Idők jelei

Furcsa kettősség jellemzi az oregoni tragédiával kapcsolatos híreket

Oregon

Az Egyesült Államokban a politikai baloldal évek óta kemény háborút folytat a kereszténység ellen a fősodrású média lelkes támogatásával. Ez a háború a popkultúrában is megjelenik, hiszen a hollywoodi és tévéfilmekben, illetve egyéb televíziós programokban napi szinten fordulnak elő a keresztényekkel szembeni gyűlölködő vagy gúnyos megnyilvánulások.

Mindennapossá váltak továbbá a halálos fenyegetések azok felé, akik felszólaltak az abortusz vagy a melegek házassága ellen (lásd még itt). (Fontos megemlíteni, hogy ezek a felszólalások nem az egyes embereket, hanem az irányvonalat, illetve annak intézményesítését támadták.)

Sajnos öt napja a retorikát tettekre váltották, amikor az Oregon állambeli Roseburgban található Umpqua Közösségi Főiskolán a 26 éves Chris Harper Mercer kilenc embert megölt.

A mészárlást túlélő egyik diáklány, Stacy Boylan apja a CNN-nek elmondta, hogy az elkövető egyenként kérdezte meg az általa elfoglalt tanteremben az emberektől, hogy milyen vallásúak.

“Keresztény vagy? Ha keresztény vagy, akkor állj fel. Jól van. Mert ha keresztény vagy, akkor alig egy másodperc múlva meg fogod látni Istent” – idézte Boylan az elkövetőt, aki ilyen kérdések után egyenként lőtte le az embereket.

Ugyanaz a média, amelyik toleranciát követel a melegek és a LMBT közösség tagjai számára, egyre militánsabban lép fel azok ellen, akiknek hitelveit nem kedveli.

A keresztények, illetve a fővonalas irányvonallal szemben úszók, például az oltáskritikusok, klímaszkeptikusok vagy az alternatív oktatás híveinek földbe döngölése mindennapossá vált.

A toleranciát követelő média intoleranciájára és képmutatására miért nem hívja fel senki a figyelmet?

Amennyiben az intolerancia megnyilvánulásai helytelenek a melegekkel vagy bizonyos etnikumokkal szemben, miért nem azok a keresztényekkel vagy az abortuszt ellenzőkkel szemben?

James Woods, a szókimondásáról ismert színész a Twitteren fejtette ki véleményét az oregoni mészárlással kapcsolatban. Rövid bejegyzéseiben leírta, hogy mivel az áldozatok keresztények voltak, mind a média, mind pedig Obama elnök hamar elveszíti majd érdeklődését az ügy iránt.

A New York Times cikkét kommentálva leírta, hogy

?amint kiderül az áldozatokról, hogy keresztények voltak, többet nem hallunk majd az ügyről a fősodrású médiában.?

Egy másik Tweetben pedig azt emeli ki, hogy a New York Times képes volt úgy megírni a lap főoldalán megjelenő cikket, hogy a ?keresztény? szó egyetlen egyszer sem szerepel benne.

Barack Obama hozzáállásáról pedig, akinek Woods keményszavú kritikusa, a következőket írta:

?A keresztények elleni gyűlölettől fűtött bűncselekmény végre elhallgattatja Obamát.?

A Facebookot és más közösségi oldalakat azóta bejárta Armando Hall elgondolkodtató megjegyzése a tragédiáról:

?Amerika legbátrabb személye? A második diák, aki az első lelövése után elismerte, hogy keresztény.?

?Aki azért vallást tesz rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;? Máté 10:32

A cikkhez használt források: naturalnews.com, cnsnews.com, twitter.com

Előző posztKövetkező poszt

23 hozzászólás

  1. Hogy jobb lesz a keresztenysegnek helyzete? Gondolom ezt sem a Bibliaban leirtak alapjan jelented ki ill. remeled. Nem tudom ki lehet a muzsad, de az meglatszik, hogy az nem Istentol valo. Nekem nem veled, Palasszal vagy Bealinaval van bajom, hanem azokkal, akik megtevesztenek benneteket. A megtevesztes pedig azert tortenhet meg, mert ti es sokan masok hisztek a mas emberek es ordogok alkotta extra tanitasokban, beszamolokaban, csodakban. Ilyen az emberi termeszet,…ha valasztania kell a rossz es a jonak latszo dolgok kozul, az tuti, hogy a(z Istentol) jot fogja valasztani. Pedig a Biblia egyik uzenete, hogy itt a Foldon a mostani eletunkben semmi jot vagy boseget ne varjunk el. Inkabb ezek ellenkezojet, illetve az eroszakos halalt,…ha mindvegig kitartunk. Hala az UR-nak, hogy mi itt eddig relative bekeben elhettunk. Hogy holnap mi lesz velunk senki sem tudhatja csak az egy igaz Isten.

    1. “A megtevesztes pedig azert tortenhet meg, mert ti es sokan masok hisztek a mas emberek es ordogok alkotta extra tanitasokban, beszamolokaban, csodakban. …”

      Hát, azért nem nehéz ilyenekben hinni, mert a Biblia számos ilyenről beszél . Sőt, még Jézus is azt ígérte, hogy akik hisznek, azok még nála is nagyobb dolgokat fognak cselekedni. ( Viszont azért fontos az igeismeret, hogy meg tudjuk ítélni hogy mi az, ami Istentől van, és mi az, ami nem…! Viszont azt nem tanácsos elvetni ( igeismeret, és hit hiányában) , hogy semmi ilyen nem lehet Istentől…! Mert akkor az újszövetség könyveit is ki lehet dobni, mint megtévesztő írásokat, amelyben egy csomó ördögi tanítás van….! )

      Csel. 10,1-Csel. 10,3 Ez látá látásban világosan, a napnak mintegy kilenczedik órája körül, hogy AZ ISTENNEK ANGYALA BEMÉNE őhozzá, és monda néki: Kornélius!
      Csel. 10,7
      A mint pedig elment AZ ANGYAL, AKI Kornéliussal BESZÉLT, szólíta kettőt az ő szolgái közül, és egy kegyes vitézt azok közül, kik rendelkezésére állnak vala.

      Csel. 10,9 -Csel. 10,10 Megéhezék azonban, és akara enni: míg azonban azok ételt készítének, SZÁLLA ő reá ELRAGADTATÁS; És látá, hogy az ég megnyilt és leszálla ő hozzá valami edény, mint egy nagy lepedő, négy sarkánál fogva felkötve, és leeresztve a földre: Melyben valának mindenféle földi négylábú állatok, vadak, csúszómászó állatok és égi madarak. És szózat lőn ő hozzá: Kelj fel Péter, öljed és egyél! …

      Csel. 9,3 És a mint méne, lőn, hogy közelgete Damaskushoz, és nagy hirtelenséggel FÉNY SUGÁRZÁ ŐT KÖRÜL A MENNYBŐL: ?És ő leesvén a földre, HALLA SZÓZATOT, mely ezt mondja vala néki: Saul, Saul, mit kergetsz engem?
      ? És monda: Kicsoda vagy, Uram? AZ ÚR PEDIG MONDTA: Én vagyok Jézus, a kit te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod.

      ?Csel. 9,10 Vala pedig egy tanítvány Damaskusban, névszerint Ananiás, és MMONDA ANNAK AZ ÚR LÁTÁSBAN: Ananiás! Az pedig monda: Ímhol vagyok Uram!
      ?

      Csel. 10,2-Csel. 10,3 Ez LÁTÁ LÁTÁSBAN világosan, a napnak mintegy kilenczedik órája körül, hogy AZ ISTENNEK ANGYALA BEMÉNE őhozzá, és MONDA NÉKI: Kornélius!

      Csel. 10,7 A mint pedig elment az angyal, a ki Kornéliussal beszélt, szólíta kettőt az ő szolgái közül, és egy kegyes vitézt azok közül, kik rendelkezésére állnak vala.

      Mát. 1,20 Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala ÁLOMBAN MEGJELENÉK néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert a mi benne fogantatott, a Szent Lélektől van az.

      ?Mát. 2,13 Mikor pedig azok visszatérnek vala, ímé MEGJELENÉK az Úrnak angyala Józsefnek álomban, és MONDA: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és fuss Égyiptomba, és maradj ott, a míg én mondom néked; mert Heródes halálra fogja keresni a gyermeket.

      ?Mát. 2,19 Mikor pedig Heródes meghalt, ímé az Úrnak angyala megjelenék álomban Józsefnek Égyiptomban.

      Márk. 9,4 És MEGJELENÉK nékik Mózes Illéssel együtt, és beszélnek vala Jézussal.

      Csel. 27,23 Mert ez éjjel MELLÉM ÁLLA EGY ANGYALA ISTENNEK, a kié vagyok, a kinek szolgálok is,

      2 Kor. 12,1 A dicsekvés azonban nem használ nékem; rátérek azért a LÁTOMÁSOKRA és az Úrnak KIJELNETÉSEIRE.
      ?
      2 Kor. 12,2 Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) ELRAGADTATOTT a harmadik égig.

      Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, a melyeket nem szabad embernek kibeszélnie.

      Jel. 1,10 LÉLEKBEN VALÉK OTT az Úrnak napján, és hallék hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét, …
      ?
      Csel. 2,17 És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.

  2. Minden egyes iskolai mészárlásnál megfigyelhetőek a démonikus megszállottság tipikus megnyilvánulásai az elkövető(k) esetében.
    Azon se lepődnék meg ha minden esetben “ugyanaz” az lény lenne az elkövető, aki testről-testre vándorol.
    Erre kérdésre a hírekből biztos nem fogunk választ kapni.

    1. Kedves Ghostcat,

      bár nem szándékom elterelni a témát, de egy leheletnyit mégiscsak foglalkoztatnak azok a tipikus megnyilvánulások, mindannak ellenére, hogy figyelmemet jobban leköti a testvérek mártírhalála és hatalmas hite.

  3. Egyetlen helyen nem szerepel Isten Igéjében hogy egyházat fog Isten Jézus által a végítélet napján elragadtatni.
    Egyéneket igen, akik hordozzák a Jézus hitét, de egyházat nem.
    Ezek az egyének az Ő egyháza, ők Isten harcosai (Izrá-el nem, nem az állam, az csak egy lejárató kampány része), ahogy Jézus is volt fegyvertelenül, de mégis fegyverrel, a kétélű éles karddal (Ó és Új Szövetség).

    Felejtsétek el szűzmáriát, boldogasszonyt és a többi bálványt, ők az ősi egyiptomból érkeztek, ahol még Isis és Horus néven futottak.

    1. Sőt, az egyház 50%-a itt marad… Elgondolkodtató, hogy a 10 szűz példázatából csak 5 volt bölcs, aki hordozta Isten jelenlétét, a másik 5 bolond szűznek neveztetett. Végül csak a bölcs szüzek kerültek be a mennyegzőre, amikor megérkezett a vőlegény.

      1. Pontosan, ez szoros párhuzamban van a “ketten őrölnek egy malomban” verssel.

        A szüzek is 10-en őrölnek egy malomban (szüzek -> menyasszonyok -> ugyanabban a státuszban levők, Krisztus menyasszonyai), és csak öt vetetik fel.
        Mindegyiknél van lámpa, amiben nincs olaj, azt úgy kell vinni magukkal. Ezt én a hitre szánt emberekkel, minden emberrel azonosítom, aki be tudja fogadni a tanítást (lámpa), és cselekedettel (olaj) táplálhatná a fényt (az igazságot). Van ilyen metafora a fényre az Írásban több is.
        A hívők egy része azonban gondatlanul nem cselekszik, azaz nem vesz magához olajat – és nem gyullad nekik fény.
        Az elmegy az olajért nálam azt jelenti, hogy felismerik hiányosságukat és gondatlanságukat a hívők intésére, de máshonnan szeretnének erőt meríteni: a világból. (ásusokhoz mennek -> pénzen vennének erőt a jelenléthez, ők azok, akik érzik Isten hiányát, de világi dolgokkal próbálják betölteni az űrt)

        1. Kedves Pál!Tetszik ez a megközelítésed és el is gondolkodtatott.Biztos onnan ötlött fel benned,hogy már akadhatott arra példa,hogy azon kaptad magad,hogy éppen a szóban forgó olajért indultál… 🙂 Én is bizony,nem is egyszer!A történet mind a kettőnk esetében mégis úgy fejeződött be,hogy az életünket Jelentő Jézus mind a kettőnknek adott éppen elég olajat.Nem restellte nekünk adni az összes tulajdon olaját,mégis maradt neki további kellő mennyiség,hogy mindenki másnak is adjon eleget.Számomra ez azt jelenti,hogy minden olaját eltékozolt,elparáználkodott idiótának adjunk olajat korra,nemre való tekintet nélkül,akár szűz még,akár nem. 🙂

  4. A keresztény vallás megosztottsága miatt,nagyon feltagozódott,és a közös ima helyett inkább az elfordulás,és a szeparálódás a jellemző.Én aki folyton látomások közt,és testen kívüli élmények közt élek egészen másképpen látom ezt a folyamatot odaátról,mint a testi érzékszervekkel.Odaát hatalmas veszedelem készülődik,és ezt azok nem érzékelik akik nem járnak át mint én.
    Láttam egy férfit,aki nagyon jól szituált volt,jó kapcsolatokkal,szépen öltönyben tetszelgett,és láttam,hogy mit fog tenni,és mit tett.Álmomban hatalmas házam volt,az egyházat jelképeztem,és idegenek jöttek be ebbe a házba,akikkel küzdelmet folytattam,ki akartam űzni őket a házamból,azaz az egyházból a rosszat.Jött ez a jól szituált ember,szép szál legény,és a támadók élére állt,keményen bírálta a házamat,és szétzilálta annak közösségét.
    Láttam a tengeren járni,egy szép görög tengeröbölhöz nyílt az erkélyem,-hát volt vagy 100 négyzetméteres,tele kerti bútorokkal-és ő átlépett a bútorokon,és át a kerten,át a vízen egészen mélyre ment,sétált,és megint ott volt a fekete sárkány a Sátán,ez volt a második találkozásom vele,pont olyan pusztító gyűlölet vette körül,mint azelőtt.A Sátán a víz mélyéből felúszott a víz színén álló férfihez,és ő átvette ezt a gyűlöletet,leszakadt az öltönye is és sárkány lett emberi bőrben eltorzulva,majd vissza formálódott.
    A házba rohantam védelmet kerestem,de utánam jött,és a fülembe suttogott,még a lehelete is gyűlölet volt,és a lénye is pusztítás,mint egy mérgező növény ami mindent kipusztít maga körül.Elment a barátaival és boldogan száguldoztak,egy kis kápolnáig,ami a maradék kereszténységet jelképezte,és a falak mögött harangok sikoltoztak,kitáncoltak az ablakokon kicsi,és nagy,közepes,mintás ,és mindenféle,sírtak,csengtek ,zengtek,könyörögtek.A férfi megtiporta őket.
    Tudom,hogy Ő az Antikrisztus,aki Obama ellen is támadni fog,és más vezetőket is megtámad,ahogy Jézust is üldözi,és engem sem kedvel.Nemrég volt megint a szobámban éreztem őt,és remegett a belsőm,a szaga a lénye,mint a Sátán olyan és borzalmas a hatalma.
    Lényeket bolondít akik a túlvilág más valóság dimenzióiban élnek,és mestereket szed össze,akik tanítják,felkavarta a túlvilág fogalmát amit nekem jelentett az a hely.Sok mester akik lelkeket tanítottak,elment,vagy elpusztította magát azon a létsíkon.
    Kemény háború van odaát,ami hihetetlen annak aki nem járt még a testén kívül.A Biblia írja,hogy a végidőkben a gonosz a menny kapuit ostromolja,és más létsíkokon ezt tényleg csinálja,ilyet még nem láttam soha.Nem az emberi világ az emberi valóság felől támadja az Istent,hanem más létsíkokon mozogva kezdi,és lefelé halad vele,az emberiség felé.
    Jézus testét az Őt szerető emberekben,üldözi,Jézus vére,és húsa táplálja a keresztény lelkét,és az Antikrisztus ezért vesz rá,emberi lelkeket a pusztításra,mert Jézus él bennük,nem ők élnek.Egy a közbenjáró,Jézus Krisztus és aki az Ő testévé és vérévé válik,mind hozzá tartozik,a családját,Jézus testét alkotják,és cselekedni tud általuk.
    Láttam az imákat,és az imádatokat,a szeretetet fehér halmazként felszállni,és az angyalok fegyvereket töltöttek meg vele,és kardokat kovácsoltak belőle.Leszálltak a földre,és lőtték a fekete foltokat,és vívtak az ima erejével,és az imádat hatalmával.Űzték a gonoszt el a földről,és Láttam az angyalokat,a Szűzanyát,amazonként küzdeni egy -egy lélekért,láttam ezt a nőt amint testével,és szeretetlángjával védte a lelkeket,mint egy harcos királynő legyőzhetetlen! Láttam a szenteket akiket Jézus felemelt,és részévé,családjává lettek,felsorakozni Jézus mögött,és közbenjárni az Atya Istennél mi értünk földön élőkért.Nekünk is ezt kell tenni, kell az ima, fegyverként használják az angyalok a gonosz ellen,és a mi imánk a legerősebb fegyverük!

    1. Látjátok? Sátán ezért tud ilyen könnyen megtéveszteni sokakat, mert a Bealinák és a Palas félek még azzal sincsenek tisztában, hogy mi történik velünk, vagy az emberekkel úgy általában, akkor amikor meghalnak. Pontosabban történik e egyáltalán valami velük? És ha igen mikor?

      “…..and the dead in Christ shall rise first”…..például.

      De gondolom erről is Lenin elvtárs tehet. Mág jó, hogy mi keresztények is kint vagyunk a nagy világban. De minek, ha még a házunk népén sem tudunk segíteni?
      Szerencse a szerencsétlenségben, hogy legalább pontosan tudjuk a következő gazdasági összeomlás időpontját. Mikor is lesz az?

      1. Kedves Bealina!

        Ez ellentmond annak,amikor még tavasszal valami olyan facbookos csoportra bukkantam,akik testen kívüli élményben vannak nap,mint nap,és kellemesen érezték elmondásuk szerint magukat minden olyan alkalommal,mindennel egynek érezték magukat,elmondásuk szerint az volt a bajuk,hogy otthon mindig kiégett olyankor a villanyégő a lakásban.

    2. Ámen! Pontosan így van, ördögi megszállás volt, ahogy Gabibácsi is írja. Nem kell ahhoz katolikusnak lenni “palas-féléknek” hogy ismerje, mi történik a szellemi világban. Éppen ezért érvényes a SZELLEMI HARC amit nekünk is vívnunk kell esetenként saját magunkkal, amikor szembe kell nézni pl. egy puskacsővel.
      A Hitgyüli látnoka sem tetszik neked vajon Adrian, pedig bármennyire gyűlölik a katolikusokat, számomra hiteles. Azért például, mert olyan naivan kérdezte Jézust: “amikor még nem volt Hit Gyülekezete, hogy hihettek volna Benned”? 😀
      Jézus válasza miatt abszolút hiteles nekem az ő látomása (a Mennyben és a Pokolban is járt) https://www.youtube.com/watch?v=jWrsTt1KrYI (de lehet, hogy a hosszabb variációban van, a kétórásban, ezt mondta Jézus: “aki keresett engem, megtalált”! 🙂

      Szóval, kedves Adrian, túl tudom tenni magam természetesen egy ilyen látás esetén – ha valami igazolja, mert ODAFIGYELEK a tartalmára – hogy minek tartják ők a katolikusokat ….

      1. Kedves Éva, kikérjük magunknak, hogy gyűlöljük a katolikusokat. Ez a kijelentés azért ha hívő vagy, akkor túlzás. Tudod, hogy nem test és vér ellen van tusakodásunk… 🙂

        1. Igazad van, bocsáss meg. A szellemi harc folyik … és úgy látom, egyazon oldalon állunk 🙂
          Isten áldjon!

        2. Kedves Eva,

          Kedves Eva,
          Megneztem az ajanlott videot, amely 3 reszbol allt es arra a kovetkeztetesre, hogy a te, szellemi harcban hasznalt, eszkozeid az emberi tradiciok ill. a testukbol “kiemelt” “Mennyet” es “poklot” is megjart emberek ellenmondasos illetve igeellenes beszamoloi. Azt kell mondjam, nagyon, de nagyon elszomorito a mai keresztenyseg helyzete.

        3. NEM kedves Adrian, a szellemi harcban használt eszközöknek SEMMI köze ahhoz, hogy valakinek a tanúságát igaznak fogadjam el.
          Valóban elszomorít hogy tévedésből ilyen következtetést vonsz le! Az más kérdés hogy SAJNOS milyen a kereszténység állapota (ebben egyetértünk….) de ez csak jobb lesz, remélem.

          A szellemi harc egyetlen alapja és tárgya is, hogy sátán le van már győzve, és csak elhiteti, hogy nem … mint ahogy sok mindent.

          Bealina belső életére utaltam, a látásaira, mely arról szól hogy MÁS a szellemi valóság, mint ami közönségesen látszik, ebben bizony igazat adtam és MELLÉ TETTEM egy másik látást, melyet tapasztalatnak fogadtam el, mert Jézus válasza (elfogadtam hogy Ő válaszolt) TETTE HITELESSÉ! Bealináról elég annyi, hogy a lényeget látja érzékenyen és inkább mellette kell lenni mint ellene.

      2. Kedves Éva!Hatásodra elolvastam Bealina írását. 🙂 Igen,kellett nekem hozzá egy kis ösztönzés,mert én egyáltalán nem látok bele az ilyesféle vonulatokba.Kicsit bizarrnak is tűnik nekem az ilyesmi – ami végül is kezdésnek nem is olyan rossz! 🙂 Néha nekem is elég szokatlan a hozzáállásom ahhoz,ahogy megközelítem világot.Ebből kiindulva igyekszem tudomásul venni,hogy sok meglehetősen váratlan perspektíva létezik.Hozzátéve,hogy nekünk,Bibliát szerető embereknek nem tudom miért kéne csodálkoznunk azon,hogy más világok is vannak… Mindez nem jelenti azt,hogy Bealina minden egyes mondatát feltétlenül készpénznek veszem,de az alapjait elismerem,és örülök,hogy elhangzott itt ilyesmi.Ahogyan eszembe jut az is,hogy nem feltétel semmihez sem a képesség belelátni ezekbe a “létsíkokba”,nem kötelező átjárni azokba ahhoz,hogy szembesüljön ezekkel az ember,mert mindezek “ideátról” tekintve is körvonalazva vannak.Tapasztalatnak nevezted ezt.

  5. Szerintem démoni megszállás volt a lövöldözés oka, hasonló esetekben is voltak ilyen hírek, ismereteink alapján meg ugye ez nem elképzelhetetlen. Kíváncsi lennék arra a több oldalas nyilatkozatra amit átnyujtott az egyik osztálytársának

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend