Gazdasági válság

Az inflációs ráta is hazugság

Forrás: The American Dream, Zero Hedge

Lehet-e manapság hinni a kormány által közölt gazdasági adatoknak? Az Egyesült Államokban például sok vita alakult ki mostanában az igencsak furcsa foglalkoztatottsági számok körül, de, ami ennél is fontosabb, hogy az inflációs adatoknak sincs sok köze a valósághoz. 1978 óta több mint húsz alkalommal változtatták meg az inflációs ráta kiszámításának képletét. Az ország vezetői folyamatosan új módszereket keresnek, hogy az infláció mértéke alacsonyabbnak tűnjön a valóságnál.

John Williams, a shadowstats.com munkatársa szerint, amennyiben az inflációs adatokat ma is ugyanazzal a módszerrel számítanák ki, mint amivel 1990-ben tették, az infláció jelenlegi mértéke 5% lenne. Ha pedig az 1980-ban alkalmazott számítást választanánk, az inflációs ráta 9% lenne. Ehelyett elvárják tőlünk, hogy elhiggyük, az infláció mindössze 2% körül mozog az Egyesült Államokban. Aki szokott vásárolni vagy tankolni, nyilván tudja, hogy az árak ennél sokkal komolyabb mértékben emelkedtek.

John Williams nem az egyetlen személy, aki megpróbál fényt deríteni a valós inflációs adatokra. Az Amerikai Gazdasági Kutatóintézet adatai szerint például tavaly 8 százalék volt az infláció mértéke az USA-ban. A Pittsburgh NPR hírcsatorna a következőket írta weboldalán:

A kormány szerint a fogyasztói árak csupán nagyon kis mértékben emelkedtek a tavalyi év során. Aki úgy érzi, hogy az élet sokkal drágább lett, hasonlóan gondolkozik, mint az Amerikai Gazdasági Kutatóintézet.

Az amerikai statisztikai hivatal fogyasztói árindexe szerint az infláció mértéke 3,1% volt 2011-ben. Az Amerikai Gazdasági Kutatóintézet napi árindexe szerint viszont a mindennapi élet kiadásai 8%-kal emelkedtek tavaly. Ez azért van, mert az általuk alkalmazott képlet figyelembe veszi a lakhatással, gépjárműhasználattal, bútorokkal, háztartási készülékekkel és egyéb gyakran vásárolt termékekkel kapcsolatos kiadásokat is.

Melyik adatnak higgyünk?

A Zerohedge a következőket írta például:

A 2012 szeptember hónapra vonatkozó alap fogyasztói árindex (base CPI), ami olyan triviális tényezőket, mint az élelmiszer és energiaárak nem vesz figyelembe, mindössze 0,1%-ot emelkedett. Azon kiváltságosok számára viszont, akik még mindig esznek és van munkahelyük, ahová autóval jutnak el, az emelkedés 0,6% volt. Bár lassan a két halmaz metszete – azok, akik esznek ÉS autóval járnak – olyan kicsi, hogy már említést sem érdemel.

Az eddigi áremelkedéseket figyelembe véve a legtöbb ember nehezen veszi be a hivatalosan közölt adatokat, pedig ez semmi ahhoz képest, ami néhány hónapon belül várható, hiszen az idei szezonban tapasztalt aszály rendkívüli módon súlyosbíthatja a helyzetet.

A Reuters a következőket írta:

Az 50 éve nem tapasztalt mértékű aszály eredményeként az amerikaiak kénytelenek lesznek mélyebben a zsebükbe nyúlni, ha bizonyos luxuscikkekhez szeretnének hozzájutni a jövőben. Ilyen luxuscikk például a megfizethető hús.

Az aszály által megtizedelt legelők miatt a gabonaárak az egekbe szöktek és a szintén emelkedő takarmányárak miatt sok gazda kénytelen volt egész állományát vagy annak egy részét levágni. Ennek eredményeként a rendelkezésre álló húsmennyiség csökkeni, a húsárak pedig növekedni fognak.

(Időkjelei) Magyarországon is hasonló helyzet várható. A Pénzcentrum.hu a következőképpen foglalta össze a helyzetet:

Akár 30 százalékkal is drágulhatnak a sütőipari termékek, így a kenyér is, mivel az idei év aszályos időjárása miatt jelentős mértékben emelkedik az alapanyagok ára. A hús- és tejtermékeknél 20 százalékos áremelkedés várható.

Fokozza a problémát, hogy Magyarországon a takarmányozás kukorica alapú, amelyből jelentős termékcsökkenés várható. Ha csökken a termelés, csökken a kínálat, az árak emelkednek.

Nagyon sokan úgy dönthetnek, hogy képtelenek kigazdálkodni a költségeket, és felszámolják az állományt, ez a folyamat már el is indult.

Sokan nem veszik figyelembe, de a vízdíjak is jelentősen emelkedtek az utóbbi években. Egyes területeken az Egyesült Államokban a városi víz ára megháromszorozódott 12 év alatt és egyes szakértők szerint évente további 5-15 százalékos emelkedés várható.

Hiába az egyértelmű, mindenki számára látható tények, az amerikai Fed kitart amellett, hogy az árak stabilak. Tulajdonképpen az ?alacsony infláció? volt az egyik indok, amiért az amerikai központi bank szerint a mennyiségi enyhítés, értsd, pénznyomtatás, jó döntés volt.

Ugyanezt gondolták a Weimári Köztársaság idején is a 20-as években. Nekik, mint tudjuk, nem vált be.

Szóval este, amikor a barátokkal a világ helyzetéről vagy arról beszélgettek, hogy mibe érdemes pénzt fektetni, (kitérve esetleg arra, hogy nemsokára kapható lesz a mini iPad), az alábbi áttekintő táblázat segíthet kicsit perspektívába helyezni a dolgokat.

Julian Callow, a Barclays elemzője, mindent összefoglalt, amit a világ pénzügyi egyensúlyáról és a legfontosabb szereplők gazdasági teljesítményéről tudni szerettünk volna (de nem mertünk utánanézni) ebben a praktikus táblázatban:

Egyéb jelölés hiányában a GDP-hez viszonyított százalékban
Előző posztKövetkező poszt

23 hozzászólás

 1. Sziasztok!
  Az Igében le van írva, hogy egy dicsőséges egyház fog elragadtatni.Ti hogy látjátok ezt.Jelenleg vannak a keresztények olyan állapotban, hogy ezt elmondassák róluk.Valamint ha rövid távon gondolkodunk 1….5 évben, ennyi idő alatt megtörténhet, hogy megváltozik a keresztények állapota?Bár Istennél minden lehetséges. Jelenleg én azt látom, hogy legalább is európában ( bár történnek csodák és jeleket is láthatunk)nem áll győzelemre a csata.

  1. Szia i am anonimus!

   A Jelenések könyvében Úr Jézus elénktárja, hogy Ő milyennek látja a gyülekezeteket most az utolsó időkben! Szerintem “az” még rosszabb is, mint amilyennek mi látjuk!
   Isten nem az általunk is látható Egyházat nézi! Ahogy bennünket, úgy a Gyülekezetet is Jézusban, Jézus Vérén keresztűl látja! Számára, csak a “dicsőséges ( szellemi)Egyház” létezik!(…” mert, nem mindenki, aki azt mondja nekem Úram, Úram….!)Annak pedig rajtunk áll, hogy a tagjai vagyunk-e, vagy sem! Természetesen csak ,megtért, bemerítkezett, Szentlélek által betöltött, megtisztított, megszentelt ( ez természetesen folyamat), napi színten Istennel, Jézus Krisztussal járó,Őt kereső, benne élő- hittel rendelkező , Ige olvasó, imádkozó, stb. keresztények a tagjai! Vagyis, akik Jézusban maradnak! A többiek, akik megtértek, stb, de nem igazán maradtak az Úrban (ha csak hűtlenkednek, de nem hagyják el Istent), azok is Isten népéhez tartoznak, de Ők a “balga szűzekhez”, Persze akármikor megtérhetnek, bűnbánatot tarthatnak, stb ,és akkor tartozhatnak a Mennyasszonyhoz! Meg el is hagyhatják Istent! És csak a “Mennyasszony” , a “Dicsőséges Egyház”, az “okos Szűzek” ragadtatik el!
   [expand title=”Teljes hozzászólás” swaptitle=”Bezár”]
   Én a magam részéről, csak a Filadelfiabeli gyülekezetet látom, akinek azt mondta az Úr ” :IMÉ ELJÖVÖK HAMAR….”

   Jel. 3,7
   A Filadelfiabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja a Szent, az Igaz,….?Mivel megtartottad az én béketűrésre intő beszédemet, ÉN IS MEGTARTALAK TÉGED A MEGPRÓBÁLTATÁS IDEJÉN, AMELY AZ EGÉSZ VILÁGRA ELJŐ, hogy megpróbálja e föld lakosait.
   ? Jel. 3,11
   IMÉ ELJÖVÖK HAMAR: tartsd meg a mi nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat.
   A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.
   ?
   A többieknek nem mondja, hogy eljön, nekik csak azt mondja, hogy :

   el. 2,22
   Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, NAGY NYOMORÚSÁGBA, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.
   Jel. 2,23
   És az ő fiait megölöm halállal; és MEGTUDJÁK A GYÜLEKEZETEK MIND, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.
   ?Jel. 2,24
   Néktek pedig azt mondom és mind a többi Thiatirabelieknek is, a kiknél nincsen e tudomány, és a kik nem ismerik a Sátán mélységeit, a mint ők nevezik: nem vetek reátok más terhet,
   ?Hanem a mi nálatok van, azt tartsátok meg addig, míg eljövök.

   Igaz itt is mondja, hogy “míg eljövök”, de mivel nem ugyan az a “jutalom”, ezért én nem gondolom, hogy ez az “eljövetel” számukra az elragadtatás lesz. Szerintem a “Mennyasszony”(ok) , ugyan azt a jutalmat kapják. Na és még azután van is írva, hogy:”……én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, NAGY NYOMORÚSÁGBA,”…. “És az ő fiait megölöm halállal”;!
   De , ha megtér, ….stb, akkor már nem ehhez a gyülekezethez tartozik.( szerintem)

   Jel. 3,3
   Megemlékezzél azért, hogyan vetted és hallottad; és tartsd meg, és térj meg. Hogyha tehát nem vigyázol, elmegyek hozzád, mint a tolvaj, és nem tudod, mely órában megyek hozzád.

   Jel. 3,16
   Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.
   ……
   A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.
   Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem. stb

   Szóval én nem látom az Ígében sehol, hogy Isten végtelenségig fog várni, arra, hogy a hívők közűl, a Gyülekezetekből mindenki “megtérjen”.
   Aki elkészűlt, elkészűlt, aki nem, nem! ( Az Úr nevét mindenki segítségűl hívhatja bármikor! “….mert nem hagylak el, sem el nem távozom tőled….” Vagyis mindenkinek a saját felelőssége, hogy megvizsgálja magát, hogy az Úrban van-e!Róm. 2,4
   Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?)
   2 Tim. 3,1
   Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be…..
   ?Csel. 1,7
   Monda pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyheztetett.
   1 Thess. 1,10
   És várjátok az Ő Fiát az égből, a kit feltámasztott a halálból, a Jézust, a ki megszabadít minket amaz eljövendő haragtól.
   2 Pét. 3,14
   Annakokáért szeretteim, ezeket várván , igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben
   Jak. 5,7
   Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig. Ímé a szántóvető várja a földnek drága gyümölcsét, béketűréssel várja, míg reggeli és estveli esőt kap.
   ?Jak. 5,8
   Legyetek ti is béketűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úrnak eljövetele közel van.
   2 Pét. 3,9
   Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.
   ?2 Pét. 3,15
   És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; a miképen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint.

   Az Úr áldjon!
   [/expand]

  1. Hat persze. Ha egy IDEGSEBESZ mondja…

   Remelem a sok lovebol, ami bejon majd a konyvbol, csinal majd egy IMAX 3D mozi verziot is. En tutira beulnek ra 😀

   1. En pedig remelem, hogy meg is gazdagszik belole. Megerdemli. (Bar ha mar a zsebeben turkalunk – jo magyar szokas szerint – akkor idegsebeszkent biztosan van mar nehany felrerakott millioja. Dollarban. Kicsi a valoszinusege, hogy nagyon raszorulna a bevetelre).
    Es megerdemli, hogy gazdagodjon, mivel olyan informaciokat oszt meg velunk, melyekhez mi nem jutottunk hozza sajat megtapasztalasban…
    En pedig igy gondolom… 😀 😀 😀

   2. Ez egy olyan kérdés, amit a maga idejében mindenki személyesen megtapasztal majd. A jó hír viszont, hogy nem kell megvárnod a napot, amikor már nem lesz választásod. Isten annyira szeret, hogy ennek a mennyországnak egy kis darabját a szívedben hordozhatod egész életedben. Még a nyomornegyedben is. 🙂

    Sajnos azonban sokan rossz döntést hoznak és “Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.” (Lukács 16:31)

  2. Szia Sharky!

   Azért, ha esetleg elolvasod, tudósíts róla( ha megkérhetlek), mert nekem, egy-két mondat nagyon nem tetszik. De lehet, hogy az eredetiben, másként van!

   pl: ?Mélyen szeretett és értékes lény vagy örökre. Semmitől sem kell félned. Semmit nem ronthatsz el.?( A Biblia azt mondja, hogy bizony nagyon is elronthatod a dolgokat!
   Ján. 5,24
   Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
   Ján. 5,29
   És kijőnek; a kik a jót cselekedték, az élet feltámadására; a kik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására.
   Jel. 20,14
   A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
   ?Jel. 20,15
   És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
   stb

   Az a világegyetem, amelyet a kómában töltött napjaimban megtapasztaltam, ugyanaz, amelyről Einstein, illetve Jézus beszél a maga nagyon különböző módján?

   Félre ne értsd, nem “okostojásoskodni” akarok, de eddig, aki a mennyekben járt, általában, azt az üzenetet, hozta vissza: JÉZUS KRISZTUS ÉL, VALÓSÁG, MEGVÁLTOTT BENNÜNKET! ISTEN VAN! ISTEN SZERET, TÉRJETEK MEG, MERT CSAK A FÖLDI ÉLETBEN TEHETED MEG! MÉG TART A KEGYELEM,……STB

   Nem így beszél Úr Jézusról, és főként nem Einsteint teszi előre!

   Tényleg nem “kekeckedésként” írom!
   Régebben, átrágtam magam két-három könyvön( tájékozódásként), valami “szellemi vezetős”, New Ages, okkult valami volt, de teljesen hasonló volt az “érzülete”, “szellemisége”, és mondani valója! Mintha semmi ” tétje” nem lenne a földi létnek! Persze azokban is szó van Jézusról, de csak olyan “mellékes” szinten, mint “Aki” csak azért jött, hogy az embereket a “szellemi dolgok felé” írányítsa( ha jól emlékszem, pont ezt is írták róla)!

   ?Ez lesz az igazi felvilágosodás: a tudomány kiszélesedik, és egyre többen ismerik el, hogy a spiritualitás, a szellemi megtapasztalás nem választható el a tudatunk által megszerezhető ismeretektől?

   (A Mennyből visszajöttek, soha nem a “földön megszerezhető” tudásról, vagy annak nagyszerűségéről beszélnek! Jézus Krisztust dícsőitik! Róla tesznek bizonyságot! Meg Isten kegyelméről!)
   2 Kor. 10,5
   Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak;
   Ésa. 11,2
   A kin az Úrnak lelke megnyugoszik: bölcseségnek és értelemnek lelke, tanácsnak és hatalomnak lelke, az Úr ismeretének és félelmének lelke.

   1. Igen, Ida!

    Ezek nekem is feltuntek. De a ?Mélyen szeretett és értékes lény vagy örökre. Semmitől sem kell félned. Semmit nem ronthatsz el.? szolhat egy megtert/megkeresztelkedett embernek.
    A cikk csak egy-egy foszlanyt tartalmaz a konyvbol, es ezek nem allnak szoges ellentetben a mi ismereteinkkel.
    Idovel el fogom majd olvasni, es termeszetesen az altalad leirtak szerint meg is itelem majd.
    De most egyenlore a Zombihaborut (World War Z) olvasom Max Brooks-tol. Ez is erdekes, de egeszen mas vonatkozasban. Mindenkeppen ajanlom. 😀 😀

  3. Még ezt muszáj hozzátennem! Már tegnap is kellett volna( mondta a Szentlélek), de nem tudtam, hogy illesszem be!
   ?
   1 Ján. 4,1
   Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.
   ? 1 Thess. 5,21
   Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!
   1 Ján. 4,2
   ERRŐL ISMERJÉTEK MEG AZ ISTEN LELKÉT: VALAMELY LÉLEK JÉZUST TESTBEN MEGJELENT KRISZTUSNAK VALLJA, AZ ISTENTŐL VAN;
   ?1 Ján. 4,3
   És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
   ? 1 Ján.2,22 ? 2 Ján.1,7
   1 Ján. 4,4
   Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.
   ? 1 Ján. 4,5
   Azok a világból valók; azért a világ szerint beszélnek, és a világ hallgat rájok.
   ? Ján.3,31
   1 Ján. 4,6
   Mi az Istentől vagyunk: a ki ismeri az Istent, hallgat reánk, a ki nincsen az Istentől, nem hallgat reánk. Erről ismerjük meg az igazságnak lelkét és a tévelygésnek lelkét.

   Ján. 16,13
   De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.
   ?Ján. 16,14
   AZ ENGEM DICSŐIT MAJD, MERT AZ ENYÉMBŐL VESZ, ÉS MEGJELENTI NÉKTEK.
   ?
   Ján. 16,15
   Mindaz, a mi az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és megjelenti néktek.

   Félre ne értsétek, nem kioktatásként írom ezeket, hanem csak azért, mert most az utólsó napokban nagyon felerősödött a S.-i támadás ellenünk! És mint tudjuk nem válogat a módszerekben!
   ?Csel. 19,15
   Felelvén pedig a gonosz lélek, monda: A Jézust ismerem, Pálról is tudok; de ti kicsodák vagytok?
   Mát. 24,24
   Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.
   1 Ján. 2,26
   Ezeket írtam néktek azok felől, a kik elhitetnek titeket.
   ( Már abban az időben is így volt, hát még most, amikor tudja, hogy kevés ideje van hátra!)
   ?Jel. 12,9
   És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak,KI MIND A FÖLD KEREKSÉGÉT ELHITETI, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének

 2. Sziasztok!
  Igazat mondtok.Arra lennék kíváncsi , hogy az emberi lét alapjait jelentő élelmiszereknél vajon mi a helyzet? Itt Magyarországon jelentősen emelkedtek az élelmiszer árak, de szerintem a világ más pontjain is.Hiába csökkennek a plazmatévé áraik meg az elektromos kütyük abból nem tudunk enni, meg abból x évente kell venni egyet. Az élelmiszert minden nap meg kell venni, ahhoz , hogy tudjunk dolgozni stb..
  Az a helyzet, hogy az emberiséget az élelmiszerrel lehet a legjobban sakkban tartani.Ezt látjuk a szemünk előtt. Megoldás lehet , ha az ember meg tudja termelni magának az enni valót.Bár bizonyos helyeken már ezért is büntetés jár. Agyament világban élünk.

  1. Hat,ha mar kivancsi vagy i am anonimus,azt a kovetkezo igehelyekkel lehetne kielégiteni:”Gyermek voltam,meg is vénhedtem,de nem lattam olyat,hogy elhagyotta lett volna az igaz,a magzatja pedig kenyérkéregetové”(Zsolt 37:25).
   “Ne aggodalmaskodjatok tehat,es ne mondjatok:Mit egyunk? vagy: mit igyunk? vagy:Mivel ruhazkodjunk? Mert mind ezeket a poganyok kérdezik.Mert jol tudja a ti mennyei Atyatok,hogy mindezekre szuksegetek van.Hanem keressétek eloszor Isten orszagat,es az O igazsagat;es ezek mind megadatnak néktek.Ne aggodalmaskodjatok tehat a holnap felol;mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felol.Elég minden napnak a maga baja”(Mt 6:31-34).
   Biztos vagyok abban,hogy ezeket az igeket ismered,en csak mintegy ujboli biztatasként irtam ezeket,mint aki:”Tartozunk pedig mi az erosek,hogy az erotlenek erotlenségét hordozzuk,es ne magunknak kedveskedjunk.Mindenikünk tudniillik az o felebaratjanak kedveskedjék annak javara,épülésére”(Rom15:1-2).
   Abba pedig gondolj bele,hogy milyen sokan vannak keresztyenek,akik pl.varosi lakasban elnek es nincs lehetoseguk maguk termelni barmit is…azokat talan ehezni fazni stb.hagyna Isten? Nem,biztosan nem! Az igazan eros hituek merik magukat,es szeretteiket a mi rolunk gondoskodo szereto Atyara bizni.

  2. Szia i am anonimus!

   Én évekkel ezelőtt azt halottam (a stat.hiv. vezetője nyilatkozta), hogy az élelmiszerek MO-n nincsenek benne az inflációs kosárban!( Akinek eddig ezt elmondtam, mind “lehülyézett”, mondván, hogy az nem lehet….!)
   Megoldásnak átmenetileg valóban lehet, hogy megtermelheted magadnak amit tudsz, de kevés embernek van rá lehetősége! (Mi is a 3. emeleten lakunk.)
   Tudod, hogy már a “nagyok” felvásárolták a földeket. És nincs mindenkinek pénze, és lehetősége, na meg tudása, ahhoz, hogy neki álljon gazdálkodni.
   Tegnap olvastam itt valamelyik oldalon, olyan hozzászólásokat, amelyekben gazdálkodók “szólják le” a városiakat, hogy “lusták” mezei munkát végezni, a megélhetésükért, és csak “rinyálni” tudnak, ahelyett, hogy kezükbe vennék a kapát! Ráadásul Ők abban a hitben vannak, hogy ez majd a Fenevad idejében( amikor se eladni, se venni nem lehet), meg amikor a világ ezen felére is eljön az éhínség, akkor nekik nem lesz “gondjuk” azzal!
   Nem igazán értettem, hogy miből gondolják, hogy akkor majd “jogbiztonság” lesz? Hogy mire alapozzák abbeli hitüket, hogy amit a XX. században megtettek( ti: kötelező beszolgáltatás, padlás “lesöprése”, minden elkobzása, börtön az “engedetleneknek”, stb), azt a XXI. században nem fogják megtenni?! Szerintem Ők lesznek az első számú célpont, nem csak az államnak, hanem mindenféle felfegyverzett “hordáknak” is!( Az éhség nagy úr!)
   Persze, nem azt akarom ezzel mondani, hogy hagyják abba a termesztést, állattenyésztést, de a helyükben én nem a “jogrendszerben” biznék(főleg nem, amikor “olyan” időket fogunk élni).
   Márk. 13,14
   Mikor pedig látjátok a pusztító utálatosságot, a melyről Dániel próféta szólott, ott állani, a hol nem kellene (a ki olvassa, értse meg), akkor a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;
   ( Azt gondolom, hogy ez nem csak azoknak szól, akik Judeában lesznek, hanem sokaknak kell, majd a hegyekben bujkálni!)
   A hívők ellátása meg szerintem valahogy így lesz:
   Márk. 11,23
   Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy a mit mond, megtörténik, meg lesz néki, a mit mondott.
   Márk. 6,41
   Ő pedig vette vala az öt kenyeret és a két halat, és az égre tekintvén, hálákat ada; és megszegé a kenyereket és adá tanítványainak, hogy tegyék azok elé; és a két halat is elosztá mindnyájok között.

   Persze, lehet, hogy másképpen, de mindenképp az Istenben bízva!

 3. Addig,amig én azt latom itt Amiban,hogy az uzletekben a vasarlok bevasarlo kocsija ugy tele van kulonfele elelmiszerekkel es egyeb hasznalati cikekkel (még a feketéké is),hogy alig tudjak a pénztarig eltolni a kocsijukat,vagy hétvégéken a restaurantok elott annyi auto all (a feketéké is),hogy alig lehet parkolot talalni,vagy a pizza kiszallito fiuk ugyanolyan surun hordozgatjak a hazakhoz a pizzakat,mint akar tiz évvel ezelott,az autopalyakon ugyanannyi (ha nem tobb) auto futkos,mint jo par evvel ezelott stb.,addig nekem irkalgathatnak ezek a gazd.-i elemzok amit akarnak,nem hiszek nekik.
  Egyebkent pontosan ugy igaz Sharky,ahogy irod.

  1. Igazad is van Ria! Nem a gazdasági elemzőknek hiszünk, hanem az Igének:

   Mát. 24,21
   Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.
   Márk. 13,19
   Mert azok a napok olyan nyomorúságosak lesznek, a milyenek a világ kezdete óta, a melyet Isten teremtett, mind ez ideig nem voltak, és nem is lesznek.

   Szerintem még mi, akik figyeljük is az idők jeleit, még mi is csodálkozni fogunk, hogy milyen gyorsan fognak megtörténni az események!

   1. “mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. ” Dan 12:1. Ezt Daniel a feltámadást/elragadtatást közvetlenül megelőző időszakról mondja, ahogy Jézus is az általad idézettekben.

    1. Igen Gábor, úgy van!

     Dán. 12,1
     És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig…..
     Tudjuk, hogy az igazi “nagy nyomorúság” attól fogva kezdődik, amikor a “pusztító utálatosság” bekerűl a Templomba.
     De azért még úgy néz ki egyenlőre(!?), hogy amíg odáig jutunk, az egy folyamat lesz..A nyugati világban is. ( A föld nagyrészén már most is akkora a nyomorúság, amellyet mi még elképzelni se tudunk. Szerintem.)
     Én pedig arra a folyamatra céloztam, ami elvezet bennünket ezeknek az igeverseknek a beteljesedéséhez! (2012-re nem találtam megfelelő verset, de úgy gondolom, hogy amikor az “idők jeleit” figyeljük, akkor az Ígében leírt próféciák beteljesedésének ütemét is figyeljük.És tudjuk, hogy a világ “ezek” felé tart!)
     De szerintem egyetértünk abban, hogy mindannyian, akik hívők vagyunk, elsősorban az Igének híszünk, nem pedig annak amit elénk “tálalnak”( nálunk is dübörög a gazdaság))! Sőt legtöbbször a saját szemünknek se hihetünk, mert az Isten nagyon gyorsan megtudja változtatni az eseményeket, és az “idők tudása” is az Ő kezében van! ( Mármint ezzel arra is gondolok, hogy nem tudjuk, hogy “most” pontosan hol is tartunk, csak azt tudjuk, hogy “az amit mondott” előbb-utóbb be fog következni!)
     Riával egyetembe, engem is megkísért mindennap az a (pillanatnyi) gondolat(amikor megyek közértbe), hogy “óóó még messze van”….!(Tudom, hogy Riának, is csak pillanatnyi!) Olyankor szokott figyelmeztetni a Szentlélek, hogy ” na és, ha ma kitörne egy háboru, akkor szerinted, két hét múlva mi lenne ebből a bőségből”?!
     Ez nem azt jelenti persze, hogy rettegésben éljünk, csak azt akarja az Úr, hogy soha ne vegyük le a szemünket Róla, legyünk mindig készen!
     Hab 2,3
     Mert amit a látomás mond, meghatározott időre vonatkozik, s már teljesedéséhez közeledik, és meg nem hiúsul; ha késlekedik is, higgy benne, mert biztosan eljön és el nem marad.

    2. Hat ööö?hogy is mondjam Ida,?en Joe-val es Szemann Balazzsal egyutt,a 7 eves antikrisztusi nyomorusag elotti elragadtatasban (pretribulacios) hiszek,es nem pedig a kozbeni (midtribulacios),vagy az azutani (poszttribulacios)-ban.
     Igy hat,engem nem igazan kisért meg mindennap az a ?pillanatnyi gondolat?,hogy:? ?óóó még messze van??.!,mert eppenseggel, – latva a felgyorsult esemenyeket – ,en sokkal kozelibbnek gondolom az Antikr.fellépését,mint sokan masok.En nem adok ennek egy évnél többet.

    3. Atkuldenem neked Ida Joe, itt az ?Idok jelei?-n DE. megjelent kommentjet (sajnos a cimet nem sikerult megtalalnom),hogy megtudhasd, o hogyan is latja ezt:

     “joe
     Beküldve január 3, 2012 – 11:28
     Köszi a részletes választ. Minden ami zárójelben volt azt egyértelműen én írtam. Ami az aposztáziát illeti, az egyik gyökér szava az aphist?mi ami kivonást, eltávolítást jelent. És ha tovább olvassuk az igét látni fogjuk, hogy a ?visszatartónak?, aki sokak szerint a Szentlélekkel betöltött Egyház, el kell hogy távozzon, hogy a gonosz színre léphessen.

     2Th 2:7 Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.

     Ami a a több százezer vértanút illeti, az Úr előre megmondta, hogy sokakat törvényszék elé visznek, és kivégeznek Ő miatt, de ez még nem a nagy nyomorúság ami az egész világot próbára teszi.

     Lássuk a múltat. Az Úr MINDIG figyelmeztette a híveit mielőtt ítéletet hozott és sok esetben ki is mentette őket előle. Lásd Enoch, Noe, Lot, stb. Gondolnám az Úr nem egy összevert, megerőszakolt, véresre kínzott Mennyasszonyért jön vissza, hanem egy tiszta, ragyogó, szeplőtlenért.

     Ha a nyomorúság közepén vagy végén történne, akkor meg lehet határozni szinte a napra, hogy mikor jön az Úr. De Jézus leszegezte, hogy senki nem tudja a pontos időt csak az Atya. Ő jön mint egy tolvaj az éjszakában.

     Mi van Lukács 17:26-37-el. Amit Jézus mesél, úgy tűnik mintha egyszerű hétköznapokról lenne szó! Eszek, isznak dinom-dánom. A nagy nyomorúság nem lesz hétköznapi!

     Sorolhatnám de nem fogom. Nagyon sok jó infó van odakint. Látom nincs gond az angollal, így szeretettel ajánlom az alábbi site-ot, de már biztos ismerik:

     http://www.raptureready.com/ (lejebb a föoldal közepe felé vannak az erröl szóló cikkek)

     Nagyon remélem igazunk van, de ha nem, akkor is velünk lesz az Úr. Abban biztos vagyok.

     Üdv..”

    4. Szia Ria!

     Igen, kösz, annak idején félreolvastam Joe írását! Ő valóban az Antikrisztus megjelenése előtti elragadtatást látja Igeinek!
     Most találtam egy hozzászólást Balázstól is, aki szintén úgy látja!

     “Riával egyetembe, engem is megkísért mindennap az a (pillanatnyi) gondolat(amikor megyek közértbe), hogy ?óóó még messze van??.!(Tudom, hogy Riának, is csak pillanatnyi!) ”

     Ezért meg bocs! Én “ennél” még , ami most van , jóval nagyobb “káoszt” ( szegénység, éhséglázadás, útcai harcok, járványok, természeti katasztrófák,stb) gondolok a Fenevad megjelenéséig ( a nyugati világban is), és azt gondoltam, hogy Te is így vagy vele! Ezért írtam. Legalábbis az Ige alapján (Jelenések könyve), én úgy látom, hogy az emberek már “sóvárogni” fognak, valaki olyan iránt, aki valamiféle rendet tud csinálni a világban!
     Te, a “tele bevásárló kosárról, és a jelen pillanatban még igencsak jólétről írtál”, amiért is nem hiszel a gazdasági elemzőknek! Erre reagálva írtam én, hogy igen, most még ezt látjuk, de az Ige azt mondja, hogy akkora nyomorúság felé tart az emberiség, amekkora eddig még nem volt a földön! Ha a megérzésed bejön, …”En nem adok ennek egy évnél többet.”, akkor várhatjuk a helyzet rohamos romlását! ( Ezt már Gábornak kifejtettem, hogy miért is írtam azokat az igeverseket neked, és hogy hogyan is gondoltam.) Egyébbként én is igen közelinek gondolom, ezért mondtam azt, hogy “csodálkozni fogunk, hogy milyen gyorsan fognak megtörténni az események!”
     Én nem hiszek, a pretribulacios elragadtatásban. A Sátán akkor vettetik le a földre, amikor ” félretétetik az aki visszatartja” a törvényszegés bűnét, Jel. 12,8
     De nem vehetének diadalmat, és az ő helyök sem találtaték többé a mennyben.
     ?Jel. 12,9
     És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének
     Ez pedig azután lesz, amikor: amikor a napba öltözött asszony Jel. 12,5
     És szűle fiú-magzatot, a ki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; és ragadtaték annak fia Istenhez és az ő királyiszékéhez.”
     És az idő is meg van adva, amig a Sátán tombol:Jel. 12,14
     De adaték az asszonynak két nagy sasszárny, hogy a kígyó elől elrepüljön a pusztába az ő helyére, hogy tápláltassék ott ideig, időkig, és az időnek feléig. stb.
     Persze én is hiszek az Igének, hogy “úgy lesz mint Nóé idejében”…, de a Jelenések könyvét se hagyom figyelmen kívűl. Leginkább a szöveg azon része az erőteljesebb szerintem, hogy “és semmit nem vesznek észre”.
     De az nem is igazán lényeges, hogy egyetértsünk ez űgyben, fontos hogy mindig készen legyünk!

 4. Ezüstben és aranyban olcsóbb a benzin miközben papír/levegőpénzben viszont jóval drágább, de hey nem kell nekünk nemesfém alapú pénz mert az állambácsi és a központi bankok közösen (fasizmus/korporatizmus) jobban tudják kontrollálni az inflációt ugyebár.
  http://www.youtube.com/watch?v=UL9TPFKA-zY

 5. Mivel evekkel ezelott dolgoztam erintett teruleten, ezert van informaciom arrol, hogy az inflacios adatokat hogyan lehet manipulalni.
  Probalom nagyon egyszeruen es erthetoen peldazni.
  Itt van az inflacio-szamitas egyik eszkozenek, a “fogyasztoi kosar”-nak az esete. Erre altalaban minden “kozgazdasz”, vagy akar a koznapi fogyaszto is ugy tekint, mint egy szent tehenre.
  Kevesen tudjak azonban, hogy ezt a fogyasztoi kosarat – vagyis inkabb a tartalmat – rendszeresen modositjak. (Innentol kezdve termeszetesen mar nem biztos, hogy annyira mertekadonak szamit, dehat haladni kell a korral mivel mindig uj termekek vannak a piacon.)
  Arra valo hivatkozasul tehat, hogy a fogyasztoi kosar tartalmanak mindig valamilyen modon reprezentalnia kell az adott idoszakban az ossztarsadalmi fogyasztast, a fogyasztoi kosar tartalmat valtoztatjak.
  Erre a valtoztatasra azonban nincsenek szigoru es kobevesett szabalyok, viszonylag lazan kezelik.
  Mondok egy peldat:
  Ha tehat ebben az evben megugrott az asztali papirvagok forgalma, es a 4-5 eve a kosarban levo citromfacsaro forgalma leesett, akkor a fogyasztas elbillent a papirvagok iranyaba. Igy a papirvagok most jobban reprezentaljak a fogyasztast. Kikerul a kosarbol tehat a citromfacsaro, es bekerul a papirvago.
  Ha a papirvago (amibol egyebkent lehet, hogy csak 5db-ot adtak el evente az elmult 10 evben, de most valamiert hirtelen eladtak belole 15db-ot iden, vagy az elmult 2 evben) iden ugyanannyiba kerult, mint 3 eve, akkor annak az inflacios rataja 0% ugyebar. A citromfacsaro inflacios rataja lehetett 12%, de sajnos most kikerult a kosarbol.
  Igy vegeredmenyeben a kosar ossz inflacios tartalma jelentosen valtozott kedvezo iranyba.

  Kicsiben leirva ilyen manipulaciokkal gyakorlatilag olyan inflacios adatokat lehet kihozni eves szinten, amilyet a “megrendelo” (azaz a statisztikai hivatalt eltarto allam) eppen akar. Ennyire egyszeru… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend