Add tovább

Háborúk
november 24, 2011 Feltöltötte:Thea 840

Az USA és az Arab Liga repüléstilalmi zónát akar bevezetni Szíria felett

Forrás: Infowars.com

A Kuvaitból érkező hírek arra engednek következtetni, hogy bizonyos arab államok, az USA logisztikai támogatásával, repüléstilalmi zónát akarnak bevezetni Szíria felett, egyre valószínűbbé téve a Bashar al-Assad által vezetett kormány megdöntését célzó „humanitárius akciónak” feltüntetett támadást.

„Magas európai körökből származó források elmondták, hogy a repüléstilalmi zóna kivitelezését arab vadászrepülők és török katonai gépek hajtanák végre az USA logisztikai támogatásával, miután az Arab Liga meghozta az erre vonatkozó döntést, amelynek része a szíriai civil lakosság védelme,” jelentette az Albawaba a kuvaiti RaiDaily hírcsatornát idézve. Az Ynetnews, a legolvasottabb izraeli napilap szintén közölte a hírt.

A szír haderők azonnali megbénítását célzó, 24-óra alatt végrehajtandó terv megtiltaná a „szír harci járművek, tankok, tüzérségi és személyszállító járművek mozgását is.”

A szír ellenzéki erők többször kérték már a repüléstilalmi zóna bevezetését az ország légtere felett, de a múlt hónapban a NATO elvetette ennek lehetőségét. Rick Perry, a republikánusok elnökjelöltje szintén a repüléstilalmi zóna bevezetését követelte az Obama kormánytól, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok ne várjon a NATO áldására az ügyben.

„Amennyiben Európa és a nyugat elkötelezte magát egy Szíria elleni légitámadás elindítása mellett, minden szem Oroszországra és Kínára tapad, akik többször is egyértelművé tették, hogy semmilyen jellegű beavatkozást nem fognak tolerálni Szíria ügyeibe. Természetesen a legfontosabb ismeretlen az egyenletben Irán, amely kijelentette, hogy Szíria bármilyen mértékű megszállására azonnali és komoly válasz várható részükről,” írja a Zerohedge.

A pénteken szíriai vizekre érkező orosz hadihajók megjelenésével egyre erősödött az ellenséges hangulat. Az orosz lépés célja nyilván egy NATO vezette támadás megakadályozása Szíria ellen.

Ahogyan arról néhány napja írtunk:

Oroszország támogatása nélkül Szíria szinte teljesen védtelen lenne egy NATO támadással szemben.

„Nem látok olyan akadályt, ami pusztán katonai természetű lenne. Szíria nem képes védekezni a nyugati rendszerek ellen… de kockázatosabb akció lenne, mint Líbia esetében. Kemény katonai akcióra lehet számítani,” jegyezte meg Jean Rannou, a francia légierő korábbi parancsnoka.

Miközben a NATO erők saját állampolgáraik elleni erőszakkal vádolják a szír kormányt, mások a kialakult polgárháborús helyzetet okolják a vérontásokért. Ahogyan azt Líbia esetében is láthattuk, a vadászrepülőket vezető és vállról indítható rakétákkal harcoló lázadókat a fővonalas média következetesen „tüntetőknek” nevezte, rendszeresen az olvasókba sulykolva a „békés tüntetők” elleni atrocitásokról általuk festett képet, a repüléstilalmi zóna bevezetése és a bombázások megkezdése előtti napokban.

A Líbia elleni támadás előkészítéséhez hasonlóan, ahol a bombázást szintén „humanitárius közbelépésnek” minősítették, a NATO erők megpróbálják ördögi színben feltüntetni Assad kormányát, miközben az ellenzék hasonló támadásait elfelejtik megemlíteni, mint például a 20 biztonsági rendőrt megölő illetve megsebesítő támadást a szír légierő bázisán a múlt héten.

Ezeket olvastad már?

Kövess minket

Az Idők Jelei szívesen fogadja a tiszteletteljes, értelmes hozzászólásokat, amelyek hasznos információkat, bibliai összefüggéseket tartalmaznak az adott poszttal kapcsolatban, hiszen az oldal egyik legfontosabb célja az idők jeleinek figyelése, amire csak együtt lehetünk képesek hatékonyan. A lekezelő, ellenséges vagy személyeskedő hozzászólásokat törölni fogjuk.
A posztok alatti kommentek célja nem személyes naplók megjelentetése, bármilyen jellegű propaganda terjesztése vagy teológiai és egyéb viták lefolytatása. Az ilyen összetett témákhoz és hosszabb párbeszédekhez a fórum vagy kluboldal használata ajánlott.
A csupa nagybetűvel írt (online kiabálás) hozzászólásokat töröljük.
Az itt megjelenő hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal készítőinek nézeteit.
Add Comment Register

Hozzászólás (Néhány perc késleltetéssel jelenik meg az oldalon)

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>