Nagytestvér

Drónok Amerikában? Már megérkeztek?

Forrás: Zerohedge.com

Az Electronic Frontier Foundation (EFF) komoly munkát végez az állami visszaélések leleplezésében az Egyesült Államokban. Miközben a legtöbb ember mélyen alszik és fogalma sincs arról, hogy szép csendben (és helyenként nagy zajjal) egy rendőrállam épül köré, az EFF a frontvonalon harcol az információ szabad áramlásáért. Legutóbbi cikkükben bemutatták, milyen mennyiségű katonai drón kering az Egyesült Államok légterében, az Információszabadságról szóló törvény értelmében hivatalosan kért és megkapott adatok alapján. Az EFF a következőket írja:

A Szövetségi Repülési Hatóság ellen benyújtott Információszabadság kereset eredményeként kapott dokumentumok állami és helyi rendfenntartó erőktől, egyetemektől és most először, magától az Egyesült Államok hadseregének három ágától, a légierőtől, a tengerészgyalogságtól és DARPA-tól származnak.

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a légierő a kisebb, kézből indítható Raven, Puma és Wasp drónok mellett, a számos polgári és katonai halálesetért felelős, egészen nagy Predator és Reaper drónokig, sokféle pilótanélküli repülőt alkalmaz a hazai légtérben. A tengerészgyalogság is többféle drónt tesztel, bár dokumentumaikból olyan mennyiségű szöveget töröltek, hogy egyelőre nem sokat tudni programjaikról.

A legaggasztóbb technológiát talán a légierő által Nevadában, Kaliforniában és Utahban használt Reaper drónok képviselik. A légi járművek egy úgynevezett ?Gorgon stare? technológiával vannak felszerelve, ami a Wikipédia szerint ?kilenc, köralakban elrendezett kamerából áll ? és amely képes egy egész városról mozgóképet rögzíteni.? A rögzített felvételeket ?emberi vagy mesterséges intelligencia segítségével lehet elemezni, mint például a DARPA által fejlesztés alatt álló ?Az Elme Szeme? (Mind?s Eye) projekt által. Amennyiben az információ igaz, a megfigyelőipar új generációja van felemelkedőben.

A LIDAR technológiát a föld felszínéről készített nagyfelbontású felvételek rögzítésére lehet használni, ugyanakkor ma már a legmodernebb rendőrségi sebességmérő radarokban is alkalmazzák, tehát nem lenne meglepő, ha hamarosan ezeket a drónokat a közlekedési szabálysértők lefülelésére is bevetnék.

Mint minden új technológia esetében, a drónokat is lehet jóra és rosszra egyaránt használni. Ahogy az atomenergia egyszerre képes energiával ellátni vagy elpusztítani az emberiséget, a drónok is szolgálhatják az emberiség javát. A probléma abban rejlik, hogy a kormány egyértelműen a megfigyelési céllal történő diktatórikus felhasználás felé halad.

Az amerikai hadsereg hazai földön bevetett drónjai a hivatalos adatok alapján:

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. Hi,
  Írom, a Föld ekkora mértékű embertömeget nem tud eltartani, fogy a fosszilis energia és a nyersanyag. Egyszerűen nem ekkora tömegre van berendezkedve, ezért a leépülési folyamat törvényszerű. 2015től pedig fokozódik. Ahhoz hogy ez a folyamat békésen menjen végbe (amire semmi esély, hisz meredek életszínvonal csökkenéshez vezet) többek között szükségesek az új technikai eszközök, hogy a folyamatot kontrollálni lehessen. Rendőrállam, inkább központi irányítás. Erre felkészülhet mindenki, a nagy bumm után is, (túlélők: 1:10).

  1. Szia D.007.!

   Mi keresztények, TUDJUK, hogy van Isten! Ismerjük! Azt is tudjuk, hogy a születések nem véletlenül történnek! Isten adja az életet! Minden születés tervbe volt véve, már a teremtés előtt! Ki, hol, mikor, miért, milyen nemű! Stb!
   Hidd el, Isten “nem lett szenilis”, aki elfelejtette, hogy a föld eltartóképessége mekkora! Még így is, hogy átok alatt van a föld( Ádámék miatt:
   1 Móz. 3,17
   Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, a melyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban.
   Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezőnek fűvét.
   ?Orczád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz.
   és Kain miatt:
   1 Móz. 4,12
   Mikor a földet míveled, ne adja az többé néked az ő termő erejét, bujdosó és vándorló légy a földön. )
   bőven el tudná tartani a népességet, sőt, többet is! Isten azt is tudta, hogy meg lesznek azok a találmányok, amikkel biztosítani lehet az emberek jólétét!
   Ha az ember nem lenne egyre gonoszabb, hatalomvágyóbb, szeretetlenebb, kapzsibb, bűnösebb:
   1 Tim. 6,10
   Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme…..
   Róm. 1,28
   És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
   A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;
   Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek,
   Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.

   De:?
   Róm. 1,19
   Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
   Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
   Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
   Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;

   A fosszílis enrgia és nyersanyag pedig már régen “nem akadály”! Már régen kitudnák váltani ezeket “környezetbarátabbra”, csak addig amig “valakiknek” pénz van belőle, addig nem akarják, fogják!

   Inkább rengeteg pénzt ölnek abba, hogy “elhítessék” az embereket, arról, hogy “sokan vagyunk, nem bír a föld ennyi embert eltartani, fognak a földi “mindenféle” készletek, ….”! ( De, gondolom, azt Te is észrevetted, hogy azok akarnak a legkevésbé ” kiszállni”, akik a leginkább ” aggodalmaskodnak” az emberiség, meg a föld ” jóléte” miatt! Valahogy, mindig csak arról beszélnek, hogy neked kéne már “megdöglened”!)

   1. Kedves Ida!
    Mekkora nagy okos és jószivű a te istened,hogy jóelőrre megbünteti még azt is aki még meg sem született,mert valaki a múltban rossz fát tett a tűzre,na ez aztán logikus,és hihetetlenül bosszúálló. Az egy logikus döntés,hogy szenvedjen mindenki,és szülessen eleve egy beteg világba? Olyanért amit nem tett,hiába éli rendesen és ártatlanul az életét,kivonva magát ebböl a kapzsi világból amennyire csak lehet? Mert ugye ezt az istened találta igy ki,és nem pedig emberek alkották a jogszabályokat,a pénzt,a hatalmi rendet,mindent. A bibliádat is emberek irták,és kényük kedvük szerint módositották. Mi lenne ha a saját kútfődből meritenél,ahelyett,hogy gyorsan fellapozod a mesekönyvedet és idézel valamit. Az élet szeretete,minden élö és élettelen megbecsülése,ami körülvesz minket,az együttélés a környezetünkel,na ez lenne az egésznek a mondandója,veleje,csak ezt az aktuális egyház meghintette egy jó hangzatos mesével,és belemagyarázta azt is ami nincs és nem is volt soha,de persze nekik mindig megvolt a kiskapujuk. Meg megbocsájthat a bünöseinek,ha elmormolnak egy miatyánkot. Bravo. Szerencse,hogy léteznek gondolkodó emberek,különben még mindig máglyán éegtnék el azt aki nem áll be birkaként a vágóhidra,és kussol és robotol,mig a papjai meg aranytrónusban terpeszkednek,mig más éhen hal. Logikus.

    1. Szia Kedves Egyasokközül!

     Most elég nehéz helyzetbe hoztál, mert nem pontosan tudom, hogy ezt csak “úgy” írtad, kiöntve a lelked keserűségét, vagy arról beszélsz, hogy maximálisan egyetértesz, azzal a törekvéssel, hogy: 500 millió fö alá kell a föld népességét csökkenteni?!
     Nem szeretném, ha úgy gondolnád, hogy megpróbálom “kiforgatni” a szavaidat, úgyhogy megkérlek erre majd válaszolj!

     Megpróbálok a kérdéseidre most úgy válaszolni, hogy az először írt dolgot feltételezem:

     1. Isten az embert szabad akarattal teremtette, a saját dicsőségére, kölcsönös Isten és ember közötti szeretetre, kapcsolatra, és az Ő imádatára. Választási lehetőséggel, hogy akar-e neki engedelmeskedni , avagy nem! Akarja-e Őt szeretni , avagy sem! Akarja-e Őt imádni, avagy sem! Ezért lett odarakva a jó és gonosz tudás fája, a kert közepére! Gyakorlatilag ez volt az egyetlen “tiltott” fa, amelyről nem volt “javasolt” az embernek enni! Ádámék azt választották. “Tudni” akartak, és olyanokká válni, mint Isten! És bár ezen cselekedetükért a föld és ők is átkozottá váltak, de Isten ezzel együtt a Megváltás igéretét is megadta nekik! Ez teljesült Jézus Krisztusban! És ennek elfogadása is szigorúan önkéntes alapon működik!

     2. A bűnre vagy a jóra való hajlam is olyan, mint egy mag az emberben, amikor megszületik. Ahogyan az ember növekszik, úgyanúgy ezek a magvak is kicsiráznak, és szárbakapnak, majd végül gyümölcsöt hoznak. Az ember döntheti el, hogy körülményeitől függetlenül melyiket “táplálja”! Bár a “bűn ” csábítása nagyobb, mint a Jó csábítása, de az ember választhat!

     3. “….,hiába éli rendesen és ártatlanul az életét,kivonva magát ebböl a kapzsi világból amennyire csak lehet?”
     Az, hogy te kivonod magad ebből a kapzsi világból, az még nem jelenti azt, hogy mások is kivonják magukat belőle! És az ember akár így, akár úgy, de nem független a környezetétől, az abban élő más emberektől. Pl.: Ha valaki mondjuk, egy alkoholista, agresszív, verekedős, kötekedős, szadista, stb, ember, annak a családja, hiába akarja ” rendesen és ártatlanul”, békességben élni az életét! Sőt, ha nagyobb közösségben is igy cselekszik, akkor azok se! Viszont, ha elfogadja Istentől a Megváltást, amit Jézus Krisztusban a bűnök bocsánatára, és az örökélet reménységére, készített az embereknek, és megváltozik(újjászületés által), akkor az is az egész családjára, és közösségére kihat!

     4.” Mert ugye ezt az istened találta igy ki,és nem pedig emberek alkották a jogszabályokat,a pénzt,a hatalmi rendet,mindent. ”
     De, ezeket nem Isten, hanem az emberek alkották! Isten csak elfogadta (jóváhagyta) azt a hatalmi strukturát, amit az emberek maguknak akartak felépíteni! (A szabadakarat miatt!) Már a kezdetektől voltak, akik másokon akartak uralkodni, másokat akartak kihasználni , stb ( ők a rossz magot táplálták magukban, és az hozott gyümölcsöt bennük), és a többiek ezt elfogadták! Isten pedig megerősítette azt (hatalommal), amit az emberek szabad akaratukból elfogadtak! De Isten mindezeket gyülöli! Abban persze nincsen rossz, ha az emberek vezetőt választanak maguknak, ameddig az a vezető, a közösségért dolgozik. A rossz akkor kezdődik, amikor csak a közösség dolgozik a vezetőért!
     Az Isten parancsolataival szerintem te is egyetértenél, ha ismernéd azokat:
     A tízparancsolat:
     1. Ne tisztelj más isteneket.( Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!)
     2. Ne csinálj faragott képet (bálványt) és ne imádd.
     3. Isten nevét hiába ne mondd.( Isten nevét hiába ne vedd! Ne káromkodj, stb)
     4. Szenteld meg a hetedik napot. ( Az Úr napját szenteld meg! )
     5. Tiszteld apádat és anyádat.
     6. Ne ölj.
     7. Ne törj házasságot (ne paráználkodj).
     8. Ne lopj.
     9. Ne tégy hamis tanúságot.( Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!)
     10. Ne kívánd, ami embertársadé.( Felebarátod házastársát ne kívánd! Mások tulajdonát ne kívánd!)

     A Kereszténységben pedig ez a parancsolat:
     1. Szeresd az Úrat, a Te Istenedet teljes szívedből, teljes elmédből, teljes akaratodból, teljes erődből!
     2. És szeresd felebarátodat, mint önmagadat!
     Ez az amiben Isten gyönyörködik, nem azok a “törvények”, amelyek az embereket a rabszolgaság alá kényszerítik!

     5.” Mekkora nagy okos és jószivű a te istened,hogy jóelőrre megbünteti még azt is aki még meg sem született,mert valaki a múltban rossz fát tett a tűzre,na ez aztán logikus,és hihetetlenül bosszúálló.”
     Mindenki a saját bűneiért fog bűnhödni! Mármint azok, akik nem fogadják el az Isten által, Jézus Krisztusban készített üdvösséget, és bűneik bocsánatát!

     Tudod ez olyan, hogy ha én a te házadban akarok élni (és te ezt meg is engeded), akkor azokat a feltételeket el kell fogadnom, amelyeket te diktálsz! Gondolom, ezt te is korrektnek tartod?! Ha nem akarom azokat elfogani, akkor egyszerűen nem engedsz engem oda lakni!
     Az emberek 98%-a azt gondolja magáról, hogy ő tulajdonképpen egy jó ember! Minden ember szemében, a saját cselekedetei igazolhatóak! Kizárólag mások látják a bűneiket! Ez ha egyetértesz, ha nem, sajnos így van! Kizárólag a Szent Lélek tud bennünket meggyőzni bűneinkről, bűnös mivoltunkról! Ahhoz viszont, hogy ez megtörténjen, keresnünk kell az igazságot! Ha csak azon “agyalunk”, hogy Isten miért nem sújt le azonnal “másokra”, ha elkövetnek valamit, ami szerintünk azonnali halált érdemel, akkor csak magunkat ítéljük el. Mert mások, meg a mi bűneinkért tartanák helyesnek, ha Isten így cselekedne velünk!
     Viszont Isten hosszútűrő, és kegyelmes, várja, hogy talán egyszer “észheztérünk”, meggondoljuk magunkat, és megtérünk hozzá, hogy könyörűlhessen rajtunk, és kegyelmezhessen nekünk! ( Ha nem, akkor meg úgyis ott van az örökkévalóság, amit néhány földi életév után , az itt kiérdemelt cselekedeteinkkel “elnyerünk”, az itt a földi létben önmagunk által választott helyen!)

     “Az egy logikus döntés,hogy szenvedjen mindenki,és szülessen eleve egy beteg világba?”
     Az emberek, Sátán, a gonosz oldalán döntve tették ilyenné!

     ” A bibliádat is emberek irták,és kényük kedvük szerint módositották.”
     Erre nem érdemes válaszolni, megtérés , újjászületés nélkül senki nem értheti a Bibliát, tehát ezzel nincs mit kezdenünk!

     ” Mi lenne ha a saját kútfődből meritenél,ahelyett,hogy gyorsan fellapozod a mesekönyvedet és idézel valamit.”
     Az én véleményem úgyanez! Egyébbként meg nem az a lényeg, hogy bizonyos dologról ki mit gondol, hanem, hogy Istennek mi a véleménye róla! Úgyanis Övé az ítélet, amellyen valamennyiünknek a közeljövőben meg kell jelennünk! És a saját szánk fogja kimondani az ítéletünket! Ott nem lesznek fifikás védőügyvédek, hogy “kidumálják” a helyzetet! A rendőrségnek se fog kelleni bizonyítékokat gyűjteni! És ha valaki nem szalad már most Krisztushoz, annak semmi se lesz elfelejtve!

     ” Az élet szeretete,minden élö és élettelen megbecsülése,ami körülvesz minket,az együttélés a környezetünkel,na ez lenne az egésznek a mondandója,veleje,”
     Ez nem megvalósítható, addig, amig az ember meg nem békül Istennel! Azt pedig már írtam, hogy hogyan is lehet!

     “….csak ezt az aktuális egyház meghintette egy jó hangzatos mesével,és belemagyarázta azt is ami nincs és nem is volt soha,”
     Mi, akik itt hszokat írunk ezen az oldalon, nem “egyházi magyarázat” miatt hiszünk! Mi elfogadtuk Jézus Krisztus áldozatát, amit a kereszten hozott értünk, hogy elnyerhessük Isten bocsánatát a bűneinkre, és megbékéltünk általa Istennel! A Szent Lélek Isten által a szívünkben lakik, és élő kapcsolatban vagyunk mind Jézussal, mind az Atya Istennel! És átal mentünk a halálból( pokolból, az örök kárhozatból, amit érdemeltünk volna) az életre! ( Ez az, amit neked is ajánlhatunk!)

     “….de persze nekik mindig megvolt a kiskapujuk.
     Nem, senkinek nincsen kiskapuja! Lehet, hogy itt a földön, az emberekkel elhítetik, sőt saját magukkal is, de Istennél egyetlen kapu van, mégpedig az Úr Jézus Krisztus!
     Meg megbocsájthat a bünöseinek,ha elmormolnak egy miatyánkot. Bravo. ”
     Egyedül Isten bocsáthat meg, ha megbánod a bűneidet! És a megbocsátása egyedül Jézus Krisztus áldozatának köszönhető!

     “Szerencse,hogy léteznek gondolkodó emberek,különben még mindig máglyán éegtnék el azt aki nem áll be birkaként a vágóhidra,és kussol és robotol,mig a papjai meg aranytrónusban terpeszkednek,mig más éhen hal. Logikus.”
     Mint látod, Isten megkezdte az ítéletet! Ott, abban az “egyházban” is! Az senkit nem ment meg, hogy katolikusnak, reformátusnak, baptistának, ….stb-nek tartja magát! Csak, és kizárólag Jézus Krisztusban van az üdvösség! És ahhoz Benne is kell járni, és maradni! Ez pedig cselekedetekben is megnyílvánul.
     (Egyébbként Isten Egyháza nem az, ami a “kirakatban” van, akármelyikről is beszélünk! Azok közül is vannak olyanok, amelyikben üdvözülők, Isten gyermekei is vannak, de ez nem automatikusan jelenti, hogy aki, akármelyikbe is jár , akkor ő már Istené! (” Csak aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát!”- ahogyan Úr Jézus mondta!)

     Ahol pedig pénz és világi hatalom is van ( amely nem Isten terve volt az Egyházra), ott megszaporodnak a farkasok is!

    2. Kedves Egyasokközül!
     Nagyon korlátozott a látásmódod,mert tipikusan az az ember vagy,aki csak azt hiszi,amit lát!Pedig az igazság és minden dolog mozgató rugója a színfalak mögül működik! Sajnállak,mert te azon emberek egyike leszel,akik majd nagyon meglepődnek az elközelgő eseményeken,és csak nagyon későn eszmélsz majd rá,hogy mekkorát tévedtél!
     A jelenlegi világot,mind gazdasági,mind geológiai értelemben az emberiség tette tönkre!Remélem ezt nem vitatod! Azért azt hozzáteszem,nem segítség nélkül tette! Isten terve éppen az,hogy ezt a mára már élhetetlen világot ismét a rendeltetésének megfelelővé tegye,és hogy az emberiség belássa,hogy saját erőből pontosan arra képes,amit most látsz ha körbe nézel a világban! Ugyan te nem vagy hívő ember, mert csak azt hiszed amit látsz,vagy tapasztalsz! Pedig a villamos áram,vagy a gáz sem látható(egyéb jelentősebb energiákról nem is beszélve!) és mégis hatalmas teljesítményekre képesek,ami már a látható intervallumba sorolható! Gondolom van is problémád némi depresszióval,félelemmel,kétségbeeséssel,aggódással!
     Nos,én nem akarlak meggyőzni,mert a szabad akarat mindenkinek megadatott,csak annyit üzennék így ismeretlenül: csak várj és figyelj!!!

  2. Teljes hatalmad van az úgynevezett túlnépesedést 1 fővel csökkenteni…ha esetleg ezt még nem tudtad volna…szóval képmutatás vagy példamutatás lesz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend