Járványok

A gyógyszer rezisztens mikrobák eddigi legveszélyesebb formája jelent meg Indiában

Forrás: NaturalNews

Ma már nem titok, hogy a gyógyszer rezisztens mikrobák egyre nagyobb számban és gyorsabb ütemben bukkannak fel és terjednek szerte a világon az antibiotikumok túlzott és helytelen használata miatt, a gyógyászatban és a mezőgazdaságban egyaránt. Most úgy tűnik, hogy ezeknek a rezisztens törzseknek a kialakulásáért felelős gének is elkezdtek terjedni, halálos gyilkossá változtatva az egyébként ártalmatlan betegségeket, mint mondjuk egy torokgyulladást is.

Az NDM-1, azaz Új Delhi metallo-beta-laktamáz-1 névre keresztelt gének, a plazmid nevű mobilis DNS molekulákkal utazva különböző baktériumokhoz próbálnak kapcsolódni. A végeredmény, hogy a baktérium parazitaszerű megszállásával a relatív ártalmatlan mikrobák is rendkívül fertőzővé és a legmodernebb antibiotikumokkal szemben is rezisztenssé válnak.

?A torokgyulladás vagy egy lehorzsolt térd is gyilkos betegséggé válhat,? mondta Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezérigazgatója, a közlemúltban ez ügyben Koppenhágában tartott megbeszélésen. ?A jelenség miatt egy csípőprotézis műtét, a szervátültetések, a kemoterápia vagy a koraszülöttek kezelése sokkal komplikáltabbá és túl veszélyessé válhat.?

A Bloomberg riportja szerint az NDM-1 és egyéb antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok terjedése olyan mértéket öltött, hogy már a probiotikumként vagy az emésztőrendszer mikroflórájaként ismert, hasznosnak tartott baktériumokat is érinti. Sajnos azonban, amíg az antibiotikumokat továbbra is a mostanihoz hasonló gondatlan módon használják, a helyzet csak romlani fog és egyre több korábban ártalmatlan fertőzés válhat halálos kimenetelű betegséggé.

?Ha az NDM-1 egyszer felüti a fejét a kórházainkban, semmit sem tehetünk megállítására,? mondja Donald E. Low, a torontói közegészségügyi laboratórium vezetője. ?Nagyobb pusztító erőt rejt magában, mint bármilyen más organizmus.?

Hogyan harcolhatunk az antibiotikumokkal szemben rezisztens szuper-baktériumokkal szemben

A problémával kapcsolatos tudatosság növelése és az antibiotikumokkal való visszaélés megszüntetése mellett jelenleg nem sokat tehetünk a gyógyszer rezisztencia terjedésének megakadályozására. Van azonban néhány egyszerű lépés, amit mindenki megtehet saját maga és családja védelmében.

Húsvásárlásnál próbáljunk természetes, nem pedig nagyüzemi körülmények között nevelt állatoktól származó terméket választani (ami Magyarországon kétszeres árat jelent, így sok ember számára megfizethetetlen), mivel a nagyüzemi állatokat agyon antibiotikumozzák.

Betegség esetén kerüljük az antibiotikum kúrát és próbáljunk alternatív módszerekhez, illetve a természetes antibiotikus hatású készítményekhez folyamodni. Ahelyett, hogy minden apró-cseprő fertőzésre antibiotikum szednénk, próbáljunk ügyelni egészségünk megőrzésére és immunrendszerünk erősítésére.

Hívjuk fel környezetünk figyelmét a túlzott antibiotikum használat veszélyeire. Sok ember egyszerűen nem tudja, mennyire visszaélnek manapság a mezőgazdaságban és a gyógyászatban az antibiotikumokkal és nem ismerik az alternatív megoldásokat.

A cikkhez használt források:

http://www.bloomberg.com

http://www.naturalnews.com/032111_fresh_meat_superbugs.html

http://www.naturalnews.com/033457_coriander_oil_superbugs.html

http://www.naturalnews.com

Előző posztKövetkező poszt

3 hozzászólás

 1. TV2, Tenyek 19.05 , hir: elefant cickany szuletett az allatkertben, az allat nem a cickany hanem az elefant tavoli rokona,….o rola beszeltek, felnot emberek, hir szerkeztok az esti hiradoban:

  http://www.google.hu/search?q=elefant+cickany&hl=hu&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aDG1T-W3MYXUtAbI-aHfAg&ved=0CGoQsAQ&biw=1280&bih=651

  Ez a cickany az elefant rokona? Oh c’mon man! Ezt meg egy zombi sem hiszi el vagy lehet, hogy megis ???
  “your grand grand grand grand grand grand grandfather was a rock” ha..ha..ha..ha..ha. 😀

  1. Beszéltek másról is? Mert nem néztem….

   Mindenről szó van…mekkora hasa van Alekosznak, ki a nyerő a Megasztárban, mi van a több évtizedes diploma munkákkal…. de arról nincs szó, hogy éppen milyen hátunk mögött aláírt szerződésekkel húzzák ki a talajt a lábunk alól….

   Szomorú, de az embereket nem érdekli más… meg is érdemli az emberiség……az evangélium? Ideje és divatja múlt…tegye mindenki és éljen úgy, ahogy jónak látja……
   legyen mit és miből tankolni, enni, inni, …. ha üres a családi kassza, akkor is el kell rohanni az újabb mobiltelefonért, mégha működik a régi, akkor is…..mi történt ma a facebookon, ki lájkol és ki nem ostoba, szánalmas, és undorító megosztásokat..valaki éppen a vacsoráját osztja meg a közösségi oldalon…. valaki azt hogy hol menőzik, melyik étteremben stb……. ki kivel hált éppen ma….
   szóval amíg megvan a hamis biztonságérzet, addig csinálhatnak velünk azt, amit csak akarnak…..

   De mikor bedől a gazdaság, az árak elszabadulnak, kiürülnek a boltok polcai, bezárnak az iskolák, a munkahelyek… megugrik a bűnözés….rájön szegény és gazdag, hogy amit összelejmolt évek, évtizedek során egy kalap …..-t sem ér, akkor mi marad? Csak a hit marad, már akinek és amilyen van…..és kiderül ki mire építi élete “házát”: homokra vagy sziklára (Jézus Krisztusra)…..

   Ahogyan Noé napjaiban történt,
   úgy lesz az Emberfia eljövetele is.
   Mert amiképpen azokban a napokban,
   az özönvíz előtt, ettek, ittak, házasodtak
   és férjhez mentek egészen addig a napig,
   amelyen Noé bement a bárkába, és semmit
   sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz,
   és mindnyájukat el nem sodorta,
   úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is.”
   Máté 24,37-40

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend