenitását és regionális befolyását is a nukleáris technológia fejlesztésére vonatkozó szabadságával egyetemben, az ?atom-megállapodás? megszegése elkerülhetetlen, mint ahogy az ezt nyilvánvalóan követő háború elindítása is.

A hatalom számára igen fontos, hogy a nyugati ?erőfeszítésekre? jellemző kétszínűség ne kerüljön napvilágra, mert ez esetben nehezen tudnák a megállapodást vagy annak megszegését az Irán elleni katonai akciók igazolására használni. Irán és szövetségesei számára nincs más választás, mint készülni a háborúra, főleg most, amikor a nyugat a béke iránti szándékot színleli. Líbia tökéletes példaként szolgálhat arra, hogy mi vár azokra a feketelistán szereplő nemzetekre, akik nem vigyáznak. Számukra az óvatosság szó szerint élet halál kérdése, vezetőik és nemzetük számára egyaránt.

Előző posztKövetkező poszt

52 hozzászólás

   1. K.B annyit üzen, ha a jóslat beteljesedik a kirakatembereinket elvesztjük vagy feláldozzuk.
    Adunk utána egy rövid békét . Majd bebizonyítsuk , hogy hazugság , Utána jöhet ugyanaz
    mint eddig . Vagyis nem félik istent .

    1. Térj meg: ha pedig nem, ellened megyek hamar, és vívok azok ellen számnak kardjával.

  1. Mát. 24,6 Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé. Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete. Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért. És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást. És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.
   És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül. De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül.

 1. “A szabadságától megfosztott test lázadásra buzdítja az elmét. Az elme szabadságát kell korlátozni, amit a test elfogad.”

 2. GERO meg csak kezdo haszbara droid, hagyjatok mar kibontakozni! Nagyon szorakoztato. 😀

 3. tejóég… ennyire beteg értelmezését még nem olvastam az iráni helyzetnek. Ti már teljesen bevagytok borulva a Bilderbergezésbe és a többi baromságba?
  A genfi megállapodás valóban egy nagy átverés, de nem a nyugat részéről, hanem az irániakéról.
  Nem fogják leállítani az atombomba gyártását, a nyugat meg a béke mániája és a pénzéhsége miatt próbál kiegyezni a perzsákkal. Pedig itt sosem lesz ám béke. Kultúrális törésvonalak vannak hahó! Az iszlám országok sosem fognak békében élni a nyugattal, hanem megakarják azt hódítani. Olvassatok már történelem könyveket és nézzetek már utána az iszlám vallásnak, az egy hódító fajta és ők nyíltan vallják, h világuralomra törnek…
  Én inkább a nyugati zsidó-keresztény kultúrát támogatom, még ha sok hibája is van a demokráciának. Nem kívánom nektek sem, hogy sária törvény alatt kelljen élnetek, nőként lefátyolozva, alkohol fogyasztáson kapatva pedig agyonköveztetve!!!!
  Döntsétek el plíz, h melyik oldalra álltok ha már ilyen keresztény weboldal címeket használtok…
  (vagy ti valójában arab, netán perzsa titkos ügynökök vagytok? akik bomlasztani akarjátok a nyugatot és valójában az iszlám világuralmi törekvéseket akarjátok kiszolgálni? ejnye… 🙂

  1. Itt (az iráni konfliktusban) nincsen “keresztény” vagy jó oldal. Nem a keresztények és az iszlám vagy a jó és a rossz harcáról van szó. Sajnos a tömegmédia alapos munkát végzett, hogy elhitesse az emberekkel ezt a képtelenséget. A szálakat ugyanazok az erők mozgatják mindkét oldalon. A cikk pedig egyáltalán nem a népek kultúrájával foglalkozik, hanem a háttérhatalmi elit világuralmi terveinek egyik lépcsőfokával.
   Amennyiben pedig a sária törvény problémáira akarod felhívni a figyelmet, miért nem Szaúd-Arábiára koncentrálsz?

   Béke pedig nem az iszlám miatt nem lesz egyelőre, amikor pedig eljön, tudjuk kinek köszönhetjük majd. A véleményed sajnos teljesen a tömegmédia (annak is felszínes változata) által festett képet tükrözi.

   1. Aha, szoval ha én nem leszek osszeskuves hivo, hanem csak jozanul gondolkodok, akkor rogton tomegmedia befolyasa alatt allonak titulaltok. Jeleznem, h a fenti velemenyemmel, amugy is kisebbsegben vagyok itt az arab es bekeparti europaban. Tovabba ildomosabb szerintem jozanul gondolkodni… Mond meg legyszi, ha valoban letezik egy maroknyi osszeskuvo, akiket altalaban zsidoknak szoktak titulalni ezek az elmeletek, szovale zek a vilagiranyitoi, mirt engedtek meg a holocaustot? Miert engedtek meg Hitler amokfutasat? Sztalinet? Putyint is ok iranyitjak? A kinai kommunista partot? Az eszakkoreai diktatort? Az irani vallasi vezetoket? Ugyanmár… Ti összekeveritek szerintem az ördögöt az emberekkel. Ha csakugyan letezne ilyen vilagiranyito testulet, akkor ti nem tudnatok rola 🙂 viszont nem csodalkozom, h megis ilyen sokan hiszik, h letezik a lakossag majdnem fele, mert a gazdasagi vallsagok idejen mindig kell valami feketebarany, akikre ra lehet mutatni, h miattuk van a baj. Ez valojaban a helyzet. A kutya nem hinne ezekben az elmeletekben, ha fellendules lenne es minimum felmillat keresnenek havonta az emberek… Ez a velemenyem, es koszi de legyszi ne linkeld be ide azt a bugyuta ervelest az osszeeskuves elmeletekben nem hivokrol, amit ilyenkor szoktal 🙂 annak ugyanis a veleje csak annyi, hogyha nem hiszel nekunk akkor hulye vagy. Nos, igy nem lehet ertelmes vitat folytatni semmirol.

    1. “tejóég? ennyire beteg értelmezését még nem olvastam az iráni helyzetnek. Ti már teljesen bevagytok borulva a Bilderbergezésbe és a többi baromságba?
     Ez a velemenyem, es koszi de legyszi ne linkeld be ide azt a bugyuta ervelest az osszeeskuves elmeletekben nem hivokrol, amit ilyenkor szoktal 🙂 annak ugyanis a veleje csak annyi, hogyha nem hiszel nekunk akkor hulye vagy. Nos, igy nem lehet ertelmes vitat folytatni semmirol.”

     Mármint miről akarsz vitát folytatni, amikor azt írod, hogy aki többet is lát a dolgok mögött, mint te, az hülye! Legalábbis annak amit írtál ez a veleje!

    2. Részben egyetértek GERO-val/vel. Ha van hátérhatalom, amely irányítja, vagy irányítani próbálja a világot, akkor szerintem sokkal kevesebb embert irányít közvetlenül, mint amennyiről ezt feltételezik. Nem kell minden esemény mögött természetfeletti erők terveit látni, hiszen az emberek önmaguk is képesek döntéseket hozni. Viszont attól még, hogy nem keresztény ország Irán, rossz nézni, ahogy igazságtalanul befeketítik olyan országok, amik rendelkeznek az összes olyan tulajdonsággal, amivel Iránt gyanúsítják.

    3. Nekem leginkább azzal van bajom GERO hsz-ában, hogy : azt mondja, hogy a háttérben Sátán működik, és mi azt nem látjuk, hanem emberek cselekedeteit nézzük, és azt feltételezzük, hogy az embereknek akkora hatalma lehet, hogy uralkodhatnak a világ felett ( pl: a tőzsdét befolyásolhatják! Politikai hatalmuk van a pénzük által, és megmondhatják, hogy ki az, akit veszélyes elemnek tartsanak! Ugyan ezt országokra vetítve is! Gazdasági hatalmuknál fogva, megmondhatják, hogy melyik országot, népet írjanak le! A médiát uralják, megmondják, hogy mit gondolj, higgy, szeress, mi érdekeljen, mi az amit “megérdemelsz”….!….. stb, amikről itt már beszéltünk, amikről a cikkek is szólnak! )!
     De mi is ezt mondjuk! Két döntés van a világon. Az egyik dönt Isten mellett, a másik a Sátán mellett! Még akkor is, ha nem tud róla! ( Még azok a nagyon szuper emberek is döntenek, akik egész életükben tudnak a lelkiismeretük szerint jót cselekedni, akik nem is ismerik Úr Jézust, vagy Istent! És ezek lesznek azok, akik az utolsó ítéletnél a cselekedeteik alapján mégiscsak megtartatnak. De ezek is Isten mellett döntöttek, bár ők se tudnak róla! )
     És mint tudjuk, ahogyan Isten is az Ő emberei által munkálkodik, úgy Sátán is az embereken keresztül munkálkodik.( Mert harc folyik a lelkekért, és a lelkekért folyik a harc!) És azt is tudjuk, hogy vannak olyan emberek, akik kifejezetten Sátánnak adták magukat, akiken keresztül ( “…annak adom, akinek akarom…”)leuralja az egész világot ( persze most még csak “módjával”, még nem vettetett le a földre)! És mi is csak erről beszélünk! Az egy dolog, hogy valakik ezt “összeesküvés elméletnek” hívják, és mivel ezt mondták az embereknek, ezért ostobaságnak nevezik. Ill ezt hitették el velük, hogy az mekkora ostobaság! És igazából egy ateista emberen nem is annyira csodálkozik az ember, hogy ezt mondja erről ( hiszen Ő nem “tud”, se Istenről, se Sátánról.), de egy keresztény emberről az ember azt gondolná, hogy látja, átlátja, hogy miről van szó! ( Azért azt is tudjuk, hogy attól, hogy a strucc a fejét a homokba dugja, ha veszélyt lát, attól még a veszély nem múlik el, hogy nem látja azt!)
     Ami pedig a titkos társaságokat illeti: a keresztények is akkor vannak nagyobb szellemi hatalom birtokában, ha Jézus nevében összegyűlnek ( “…ha ketten, vagy hárman…az Én nevemben…”, ezért is küldte ki az Úr a tanítványokat kettesével )! Ahhoz, hogy a Sátán is jobban vezetni, befolyásolni tudja az embereket, kell olyan szervezeteket létrehozni, amelyek az “ügy ” érdekében engedelmességben tartják az abba tartozó embereket, ill a “jó” cél érdekében közös munkálkodásra lehet őket bírni! Azokban a szervezetekben, a többség azt hiszi, hogy a világ megváltásán, megjobbításán dolgozik. Csak a piramis csúcsán lévő emberek közül tudja néhány, hogy miről is szól a történet! ( De szerintem, ők is meg vannak vezetve, “mesterük” által!)
     Továbbá ilyen érvek egy keresztény szájából: ” …hogy ezek általában zsidók…”. Naná, hogy zsidó származásúak, vagy “keresztények” ! Mi lenne a Sátánnak a győzelem, ha nem ezekről lenne szó! Az Isten népéhez tartozókról! ( A többi vallás emberei feletti győzelem?! Azok felett, akiknek egyébként is Ő az “istenük”, hozzá tartoznak?! ( Noha ők azért azt nem tudják, de ez különösebben nem is érdekli!) Az az igazi győzelem, ha azokat tudod “elhappolni” Istentől, akik tudják az igazságot! Nagyobb öröm van a pokolban 1 igaz elestén, mint 100 gonoszon, akiken nem kell “dolgozni”!
     (Persze itt már jó sokszor leírtuk, hogy nem “zsidózásról” van szó a részünkről, hanem csak tényekről beszélünk, nevén nevezve a dolgokat. De valóban nem biztos, hogy ezeket a hozzászólásokat is olvasta mindenki, és tisztában van ezzel!)

    4. Korábbi hozzászólásaidból úgy tűnt, hogy hiszel a Bibliában. Szerinted az ott leírt Antikrisztus és hétéves uralma csak úgy a semmiből tűnik majd elő, minden előzmény és segítők nélkül? Érdekes…
     Amit az elit származásáról írsz teljesen irreleváns ebben a tekintetben. Próbálj egy kicsit elvonatkoztatni ettől és vizsgáld meg, hogy mi történik például Észak-Koreában. Az ottani hatalom (akit nyilván nem az isteni szeretet, hanem maga az ördög inspirál) nem egy másik népet, hanem a sajátját kínozza és írtja. Bármit feláldoz a hatalomért. Szerintem tudnánk több tucat ilyen példát mondani és nem is kell messzire menni. Az elit tagjai is ezt teszik. Persze arra csak a végén jönnek majd rá, hogy őket vágták át a legjobban. 🙁

    5. Honnan jon az antikrisztus nem tudom, de ha szuksege lenne egy hatterhatalomra, aki ot felmelne, akkor ez a hatterhatalom nagyobb mint az antikrisztus, nemdebár? Pedig ilyenről nem lehet olvasni a bibliában. Illetve igen, csak ezt “hatterhatalmat” az ordogkent azonositja. Szerintem sokkal kézenfekvőbb egy adott történelmi helyzet kihasználása egy olyan tehetséges és ordog altal megszallt ember pozicioba emelkedése altal, aki maga reformálja majd meg a rendszereket. Amugy pedig az a véleményem, hogy az ordognek nem az a celja, h mielobb itt legyen a vég, hiszen az a seolba valo utat jelenti a szamara. Vagyis biztos vagyok benne, hogy a vegsokig fogja huzni az idejet és nem célja a mielőbbi nagy nyomorúságba való bemasírozás. Persze amikor az Atya úgy dönt, hogy mostmár lejárt az idő, akkor az ördög még egy utolsó pusztítást belevisz a történetbe majd, hogy minél több embert vihessen magával a kárhozatba. Apropó, ha tudta volna, h Jézust nem tudja a halál fogva tartani a pokolban, sőt az emberek is meg lesznek ezáltal az áldozat által váltva, akkor az ördög lett volna a legnagyobb földi védelmezője Jézusnak, ebben biztos vagyok. Ugyanezt a logikát követem az antikrisztus és a többi összeesküvés elméletre nézve is. Persze nem áll,tom, h ne lennének sátánista csooportok, akiknek az a céljuk, h megkeressék a megfelelő személyt. Biztos vannak ilyen elvetemültek is, de visszatérve a cikkre, Iyrael mellé kéne nekünk keresztényeknek állnunk. Ezékiel 38ban, amikor Góg és Magóg seregei lejönnek majd északról, h elpusztítsák Izraelt, Isten fog harcolni az ő népéért és pusztítja majd el az összes hadsereget a próféciák szerint! Irán nem véletlenül fegyverkezik, 79 óta hangoztatja, hogy a legfőbb célja Izrael elpusztítása… a még északabbra fekvő oroszok pedig katonai szövettslgben állnak irénnal. Szóval ezen is elkéne gondolkodni, mielőtt szegény kis agresszív iszlamista irán ‘nem katonai’ hanem gazdasági eszközökkel való térdre kényszerítésén sajnálkoznánk

    6. Szia Gero!
     Lehet, hogy nem fogok tudni minden pontra egy hozzászólásban válaszolni, de mindenesetre belevágok.
     1. Háttérhatalom/ördög
     Ne felejtsd el, hogy az ördög nem Isten. Nem mindenható, nincs mindenhol jelen. Kizárólag a démonain, ők pedig embereken keresztül tudnak ügyködni, úgyhogy nagyon nagylétszámú csapatra van szüksége ahhoz, hogy elvégezze, amit akar.
     Az ördög nem gondolja, hogy a seolba jut, ő nagyon is hiszi, hogy képes megdönteni Isten uralmát, legalábbis a földön, és mérhetetlen büszkeségében másra sem vágyik, mint hogy Istenként imádják. Ne feledd, hogy ez volt bukásának oka is: a büszkeség. Csak akkor érheti el, hogy Istennek érezze magát, ha elnyerheti az emberiség nagyrészének imádatát, ha lehet önszántukból, az ellenállóktól persze kényszerrel akarja kikövetelni. Bár a sátán ismeri a Bibliát, nem “hisz benne”.

     2. Izrael
     Először is induljunk el onnan, hogy a jóság szempontjából nézve kizárólag egyéneket vizsgálhatunk, mert bár minden konfliktusban vannak agresszorok és áldozatok, ez a XXI. században egyre inkább agresszor hatalmakból és a szenvedő népből áll szinte minden országban. Tehát óriási különbség van az állam és a nép között. Ez Izraelben sincs másképp. Mivel magyarázod például azt, hogy Izraelben egyre gyakoribbak a kormányellenes tüntetések, hogy zsidók tüntetnek a palesztinokkal szembeni bánásmód ellen? Ott akkor kinek van igaza? A kormánynak vagy a tüntetőknek?

     Az izraeli kormány (mint ahogy az amerikai vagy a magyar is) emberekből áll, akik ilyen vagy olyan okból kerültek az adott pozícióba (és persze mindegyiknek külön-külön kell majd számot adnia tetteiről Isten előtt). Ma már szinte lehetetlen egy fontos államban vezető pozícióba kerülni megalkuvás, idővel pedig a lelked eladása nélkül. Nyilván országa és pozíciója válogatja. Egyszerűen esélyed sincs, hogy bekerülj a klikkbe. Gondolj bele, hogy egy multinál is azt kell tenned, amit a vezetőség mond, különben repülsz, mennyivel inkább egy országot irányító testületben. Izrael kormányát is nézd úgy, mint emberek csoportját és ítéld meg őket tetteik gyümölcsei alapján. Mik az indítékaik? Hogyan jött létre az ország? Kik finanszírozták/zák? Miért jött egyáltalán létre, mert, hogy Jézus nem földi királyságot alapított?
     Ezt a filmet láttad már? Nagyon jól kidomborítja ezt a részét a dolgoknak: https://www.youtube.com/watch?v=X6PyEI0g-c0

    7. Szia Thea!

     írod:
     “Az ördög nem gondolja, hogy a seolba jut, ő nagyon is hiszi, hogy képes megdönteni Isten uralmát, legalábbis a földön, és mérhetetlen büszkeségében másra sem vágyik, mint hogy Istenként imádják. Ne feledd, hogy ez volt bukásának oka is: a büszkeség. Csak akkor érheti el, hogy Istennek érezze magát, ha elnyerheti az emberiség nagy részének imádatát, ha lehet önszántukból, az ellenállóktól persze kényszerrel akarja kikövetelni. Bár a sátán ismeri a Bibliát, nem ?hisz benne?.”

     Azért nem egészen így van az Ige szerint! Az ördög(ök) tudják, hogy a tüzes tóba kerülnek! Az ítéletet már megkapták, most a “halálsoron” vannak ( ezért félnek és rettegnek Istentől)! Ezért is mondták Jézusnak, hogy: Luk. 4,34 Mondván: Ah, mi közünk hozzád názáreti Jézus? Jöttél, hogy elveszíts minket? Ismerlek téged ki vagy: az Istennek ama Szentje! . Sátán pontosan tudja, hogy nem lenne képes Isten hatalmát megdönteni ( bár először megpróbálta, de nem jött össze, és elég okos ahhoz, hogy tudomásul vegye, hogy túlbecsülte a képességeit!), sőt most már Krisztus által is legyőzött ellenséggé vált, és ezáltal a keresztények is győzedelmeskednek felette a Krisztusban! Ez még egy plusz utálattal tölti el a Keresztények irányában! Igaz, iparkodik elfedni a keresztények szeme elől, hogy Krisztusban győztesek lehetnek, és ez sajnos sokszor sikerül is. Persze továbbra is szereti azt hazudni a híveinek, hogy “nyerő formában” van, és ezt sajnos el is hiszik neki nagyon sokan.

     írod:
     ” Bár a sátán ismeri a Bibliát, nem ?hisz benne?
     Sátán ismeri a Bibliát, csak nem érti. ( Csak a Szent Lélek kijelentésében értelmezhető!) Viszont hisz benne! És tudja, hogy azok a nyilvánvaló dolgok, amelyeket megérthet belőle, azok meg is lesznek! ( Tudja, hogy Isten “nem beszél a levegőbe”!)
     Ezért is van megírva, hogy : “Jel 12,12 Ezért ujjongjatok, ti egek, és akik bennük lakoztok! Jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt hozzátok az ördög, aki tele van nagy haraggal, MINT AKI TUDJA, hogy kevés ideje van.

     És valószínűleg egész stáb dolgozik azon neki, hogy megfejtse a Biblia értelmét! ( Mármint szerintem igen erősen jegyzetelnek az ördögei, és szállítják az esetlegesen használható információkat a számára a keresztényektől! Csak egy példa: a NF-sel kapcsolatosan is megfigyeltem, hogy a “próféciák” elég erősen figyelembe veszik azt, amit itt írunk. Gondolok itt arra, hogy nem régiben még tiltakozott ” Isten” amiatt, hogy a Biblia, és a Szent Lélek általi megítélést ajánlottuk az olvasóinak, most meg már “Ő ” ajánlja ezt a dolgot ( persze rájött, hogy ezt lehet is ajánlani következmények nélkül, mert ahhoz, hogy az működjön, a szükséges dolgoknak is meg kellene lenniük! De ott egyébként is folyamatos a “továbbképzés”! )
     Viszont, ahogyan láthatjuk Sátán stratégiákat csinál, amiben pl a népességcsökkentés is beletartozik. Az a gyanúm, hogy úgy okoskodik, hogy ha elég embert eltudna pusztítani, akkor talán a választott népet ( zsidókat) is kiirthatná , és akkor talán Úr Jézus nem”jöhetne” vissza , hogy Izraelt helyreállítsa! Mindenesetre, ahogyan azt az Igéből láthatjuk, közel fog járni a dolog megvalósításához!

     Persze nem “szőrszálhasogatásból” mondom, de ne állítsunk olyat, ami az Ige szerint nem úgy van.

    8. “legyszi ne linkeld be ide azt a bugyuta ervelest az osszeeskuves elmeletekben nem hivokrol, amit ilyenkor szoktal 🙂 annak ugyanis a veleje csak annyi, hogyha nem hiszel nekunk akkor hulye vagy. Nos, igy nem lehet ertelmes vitat folytatni semmirol.”

     Kedves Gero!
     Úgy látom, Téged sem fognak ellopni a magas intelligenciádért. Mi több, értelmes vitát is csak értelmes emberrel lehet folytatni …

     ” Mond meg legyszi, ha valoban letezik egy maroknyi osszeskuvo, akiket altalaban zsidoknak szoktak titulalni ezek az elmeletek, szovale zek a vilagiranyitoi, mirt engedtek meg a holocaustot? Miert engedtek meg Hitler amokfutasat?”

     Feltettél egy kérdést, engedd meg, hogy válaszoljak rá:
     Az általad “zsidóságnak” titulált fogalmat illenék tudni különválasztani:
     – valóban zsidókra és
     – cionistákra.
     A holokausztot a cionisták szervezték meg, és engedték meg Hitlernek (aki egyébként maga is cionista volt) az ámokfutást.
     Mindezt azért, hogy beáldozzák azokat a valóban zsidó embereket, (Isten választott népét) akik hűek voltak Isten törvényeihez, és talán pontosan ezért nem voltak jelentősen gazdagok.
     Ugyan akkor a “legyilkoltak vére árán,” és a ” valódi zsidóság bőrébe bújva – kárára” létre lehessen hozni egy második (zsidónak hazudott) Izrael államot, – de ezt már gazdag cionistákból – akiknek valójában nem sok közük van a zsidósághoz – de a legyilkoltak vére árán azt, mégis zsidónak lehet hazudni.
     És pont azért volt szükség összegyűjteni a gazdag cionistákat, mert a világuralmi törekvéseket csak lelketlenséggel, bűnnel, és pénzzel lehet megoldani.

     “Ha csakugyan letezne ilyen vilagiranyito testulet, akkor ti nem tudnatok rola …”
     – Akiknek van egy kis intelligenciájuk azok tudnak róla, …
     – Akiknek ettől kevesebb van (de valamennyi mégis van), azok minimum a saját bőrükön érzik ezt. (Te ezek közül melyik csoportba tartozol? …)

     “nem csodalkozom, h megis ilyen sokan hiszik, h letezik a lakossag majdnem fele, mert a gazdasagi vallsagok idejen mindig kell valami feketebarany, akikre ra lehet mutatni, h miattuk van a baj.”
     – Magad is elismered, hogy sokan hisznek az összeesküvés elméletekben. Ez pontosan azért van, mert az ellenünk való ” valós összeesküvéseket” a saját bőrükön érzik, úgy, mint ahogy ezt az imént már leírtam.
     – Ami pedig a “fekete bárány” elméletedet illeti, az csak a minimális intelligenciát nélkülözők megtévesztésének szerepét hivatott betölteni. (Csorda szellem alapján … egy hülye százat csinál – vagy hitet el alapon.)

     “A kutya nem hinne ezekben az elmeletekben, ha fellendules lenne es minimum felmillat keresnenek havonta az emberek?”
     – Ha az emberek minimum havi félmillát keresnének, akkor most nem lennének kiszolgáltatott helyzetben. Ebből adódóan “leuralni” sem lehetne őket.
     – És pont ez okból adódóan válnának okafogyottá az összeesküvés elméletek, és nem fordítva.

    9. Gero, megkérdezhetem mi a foglalkozásod (nem az esetleges végzettséged, hanem amit valójában teszel)?

    10. Gero médiafüggő válsága, a programozott történelem, világnézet, infó áram, oktatás kreált egyéniség szembekerült a valahol még benn létező kis Geroval. Egyrészt a lemálló valóságot hirdető érdekből kreált világba már nem mer teljesen támaszkodni, másrészt megjelent a kételkedés. ez az apró repedés a kreált rózsaszín világban, ahol minden kész, minden érv adott, mindenki egyet beszél. Kínos , ahogy elveszve még ragaszkodik olyan mélyen beültetett közhelyekhez, mint holokauszt, Hitler rossz, náci gonosz, mint egy süllyedő Atlantisz utolsó szirtjeihez..
     Igen kedves Gero, üdvözöllek puppettek között, hamarosan te is látod ez nem a te táncod volt.
     Szent Ágoston:
     Kételkedem, tehát vagyok (kb.1200 évvel a futtatott Descartes elött)

    11. Koszi, de a suttyó kis lealacsonyító válaszaitokat tartsátok meg magatoknak, értelmes vitát szeretnék folytatni Thea-val.

    12. Azért olyan nagyon ne add bunak a fejed Gero, mert én pl. értem, hogy mit akarsz mondani, es annak nagy részével egyet is értek. Egyedül csak azt nem latod még at, hogy mint ahogy Jézus utjat is egyengetnünk kell -> “Készitsétek az Urnak utjat, és egyengessétek meg az O ösvényeit” (Mt 3:3), ugyanezt kell tenniük a Satan embereinek is az o inkarnacioja, az Antikrisztus utja elott.
     Isten hatalmas ellenlabasa (a Satan) nem egy ügyetlen teremtmény szarvakkal es farokkal, hanem egy nagy méltosagu fejedelem, aki végtelenül ügyes és ravasz, és képes ra, hogy minden kinalkozo alkalmat, minden helyzetet, a maga hasznara és elonyére forditson . A hitetlenség es a düledezo hit roncsain allitja fel mestermuvét, az Antikrisztust. Olyan vallast fog létrehozni, amelynek nincs megvaltoja – ezt mar lathatjuk is, jo ideje. Egészséges gondolkodo férfiak es nok, nem viselkednének ugy, ha nem tartana oket fogva a gonosz. Tanult, értelmes es becsületes emberek leülnének-e ugy egy targyaloasztalhoz, hogy egyaltalan ne értsék meg egymas céljait, ha nem volnanak teljesen fertobe merültek es romlottak? Es vajon ki ülteti oket ezekbe a székekbe mit gondolsz?
     De Istennek hala, Jézus kereszthalala überel minden ördögi tervet. Isten a Satant e vilag fejedelmévé tette, es még nem tavolitotta el arrol a helyrol, bar elmozditasara Krisztus halala megadta a jogi alapot.
     Es mivel Isten minden idoszaknak hatart szabott, itt is érvényes, hogy “mindennek rendelt ideje van” (Préd 3:1), ezt pedig a Satan nem lépheti tul.

     (En azt hiszem jol értettem, hogy te nem azt irtad, hogy ” aki többet is lát a dolgok mögött, mint te, az hülye!”, hanem éppen ellenkezoleg: nekünk rovod fel, hogy mi téged nézünk hülyének, ha nem értesz velünk egyet. En biztos, hogy nem nézlek téged hülyének, mert értem, hogy mi miatt haborogsz, de amugy sem. Egyébként pedig, azt se gondold, hogy mi hivok, itt mindannyian ugyanazt a trombitat fujjuk. A gunyolodokra pedig ra se hederits 🙂 ).

    13. Ha mindenki fél millát keresne tényleg nem lennének népszerűek ezek az elméletek, mert nagyon kis kivételt eltekintve mindenki azzal lenne elfoglalva, hogyan lehetne mégtöbbet keresni, beindul a mohó masina 😉

    14. Ha már mindenki félmilliót keres, akkor valószínűleg már nagyon elinflálódott a pénz, és nem ér semmit.

    15. A józanul, logikusan felépítve gondolkodó emberek csoportját nevezik ma “összeesküvéselmélethívő” -nek,
     Ezt persze az “átlag” vagy “tömegember” számára nem is szükséges hangoztatni, hiszen az elmúlt évtizedek médiája eleve úgy kódolta az elméjét, hogy ha valaki nem a fővonalas imformációk igazságtartalmát fogadja el akkor nyilván bolond.

     Holocaust?
     Hitler anyai ágon zsidó volt (nagyanyja a bécsi Rotschild háznál dolgozott), gyakorlatilag egy Rotschild zabigyerek.
     A holocaust azaz “Égőáldozat” gyakorlatilag 5 fő célt szolgált:

     – hivatkozási alap Izrael államának létrehozásához
     – a túlságosan felhígult zsidóság megtisztítását illetve létszámának kívánatos mértékre csökkentését
     – egy folyamatos jóvátételi, “bűnbánati” kötelezettség a világ népei számára
     – háború és a holocaust káosza lehetővé tette hogy rengeteg egyén helyszínt, személyiséget cseréljen,
     és így számos elvileg elhunyt valójában új személyiséggel, többnyire már mint nem zsidó épült be számos nemzet soraiba, természetesen a megfelelő pozíciókba
     – és végül de nem utolsósorban – tömeges emberáldozat – mint az Úrnak (Moloch, Baál, ) bemutatott – a cél (világuralom) mértékével arányos égőáldozat

    16. Szia Gero!

     írod:
     ” Mond meg legyszi, ha valoban letezik egy maroknyi osszeskuvo, akiket altalaban zsidoknak szoktak titulalni ezek az elmeletek, szovale zek a vilagiranyitoi, mirt engedtek meg a holocaustot? Miert engedtek meg Hitler amokfutasat? Sztalinet? Putyint is ok iranyitjak? A kinai kommunista partot? Az eszakkoreai diktatort? Az irani vallasi vezetoket?”

     És, hogy mindezek miért voltak, vannak és lesznek az Úr visszajöveteléig?! Ime:
     5 Móz. 28,15 Ha pedig nem hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartsad és teljesítsed minden parancsolatát és rendelését, a melyeket én parancsolok ma néked: reád jőnek mind ez átkok, és megteljesednek rajtad:
     Átkozott leszesz a városban, és átkozott a mezőn. Átkozott lesz a te kosarad és a te sütő tekenőd. Átkozott lesz a te méhednek gyümölcse és a te földednek gyümölcse, a te teheneidnek fajzása és a te juhaidnak ellése. Átkozott leszesz bejöttödben, és átkozott leszesz kimentedben. Bocsát az Úr te reád átkot, bomlást és romlást mindenben, a mit kezdesz vagy cselekszel; mígnem eltöröltetel és mígnem gyorsasággal elveszesz a te cselekedeteidnek gonoszsága miatt, a melyekkel elhagytál engem. Hozzád ragasztja az Úr a döghalált, mígnem elemészt téged arról a földről, a melyre bemégy, hogy bírjad azt. Megver téged az Úr szárazbetegséggel hidegleléssel, gyulasztó és izzasztó betegséggel, aszálylyal, szárazsággal és ragyával; és üldöznek téged, mígnem elveszesz. Eged, a mely fejed felett van, rézzé, a föld pedig, a mely lábad alatt van, vassá válik. Az Úr eső helyett port és hamut ád a te földedre; az égből száll reád, mígnem elpusztulsz.
     Az Úr megszalaszt téged a te ellenségeid előtt; egy úton mégy ki ő reá, és hét úton futsz előtte, és a föld minden országának rettentésére leszel. És eledelévé lesz a te holttested az ég minden madarának és a föld vadainak, és nem lesz, a ki elűzze azokat. Megver téged az Isten Égyiptomnak fekélyével, és sülylyel, varral és viszketegséggel, a melyekből ki nem gyógyíttathatol. Megver téged az Úr tébolyodással, vaksággal és elme-zavarodással; És tapogatni fogsz délben, a mint tapogat a vak a setétségben; és szerencsétlen leszel a te útaidban, sőt elnyomott és kifosztott leszel minden időben, és nem lesz, a ki megszabadítson. Feleséget jegyzesz magadnak, de más férfi hál azzal; házat építesz, de nem lakol benne; szőlőt ültetsz, de nem veszed annak hasznát. A te ökröd szemed előtt vágatik le, és nem eszel abból; a te szamarad elragadtatik előled, és nem tér vissza hozzád; a te juhaid ellenségeidnek adatnak, és nem lesz, a ki megszabadítson. A te fiaid és leányaid más népnek adatnak, és a te szemeid néznek és epekednek utánok egész napon, és nem lesz erő a te kezedben. A te földednek gyümölcsét, és minden fáradságos szerzeményedet oly nép emészti fel, a melyet nem ismertél, sőt elnyomott és megnyomorított leszel minden időben. És megtébolyodol a látványtól, a melyet látni fognak a te szemeid. Megver téged az Úr gonosz kelésekkel a te térdeiden és czombjaidon, a melyekből ki nem gyógyíttathatol, talpadtól fogva a koponyádig. Az Úr elvisz téged és a te királyodat, a kit magad fölé emelsz, oly nép közé, a melyet nem ismertél sem te, sem a te atyáid; és szolgálni fogsz ott idegen isteneket: fát és követ. És iszonyattá, példabeszéddé és gúnynyá leszel minden népnél, a melyek közé elűz téged az Úr. ?Sok magot viszel ki a mezőre, de keveset takarsz be, mert felemészti azt a sáska. ? Szőlőket ültetsz és míveled azokat, de bort nem iszol, meg sem szeded, mert elemészti azokat a féreg. Olajfáid lesznek minden határodban, de nem kened magadat olajjal, mert olajfádnak gyümölcse lehull. ? Fiakat és leányokat nemzesz, de nem lesznek tiéid; mert fogságra jutnak. Minden fádat és földednek minden gyümölcsét megemészti a sáska. A jövevény, a ki közötted van, feljebb-feljebb emelkedik feletted, te pedig alább-alább szállasz. Ő fog néked kölcsönt adni, és nem te kölcsönzöl néki; ő fej lesz, te pedig fark leszel.
     És ez átkok mind reád szállanak, és üldöznek téged és megteljesednek rajtad, míglen elpusztulsz; mert nem hallgattál az Úrnak, a te Istenednek szavára, hogy megtartottad volna az ő parancsolatait és rendeléseit, a melyeket parancsolt néked;
     És rajtad lesznek jelül és csudául, és a te magodon mind örökké. A miatt, hogy nem szolgáltad az Urat, a te Istenedet örömmel és jó szívvel, mindennel bővölködvén: Szolgálod majd a te ellenségeidet, a kiket reád bocsát az Úr, éhen és szomjan, mezítelen és mindennek szűkiben; és vasigát vet a te nyakadra, míglen elpusztít téged.
     Hoz az Úr ellened népet meszszünnen, a földnek széléről, nem különben, a mint repül a sas; oly népet, a melynek nyelvét nem érted; Vad tekintetű népet, a mely nem tiszteli a vén embert, és a gyermeknek nem kedvez:
     És felemészti a te barmodnak tenyészését és a te földednek gyümölcsét, mígnem kipusztulsz; a mely nem hágy néked a te gabonádból, borodból, olajodból, és a te teheneidnek fajzásából, juhaidnak elléséből, mígnem kiveszít téged.
     És megszáll téged minden városodban, míglen leomolnak a te magas és erős kőfalaid, a melyekben bízol, minden te földeden: megszáll téged minden városodban, minden te földeden, a melyet az Úr, a te Istened ád néked.
     És megeszed a te méhednek gyümölcsét, a te fiaidnak és leányidnak húsát, a kiket ád néked az Úr, a te Istened – a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged.
     A te közötted való finnyás és igen kedvére nevekedett férfi is irígy szemmel tekint az ő atyjafiára, az ő szeretett feleségére és fiainak maradékrészére, a kik megmaradtak még. Hogy ne kelljen adnia azok közül senkinek az ő fiainak húsából, a mit eszik, mivelhogy semmi egyebe nem marad a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged minden városodban. A közötted való finnyás és kedvére nevekedett asszony (a ki meg se próbálta talpát a földre bocsátani az elkényesedés és finnyásság miatt) irígy szemmel tekint az ő szeretett férjére, fiára, leányára.
     Az ő mássa miatt, a mely elmegy tőle és gyermekei miatt, a kiket megszül; mert megeszi ezeket titkon, mikor mindenből kifogy, a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged a te városaidban.
     Hogyha meg nem tartod és nem teljesíted e törvény minden ígéjét, a melyek meg vannak írva e könyvben, hogy féljed e dicsőséges és rettenetes nevet, az Úrét, a te Istenedét: Csudálatosakká teszi az Úr a te csapásaidat, és a te magodnak csapásait: nagy és maradandó csapásokká, gonosz és maradandó betegségekké. És reád fordítja Égyiptomnak minden nyavalyáját, a melyektől irtóztál vala, és hozzád ragadnak azok. Mindazt a betegséget és mindazt a csapást is, a melyek nincsenek megírva e törvénynek könyvében, reád rakja az Úr, míglen kipusztulsz. És kevesen maradtok meg, a kik annak előtte oly sokan voltatok, mint az égnek csillagai; mivelhogy nem hallgattál az Úrnak, a te Istenednek szavára.
     És a miképen örvendezett az Úr rajtatok, hogy jót tett veletek és megsokasított titeket: akképen fog örvendezni az Úr rajtatok, hogy kiveszt és kipusztít titeket; és ki fogtok gyomláltatni arról a földről, a melyre te bemégy, hogy bírjad azt.
     És szétszór téged az Úr minden nép közé, a földnek egyik végétől a földnek másik végéig; és szolgálni fogsz ott idegen isteneket, a kiket sem te nem ismertél, sem a te atyáid: fát és követ.
     De e nemzetek között sem pihensz meg, és nem lesz a te talpadnak nyugodalma; mert rettegő szívet, epedő szemeket és sóvárgó lelket ád ott néked az Úr. És a te életed kétséges lesz majd előtted: és rettegni fogsz éjjel és nappal, és nem bízol életedben. Reggel azt mondod: Bárcsak estve volna! estve pedig azt mondod: Bárcsak reggel volna! – a te szívednek rettegései miatt, a melylyel rettegsz, és a te szemeidnek látása miatt, a melyet látsz. És visszavisz téged az Úr Égyiptomba hajókon, azon az úton, a melyről azt mondtam néked, hogy nem fogod azt többé meglátni! És áruljátok ott magatokat a ti ellenségeiteknek szolgákul és szolgálóleányokul, de nem lesz, a ki megvegyen.

     És a keresztényekről: 2 Tim. 3,12 De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak.

    17. +1
     Teljesen elmentek otthonról az itt kommentelők többségénél.
     Sajnos.

  2. Van egy konfliktus egyik oldalon áll a igazságtalanság másikon
   a uzsorás ezek konfliktusában , melyik oldalra is álljak ?
   Nekem egyik se tetszik !!!

  3. Ja! történelem! Írd már ide h. a legtöbb embert mégis Jézus (és a kereszténység) nevében küldték a túlvilágra.

   1. Inkább azt mond, hogy Jézusra hivatkozva! ( És legtöbbször a keresztényeket irtották! Ján. 16,2 A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.)

  4. Isteni küldetést teljesítek. Az Úr így szólt hozzám: ‘George, eredj és harcolj ezekkel a terroristákkal Afganisztánban!’. És így cselekedtem. Aztán az Úr megint így szólt: ‘George (Bush), eredj és vess véget az iraki zsarnokságnak!’ És így cselekedtem.”

 4. Miatyánk – Az Úr imádsága
  Az alábbi ima az Úr imádságának (közkeletű nevén Miatyánknak) egyfajta parafrázisa, saját szavaimmal való megfogalmazása, kiegészítése, személyessé tétele (vö. Mt 6,9-15.24-34; Róm 8,28; Zsid 1,3).
  Édes jó Atyánk, aki a mennyben lakozol, de mindenütt jelen vagy, és hallod az imánkat! Mindenhol tartsák szentnek és a legnagyobb tisztelettel illessék a te drága neved; valósuljon meg köztünk és jöjjön el mielőbb a maga teljességében a te országod; teljesüljön bennünk és körülöttünk a te akaratod olyan tökéletesen, ahogy az a mennyben történik! Add meg naponként, amire szükségünk van, és segíts hálás szívvel fogadnunk mindazt, amit adsz, tudva, hogy jó Apaként betöltöd az összes szükségletünket, és mindennel a javunkat szolgálod! Bocsásd meg a bűneinket – hiszen mi magunk csak a bűnben vagyunk igazán “jók” -, ahogy mi is megbocsátottunk mindenkinek, aki vétett ellenünk! Őrizz meg minket a kísértések közepette, adj szabadulást, győzelmet a gonosz támadásaival szemben, segíts tiszta és szent életet élnünk a te dicsőségedre! Mert öröktől fogva mindörökké a tiéd minden hatalom és dicsőség, a te szavad hozta létre és tartja fönn szüntelenül a mindenséget a te Fiad, a mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.
  Hargitai Róbert (www.hivo.hu)

  1. Székely Miatyánk

   Mi Atyánk! Ki a mennyekben vagy!
   Kitől jön élet és halál!
   Hívó szavunk Tehozzád szárnyal
   Vígaszra csak ott talál!
   Nagyobbak voltunk minden népnél,
   S ha meghalunk is, úgy halunk,
   Hogy az egész föld minden népe
   Megkönnyezi ravatalunk!

   A Te neved megszenteltessék!
   E nép mindig benned bízott…
   Te székely Isten! Félünk téged,
   Bár sújtva sújt az ostorod!
   Atyánk! Bár itt van a halálunk,
   Büszke lelkünk nem kesereg
   Bár sorsunk meg nem érdemeltük,
   Megszenteltessék a neved!

   Óh, jöjjön el a Te országod!
   Add, hogy még boldogok legyünk!
   Add, hogy még egyszer reánk nézzen
   A mi Szent Hargita hegyünk!
   Add, hogy még egyszer legyen boldog
   Székelyhon minden hű fia!
   Add, hogy még felvirradjon egyszer
   Ez a bús, gyászos éjszaka!

   A Te akaratod legyen meg!
   Hogyha már minket elhagytál,
   Ha fohászkodunk, már nem hallod
   A sorsunk egy hős halál,
   De engedd meg, hogy kis fiunknak,
   Kikért a szívünk vérezett,
   Virradjon Erdély hegyein
   Egy dicső székely kikelet!

   Ne vígy minket a kísértetbe!
   Ne higgyük, hogy hiába volt,
   Hogy annyi szörnyű ütközetben
   Mindig csak Székely vére folyt!
   Ne add, hogy Benned is csalódjunk!
   Ne add, hogy Ne higgyünk Neked…
   Nem lehet az Istenünk,
   Hogy cserbenhagytad népedet

   Tied lesz Hatalom, Dicsőség!
   Ki belénk oltád a hitet,
   Amely belénk, múltunkban bízó
   S, jövőnk szülő reményt vetett
   A mi lelkünk nemesebb, büszkébb,
   Merészebb, mint más népeké!
   Vállaljuk, ami lehetetlen
   Mert felnézünk a nap felé

   Tanuljatok, Ti földi népek!
   Érezzétek csak egyszer azt,
   Ami most elgyötört lelkünkből
   A sír szélén is reményt fakaszt!
   Érezzétek a Szent hitet
   Minden hű Székely szív dobog!
   Éteznétek!… s megértenétek.
   Hogy a Székely csak győzni fog!

   Győzünk! Ha nem mi: unokáink!
   Mi szépen, csendben meghalunk…
   Mert tudjuk: egyszer még felharsan
   Erdély szent hegyein dalunk!
   S bár mi szívünk szent keservével
   Egy jégvilágban megfagyunk,
   Hiszünk most… s hiszünk mindörökké!
   Ámen! Mi székelyek vagyunk!

   *************************************************

   Aranymiatyánk

   Virágszombaton este, Mária fiát kérdezte:
   Jövő héten mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz szenvedni?

   Virágvasárnapján, mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz szenvedni?
   Akkor, anyám, király leszek,
   A Jeruzsálemba bémejek.

   Hát Nagyhétfőn, mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz szenvedni?
   Akkor, anyám, beteg leszek
   A templomba nem mehetek.

   Hát Nagykedden, mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz szenvedni?
   Akkor, anyám, vándorolok,
   Az utcákon le s fel járok.

   Nagyszeredán, mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz szenvedni?
   Akkor, anyám, hamis Judás
   Éngem harminc pénzért elád.

   Nagycsütörtökön, mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz szenvedni?
   Anyám, Gecczemányi kertbe
   Felmejek az olajok hegyikbe.

   Jézus Geczemányi kertbe,
   Fenn az olajak hegyikbe
   Térgyenállval imádkozik
   Piros vérrel izzadozik.

   Nagypénteken, mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz szenvedni?
   Akkor, anyám, egy keresztre
   Fel leszek én majd feszítve.

   Ha a kereszt alatt leszek,
   Szent kezedvel el nem érhetsz,
   Szent kezedvel el nem érhetsz,
   Szűz ölödbe le nem tehetsz.

   Hát Nagyszombaton, mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz szenvedni?
   Akkor, anyám koporsómba,
   Bészálok a gyászos síromba.

   Húsvét napján, mit fogsz tenni,
   Szent fiam, mit fogsz művelni?
   Akkor, anyám feltámodak,
   Mennyországban uralkodak.

   Húsvét után ötven napra,
   Piros pünkösd hajnalára,
   Elküldöm a vigasztalót,
   A fehér színű galambot.

   Pünkösd után nyócvan napra,
   Nagyboldogasszony napjára,
   Felviszlek a mennyországba,
   A mennyei boldogságba.

   *****************************************

   HUN IMÁDSÁG

   MIATYÁNK ISTENÜNK
   BENNÜNK VAN ORSZÁGOD.
   ELŐTTÜNK SZENT NEVED
   TÖRVÉNY AKARATOD.

   MINDENNAPUNK GONDJÁT,
   MAGADON VISELED.
   BŰNEINKET MINT MI MÁSNAK,
   NEKÜNK ELENGEDED.

   TE KEZED VEZET
   KÍSÉRTÉSEKEN ÁT,
   S LEFEJTED RÓLUNK
   GONOSZNAK JÁROMÁT.

   TIÉD A NAGYVILÁG
   ÖSSZHATALMA, ÜDVE,
   MINDÖRÖKTŐL KEZDVE,
   LEGYEN MINDÖRÖKRE.

   /Kr.u. 410-460 keletkezett. Hun ezüstveretes szíjvégen rovásírással írva.
   A kijevi Nemzeti Múzeumban található./

   “A kijevi múzeumban őrzött Hun övvereten, szíjvégen levő rovásírásos ima
   gyönyörű. Nem tudom, hogy tudtok-e róla, hogy a szíjvégen talált rovásírásos
   szöveg megfejtésére Magyar rovásírás szakértőt – nyelvészt kértek fel!!!
   Előlünk mégis mindenáron eltitkolták, amíg lehetett.
   Istennek hála ma már nem lehet szinte semmit titokban tartani! Érdekesség,
   hogy az 1960-as évek elején szintén Kijevben ((=Kővár, amiről ma már tudjuk,
   hogy Árpád nagyapja Álmos őse Ügyek fejedelem alapította – építette
   szabír-magyar város híres szabír kovácsiparával. Ott készültek a csodálatos
   Magyar szablyák.))

   Régészeti feltárás során a Magyar hegyen találtak 9000 darab rovásírással
   teleírt pergamentet tökéletes állapotban!!!!
   A kutató régész Armatov akadémikus az egészet elküldte futárral a Magyar
   Tudományos Akadémiának úgy gondolván, hogy mi vagyunk a megfejtésében
   illetékesek!!! Őt száműzték Szibériába!!
   A 9000 darab pergament pedig szőrén, szálán eltűnt!!! Mai napig semmit nem
   tudni róla!!
   A finnugoristák hallgatnak (vagy lapítanak, mint az a bizonyos a fűben). Ma
   már kideríthetetlen, hogy megsemmisítették, vagy csak eltüntették, nem
   tudni. Talány kinek állt az érdekében????
   Óriási, pótolhatatlan veszteség, mert minden bizonnyal hatalmas és teljesen
   autentikus információs tömeg állna rendelkezésünkre, a HAZATÉRÉS vagy
   HONVISSZAFOGLALÁS előtti, alatti és utáni időkből. S még mennyi minden van,
   amit eltitkolnak, vagy éppen megsemmisítenek előlünk. Visszatérve az imához:
   gyönyörű!! Nemhiába mondták a Görögök, hogy a szkíták – hunok – avarok –
   magyarok tudnak a legszebben imádkozni ISTENÜKHÖZ!!!!”

  2. Az arámi Miatyánk

   Kozmosz Anyja-Atyja,
   Te teremtettél mindent,
   ami a Fényben mozog.
   Gyüjtsd egy pontba fényedet
   mibennünk!
   Teremtsd most meg
   egységed uralmát,
   hogy a Te Egy-Vágyad
   a miénkkel cselekedjék,
   miképpen minden fényben,
   akképpen minden alakban is!
   Minden nap add meg nekünk,
   amire szükségünk van
   kenyérben és szellemi látásban!
   Oldd ki hibáink szálait,
   melyek kötve tartanak minket,
   amiként mi is eloldozzuk
   azokat a kötelékeket,
   melyekkel másokat tartunk!
   Egyesítjük a Mennyet és a Földet.
   Teljesítjük igazi célunkat:
   a Szeretet hatalmát megcselekedni,
   amely korról korra megújul.
   Hittel és bizalommal megpecsételve
   egész lényünkkel megerősítjük mindezt.

   A Mén, Amely Ő, a Menny

   ************************************

   Somogyváry Gyula: Magyar miatyánk 1919-ben

   Van-e imádság, forróbb, könyörgőbb,
   mint a miénk most? – Kínok imája! –
   Nyisd meg Nagyúr a fellegek kárpitját
   s irgalmas szívvel, figyelmezz rája.
   Nincs annyi fűszál, libanoni lejtőn,
   mint ahány könnycsepp bús magyar
   szemekbe,
   hallgass meg kérünk, jaj, most az egyszer
   Miatyánk, ki vagy a mennyekbe’!
   Könyörgünk! Nézz ránk, hisz az nem lehet,
   hogy síró szóval pusztába kiáltsunk!
   Sok volt a vétkünk – nagy büszkeségünk.
   felhőkig járt az álmodásunk –
   de most bánattól gyötrötten mondjuk:
   Szenteltessék meg a Te neved!

   Végigvertél a borzalommal
   és mégis, most is széthúzunk, látod.
   Küldjed szívünkbe a szerelmes békét,
   jöjjön el végre a Te országod!…
   Ugye nem szórod szét ezt a népet,
   bujdosónak a nagy világba,
   hiszen Te hoztad Ázsiából
   s verted, de védted a pusztulástól
   ezer évig! Mondd csak: hiába… ?!

   Voltunk a véres védőbástyád
   s voltunk villámló ostorod,
   tégy velünk, ahogy megérdemeljük,
   legyen meg a Te akaratod!

   Küldjed szívünkbe a szerelmes békét,
   s küldd az erőt a rossz karunkba!
   Küldj halk esőt a földjeinkre
   S legyen gondod a barmainkra…!
   Önts enyhülést a lelkek tüzére,
   s tudsz: szeress! Ha kell: fenyíts!
   csak legyen béke, boldog megértés,
   miképpen menyben, úgy a földön is.

   Nézd: éhezünk, rongyokba járunk,
   nincsen koldusabb néped minálunk.
   Nézzed a gyermek éhező száját,
   asszonyainknak bús Kálváriáját,
   ha Te nem segítesz: elveszünk!
   Ó, add meg hát a napi kenyerünk…!

   Nagyúr! Vétekkel, igaz, megrakódtunk,
   gőgösek közt, bizony elsők voltunk,
   de most a házunk hamva van fejünkön
   s a bűnbánat megtépte köntösünket,
   Isten! Istenes szerelemmel
   bocsásd meg a mi vétkeinket…!

   Minket megvertél magyar-Isten
   és megverted az őseinket.
   De fiainknak minden más nép,
   felejtse el apái vétkét
   – sok számolatlan számadásunk –
   miképpen mi is megbocsátunk
   a mi ellenünk vétkezőknek…

   Torkunk rekedt a rimánkodástól…
   az ős magyar föld: merülő gálya.
   Jaj! Tedd a szent kezed föléje,
   oltalmazd meg, vigyázz rája
   és ne vigy minket a kísértésbe!

   A tenyereden, Isten-apánk
   hordod az ember-milliókat.
   Mi is elférünk békében ottan,
   csak vesd ki köztünk az árulókat!

   Nem kell minékünk más hódolása
   és nem vágyik a magyar sehová sem,
   csak engedj élni…tüzekbe nézni…
   tilinkószónál… mesét mesézni
   és szabadíts meg a gonosztól! – Ámen.

   1. Mi van? “Minket megvertél magyar-Isten
    és megverted az őseinket.”? – a magyaroknak külön Istenük van?
    Az egyetlen Isten a vilag Ura. O az univerzum Istene, nemcsak egyetlen nép Istene. Igy a teremtésrol szolo bibliai közlés elveti a nemzeti istenek gondolatat is. Mint ahogy nincs minden nemzetnek/ orszagnak külön napja, éppen igy nem lehet egy-egy külön isten mindegyik nép szamara.

    1. Szerintem meg ezek is megteszik imára .
     Olyan kevés maradt őseinktől a hosszú megszállás
     alatt .Ami még jelek szerint akár még tarthat is .
     De már nem sokáig.

  1. “ne vígy minket a kísértésbe”
   “Ne tegyél minket próbára”
   A új változat :

   ?ne engedd, hogy kísértésbe essünk?
   Ez így nem jó , mert így a urat a szabad
   akaratod megvonására kéred .

   1. Az a bizonyos szabad akarat, amirol mi hivok beszélünk kizarolag arrol szol, hogy az ember Isten, vagy a Satan mellett dönt-e… E ketto közötti döntésre kapta a szabad akaratat. (Ezen belül az élete aszerint alakul, hogy kinek engedelmeskedik).

    1. A szabad akarat egy adott helyzetben szabadon választhat két vagy több különböző lehetőség közül.
     Később a ember még sok mindenre rá döbben e törvénnyel kapcsolatban .
     De lényeg az hogy megtapasztalhatod döntésed következményeit , és nem azonnal jön a bünti .

     Bizony, bizony mondom néked, a mikor ifjabb valál, felövezéd magadat, és oda mégy vala, a hova akarád; mikor pedig megöregszel, kinyújtod a te kezedet és más övez fel téged, és oda visz, a hová nem akarod.

    2. Errol beszélek én is, viszont a valasztasa aszerint döl el, hogy kinek a vezetése alatt teszi ezt.
     [ Legközelebb pedig probald az Urat nagy “U” val irni t33, ha rola beszélsz, ugyanigy Istent es Jézust is… urakbol ugyanis nagyon sok van, de az Urbol csak egyetlen egy.( Erre “valahogy” nagyon allergias vagyok) ].

    3. Bocs nem a vezetés a lényeg , hanem hogy a próbák
     alatt te kiteljesedj és tanulj . És szereteted növeled .
     És amennyire tudsz légy hű .
     Én nem tudom most így urként érzem jó formát .
     De lehet hogy tévedek .

    4. Okay, de mi altal, helyesebben Ki altal tudsz kiteljesedni és tanulni ugy, hogy az, az Isten akarata szerinti legyen, igy hasznara legyen ugy neked, mint az embertarsaidnak, ha mar mellette döntöttél?
     Te pedig a magad pillanatnyi érzése szerint döntöd el, hogy az Urat kis vagy nagy kezdobetuvel irod-e? Nem csak lehet, de 100% biztos, hogy tévedsz.

    5. Róm. 8,13 Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a lélekkel megöldökölitek, éltek.

     írod:
     “Bocs nem a vezetés a lényeg , hanem hogy a próbák
     alatt te kiteljesedj és tanulj . És szereteted növeled .
     És amennyire tudsz légy hű .
     A szabad akarat egy adott helyzetben szabadon választhat két vagy több különböző lehetőség közül.
     Később a ember még sok mindenre rá döbben e törvénnyel kapcsolatban .
     De lényeg az hogy megtapasztalhatod döntésed következményeit , és nem azonnal jön a bünti .”

     ?Gal. 4,19 Gyermekeim! kiket ismét fájdalommal szűlök, míglen kiábrázolódik bennetek Krisztus.
     Júd. 1,4 Mert belopózkodtak valami emberek, a kik régen előre beírattak ezen ítéletre, istentelenek, kik a mi Istenünknek kegyelmét bujálkodásra fordítják, és az egyedüli Urat, az Istent, és a mi Urunkat, a Jézus Krisztust megtagadják.

     Lehetséges, hogy nem azonnal jön a bünti, de úgy néz ki, hogy jön. És a próbák alatti “saját kiteljesedésed” se igazán nyerő, mert itt azt mondja az Isten, hogy Krisztus képére kell elváltoznunk! A kettő mintha nem ugyanaz lenne! Persze, szabad akaratod van, választhatod az életet ( és akkor követed a Szent Lélek vezetését), vagy a halált ( akkor kiteljesedsz! Mert aki nem veszi fel a maga keresztjét naponként….)! A Bibliában én ezenkívül nem láttam más választást! Kiteljesedsz ( megtartod a magad életét, nem akarsz megváltozni Isten keze alatt)meghalsz! Meghalsz önmagadnak ( megtermed a Szent Lélek gyümölcseit, kiábrázolódik benned a Krisztus, elveszíted a magad életét) élsz ( megtalálod azt)!
     Szóval úgy néz ki, hogy vagy a testet követed, vagy a Szellemet!

     Meg tudja szabadítani az Úr a kegyeseket a kísértésekből, a gonoszokat pedig az ítélet napjára büntetésre fenntartani.
     Főképen pedig azokat, a kik a testet követvén, tisztátalan kívánságban járnak, és a hatalmasságot megvetik. Vakmerők, magoknak kedveskedők, a kik a méltóságokat káromolni nem rettegnek:…..

    6. Add meg a istennek ami az istené és a
     császárnak ami a császáré .Ki a első ebben
     párosításban .Istenek nem adhatok pénzt ,
     vagyont ,földi javakat csak a szeretett ami a
     lélek virága .
     És add meg a császárnak mi
     is jár neki ? Nézd végig a halhatatlan
     birodalmak bukását kik nem követik a
     bárány útját .
     A bárány vére a szeretett jellépe is .
     A bárány mikor a vérét ontja a
     szeretetét oltja .Ez a bárány útja .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend