Készpénznélküli társadalom

A kanadaiak 70 százaléka készen áll a készpénznélküli társadalomra

Idők jelei: A készpénznélküli társadalom a szemünk előtt valósul meg. A modern technológiák segítségével ez ma már gyerekjáték. A kormányok és pénzpiaci testületek intézkedései a készpénz teljes megszüntetését célozzák, és teljes erővel folyik az új virtuális rendszer népszerűsítése is. Bár a digitális fizetés nyilvánvaló előnyökkel jár, eljön a nap, amikor a néhány kiegészítéssel bővített rendszer használatáért nagy árat kell majd fizetni: az ember szabadságát kérik cserébe.

Forrás: digitaljournal.com

A készpénznélküli társadalom kialakulása egyre elfogadottabb elképzelés Kanadában. A PayPal Canada megbízásából végzett felmérés szerint a kanadaiak 71 százalékának semmilyen fenntartása nincs a készpénz teljes megszűnésével kapcsolatban, ami 27 százalékos emelkedés 2011-hez képest.

Tulajdonképpen a lakosság egy része, 25 százalék, már most is gyakran napokig nem használ készpénzt.

?A kanadaiak törekvése a készpénz teljes megszűntetésére jelentőségteljes,? mondja Darrell MacMullin, a PayPal Canada ügyvezető igazgatója. ?Kanadában 2012 igazi fordulópont a digitális jövő szempontjából.?

Már több mint négy millió kanadai rendelkezik PayPal számlával, ami lehetővé teszi számukra a készpénz teljes mellőzését és helyette egy digitális pénztárcát használnak. A PayPal szolgáltatását emellett is nagyon sokan használják fizetésre és utalások fogadására, bankszámla, hitelkártya, okostelefon vagy számítógép használatával. A szolgáltatás bárhol és tulajdonképpen bármilyen eszközzel működik, amin van Internet hozzáférés.

A felmérés szerint a kanadaiak 56 százaléka hajlamos elfeledkezni arról, ha tartozik vagy tartoznak neki, kisebb összegek esetében, és inkább veszni hagyják az összeget, minthogy utánamenjenek.

A PayPal alkalmazás ?kifizetés kérése? funkciójával rendkívül egyszerűen lehet kérni egy tartozás kifizetését, akár egy baráttól vagy csoporttól. A ?pénzküldés? funkció pedig azok számára tökéletes megoldás, akik nem szeretnek tartozni. A megkérdezettek 54 százaléka azonnal visszafizeti apró-cseprő adósságait.

Kanadában a PayPal rendszeren belül barátoknak és családtagoknak ingyen lehet pénzt küldeni, amennyiben a PayPal fiókot bankszámláról finanszírozzuk.

A mobil eszközökről történő fizetés biztonságos is a PayPal rendszeren keresztül, mivel a PayPal nem tárol semmilyen pénzügyi adatot az ügyfelekről egyetlen eszközön sem és soha nem adja meg az ügyfél bankszámla számát a tranzakciók során. A rendszer biztonsága felgyorsíthatja elterjedését, mert a legtöbb embernek pont a virtuális, mobiltelefonos fizetés biztonságát illetően vannak kétségeik.

Az Ipsos Reid által, a közelmúltban végzett felmérés szerint az emberek 43 százaléka nem bízik abban, hogy a fizetésre használt mobiltelefonos alkalmazások képesek lennének adataik biztonságos kezelésére.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend