Világkormány

A Pentagon és Barack Obama szerint a kongresszus szerepe már csak hagyományőrzés

Forrás: Infowars.com

Igazi bizonyíték, hogy az Egyesült Államokat irányító katonai és ipari hatalmat már teljes mérték a külföldi központi bankok irányítják és a cél egy abszolút diktatúra felállítása.

A Pentagon teljes erejével a kárelhárításon dolgozik, miután tegnap előtt Leon Panetta, amerikai védelmi miniszter a szenátus fegyveres szolgálatokért felelős bizottsága előtti meghallgatáson megerősítette, hogy az Egyesült Államok kormánya teljes mértékben a nemzetközi hatalmi szerkezetek irányítása alatt áll és az ország törvényhozó szervezetei csupán haszontalan relikviák. (http://www.youtube.com/watch?v=5zNwOeyuG84)

A szerdai meghallgatások során Panetta és Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, pimaszul kijelentették, hogy felhatalmazásuk nem az amerikai alkotmányból ered és az Egyesült Államok az amerikai nép befolyása felett álló ENSZ és NATO alárendeltje és tőlük kapja utasításait.

?Sok időt töltünk az ENSZ, az Arab Liga és a NATO miatti aggodalmakkal és véleményem szerint túl keveset foglalkozunk az Egyesült Államok megválasztott képviselőivel. Gondolja, hogy a dolgok előrehaladtával konzultálni fog az Egyesült Államok kongresszusával?? – kérdezte Jeff Sessions szenátor Panettától.

A védelmi miniszter a következő választ adta: ?Célunk az lenne, hogy nemzetközi engedélyt keressünk. Megkeresnénk és informálnánk a kongresszust és eldöntenénk, hogyan a legcélszerűbb megközelíteni a helyzetet, függetlenül attól, hogy akarjuk-e a kongresszus engedélyét vagy sem.?

Sessions többszöri próbálkozása ellenére, hogy Panetta kimondja, az Egyesült Államokban a kongresszus döntései és határozatai előbbre valóak a NATO-hoz és ENSZ-hez hasonló szervezetek szavánál, Panetta továbbra is a nemzetközi testületek hatalmát dicsőítette.

?Számomra megdöbbentő elképzelés, hogy az Egyesült Államok katonai akcióinak jogi alapját egy nemzetközi szervezet biztosítsa,? mondta Sessions. ?Ez szerintem messze nem helyes. Ezeknek a szervezeteknek nincs törvényes felhatalmazása erre. Az Egyesült Államok hadseregének bevetésére a kongresszus, az elnök, a törvény és az alkotmány biztosítják a jogalapot.?

Panetta kijelentését a Pentagon megpróbálta megmagyarázni. ?A védelmi miniszter azt próbálta hangsúlyozni, hogy szükségünk van nemzetközi felhatalmazásra. Nem arról van szó, hogy egy nemzetközi testületnek adnánk át döntéshozói hatalmunkat,? nyilatkozta a védelmi minisztérium egyik illetékese a CNN-nek.

Ez azonban nem az első eset, hogy nemzetközi testületet helyeztek az USA kongresszusa és alkotmánya fölé.

Tavaly júniusban Barack Obama nyíltan hangot adott véleményének, miszerint nem tartja helyesnek, hogy az elnöknek engedélyt kell kérni Líbia megtámadásához a kongresszustól, kijelentve, hogy ?az alkotmányossági kérdéssel nem is kell foglalkoznom.?

A kongresszusi felhatalmazás hiányát azzal próbálta kimagyarázni, hogy John Boehner házelnöknek írt levelében kifejtette, a katonai akciót ?az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsa már jóváhagyta.?

A fenti két eset mutatja, hogy az Egyesült Államokat, az Európai Unió országaihoz hasonlóan, választás nélkül kijelölt nemzetközi bürokraták irányítják.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

  1. Úgy van! Ez is csak egy újabb üzenet a “birka” népnek,….miközben nektek egyre kevesebb jogaitok vannak, az államnak, a helyzetre való tekintettel, egyre nagyobb mozgástérre van szüksége és ebben senki sem fog minket megakadályozni, jobb ha elfogadjátok,…ez van és kész. Az emberek 2-3 napig beszélnek róla, aztán belenyugodnak és feledésbe merül az egész,….a belenyugvás egyenlő az elfogadással…, pont egy ilyen reakcióra vár az elit, így néhány hét alatt be is lehet terjeszteni egy új törvénytervezetet ami szerint, nem lesz már szükség a kongresszus jóváhagyására hadászati kérdésekben.
    Nagyon felgyorsultak az események, az egyszer biztos…., valamiért nagy a sietség…valamiért szabad kezet követel magának az amerikai harci gépezet 🙁

    De ne csüggedjünk, vannak MÉG jó dolgok is a világban (a becsukot szem és a fülhallgató kötelező!)
    http://www.youtube.com/watch?v=INkLVwtIr_I&feature=fvwrel 🙂

  2. Végül is igazuk van, minek erőlködjenek azon, hogy elfedjék a diktatúra látszatát. Hamarosan úgy is befog következni a világkormány szerintük, akkor minek foglalkozzanak még mindíg azzal, hogy ezt hogy tartsák titokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend