Idők jelei

A történelemről festett hamis képpel erőltetik az uniós integráció ideológiáját az iskolásokra

eu-560593

Forrás: express.co.uk

Egy neves brit történész arra figyelmeztet, hogy a történelemről festett hamis képpel próbálják népszerűsíteni a mélyebb uniós integrációt az iskolákban.

David Abulafia, a Cambridge Egyetem professzora szerint a történelemkönyvek félrevezető képet festenek az állampolgárság mibenlétéről, hogy ezáltal azt az érzetet keltsék, mintha az európai egység egy történelmi hagyomány lenne.

Rámutatott, hogy a Németországban és Franciaországban kiemelt jelentőséggel kezelt uniós integráció kezd Nagy-Britanniába is ?beszivárogni?.

?Egyelőre viszonylag gyengéd törekvés tapasztalható annak érdekében, hogy létrehozzák az európai állampolgárság érzetét, mégpedig a történelemről festett hamis kép segítségével, hiszen Európa történelmét javarészt a megosztottság, nem pedig az egység jellemezte.?

?Azok az időszakok, például Napóleon, Hitler vagy kelet-európai viszonylatban a Szovjetunió hatalma alatt, nem nevezhetők éppen pozitív példáknak és igencsak szörnyen végződtek. Megpróbálják fehérre meszelni az európai történelem disszonáns elemeit, hogy egy idealizált képet tárjanak elénk.?

Abulafia professzor a témában írt új tanulmányának közzétételét szándékosan egy 30 történész által Nagy-Britannia és az EU kapcsolatának átgondolása érdekében indított kampány indításához igazította. A tanulmány felhívja a figyelmet, hogy ?az Európáról festett hamis kép eltereli a figyelmet a valós helyzetről?.

A professzor kifejti, hogy a gyerekekkel azt is el akarják hitetni, hogy ?az európai állampolgárság felülírja a nemzeti elkötelezettséget?.

?Azt mondják nekünk, hogy valamennyien az európai ?demos? vagyis nép tagjai vagyunk, ugyanakkor szinte semmi sem támasztja alá, hogy ez a ?demos? akár a jelenben akár a múltban valaha is létezett volna.?

Más történészek Joszif Sztálin diktatúrájához hasonlították az európai egység megvalósítására irányuló törekvéseket.

Matthew Elliot, a történészek által indított kampány vezetője szerint az egységes európai identitás nemcsak ?tolakodó, de veszélyes is?.

?Az EU hivatalos mottója az ?Egység a sokféleségben?, egyébként dicséretes filozófia lenne, ám sajnos a valóságban az EU politikája és számos intézkedése éppen a sokféleség eltörlését célozza, és az Európára jellemző sokszínű történelem helyére egy egységes és mesterséges ?európai? kultúrát próbál állítani,?

nyilatkozta a történész a Telegraph-nak.

?Az Európai Bizottság multimilliárd eurós propaganda hadjárata, ami sok ezer brit tudóst finanszíroz különböző alapok és akadémiai posztok formájában, uniós propagandával itatta át a használatban lévő tankönyveket,?

nyilatkozta Paul Nuttall, az UKIP párt helyettes vezetője.

?Ezek az EU pártolók a nem létező ?közös európai kultúrára? vonatkozó hazugságokkal és az európai történelemről festett torz képpel próbálják népszerűsíteni projektjüket, az ?Európának? nevezett országot.

Ez kimeríti a hatalommal való visszaélés fogalmát az EU részéről. A brüsszeli elit úgy érzi, hogy joga van felülírni nemzetünk és a kontinens sok más nemzetének történelmét egy olyan saját maga által kreált történelemmel, ami azt sugallja, hogy minden út elkerülhetetlenül az Európai Egyesült Államokhoz vezet.?

Időkjelei: A magyar tankönyvekben tapasztaltatok ilyesmit?

Előző posztKövetkező poszt

22 hozzászólás

  1. http://kapitalizmus.hvg.hu/2015/03/02/ingyen-ebed/
    A vállalkozó nem az, aki ügyesen pályázik uniós és állami támogatásra. És az sem, aki politikai segítséggel nyírja ki a konkurenciát, biztosítja a maga kisebb-nagyobb monopóliumát, aki átveri ügyfeleit, beszállítóit vagy dolgozóit. Ezek nem vállalkozók, hanem ? jó esetben, nagyon megengedően szemlélve ? szerencsevadászok. Rosszabb (és attól tartok gyakoribb) esetben közönséges bűnözők. És főként: semmi közük a kapitalizmushoz. Ezek a megelőző rendszer: a feudalizmus (vö: hűbéri függés, kegyúri előjogok, adóbérlet, rablólovagok, stb.) eltakarítandó maradványai.

    Az erős kapitalista állam nem az, amelyik a kivételezetteket helyzetbe hozza, hanem az, amelyik engedi sikerre jutni azokat, akik többletértéket teremtő új kombinációkat tudnak megvalósítani. Ettől nőhet a közjó, ettől nőhet mindannyiunk jóléte. És attól, hogy a fenti nem-vállalkozókat eltakarítja a színről.

    Magyarország nem teljesít jobban, Magyarország megrekedt. Elvesztettük a növekedési potenciálunkat, létünk alapvető feltétele, az energiaellátásunk más hatalomtól függ. A társadalom harmada már szegénynek számít, vagy egyre gyorsabban csúszik afelé. A társadalomban erősödő feszültségek sötét jövőképet rajzolnak a horizontra. Fordulatra van szükség. Az, hogy milyenre, kiolvasható a fenti könyvekből. De ez nem csupán a gazdaság- és társadalompolitikát érinti. Ezek akkor fognak változni, ha mi, magyar emberek, választópolgárok felismerjük az állami gondoskodás ? valójában a hűbéri függés ? bénító, gúzsba kötő lényegét és elzavarjuk ennek haszonélvezőit.

    1. Kedves Yarid!

      Amit leírtál az a “játék a szavakkal” című manipuláció része. Más néven politikának hívjuk. Ébredjünk fel, NINCS ILYEN!
      Amíg a földön két ember fog élni, és a “saját mértékegysége” szerint ítélni, addig mindkettő a saját érdekeit fogja szem előtt tartani. Mindkettő azt fogja nézni, hogy egyik, hogy csaphatja be a másikat, saját érdekének megfelelően, – mert mindkettő HAMIS SÚLLYAL MÉR.

      A Biblia is azt mondja, hogy a “hit cselekedetek nélkül halott”. Ez azt jelenti, hogy sose azt nézd, hogy ki, mit mond, hanem azt, hogy amit mond, az mennyire egyezik meg azzal, amit csinál.
      A “megtévesztés” másik divatos formája, a “mocsok és a bűn” szép köntösbe való öltöztetése.
      Egyértelmű, hogy használunk fogalmakat, amik szépen hangzanak, de nem azt takarják amit látni szeretnénk.
      Amíg ilyen hazugságok között élünk, addig az ember csinálhat bármit … a mocsok akkor is mocsok marad…
      Aki ettől a mocsoktól megtisztíthatja az embert, az egyedül Isten, a Jézus Krisztus befogadása által. (Bár már erre is egyre több hamisítás létezik … De a Biblia ezt is elmondja nekünk.)
      Viszont aki valóban vágyik a világunk mocskától való megszabadulásra, az kap hozzá értelmet is és lehetőséget is…

      Szeretettel: Erika

  2. Nekem innen úgy tűnik, hogy ez egy lépcsője az Európai Egyesült Államok létrehozásának, az AEÁ mintájára. A buktatót ott látom, hogy amíg az AEÁ egy domináns nemzet és kultúra mentén alakult ki, addig Európában legkevesebb 1500 éves kultúrák élnek egymás mellett, és bármennyire is kölcsönhatásban léteznek, nemzeti-kulturális integritásuk a mai napig megvan. De azért ne feledjük, ez is csak egy pillére az AK birodalmának. Ahogy látom, nem egyetlen helyről nő ki és terjed el mindenfelé a birodalom, hanem sok helyen építik fel egy-egy részletét, majd egymástól átveszik ezeket a bevált gyakorlatokat, és így aztán homogén apparátusokon keresztül már könnyű egy szinkronizált világbirodalmat felállítani. Gondoljunk csak bele: az AEÁ föderációs alapjainál a különböző országok összehangolása folyik, Európában nemzeti-kulturális különbségek áthidalása zajlik, Kínában a felülről irányított korporatokrácia, India egy részén az azonosítások tömeges bevezetése, azok adatbázis-hátterének nagy adattömeggel való tesztelése, Észtországban ugyanennek elektronikai felületen való használata megy. Oroszország és Közel-kelet a trigger szerepét játssza talán, mert amíg kényszerítő erő nincs, addig nincs reflexió sem, illetve a későbbi általános üldöztetések előszobája a felfújt terroristaveszély. (Nem is olyan régen volt egy cikk, amiben már nem a terrorizmusra, hanem a fokozódó szélsőségesség veszélyeire hívják fel a figyelmet. Namost ha adott egy antikrisztusi rendszer, ami a materiális biztonság minden formáját adja, cserébe egy univerzális bálványt kell imádni, a kereszténység minden formáját üldözni fogja, és azt muszáj hivatalos, mindenki számára elfogadható formában csinálni, különben kicsúszik a markából az oly nehezen leláncolt és megvezetett nép egy része…) Dél-Amerika nem fér még nálam teljesen a képbe, bár BRICS-kötődés van, és a gyakori államcsődök akár egy tömeges zendülés kezelésének gyakorlását is fedhetik, de nem vagyok teljesen biztos ebben.

      1. Egy másik cikkből, ugyancsak róla, kopizom:
        “Megválasztása után ?Pepe? nem költözött be az elnöki palotába ? viszont felajánlotta az üresen álló épületet a montevideói fedélnélkülieknek, arra az esetre, ha ítéletidő esetén betelnének a város hajléktalanszállói.

        Mujica mind a mai napig vidéki házában él, a szintén ex-Tupamaro feleségével, Lucía Topolanskyval. Farmja, három traktora és egy régi Volkswagenjének piaci értékét 44 millió forintban állapította meg az uruguayi adóhivatal. Ezen felül az elnök fizetésének ? mintegy 2,6 millió forint ? 90 százalékát civil szervezeteknek adományozza. Elnöki terminusa végén az exállamfőknek járó tiszteletdíjból iskolát kíván építtetni.”
        Ugye ti is így tennétek 🙂 ha elnökök lennétek (15 évig volt előbb politikai fogoly).

        1. 😀

          Valószínűleg, hiszen a szükségesnél több az már felesleg, fennhéjázásra meg felvágásra visz.
          (Szükségesbe beletartozik az a mennyiség is, amivel fejlődéstérhetünk el pl. )
          Mujicáról olvastam, nagyszerű ember. Igazából az országoknál nem látok olyan, látványos és átfogó programot, ami akár egy kicsit is hajazna az új világrend előkészítésére.

        2. Milyen új világrendre gondolsz? Mert szerintem “arra az újra” vastagon, “dübörög a gazdaság” meg a sok hazugság 🙁
          MI pedig még mindig az új bor, új tömlőről szeretnénk beszélni meg tenni ugye.

  3. Nem is csoda, hogy sokan utálnak iskolába járni,illetve azt érzik hogy becsapják öket,de ezt nem is igazán tudják mert,ez amolyan tudatalatti érzés, a lelket nem lehet becsapni.

  4. Olyan nincs hogy lehetetlen.

    Csak a megfelelő módszer kell rá. Lesznek “Gazdag jól élő országok ahol az ipar minimális hogy egészségesek legyenek meg minden, és lesznek az “ipari” országok ahol nyugodtan meg lehet dögleni a munkába.

    1. ma az “elkerülhetetlen európai egység”, holnap már a közös múlt a másik kontinensen lévő egyesült államokkal, aminek következtében az az egység is elkerülhetetlen, bár remélem nem élem meg, ha már pont az egyik ipari országban lakok, így is örülök, ha van munka mentes hétvégém

      1. Nem is gondolnánk, mennyire közös a múlt. Egy más síkon. A természettel együtt élő indiánoké (leigázásuké) és az ősi magyar paraszti kultúra. Be van bizonyítva – Andrásfalvy – hogy távolodtunk el az üzleti élet vonzásában – még a mezővárosok is így alakultak, a nagyobb profitért – a valóban gazdag élettől és hogy igáznak le most minket ugyanúgy, a profitért. Széles e világon rabolják a földet, meg kell(ene) tartanunk, amit tudunk, túlélésünkért, míg jön az Úr és VÉGRE rendet tesz …

  5. Az EU-ban olyan szakadékok vannak országok között,politikailag,életszinvonal,mentalitás,kúltúra,temperamentum,munkamorál stb…értelemben,hogy lehetetlen eggyesiteni azokat!

    1. “Egyesíteni” a két osztályra bomlott társadalmat – mindenhol ez történik – hogy is lehetne? felül egy kis réteg, “oligarchia” a szegény(ebb)eknek egyre nagyobb kizsigerelésével. Éppen, hogy “ugyanolyanná” válik, és a szakadék mélyül, mindegy, milyen múlttal. Persze, igyekszünk, igyekszünk emlékezni/megőrizni legfeljebb, de az ifjak főleg boldogulni. Jó, ha nem felülre akarnak kerülni hiszen nem belátható, a hegymenetben mi történik majd – közben mókuskerék – és nagyon kevesen indulnak el “kifelé” ebből!

    2. Mármint miért lenne lehetetlen..?! ( Olyan ez is, mint amikor valakit befogadnak egy bandába…!) Az erősebb, és “okosabb”, azt mondja, hogy “a te földed, az én földem is”, a “te piacod, az én piacom is”, a te pénzed, az én pénzem is”…! Persze, ha majd nekem is szükségem lesz valamire tőled, akkor “számíthatsz rám ( “baráti áron”)…! De, ugye megérted, hogy nekem először a saját állampolgáraim jólétével kell törődnöm…! Ja, hogy éppen én (is) voltam, aki miatt nincs mezőgazdaságod, iparod, és saját szolgáltató szektorod…?! ….Hááát…, mint mondtam, nekem a saját népem, és gazdagjaim, jóléte az első…! Meg azután, te mondtad, hogy a te földed, az én földem is, a te pénzed az én pénzem is, és a te piacod az én piacom is….! “! Probléma….?! Csak azt tettem, amit engedtél/engedsz, és amiben megállapodtunk…! Azután meg gondolj bele…! A közös múltunk…! Innen is adtunk egy királyt, onnan is adtunk egy királyt…! Hol lennétek nélkülünk….?!”

      1. Az biztos hogy a győztesek írják a történelmet. Mi mégsem úgy tanultunk mindent ahogy mondták “anno” gondoljunk arra, hogy milyen hatástalanok voltak az orosz órák, bravúrosan eredménytelenek 🙂 Lehetett volna persze azt a szép nyelvet tanulni is, de alig jutott valakinek eszébe.

        1. Szerintem most sokkal hatékonyabb taktikákkal folyik az agymosás, mert sokan egyáltalán nem látják, hogy az folyik. A kommunizmus alatt azért ez sokaknak egyértelmű volt.

        2. Szerintem akkor is csak azoknak volt teljesen egyértelmű itt nálunk, akik a világháborút túlélték, és még a Rákosi kort is átélték. A gyerekeket már akkor is elég rendesen kondicionálták mindenhol. Nyugaton is, és keleten is! Nézzük meg, hogy Sztálinért, Maóért, és a többiekért micsoda sírás-rívást rendeztek. És komolyan is gondolták, hitték! De, Hitlert is előhozhatjuk, vagy a többi nyugati ország vezetőit is! A gyerekek a legjobb anyag. Nyugaton is ugyanez ment! Most pedig már a tömegmédiával is lehet befolyásolni.

        3. Életveszélyes a kifejezés “információs társadalom” : már ez hazug. Ömlik az információ mindenhonnan, szerintem is sokkal veszélyesebb a helyzet. Ahogy vélekednek sokan, látszik hogy a minták szerint 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend