Lázongó világ, Nagytestvér

Panetta kibertámadás veszélyére figyelmeztet az USA ellen

Forrás: kurzweilai.net

Leon E. Panetta, amerikai védelmi miniszter csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államokat egy ?kiber Pearl Harbor? veszélye fenyegeti és szerinte az ország egyre sebezhetőbb a külföldi hekkerekkel szemben, akik bármikor működésképtelenné tehetik az ország elektromos hálózatát, a közlekedési rendszert, a pénzügyi hálózatokat és a kormányt, áll a New York Times cikkében.

Reakcióját válasznak szánta az Egyesült Államok ellenségeinek egyre növekvő agressziójára és technológiai fejlesztéseire. Szakértők szerint itt Kínára, Oroszországra, Iránra és militáns szervezetekre utalhatott.

?Egy agresszor nemzet vagy extrém csoport ilyen kiber-eszközök segítségével hozzáférhet kritikus fontosságú kapcsolókhoz,? mondta Panetta. ?Eltéríthetnek személyvonatokat, sőt még ennél is messzebbre mehetnek, halálos vegyi fegyverekkel megrakott személyvonatokat téríthetnek el. Megfertőzhetik a vízrendszert a nagyvárosokban, illetve lekapcsolhatják az áramellátást az ország nagy területén.?

[Időkjelei: Illetve természetesen mindez elképzelhető megrendezett, magától a kormánytól eredő támadások formájában, amely esetben a fentihez hasonló figyelmeztetésekkel előkészítik a terepet, hogy támadás esetén elmondhassák ?ők bizony szóltak? és ?lám-lám mégiscsak szigorítani kell azokat a kiberbiztonsági és internetes törvényeket?, természetesen a saját érdekünkben.]

A védelmi minisztérium illetékesei kitartanak amellett, hogy Panetta egyáltalán nem túlozza el a veszély súlyosságát és hogy egy konkrét, nagy amerikai pénzintézetek ellen elkövetett kibertámadási hullámra reagálva nyilatkozott. Utalt egy augusztusi támadásra is a Saudi Aramco nevű állami tulajdonban lévő olajcég ellen, amely során 30.000 számítógép fertőződött meg és vált használhatatlanná.

Leon Panetta az idevonatkozó törvények módosításáért is lobbizik a kongresszusban. A hatékony védekezéshez a kritikus fontosságú privátlétesítményekre (erőművekre, vízművekre és gázvezetékekre) vonatkozó szabványok módosítására is szükség van, hiszen ezeken keresztül egy számítógépes támadás komoly bajt és jelentős anyagi kárt okozhat.

Augusztusban a kormány legfontosabb nemzetbiztonsági intézkedésének számító kiberbiztonsági törvényjavaslat elfogadását a John McCain szenátor vezette republikánus csoport hiúsította meg, amely az amerikai kereskedelmi kamara álláspontját képviseli, miszerint egy ilyen törvény túlságosan megterhelné a cégeket.

A legnagyobb pusztításra képes veszélyek közé tartoznak Panetta elmondása szerint a ?kiber-szereplők által a kritikus fontosságú infrastruktúrák ellen szimultán indított támadások, esetleges fizikai támadásokkal kombinálva.?

Egy ilyen esemény kollektív hatását leginkább egy ?kiber Pearl Harborként lehetne jellemezni, ami a fizikai pusztítás mellett életeket is követelne. Egy ilyen támadás megbénítaná az országot és rádöbbentené az embereket mennyire sebezhetőek.?

Panetta célzott rá, hogy az Egyesült Államok a kibertér védelmének átértelmezésére készül, amihez szükséges, hogy az állam a számítógépes hálózatok feje felett is képes legyen intézkedni, egy esetleges támadás vagy a támadás veszélyének észlelésekor, valamint, hogy megelőző intézkedéseket tehessen elhárításuk érdekében. Ezek az offenzív intézkedések egy amerikai célpont ellen elkövetett kiber elsőcsapásra adott megtorló akciónál hasznosak lehetnek.

Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. Nem azzal van bajom, hogy szánalmas(melyik hozzá hasonló nem az?), hanem azzal, hogy az emberek 90% tényleg elhiszi ezeket a “reális”veszélyeket és ha majd megtörténik(inside job) követelni fogják a mielőbbi megoldást,..ezek a szemetek röhögnek egy nagyot és előveszik a fiókból a forgatókönyv következő fejezetét. Egyébként tényleg kezd tele lenni a hócipőm ezzel a szerepcserével,…a hülyék néznek engem hülyének, összeesküvés elméletesnek…..már elnézést, de tényleg ezzel kell szembesülnöm nap mint nap,..így már nem szomorú vagyok, hanem ideges és tehetetlen.
  Edmund Burke-nek tényleg igaza volt amikor azt mondta, hogy “minél nagyobb a hazugság, annál jobban hisznek az emberek benne”
  Ez sem rossz, ugyan csak tőle, angolul “nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could do only a little”

  1. Hát, bizony!

   Amikor lerombolták a tornyokat(! pont kapcsoltam be a TV-t, hogy nézzek egy kis híreket!), akkor azt mondták ( közvetlenül utána!), hogy talán soha nem lesznek meg a tettesek! Azután kétórahossza múlva(!) “kiderült”, hogy az Al-Kaida tette! (Addig, senki, még a Muszlimok se halottak ilyen nevű “terrorista” csoportról ( ezt a következő napokban lehetett hallani, a különböző országok híreiben!)! Tuti, hogy akkor “hozták” létre, hogy meg ne “egye” őket a nép!) És hogy, Osama bin Laden(!)tette, Ő a felelős, Ő a “vezér”!
   ObL értetlenül ált a dolog előtt, közölte, hogy Ő bizony nem volt! Két hétig(!) senki nem “vállalta” a “merényletet”, ( addig folytak a tárgyalások(?!) ObL-lel!), azután “bevállalta”! Inentől, muszlim hősként élte tovább az életét!( Gondolom, lejárt a “szerződése”, ezért tudták “megölni”( addig égen-földön nem “találták”)! Ezért nem is férhetett hozzá senki a “holttesthez”! ( Nehogy némi genetikai mintával kiderüljön, hogy kamu az egész! Bár az is lehet, hogy még egy “igazi”hulla se volt kéznél! Nagyon ügyesek az amcsi maszkmesterek!)
   Na most, visszatérve a tornyok utánra! Még folytak a tárgyalások ObL-lel, de már tele volt a média azzal, hogy “nagyon félnek a szakemberek”, attól, hogy ezek a “csúnya terroristák”, nehogy csináljanak egy biológiaif. támadást! Gyorsan közölték, hogy az “antrax” lenne a leghatásosabb! Orrba-szájba ment az TV adókon, hogy “milyen különböző módokon”, és “hol” célszerű “teríteniük(! bevásárlóközpontok, mozik, színházak, esetleg vízhálózat!)” a “terroristáknak(!)”, az “anyagot”! (Ami röhej, hogy még animációs filmeket is készítettek hozzá, hogy, abban az esetben, ha itt, és itt engedik ki(!), akkor az arra, és arra fog terjedni! Ott és ott lehet, a legtöbb áldozatot “elérni”! És temészetesen, csak sűrített levegőt “fognak” használni hajtógázként, nehogy károsodjon az “anyag”!)
   Felvetették végül, hogy a “postai terjesztés” is szóba jöhet! Na, annál maradtak! ( Én pl akkortól tudom, hogy az USA -ban a postások zöme néger! Ott áltak szerencsétlenek, a kórházak előtt, várták, hogy “szűrjék” őket antraxra! És mit látok?! Egy db “fehér ember” nincs közöttük! (?!))
   Azután még, rendeztek külünböző országokban néhány “terrorista” robbantást! Természetesen, azokat is előre “berettegték”, hogy hol is lenne célszerű!
   És ez, még rögtön utána volt! Még nem olvastam, és láttam az “összeesküvés” elméleteket!
   De, az embereket tökéletesen “behülyitették”! Mint minden mással is!
   Ami a legszomorúbb, hogy szerintem már el se hinnék , ha bevallanák az igazat!
   De, minden menetrend szerint halad!
   Szóval ezért mondom, hogy nem tudunk mit tenni, csak az Úrra nézni, és belékapaszkodni hitben! Ha még a hívők között is vannak olyanok, akik szivesebben hisznek a hazugságnak, akkor mit várhatunk azoktól, akik még eleve a hazugság atyjához tartoznak?!
   Szerintem, mi örüljünk annak, hogy legalább látunk!
   Kitudja, mikor “jönnek rá”, hogy a “keresztények gyújtották fel Rómát”!

 2. Szanalmas idiota ez az alak.

  Thea, szerintem az ilyen posztokhoz kellene valami logo:
  “Kifejezetten ajanljuk alacsony vernyomassal rendelkezo olvasoinknak”

  1. Elnézést. Remélem nem rontottam el az estédet. 🙁
   Gondoltam a kép és a cím elég figyelmeztetés. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend