Természeti katasztrófák

12 jelzés, hogy valami készülődik Észak és Dél-Amerika alatt

Forrás: The Economic Collapse

Az Észak és Dél-Amerikában található törésvonalak és vulkánok ébredeznek. Vajon ez a földrengések és kitörések további erősödését jelzi?

Az Egyesült Államok nyugati partja szerencsésnek mondhatja magát, hogy az elmúlt évtizedekben elkerülték a szakértők szerint nagyon is időszerű komoly rengések. Ez a partszakasz ugyanis a híres Tűzgyűrű mentén fekszik, ahol a világ vulkánjainak 75 százaléka található és a földön tapasztalt földrengések 90 százaléka is itt történik.

A tudósok azt mondják, hogy a ?Nagy? kaliforniai rengés elkerülhetetlen. Az emberek azonban már nem igen foglalkoznak ezzel a veszéllyel, mert a föld évek óta nyugodtnak tűnik a térségben. Az elmúlt napok és hetek eseményei azonban arra engednek következtetni, hogy ez megváltozhat, és komoly geológiai események vannak készülőben Észak és Dél-Amerika alatt.

1. A pénteki 5,1 erősségű Los angelesi földrengés az elmúlt évek legkomolyabb rengése volt a városban.

2. A Los angelesi földrengést több mint 100 utórengés követte.

3. Szombaton egy 4,1 erősségű földrengés is volt ugyanitt. A tudósok egyelőre reménykednek, hogy a rengéssorozat ezzel nagyjából véget is ér.

4. A hónap első felében egy 4,4 erősségű földrengés olyan ijedelmet okozott, hogy az egyik tévéstúdió bemondói élő adásban buktak az asztal alá.

5. A március eleji 6,9-es erősségű észak kaliforniai földrengés 2010 óta a legerősebb földmozgás volt a nyugati parton.

6. Az Oregon államban található Mount Hood vulkánnál néhány nap alatt 100 kisebb rengést regisztráltak. Seth Moran szeizmológus szerint ezeket nem maga a vulkán, hanem a tektonikus lemezek mozgása okozza.

7. Oregonban más furcsaságok is történtek az elmúlt hónapban:

– Két hatalmas földcsuszamlás, a Columbia folyó torkolatánál és Portland közelében, két utat is eltorlaszolt.
– Lincoln és Tillamook megyék térségében az emberek folyamatos hangos dübörgést és rengést észlelnek. Az Amerikai Földtani Szolgálat nem észlelt semmi szokatlant.
– Portlandban egy 6 méter mély víznyelő elnyelt egy asszonyt és a kutyáját.

8. A Yellowstone Nemzeti Parkban egy 4,8 erősségű földrengést regisztráltak vasárnap és csütörtök óta legalább 25 rengés volt a területen. A vasárnapi rengés az elmúlt 30 év legerősebb földmozgása volt a parkban.

9. A kutatók nemrég felfedezték, hogy a Yellowstone szupervulkán a vártnál sokkal több héliumot bocsát ki és a vulkán magma kamrája 2,5-szer nagyobb, mint gondolták.

A hozzávetőleg 90-szer 30 kilométer terjedelmű kamra 300 milliárd km3 lávát tartalmaz. Ennek az óriásnak a felébredése nemcsak az Egyesült Államokat tenné tönkre, de az egész földre komoly hatással lenne. (forrás)

10. Az elmúlt hónapban 130 földrengés volt Oklahomában, ami nagyon szokatlannak számít.

11. Peruban is több tucat földrengést észleltek márciusban, köztük egy 6,3 erősségűt, amiről a címlapokon számoltak be szerte a világon.

12. Március elején több mint 300 földrengés volt Chilében, amelyek közül 41 meghaladta a 4,5 erősséget.

Szerencsére a pénteki Los angelesi földrengés nem okozott különösebb kárt, de sok ember felkapta a fejét, mivel az esemény a Puente Hills törésvonal mentén következett be. Sue Hough szeizmológus szerint ez az a törésvonal, ami képes lehet ?megenni? Los Angelest.

A szakértők szerint a rengés a San Gabriel völgytől Los Angelesig húzódó Puente Hills törésvonal mentén következett be.

A rengés a felszínhez közel történt, ami azt jelenti, hogy kis területre koncentrálódott, mondta Egill Hauksson szeizmológus, aki arra is rámutatott, hogy az esemény azért is volt különleges, mert az 5,1 erősségű főrengést egy előrengés előzte meg.

A földrengéskutatók azért aggódnak a Puente Hill törésvonal miatt, mert közvetlenül Los Angeles alatt fut.

“Ez az a törésvonal, ami képes megenni LA-t,” nyilatkozta Sue Hough szeizmológus az LA Timesnak még 2003-ban.

Így semmiképpen sem jó hír, hogy ez a törésvonal is ébredezik. A szeizmológusok szerint egy komolyabb rengés ebben a térségben sok százmilliárd dolláros kárt okozhat:

A Puente Hill törésvonalrendszer mentén bekövetkező lemezmozgásról készült szimuláció bemutatja, hogy a rengés Los Angeles legsűrűbben lakott kerületei felé mozogna és a legerősebb hullámok a Los Angeles medence nyugati és déli részén vonulnának át.

Az Amerikai Földtani Szolgálat és a Dél Kaliforniai Földrengéstani Központ becslései szerint egy komolyabb rengés a Puente Hill törésvonal mentén 3000-18.000 emberéletet követelne és 250 milliárd dollár kárt okozna. A legborúlátóbb forgatókönyv szerint akár 750.000 család is otthontalanná válhat.

A TűzgyűrűÉvek óta látjuk milyen komoly aktivitásra képes a Tűzgyűrű. Bizonyára mindenki emlékszik a 2004-es indonéz és a 2011-es japán cunamikra.

A világ meggyászolta az új-zélandi, chilei, perui, japán és fülöp-szigeteki nagy földrengéseket is.

A kutatók azt mondják, hogy csupán idő kérdése, hogy az Egyesült Államok nyugati partja is hasonló aktivitást produkáljon.

A jelenlegi viszonylagos nyugalom és az a tény, hogy a föld általában szilárdan áll a talpunk alatt, nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz.

A jelek most mindenesetre arra mutatnak, hogy valami készülődik a felszín alatt és nem ajánlatos a “veszélyzónában” lenni, amikor a készülődés befejeződik.

Előző posztKövetkező poszt

31 hozzászólás

 1. Mi a bizonyíték arra, hogy a Földünk fokozatosan átizzott belülről kifelé haladva? Hogy a tömege valamikor sokkal kisebb volt, mint korunkban?
  Erre pont a régiek hagyatéka bizonyíték.–az ember megalkotta valamikor is, az időbeosztásokat és bár a naptárok folyamatosan jelen voltak életünkben, némi változtatással, ennek ellenére, a mai ember megélt életkora, messze elmarad az ősök életkorától!

  Fennmaradt pl. zsidó nép Ó-testamentuma szerint.
  S elképzelhető hogy más népek esetében is, hasonló lehetett a helyzet, ha a fennmaradt szövegfordítások helyesen lettek lefordítva, és nem igazították a mai korhoz a szöveget a megélt élet-korokkal kapcsolatban? (mert sajnos ezt is számításba kell venni..)
  Tehát nézzük a megélt életkorokat, Mózes könyve szerint;
  Az özönvíz történetétől. ?részletek arról, meddig éltek valamikor az emberek;

  Noé élt 600 esztendőig? // Sém élt 600 esztendeig? //Árpákád élt 438 esztendőt? // Séláh élt 433 esztendőt// Hébert 464 esztendeig?// Péleg 460 sztendő
  Jákob 147 esztendő// József 110 esztendő // Egyiptom földjéről kijöttek nemzetségei életének hossza már csak, 133, -137 év. Mózes 120 esztendőt élt, Józsué 110 évet élt. //

  Miért is ejtett gondolkodóba ez a dolog, mert nem bíznék a múlt emberének számításaiba?
  Abból ítélve amivel szembesültem” a Földünk belsejében, azt gondolom, hogy ami fennmaradt írásos emlék az emberek életkoráról, ha nem is hajszálnyira pontos, de még is igaz lehet, a 600 esztendő is, a 460 is és 133, -120, 110 esztendő is.

  Amely szintén azt az állításom támassza alá, hogy akkor gyorsabb lehetett a Földünk tengelykörüli és a Nap körüli fogása is!

  Miből gondolom? Először is a Nap ereje és nagysága is elképzelhető, hogy sokkal kisebb volt. Hisz azt tanultam valamikor, hogy kisebb volt a tömege és az idők folyamán egyre jobban felfúvódott és ez folytatódik, vagy is az elmúlt csak 5 milliárd esztendő alatt növekedett a Napunk tömege a többszörösére! A valamikori kisebb tömege, és gyengébb kisugárzása miatt, sokkal kisebb lehetett a gravitációs ereje és gravitáció alkotta hullám is körülötte, amit egy év alatt meg kellett járnia a Földünknek. Ha viszont, sokkal kisebb pálya ív volt a Nap körül, akkor az esztendő is sokkal rövidebb volt 5-6000 évvel ezelőtt, mint napjainkban.

  Aztán a Földünk nagysága szintén kisebb volt. Ami azt jelenti, hogy mint kisebb bolygó, gyorsabban forgott a tengelye körül, tehát rövidebbek voltak a napok, mint korunkban, nem 24 óra volt egy nap, hanem sokkal kevesebb, viszont a Föld gyorsabb forgása, a Hold állását is befolyásolhatta.
  Ebből az következett, hogy az évek hossza is sokkal rövidebb lett, hiába volt megállapítva tegyük fel 12 hónap, ha a hónapok ideje kevesebb volt, és minden egyes nap, sokkal kevesebb órát jelentett, mint napjainkban. Igaz, hogy akkor még nem ismerték az óraszerkezetét, viszont a leszúrt, haladó-árnyékot mutató pálcikát, vagy is Napórát ismerhették, illetve a napi hosszhoz, méretben ahhoz igazított homokórát, szintén ismerték. De így visszatekintve, hogy mennyi időt jelenthetett az ősöknek az egyetlen óra,– azt sajnos nem tudhatjuk.
  – Tehát hamarabb elmúlt egy nap. Következésképp, rövidebb lett egy hónap időben, és az egy esztendő ideje pedig, minden egyes hónap időt, 12-vel szorozva, lett rövidebb, mint korunk egy esztendeje órákban, napokkal, hetekkel és hónapokkal számolva.
  -Ha megfigyeljük a zsidó ősöknek korát, ahogy múlt az idő, úgy csökkent fokozatosan, a megélt élet évszáma. Rosszul mérték volna az idő múlását? Nem valószínű, inkább az a valószínűbb, hogy minden nagyobb, sorozatosan egymást követő geológiai változása a Földnek, (földrengések sorozata, kéregrepedések, kéreg felgyűrődések stb.) a belső meg növekedett nyomás, és a föld külső térfogata, felszíne, fokozatosan és ismételten növekedett. Tehát sokkal nagyobb ma a Földünk, mint bolygó, mint valaha i.e. több ezer évvel ezelőtt, az ősi népek idején volt.
  -De meggyőződésem, hogy ennek a geológiai és időtorzulásnak, ma is ki van téve a Földünk minden olyan esetben, amikor megszaporodnak a földrengések, amikor elmozdulnak a szárazföldek, repedések keletkeznek, a bolygónk kéreg lemezén.
  Ennek oka pedig, a láva tömeg egészének, hatalmas erejű, belső, egyirányú, Kelet felé forgó, hatalmas erejű, centrifugális kifelé- a kéreg felé ható nyomása, illetve a lávatömeget alkotó, több különálló lávatömbnek az egyenként is meglévő örvényeinek, óramutató járásával ellenkező irányú, de az egész láva tömeg mozgásától is eltérő irányú, a felszín felé és az Északi Sarok felé erősebben felnyomuló örvénylő forgása.
  Tehát az ember által alkotott, napi időbeosztást, bizony a Földünk méretének növekedése, ennek következtében a tengelykörüli forgásának hosszabb ideje, az évezredek során nagyon is befolyásolta. Így történhetett meg, hogy a valamikor élt 600 éves Noé a mai idővel számolva elképzelhető, hogy nem volt több mint mondjuk 50- vagy 60 éves.
  Viszont, a térfogatában meg növekedett Földünk, és az órákkal számolva meghosszabbodott napi időnk, azt is mutatja és bizonyítja, hogy a Földünk valamikor egy kihűlt bolygócska volt és korunkra viszont már, sokkal nagyobb a felszíne. S a különbség pedig ott lapul ÜRES-TÉR-ként a bolygónk közepén, az ott ?Várakozó? és ?egyhelyben álló? Mag körül. Ez a Tér lehet 1000 km, de inkább 2000 km széles is, sajnos pontosan felmérni a távolságot csak lélek-látással? nem lehetséges!
  Ezen kívül, ennek az üres- Térnek van egy nagyon nagy veszélye is. Még pedig az, hogy ha nagyon felborulna a természet egyensúlya a földfelszínen, (mondjuk az ember miatt !! – az eszement atommal való játszadozásai miatt és elgyengülne túlságosan az ózon és a magnetoszférája ) vagy egy nagyobb aszteroida becsapódása miatt, túlságosan szennyezetté válna a levegőréteg, akkor a magnetoszféra nem egyszerűen megfordulna, hanem sajnos van épp elég hely ahhoz is, hogy visszahúzódjon.
  Ráadásul, ahogy megfigyeltem a Mag falát képező valamiféle anyagot? amely plazmaszerű, elképzelhető, hogy maga a Mag fala is, képes lehet megnövekedni. Mint ahogy a földtörténet során már megtörtént. Ez a magyarázat arra a furcsa dologra, hogy miért csak a 20 kg körüli és annál kisebb állatok egy része maradt életbe valamikor, amikor minden élet egyébként elpusztult.
  Elképzelhető a magnetószférából egy vékonyabb réteg a felszínhez simulva, megmaradhatott, így védve a barlangokban megbújt életet. A többi Fehér-energia visszahúzódott a Mag előtti üres-Térbe!
  Tehát, ha jól belegondolunk, az én gyermekkori éveimben, elképzelhető, hogy rövidebbek lehettek a napok, mint jelen korunkban. Mert az elmúlt mondjuk 50-60 év alatt, nagyon sok volt a földrengés, az óceánfenéken a víz melegedett, de a globális felmelegedés is fokozódott, a Sarki jéghegyek és gleccserek felolvadtak szinte .- Vagy is, ez azt jelenti, hogy a talpunk alatti kéreg sajnos vékonyodott, a bolygónk tömege, v. felszíne nagyobb lett és ennek következtében a tengely körüli forgás ideje hosszabb lett, és így a napi óraszámmal mért időnk is, több lett tulajdonképpen. Csak épp nem jegyzi sehol- senki ezt az idő- differenciát. Vagy is megnőtt a napkelte és napnyugta közötti idő, illetve hosszabb ideig tart az éjszaka.
  De most komolyan, nem tűnt fel ez még a geológusainknak? Mert, az hogy megállapították végre, hogy valamiféle szilárd a Mag fala, az még rendben lenne, bár a ?MAG csak annak mutatja magát” — jól átverve a tudósaink műszereit!
  De azt még nem olvastam sehol, hogy ezt a ma elfogadott Földünk belső szerkezetéről írt geológiai megállapítást bárki is megcáfolta volna eddig. Hisz ha egy izzó, több ezer fokos láva réteg folyamatosan tölti ki a Földünk belsejét, (mert ugye ezt is állítják) akkor semmiképp nem lehet a Mag szilárd. Mint ahogy nem arany, és nem is vas, de nem is forog, hanem egyhelyben áll! ? Annak a szép, sötétszürke fényű, széles, szabad Térnek a közepén, ami legalább 1000-2000 km széles lehet.
  ÉS ha figyelembe vesszük a folyamatosan növekvő, üres-Tér létezését a Mag körül, akkor is durván számolva;
  *A valamikori földfelszín kb 431 522 000 km2 volt,
  A mai mérete a Földünk felszínének 510 072 000 km2,
  A különbség nagyon durván számolva is, 78 550 000 km2
  De különösen az a lényeges, hogy az elmúlt 20-10-vagy 5000 esztendőben a napok óraszámának növekedését, valamint az évek számának csökkenését (akár a tengelykörüli forgásának idő csökkenését nézzük, akár a Nap méretnövekedése okozta meghosszabbodott éveket, vesszük figyelembe) ez a folyamat, az elmúlt pár ezer esztendeje, nagyon felgyorsulhatott! Nagyon labilissá lett az egyre vékonyodó óceáni kéreg és főleg az egyenlítőtől felfelé Északi féltekén és az egyenlítő környéki szigetvilágok óceánjainál.
  Igaz nincs lent és fent, – bolygó értelemben – de a lávatömbök bizony, felfelé fejtik ki a legnagyobb nyomást. Tehát, nem a mozgó, átforrósodott, izzott lemezek miatt mozdulnak el és majd szakadnak szét ismételten a szárazföldek, nem a lávatömeg hatalmas erejű centrifugális, Észak felé és kéreg felé feszítőforgása okozta, nyomástól!

  De a szeizmikus vagy milyen készülékükkel azt gondolom, az üres-tér jelenlétének kimutathatónak kell lennie! Hisz ha hullámokat bocsátanak le, akkor a lávatömegből kiérve, a szeizmikus hullámok haladási sebességének, fel kell gyorsulnia a légüres-térben, majd a mag előtt pedig elhajolnia, mert feltételezem, hogy a higany és elektronok alkotta, masszív plazma fal, nem hiszem, hogy elnyelné? a szeizmikus hullámokat.
  De ugyan ez a helyzet az eltelt” idővel is, az-az idő, ami volt 5000 ezer évvel ezelőtt, elképzelhető, hogy 1/10 -e volt annak, amit ma élünk meg egy nap alatt, illetve egy esztendőként!
  **

 2. Sajnos nem csak Észak és Dél Amerika van veszélyben, hanem Afrika Nyugati oldala is,mert hosszan van egy felszín alatti repedés ami miatt szintén ketté fog hasadni az a kontinens is!

  Sajnos a Földünk haldoklik igaz hogy még van több ezer esztendeje a kiégésig de az élet sokkal kevesebb ideig van rajta biztonságban, mert egyre több lesz a katasztrófa- a tűzhányók ébrednek, kontinensek fognak megrepedni az Északi népek veszélybe kerülnek, mert ott a legvékonyabb a kéreg, Izland népének el kell majd költöznie, mivel a Föld lávatömegének örvénylő nyomása főleg oda nyomódik fel első sorban. De ugyan így veszélybe vannak a szigetvilágok népei is, mert több lesz a kéregrepedés az óceánok alatt a víz tömege emelkedni fog és elönti majd a szigetvilág laposabb területeit- igy el kell költözniük onnan előbb-utóbb.

  Aztán még nagyon nagy veszélyt rejt a szibériai részen a befagyott metán gáz, ami a globális felmelegedés miatt felszabadulhat és a levegőbe kerülhet. Aztán a látszólag semleges Déli sarok is még sok meglepetést tartogat- Igaz jég borítja, igaz a hőmérséklet elérheti a mínusz 60-70 fokot is de ettől függetlenül nagy repedések és láva torok van a jegesedés alatt.
  Hasonlóan nagyon sok helyen az óceán fenéken fog repedés keletkezni, lávakitörések, miközben a Föld kérge fokozatosan nagyobbodik és a kéreg- szárazföldrészek egymástól távolodni fognak.
  Ennek az a veszélye, hogy az óceán vize még jobban melegedni fog– az oxigén lecsökken e miatt a vízben és a vízi-élet pusztulását okozza majd– következmény egyre nagyobb éhínség–mivel nagyon sok népnek fő tápláléka a hal.

  Kb 2050-és 2100 között az óceán vize megemelkedhet 1 métert is aminek a következménye az lesz, hogy a part menti városokat elönti az óceán.
  Globális felmelegedés az iparosodás miatt? Egy frászt! A Földünk sajnos belülről kifelé haladva forrósodott át!! az idők folyamán— Nem pedig kihűlt az a kéreg amin az élet ma létezik!
  Tehát vagy semmit nem tudnak a geológusok de azt nagyon! Vagy SUMÁKOLNAK! ELHALLGATVA a TÖMEG -EMBEREK ELŐL AZ IGAZSÁGOT!!

  1. Kedves Viktória!

   Egyszer láttam ( pár éve) azt hiszem a Discovery Science-en, egy a föld belsejéről ,és a “táguló” világegyetemről szóló “filmet”!
   “Fiatal” ( ismeretlen) tudósok tárták fel benne a kutatásaik eredményeit. Pl, a földet hanghullámokkal(?), a visszhang effektust kihasználva “átnézték” , és a kapott eredményt számítógéppel lemodellezték. Kiderült, hogy az a teória, amit eddig tanítottak, illetve tanultunk, a nem áll. A földnek oszlopai vannak belül, és mint egy nagy dinamó működnek…! Stb…! Az univerzumról pedig, hogy: ..nem tágul, és nem is gömbalakban helyezkednek( szóródnak) a galaxisok, hanem síkban, mintha egy mozivásznon látnánk azokat…! (Ha jól tudom, azóta se hallunk erről semmit ! Az ismeretlen tudósok azok is maradtak…!)
   Szóval, ahogyan mondtad, sumákolnak…! Szerintem igazából semmit nem vetnek el abból, amit “kiderítenek”, csak a “nagyközönséget” hülyítik, miközben a saját céljaikra megtartják, és felhasználják a megszerzett ismereteket! ( Amiket természetesen, az emberek dotálnak…!)

   A Bibliában erre az utalás:
   Jób. 38,4 Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat!
   Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt?
   Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét;

   ?

  2. Kedves Viktória, bár kifejtésed kicsit komplikált és újszerű, sok tekintetben helytálló. Nem mindennel tudok egyet érteni (pl. Isten maga mondta Noé után, “ne maradjon az én lelkem ezer évig az emberben…”,majd ezt követően már csak száz-egynéhány évig éltek elődeink.). Az idő haladása inkább gyorsul, sem hogy lassulna. Az Univerzumunk szférikus, és valóban nem tágul, hanem halad egy pont irányába. Egyes elméletek szerint a szomszédos Univerzum vonzásának irányába. Az ősrobbanás téves elmélet, és nem ez az egyetlen, amit a csillagászok félreértettek. Hasonlóan a geológusok is elbaltázták bolygónk működésének fizikáját. Pl. a magmának már ki kellett volna hűlnie, ezzel szemben egyre aktívabb. Bolygónk energiaforrása hasonlatos a csillagokéhoz, de mivel azt is benézték, fogalmuk sincs róla, mit nézzenek. Ráadásul olyan energiákat termelnek, melyeket nem tudunk felhasználni, de hozzáadódik a magma, illetve a tektonika energiabázisához. A neutrínókra gondolok. Óránként milliárdszor-milliárdnyi bozonnal bombázzuk bolygónkat és a Napot is. Ezek pedig másként voltak tervezve,programozva. Ma tehát éppen Atlantisz pusztulását igyekeznek megismételni az okosok, oktalanul-tudatlanul.

 3. Egy apróság becsúszott a cikkbe (a forrásba is, csak átvettétek): az a 300 milliárd köbkilométer. Számoljunk: 1 milliárd köbkilométer az ezer-szer-ezer-szer-ezer km méretű kocka. ebből vegyünk 300 darabot. Elfér ez egy 30 x 90 km-es terület alatt? Nem.
  Egy 30 x 90 km-es ellipszis az kb. 2000 négyzetkilométer. Ha a harmadik dimenzzióban 30 km mélységet számolunk (hasáb formában), akkor az kb. 600 ezer köbkilométer. A 300 milliárdnak az 500 000 -ed része.
  Nem kell mindent elhinni az algolszász cikkeknek, eléggé alacsony szintűek és hatásvadászok, mármint a nagyközönségnek szánt média.

 4. A FED alá kéne egy hatalmas vulkán. Meg a CIA alá. Meg London City alá. Meg a világ összes tőzsdéje alá. Meg az Európai Bizottság és a straszburgi állibernyálas rongybíróság alá.
  De úgy ám, hogy ne lehessen előre tudni a kitörásről, mert akkor pont azok menekülnének el jó messzire, akiknek nem kéne, és otthagynák meghalni a köznépet, olyan embereket, akik semmit sem tehetnek az USA mögötti háttérhatalom leírhatatlan aljasságáról, hazugságáról, trükkjeiről.
  Igen érdekes kérdés: ha valaki (egy földrengéskutató vagy egy vulkanológus, vagy egy csillagász) tudomást szerezne egy közelgő óriási (kb. kontinens léptékű) katasztrófáról, vajon mi lenne az információ további sorsa? Mit tenne ez a kutató, és mit tennének azok, akik másod- majd harmadkézből megkapják az infókat és módjukban áll gyorsítani vagy késleltetni azok nyilvánosságra kerülését illetve ellenintézkedéseket hozni? Akiknek módjukban áll dezinformációkkal etetni a népet, meggyilkoltatni azokat, akik tudnak valamit…. stb…

 5. Korai volt ellapozni ezt a témát, mert ma hajnalban (ja már elmúlt éjfél, akkor tegnap) Chilében 8.2-es, tehát brutálisan erős földrengés volt szerencsére nem lakott településhez közel. Szóval ez a “jóslat” nagyon bejött ! Én csak arra lennék kiváncsi, hogy ki áll mögötte (HAARP ?).

  1. Ami 600000 évente törik ki +-100000 év mekkora az esély h a mi életünkben bekövetkezik? Nem sok.

   1. Hacsak a Fold mindosszesen mintegy 6ezer eves. 4400 evvel ezelott pedig volt egy ozonviz…
    Igy maris megnonek az eselyek… 😀

  2. szeretnem latni. marmint azt, ahogy amerika arcara rafagy a folenyes vigyor. punkt-um. eppen iugy sajnalnam az embereket, mint barki mas. de ok egy felfegyverzett nep. nem igaz, hogy semmit nem tudnak/akarnak tenni a verszivoik ellen.
   es isten, az az uldozott kereszteny isten, … nem bottal ver.

   1. Nem érted. Az ilyen dolgokhoz egyetértés és komoly szervezés szükségeltetik. Ilyen pedig nincs. Eközben, az állam fegyveres erőinek tagjai egy papírt írtak alá(szerződés), hogy parancsot teljesítenek és emellett egy jól kidolgozott, jól bevált rendszer szerint (hívd nyugodtan szervezésnek) működnek, azaz dolgoznak LEGÁLIS kereteken belül. A siker titka, a szervezésben, az egységben és a elhatározottságban rejlik . A civil oldalon pedig nincs ilyen. Ha szervezkedni kezdesz (de mi is ellen? A demokratikus kereteken belül működő állam ellen?) könnyen vádolhatnak valamilyen ILLEGÁLIS tevékenységgel, netán terrorizmussal. Szóval nem olyan egyszerű ma felfegyverzett civilnek lenni egy olyan Nanny State-ben mint amilyen Amerika.

 6. És íme. Chile. 8.2-es rengés. Több helyen is leírtam, hogy az elmúlt időszakban bekövetkezett rengeteg kisebb rengés valaminek az előszele. Sajnos igazam lett. És még nincs vége. Szerintem.

  1. Hmmm… érdekes igen.
   Én ugyanígy voltam a 3 évvel ezelőtti japánnál történt földrengéssel. Volt egy programom, egyébként ingyenes letölthető earthquake 3d, azt nézegettem. És ott is, megfigyelhető volt hogy rengeteg kisebb rengés volt rövid időn belül egy pontból kiindulva. Én is mondtam otthon szüleimnek hogy ebből tuti lesz valami komolyabb… és lett is.
   Most csak azért is leszedem megint a progit, megnézem mi a helyzet Amerika felé.

 7. Sajnos, a geológusok és geofizikusok igen nagyot tévedtek a Földünkkel kapcsolatban a legnagyobb probléma ezzel kapcsolatban az, hogy a tévedésük az élet pusztulását vonhatja maga után! A Földünk, mióta “életre-kelt” azóta belülről kifelé haladva izzót át az anyaga és vált forró lávává! A láva hatalmas erejű örvénylése szinte szüntelenül nyomódik neki az egyre vékonyabb kéregnek és ez addig tart amíg át nem izzik az óceánok alatti, már nagyon vékony kéreg, illetve mind azon helyek amelyek a tengerszint alatt vannak!
  A Földünk egy pár ezer év múlva sajnos a Vénusz sorsára fog jutni!
  S a nagy tömegű emberiség itt fog pusztulni, amíg a felső gazdag kasztréteg, sumákul azon igyekszik majd, hogy elhúzzon innen egy élhető bolygóra!
  Ma a Földünk sugarának egy része már csak Üres-Tér amely kb 1000-2000 km széles lehet! amely körbefogja a MAGOT.
  Épp ez bizonyítja részben azt hogy a Föld átfórosodott! Aztán pedig bizonyiték a hegyek, és félgyűrődések amelyeket a láva növekedése és hatalmas örvénylő ereje nyomott fel!

  1. Na ne már! 🙂
   Bár ebben az esetben már érthető miért akarnak a földalól kijönni a sok hüllőcsávők, hiszen “forró lett a talaj a lábuk alatt” 😀

  2. Viktória,

   elméletekről van itt szó, ahogy látom. Kinek mi a hite ebben.
   Kicsit zavaros ugyan nekem ez a felizzó láva-mag örvénylés, ami nyomja a kérget, de 1-2 ezer kilométeres űr van még ott valahol (a mag körül, vagy a kéreg és a láva között? mindegyik ellentmond alapvető fizikai törvényeknek, ami persze nem jelenti azt, hogy általunk ismeretlennek ne felelne meg…), de akár ilyen is lehet a bolygó.
   Van itt más elmélet is egyébként: a kettős föld elmélete. Érdekes mindegyik; én azonban mégis azt tartom, a lényeg nem ez. Isten tudtunkra adta a fontos dolgokat, a Föld szerkezete éppen nem tartozik ezek közé.
   Fontos az, hogyan viselkedünk a Teremtő irányába, hogyan viszonyulunk a teremtményéhez, cselekedeteink során mennyire vagyunk képesek az Ő mérőléce szerint mérlegelni. Nekünk éppen ez a feladatunk, az aggodalom nem a mi vállunkat kell nyomja.
   Az élet nem pusztul el, mint ahogy az ember sem, ettől nem kell tartanunk, erre is ígéretet kaptunk.
   Első körben Máté evangéliumát javaslom ehhez; ott elég részletesen kifejtik magát az ígéretet, a Jelenések könyve pedig a maihoz hasonló (vagy épp a mai? Jelen médiában is pont ezt boncolgatjuk 😉 ) események értelmezésével is foglalkozik.
   Elnézést a pongyola fogalmazásért az Írást illetően; bátran tegyétek hozzá még, amitek van 😀

  3. Viktória ekkora hülyeséget…. megáll az eszem… Kezdjük ott, h eredetileg mikor összeállt a föld, az egész olvadt kőzet volt, ez megszilárdult, így alakult ki a kéreg. A lemezek kvázi úsznak ezen a masszán, ami örvénylik, így ahol a lemezek egymásénak mennek lebukási zónák keletkeznek, ahol mivel az egyik lemez a másik alá megy, feljön egy kis láva is, aminek az eredményei a vulkánok. (ahol meg távolodnak, ott nyilván a két lemez között feltörő láva szilárdul meg: lásd óceánközépi hátságok).

   1. Mát. 12,40 …….. az embernek Fia is három nap és három éjjel lesz a föld gyomrában.

   1. Zoltán, nem Viktóriát szándékozom megvédeni, de amit Te mondasz, az is egy elmélet. Ki milyen autoritást fogad el, ugyebár…

    1. Nem:) A lemezek mozgása elég konkrét dolog. pl amerika-európa évente 4-5cm-el távolodik egymástól. A törésvonalak tökéletesen lehatárolhatóak. De mindezt félretéve ő állítja, h melegszik át a bolygó… mégis mitől? Meg 1-2 km-s rés is jó vicc…
     Vas mag van a közepében (mágneses pólusok enélkül nehezen lennének) az meg nem termel energiát. Meg olyat mondd h a vénusz sorsára jutunk… ami sokkal közelebb van a naphoz+annak is szilárd kőzetrétege van, tehát nem értem mi köze lenne a kéreg átégéséhez.(ez tény néhány szonda leszállt oda). Azért ennyi ostobaságtól 1 helyen lemegyek hídba.

    2. Én sem értek egyet vele 🙂

     Viszont a vasmag pl szintén elmélet, a tektonika megint az (bár ezt már meg tudjuk figyelni, és elméletből ténnyé válik szépen lassan, ahogy gyűlnek a bizonyítékok).

    3. mondjuk ez a vasmagos elmélet kicsit sántít, ugyanis az elmélet szerint a Föld mágneses teréért a külső (folyékony) mag felelős, ám a vas Curie-pontja (az a hőmérséklet, amelyen elveszti mágnesességét) 770 °C. ha folyékony, akkor biztos, hogy magasabb a hőmérséklete, mint 770 fok, akkor viszont nem viselkedhet mágnesként.

    4. Kedves Zoltán, azt nem veszed figyelembe, hogy a geológusok hiányos ismeretanyagból építkeznek. A bolygónknak már régen ki kellett volna hűlnie. Ezzel szemben a magma egyre aktívabb. NEM csak vasmag hozhat létre elektromágneses teret. Ha a geológusok beleártanák magukat a magfizikába, talán előrébb lennének. A tektonika működése is olyan szubatomi részektől függ, amelyeknek a létezéséről csak néhány éve van tudomásunk. Jelentős részüket, működésüket, oszcillációjuk folyamatait még ma sem ismerik. Fogalmunk sincs az anyag-antianyag anihilációról, és azok kölcsönhatásairól. Ahogy nem tudják megkülönböztetni a nukleáris reakciókat, úgy azok kölcsönhatását sem. A nukleáris erőművek gőzgépeket hajtanak, de a valódi energiák “elszállnak” és kölcsönhatásba lépnek a bolygó más folyamataival, sőt a Napéval is! El fogjuk követni Atlantisz hibáját…

   1. Én egy brazil szappanoperában hallottam sokat a Guadalupe-i Szent Szűz kifejezést…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend