Gazdasági válság

Wal-Mart: Vásárlóinknak egyre kevesebb pénze van

Forrás: Money.cnn.com

A Wal-Mart legtöbb vásárlójának hamarabb elfogy a pénze, mint egy évvel ezelőtt, leginkább az egyre emelkedő üzemanyagárak miatt, amit az áruházlánc-óriás növekvő aggodalommal vesz tudomásul, nyilatkozta Mike Duke, a Wal-Mart elnök-vezérigazgatója múlt hét szerdán.

?Azt tapasztaljuk, hogy a vásárlókra egyre nagyobb nyomás nehezedik,? mondta Duke a New Yorki fórumon. ?Egyértelmű, hogy az emelkedő üzemanyagárak hatását látjuk.?

A Wal-mart vásárlóinak nagy része fizetéstől fizetésig él, és nagybevásárlásaikat a hónap elejére időzítik, amikor fizetésüket kézhez kapják.

?Az tapasztaljuk, hogy mostanában rövidebb idő alatt érnek a pénzük végére,? magyarázta Duke. ?A hónapvégi forgalom egyre kisebb, ami komoly aggodalomra ad okot.?

A Wal-Martot az Egyesült Államok gazdasági és fogyasztói barométerének tekintik, hiszen Amerika szerte átlag 140 millió ember vásárol üzleteiben minden héten.

Ebből kiindulva Mike Duke szerint a gazdasági válság korántsem ért véget, inkább tovább mélyült.

Az emelkedő élelmiszerárak miatt a Wal-Mart is kénytelen bizonyos, főleg friss termék árát emelni, miközben megpróbálják más termékek, mint például az elektronikai cikkek árának csökkentésével kompenzálni a tendenciát.

A Wal-Mart forgalma most már hét egymást követő hónapja folyamatosan csökken.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend