Podcastok

Podcast témák és kérdések

Sok kérdést kapunk az idők jeleivel kapcsolatban szóban és emailben egyaránt, ezért gondoltuk elindítunk egy posztot, amolyan nyitott vagy “off” fórum topikként, ahol kommentben várjuk kérdéseiteket, téma javaslataitokat a következő podcast epizódokhoz.
Miről szeretnétek hallani leginkább?
Előző posztKövetkező poszt

20 hozzászólás

 1. Azt kérdezném, hogy Jézus második eljövetele az látható lesz, vagy láthatatlan? Mert vannak olyan tanítások is, akik látható visszajövetelt vizionálnak. Akkor viszont, hogyan értelmezik a következő igéket?

  Zsidókhoz írt levél:
  26 Mert különben sokszor kellett volna szenvednie a világ teremtetése óta; így pedig csak egyszer jelent meg az időknek végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.
  27 (csak egyszer jelent meg)
  És miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet:
  28
  Azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, akik őt várják idvességökre.

  Szerintem ezek az igék kizárják a látható visszajövetelt. Mi a véleményetek?

 2. Kedves akárki!
  Vannak rossz napjaim és vannak még rosszabbak,…vannak dolgaim amire szintén nem vagyok büszke,….részben tehetek róla, részben nem, de én felvállalom magamat ilyennek amilyen vagyok, viszont sosem aspiráltam a Magyarország Köztársasági Elnökének posztjára. Valóban nem jártam magyar iskolába, mert így döntöttek a szüleim.
  Ha ez egyáltalán megvigasztal valakit, még egy kicsit szégyenlem is magamat ezért, bár Magyarországon az analfabetizmus: http://www.hir24.hu/belfold/2010/09/28/a-magyar-lakossag-tobb-mint-negyede-funkcionalis-analfabeta/ , tudom ez nem mentség,… ha cinikus lennék azt kérdeznem, mi itt a probléma? de nem vagyok, mert tudom, hogy ez egy nagyon komoly és egyben szomorú tény.
  Ezt el kellett mondanom, a többi vádra viszont nem kívánok reagálni, mert az már a vicc kategória, így az egyik szemem sír, a másik nevet.

  Igen, maradjunk podcast kérdéseknél.

 3. Kanku!Láttam mindkét filmet amit belinkeltél eszméletlenül jól felvázolja a new age veszélyét és,hogy mi is bújik meg a mélyén.Igen a New ageről kevés cikk jelent itt meg,jó lenne rola egy podcast.

  Thea!Minden tiszteletem a Tiéd,nagyon jó ez az oldal,sok embert megmentesz vele szerintem.

  Isten áldjon érte!:)

 4. Ötletek, Ajánlások!
  A meditálások és hasonlók, nagyon veszélyes dolgok, ezt a legtöbb ember nem tudja, mert természetesen nem nyilvános, de azt viszont pontosan tudja mindenki, itt a nyugati világba, hogy nem tudnak róla semmit, abszolute semmit. Csak amit mindenki tud, ülj le, lazulj el, gondolj erre, meg arra Ássatok le ennek a pogány, fekete mágia gyökerekkel rendelkező relative új őrületre, amíg nem késő,….a filmbe minden kiderül.
  Ennek a neve most NewAge…..ja!… és semmien entitás sem fog megmenteni minket, ez, bár ők is(andromedak, plejadok a Fiastyúkról, fénylények) a “gonosz titkos, mindent irányító kormányra” hívják fel a figyelmet, ne dőljetek be, csak MEGTÉVESZTÉS!

  http://keresztenyfilmek.com/bizonyitekok/509-a-meditacio-a-szemfenyvesztes-tudomanya.html

  http://keresztenyfilmek.com/bizonyitekok/506-new-age-uj-korszak.html

  1. Jézus negyven napon és negyven éjszakán át folyamatosan imádkozott és böjtölt. Elég mélyre leásott, a Te gondolatmeneted szerint Jézus pogány volt és fekete mágiával foglalkozott.
   Ha valamiről halvány fogalmad sincs, inkább ne szólj semmi, mert csak hülyét csinálsz magadból.
   Javasolnám az általános iskola alsó osztályainak újbóli elvégzését. Tanulj meg helyesen leírni egy értelmes magyar mondatot mielőtt hasonló, az értelmi képességeidet messze meghaladó témákhoz nyúlnál.
   Lejáratod ezt az oldalt, azt a benyomást kelted, hogy szélsőségesen idióta, bigott emberek írják és olvassák.

   “de azt viszont” -> “azt viszont”, vagy “de azt”
   “ássatok le … őrületre” -> “ássatok le .. őrületnek a mélyére”
   “a filmbe minden kiderül” -> “a filmben minden kiderül”
   “itt a nyugati világba” -> “itt a nyugati világban”
   “semmien” -> “semmilyen”

   Szaladj el a papodhoz és mondd el neki, hogy ma az ördög megkísértett a neten 🙂

   1. Nem ismerem Kankut, de az a benyomásom, hogy határon túli magyar lehet.

    Ismerek olyat, aki magyar családban született, de nem járhatott magyar iskolába ott ahol született, így hallás alapján tanulta a nyelvet.

    Ők nyilván románul, szlovákul, oroszul stb. tudnak helyesen írni, mert azt tanulták az iskolában.

    Én sem írok jól szlovénül, (bár beszélni tudok) mert hallás alapján tanultam. Szlovén barátaim még soha nem gúnyoltak a leveleim miatt, amiért hálás vagyok nekik.

    (Zárójelben jegyzem meg: “semmi” -> “semmit”)

    1. Nem a helyesíráson, hanem a bigott ostobaságon röhögtem. Zárójelben jegyzem meg, hogy elírás és helyesírási hibák között különbség van..

    2. Nem a helyesíráson, hanem a bigott ostobaságon röhögtem.
     Elég szomorú, hogy valakit, akinek az iq-ja 80 körül mozoghat és egy értelmes mondatot nem tud leírni alapból határon túli magyarnak tartasz.
     Nekem ez eszembe nem jutott volna..
     Sok barátom él a mai határokon túl. Érdekes módon mindannyian tudnak magyarul beszélni, írni. Volt olyan, aki első Magyarországi látogatása alkalmával bement a “mekibe” és kért szalmapityókát, de attól még nem lett hülye. Ellenben azzal, aki hét soron keresztül egyetlen érthető mondatot nem tud összehozni.
     Zárójelben jegyzem meg, hogy elírás és helyesírási hibák között különbség van..

 5. Szívesen olvasnék egy “túlélőkészlet a nehéz napokra” című összefoglalót. 🙂 Vajon hogyan élhetjük túl a ránk váró borzalmakat? Mi mindenre lesz szükségünk, ha elszabadul a pokol?

 6. Nagyon jó, hogy csinálod az oldalt, sokan olvassuk.
  1.) el kellene juttatni az oldal egy sablonos bemutatkozóját egy személyesen megszólító levélben több fontos személyhez: bogár lászló, boros imre, parlamenti emberek, egyetemi oktatók, média emberek, enigma a fixhd tv-n, egely györgy. Ezeknek az email címét, posta címét kellene összegyűjteni ehhez, kezdve a legfontosabb emberekkel és az email-ekkel.
  2.) Megoldásról is legyen szó. Például a 4. dimenziós Földön igenis dolgoznak az Androméda galaxisbeli társaink, az Andromeda Council tagjai. Alex Webre, az exopolitika megalapítója, az exopolitics.com -on beszél erről. Ezek olvasatában már teljesen más ezeket olvasni, mert van remény is!!!!! És megoldás is: meditálni kell, meditatív tudati állapotban kérni a külső civilizációkat, hogy segítsenek, vizualizálni az emberiség győzelmét és a globális tudati emelkedést (megvilágosodást, globális buddhásodást). Csak és kizárólag ez lesz a megoldás, semmi nemzeti, gazdasági, jogi, energetikai, mert önmagában az egó a probléma. A kabbalah is ezt tanítja (kabbalah.info, aish.com), az iszlám szufizmus, a keresztény miszticizmus, a hinduizmus azon belül főleg az advaita vedanta és a Lao Ce is, a kínai spirituális kultúra legnagyobb alakja.
  3.) Az exopolitka a világ végső megoldása, mert kiderül, hogy lehet egy globális civilizációt jól, pénzrendszer nélkül, abszolút külső és belső jólétben működtetni, teljesen kimászva az elménk dobozából.
  4.) Hogy továbbra is szerteágazó maradjon a profil, a helyi pénzekről (complementary currencies, Bernard Lietaer) és ingyen energiákról (zerofieldenergy a scribd-en) is írjál, kérünk!
  5.) Az emberi gyarlóság, a spirituális-ezoterikus, vallásos emberekben is meglévő egoizmus, önzőség amivel kezdeni tudunk, és az ilyen önismereti munka és ismeretek, az aktivizmus és a meditáció együtt hozza meg a gyümölcsét. Ehhez elég ide videókat beágyazni: aktivizmusról van, meditáció (Daubner Béla vimeo, Popper Péter).

  1. Azért óvatosan a 4. dimenziókkal, meg meditálással, meg buddhával meg az iyen dolgokkal 🙂 Akinek nem tűnt fel ez hála Istennek egy olyan oldal, ami próbál megmaradni az Ige, a Biblia mérlegén és nem eltérni se jobbra, se balra. Amint ezt észrevenném, többé nem lennék rendszeres olvasó. Egyetlen dolog amire itt felkaptam a fejem, hogy a 7 éves antikrisztusi korszak végére teszik az elragadtatás idejét, én inkább a kezdetére. (Engem mondhatnak “puhány kereszténynek, akkor ők a “szadisták” :). Még jó, hogy Jézus jelekről, “szülési fájdalmakról, vajúdásról beszél” így senki nem henceghet és lehet elbízakodottan tuti biztos a pontos időmeghatározás felől. Annyit tudhatunk, hogy nagyon közel járunk. Legyen bármikor, én örülni fogok!

   http://nyisdkiaszemed.cwahi.net

   1. Egyetértek. Amióta ezt az oldalt olvasom, azóta azt tapasztalom, hogy tiszta és világos bibliai (felekezeteken felülálló) elkötelezettség jellemzi. Az itt közölt cikkek és tanulmányok a bibliai próféciák tükrében irányítják figyelmünket a világ eseményeire, és Jézust, mint Megváltót emeli fel megoldásként. Remélem ez így is marad. ?És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.?

    Az elragadtatás idejéről talán érdemes lenne megint beszélni, mert a kommentekből gyakran látszik, hogy élénk vita alakul ebben a kérdésben. És bár ez valóban nem az üdvösség kérdése, mégis óriási különbséget tehet abban, hogy hogyan készülünk fel az előttünk álló időkre, mert ha a nagy nyomorúság előtt elragadtatunk, az összehasonlíthatatlanul más helyzetet teremt, mint ha azt végigcsináljuk.

    Nekem az eddig itt megjelentekből és abból, amit a Bibliából megértettem, úgy tűnik, hogy itt leszünk és rengeteg dolgunk lesz, több, mint talán a keresztényeknek valaha, mivel egyre nagyobb lesz a sötétség. ?És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.? Mt 24:14. Ki fogja hirdetni az evangéliumot ha mi keresztények eltűnünk?

 7. Én leginkább arról szeretnék hallani, hogy állítólag 2012 dec.21 vagy mikor egy nő elvonul egy templomba vagy hova hogy életet adhasson egy gyermeknek akit tisztel minden ember, állat és növény. Igaz ez? Ja és még arról szeretnék hallani, hogy mégis kb. mikor kezdődik az Antikrisztus 7 évnyi uralma és , hogyha rájöttök ki az feltétlenül jó lenne értesíteni az idokjelei.hu olvasóit.

 8. A Jelenések könyvében az egyik Antikrisztusról szóló versben az áll, hogy: azt is teszi mindenkivel, szegényekel, gazdagokkal, szabadokkal, szolgákkal……, hogy megbélyegzi őket a jobb kezükön vagy homlokukon, hogy enélkül a bélyeg nékül senki sem eladni, sem venni ne tudjon senki semmit.
  ergo- Készpénz nélküli társadalom.

  tehát ez azt jelenti, hogy a mai pénzrendszernek mindeképp összekell omlania? (átalakulnia)
  Ebből a versből én arra következtetnék, minha épp az antikrisztus hozná be ezt az uj fizető eszközt?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend