Természeti katasztrófák

Természeti katasztrófák 2010-ben

Forrás: Yahoo News

A haiti földrengés valamint a pakisztáni és kínai áradások miatt 2010 kivételes év volt a természeti katasztrófák szempontjából. 2010-ben összesen 295 ezer ember veszítette el életét természeti katasztrófában, a károkért a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója, a Munich Re által kifizetett összegek pedig 130 milliárd dollárra rúgnak.

?Az időjárással összefüggő természeti katasztrófák és hőmérsékletrekordok magas száma, globálisan és helyi viszonylatban is, a klímaváltozás fokozódását jelzik,? áll a Munich Re jelentésében.

Utoljára 1983-ban halt meg ennyi ember természeti katasztrófában, amikor Etiópiában 300.000 ember veszítette el életét az éhínység miatt, mondta el Gerd Henghuber az AFP-nek.

A tavalyi év folyamán 950 természeti csapást jegyeztek fel, ami második helyezést jelent az 1980 óta eltelt időben ezen a szomorú listán. Az elmúlt tíz év során egy évre átlagosan 785 természeti katasztrófa jutott.

A gazdasági veszteségeket nézve, a kifizetett biztosítási összegek elérték a 37 milliárd dollárt, így 2010 a hat legköltségesebb évek egyike volt a biztosítótársaságok számára.

?2010 megmutatta, hogy milyen kockázatokkal kell számoljunk. Számos erős földrengés volt és a hurrikánszezon sem volt eseménytelen,? nyilatkozta Torsten Jeworrek, a cég vezérigazgatója.

Természetesen az elvesztett emberéletek szempontjából a Haiti földrengés volt a legpusztítóbb, hiszen 222.570 ember lelte halálát a katasztrófában. Az oroszországi hőhullámokban és erdőtüzekben összesen mintegy 56 ezer ember veszítette életét, míg az áprilisi kínai földrengésben 2700-an, a pakisztáni áradásokban 1760-an, a kínai áradásokban pedig 1470-en haltak meg.

Bár a haiti földrengés óriási emberáldozatokkal járt, a biztosítási ipar számára nem jelentett nagy kiadást, hiszen a főleg szegények lakta környékeken nem sok ember engedhette meg magának, hogy biztosítást kössön.

A 2010-es chilei földrengés

Ugyanakkor az egy hónappal később bekövetkezett chilei földrengés az év legköltségesebb természeti csapása volt, melyben az anyagi veszteség 30 milliárd dollárra, a biztosítók által kifizetett összegek pedig 8 milliárd dollárra rúgtak.

A biztosítási ipar számára a második legköltségesebb természeti katasztrófa az új-zélandot sújtó földrengéssorozat volt, ami 3,3 milliárd dollárba került a biztosítótársaságoknak, de szerencsére nem járt emberáldozattal.

A természeti katasztrófák globális eloszlása ?hasonlít az előző évek adataihoz,? mondta a Munich de képviselője.

Az amerikai kontinens szenvedte el a legtöbb, szám szerint 365 katasztrófát, míg Ázsiában 310-et, Európában 120-at, Afrikában 90-et, Ausztráliában és Óceániában pedig 65-öt jegyeztek fel.

2009-et, összesen 900 ?destruktív természeti vészhelyzetével? és 60 milliárd dolláros veszteséggel nyugodt évként tartják számon. Körülbelül 11 ezer ember veszítette életét, ami jóval az átlagos 77 ezer alatt van.

A múlt hónapban egy másik jelentős viszontbiztosító, a Swiss Re is közzétette 2010-es adatait, amely szerint a természeti katasztrófák okozta károkért globálisan 222 milliárd dollárt fizettek ki, ami az előző évi kifizetések háromszorosa.

?És lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.? (Máté 24:7)

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. én nem hallgatok emberekre,csak Istenre,a Bibliára,mert a Biblia Isten Igéje,minden egyes szava Isten ajkáról származik és Isten vigyáz az igéjére!!!!
  Sajnos nem értitek,hogy amikről ti beszéltetek,az már mind megtörtént,csak jóakaratúan figyelmeztettelek Benneteket,de hiába!!!!Azt sem értitek,hogy ezáltal úgy viselkedtek.mint akik azt mondják”hiszem, ha látom”,de ahhoz nem kell hit.mert az bizonyosság!!!!
  Isten megváltozott volna????Nem hiszem!!!!”Isten,ma,holnap,örökké ugyanaz”
  Ha Noénak és Ninivének megjelentette,akkor ez most sincs másképp,csak gondosan oda kell figyelni!!!!A Biblia sok helyen írja “legyetek éberek és józanok”,ez pedig azt jelenti,hogy gondosan és legfőképpen alázatos szívvel
  tanulmányozzátok a Bibliát!!!!
  Aki nem így tesz,ahhoz Krisztus valóban éjjeli tolvajként jön el,pedig ő nem tolvaj,
  azért jön,hogy elpusztítsa,Mert igen jól tudjátok ti magatok,hogy az Úrnak Napja,úgy jő el ,mint a tolvaj éjjel. Mert amikor azt gondolják béke és biztonság,hirtelen veszedelem jön rájok,mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra és semmiképpen meg nem menekednek”Thesszalonikaibeliekhez írt első levél 5-ik fejezetének a második és 3-ik verseiben!!!!

  1. Imre, térjünk vissza erre, május 22.-én. Nincs már olyan messze az.

   Ha pedig nem tudnánk visszatérni rá, mert bekövetkezik, amit a film jósol, annál jobb. Szívesebben lennék én is az Úrral.

  2. Én is Bibliának hiszek:

   Jelenések 1:7 ezt mondja: Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még a kik őt által szegezték is;” tehát látni fogjuk.

   Az ezeréves királyság alatt Jézus köztünk fog élni. Ez lenne számodra Isten királysága a földön? Elég szomorú. Szerintem Isten ennél jobb dolgokkal készül számunkra:
   Ézsaiás 11 fejezete ezt írja a millenium:
   “6 És lakozik a farkas a báránynyal, és a párducz a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek őrzi azokat; 9 Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén, mert teljes lészen a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják.”

   Csak úgy kíváncsiságból megkérdem ki volt az Antikrisztus?

   az Úrnak Napja,úgy jő el ,mint a tolvaj éjjel

   tovább kellene olvasnod a szöveget…

   ” De ti, atyámfiai, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módra lephetne meg titeket.” (I. Thes. 5:4)

 2. Ez így igaz,azt éljük most és már 23.-ik éve véget ért Jézus 1000 éves királysága és a Sátán megkötözése,most vannak a Nagy Nyomorúság utolsó napjai és Sátán teljes hatalommal pusztít,mert Isten megadta neki,mert 114 nap múlva jön az Ítélet Napja,az Úr Napja!!!!

 3. http://www.youtube.com/watch?v=Nfhl18np1bo
  “Mert készakarva nem tudják azt,hogy egek régtől fogva voltak, és föld,

  mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;

  Amelyek által az akkori világ? vízzel elboríttatván elveszett:

  A mostani egek pedig és a föld ugyanazon szó által megkíméltettek,

  tűznek tartatván fenn,az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára”

  Péter második levele 3.-ik rész 6-7 verseiben!!!!

  1. II Thes. 2

   1. Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,
   2. Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.
   3. Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
   4. A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.

   Tehát először az antikrisztusnak kell megjelenni, és uralkodni az újjáépített jeruzsálemi templomban, és csak azután jön vissza Jézus. De a templomhoz még hozzá sem fogtak és az antikrisztus sem jelent meg, így szinte kizárt a 2011 májusi időpont, mint ahogy 2012 is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend