Nagytestvér

A CBS volt riporterének beszámolója arról, hogy miként manipulálja a tömegmédia a közvéleményt

Forrás: Activist Post

Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy a tömegmédiát egy maroknyi, egész pontosan 6 nagyvállalat tartja a kezében, a kisebbséghez tartozol. Ez azt jelenti, hogy csupán nagyon kevesen tudják, hogy amit a rádióban vagy az esti hírekben és egyéb műsorokban hallunk és látunk a következő hat cégóriás határozza meg: General Electric (GE), News Corp, Disney, Viacom, Time Warner és CBS.

Manapság ezt a tényt egyre többen ismerik fel, részben a CIA által a fővonalas média befolyásolására kezdeményezett Mockingbird hadművelet leleplezésének köszönhetően.

A legnépszerűbb információforrásokon keresztül ravasz marketing taktikákkal bombázzák a közvéleményt, egyre hatékonyabban befolyásolva, hogy mit ki mit gondoljon, mit vegyen, hogy nézzen ki és mire költse a pénzét. Látva a főhírekben visszaköszönő hazugságokat, mindez persze nem meglepő.

Sajnos a legtöbben fel sem fogják, hogy mi megy a háttérben és milyen módszerekkel valósítják meg mindezt és ebben nagy segítségünkre lehet Sharyl Attkisson és egy független TED előadáson megosztott információi.

A veterán újságíró (a CBS News volt oknyomozó riportere) elmagyarázza, hogy mi az astroturf, vagyis azok a látszólag alulról indult kezdeményezések és módszerek, amelyeket különleges érdekek fizetnek a közvélemény manipulálására.

Előző posztKövetkező poszt

5 hozzászólás

  1. Ti is használjátok a Canesten helyett a Candibene-t ?
    Itthon is hemzseg a reklám az agymosástól, de azt még nem halottam, hogy pl: a nátriumszegény Horváth Rozi só helyett végy gyógyszertári minőségű tiszta sót, stb, stb

  2. Am?g az emberek nem fogadják el a valóságot , addig nincs miről beszélni.
    Sajnos önhibájukon k?vül , mivel bele vannak kényszer?tve ebbe az álllapotba.
    De , egyszer minden nóta véget ér !!!

  3. A bankrendszer,a pénz,a varázslás,a gyógyszerek,a kőolaj,a tudomány nem hozza meg az emberek egészségét,ezt mikor értik meg az emberek?Csak ideig-óráig tartó múlandó megoldásokat nyújtanak.Jézus Krisztusnak üzenete volt és van számunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend