Nagytestvér

Az emberbe ültethető csipek hamarabb elterjedhetnek, mint gondolnánk

Forrás: Natural News

Mark Gasson brit kutató még 2009-ben chipet ültetett saját kezébe. A rendelkezésre álló információk szerint egy olyan típust használt, ami a kisállat tulajdonosok számára ma már kötelező változatnál fejlettebb technológiát képvisel és segítségével Gasson egy két lábon járó beléptető kártyává változott.

“Egyetlen kézmozdulattal megnyithatja a Reading Egyetem laboratóriumának biztonsági ajtóit, ahol a kísérletek folynak vagy feloldhatja mobiltelefonja biztonsági zárát, csupán azáltal, hogy kézbe veszi,” írja a Business Insider.

implanted

Egy évvel a beültetést követően Gasson megfertőzte a csipet egy számítógép vírussal, ami képes a többi rendszerre is átterjedni, amennyiben az ahhoz csatlakozó bármelyik eszköz alkalmas a csip leolvasására. Az épületben járva megfertőzte az összes rendszert, aminek eredményeként többi kollégája nem juthatott be a magasabb biztonsági fokozatba tartozó helyiségekbe.

A kísérlet idején Michio Kaku, elméleti fizikus, Az elme jövője című könyv szerzője, a Fox News csatornának nyilatkozva elmondta, hogy a számítógépes vírusok elterjesztésének képessége a csip által nagyon fontos felfedezés, mert “hamarosan minden ember testében több csip lesz.”

Több mint tolakodó

Ma már több millió emberben vannak beültetett orvosi eszközök. Ezek közé tartoznak a szívritmus-szabályozók és apró defibrillátorok, cochleáris és egyéb implantátumok.

Mark Gasson szerint azonban a jövőben nagyobb hangsúly kerül az egészséges embereknek szánt implantátumokra. Ennek egyik oka, hogy a kutatók a kényelmet kiszolgáló újításokra összpontosítanak. Az egyik legfontosabb kérdés azonban, hogy a fogyasztók meddig lesznek hajlandóak elmenni. A megbélyegzést a legtöbben elutasítják, de mi a helyzet a kényelemmel, a biztonsággal és a szórakozással? Gasson és sok hozzá hasonló szakember úgy gondolja, hogy az egyelőre ismeretlen következmények ellenére, a lakosság jelentős hányada hajlandó lesz átadni a saját teste feletti irányítást az új technológia kínálta lehetőségek javára.

A Business Insider a következőket írta:

A beültethető mikrocsipek intimebb kapcsolatot biztosítanak az ember és a technológia között, mint bármilyen hordozható elektronikus eszköz, mert beültetés után a jegy a test közvetlen részévé válik. Az implantátumok “átírhatják annak fogalmát, hogy mit jelent embernek lenni,” mondta Gasson egy 2012-es TED előadásban.

Gasson szerint a beültethető számítógépes csipek sebezhetősége a kibertámadásokkal szemben csupán egy gond a sok közül, ő azonban az adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos aggodalmakon túlmutató tényezőket is fel akarja tárni.

Éppen ezért kísérletét két fázisban végzi: A sebész először egy “tiszta” csipet ültetett a kezébe, a vírust pedig egy évvel később tette rá. Az első évben Gasson és csapata a beültetett eszköz pszichológiai hatásait vizsgálta.

Ennél már messzebb tartunk

“Létezik egy olyan vélekedés, hogy [egy beültetett eszköz] idegen jelenségnek számít,” nyilatkozta a kibernetika szakértő Gasson a Business Insider-nek, hozzátéve, hogy csupán egyetlen módon vizsgálhatta meg az implantátum pszichológiai hatásait: ha magába is beültet egyet.

A kutatóba beültetett RFID, azaz rádiófrekvenciás azonosító csip, ma már nem ismeretlen technológia. A kísérletben használt modell nem rendelkezett beépített akkumulátorral, a szükséges áramellátást a leolvasóból kapja és csupán a leolvasás idejére. A csip egyedi azonosítóját a leolvasó összeveti az adatbázissal. Ma már nagyon sok hétköznapi tárgyban megtalálhatók ezek a csipek, a bankkártyáktól kezdve egészen a ruházati cikkekig. (IJ: Magyarországon megtalálhatóak a 2011 után kiadott útlevelekben és az új diákigazolványokban is.)

disney-magicband

“A Disney Word hasonló, de talán még hátborzongatóbb technológiával kísérletezik az új MagicBand (varázskarkötő) formájában, ami folyamatosan nyomon követi viselőjét a parkban és hozzárendeli az információkat a személy fiókjához,” írja a BI. “Ezek a technológiák nemcsak a Disney cég, de a látogatók számára is hasznosak, mert zökkenőmentessé teszik az élményt.”

Természetesen ezeket a technológiákat fizetésre is alkalmazzák, mint például a Google pénztárca esetében, aminek segítségével a mobiltelefonunkkal fizethetünk.

Előző posztKövetkező poszt

13 hozzászólás

 1. Senkinek nem tunik fel az alabbi mondat ?

  “Egy évvel a beültetést követően Gasson megfertőzte a csipet egy számítógép vírussal, ami képes a többi rendszerre is átterjedni, amennyiben az ahhoz csatlakozó bármelyik eszköz alkalmas a csip leolvasására”.

  na gyerekek informatikusok elonyben …
  * hogyan fertozunk meg egy csipet szamitogepes virussal … 100 pont
  * mi képes a többi rendszerre is átterjedni …. 100 pont

  — aki ezt a krealmany irta azt hiszem hulyenek nez bennunket 🙂

 2. Szerintem nem kell nagy figyelmet adni ennek (Ferenc pápa kijelentésére): “még 2-3 évem van”, mert lehet egy diagnosztizált betegsége ami nem publikus, lehet, épp ennyi időt “szokott adni”. Ellentmondás lenne, ha a saját szerepét úgy ismerné ahogy “mi” 😀

 3. A témához kapcsolódóan ajánlom figyelmetekbe a “Transzcendens” c. filmet.

  Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője, egy olyan gép létrehozásán dolgozik, amely ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. A sok vitára okot adó kísérletei híressé tették, ugyanakkor első számú célpontja lett egy radikális technológia-ellenes csoportnak, akik meg akarják állítani. Bármi áron.
  A veszélyes szervezet merényletet követ el a népszerű tudós ellen. Tettükkel egy számukra is teljesen váratlan folyamatot idéznek elő: Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. Azonban, ha bármi kimarad, akár egy gondolat, vagy egy régi emlék már nem biztos, hogy ugyanannak az elmének adnak életet, akit egyszer ismertek.

  1. Pont ma akartam a Transzcendens nevű filmre felhívni a figyelmeteket.
   Feltétlenül meg kell néznetek! Az antikrisztusi rendszer tökéletes másolata.
   A Film magáról az antikrisztsról szól, aki Isten akar lenni de a végén, mivel egy film azért átmegy “szerethető” antikrisztussá a csávóka. Nagyon ráállt Hollywood az ilyen jellegű filmekre lsd. Lucy.

   1. Demóna, Amerika kapitány. a tél katonája, Majmok bolygója: lázadás kora, A Nő, A Gép, a DC Comics és Marvel adaptációk, Transformers: kihalás kora és sorolhatnám.
    Ha nyitott szemmel és zárt szívvel nézzük ezeket a filmeket, akkor apró részletekben, vagy a teljes történetben felfedezzük az AK birodalom filozófiáját, kialakulásának tervét, vagy a rendszer utópiáját. Kondícionálnak minket.
    Ja, a teljes Harry Potter sorozat is erről szól (3. részben egy karórát néznek meg, amiben a szabadkőműves jelkép van /egy szem/, és az óra egész előtt pár perccel áll…)

  1. A természetes fogamzás szabályozás (nem feltétlenül gátlás) is a “bőr alatt” történik :), igaz, gondolkozni kell hozzá picit és törődni is vele: egymással és nem csak magunkkal… Hibája, hogy ingyen van 🙂 ezért a nagy csend. A természetünk “tálcán” nyújtaná csak oda kellene figyelni még az elrontás előtt. És persze nem titokban tartani az eredményeit! melyek “gátlás” esetében nagyobbak, mint a hormonok tablettában.

 4. Egy szilikon mell implantatum is rakot okoz.Akkor mit gondoljunk egy tekercselt sugarzo ado berendezesrol a szervezetunkben ?

 5. “Feloldhatja mobiltelefonja biztonsági zárát, csupán azáltal, hogy kézbe veszi” Ez mutatja mennyire ellustult az ember. Most mit mondjak? Lerágott csont, függetlenül attól, hogy hány fajta, méretű, bevonatú létezik és még milyen lesz. Mindenképpen elkötelezettséget jelent valami felé. Önátadás. “Májnd kontroll”
  “Hamarabb, mint gondolnánk” Hamar rövidülnek ezek a napok!
  Itt megint a “szép, hasznos, “jó” van felsorolva a másik oldal megint hiányzik.
  Állítólag “super human vagy hero” lehet egy hétköznapi ember, kinyitom a kocsiajtót stb…
  Minden a tálaláson múlik és ezen van a hangsúly, hogy eladható legyen, mint a teleshop-ban.
  Most jön az, hogy “Cut off my head” headshot!
  Ti mit gondoltok? Ugye milyen szeretetteljesek, hogy törődnek velünk? Gondolkodnak helyettünk, csak hogy nekünk jobb legyen!
  Valaki írjon valami újabb kritikát, olyan hétköznapias voltam, ez már NEM győz meg sokakat.
  Az Antikrisztus elhalmozza majd azzal azokat amivel, ez pedig egy igazán kis csekélység lesz cserébe, hogy add oda a lelked.

  1. Ez KÉNYSZER lesz Dávid! “… hogy senki ne adhasson-vehessen ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének számát (Jelenések 14.17. ha még vannak akik nem ismerik)
   és hát a gyerekeknek enni kell adni … Nem is “csere” lesz … csomagban jön, egyszerre … mint a hamis béke… Ezért fontos önellátó rendszerekhez csatlakozni minél előbb (mondom magamnak is 🙂 ) ez például a http://letunkert.hu/.
   Nincs értelme “sok ilyet” szervezni vagyis többet, hiszen ha egy van, szerteágazóan, akkor működik. Remélem, ez már működik …

   1. Szerintem is ezt csak valamilyen kényszerítő körülmény következtében tudják lenyomni az emberek torkán, amikor a választási lehetőségek erősen beszűkülnek.

    Például elsüt valaki egy atomfegyvert (izrael, oroszok), melyre válasz is érkezik, ami után szükség állapotot vezetnek be. Erre az USÁban régóta készülnek már (Department of Homeland Security – DHS), s nyilván már millió számra le vannak ezek az azonosító eszközök gyártva. A katonai fejlesztések legalább 30 évvel a polgári előtt járnak…

    Hallottam olyan verziót is hogy “valaki” aki regressziós hipnózisokat végzett több delikvenst az időben előre (!) küldve azok beszámolója egybecsengett, hogy ~2016 magasságában az USÁban több nagyvárosban is atombombát robbantottak egyszerre, ami azért a WTC elleni fals flages CIA-Mossad akció után, vagy a Fukushimában történt atomfegyver használat után nem is annyira elképzelhetetlen.

    De egyébként meg az a véleményem, hogy nem kell semmit beültetni, mert már ott hurcoljuk magunkkal a MOBILTELEFONBAN, Tabletben, Fényképezőben… s megannyi elektronikus csodában a nyomkövető / lehallgató eszközt amely nem a GPS műholdak alapján pozicionál és nem rádiófrekvencián kommunikál a bázisállomással.

    Az orwelli világ már rég megérkezett!…s valószínűleg az utolsó felvonás lesz amit a Jelenések könyve ecsetel.

    * * *

    Tegnap előtti hír, – nem tudom volt e már?

    Ferenc pápa: 2-3 évem van hátra (2014. 08. 19.)
    http://index.hu/kulfold/2014/08/19/ferenc_papa_2-3_ev_mulva_meghal_vagy_lemond/

    A katolikus egyházfő Szöulból úton hazafelé, a repülőgépen beszélgetett újságírókkal, amikor az Ázsiában is megnyilvánuló népszerűségéről kérdezték.

    A 77 éves, jókedvűnek tűnő Ferenc azt válaszolta, hogy a népszerűség nem az ő, hanem Isten érdeme, és próbál nem büszke lenni rá, annál is inkább, mivel valószínűleg nemsokára meghal:

    “Próbálok a bűneimre, hibáimra gondolni, mert tudom, hogy csak rövid ideig tart. Két vagy három év, aztán megtérek az Atya házába.” (…)

    Szent Malakiás próféciái
    http://www.vopus.org/hu/gnozis/profeciak-2012/szent-malakias-es-profeciai.html

    (…) A Szent Malakiásnak tulajdonított próféciák közül a leghíresebb a Pápákra vonatkozó. Ez jelmondatokból áll és mind a 112 Pápára vonatkozóan felsorol egyet-egyet, II. Celesztin Pápával kezdődően, akit 1143-ban választottak meg, és egészen a világ végezetéig tartóan, az utolsó pápáig.

    Ezek a jelmondatok, amelyek leírják a Pápákat, utalhatnak az országra, amelyből azok származnak, a nevükre, a címerükre, valamilyen tehetségükre vagy bármilyen más, az adott pápára jellemző dologra.

    (…)

    #110: “De labore solis” (A Nap munkája). II. János Pál (1978-2005). Rendkívüli és sokrétű munkát végzett. Születésének és halálának napján napfogyatkozás volt.

    #111: “Gloria Olivae” (Az olajfa dicsősége). XVI. Benedek (2005-). Szent Benedek és XV. Benedek után veszi fel nevét. A Bencéseknek volt egy “Olivetans” nevű csoportja. XV. Benedek az Első Világháború idején a békéért tett erőfeszítéseivel tűnt ki.

    A JÖVŐRE NÉZVE, MÁR CSAK EGY MARADT A LISTÁN:

    #112: “Petrus Romanus” (Római Péter). Ő lesz az utolsó Pápa, mert az uralkodása idején fog eljönni a vég:

    “A végső üldöztetés idején a Szent Római Egyházban Petrus Romanus (Római Péter, az utolsó pápa) fog uralkodni, aki nagy szenvedések között fogja táplálni a híveket. Eztán a hét domb városát elpusztítják és a rettegett bíró megítéli a népét. Vége.”

    1. Az első helyen megjelent szövegemet Vándor írására reagálva írtam (véletlenül került előre/nem figyeltem)!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend