Elmélkedések

Oprah Golden Globe győzelme és a siker

Bevallom, az elmúlt napokban nem volt lehetőségem nyomon követni a híreket, így szerencsére vagy sem, de fogalmam sincs, hogy a magyar vagy egyéb politikusok éppen miről vitatkoznak, de azért annyi időm akadt, hogy néhány perc erejéig megnyissam a Facebookot és beleolvassak egy-két ott posztolt hírbe. Így tudtam meg, hogy most volt a Golden Globe díjátadó, ahol is Oprah Winfrey megkapta a Cecil B. DeMille díjat, és ezzel ő lett az elismerés első színes bőrű női birtokosa.

Azt is bevallom, hogy néhány érdekesebb részlet kivételével Oprah egyetlen műsorát sem láttam még, és az életével kapcsolatban is csak az internetes fórumokon fel-felbukkanó legismertebb epizódokkal vagyok tisztában, de nem is azért ültem a billentyűzet elé, hogy Oprah életének részleteiről írjak, hanem azért, mert elgondolkoztatott, hogy mit jelent a siker a többség szemében és vajon egyezik-e mindez azzal, amit száz, ezer vagy végtelen sok év múlva is sikernek tartunk.

Szerintem ez egy nagyon fontos kérdés, mert bár egy nagyon mélyről érkező ember, márpedig Oprah mindenképpen annak mondható, sikertörténete rendkívül inspiráló lehet, a siker önmagában nem garantál igazi értéket.

Gondoljunk például arra a szegény sorból kiemelkedett, depresszióval küszködő fiúra, aki sikertelen tanulmányi és művészeti próbálkozások után végül a katonai pályán találta meg számítását, hogy néhány évvel később az egész világ a Harmadik Birodalom vezetőjeként ismerje meg a nevét.

Ez nem jelenti azt, hogy a siker önmagában rossz lenne, csupán annyit, hogy megbízhatatlan mércéje az örök és abszolút értékeknek.

A díjat átadó Reese Witherspoon például így kommentálta a hírt a Twitteren:

„Mostantól így határozom meg az időket: minden, ami Oprah beszéde előtt történt és minden, ami ezután következik.”

Valóban lehet egy sikeres média, üzleti, politikai vagy akár vallásos karrier megbízható mércéje az életünknek? A sikeresek és sikertelenek ugyanazon pont felé haladnak az időben. Azon pont felé, ahol nem hősök és antihősök, sikeres és sikertelen emberek, csakis elveszettek és megváltottak léteznek, így csakis azt nevezhetjük sikertörténetnek, ami örökké tart. Én mindenesetre szívből kívánom, hogy Oprah Winfrey élete is ilyen legyen végül.

Ki tudja hány ilyen örök sikertörténet rejlik akár az itt beszélgető olvasók között, amiről egyedül Az tud, Aki „a veséket és szíveket vizsgálja” és nemcsak vizsgálja, de ismeri is?

A sikertörténetek csodálatos munícióként szolgálhatnak egy nehéz helyzetben, arra sarkallva bennünket, hogy ne adjuk fel, de a végső sikert igazából a kitartás, nem pedig a földi elismerés hozza el.

„Annak okáért mi is, kiket a bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk lévő küzdő tért. Nézve a hitnek fejedelmére és bevégezőjére Jézusra, aki az előtte lévő öröm helyett, megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett, s az Isten királyi székének jobbjára ült.”1

Na, ez a siker! 🙂

  1. Zsidók 12:1-2 []
Előző posztKövetkező poszt

90 hozzászólás

    1. Ez korszakalkotó hír, bármennyire is bulvárosnak tűnik. Nem azért mert, milyen buli egy sportkocsi az űrben, ráadásul Nap körüli pályán, hanem mert úgy tűnik, ez az ember, Elon Musk megvalósíthatja az űrrepülést, űrturizmust, és az űrgyarmatosítást is megpróbálja, méghozzá (hivatalosan) magánpénzből, civilként. Ez pedig az emberi faj luciferánus tanítású istenivé válását és transzhumanista törekvéseket idéz, vetíti előre, ad hamis reménységet. Ez a pali és élete, jól mintáz bizonyos antikrisztusi attribútumokat.

      1. “Ez a pali és élete, jól mintáz bizonyos antikrisztusi attribútumokat.”
        De azért hiszel neki?

        1. Szia Edua!
          Ez nem hit kérdése. Musk legyártott egy terméket, ami vagy működik vagy nem. Ez a helyzet az autóival is.
          Elon Musk egy ateista, aki bizonyos szinten az örökévalóságért küzd ezekkel a módszerekkel, akármilyen megmosolyogató is számunkra. A laposföld hívők is próbálnak fellőni rakétákat, csak nem jön össze nekik. Lehet, hogy egyszerűbb lenne összedobni a pénzt egy útra, ami hamarosan elérhető lesz.

  1. Mivel az angolt még csak tanulom, ezért az első videót csak félig-meddig sikerült megértenem, a második videóban az első bejátszáshoz hasonlót tudok hozzáfűzni, valamint azt, hogy ha megnézem figyelmesebben, akkor a repülő kicsit más szögben “jön ki” a Napból, mint amikor látszik, hogy “benne van”.
    A második bejátszás- szintén az első videóban- viszont elgondolkoztatott, őszintén szólva nem gondolom, hogy a fényviszonyok hasonlóak lennének, ha az lenne a Nap ott a felhők között, de hogy mi az pontosan, nem tudom, ehhez hasonlót sosem láttam.
    Folytatnám az utolsó képpel, mivel annak van némi értelme, erről már tudtam korábban is, hogy a repülőutak elég érdekesen vannak kialakítva, de betudtam egyéb üzleti oknak, amin nem lepődnék meg, de ennek is utána kell nézzek- de jó, egyre nehezebb dolgom van, és én még azt hittem, könnyű lesz 😀
    A harmadik videónak- ne vedd zokon- ezzel a stílussal kissé komolytalan hangvétele van, de ha ez a vészlandolás igaz, akkor ez több, mint elgondolkodtató, és magyarázatra szorul.
    A negyedik videón pedig nagy a háttérzaj, nehezen lehet érteni az angolt, németből meg már passzív a nyelvtudásom, de tudom, hogy mit akar bizonyítani, viszont itt lényegében egy beszélgetés van, és hát az emberekre van bízva, hogy elhiszik-e avagy sem, ez akár lehet igaz vagy előre megrendezett.
    Igen, mint mondtam, vannak ésszerű érvek, amik emellett szólnak, de egyenlőre még mindig több olyat tudok, ami ez ellen szól.
    Guillermo Gonzalez a NASA asztrobiológiai részlegének volt a vezetője- tudom, NASA, hazugok stb…- DE, miután beszélt arról, hogy a Föld milyen precízen van elhelyezve az Univerzumban, a Hold tökéletesen oda van helyezve, ahova, finomra hangolásról beszélhetünk a Kiváltságos bolygó c. filmben stb… ha jól tudom, elvesztette az állását ezután. Elvégre csillagász, egész életében ezzel foglalkozott, csak tudja, hogy mit miért mond, és amikor ezt közzé akarta tenni, már a munkatársai figyelmeztették, hogy álljon le, ő tudós, és nem ez a dolga, és hogy mennyire csalódtak benne… Miért? Mert a NASA-nál nem divat, ha valaki kikotyogja az igazat.
    A napokban leszedtem ezt a Stellarium nevű programot, amin látom, hogy a csillagok mozgásban vannak, ez elvileg nem lehetséges egy olyan Földön, ami tartja stabil pozícióját.

    1. Miért szedted le a Stellarium-ot ? Az a legjobb csillagászati ég modellező program (ráadásul ingyenes). Persze, hogy mutatja a csillagok látszólagos mozgását, hisz ezt látja mindenki ha felnéz az égre és vár pár órát. “És mégis mozog (forog és kering) a Föld !” 🙂 A NASA-ra visszatérve, azért ők sem hazudnak mindenről. Nem ők találták ki a geoid alakú földet sem a többi csillagászati felismerést. Ők sokkal kevésbé ismertebb és szofisztikáltabb dolgokban lódítanak és csúsztatnak (pl. hogy a marsi légkör felszíni nyomása a földi 0.7%-a, mikor fékernyővel küldik a szondákat meg látható a kékesszürke légkör, mindez lehetetlen ilyen kicsi nyomáson). De ami vicces ebben a lapos földes érvelésben, hogy mi van az összes többi szakértővel, beleértve a világ minden pilótáját, földtudósát, csillagászát, de az “ellenséges” országok űrkutatását, rakétatechnikáját stb. (pl.: É.-Korea, Kína stb.) Őket hogyan tudták felbújtani azonos hazugságokra és mahinációkra való összeesküvésekre ? Nyilvánvalóan sehogy. Hacsak nem kamu a szembenállásuk, de akkor minden politikai nézet és berendezkedés is…valójában teljes béke és egyetértés uralkodik a föld népei közt….hagyjuk már !

      1. Kedvem támadt kicsit jobban megismerni a csillagászatot, eddig amit tudok, azokat csak nagy vonalakban tudom, gondoltam nem árt, ha kibővítem az ismereteimet, de ahogy nézem, egyenlőre elég lesz ezt kiismerni. Hát én azt a Holdra szállást viszont nem hiszem el, erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy hazudnak, ez azért nem olyan kis hazugság.

        1. Ebben a témában ajánlom Aranyi László munkásságát, de csak óvatosan, csak és kizárólag csillagászati és űrkutatási témakörben, mert máshoz nem ért, de beszél jó nagy marhaságokat (spirituális, keresztény témákban) ! A Holdra szállás csak részben volt kamu, valójában voltak ott többször is, csak túl sok volt az “idegen” tevékenység és zavarás, ezért volt a biztonsági műtermes verzió. Sok sikert és kedvet a csillagászkodáshoz, próbáld meg az észlelést is, bár nem olcsó teleszkópot venni és türelem is kell hozzá, meg lemondás.

    2. Elnézést a hangnemért, azért ezt a videót választottam, mert ez volt feliratos. Itt egy sokkal komolyabb, ráadásul nemcsak ezt az egy esetet elemzi:
      https://www.youtube.com/watch?v=KzmjDFv23Ng

      Itt van egy szerb pilóta (hogy ilyesmit miért pont a szerbek mernek bevállalni, ahhoz koze van Nikola Teslának):
      https://www.youtube.com/watch?v=9vOz8LfhCC0

      “A napokban leszedtem ezt a Stellarium nevű programot, amin látom, hogy a csillagok mozgásban vannak, ez elvileg nem lehetséges egy olyan Földön, ami tartja stabil pozícióját.”
      Miért nem? Nincsenek a Földhöz rögzítve.

        1. Nem csillagász. Olyan ember, aki a NASA hazugságait és csúsztatásait ismeri, de kapott egy civileknek elérhető űrhajós kiképzést és oktatást is. Az űrkutatáshoz ért elég jól, és valamennyire a csillagászathoz is. Az űr konteók szakértője. Ha lenne lapos föld elvnek alapja, ő rájött volna ! 🙂

    3. Még műkedvelő csillagász sem vagyok, de ezekben a lapos föld videókban rendkívűl sok a csúsztatás. Egyszerűen ne hidd el azt amiről nincs elég információd.

      Ez a “felhők alatt a nap” is egy ritka, de egyszerűen magyarázható jelenség. A felkelő, vagy lenyugvó nap annyira a horizont közelében van. hogy a néhány kilométer magasságban lévő felhők alá besüt. A repülő pedig a felhők fölött van, így az a látszat, hogy a nap a felhők alatt van. De ha a felhők alatt lenne, akkor max 6-8 kilométerre lenne a föld felszínétől. Azt pedig még a lapos föld hívek sem gondolják, hogy ez így lenne.

      Tedd fel azt a kérdést is, hogy hogyan nyugszik le a nap? Mert, ha lapos a föld, akkor vagy nem nyugszik le soha, vagy a föld pereme alá kell lenyugodnia. De akkor mégis… Dél-Amerikához, vagy Ausztráliához közel nyugszik le? És akkor hol kel fel? Mi az az erő, ami körbe-körbe viszi a földön?

      1. Van még egy csúsztatás ami eszembe jutott erről (persze sokkal több van) a furcsa szó szerinti Nap járásról. Az egyik videó animációban van, hogy a kis méretű Nap mint gömbölyű égitest jár körbe a lapos Föld körül úgy, hogy valami csökkentett hatású megvilágítást ábrázoltak, hogy magyarázható legyen az éjjeli sötétség. Ami persze értelmetlen és lehetetlen dolog, hisz a fény nem fog elfogyni és kihunyni csak mert be kell tartani a napszakokat. 🙂

        1. Edua! Többet reméltem tőled!
          A nap nem eltávolodik, hanem lebukik a horizont alá.

        2. Újra elolvastam, mit ír a Biblia, és azt írja, hogy “Teremté tehát isten a mennyezetet, és elválasztá a mennyezet alatt való vizeket, a mennyezet felett való vizektől. És úgy lőn. És nevezé isten a mennyezetet égnek: és lőn este, és lőn reggel, második nap.”
          Ezt hogy kell értelmezni? Mert egybevág azzal, amit Edua mondott, ha szó szerint értelmezzük, azaz vannak ugye azok a vizek amiket látunk itt a Földön, és elvileg akkor a mennyezet fölött is kellene lennie egy valamekkora vízrétegnek? Vagy ez már a Menny?

        3. Sajnos a videó érvelése és elképzelése több sebből vérzik. Egyébként is erősen hangulatkeltő, érzelmekre hatni akaró, tehát manipulatív anyag. Először is, amit Herceg írt jogos, a modell alapján, sosem látnánk naplementét sem napfelkeltét. Másrészt amit korábban is írtam, egyszerűen nincs logikus magyarázat a sötétségre. Nincs semmi jelenség, fizikai hatás, ami az elsötétedést magyarázná. Csak a fényerő csökkenne, de sosem lenne sötétség sehol egy lapos földön. Egyszerűen nonszensz ez a fajta szemellenzős logika nélküli vakhitű gondolkodás, ami ellent mond annak amit az ember lát. Én nem hiszek abban, hogy Isten olyan módon kívánja meg az Ő megismerését és a hitet, hogy közben az embernek le kellene mondani a józan eszéről.

        4. Árpi, és abban mi a logika, a hogy NASA száz oldalon keresztül ismerteti a repüléssel kapcsolatos bonyolult számítások levezetését, mikor azok csak egy lapos, nem forgó föld feletti álló atmoszférában értelmezhetőek a saját megjegyzése szerint?
          “This report derives and defines a set of linearized system matrices for a rigid aircraft of constant mass, flying in a stationary atmosphere over a flat, nonrotating earth.” (Ames Research Center Dryden Flight Research Facility National Aeronautics and Space Administration Edwards, California, January 8, 1987)
          https://www.nasa.gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf

          És ebben a hat sürgősségi kényszerleszállásban mi a logika?
          https://www.youtube.com/watch?v=KzmjDFv23Ng

      2. És ismeri az idegeneket is, mert volt velük kapcsolata. Sok tudást onnét is kapott, ahogy kiveszem az előadásaiból. Csak melyik az igazi neve, az Aranyi, vagy Arany? Mindig változtatgatja, és ennek nem értem az okát. Ettől függetlenül, hogy milyen kiképzést kapott, meg kivel, kikkel volt kapcsolata, nem változott a véleményem felőle. Tudom, mindenki másképpen látja a dolgokat, ezért mindenkinek más a hiteles ember.

    4. Thea!

      Tényleg nem látod, amit látni kell? Az elhitetés korában járunk.Számomra több sebből vérzik az egész, de mindenki azt látja benne, amit szeretne.

      1. Kedves Erzsébet!
        Elhitetést szinte mindenhol, mindenben találni, a lényeg az lenne, hogy kiszűrd az értékes információt a katyvaszból.
        “Mindent megpróbáljatok (megvizsgáljatok); ami jó, azt megtartsátok.” (1. Thess. 5:21)
        (A megszólításon kéne csiszolni, mert így nagyon könnyű felismerni a hozzászólás szerzőjét…)

  2. Tartom a fogadást, a te oldaladon, csak ki lesz aki ellene fogad ? A pénzt meg elosztjuk. 🙂 Ezen még nem gondolkodtam, de biztos tuti így van. Talán még az Intelligens Tervezés mozgalom is “szalonképesebb” mint a kreacionizmus, meg ez utóbbi sokszor szerepelt úgy a hírekben (főleg az USA-ban), mint valami fundamentalista fanatikus tan. Sok keresztény mintha valami presztízskérdés lenne úgy csinál, pedig szerintem csak abban lehetünk biztosak, hogy az evolúció jelensége nem létezik, nem csak biológiai alapon lehetetlenség.

  3. Nem mondtam pontosan, milyen távolra gondoltam, olyan távolra, ahol már az egész földgömböt- vagy éppen síkot- lehet látni, tehát ez meglehetősen nagyobb távolság, mint egy szonda föld körüli pályája. Olyasmit keresek, ahol akár egy szonda, akár egy űrhajó mondjuk a Holdig megy, és onnan még optikával se lehet nagyon sokat csalni, azt már legalább is nehéz tagadni.
    Ugyanakkor nem akarom Istent bírálni, de mért nem intézte el, hogy lehetséges legyen elhagyni azt a bizonyos kupolát, hogyha lapos Földről beszélünk? Szerintem ő is tudja, hogy kívülről biztosan lehetne látni, hogy milyen a Föld valójában. Vagy mi van azon túl, hogy nem enged ki senkit?

      1. Víz ? Milyen halmazállapotban ? Mert az űrben -270 celsius fok van. Tömör jég vagy jégkristályos dér formájában ? És meddig van víz ? Utána mi van ? 🙂

        1. Lehet, hogy a Garbhódaka-óceára gondolt. Bár az indiai kozmológia annál többről szól. Már ezer évekkel ezelőtt távoli bolygókról beszéltek. Majd Oszkár önszorgalomból megint kikeresi a forrást a Kagylókürtről.

      2. Hát ha víz van ott, akkor a technológia még inkább rendelkezésre áll, mivel egy tengeralattjárónak inkább hasznát vennék 😀 A hibrid szóról inkább rossz jut eszembe, de ez esetben egy hibrid rakéta-tengeralattjáróra lenne szükség xd.

        1. Árpiel, én is kérdezhetek tőled? Mivel sokszor mondtad, hogy nagyon sok tudományban jártas vagy, talán felelni tudsz a kérdéseimre. Mikor Jézus azt mondja, hogy az ő eljövetelét mindenki egyszerre látja majd a világon, akkor a gömb másik felén hogyan látják majd? Műholdról közvetítik? Feltekeredik az ég, mint a papírtekercs, leesnek a csillagok. Hová esnek? Volna még, de most így egy szuszra elég lenne ha csak ennyit tudnék meg.

        2. Kedves Erzsébet!
          Ez a kérdés a lapos föld esetében is fennáll. Függetlenül attól, hogy milyen modellben hiszel, tény, hogy amikor egy szép csillagos nyári estén felnézünk az égre nem azt látjuk, amit azok, akik Ausztráliában élnek. Ezt a kérdést tehát mindkét esetben Isten mindenhatóságára bízhatjuk, mert így is úgy is csak Ő tudja, hogy ez hogyan lesz lehetséges.

        3. Kedves Thea, köszönöm a segítséget, én is hasonlóképpen gondolom. De még annyit hozzátennék a válaszhoz Erzsébet, hogy azt biztos hallottad már, hogy hogy magyarázzák azon előjelzéseit Jézusnak, hogy “hallotok majd háborúk híréről” ? Ezt csak úgy érthetjük globálisan (mindenki hallja), ha már működnek a műsorszóró műholdak, rádióadók, televízióadók, internet stb. Miért ne lenne így Jézus eljövetelével, ami azonnal meg fog jelenni az összes TV-n, interneten, addigra sokkal informatívabbak lesznek az okostelefonok stb. De ha nem is így lesz, ha szó szerint vesszük Jézus szavait, mindenkinek ébren kell lenni a Földön, mind az x milliárd embernek (aki megmarad). 🙂

        4. És mi van azzal a 12-szer 12000 emberrel- azaz 144000-el-, akiket említ a Biblia, mint megváltottakat, akik a végén megmenekülnek? Mármint, hogy ha szó szerint vesszük, akkor az 144000-nek jön ki, és az nagyon kevés a több milliárdhoz képest. Ha ez igaz, akkor kicsit szomorú, hogy ilyen kevesen menekülnek majd meg a legvégén.

        5. Jack! Az a 144 000 zsidó férfi, az Izrael 12 törzséből, csak az ÚR által a Bárány számára elpecsélteltek száma. Nem annyi lesz a túlélő… A millenniumban még találunk pogányokat, akiket vasvesszővel uralnak… De, még utána is lesznek, akik a pogányok közül megtartatnak…. A kanonizált bibliai szövegek szerint….

        6. Arpiel:
          Ahhoz, hogy halljuk a híreket nincs szükség műholdakra. Elég, hogy legyenek Földi sugárzású rádióadók.
          Csak egy kérdés: Ha tényleg lennének műholdak,
          1. Miért nem látni olyan fotókat, ahol a Hold előtt húznak éppen el a műholdak
          2. A tengerek felett miért kapnak az utasszállító pilóták külön protokoll szerinti utasításokat, bejelentkezési kötelezettségeket az útvonalukat illetően, holott azokat látniuk kellene az állítólagos műholdak alapján. Lásd youtube videók, ahol a pilóták bemutatják, hogy miként kell navigálniuk a tengerek, óceánok felett.

          Ida:
          A 144.000 nem lehet csak zsidó, ugyanis szerepel a törzsek felsorolásánál még egy név pluszban, ami nem volt sosem zsidó törzs!
          Jel 7:4–8: „És hallottam az elpecsételtek számát: száznegyvennégyezer, Izrael fiainak minden törzséből elpecsételve: Júda . . . Rúben . . . Gád . . . Áser . . . Naftali . . . Manassé . . . Simeon . . . Lévi . . . Issakár . . . Zebulon . . . József . . . Benjámin törzséből.”
          Ezek nem lehetnek a test szerinti Izrael törzsei, mivel József törzse sohasem létezett, Efraim és Dán törzsét pedig nem tartalmazza a felsorolás, továbbá a léviták a templomi szolgálatra voltak kiválasztva, de nem számították őket a tizenkét törzshöz. Lásd: 4Mózes 1:4–16.
          Tehát valószínű, hogy a szellemi zsidóságról beszél, akibe minden megtért beletartozik, azok közül lesz kiválasztva a 144.000 ember.
          Róma 2:28, 29: „nem az a zsidó, aki külsőleg az, és a körülmetéltség sem az, amelyik külsőleg van a testen, hanem az a zsidó, aki belsőleg az, és az ő körülmetéltsége a szív körülmetéltsége szellem által, nem pedig írott törvénygyűjtemény által.”

          Gal 3:26–29: „Ti valójában mindannyian Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusba vetett hitetek által . . . Nincsen sem zsidó, sem görög, nincsen sem rabszolga, sem szabad, nincsen sem férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézussal egységben. Ezenfelül, ha Krisztushoz tartoztok, valóban Ábrahám magva vagytok, örökösök egy ígéretre való tekintettel.”

        7. Szia Tboy!

          Józseg fiait örökbe fogadta Jákób, és áldást kaptak tőle, József áldását örökölték. De mindegy, ha úgy akarod, hogy az egyértelmű szöveget nem zsidó törzsekre, hanem szellemileg kell érteni, akkor értsd úgy. A Léviták csak abból a szempontból nem voltak Izrael törzsei közé sorolva, hogy nem volt örökségük a földből/dön, a többi törzs tartotta el őket. Mondjuk úgy, nekik szellemi embereknek kellett lenniük. De ettől még “sírhatnak”, és választottak is lehetnek közöttük… A millenniumban a lévita papság, az áldozatokkal együtt vissza lesz állítva. Ha gójokként nem tartoztak volna Izrael törzsei közé, akkor érdekes lett volna az Úrnak való szolgálatuk a templomban.

          Viszont abból a szempontból is érdekes lenne ez a 144 000-es keresztény elpecsételés, hogy elvileg a keresztények egyébként is el vannak pecsételve a Szent Lélek által a Krisztusnak… Ami úgye “a minden megtértet” is tartalmazza. Továbbá a szövegből egyértelműen az is kiderűl, hogy ez a 144 000 kizárólag a nagy nyomorúság idején élő izraeli emberek közűl vannak elpecsételve, hiszen ott a parancs, hogy azokat nem bánthatja a sátáni sereg ekkor.

        8. Tboy, tényleg találó a neved (ezt már mondtam, tudom, de nehéz kihagyni :-)) ! Szóval, ezek nagyon gyenge érvek, a válasz pedig elsöprően triviális.
          Első: talán azért, mert ennek esélye 1:1000-hez, és igen kevesen fotóznak műholdakat a hozzá szükséges milliós technika és a roppant gyenge képi látvány miatt. De remélem azért még emlékszel, mikor linkeltem ilyen jellegű amatőr fotókat, ahol az ISS látszik. Te egyébként nem szoktál legalább meleg nyári éjjeleken tiszta eget bámulni és számolni a műholdakat ? Én már gyerekkoromban ezt csináltam, és volt hogy 20-ig is eljutottam a számolásban pár óra megfigyelés alatt.
          Második: azért kapnak ilyen protokollt a pilóták, mert a GPS navigáció mindig csak másodlagos, harmadlagos navigációs rendszer. Még csak kb. húsz éve használják. Ilyenkor a hagyományosabb rendszereket nem fogják kidobni a gépekből. Tovább megyek, mert láthatóan lövésed nincs szinte semmiről, amiket lassan egy évszázada használnak egy csomó eszközben, amik működésükben mind a gömbölyű föld alakra vezethető vissza. Miért van pl. egy harci gépnek TACAN (harcászati navigációs rendszer) meg INS (Inerciális navigációs rendszer) lézergiroszkóppal, régebben volt a LORAN rádiófrekvenciás rendszer meg a föld alakjával szoros összefüggésben álló csillagászati tehetetlenségi navigációs rendszer. És csak manapság a GPS. Sajnos olyan ez, mintha valaki mindenben kételkedne, az egyszeregytől kezdve a fehérjeszintézisen át a rádióhullámok terjedéséig. Szerintem pótold a lemaradást. Van egy izgalma az új ismeretek megismerésének is. Például itt egy korrekt cikk a kérdéskörről:
          https://logout.hu/cikk/a_navigacio_rovid_tortenete_avagy_eg_kemlelesetol/a_muholdak_korszaka.html

  4. Persze lehet Jézus történetét, az élet történetét, a szeretet történetét, a megváltás történetét, az Evangélium történetét sikertörténetnek nevezni.Eszem ágában sincsen ezt vitatni, és aki így gondolkodik róla, hogy ez egy sikertörténet, szerintem helyesen gondolkodik róla így.Mindezek mellett érdemes egy kicsit mélyebben is megnézni ezt.

    Valami olyasmit nevezünk sikernek most itt, ami sosem volt bukásra ítélve.Ha valami eleve sosem bukhat el, akkor az nem is sikerülhet. 🙂 Csak azt a történetet nevezhetjük sikeresnek, aminek a lehetséges kimeneteleiben benne foglaltatik a kudarc. “Az igaz szó, mint önmaga fonákja.” Mondja a Tao Te King.(Az Út és az Erény Könyve) Azzal, hogy azt mondjuk, hogy a megváltásunk egy sikertörténet, ezzel egyben pontosan azt is mondjuk, hogy akár el is bukhatott volna.Jézus története a megváltás története.A megváltás története pedig az ember története.Sem nem sikeres, sem nem bukott.Egy történet, amiben benne vagyunk, hogy teljesen megéljük azt.Nevezze bárki is sikeresnek, helyesen teszi.De nem az számít, hogy sikeres vagy hogy milyen okosan, ügyesen és bő intellektussal tudjuk még jellemezni meg leírni; az számít, hogy benne vagyunk és megéljük.

    1. Ha leesnek a csillagok, azért még a műholdak fennmaradnak, igen, de nekem ez valahogy nem igazán hihető, ha meg nem kell ezt szó szerint érteni, akkor a háborúk híréről hallunk majd részt miért kell összehozni a technikával? Régen, mikor még rádió sem volt, akkor is eljutottak a hírek, szóval ezt nem tudom válasznak elfogadni, bocs. Aztán még az is van, hogy az egek recsegve ropogva megsemmisülnek, de meg lesznek rövidítve a napok, mert azt egyetlen ember sem élné túl, akkor ezt sem kell szó szerint érteni.
      Nem vagyok semmilyen hívő, de ha a Föld felett van egy kupola, meg a csillagok alatta, akkor ha a kupola szétnyílik, akkor ami alatta van az lepotyoghat éppen.Ráadásul még úgy is nézhet ki, mintha feltekeredne, mint egy tekercs. Tudom nagyon le leszek sajnálva, hogy mennyire buta vagyok, de azért ez az elképzelés beleilleszthető a lapos földes elméletbe, ami bibliai leírásra hivatkozik.Azért én nem látom még repülőről sem a görbületet, meg a földről sem, de nekem mindegy ki mit hisz, csupán csak azt szerettem volna tudni, hogy ha az egyik részét komolyan vesszük a bibliának, akkor a másik részét miért kell lesöpörni, hogy azzal nem kell foglalkozni, mert a tudomány nem ezt mondja.Nem akarok továbbiakban hozzászólni, csak olvastam, hogy ki mit mond ezzel a témával kapcsolatban, és mindig a tudománnyal lett megmagyarázva, hogy mennyire buták, akik ezen egyáltalán elgondolkoznak.Gondoltam megkérdezem és talán akkor tudományos alapon tisztábban láthatjuk majd ezt a kérdést is. Nem történt meg, nincs válasz, ahogy látom.
      Thea!

      A csillagképekkel kapcsolatban is nemrég láttam egy videót, hogy miért nem láthatjuk ugyan azt, és erről egy olyan személy beszélt, aki nem lapos föld hívő, csak szintén hallott erről a vitáról. Gondolkodott és elmagyarázta, hogy valójában akkor is lehetséges ez, ha lapos a föld. Nem tudom elmagyarázni és a videót sem belinkelni, mert nem tudom hol láttam, régen volt.

      1. Sajnos kevered a Gizikét a gőzekével. A bibliai példázatokat és szimbólumokat, képeket meg a szó szerint értendőkkel. De még az időket is. Tudom, hogy a Jelenések könyve félreérthető vagy nehezen érthető, de vannak már jó és egész értelmes magyarázatok, tanítások, érdemes azokat olvasgatni (csak tudni kell okosan válogatni). Az ég és föld elmúlnak meg “recsegve ropogva megsemmisülnek” (magyarul az egész Univerzum, persze a lapos elv szerint olyan nincs is), szóval ez Jézus ezer éves királysága után lesz, nem előtte. Az ugyanis az Úr napján lesz, amit hívhatunk a világ végének, az ítélet napja, utána lesz az új és és új föld. Ez van a 2Péter 3-ban. A Jelenések könyvében is esik erről szó, de az inkább az antikrisztus idejéről szól. Erre a bibliai Föld leírásról meg annyit, hogy a kor lakosságának elképzelése jelenik meg, nem azért mert ez annyira igaz, hanem mert nincs jelentősége, ahogy pl. az állatok leírásának sem, a Biblia nem természettudományos könyv. Az ókorban majd minden nép úgy gondolta a Földet meg a csillagos eget ahogy bemutatja a Biblia. Szerinted a többi sem Bibliát, sem bibliai embereket (zsidókat) nem ismerő népek honnan vehették a szerinted biztos és valós ismereteket a Földről és az azon kívüli világról ? Nem úgy van, hogy ahogy közeledünk a jelen korba, egyre több és pontosabb a tudományos ismeretünk a világról ? Kivéve a keletkezést (evolúció). A te elképzelésed teljesen hibás és alaptalan ami az Univerzumot illeti (meg a Földet is). Pont olyan ez, mintha azt mondaná valaki (szent könyvre hivatkozva), amiket mondtak a korabeli tudósok bármiről, ami ma már tudható, hogy nem volt valós, túlhaladta a tudomány fejlődése. Az egész csillagászat (meg az űrkutatás is) lehúzható a vécén ha lapos a föld és valami kupola van körülötte. Nincsenek kvazárok, sem pulzárok, a csillagközi ködök nem léteznek, sem gömbhalmazok és nyílt halmazok, a több millió más galaxisról meg ne is beszéljünk. Ez nonszensz és abszurdum. Nincsenek is mikróbák, se relativitáselmélet, sem sugárzások stb. Ilyen buta állításoknak semmi értelme, sem alapja nincs ! Te is nézd meg (ha már nem jártál ilyen magasan :-)) ezt a civil videót, amit normál (nem torzító) objektíves kamerával vettek föl (egy időjárás szonda hélium ballonját fölengedve), és a nagy magasságon (20-40 kilométeren) kivehető a horizont görbülete (mikor már fekete az ég, kb. a videó felénél), emelkedéskor meg sülyedésnél meg láthatóan tök egyenes. Nézd meg egy átlátszó vonalzóval. 🙂
        https://www.youtube.com/watch?v=Pv4Hwk17F8Y

        1. ” Az ugyanis az Úr napján lesz, amit hívhatunk a világ végének, az ítélet napja, utána lesz az új és és új föld.”

          Árpi, itt te kevered a bibliai időket és az eseményeket. Az Úr napja nem az isteni végítéletről szól, hanem az Úr/Jézus visszajöveteléről. Ekkor történnek ezek az események. A keresztényeknek, akiknek íródott ez a szöveg, egyébként se a végítéletet kell várniuk, hiszen a jelenések könyve szerint is, még egy 1000 éves országlás lesz, amelyben igazság fog uralkodni… De ebben az időben a keresztényeknek már át kellett esniük az első feltámadáson és Krisztus ítélőszéke előtt megjelenniük….

          Mert igen, itt arról ír, hogy amikor visszatér Úr/Jézus, akkor lesz egy hamúvá égetés a földfelszínen és majd egy új flóra, fauna és emberi társadalom létrehozása…. De, még a levegő is megváltozik.
          2Pt 3,10 Az Úr napja pedig úgy jön el, mint a tolvaj. Akkor az egek nagy robajjal elmúlnak, az elemek megégve felolvadnak és a föld és minden rajta lévő alkotás összeég.
          2Pt 3,11 Ha tehát minden elpusztul, milyeneknek kell lennetek a szent életben és a kegyességben,
          2Pt 3,12 akik várjátok és nógatjátok az Isten napjának eljövetelét, melyen az egek összeégve elolvadnak és az égitestek tűzben elégve szétmállanak!
          2Pt 3,13 Mi pedig új egeket és új földet várunk az ő ígérete szerint, melyekben igazság lakik.
          2Pt 3,14 Annakokáért, szeretteim, ezeket várván, azon legyetek, hogy szeplőtelenül és feddhetetlenül találjon titeket békességben

          Jóel. 2,1 Fújjátok a kürtöt a Sionon, és rivalgjatok az én szent hegyemen! Rémüljenek meg e föld minden lakói; mert eljő az Úrnak napja; mert közel van az.
          Jóel. 2,2 Sötétségnek és homálynak napja; felhőnek és borulatnak napja; mint a hegyekre ráterülő alkonyat! Nagy és hatalmas nép, a milyen nem volt öröktől fogva és nem is lesz utána többé, nemzetségről nemzetségre.
          Előtte tűz emészt, utána láng lobog; előtte a föld olyan, mint az Éden kertje, utána pedig kietlen pusztaság; meg sem menekülhet tőle semmi.
          Jóel. 2,4 A milyen a lovak alakja, olyan annak alakja, és száguldoznak, mint a lovasok.
          Jóel. 2,5 Rohannak a hegyek tetején, mintha hadi szekerek robognának; mintha tarlót emésztő láng ropogna; a milyen az ütközetre kész hatalmas nép.
          Jóel. 2,6 Elrémülnek tőle a népek; minden arcz elsáppad.
          Jóel. 2,7 Száguldoznak, mint a hősök, felhágnak a kőfalakra, mint a bajnokok; mindenik a maga útján halad, nem bontják meg soraikat.
          Jóel. 2,8 Egymást nem szorongatják; mindenik a maga útján halad; néki rohannak a fegyvernek, és nem esik seb rajtok.
          Jóel. 2,9 Betörnek a városba, futkároznak a kőfalon, felhágnak a házakra, betörnek az ablakokon, mint a tolvaj.
          Jóel. 2,10 Reszket előttök a föld, és megrendülnek az egek; a nap és hold elsötétednek, a csillagok is bevonják fényöket.
          Jóel. 2,11 És megzendül az Úrnak szava az ő serege előtt, mert felette nagy az ő tábora; mert hatalmas az ő rendeletének végrehajtója. Bizony nagy az Úrnak napja és igen rettenetes! Ki állhatja ki azt?
          Jóel. 2,30 És csodajeleket mutatok az égen és a földön; vért, tüzet és füstoszlopokat.
          Jóel. 2,31 A nap sötétséggé válik, a hold pedig vérré, minekelőtte eljő az Úrnak nagy és rettenetes napja.
          Jóel. 3,11 Siessetek és jőjjetek el ti népek mindenfelől, és seregeljetek egybe! Ide vezesd Uram a te hőseidet!
          Jóel. 3,12 Serkenjenek fel és jőjjenek fel a népek a Josafát völgyébe; mert ott ülök törvényt, hogy megítéljek minden népeket.
          Jóel. 3,13 Ereszszétek néki a sarlót, mert megérett az aratni való! Jertek el, tapossatok, mert tetézve a kád, ömlenek a sajtók! Mert megsokasult az ő gonoszságuk!
          Jóel. 3,14 Tömegek, tömegek! az ítélet völgyében! Mert közel van az Úrnak napja az ítélet völgyében!
          Jóel. 3,15 A nap és hold elsötétednek; a csillagok bevonják fényöket;
          Jóel. 3,16 Az Úr pedig megharsan a Sionról és megzendül Jeruzsálemből, és megrendülnek az egek és a föld; de az Úr az ő népének oltalma és az Izráel fiainak erőssége!

          Malak. 3,1 Ímé, elküldöm én az én követemet, és megtisztítja előttem az útat, és mindjárt eljön az ő templomába az Úr, a kit ti kerestek, és a szövetségnek követe, a kit ti kívántok; ímé, eljön, azt mondja a Seregeknek Ura.
          Malak. 3,2 De kicsoda szenvedheti el az ő eljövetelének napját? És kicsoda áll meg az ő megjelenésekor? Hiszen olyan ő, mint az ötvösnek tüze, és a ruhamosóknak lúgja!

          2 Thess. 2,8 És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;

        2. ” Az ókorban majd minden nép úgy gondolta a Földet meg a csillagos eget ahogy bemutatja a Biblia. Szerinted a többi sem Bibliát, sem bibliai embereket (zsidókat) nem ismerő népek honnan vehették a szerinted biztos és valós ismereteket a Földről és az azon kívüli világról ? ”
          Szóval a föld történelmében a ma élő emberek a legértelmesebbek, mikor már a gondolkodási képesség is kihalt belőlük?
          A régiek még tudták, hogy az egész világ számára elég ingyen elektromos áram áll rendelkezésre, hogy az autók ezzel is, sőt vízzel is működőképesek, hogy higanyhajtással lehet repülni, hogyan kell piramist építeni, ufo-t gyártani, stb. De a mai ember okosabb náluk, mert elhiszi, hogy mindez nem is létezett….

          “Nem úgy van, hogy ahogy közeledünk a jelen korba, egyre több és pontosabb a tudományos ismeretünk a világról ?”
          Nem. Egyre nagyobb a sötétség és hitetés.
          “Kivéve a keletkezést (evolúció).” Nem, nem lehet kivenni, emiatt találták ki, a pörgő-forgó labdát, ami a “nagy Bumm” következménye.

  5. Kedves Thea ! Mostanában többször volt olyan indíttatásom, hogy kritikusan szóljak az Idők Jeleinek működéséről, témaválasztásairól. Nem tettem, más megtette helyettem. De ez a mostani poszt már nem hagy nyugodni. Oprah Winfrey-ről pozitív és méltató módon beszélni egy ilyen honlapon, nem is tudom mit mondjak, talán egy közmondás jut eszembe, “mit keres a csizma az asztalon” ? Korábban még itt is meg volt említve a kérdéses személy háttérhatalmi érintettsége: http://idokjelei.hu/2013/04/jay-z-beyonce-es-tarsaik-az-okkult-szolgalataban/
    Azt elismerem, hogy magyar nyelven kevés (szinte semmi) forrás nem áll rendelkezésre, meglehetősen ismeretlen ennek a női személynek a szerteágazó kapcsolati rendszere és a sötét üzelmekkel való érintettsége, de ez talán nem lehet magyarázat erre a posztra, tekintettel az angol nyelven annál inkább bőséges forrás elérhetőségére. Ez a tartalmilag egy helyben toporgó, de inkább elsekélyesedő színvonal, az aktuális témák elhagyása, nem tudom milyen okból következett be, nem akarok személyes kritikát vagy nyomást gyakorolni, csak szakmailag akartam megfogalmazni a helyzetet. Remélem ez csak valami ideiglenes helyzet, attól tartok, hogy az élet sok témát fog még szolgáltatni, ami az utcán hever.
    Nem keresgéltem komolyan, de egy linket azért találtam, ami keresztény alapú is, erről a némberről:
    https://amos37.com/nae/

    1. A kritikát tudomásul veszem. Az aktuális poszttal kapcsolatban viszont nem értem a véleményed. Egyrészt semmilyen formában nem méltattam Oprah-t, a díj csupán egy apropót szolgáltatott számomra. és az írásom célja éppen az lett volna, hogy rámutasson, a siker Istennél egészen mást jelent mint a “világban”. Ha ez neked nem ment át, az persze lehet az én hibám, de lehet, hogy te értetted félre, amit írtam.
      Ami pedig az átmenetiséget illeti. Abban biztos lehetsz, hogy az. Ahogy átmeneti volt a pár évvel ezelőttre jellemző napi 1 cikk is, átmeneti a heti 1, illetve az egész weboldal, az Internet, a billentyűzet, amin írok, vagy az a képességem, hogy egyáltalán tudok gépelni. Egy dolog változatlan: Isten.

      1. Abban igazad van, hogy túlzás volt a méltatás kifejezés, azt is bevallom, hogy az NWO elleni ellenszenvem kicsit elhomályosította az írásod értelmét, csak azon csodálkoztam, hogy ezt a nevezett nőt nem ismerted (illetve az átkozott munkásságát). Ha kell segítség, pl. témakeresésben, szólj.

        1. Biztos vagy benne ezután, hogy kettőtök közül tényleg Theának kell itt segítség témakeresésben? 🙂 Mindenesetre Árpiel, az, hogy valaki elismeri és belátja, felszínre hozza tévedéseit ahogy most te is tetted, az komolyabb sikertörténet, mint egy ilyen (szerintem) elég jó és szemléletes cikket megírni.

        2. Arpiel hozzászólása kapcsán eszembe jutott, hogy tegnap épp azon gondolkodtam, hogy mostanában éppen olyan hálás vagyok, hogy megoszthatom itt a gondolataimat (akár cikkek, akár hozzászólások formájában), mint bármelyik kedves olvasótársam. Ezekben a napokban, hetekben úgy tekintek a cikkekre, mint egy-egy levélpapírra, ami megadja a keretet az itt folyó beszélgetésekhez. Amikor egy papír már nagyon tele van, egyszerűen előveszek egy újat, figyelve arra, hogy a témától függetlenül a mennyei horizont megjelenjen rajta valahol.
          Ez persze nem jelenti azt, hogy nem írok vagy nem fogok írni olyan cikket, ahol a megosztott tartalom ne lenne önmagában fontos, csak azt, hogy az időm nem mindig enged többet, illetve előfordul, hogy időm éppen lenne, de az elém kerülő hírek, olvasmányok nem késztetnek írásra. Azért pedig nem fogok írni, hogy kitöltsem a helyet.

        3. Én úgy látom, hogy Theának mindenről Jézus, a keresztény élet és mindaz ami e körben létezik, jut eszébe: lehet, hogy ez a téma nagyon nyomult a médiában – akárhol – és “oda” csak így tudott “visszaszólni” 🙂

    2. Kedves Árpiel, nem akarok belemenni eme nagy tudományos magyarázatodba, lehet, hogy keverem a Gizikét és a gőzekét, de ez rád is vonatkozik időnként. Köszönöm a válaszodat.

      1. Szívesen ! Meg elnézést, ha időnként túl indulatosan írtam. Sajnos elég sok zavar van a keresztényeknél lapos Föld nélkül is, ezzel csak tovább bonyolódik a kép, és ezt a világ is látja. Szerintem is, ez lejárató tényező, mikor egy világi ember még az evolúcióban is hisz. Azt a hitet még le lehet tudományosan is építeni, cáfolni, de a komplett kozmológiai meg földrajzi világképet nemigen. Az még elgondolkodtató ezzel a témával kapcsolatban, hogy mennyire nem is a bibliai leírás számít a terjedésében, hisz van már itthon is egy teljesen Biblia mentes világi csoport is, akik ebben a lapos Föld elméletben hisznek, de ők mind súlyosan túltolták a konteózást meg az interneten terjedő anyagok tévedhetetlenségét . 🙂

        1. Szia Arpiel, a kozmológia szót, így nem biztos, hogy helyesen használtad. Én nemrég említettem az indiai kozmológiát, de ezen kívül van néhány kozmológiai, pl a Bibliai. A kozmológia a világegyetemmel foglalkozó filozófia, vallás és természettudomány. A jelenlegi tudományos álláspont az ősrobbanás nem teljes válasz, mert nincs meg a miért. Nem volt rossz elképzelés részedről szétválasztani a laposföldeseket “világiakra” és “bibliaiakra”, de én még nem látom, hogy ez holisztikus világnézet vagyis kozmológia lenne. Egyébként tudod melyik kozmológiában gondolták, hogy a Föld körül óceán van? A babilóniai kozmológiában 🙂

  6. Mi a siker? Mindenkinek más.
    De leginkább egy kitűzött cél elérése.
    Ezek lehetnek apróbbak, aztán egyre nagyobbak.
    Nekünk halandóknak leginkább az, ha sikerül egy boldog életet élnünk a mindennapokban.
    Aztán vannak akiknek az a siker, ha elérik azon céljukat, hogy tévedésben tartsák az egész emberiséget.
    Nemrég akadtam erre a többrészes videóra, amiben komoly keresztény emberek is megszólalnak, bemutatva, hogy mekkora átverésben vagyunk tartva napjainkban, köztük a Vatikánnal és a NASA-val az élen.
    Ajánlom mindenkinek megtekintésre.
    A végén kiderül, többek között az is, hogy a Földünk gömbölyű és a naprendszerben kering a többi bolygóval, vagy pedig egy statikus rendszer, ahol a Nap és a Hold az égbolton belül keringenek a Föld fölött, a csillagok pedig az égboltra helyezett fénylő testek, ahogy azt a Biblia is írja.
    Ime A Nagy Elhitetés első része:

    https://www.youtube.com/watch?v=8U1fab6q-oY

    1. Már úgy vártuk a sík agyadat, Téboly ! Azt akarod, hogy mi is lapítsunk és belesimuljunk a 2. dimenzióba ? Te, ez akkora átverés, hogy ezért még az Észak koreai rezsim is egyeztet és összejátszik az USA-val (mert hogy már ők is küldtek fel műholdat). 😀

      1. Kedves Arpiel,

        amennyiben te is keresztény vagy, a Bibliát tekinted alapnak, igaz? Azaz, hogy az Isten szava, sugallt kijelentései.
        A Biblia sehol nem jelenti ki, hogy az Univerzumunknak a Nap a közepe, sőt úgy tudom, hogy előbb a Föld lett megteremtve. Ha a Heliocentrikus világképet nézem, annak a Nap a központi eleme, a bolygók eltörpülnek benne. Nem lett volna logikus, hogy az legyen előbb megteremtve?
        De ez csak egy gondolat. A lényeg, hogy sehol nincs említve, hogy a Nap a középpont, és mi keringünk a Nap körül egy gömb alakú bolygón.
        És ha azt gondolod, hogy a tudomány ezt már rég bebizonyította, hogy gömb alakú, és keringünk az Univerzumban, akkor még inkább nézd meg a videó 2. részét, ha jól tudom az foglalkozik ezzel.
        Rob Skiba videóit is ajánlom figyelmedbe, aki körüljárta a témát elég alaposan, és lévén keresztény, a Bibliát is megvizsgálta e tekintetben.
        Üdv.: Tboy

        1. óvatosan azokkal az értelmezésekkel ! Az van az igében, hogy a kígyó port eszik élete minden napján. Ezt ha szó szerint vesszük, nem igaz ! Volt kígyóm tudom. Egeret evett meg patkányt, de a portól ugyanúgy éhen döglött volna mint bármely más állat. Szóval a haladóknak (szilárd táplálék a tej helyett) az ige megértésének egy mélyebb rétege, értelme is van, amit sokszor nem is értünk. ez lehet a Föld, a teremtés, a Leviatán, Behemót és Ráháb leírásával is. De fölvetek egy kérdést. Ha a saját szemeddel látnád és magad tapasztalnád meg az Univerzum felépítését, a Nap és Föld alakját stb., és az ellent mondana a szó szerinti olvasottakkal, mit tennél ?

        2. Nem a Nap a középpont 🙂 ez a felvetés és probléma régen lejárt. Naprendszerek, csillagrendszerek vannak és mért fényévek …

      2. Amúgy meg az, hogy sík, nem jelent 2 dimenziót.
        Csak nem gömb, hanem tányér alakú, és egy búra veszi körül, az égboltozat.
        De megértem, hogy így reagálsz rá, mert az agymosás 500 éve folyik, a jezsuiták kezdeményezésére és napjainkban a Nasa fotói, videói által, illetve az oktatással.

        1. Valakik itt nagyon megtébolyodtak… szerintem a te agyadat mosták ki, de rendesen koma! 😀

      3. Én valamilyen olyan videót keresek éppen, amin egy szonda elég messze jut a Földtől, és olyan távolságba kerül, ahonnan egyértelműen látszik, hogy a föld lapos-e avagy sem. Nem ez a legkényelmesebb módja ennek tisztázására, de a legegyértelműbb szerintem. Mert ha lapos, akkor kellene látni gondolom azokat a tartópilléreket, amin a föld talapzata nyugszik- ahogyan sokan gondolják ezt a Biblia alapján-, de ilyet egyenlőre még nem találtam, csak animációkat. Inkább húzok a forgási ellipszoid alakú Föld felé, de mindkét elmélethez találtam ésszerű érveket és következtetéseket, de meg kell jegyezzem, hogy ami ésszerű, az még önmagában nem feltétlenül bizonyíték.
        Létezik egy koncepció, miszerint az igazságot néha felfedik különböző filmekben, tipikusan egy ilyen az új X-akták sorozat, amiről azt hiszem van videó itt a csatornán. Lehet, nem csak nekem tűnt fel, de van ez az Egyiptom istenei c. film, amit nem kell magyarázzak, hogy tipikusan ilyen elhitető film, én sem néztem meg, de klipeket láttam belőle, és ott a Földet laposnak ábrázolják. Tudom, hogy filmről van szó, nem lehet készpénznek venni, de arra elég volt, hogy elgondolkozzak ezen. Nem tudom, lehetséges-e, hogy megint kikotyogták az igazat, hogy “ezek úgysem hiszik el”, aztán nincs mitől félniük?

        1. Szia Jack ! Biztos van ilyen szondás felvétel dögivel én láttam vadászgépből meg U2 felderítőből is ilyen videókat, csak az a baj, hogy általában nem normál gyújtótávolságú objektívvel szerelt kamerát használnak, hanem nagylátószögűt, az meg a síkot görbíti, tehát a Föld görbületét túlnagyítja, és ebbe rögtön belekötnek a laposagyúak, hogy csalás. Régebbi felvételeket kellene találni, akkoriban ritkább volt a széleslátószögűek használata. De annyi ember volt már legalább ilyen magasságon (20000 méter magasan már látszik a görbület), hogy teljes képtelenség azt feltételezni, hogy mind hazudjon erről a megfigyelésről. Még Anettka (Budapest TV) is volt ilyen magasan Mig-31-el. De már vagy száz űrturista is látta a Föld görbületét. Abban is igazad van, hogy Hollywood előszeretettel használja ezt a kiszivárogtatást, az X akták új évadának bevezető részében volt is egy pár perces rész, az gyakorlatilag egy nyílt bemutatása volt egy csomó eddig a mainstream médiában rejtett infónak. Linkelek is Thea által fordított videót, ami a Világ helyzete is átvett ! 🙂 Az Egyiptom istenei fimet láttam, olyan mint ha a dedóban lennénk, ostoba és gyarló “istenek” ármánykodásai az ismert ősi képek és sztorik alapján. A Földet a többi görög mítoszt feldolgozó filmben is laposként ábrázolják, hiszen ez volt az ókorban a közfelfogás.
          http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2016/02/az-x-aktak-legujabb-evada-sokkoloan.html

        2. A kupolán kívülre nem lehet menni, viszont az oszlopok csak azon kívülről látszanának.

        3. Djusee, a videókon egyértelműen kezd látszani a görbület, amire azt írják a készítők, hogy lapos ! 🙂 Ennyit az emberi faj és a hülyeség kapcsolatáról. Találtam egy nagyszerű videót. Ez a cucc cáfolja a Flat Earth mozgalom egy ütős anyagát, ami cáfolni akarja (de nem tudja) a Space X (Elon Musk magánűrjárműve) rakétán elhelyezett GoPro halszem (ultranagy széleslátószögű) objektíves kamera torzítását. Nem csalva állítja be a szoftvert (ahogy a laposagyú emberke), és ki is jön a megfelelő enyhe görbület. Ez a jármű nem NASA fejlesztésű !
          Eredeti gömbölyű Föld cáfolat (akart lenni): https://www.youtube.com/watch?v=uZsZpokemQM
          A fenti videó cáfolata és helyesbítése: https://www.youtube.com/watch?v=8uBx1Urofeo

        4. Szia Arpiel. Arra irtam hogy kezd látszódni, már mint a görbület.

        5. Müholdak sem léteznek akkor azok szerint akik azt hiszik hogy a föld lapos? Mert akkor nem világos hogy a GPS ,GLONASS helymeghatározó rendszerek hogyan müködnek? Vagy akár hogyan tudjuk nézni a müholdas tv müsort úgy hogy az égre irányitjuk a parabola antennát? Ha búra lenne a föld körül akkor valaki már biztos neki ütközött volna repülövel vagy hajóval. Mellesleg akkor az Ausztrál rokonok is hamisitják a videókat mert amikor itt késö este van akkor náluk a Skypeon is jól láthatóan világos van.

    2. Árpiel! A tudományok terén fel sem tételezed, hogy sok téves dolgot tanítanak esetleg, vagy véletlenül, vagy tudatosan? Mitől olyan biztos szerinted, hogy amit tudományosnak mondanak az biztos hogy az? Kerüljük a lapos Föld elméletet, ha ez ennyire zavaró, de ott van a történelem, az is tudomány és mégsem hiteles, tele van ferdítésekkel, hazugságokkal, nyelvészet, talán a finnugor nyelvrokonság az neked tudományosnak tűnik? Az orvostudomány, az is tudományos, de nem az egészség megóvása került az előtérbe, hanem valami egészen más. A fizika terén is sokan jelzik, hogy felfedeztek mást, azt rögtön lesöprik, hogy nem tudományos, sok ilyen van, most csak Teslát említeném meg.
      Vannak akik megszabják, hogy mi lehet tudományos és mi nem, legalábbis ez az ábra. Most ezek után hogyan lehet annyira vakon megbízni abban, hogy amit annak mondanak az úgy is van? Nem akarok erről sem vitatkozni, mert lehetne a végletekig, de ami azt jelenti, én a kérdésemben sem a tudomány ellen szóltam, mert az jó és kell is, de nem mindegy, hogy esetleg ezen a címen félre vezetnek.

      1. Ebben teljesen igazad van ! Én is legalább ilyen kritikus vagyok a megmondó emberekkel és hivatalos dogmákkal mind a tudományokban, de még a kereszténységen belül is. Sőt azt is tudom, hogy a mainstream tudomány meg történelem és a kultúra is manipulált a mindenkori látható és láthatatlan hatalmak által. De pont azok a területek, amiket megfigyelhetünk mi is, tapasztalati módon igazolhatóak. Ilyen a csillagászat is, én meg amatőr művelője vagyok, van egy kis-közepes távcsövem (127 mm-es Maksutov-Cassegrain), azzal láttam már pl. a Holdat kb. 180x nagyításban, és elég meggyőzően gömbölyded. Ez a fényvetülés és az árnyékok plasztikussága és a felszíni formák (kráterek) térbeli láthatóságából is következik. Biztosan nem egy luk a kupolán vagy valamiféle folt. Sőt még saját fénye sincs. Szóval nem lehet mindent elvetni a tudomány területéről, ami nekünk bármely okból nem tetszik. Én azt is vállalom, ha egy bizonyos leírás a Bibliából főleg ha az érthető képletesen is és nem lényeges (üdvösség szempontjából) ellentmond a tapasztalati tényeknek, akkor nem az utóbbiakat fogom elvetni. Pont ez áll a lapos Föld elméletre is.

      2. Szia Erzsébet, Nikola Tesla remek példa! Szerinte a Föld rendszer környezet, ami mező (lapos) és nem bolygó. Nem tárgy és ezért nincs széle. A csillagok a boltozatra (amit elektromágneses erő tart) vannak erősítve és bebizonyította, hogy nincs gravitáció.
        Mikor megkérdezték Albert Einsteint, hogy milyen a világ legokosabb emberének lenni, azt válaszolta:”nem tudom kérdezzék meg Nikola Teslát. “

        1. De sajnos még a keresztények közül is sokan inkább a szabadkőműves-báb zs.dó Einsteinnak hisznek. Vagyis nem annak, mert saját tudománya nem is volt.

    1. Amikor ez a hír először megjelent utánanéztem és úgy tűnik, hogy nem igaz. A forrás a Netflix dokumentumfilm gyártócsapatának egyik tagja. Ez a portál megkereste a Netflix-et és egy Gagához közel álló személyt is megkérdeztek, mindkettő azt mondta, hogy a hír nem igaz: https://www.gossipcop.com/lady-gaga-illuminati-regrets-joining/ Ettől még Lady Gaga sok mindent bánhat, de a konkrét eset minden jel szerint csak bulvár szintű pletyka.

      1. Akkor valószínűleg ez sem lehet igaz, de azért bemásolom: A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) nemrég bejelentette , hogy január 16-án tájékoztatást fog vezetni az Egyesült Államok égboltjaira ” nukleáris robbanás közegészségügyi reagálására ” vonatkozóan. A bejelentést csendesen elengedték a karácsonyi szünet után 2017. december 27-én, hogy elkerüljék a tömeghisztériás eseményt az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti fokozott feszültség közepette.

        asd

        A közleményben a CDC hangsúlyozta a tervezési és előkészítési szakaszokat, mielőtt a nukleáris támadás végső soron csökkentené a halálozás és a betegség valószínűségét. Például a CDC azt a feltevést állítja fel, hogy az amerikaiak többsége rosszul tájékozódik a nukleáris robbanás fennmaradásáról, és azt állítja továbbá, hogy “a szövetségi, állami és helyi ügynökségek a közvetlen reagálási erőfeszítéseket fogják vezetni, a közegészségügy kulcsszerepet fog játszani válaszolni. ”

        “Bár a nukleáris robbanás valószínűtlen, pusztító eredményeket hozna, és korlátozott idő lenne a kritikus védelmi lépések megtételére” – olvasható a CDC weboldaláról szóló közlemény . Az ilyen eseményt fenyegető félelem ellenére a tervezés és az előkészítés csökkentheti a haláleseteket és betegség. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a legalább 24 órás tartózkodás létfontosságú az élet megmentése és a sugárterhelés csökkentése szempontjából “- mondta a CDC.

        S az ellenszereket megleled az andre.ewk.hu alatt Lelki fegyverzet menűpont alatt, de biztonságba raktam még fel az andre.csapata.hu illetve a lowoa.csapata.hu alá is.

    2. Árpiel! Igen érdekesre sikerülhetne a beszélgetésünk, de sajnos én már nem vállalom ezt, mert nagyon rossz érzéssel tölt el, amikor elmondom én, vagy valaki más a saját gondolatát, aztán tébolyultnak és más jelzőkkel ellátottnak kell lennem, vagy lenniük. Lehet, hogy nem vagyok nagyon a toppon valamilyen téren, de azért a megközelítési módom lehet más mint a megszokott, egyszerű és kész.Ha már megint a lapos Földnél vagyunk, azért lehet, hogy buta kérdés, de ha a tv és rádió készülék dobozát leveszed, akkor ott van az a sok kütyü, ami kell a működéséhez, és azt mondod, hogy ha ezt a burkot leveszem, akkor mehet a lecsóba a tudomány? Azért mert valamiben van valami, az azért van ott, mert szükséges a működéséhez, ha a Föld felett búra van és a csillagok meg a többi dolog amit felsoroltál ott vannak, annak oka van, kellenek és vannak.Ezeket csak arra a feltételezésedre írtam, hogy láttad, tudod, stb. Lehet, hogy most megint nevetségessé tettem magam, de szerintem még nevetségesebb az a tudományos hír, miszerint a kínaiak a Hold sötét oldalára mennek és növényeket fognak nevelni. Miféléket, nem tudom, meg a Marson majd a földalatti bunkerekben a saját és egymás vizeletét isszák és napenergiával fűtenek, meg a saját ürülékükön nevelik fel a táplálékul szolgáló növényeket. Később átalakítják a klímát, még a Holdon a gravitációt is fokozzák majd, mert az embernek nem elég a hosszabb ideig ott tartózkodáshoz a mostani gravitáció. Lassan lesz légköre is, meg víz is.Vagy ez tényleg elfogadható valóságosnak?
      Örülök, hogy jobb lett a beszélgetésünk mikéntje, én csak annyit akartam mondani, hogy bármikor bármilyen téren becsaphatnak, és olyan időket élünk, miszerint nem minden az, aminek látszik, vagy mondják.
      Annyit még hozzátennék, hogy a lapos Földesek nem azt mondják, hogy van egy luk a kupolán,hanem a Hold és a Nap a kupolán belül van.És ráadásul az gömbölyű is.

    3. Szia Edua!

      Nem vagyok semmilyen tézisekben hívő, de mindent értelemszerűen próbálok megvizsgálni, és sokszor már régebbi kérdésemre kapott válasz alapján fogadom el, azt amit elfogadok. Igen, nagyon sokszor találkozik a véleményünk, amikor olvasom a hozzászólásaidat.

        1. Van egy olyan verzió, ami szerint az ismert kontinenseket körülvevő jégfalgyűrű után vannak még számunkra ismeretlen kontinensek. Az már elég érdekesen hangzik. Mit gondolsz?

        2. Edua, volna mit kérdeznem nekem is tőled, gondolkodtál már azon, és van e erről valami tudomásod,hogy mi lehet az a fekete anyag az űrben?

          Neverend, nem tudom, erről még nem hallottam, csak arról, hogy a jégfal előtt.

        3. Örülök, hogy valaki felvetette ezt, hogy mi lehet a jégtakarón túl, hadd linkeljed ide egy képet:
          http://azigazsag.hu/az-igazsag-kepekben/_CIKKEK/fold-ALAKJA/ANKTARTISZ/nagy-teljesebb-lapos-fold-terkep.jpg
          Ez pedig azt hiszem, egy ókori egyiptomi térkép a jégtakarón túlról:
          http://azigazsag.hu/az-igazsag-kepekben/_CIKKEK/fold-ALAKJA/ANKTARTISZ/mi-van-a-lapos-fold-szelen-anktartiszon-tuli-terkep.jpg
          Az oldal, ahol találtam ezt, ez:
          http://azigazsag.hu/_CIKKEK/mi-az-igazsag-a-FOLD-ALAKJArol-gombolyu-e-vagy-lapos-a-foldunk-milyen-alaku-valojaban-igazabol-ureges-e-a-belso-foldrol-a-nap-tavolsaga-merete-csillagok.php
          Nem veszem ezeket se készpénznek, de már vártam arra, hogy megoszthassam ezeket valakivel, mivel én még a 2 elmélet között vagyok, és több vasat is melegen tartok, mivel ha netán ez igaz lenne, engem is érdekelnének az új kontinensek.

        4. Szerintem én az üreges Földre szavazok, nekem az szimpi. 😀 Ne viccelj már Jack. Megcáfolom neked csípőből a föltett képek és hülyeségek 90%-át. Nehogy elhidd már egy önjelölt fotelhuszár agymenéseit, amit az amerikai konteó huszárok tömtek a fejébe.

        5. Nem is hiszem, de elgondolkodtam rajta. Továbbra is közelebb állok a gömbölyű Földhöz, mivel éppen elég meggyőző dokumentumfilmet láttam róla, tudom, hogy miért hiszem azt, amit. De annyit mindenképpen megérdemel a téma, hogy foglalkozzak vele, nem akarom lezárni úgy, hogy csak keveset tudok róla.
          Én az evolúcióban hittem évekig, a Bibliát csak hallásból ismertem. De szeretem ismerni a másik oldal érveit is- argumentumra márpedig kíváncsinak kell lenni-, és így elkezdtem olvasgatni a kreácionizmusról. Aztán most meg itt vagyok, tudom, hogy a darwinizmus egy hazugság, és csak remélni tudom, hogy egykor majd a történelem szemétdombján fogom látni, ott is valahol a legalján, mint azt az elméletet, ami oly sok szenvedést okozott az emberiségnek.
          Ezt azért mondtam el, hogy érthető legyen, mért nem szeretek gyorsan lezárni olyan fontos témákat, mint ez. Nem biztos, hogy erről változik a véleményem, de megérdemli, hogy alaposan utánajárjak, mint ahogy anno megérdemelte ugyanezt a teremtéselmélet.
          Csak megjegyzem zárójelesen, hogy ha a Biblia nem támasztaná alá a teremtéstörténetet és az intelligens tervezést, szerintem az emberiség tömegével fogadná el, mint hiteles magyarázatot a világ keletkezésére illetően. Hajlandó vagyok fogadni erre egy nagyobb összegben.

        6. Ne haragudj Edua, de ezek a videó az ég világon semmit nem bizonyítanak, sem komolyan nem vehetők. A Napból kijövő repülőt mutató videón a kamerát elvakító fény okozta képi hiba látható, meg mikor a Nap látszólag a felhők alatt van a magasan repülő gépből így is látszik, tök logikus, ha felmászol egy magas hegyre, akkor igen, a látóhatár alatt fog a Nap lemenni. De a többi videó is teljesen komolytalan. Olyan ez az egész, mintha ezer esetből egyszer valami másként működne mint addig, és után odajönne valaki és azt akarná, hogy ez az egy eset alapján mindenki vesse el a másik ezret. Ráadásul kicsit utánanézve, ki is derülne, hogy az az egy is tévedés volt.

        7. Úgy szeretnék már látni egy tisztességes fényképet a Földről, amit a világűrből, de legalábbis a Holdról ( 🙂 ) fényképeztek.

          “This report derives and defines a set of linearized system matrices for a rigid aircraft of constant mass, flying in a stationary atmosphere over a flat, nonrotating earth.” (Ames Research Center Dryden Flight Research Facility National Aeronautics and Space Administration Edwards, California, January 8, 1987)
          https://www.nasa.gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend