Lázongó világ

Londoni zavargások

Forrás: Infowars.com

Ezek a fiatalok nem a rendszer ellen tüntető forradalmárok. Ha azok volnának, a Downing Street, a parlament vagy a Buckingham palota előtt tüntetnének, ehelyett azonban egyszerű magánemberek otthonait és boltjait gyújtják fel és műszaki cikkeket vagy minőségi ruhákat árusító üzletekben fosztogatnak.

Miután több hír is érkezett arról, hogy az angol rendőrség képtelen megfékezni az egyre több londoni kerületre és más városra átterjedő fosztogatásokat, a hatóságok a hadsereg bevetését és kijárási tilalom bevezetését esetleg szükségállapot elrendelését fontolgatják.

A BBC kétszer is hírt adott arról, hogy a hadsereg készen áll a bevetésre és, hogy a hatóságok bármilyen opciót lehetségesnek tartanak.

Theresa May, belügyminiszter is megerősítette, hogy a kormány a ?hadsereg bevetését fontolgatja, hogy támogatást nyújtsanak a rendőrségnek.? A kijárási tilalom elrendelésének lehetőségét is tárgyalják.

?A rendőrség páncélozott járműveket is bevetett, hogy megtisztítsa az utcákat és véget vessen az elmúlt idők legkomolyabb lázongásának,? írja a Guardian.

?Az elmúlt évszázad során egyetlen alkalomról sem tudok, hogy Anglia területén kijárási tilalmat kellett volna elrendelni. Nem lenne egyszerű kivitelezni. Nem azt mondom, hogy ez a megoldás, de mindenesetre ezt az eshetőséget is meg kell vizsgálnunk,? nyilatkozta Diane Abbott, a munkáspárt egyik képviselője a BBC-nek.

A London szegényebb negyedeiben kitört lázongások mára több nagyvárosra is átterjedtek, köztük Bristolra, Nottinghamre és Manchesterre.

Semmi kétség nincs affelől, hogy a zavargók többsége egy tönkrement társadalom ?terméke?, nihilista fiatalok, akiket cseppet sem érdekelnek a politikai sérelmek. Figyelmük középpontjában a kaotikus helyzet kihasználása áll, mellesleg pedig megragadják az alkalmat, hogy alaposan kitombolják magukat. Ez a viselkedés biztosítja azt, hogy a közvélemény bármilyen javasolt intézkedést feltétel nélkül elfogadjon majd, még akkor is, ha az történetesen a szükségállapot bevezetése lesz.

Ezek a fiatalok nem a rendszer ellen tüntető forradalmárok. Ha azok volnának, a Downing Street, a parlament vagy a Buckingham palota előtt tüntetnének, ehelyett azonban egyszerű magánemberek otthonait és boltjait gyújtják fel és műszaki cikkeket vagy minőségi ruhákat árusító üzletekben fosztogatnak.

Vasárnap, a zavargások kirobbanásakor, London Tottenham negyedében arra panaszkodtak a helybeliek, hogy ?a rendőrség semmit nem tesz a zavargók megfékezésére, hagyva, hogy azt tegyenek, amit akarnak.? Szemtanuk szerint ez a tendencia három napon keresztül nem változott, amiből arra lehet következtetni, hogy a rendőrök parancsot kaphattak, hogy bizonyos esetekben ne lépjenek közbe és ne tartóztassák le a fosztogatókat.

A tüntetések és lázongások széleskörű elterjedéséről több cikkben is beszéltünk a múlt év során. Említettük, hogy a kemény megszorító intézkedések hatására a szegényebb rétegek az utcára fognak menni, hiszen nincs vesztenivalójuk, ha elveszítik a kormány által addig biztosított megszokott segélyeket.

Egy dologban biztosak lehetünk, a brit kormány teljes mértékben ki fogja használni a zavargások hatására kialakult hangulatot, hogy még keményebb kontrollt, még több megfigyelést és még totalitáriusabb rendőrállamot vezessen be. Ezeknek a zavargásoknak egyetlen eredménye lesz: az emberek méltányosnak fogják tartani a kormány intézkedéseit, legyenek azok bármilyen kemények vagy diktatórikusak. Az intézkedések megerősítése és alátámasztása érdekében a média pedig ontja magából a fosztogatásokról, gyújtogatásról és a kaotikus állapotokról készült felvételeket.

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. I have one of our sisters are right there, and only a few days ago he wrote to pray Londonért. He said that there is no peace in their vicinity.

 2. Nekem az egyik kedves testvérnőm pont ott van, és alig pár órája írt, hogy imádkozzunk Londonért. Mondta, hogy ott a közelükben sincs nyugalom.

 3. "When people die because of the fear and expectation of those that are followed by those of the earth"

  1. It is my experience, there really is not very clear to people that we wait upon them. More. When they find out, you will fear and trembling, but many will not survive it either. These disturbances and anxieties about them is nothing. So what if they find out that the change progresses, fewer and fewer people left to live, so much so that even a tenth of the population may fall as well …

 4. Oh yes, it still made me think of it this straight: "The Whirlwind of looting, fear of the Firestorm." : (

 5. ja igen, még ez jutott eszembe egyből erről az egészről:

  “A whirlwind of looting, a firestorm of fear.” 🙁

  1. “Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek”

   1. Úgy tapasztalom, valójában még nem nagyon vannak tisztában az emberek, hogy mi vár reájuk. Még. Amikor rájönnek, akkor lesz majd félelem és reszketés, de sokan nem fogják megérni ezt sem.
    Ezek a zavargások és a miattuk érzett aggodalom semmiség.
    Akkor mi lesz, ha rájönnek, hogy a változás előrehaladtával egyre kevesebb ember számára marad élettér, annyira, hogy a népesség akár a tizedére is visszaeshet…

 6. mixed feelings about it. the one hand, I hate when my city is like this happen, and probably hard for urgent action, as now the majority of Londoners. but somehow I feel that this will inevitably develops a rich-poor gap, the structure of civilization, etc.. due. Either way, I wonder when the focus moves to the symptomatic treatments to "cure", that is when they start pedzegetni what is the root of all this, what they ran away when the human race. probably never … : /

 7. vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. egyrészt utálnám ha a városomban is ilyen történne és valószínűleg hasonlóan kemény fellépést sürgetnék, mint most a londoniak többsége. ugyanakkor valahogy úgy érzem hogy mindez törvényszerűen alakul ki a gazdag-szegény közti szakadékok, a civilizációs berendezkedés stb. miatt.

  akárhogy is, kíváncsi vagyok mikor tér át a figyelem a tüneti kezelésekről a “gyógyításra”, vagyis mikor kezdik el pedzegetni, mi is a gyökere ennek az egésznek, mikor mit rontott el az emberiség. valószínűleg soha… :/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend