Készpénznélküli társadalom

A készpénznélküli rendszer megérkezett: Google pénztárcával a digitális diktatúra felé

Forrás: Infowars.com

?Eljön az idő, nem tudom pontosan mikor, amikor nem lesz többé fizikai pénz.? ? Robert Reich, közgazdász.

httpv://www.youtube.com/watch?v=VuFVsaFCzsw

?Azt akarjuk, hogy az emberek otthon hagyják a fizikai pénztárcájukat.?

Ez a Google Pénztárca kinyilvánított célja. Az új módszer számos ösztönzést kínál, hogy az embereket rávegye plasztikkártyáik és a készpénz feladására és megszerettessék a techno-generációkkal a technokraták és világbanki szövetségeseik által kitervelt új készpénznélküli rendszert.

A digitális platformnak köszönhetően a hagyományos módszereket fokozatosan átveszi a digitális személyazonosítás (most már digitális jogosítvány is létezik) és számos más, a vásárlók megnyerésére kitalált funkció, mint például a letölthető kuponok, hűségkártyák vagy e-jegyek, amelyek segítségével a teljesen digitális, készpénznélküli rendszerek valósággá válhatnak. A személyazonosság megállapítását követően a felhasználók digitálisan is elvégezhetik a repülőtéri checkint vagy igazolhatják magukat, teljesen feleslegessé téve a fizikai dokumentumokat vagy akár a plasztikkártyákat és persze a fizikai pénzt.

?A mobilpénztárcák a kártyáknál is absztraktabb megoldások? mivel még egy lépéssel távolabb visznek a készpénzzel történő fizetéstől,? mondta Michelle Barnhart, az Oregon Állami Üzleti Főiskola marketing professzora a Market Watch-nak.

A GPS nyomkövetés már eleve része a platformnak, hogy a felhasználó közelében felhasználható kuponokat, akciókat és reklámokat ajánlhasson a potenciális vásárló figyelmébe. A Google Pénztárca már közel 200.000 elárusítóponttal kötött megállapodást az Egyesült Államok területén.

Eközben a digitális fizetési interfészek szélsebesen fejlődnek és terjednek. A Walmart például egy új okostelefon alapú leolvasó és fizetőrendszert tesztel, ami a hús-vér pénztárosok helyébe lépne. A Walmart egyébként is elsőként vezette be az RFID-alapú leltár és nyomon követő rendszert, ami a gyártás helyszínétől a polcokig követi a termékeket.

A rendszer nemcsak a készpénz megszűntetését célozza, hanem a technológia előnyeinek hangsúlyozásával megpróbálja elaltatni a tömegek adatvédelmi aggályait.

Láthatjuk, hogy a felnövő generációkkal sikerült teljesen elfogadtatni a teljes állami kontrolt és a pénzügyeket, a személyazonosságot, a hozzáférést, adózást és egyéb funkciókat együttesen ellátó azonosító és adatrendszereket.

?Az új technológiák felhasználóit, akik többnyire 40 évnél fiatalabbak, egyre kevésbé érdekli, hogy ki tud aktuális tartózkodási helyükről, vagy vásárlási szokásaikról,? mondja Jeff Green, kiskereskedelmi elemző.

?A digitális korban a személyes adatok és a magánélet védelme egy régi, múló fogalommá vált,? mondja Ben Woolsey, a CreditCards.com szóvivője.

A fejlesztők tudnak a biztonsági problémákról, mint például, hogy mi történhet, ha egy személyazonosításra és fizetésre használt telefont feltörnek vagy ellopnak, de többnyire bagatellizálják vagy figyelmen kívül hagyják a kérdést, annak ellenére, hogy a felhasználók többsége pont emiatt nem szánta még rá magát, hogy átálljon az új módszerre. (Időkjelei: Illetve a módszer elterjedését követő, néhány komoly médiavisszhangot kapott adat vagy digitális pénzlopás után nyilván előállnak majd a megoldással: ‘Kerüljön a chip a mobilból a bőr alá és minden megvan oldva.’) A digitális adatok teljes integrációja és a kényelmi kereskedelem sokat dicsért előnyei azonban előbb-utóbb el fogják érni a hagyományos módszerek fokozatos, és idővel teljes kiszorítását.

A Google sötét múltja a felhasználók adatainak védelmét illetve annak hiányát illetően egyértelművé tette, hogy az internetóriás véletlenül sem csupa ?jó szándéktól? vezérelve törekszik teljes dominanciára a digitális világban.

Egyre több vezető cég próbálja különféle ösztönző módszerekkel magáévá tenni az új készpénznélküli, digitális rendszereket, miközben a média és az egyes államok mindent megtesznek, hogy a készpénzpénz használatot szinte bűnözői vagy terrorista módszerként tüntessék fel, hogy a tömegeket a saját irányításukra kitalált szerkezet felé tereljék.

Egy 2010-es CNBC riport, majd az azt követő New York Times cikk például arra ösztönözte az embereket, hogy ?szolgáltassák be bin Laden-jeiket? (a készpénzhasználat felhagyását értve ezalatt), azzal érvelve, hogy a készpénz segíti a terrorszervezeteket, tehát káros. Az FBI 2011-es röplapja pedig arra figyelmeztette a bolttulajdonosokat, hogy tekintsenek minden készpénzes fizetést gyanúsnak és bejelentésre érdemesnek.

A kialakult válságban egyik európai nemzet a másik után vezet be készpénzfizetési korlátozást, hol 2500 hol 1000 euróban határozva meg a legnagyobb készpénzben fizethető tranzakció összeghatárát. Eközben Louisiana államban betiltották a készpénzes fizetést a használtcikk kereskedelemben, a bűnözés és a feketepiac visszaszorítására hivatkozva.

A készpénz halálával maradék kis függetlenségünk is odavész, miközben a központi hatalom elérte, hogy egyéni és egyéb szankciók és önkényesen hozott szabályok segítségével egy digitális diktatúrába kényszerítse a társadalmat, számkivetésre és hosszú, hideg digitális-télre ítélve az ellenállókat.

Előző posztKövetkező poszt

10 hozzászólás

 1. Ez a Google pénztárca prezentáció annyira egyoldalú! Az a probléma, hogy az emberek túlságosan bíznak a kormányaikban. El lettünk altatva ezekben a jóléti társadalmakban annyira, hogy az emberek el sem tudják képzelni, hogy a saját országuk / kormányuk valami rosszat tegyen velük, hiszen “demokráciában élünk, a hatalom a népé”. Nicholas Rockefeller kifejtette, hogy az egész lényege az, hogy aki nem működik együtt velük annak chip-jét egyszerűen majd kikapcsolják.

  1. Erdekes a cikk, de:

   ?Ez a globalizáció gyenge pontja ? mondja Christensen. ? Felszabadítottuk a globális tőkemozgásokat, de nem szerveztük meg az együttműködést az országok között, hogy a pénz ne tűnhessen el az adóparadicsomokba. Ezért azt javasoljuk, hogy a világ valamennyi országának részvételével jöjjön létre egy globális adózási egyezmény. Ez automatikus információcserét biztosítana az adóhatóságok között. Csak azok a bankok működhetnének, amelyek alávetik magukat az offshore információk átadásának, beleértve az offshore cégek, részvénytársaságok és alapítványok valódi tulajdonosainak adatait is.?

   Tehat csak egyetlen egy megoldas van, a globalis szabalyzas es a globalis deviza bevezetese. Ergo a nagy testver latni fog mindent.
   Ezzel viszont az a problema, hogy elveszik azt az Istenadta jogomat, hogy a parnacihaba dugjam a penzem, amirol senki nem tud, es azt megorizzem magamnak. Mertugyebar ha nem rejthetem el, akkor a rablo is tudja, hogy a parnacihaban van. Onnanatol mar tudja, hogyan kell elvenni.
   Es ne legyen ketsegunk: a globalis szabalyzas bevezetesevel a mar most is rablo allamok meginkabb verszemet fognak kapni.
   Ebbol kovetkezoen nem lesz hova rejtozni, nem lesz hova menekulni, meg a nagyongazdagoknak sem.

   1. Szia Sharky!

    “Ebbol kovetkezoen nem lesz hova rejtozni, nem lesz hova menekulni, meg a nagyongazdagoknak sem.”
    Te még mindig hiszel az “egyenlő” elbírálásban ?!
    Lehet, csak nekik kell először behódolni ahhoz, hogy megtarthassák a pénzüket! ( persze nem a nagyon gazdagoknak, ők valószínű érinthetetlenek, mondjuk, csak az xxx millió dollár fölötti vagyonnal rendelkezőknek!)
    Vagy ez lesz az amit a Fenevad szétoszt?! ( mondván, úgy is lopták!)
    Ami igaz is. Lehet, hogy ezért is(!) fogják az emberek imádni!
    Bár a virtuális pénz világában tök mindegy lenne! Felveszed a bélyeget, kapsz rá x összeget havonta, amiből normálisan megélhetsz! Lényeg, hogy termék, szolgáltatás legyen hozzá, amire költheted.
    Ezen az alapon az is elképzelhető, hogy majd “csak azt mondják”, hogy ezt tőlük vette el, az Ő chipjükre legfeljebb több nullát írnak a szám után! Az emberek akkor is imádni fogják! Lehet, hogy ez is csak reklámfogás! Hogy az emberek lássák, hogy eddig mit tettek velük ( bár nem tudom, hogy eddig mit hittek?), azután jöhet a Superman!
    Valamivel meg kell magyarázni, hogy miért kell a globális APEH. Utána jöhet a többi szervezet.

 2. Erre már nem lesz idejük és lehetőségük.Álmodozzanak csak tovább.A Világ gyorsabban változik, minthogy ezt általános formában a világelit, NWO, stb.be tudná vezetni.Jelenleg a világ gazdasági, geopolitikai, katonai helyzete gyorsan és folyamatosan változik.Többpólusú világrendszer van kialakulóban, minduntalan új polarizálódási folyamatokkal körítve.A világelit állandó “mantrája”, túlnépesedés…túlnepesedés!Pedig csak a világ lakosságának parazita 1 %-tól kellene megszabadulni a 99 % javára, s megszűnne minden hasonló agyament ötlet és rabló gazdasági háború.Várjuk csak ki a végét.Lesz itt még meglepi!

 3. Sziasztok!

  nagyon érdekelne, hogy ki hogy gondolja!!!

  Ez a papír-kézpénz nélküli rendszer időben hova tehető???
  mert ugye van itt kilátásba egy nagy sszeomlás is!
  és hát valljuk be hogy ha káosz van ott egy ilyen forradalmi faxság nem fog működi!!!

  Szóval ezt még megelőzi a nagy krach??

  de ezt hogy lehetne bevezetni???
  mi lesz a feketemunkásokkal???
  mi lesz azokkal akik nem adnak számlát???

  hiszen akkor itt mindenről tudni fognak!!!

  1. A rövid választ a Jelenések 13:16-18-ban találod, illetve ezekben a rövid tanulmányokban:
   http://idokjelei.hu/2011/02/az-antikrisztus-es-a-technika-2/
   http://idokjelei.hu/2011/04/mikor-kezdodik-a-fenevad-belyege/

   A Sharky által ajánlott oldal is jó, sok részletet megtudhaszt az ördög pusztító munkájáról.

   Olvasás közben tartsd észben, hogy ezt a háborút Jézus már megnyerte 2000 évvel ezelőtt, tehát a végkimenetelét tudjuk! “Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” János 8:33

  2. Szia Steve!

   Az 1929-es összeomlásban se csináltak az emberek semmit! Tudomásul vették, hogy ez van! Koldusbotra jutottak!
   Mentek az ingyen konyhákra, kajajegyért, stb!
   Minden országban! Érted, semmit!
   Úgyhogy, ne nagyon várj ” zavargásokat”, “tiltakozásokat”, stb!
   Ráadásul, mint olvashattad, már beszerezték a töltényeket, és fegyvereket, “Mikrohullámú oszlató járgányt”, stb, arra az esetre, ha néhányan nem lesznek annyira együttműködőek.
   Bár az elképzelhető, hogy “megrendeznek” majd néhány zavargást, hogy az emberek saját maguk sürgessék, hogy “most már aztán, tényleg tegyenek valamit!”
   És hogy mikorra várható? Ki tudja. Szerintem, már nem lehet sok hátra!

 4. Ugy tudom, a PayPal is hasonlo lepeseket tesz, hogy az internetes vasarlasok piacarol kilepjen es “uj piacokat” is meghoditson maganak…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend