Gazdasági válság, Világkormány

Olaszország új Bilderberg vezetője

Forrás: The New American

Monti ismerteti kormánya tagjait

Olaszország új miniszterelnöke, Mario Monti, aki kritikusai szerint államcsínnyel vette át a hatalmat Olaszországban, a globális elit prominens tagja, a szó legszorosabb értelmében. Nem egy, hanem két befolyásos elit szervezetnek, a titokzatos Bildergerg csoportnak és a David Rockefeller féle Trilaterális Tanácsnak is tagja.

A ?Szuper Marionak? csúfolt Monti emellett a világ egyik legbefolyásosabb pénzintézetének, a Goldman Sachs-nak a nemzetközi tanácsadója.

Amikor az olasz kormány a gazdasági szakadék mélyére zuhant, miután az ország állampapírjainak hozama tarthatatlan magasságokba emelkedett, Silvio Berlusconi a lemondás mellett döntött. Giorgio Napolitano, olasz elnök néhány napon belül felkérte Montit a kormányalakításra.

November 16-án az új miniszterelnök, aki az ország ?gazdasági minisztere? is lesz egyben, nyilvánosságra hozta az egytől egyig bankárokból, technokratákból és ügyvédekből álló leendő kormány tagjainak névsorát. A tervezett reformok ismertetését követően a szavazás nélkül kijelölt Monti-csapat hivatalba lépéséről bizalmi szavazással döntöttek.

Egyes olasz pártok támogatják, míg mások ellenzik az új vezetést. Berlusconi pártjának hűséges tagjai egy bankárok és az Európai Unió által megtervezett államcsínyről beszélnek.

?Berlusconi elmozdítása egy igazi ?olasz meló? volt,? nyilatkozta Roberto Maroni, korábbi belügyminiszter.

Monti: Egy igazi bennfentes

A Bilderberg csoport hivatalos weboldalán a ?szervezőbizottság? tagjaként feltüntetett Monti kritikusai szerint a bankár tökéletes a szerepre. A többek között Monti segítségével szerveződő csoport a világ legbefolyásosabb egyéneit tömöríti magába: média mágnásokat, királyi családok tagjait, katonai vezetőket, vezető bankárokat, országfőket, fontos cégek vezetőit és sok más kulcsfontosságú személyt.

Monti emellett a Trilaterális Bizottság európai ágának elnöke is. A szintén titkosnak számító csoport sem szűkölködik befolyásos elit tagokban. David Rockefeller, a hírhedt bankár eredetileg az Észak-Amerika, Európa és Japán közötti szorosabb együttműködés érdekében alapította 1973-ban. ?Egyesek azt feltételezik, hogy mi egy titkos összeesküvés része vagyunk, amely az Egyesült Államok érdekei ellen dolgozik, ?internacionalistának? nevezve engem és családomat, akik egy szorosabban integrált globális politikai és gazdasági szerkezet létrehozásáért szövetkeznek másokkal. Hívhatjuk egységes világnak,? írta Rockefeller 2002-ben készült önéletrajzában. ?Ha ez a vád, bűnös vagyok és ezt büszkén vállalom.?

Monti több kisebb, a szorosabb integrációt és a globalizációt népszerűsítő szerveződés tagja még. Régóta támogatja egy európai gazdasági kormány felállítását és nagyobb beleszólást adna Brüsszelnek a társadalmat szabályozó törvények megalkotásába.

A mentőterv

?Őszinte meggyőződésem, hogy országom képes megbirkózni ezzel a nehéz helyzettel,? nyilatkozta a napokban Monti. Egy biztos, segítségben nem lesz hiánya.

Az Európai Központi Bank, bár csendesen, de kijelentette, hogy mindent megtesz a tékozló olasz kormány megmentéséért. A Bloomberg híre szerint az EKB elkezdte az olasz kötvények nagymennyiségű felvásárlását a héten.

?Nincsenek igazi vásárlók,? nyilatkozta Mohit Kumar, a Deutsche Bank európai kamatstratégiai vezetője a hírcsatornának. Az elemzők szerint az EKB lépés célja az új olasz kormány és kormányfő iránti bizalom megalapozása.

Monti első feladata kemény új adók bevezetése lesz, amivel reményei szerint elnyerheti az EU uralkodóinak elismerését. Az új adókat komoly megszorítások követik majd. Monti kijelentette, hogy a növekedés serkentése lesz elsőszámú célja, ami figyelembe véve a tervezett adóemeléseket nem lesz könnyű feladat.

?Remélem, hogy jó kormányzással hozzájárulhatunk a politikai erők megnyugvásához és erősebb kohéziójához,? mondta Monti az Unió vezetői előtt.

Az olasz kormány több ezermilliárd eurós adósságban úszik, ami messze meghaladja az ország GDP-jének 100%-át, a piac pedig úgy tűnik nem hajlandó több pénzt kölcsönözni az országnak az EU noszogatása, garanciái és tetemes hozamok nélkül.

Az EU és az eurózóna támogatói mindent megtesznek, hogy elkerüljék kormányközi hatalmuk és valutájuk összeomlását. Olaszország, az eurózóna harmadik legnagyobb gazdasága azonban a legtöbb szakértő szerint túl nagy falat a kimentésre, még a kialakuló diktatórikus mechanizmus számára is, melynek elsődleges feladata jelenleg a csődbe ment kormányok és bankok megmentése az adófizetők pénzéből.

A 2013-ban esedékes következő hivatalos választásokig Monti-nak van néhány éve, hogy valóra váltsa reformterveit, bár Olaszországban sokan a választások azonnali kiírását akarják.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. hat igen…a vilaghatalomra toro elit dolgozik kemenyen.:(
    gorogorszag a kezukben,olaszorszag a kezukben….europa 3.legnagyobb gazdasaga,es megsem tudnak megelni.vajon miert?
    nemsokara (vagy maris) az o kezukben leszunk mi is!!+szerintem Merkel is bildenberges!:))nagyon gaz!uzletemberek veszik at az orszagok feletti iranyitast…majd ok megmondjak mi a jo a nepnek,a poor nepnek…ok meg tejben vajban (aranyban) uszkalnak…..hova jutott ez a vilag….nincs messze a veg!aztan ha atvettek a hatalmat az egesz foldon egyszer csak valami csoda folytan hirtelen vege lesz a valsagnak…a megmaradt 5 billio ember meg becsippelve visszaallhat a ratracebe…de at kell elni a poklot az emberisegnek, hogy utana ertekelni tudja a jot a szeretetet es az osszetartast…na mindegy oldalakat lehetne irni errol!:))szomoru, hogy idaig jutottunk!de tartsatok ki!lesz ez meg igy se!!!!szep napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend