Háborúk, Lázongó világ

A Pravda Putyint idézve jelenti, hogy Oroszország rakétákat telepít Kubába

Forrás: Infowars.com

A Pravdában megjelent cikk Vladimir Putyint idézve jelenti, hogy Oroszország stratégiai atomtöltetű rakétákat telepített Kubába, válaszul az Egyesült Államok erőfeszítéseire, hogy rakétavédelmi pajzsot építsen ki Kelet-Európában.

A cikk elmondja, hogy Oroszország célja újraéleszteni vietnámi, kubai és Seychelle szigeteki katonai jelenlétét.

2001-ben Vladimir Putyin bejelentette, hogy a szigeten felállított Lourdes rádióközpontot leállíttatta, ajándékul George W. Bush elnöknek, cserébe azért az ígéretért, hogy az USA soha nem fog rakétavédelmi rendszert üzembe helyezni Kelet-Európában.

A NATO égisze alatt Kelet-Európában folyó munkálatok és a már majdnem működőképes pajzs azt jelentik, hogy az USA nem tartotta be ígéretét.

?Oroszország betartotta a megállapodás minden részét. Sőt, még annál is többet. Nemcsak a kubai, de a vietnami Kamran-ban található központot is leállíttattam. Azért tettem, mert a szavamat adtam. Megtartottam az ígéretem. És az amerikaiak mit tettek? Az adott szó számukra nem jelent semmit. Nem titok, hogy az elmúlt évek során az USA védelmi zónát alakított ki Oroszország körül, aminek nemcsak Kelet-Európa, de a balti államok, Ukrajna és a Kaukázus is része. Erre egyetlen választ adhatunk: külföldi, de leginkább kubai katonai jelenlétünk aszimmetrikus kiterjesztését,? írja a Pravda.

?A kubai vezetés teljes beleegyezésével idén május 11-én országunk nemcsak a Lourdes-i központot indította újra, hanem a legmodernebb, mobil Oak-típusú nukleáris stratégiai rakétákat telepített a szigetre. Nem akarták barátságos módon rendezni a helyzetet, most lássuk, ezzel a lépéssel mit kezdenek,? tette hozzá Putyin.

A jelentés szerint Kuba, ahol a vezetés annak idején nem örült a rádióközpont leállításának, hozzájárult, hogy az oroszok rakétaállásokat alakítsanak ki kubai területen, a Kolumbiában található amerikai bázisok miatti aggodalmaik megnyugtatására.

Egyelőre nem tudni, hogy a Putyinnak tulajdonított szavakból mennyi igaz, mivel az eredeti Pravda cikken kívül sehol sem jelentek meg.

Az egykor a szovjet kommunista párt szócsövének számító lap sokat veszített presztízséből. Az online verziót a lap egykori újságírói szerkesztik, de a két verzió egymástól teljesen függetlenül működik.

Az orosz nukleáris infrastruktúra újraélesztésével kapcsolatos spekulációk akkor indultak be igazán, amikor arról reppentek fel hírek, hogy a kormány 5000 atombunkert épít Moszkva köré.

Illetékesek azzal magyarázták a lépést, hogy Moszkva egész lakosságának szeretnék biztosítani a lehetőséget, hogy támadás esetén perceken belül elérhessenek egy óvóhelyet.

Kína is óriási földalatti bunkereket épített, messze maga mögött hagyva az Egyesült Államokat, ahol a hidegháború alatt épült óvóhelyek ugyanabban az állapotban vannak, mint ?leszerelésük? idején.

Természetesen a mostani orosz lépés mindenkinek a 1962-es kubai rakétaválságot juttatja eszébe, amikor a világ nagyon közel került a III. Világháború kitöréséhez.

Tekintettel a Pravda cikkben olvasható Putyin idézetek súlyosságára, nem leszünk meglepve, ha napokon belül hivatalos nyilatkozatban tagadják majd hitelességüket.

Előző posztKövetkező poszt

29 hozzászólás

 1. Nem tudom figyelitek-e, már most micsoda szakadás van hívő és hívő között?!?!?? Mindenki jön a saját “elméletével”, élményeivel…. nem létezik, hogy nem lehet tudni az egyetlen igazságot! Akkor valaki “hibázik”…. itt bátran vállalom, hogy teljes békességem van és választ kaptam minden fontos dologra az idők jeleivel kapcsolatban….és nem kell már találgatnom és sötétségben gubbasztanom…. pont ez a szörnyű hogy az ördög még a kiválasztottak között is szakadást szít…és az egyik agyoncsapja a másikat, mert az nem szól nyelveken, és nem lát álmot, és nem prófétál…..holott teljes, kiegyensúlyozott életet él Jézussal, józanul….és nem szorul extra “ajándékokra”….. aki ezt teszi, nyugodtan énekeljen “dicsőítő” pop dalokat a gyüliben, ringassa magát, imádkozzon feltartott kézzel, élménnyel teljen be, szóljon “hablaty” nyelven, részesüljön kézrátételben, álmodja meg isten akaratát, prófétáljon saját élményeiről….tegye….. aztán megnézheti saját magát, hogy megy tönkre lelki élete…..

  1. ?A ki eszik, ne vesse meg azt, a ki nem eszik; és a ki nem eszik, ne kárhoztassa azt, a ki eszik. Mert az Isten befogadta. Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik. De meg fog állani, mert az Úr által képes, hogy megálljon. Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve. A ki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és a ki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. A ki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és a ki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek. Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk. Mert azért halt meg és támadott fel és elevenedett meg Krisztus, hogy mind holtakon mind élőkön uralkodjék. Te pedig miért kárhoztatod a te atyádfiát? avagy te is miért veted meg a te atyádfiát? Hiszen mindnyájan oda állunk majd a Krisztus ítélőszéke elé.? ? Rómabeliek 14:3-10

   1. Ha ezt a keresztény “tolerancia” nevében írod, akkor no comment…. igazad van, mindenki döntse el mi a jó és rossz….ma már mindenki megtalálja magának a tanítót, és az igét amivel igazolja saját magát…. ez megint csak az utolsó idők jele…. az embereknek viszket a fülük és keresnek maguknak tanítókat…. létezik más Jézus, más lélek, más evangélium? ma igen…de igazi csak egy van

   2. Talalo, es nagyon idevago idezet.
    Minden ember szemelyesen fog megallni az itelet napjan. Es mindenki a neki adatott vilagossag altal lesz megiteltetve.
    Nem egymassal kell foglalkoznunk, es farizeuskodnunk. A keresztenyek azt a parancsolatot kaptak, hogy hirdessek az evangeliumot mindenhol a vilagon. Pont.

    1. Kedves Sharky!

     Nem farizeuskodunk, és nem is törvénykezünk, csak szeretnénk felhívni a figyelmet rá, ” hogy mindannyian személyesen” fogunk az Úr előtt felelni, és megállni! És bizony mindnyájunknak személyesen az Úrat kell követnünk, mert ott se fogják Ádám mentegetőzését elfogadni, hogy :::” az asszony, akit mellém adtál, az adta nekem, arról a fáról, úgy evém…” Ugyan így azt se, hogy nekem XY mondta, hogy így vagy úgy kell tennem, vagy hogy ezt, meg ezt a dolgot kell igazságként elfogadnom!
     Te is tudod, hogy meg van írva: ” nem mindenki, aki azt mondja nekem, hogy Úram, Úram, megyen be a mennyek országába, hanem, csak aki az Én Mennyei Atyám akaratát cselekszi..” A Mennyei Atya akarata pedig, hogy (első kézből) higgyünk az Ő Fiában, a Jézus Krisztusban! És Istenben, és töltekezzünk be Szentlélekkel, stb.”
     Az is oké, hogy az a dolgunk, hogy hirdessük, az Evangéliumot, de ugye a teljeset!? ( egyébként meg, nem foglalkozunk egymással negatív értelemben! semmit nem kritikából, bántás céljából, vagy a másik ledegradálásáért mondunk!)

    1. Ez számomra egy teljes képzavar. Ha valaki hisz Jézusban, miért tesz fel olyan kérdést, hogy hol voltunk 35 ezer éve?
     Jézus azt mondta: “Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.” (János 5:46) Mózest és a Biblia többi könyvét olvasva pedig tudjuk, hogy a föld kb. 6000 éves.
     Ha érdekel a téma itt alaposan utána olvashatsz: http://evolutionfacts.com/Evolution-handbook/E-H-4a.htm
     🙂

    2. pfff… 😀
     kösz nincs szükségem forrásokra, tudom mit olvassak…. Jézusnak köze nincs a bibliához! ..számomra ennyi és hiába is akarnád az ellenkezőjét bizonygatni, esélytelen!

    3. Én általában örülni szoktam, ha valaki ajánl egy jó forrást vagy olvasnivalót. A fenti ráadásul nem is a Bibliáról, hanem a föld koráról szól, alapos és tudományos munka… Te tudod… vagy nem

 2. Barátkozzunk meg a gondolattal, hogy a nagy nyomorúság 3 és fél évét is itt kell végig élnünk, és közben szolgálnunk embertársaink felé. Ha mégsem így lenne, az csak hab a tortán. 🙂
  Ez a felkészülési lehetőség még mindig jobb, mint a sok langyi keresztény keserves csalódása, és hitehagyása a dolgok rosszra fordulása esetén.

  1. Dehogy kell… Isten mindig és mindenkor kivitte az övéit, “gyülekezetét” a nyomorból, pusztulásból, ítéletből…. (rólam azt mondják, keresztény vagyok, aki puhány és elakar innen “szökni”…. én meg azt mondom azokról, akik “végig akarják élni a nyomorúságot” hogy szadi-keresztények 🙂
   Aki itt marad, az a “kemény” zsidóság….. (persze ezalatt is jutnak hitre nem zsidó emberek…)

    1. Thea, amikor Jezus ezt mondta,akkor o nem a “Nagy nyomorusagot”ertette ez alatt,hanem amit egesz hivo eletunk soran vegig kell szenvednunk a hitetlenektol.Az uldoztetéseket,a megalaztatasokat,a félretételeket,a gunyolodasokat a gyulolkodéseket az oldokleseket (Zsolt 44:23; Rom 8:36),ahogyan Jezus is megmondta:”Ha gyulol titeket a vilag,tudjatok meg,hogy engem elobb gyulolt tinalatoknal”.Mindaz ami korulveszi a hivoket egesz foldi életukben,mindennek mondhato,csak bekesnek,oromtelinek nem amellett,hogy Krisztusban oromunk es bekességunk van.

   1. Róma majd 400 éven át irtotta a Keresztényeket. Észak Koreában, Kínában és a Közel-Keleten ma is gyilkolják a testvéreinket. Jánost kivéve Krisztus minden apostola mártírhalált halt, még Pál is. Isten mindig kivette az övéit, de gyakran a halál volt a kijárat az Isten Országába.

    Ezt olvastad már? “mások kínpadra vonattak, visszautasítván a szabadulást, hogy becsesebb feltámadásban részesüljenek. Mások pedig megcsúfoltatások és megostoroztatások próbáját állották ki, sőt még bilincseket és börtönt is; Megköveztettek, kínpróbát szenvedtek, szétfűrészeltettek, kardra hányattak, juhoknak és kecskéknek bőrében bujdostak, nélkülözve, nyomorgattatva, gyötörtetve, A kikre nem volt méltó e világ, bujdosva pusztákon és hegyeken, meg barlangokban és a földnek hasadékaiban.” Zsid. 11. Jó sok szadi van benne mi, Balázs? Pedig ez is a bibliában van, Pál írta a testvéreinkről. (Pál aki korábban maga is irtotta a testvéreinket. Ap Csel 9:1-2. Gal 1:13.)

    És ez ismerős? “Kicsoda szakaszt el minket a Krisztus szerelmétől? nyomorúság vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhség, vagy meztelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver-é? A mint megvan írva, hogy: Te éretted gyilkoltatunk minden napon; olybá tekintenek mint vágó juhokat.
    De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, a ki minket szeretett, Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.” Rom. 8. Nagy szadi-keresztény volt ez a Pál. Vagy lehet hogy neked van téves felfogásod a Kereszténységről.

    Ma nem kerül sokba Kereszténynek lenni. Hamarosan viszont igen.

    Hatalmas lesz a szakadás (aposztázis = hitehagyás) II Thesz. 2:3, amikor rengeteg félrevezetett keresztény a nagy nyomorúságban találja magát. Amikor nehézre fordul a helyzet, sokan meg fogják tagadni Jézust, mint Péter, mert el sem tudják képzelni, hogy ilyen helyzet előállhat, ezért nem is lesznek rá felkészülve.

    1. Kitol kerdezed Gabor,hogy “Ezt olvastad mar?”…, mert ha netan tolem,en ugyanezekrol irtam.

 3. Javítom:
  “Az utolsó időket illetőleg, ebben egyetértek, hogy titkos lesz, ( mi akik az utolsó 3 és fél évre tesszük az elragadtatást”,
  Az utolsó 3 és fél év előttire tesszük az elragadtatást, vagyis a nagy nyomorúság előtt közvetlenül.

  1. The church cannot save you, but Jesus and only Jesus can.
   “The thief cometh not, but for to steal, and to kill, and to destroy: I am come that they might have life, and that they might have it more abundantly.” – John 10:10

 4. Sokáig “keveregtem” az utolsó idők témakörében, annyi remek embertől olvastam, hallgattam előadást, igehirdetést… és mindegyikben volt valami, ami “sántított”…amire azt mondtam: “Uram, én nem vagyok szakavatott a témában, de ez és ez biztos, hogy nem lesz, nem úgy lesz, nem akkor lesz…” – egy benső békétlenség…. pedig az országunk hívő,átadott életű “legjobbjaitól” reméltem iránymutatást és sok-sok “ellentmondást” fedeztem fel köztük és már-már azt hittem ez a téma olyan durva, hogy nem is lehet még sejteni sem a lényegét…. MINDMÁIG:

  http://nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2012/08/az-utolso-idok-jelei-mp3.html

  Ha tehetitek hallgassátok meg Ittzés István nyug. evangélikus lelkész igehirdetését, ez az ember alázatosan kéri el mindig az isteni üzenetet, ezt meg is hallhatjátok!

  A témában több kérdésem már nincs, már csak a történések “vannak hátra”…..

  1. Kedves Balázs!

   Meghallgattam. Először nagyon megörültem neki. Valóban alázatos, kedves ember. Azután amikor az utolsó részt is meghallgattam , néhány dolgot nem értettem.
   Az rendben van, hogy azok a “tanítók”, akikről beszél, hogy a gyülekezet tagjaival saját magukat “Jézusnak, meg Istennek neveztetik” , az ördög fiai. Az is igaz, hogy nem mi parancsolunk Istennek, a Szentléleknek, sőt Úr Jézus se mond olyat, hogy “te használj engem”! Valóban nagyon, nagyon oda kell figyelni, mert rengeteg tévtanító jött a világba. Csakhogy, számomra az is tévtanító ( akármilyen alázatos is! Más egyházban is látunk “nagyon-nagyon alázatos szolgákat”!), aki azt tanítja, hogy “az Ige bizonyos részei hatályukat vesztették”! Aki ,úgymond azt mondja, hogy ez még áll, amaz meg már nem! ( Ráadásul XY -ra, meg YZ-re, mint fantasztikusan okos, bölcs, meg kitudja még milyen, hívő EMBEREKRE hivatkozik!) Persze, félre ne érts, nem vitatkozni akarok veled, sőt senkivel se, de én bizony hiszem az Igét, miszerint …Jézus Krisztus tegnap, ma, holnap és mindörökké ugyan az…! Továbbá azt is, hogy …átkozott bárki, aki más Evangyéliomot hirdet, azonkívül, amit mi hirdettünk néktek”…
   Meg azt is hiszem, hogy, ha bármi felesleges lett volna idővel, akkor arról az Úr Jézus elmondta volna , a Szentlélek által! Ráadásul úgy láttam, hogy az, hogy éppen mi a nem aktuális, az nem mindig állandó, és nem is mindig következetes.
   Pl.: értem itt azt, amikor mondja, hogy nem történhetnek olyanok, hogy valakinek Úr Jézus megjelenik, vagy elragadtatásba, látomásba esik. Ezt pedig magyarázza azzal, hogy Úr Jézus azt mondta, ..” hogy többé nem láttok..”, vagyis kizárt, hogy ilyesmi megtörténjen! Ezek szerint, a Jelenések könyve már nem Istentől való, sőt az Apostolok cselekedetei sem, Pál elragadtatásáról, stb. már ne is beszéljünk! ( Vagy ez még határeset?) Nekem soha nem volt ugyan ilyen élményem, de nem gondolom, hogy megszabhatnánk Istennek, hogy kinek milyen kegyelmeket adhat. Persze én azt mondom, hogy minden átélést, megtapasztalást a Szentlélek által, az Ige alapján kell megvizsgálni,( és nagyon meg kell vizsgálni!) de én ugye az egész Igét, mint Isten kijelentett, változatlan akaratát szemlélem, ami ma ugyanolyan aktuális, mint abban az időben volt, amikor leíratott. De a ti oldalatokon nem tudnám, hogy mi is a “hivatalos” álláspont az Ige jelenkori megbízhatóságával, érvényességével szemben! Az se igazán volt érthető a számomra, amikor elvárja a “nyegle” húszévestől, hogy rend legyen, és ne kérdőjelezze meg a “hivatalos” tanítást ( ami ugye nem az Ige teljessége!)! Számomra persze ez az Ige is érvényben van, hogy…” mindent megvizsgáljatok, és ami jó, megtartsátok!” De ezek szerint nálatok ez már szintén aktualitását vesztette. ( vagy esetleg, ez csak néhány “tévedhetetlen” ember kiváltsága?) Arról is beszél, hogy az az Ige se áll már, hogy ( mert nincs szükség rá (!), mivel ezek szerint nincsenek már hitetlenek, akiknek jelül lehetnének!) …” és azokat, akik hisznek, ezek a jelek követik: öröm, más nyelveken szólnak, betegekre vetik a kezüket, és azok meggyógyulnak, ….
   ( Itt valaki olyanra hivatkozik aki Kr.u. 200 környékén azt írta, hogy ” megszűntek a Szentlélek ajándékai…” Az észbe se jöhet, hogy a hívők, nem voltak olyan hívők !?
   Nem gondolom, ( a magam részéről)hogy a báránynak nincs felelőssége abban, ha kritika nélkül elfogad minden tanítást. Sőt számomra az alázat egyik jele, ha azt mondja, aki tanít, hogy” kedves testvérek, én is csak ember vagyok, és bár nagyon figyelek, hogy amit mondok, azt ne a saját gondolataimból mondjam, és imádkozok is érte , és kérem is Isten világosságát és kegyelmét, és a Szentlélek kenetét, de ti is vizsgáljátok meg, mert olyan időket élünk…..”
   Az utolsó időket illetőleg, ebben egyetértek, hogy titkos lesz, ( mi akik az utolsó 3 és fél évre tesszük az elragadtatást, egyebek között, a következő Igékre is alapozzuk: Jel.3/7,8,9,10 Kizárólag a Philadelphiai gyülekezetnek van megígérve, hogy …” én is megszabadítalak téged a kísértetnek idejéből, mely az egész világra következendő, hogy e föld lakosai megkísértessenek.”
   Csak azok lesznek elragadtatva akik “Szellemileg” ehhez a gyülekezethez tartoznak.Jel.:12/1-5 …..”Egy asszony,…..fejében 12 csillagoknak koronájok…..És ragadtaték annak fija Istenhez és az Ő székihez.
   Tudjuk, hogy mások ezt Izraelre és Úr Jézusra értik, de ez egy prófétai könyv ( Kr.u. 90 környékén íródott), ami az eljövendő dolgokra vonatkozik, nem pedig a megtörténtre. ( jöjj fel ide, megmutatom, amiknek meg kell lenniök!)
   Az asszony-Európa, (az Európai Unió zászlaján 12 csillag van, valószínűleg az utolsó ébredés Európában lesz ( természetesen tévedhetek), persze az elragadtatásban nem csak európai Philadelphiaiak lesznek!)szül fiat: az okos szüzek felébredtek, megtisztítják a lámpásaikat, mennek a vőlegény elé, aki éjfélkor( az éjszaka közepén) érkezik, elviszi a menyasszony gyülekezetet, bezáratík az ajtó, a többiek (akik nem vittek magukkal olajat, plusz későn is ébredtek fel) itt maradnak, a nagy nyomorúságban. A Szentlélek, ( aki eddig azt visszatartotta) elvétetik a földről a menyasszony gyülekezettel!( persze még van pár Ige ide, amire alapozzuk, de most, még nem gyűjtöttem ki)Persze az elragadtatás mikor-án az se változtat, ha az Ige Izraelről szól, és a zsidóból vált keresztényekről.
   Az Itt maradott hívők üldöztetése pedig megint csak köztudott. Sátán ekkor még nagyobb hatalmat kap. Csak életük árán mehetnek be a mennybe, de lefejezés előtt, még meg is kínoztatnak.
   Ami viszont a Lelkész úr által téves, hogy nem vallásos emberekről, hanem újjászületett hívőkről lesz szó! Akik nem engedték magukat Isten által megtisztítani, nem töltekeztek be Szentlélekkel.
   A Gyülekezetbe SOHA nem tartoztak a vallásos emberek! A Gyülekezetbe kizárólag újjászületett hívők tartoztak, és tartoznak! Azok soha nem tartoztak Krisztus Testébe, akik csak bejártak a gyülekezeti termekbe, templomokba, imaházakba, stb.! Még akkor se, ha egész életükben odajártak!
   Vagyis akkor lesz a nagy gond, amikor megtörténik az elragadtatás, és sokan akkor szembesülnek vele, hogy ők itt maradtak! Sokan ekkor elfordulnak Úr Jézustól, Istentől, és mennek a fenevadat szolgálni. ( akiknek végét ismerjük) Persze, lesz sok új megtérő is éppen amiatt.
   Szerintem érdemes lenne átgondolni a Szentlélek által, Isten és Úr Jézus előtt, előtt, az Ő világosságát kérve.

   1. Hááát nagyon sok amit írtál, nagyon sok a de…. mindenki szolgáltassa ki annak magát amit jónak lát…. én nem tudok és nem is fogok győzködni senkit…..
    Szerinted “aki nem engedi magát megtisztítani” és megtért ember, azt nem viszi el Jézus magával? Akkor az egész evangélium érvényét vesztette…Mindenki aki megtért, az Krisztus teste…és nem fogja itt hagyni, akármilyen nyomorult is legyen az…. egyedül az fog itt maradni, akit “nem ismer Jézus….”…. a nyelveken szóláson, “élményeken”, csodálatos gyógyulásoktól, Jézus jelenésektől meg “felfordul a gyomrom”… ha valaki annyira ragaszkodik ezekhez, ott valami baj van…..az ilyen emberekkel nehéz mit tenni…..

    1. Drága Balázs!

     Nem megbántani akartalak, meg senkit se! Meg kritizálási szándékom se volt! Én, az én világosságomat írtam le, természetesen nem várom el , hogy bárki is elfogadja. Mindenre értem, az én hozzászólásomra is, hogy áll az Ige, hogy mindent megpróbáljatok. Mindent az Ige fényében, a Szentlélek által.
     Az a helyzet, hogy rengeteg megtéretlen ember van a gyülekezetekben, szerte a világon. Olyanok, akikkel elmondatták a ” megtérő imát”, megígérték nekik az örök életet ( tulajdonképpen befogadták Jézus Krisztust a szívükbe, csak “köpnek Rá”)), de se a bűntől való elfordulást, se a megszentelődést, se semmit nem mondtak mást nekik. Sőt nem is érdekli őket. Ezek is várják az elragadtatást!
     És ezek nem a vallásosak!!!!!( ők nem tértek meg!)
     Ha bűnt követsz el, gondolom azonnal mész az Úrhoz bocsánatért, és kéred, hogy tisztítson meg a vérével, és szabadítson meg tőle, és tartson meg( ezek azok, akik hagyják magukat megtisztítani, amikor meglátják a bűnüket Isten világosságában, nem takargatják, nem csinálnak úgy, mintha ,hogy ha nem szólnak róla, akkor Isten talán észre se veszi!).
     Lehet hogy most elképedsz, de sokan vannak olyanok, akik így tesznek.
     Simán lopnak, trükköznek, paráználkodnak, házasságot törnek, …stb! És mivel, már úgy hozzá szoktak a bűnhöz, ezért lelkiismeret furdalásuk sincs ( vagy csak nem érdekli őket)! Nem rohannak bűnbánattal telt szívvel Istenhez, hogy …” jajj Úram mit tettem! jajj, jajj, bocsáss meg!…” ( pedig úgymond újjászületett keresztények, de az én látásom szerint, ha meg nem térnek bűneikből, ők nem lesznek ott az elragadtatásnál ( sőt a mennyben sem, szerintem!)! Persze, lehet, hogy nem látom jól, de most ez a világosságom.)
     Egyébként mindannyian nagyon nyomorultak vagyunk, és nagyon-nagyon-nagyon szükségünk van Istenre és Jézus Krisztusra, és a Szentlélekre! Az Ő (Jézus) áldozata nélkül, Isten megigazító és megtartó kegyelme nélkül mindannyian elvesznénk ! Azonnal!
     Amit a tévtanításról írtam, leírtam, és így is gondolom, hogy minden érvényes, ami a Bibliában írva van! Én ebben hiszek, ebből valóban nem adok lejjebb! Ami a Lelkész testvért illeti tudom, hogy szereti az Urat, és nincs kétségem ( az Ige szerint, a megtérés és a szeretet a legfontosabb!) afelől, hogy a mi Istenünk leginkább ezt fogja nézni bennünk, hogy mennyi szeretet van bennünk Urunk és Ő iránta, és egymás iránt, meg az emberek iránt. ( mert az Ige azt is mondja, hogy ….a hit, remény, szeretet, prófétálás , nyelveken szólás, stb. közül minden elmúlik , és végül a szeretet marad csak!)
     Azzal is tisztában vagyok, hogy nem tudatos megtévesztést csinál, hanem, mert így tanulta , és fél a tévelygéstől! Mondjuk az a legkevesebb, hogy én tudom, de Isten is tudja, és én hiszem, hogy bármikor világosságot ad adni bárkinek, aki kéri tőle!
     Én nem a jelenésekhez, jelekhez, csodákhoz ragaszkodom, hanem az Igéhez! És nem tartom magam jogosultnak, ahhoz, hogy megszabjam Istennek, hogy mit tehet, vagy mit nem!
     Egyébként Isten tudja, hogy szereted, és semmilyen ajándékot nem fog rád tukmálni, amit te nem akarsz. Soha, semmit. Én csak azért mondtam, hogy mindent vigyél imában Isten elé, és kérd tőle a világosságot minden dologban, hogy ne veszíts el semmilyen áldást se, amit Isten szeretne neked adni. És mert a testvérem vagy ,és szeretlek! De megint mondom, a mi Istenünk soha nem fog semmit rád erőltetni, mint ahogy egyikünkre se!
     És újra mondom, soha nem mondtam, hogy nekem, vagy bárkinek higgy!
     Csak az Úrnak! Mindenben!
     Ami az általad említett zenét illeti én pont úgy vagyok vele, ahogy te is. Számomra itt is az Ige a mérvadó, hogy minden a Szentlélek vezetésében, szépen, rendben,szeretetben történjen, hogy megláttassék közöttünk az Isten.
     És megint mondom, nem csaptalak agyon, nem volt semmilyen ilyen szándékom. Fentebb leírtam, hogy miért írtam. De kérlek, bocsáss meg nekem, ha az első levélben nem tudtam visszaadni teljesen azt, amit szerettem volna elmondani , és ezzel esetleg megbántottalak!

    2. De azért még ezt muszáj hozzá tennem: az okos szüzek nemcsak felébredtek, és megtisztították a lámpásaikat, ( mindent, amit megláttak magukban Isten világosságában, az Ige alapján a Szentlélek által, pl.: gőg, engedetlenség, világszeretete, irigység, felfuvalkodottság, kapzsiság, szeretetlenség, képmutatás, gyávaság, lustaság, aljasság, hisztizés, elégedetlenkedés, zúgolódás, vallásosság, tunyaság, stb, Isten elé vittek, és kérték a bocsánatát, szabadítását az Úr Jézus Krisztus kereszten elvégzett munkája alapján, és Isten megtartó kegyelmét!) hanem még vittek is magukkal tartalék olajat is( amely a Szentlélekkel való betöltekezést jelenti).
     Na már most, a buták, nem csak, hogy későn ébredtek, hanem olaj se volt náluk! Vagyis ezek is hívők voltak, hittek Jézus Krisztusban, de amíg lehetett még, nem zörgettek túlzottan, nem kértek, és nem is nagyon kerestek. Vagyis nem közvetlenül a Szentlélek Istent tették mesterré, és tanítóvá, aki Úr Jézusról tesz bizonyságot az Ige alapján, (és akiről maga az Úr mondta, hogy Ő megtanít bennünket mindenre, és abban maradjunk), hanem ráhagyatkoztak pásztorokra,tanítókra, dogmákra, papokra, lelkészekre stb. akik maguk se Istentől tanítottak voltak. ( félre ne értsd, nem azt akarom mondani , hogy ezek a szolgálatok, ha a Szentlélek kenete által vannak, és az Istennel és Úr Jézussal való mindennapi élőkapcsolatból táplálkoznak, akkor nem fontosak, de ha nem így van akkor csak holt betű, csak halott tan). És ezek az emberek, akiknek maguknak se volt világosságuk, elhitették velük, hogy ezek a dolgok, mint Szentlélek keresztség, Szentlélekkel való beteljesedés, Igeolvasás ( vannak egyházak, ahol “nem ajánlják, mert pap nélkül a hívő nem értheti meg!”) már nem aktuális. Meg azt is, hogy az Ige bizonyos részei is “lejártak”.
     Vagyis mire szegény buta szüzek rájöttek, hogy valami nem stimmel, addigra bezárták az ajtót, és ők kinn maradtak. ( az egy másik dolog, hogy az okos szüzek velük voltak, még azelőtt is, hogy elaludtak mindannyian, de őket látva az utóbbiak akkor még valószínűleg csak a fejüket csóválták )
     Persze, mint mondtam már egy párszor, ezek, csak az idők jeleinek a figyelése. Az csak egy dolog, hogy figyelünk, de nekünk azon kell lennünk, hogy mindig készen legyünk, mert nem biztos, hogy megérjük az elragadtatást, hiszen nem tudhatjuk, még azt sem, hogy holnap élünk-e még!
     Vannak sokan közülük, akik abban hisznek, hogy majd az üdvözíti őket, hogy valamely egyházhoz, felekezethez, gyülekezethez tartoznak. Mert ezt tanítják nekik, vagy mert a vezetők olyan fensőbbségesen viselkednek, hogy úgy gondolják, hogy ha “valahol, hát akkor itt van az Isten”, de olyan is van ahol meg is tiltják, hogy önállóan keressék az Igazságot, mondván, hogy ők csak “laikusok”, és nem értenek hozzá.
     Úgyhogy mire szegény buta szüzek odajártak olajért , addig megérkezett a vőlegény, és bezáratott az ajtó!

     De ahogy már írtam néhányszor, ezek csak az idők jeleinek a figyelése. A lényeg, hogy mindenkor készen legyünk, mer nem biztos, hogy megérjük, akár csak a holnapi napot is!

     Lehet, hogy kimerítettem már a témát, de ha valaki még tud hozzátenni, akkor várom!

  2. Hat tudod Balazs,en is olyan jo erzessel hallgattam Ittzes Istvan testvert,egeszen addig,amig meg nem hallottam azt a kijelentését,hogy a Biblianak egy bizonyos resze mar hatalyat vesztette.A fozokanal is megallt a kezembe(éppen fozes kozben hallgattam ot) es nem azert,mintha tole hallottam volna ezt eloszor,hanem azert lepodtem meg ezen,mert az egesz tanitasa(aprosagok kivetelével) a Bibliaban leirtak szerint valok voltak.Ha tudjuk,hogy a Szentiras minden egyes szava,minden idok,minden gyulekezetének szolnak,egeszen addig,amig az Ur Jezus el nem jon értunk,akkor azt ember meg nem masithatja,sem el nem vehet belole,sem hozza nem tehet.

   Amik pedig a karizmatikus gyulekezetekben folynak,azok valoban egy tragedia,megis oriasi bun volna azt mondani,hogy ma mar a szellemi ajandekok ervenyuket vesztettek,ill.nem kell gyakorolni azokat.Az 1Kor 12-ben olvashato szellemi ajandekok Isten ajandekai nekunk,ahogyan a szoban is benne van,es ha mi tagadjuk,hogy ezek ma mar nem élnek,akkor ezt az ajandekot utasitjuk vissza…A 31.versben még fel is vagyunk szolitva eképpen:”Igyekezzetek pedig a hasznosabb ajandékokra”…Még a nyelveken szolasrol is azt mondja az ige,hogy “Azért atyamfiai torekedjetek profétalasra,es a nyelveken szolast se tiltsatok”(1Kor 14:39).
   Amikor pedig eljon a teljesség,mindezek megszunnek,vagyis amikor az Urat szinrol-szinre lathatjuk majd,kozossegben lévén ovele.
   Ezeket az ajandekokat sohasem lehet a veluk valo visszaéles alapjan megitelni amint ez a karizmatikus gyulekezetekben tortenik.Borzalom,hogy mi megy ott.

   1. Aki pedig nem engedi magat megtiszitani,az az ember nincs megtérve:”Felele neki Jezus:Ha meg nem moslak teged,semmi kozod sincs enhozzam”(Jn 13:8b).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend