Podcastok

Kérdések és válaszok ? End Time Info Podcast

?Fenyegető jövendölés Damaszkusz ellen: Damaszkusz nem lesz többé város, rom és omladék lesz.? ? Ézsaiás 17:1

?Én mondom Círust pásztoromnak, és ő minden kívánságomat teljesíti, amikor azt mondja: Építsék föl Jeruzsálemet, és rakják le a templom alapját.? ? Ézsaiás 44:28

Ebben a podcastban Joseph és Johnny két olvasói kérdést vitatnak meg, a közel-keleti válsággal és a harmadik zsidó templom jelentőségével kapcsolatban. A kérdéseket továbbra is várjuk az itt megadott linkek bármelyikén!

Lejátszás (00:20:46p):

Javaslatok, kérdések a podcast adásokkal kapcsolatban

iTunes | Mobil podcast oldal | Letöltés (Jobb egérgomb) | Embed kód:

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. Szerintem azt a bizonyos véráldozat beszüntetését az állatvédelemre hivatkozva fogják majd megtenni. Legalább is bennem ez fogalmazódott meg.
  Legutóbb olvastam valami cikkben, hogy az egyik országban beszüntették a rituális állatvágást az állatvédelmi aktivisták nyomására.. És manapság már annyira védik az állatokat, hogy nagyobb büntetést kap valaki ha megrúg egy macskát, mint aki betör valahova és ellop valamit. Szóval aránytalan és igazságtalan ítéletek születnek.

 2. Egy magyar oldalon, nem lehetne mellőzni a podcast féle kifejezéseket?!?!?

  Tényleg annyira szegény a magyar nyelv, hogy idegenektől kell átvegyünk kifejezéseket, hogy megértessük magunkat?

  1. Egy magyar,
   Lehet nem én vagyok,…sőt nem én vagyok a leghitelesebb ebben a kérdésben, de mivel azt gondolom, hogy mindenkinek lehet véleménye, független attól, hogy mit és mennyit tanult vagy hogy menyire tud helyesen írni és beszélni akármilyen nyelven is,…elmondom az én véleményemet is.

   Pizza, pesto, spagetti, ragu, oli(í)va, stracciatella……csak hogy így hirtelen néhányat az olasz konyha területéről említsek,……de hogyan lehetne ezeket magyarosítani, japánosítani vagy angolosítani? Kell e egyáltalán magyarosítani ? OK, megfogtál az oliva szóval, mert ismert a magyar megfelelője, az olaj bogyó, de mi lesz a többivel?
   Egyébként a podcast kifejezés sem létezett ezelőtt 8-10 évvel, mert ebben az új digitalizált világba” született”.

   http://jovonezo.blogter.hu/2926/az_ev_szava_podcast

   http://hu.wikipedia.org/wiki/Podcasting

   Abban egyetértek, hogy óvni kell a magyar nyelvet, mint ahogy a többi nyelvet is, de bizonyos új szavak beáramlását nem lehet megakadályozni. Hogy a sok,
   új külföldi szavak miatt lassan eltűnik a szép, egyedi magyar nyelv?…nos, megnyugodhatsz,….már nincs annyi idő.

  2. A “Podcasting” szó az “iPod” és “broadcasting” szó összeolvadásából keletkezett. A podcasting lehetővé teszi hang- és videoanyagok közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott anyag újdonságait tartalmazó feedre (általában mp3 állományok). Forrás: Wikipedia

   Ha lenne rá magyar szó, szívesen használnám. Te ismersz ilyet?

  3. Látom egyeseknek vannak prioritásaik… nevezd akkor “csónak-adásnak” vagy “csónak-szórásnak”..sokkal értelmesebb.

   -The name iPod was proposed by Vinnie Chieco, a freelance copywriter. After Chieco saw a prototype, he thought of the movie 2001: A Space Odyssey and the phrase “Open the pod bay door, Hal!”, which refers to the white EVA Pods. (Wikipedia)

   -broadcast-ing – rádió(műsor)-adás(szórás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend