Bibliatanulmányok

Az eljövendő készpénznélküli társadalom

Joseph Candel

Kart-karba öltve segítik elő a készpénz nélküli társadalom megvalósítását, és az Antikrisztus világkormányának megalakulását az új technikai vívmányok és más mozgalmak. Gyakran halljuk az ?új világrend? és a ?globális társadalom? kifejezéseket. Ezek a kifejezések pedig a világot új nemzetközi pénzügyi és politikai rendszer kialakulása felé terelik, ahol olyan számítógép-hálózatok fogják irányítani a társadalmat, melyek szinte mindenkiről rendelkeznek valamiféle információs adatbázissal. Ezt a Jelenések könyvének 13. fejezete már csaknem 2000 évvel ezelőtt megjósolta!

Az elektronikus kereskedelemre való átállás mindeddig lassú és fokozatos volt. Az embereknek tetszik, hogy az elektronikus kereskedelem gyors és kényelmes, de a meglévő rendszert is megszokták már, hiszen egész életükben ezt használták. A világ már több száz éve használ pénzt ? papírpénzt, fémpénzt ? fizetőeszközként. A pénz kézzelfogható, és a birtoklás érzését nyújtja az embereknek. Ebben az értelemben a világ nem sokat változott a több ezer év alatt, amióta az első pénzérméket kiadták. Sokan vannak még, akik berzenkednek attól a gondolattól, hogy számítógéppel összeköttetésben levő kártya, vagy csip legyen az összekötő kapocs köztük és láthatatlan vagyonuk között. Még mindig a készpénz a fő fizetőeszköz.

Egyre közeledik azonban az az idő, amikor az Antikrisztus fel fogja gyorsítani az eseményeket, és a világ mindinkább a pénz nélküli gazdaság irányába fog haladni. Az Antikrisztus ugyanis azt fogja bizonygatni a világnak, hogy az Ő jelére, ?a Fenevad jelére”, a ?666″-os pénzügyi rendszerre van szükség (Jelenések könyve 13,16-18). Ahhoz pedig, hogy ezt véghezvigye, a világ országaiban válságállapotokat fog előidézni, melyeket aztán a saját céljaira használ majd fel. Lesz, pl. egy, szinte világméretű gazdasági válság – olyan gazdasági visszaesés, amilyen sosem volt még. Ezt a tehetetlenségi állapotot fogja felhasználni arra, hogy az ő elképzelései szerint állítsa vissza a rendet. Ha nem következne be ilyen radikális esemény, akkor az emberek túl lassan változtatnának a meglévőn; és ez nem fér bele az ő terveibe és idejébe.

Látszólag más tényezők és események is szükségessé teszik ennek az új gazdasági rendszernek a bevezetését. A kormányok örömmel fogadják majd, mert segít a bűnözés felszámolásában, és csökkenti a bürokráciát. A cégek is örülnek majd neki, hogy azonnali pénzforgalmat bonyolíthatnak le; ezen felül automatikus leltáruk és számlázásuk lesz; amivel pénzt spórolhatnak meg, és növelhetik a bevételeiket. A tömegek örülnek majd a gyorsasága, egyszerűsége, biztonságossága miatt. Látszólag rengeteg előnnyel jár majd.

Az Antikrisztus más eseményeken keresztül is erre igyekszik felkészíteni a világot ? a háborúkkal, a terrorizmustól való rettegéssel; új, gyógyíthatatlan betegségek elterjedésétől való félelemmel. Az ilyen események szorításában az emberek változást akarnak. Végül hajlandóak lesznek arra, hogy elvessék a régit és elfogadják az újat. A technika világában ez már nagy vonalakban megtörtént, most a kereskedelem van soron.

Az Antikrisztus új pénzügyi rendszert fog bevezetni, amivel, ígérete szerint, rendbe hozza a világ gazdasági helyzetét. Azoknak, akik tagjai akarnak lenni ennek az új gazdasági és társadalmi rendszernek, fel kell venniük a ?fenevad bélyegét” a homlokukra vagy a kezükre, ami valószínűleg egy picinyke mikrocsip lesz, ami minden személyi, egészségügyi és gazdasági adatot tartalmaz az illetőről. A Nagy Testvér és az Új Világrend akkor majd mindenkiről mindent tudni fog, és figyeli mindenkinek a tevékenységét.

Valójában néhány ember már most használ ilyen beültetett számítógépes csipet. 2002 májusában kezdtek el az USA-ban, csendben csipet ültetni az emberekbe; a Jacobs család volt az első, akikbe ilyet ültettek. Ennek az átlagos, 4 tagú családnak, számos más önkéntessel együtt, a bőre alá injekciózták ezt az azonosító csipet, melynek VeriChip a neve. Ezt a VeriChipet, amely akkora, mint egy golyóstoll hegye, az Applied Digital Solutions cég gyártja és forgalmazza, és kézi VeriChip szkennerrel lehet leolvasni. Vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy az emberekbe ültetett csip általánossá váljon, és széles körben használják a napi vagy az üzleti életben, pl. a bankokban és a boltokban?

Egy biztos. Világméretű pénz nélküli gazdaság, valamint teljes egészében megfigyelt és ellenőrzött társadalom van kialakulóban. A száloptika, a műholdak, a számítógépes adatbázisok minden képzeletet felülmúló lehetőségeket biztosítanak ahhoz, hogy a világ megfigyelés alá kerüljön.

Világszerte sok kormány és magánvállalat vezet be olyan módszereket, melyekkel pénz és csekk nélkül tud működni; míg sok más országban olyan különféle módszerekkel kísérleteznek, melyek segítségével kiküszöbölhetőek a kézzel fogható fizetőeszközök az üzleti életben.

Angliában, Swindonban 1995 júliusában megpróbálták pénz nélkül működtetni a várost. Próbaképpen a National Westminster, a Midland Bank és a British Telecommunications a pénzt műanyag/szilikon lappal helyettesítette. Ez a rendszer olyan Mondex-kártyákat használ, melyek hasonlóak az ATM kártyákhoz, a különbség csupán annyi, hogy ez a kártya bonyolult számítógépes csipet tartalmaz. A pénzügyi tranzakciókat telefonon is le lehet bonyolítani, vagy a ?tárcának” nevezett zsinór nélküli eszközzel is.

Franciaország még egy lépéssel közelebb került a pénz nélküli jövőhöz, amikor 2003-ban egy Moneónak keresztelt számítógépes ?smart kártyát” dobtak piacra az országban. Ez már az egyszerű mikrocsippel ellátott műanyag kártyák új nemzedéke, és arra hivatott, hogy az ember ne készpénzt hordjon magánál, hanem ezt a kártyát, amely meggyorsítja a kisebb készpénzes tranzakciókat.

Japánban 650 000 elektronikus tárca, más néven Edy-kártya, van forgalomban, amit 2100 üzlet fogad el, javarészt Tokió körzetében. A terv az, hogy mindenütt ilyen kártyát használjanak, amely tulajdonosának minden információját tartalmazza. Abban különbözik a többi hitelkártyától, hogy nem kell áthúzni a kártyaleolvasón, a tulajdonost nem kell azonosítania a pénztárosnak. A kártyatulajdonosnak az a dolga, hogy egy olyan érzékelő elé tartsa a kártyát, amely leolvassa róla az adatokat.

A fejlődő Szingapúr azt tervezi, hogy 2008-ra eltörli a ?régimódi pénzt”.

?És megadatott neki (Az Antikrisztus kormányának), hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma” (Jelenések könyve 13,16-17). A történelem során a technika most először érte el azt a fejlettségi szintet, hogy az a hátborzongató látomás beteljesedhet, amit János apostol kapott közel kétezer évvel ezelőtt.

Felkészültünk a végső idők eme nagy horderejű eseményeire? Úgy készülhetünk fel rá, ha befogadjuk Jézust a szívünkbe, és tanulmányozzuk a Bibliában az utolsó idők eseményeit, az eljövendő Antikrisztus világméretű diktatúráját is beleértve. Akkor nem fog váratlanul érni bennünket, amikor mindezek az események bekövetkeznek, és az Antikrisztus sem fog minket rávenni arra, hogy kövessük őt.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend