Nagytestvér

Arianna Huffington ?alternatív? weboldalt indít a globális elitnek

?Hogy rá ne szedjen minket a Sátán, az ő szándékai ugyanis nem ismeretlenek előttünk.? ? II. Korinthus 2:11

Arianna Huffington – photo credit: jdlasica via photopin cc

Forrás: Infowars.com

Arianna Huffington új kezdeményezése olyan ?alternatív? médium elindítását célozza, amelyben a felső 1% a veszélyes ideológiákat terjesztő hétköznapi emberek írásai mellett jelennének meg.

Huffington, aki eladta a Huffington Postot az America Online médiaóriásnak (és ezzel nem kevés baloldali beállítottságú embert haragított magára), Nicolas Berggruen milliárdossal közösen azon dolgozik, hogy World Post címen egy új hír és komment weboldalt hozzon létre.

A weboldal a Huffington Post-nál bevált munkamodellt alkalmazza majd. Más szóval kihasználja a fizetés nélkül dolgozó közösségi újságírókat, akik igazából csak a megfelelő díszletet szolgáltatják majd a színpadon, amit a Tony Blair volt brit miniszterelnökhöz, Bill Gates-hez és Google ügyvezető Eric Schmidt-hez hasonló személyiségek dominálnak majd.

?Országvezetők és az üzleti világ kiemelkedő szereplői, satöbbi satöbbi, egy spanyol munkanélküli vagy egy brazil diák mellett írhatnak. A HuffPo nagy szíve nem ismer hierarchiát,? nyilatkozta Arianna Huffington a Guardian-nek.

Az új Huffington vállalkozás rangjához méltó ?keresztelőben? részesül majd. A médiumot a hónap vége felé a svájci Davosban tartandó Világgazdasági Fórumon mutatják be.

A G7-ek, a Világbank, a Kereskedelmi Világszervezet és az IMF mellett a davosi összejövetel mindig is fontos helyet töltött be a globalista szervezetek együttesében.

Az elképzelés lényege, tömören összefoglalva, hogy a globalista elit üzenetét a tömegekhez is eljuttathassák. Ez manapság, amikor a tömegmédia lassan őskövületnek számít, különösen fontos az elit számára, mivel az emberek milliószámra fordulnak az alternatív médiumokhoz, amelyeket (egyelőre) nem ér el a megamédia karja.

?Azt hiszem, hogy lesz néhány hang a médiában, aminek valós súlya van, így ezek megmaradnak, de számuk egyre csökken majd,? jósolja Berggruen.

Az új Huffington oldal egy komoly tőkebefektetési hullámmal egy időben indul. Ezek közül a legfigyelemreméltóbb a PayPal-t is felvásárló eBay-alapító Pierre Omidyar által finanszírozott First Look Media, amit Glenn Greenwald-dal, a Snowden kiszivárogtatásokról író újságíróval közösen indított.

Omidyar a World Post szerkesztői csapatának is tagja lesz, egy egész sor fővonalas média személyiséggel egyetemben. Köztük lesz például Luis Cebrian, az El Pais alapító szerkesztője, Deleep Padgaonkar, a Times of India tanácsadó szerkesztője és Yoichi Funabashi, a New York Times-szal együttműködő nagy japán lap, az Asahi Shimbun volt főszerkesztője is.

Azt persze nem tudni, hogy a kihasznált és fizetés nélkül dolgozó újságírókat, akik az AOL-Huffpro-nak írnak, rá lehet-e majd venni az együttműködésre ebben az alternatív média aláásását célzó munkában. Mindenesetre meglepő milyen sok újságíró és blogger maradt a médiumnál azután is, hogy Arianna kiárusította őket az AOL-nek még 2011-ben.

A Huffington Post amúgy 315 millió dollárért lett az AOL tulajdona, amiből Arianna több tízmilliót vágott zsebre, anélkül, hogy eszébe jutott volna akár egy töredékét is megosztani a lelkes közösségi újságíróival. Úgy tűnik ez az ültetvényes gazdálkodási modell bevált, így a World Post-nál is alkalmazni fogják. A modell minden jel szerint az elitnek is tetszik.

Előző posztKövetkező poszt

1 hozzászólás

  1. Méghogy a globalista “elit” (idézőjelben!) üzenetét (magyarul: HAZUGSÁGAIT) e tömegekhez eljuttassák?
    Menten könnyekre sírom magam…. akkor a hatalmas ál-liberális média mit csinál nap-mint-nap?
    Nem vagyok kíváncsi a hazugságaikra. Az IGAZI céljaikra és távlati terveikre még valamennyire kíváncsi lehetnék, de azokra meg kiválóan lehet következtetni a GYAKORLATI intézkedéseikből, nem kell hozzá média.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend