Idők jelei

A busz muszlim utasai mentették meg a keresztényeket az Al-Shabaab támadásától

Kenyan-bus

Forrás: christiantoday.com

A buszon utazó kenyai keresztényeket muszlim utastársaik mentették meg a biztos haláltól, mert nem voltak hajlandóak különválni tőlük, amikor buszukat iszlám terroristák támadták meg.

A kenyai Daily Nation hírszolgálat arról számolt be, hogy két ember meghalt, három pedig megsebesült, amikor a Nairobiból Manderába tartó buszt az Al-Shabaab nevű szélsőséges iszlamista csoport harcosai támadták meg hétfőn.

Julius Otieno, helyettes rendőrfőnök, a hírszolgálatnak nyilatkozva elmondta, hogy a fegyveresek leparancsolták az utasokat a buszról és megpróbálták szétválasztani egymástól a muszlim és nem muszlim személyeket.

?Megpróbálták beazonosítani, hogy kik a keresztények és kik nem.  A nem keresztényeknek azt mondták, hogy szálljanak vissza a buszra,? mondta Otieno.

Ali Roba, Mandera kormányzója azt mondta, hogy az utasok megtagadták, hogy szétválasszák őket és azt mondták a támadóknak, hogy vagy mindannyiukat öljék meg, vagy menjenek el.

?Ez menekülésre kényszerítette a harcosokat, mert a falubeliek megtorlásától tartottak,? mondta.

?A helyiek hazafiasságukról és az összetartásról tettek bizonyságot, amikor szembeszálltak az Al-Shabaab militánsaival.?

A kormányzó azt is elmondta, hogy a sérültek azok a helybéliek voltak, akik ?megpróbálták megvédeni a busz nem muszlim utasait?.

Az Al-Shabaab harcosok 6-15 fős csoportokban szivárogtak be Kenyába. A legnagyobb csoport, amit eddig észleltek 30 fős volt. A militánsok célja a falubeliek radikalizálása, ami ezúttal nem járt sikerrel.

Az Al-Shabaab által elkövetett eddigi legsúlyosabb támadás Kenyában idén április 2-án történt, amikor a csoport harcosai 148 diákot öltek meg a Garissa Egyetemen. A támadásban 4 fegyveres is életét vesztette. A túlélők elmesélték, hogy a támadók kíméletlenül lemészároltak mindenkit, akiről kiderült, hogy nem muszlim.

Reuben Mwavita, az egyetem 21 éves diákja szemtanúja volt három diáktársa lelövésének.

?A fegyveresek előtt térdeltek és azt mondták: ?Jézus, ments meg minket!? Ez volt a vesztük. Azonnal lelőtték őket.?

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. “.Így hát mindig lesz egy következő ember a sorban,aki éppen Megváltást nyer.Ahogy olvasod ezt,valakivel valahol éppen megtörténik,és mire végig olvastad,már a következő ember is üdvözült.Aztán most meg megint egy,és ????.megint és megint?????.és megint?.”

  Ábrándkép,…..minimum.

  1. Kedves Adrian!Talán igazad van.Szeretném,hogy ne legyen,de talán tényleg egy álomvilágban élek.Ebben az álomban viszont mielőtt a sátán bárkit is elragadhatna,Jézus már meg is váltotta tőle az illetőt.Sőt,ebben az álomban még mielőtt a gonosz megszületésének akárcsak a gondolata is felvetődhetett volna,megszületett a Megváltó -nem ma,hanem mindig-, és nincs is már Rajta kívül.Hiszem,hogy ez nem csak az én álmom,hanem a tiéd is,és mindenkié.

   1. Kedves Oszkár!
    Az Örök Élet tudatának derűje hassa át Életed minden pillanatát! Azokat is melyek nem is oly derűsek!
    “Fel nagy Örömre!”
    Jó egészséget kívánva, üdv

    István

    1. Kedves István!Megható szavak tőled.Szép napot okoz nekem.Már csak azért is jól jöttek,mert szobám kitakarításában merő kudarcot vallottam.Azonban szerencsére,mindig van egy holnap! 🙂 Meg utána is,meg utána is…… Egészen az örökkévalóságig.A lehetőségeknek ez a végtelenül széles sora találjon téged is folyamatosan örömben és egészségben!

 2. Több helyen felbukkant ez a hír.
  Úgy látszik,tényleg minden lehetséges.Ahogyan szerintem az sem lehetetlen,hogy tényleg minden ember elnyerje az örök életet Jézusban.

  1. Javithatatlan vagy, kedves Oszkár! 🙂
   DE, abban igazad van, hogy Istennél SEMMI sem lehetetlen (igaz, hogy a Bibliában nem ez áll, amit írsz, de úgy tűnik, nagyon jól érzed magad ettől 😀 ).
   Szép és különleges napokat kívánok neked, töltsd a Születés örömében! “A világosság a világba jött” de a sötétség nem fogta föl …

    1. Kedves Éva!Sőt,igazából ez az,amitől tényleg jól tudom magam érezni. 🙂 Jézus szeretete végtelen.Így hát mindig lesz egy következő ember a sorban,aki éppen Megváltást nyer.Ahogy olvasod ezt,valakivel valahol éppen megtörténik,és mire végig olvastad,már a következő ember is üdvözült.Aztán most meg megint egy,és ………….megint és megint…………….és megint….
     Hát,ilyen jó kedvű az Isten. 🙂
     Jó kívánságaid jól estek!Igyekszem nem elfelejtkezni örülni a Születésnek.Neked is,Pircsinek is és természetesen a kedves többieknek is kívánom,hogy Isten fentebb említett jó kedve adjon nektek ihletet és egy nagy ölelést csókkal!

    2. Megkaptam! 🙂 Üdv
     Éva

     U.i. Én azt gondolom, párhuzamosan így Veled hogy az “üdv” az üdvözlet legyen egy valódi ÜDVÖS – üdvöt jelentő – pá 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend