Nagytestvér

Az NSA valósidőben elemez minden online kommunikációt

Forrás: Infowars.com

Az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) minden elektronikus kommunikációt tárol és valósidőben elemez, állítja egy volt NSA alkalmazott William Binney (whisteblower, jobb magyar szó híján ?leleplező?), aki arra figyelmeztet, hogy a hivatal a Google keresőmotorjához hasonló képességgel rendelkezik, amivel minden online beszélgetésben valósidőben tud keresni kulcsszavak alapján.

Az NSA-nak 2008 óta törvény adta joga, hogy valószínűsíthető indok nélkül lehallgasson bármilyen telefonbeszélgetést, illetve elolvassa bárki email és szöveges üzeneteit. Ami újdonságnak számít, hogy bár jó ideje sejteni lehetett, az ügynökség eddig még soha nem ismerte el, hogy elemezné az ilyen kommunikációkat, csupán annyit közölt, hogy a személyek, helyszínek és dátumok azonosítása a lehallgatási folyamat részét képezik.

A közelmúltban azonban Binney, egy kaliforniai bíróságnak eskü alatt tett nyilatkozatban elmondta, hogy a szövetségi hivatal ?képes a Google motorhoz hasonló személyre szabott, valósidejű kereséseket indítani az emberek személyes email üzeneteire, cím, helyszín, ország, telefonszám, megfigyelt nevek, kulcsszavak és kifejezések alapján.?

Az Egyesült Államok területén található legalább húsz különböző lehallgatási központ mindegyike felfoghatatlan mennyiségű adat tárolására képes, jegyzi meg Binney, ?ami arra enged következtetni, hogy az NSA nem szűri meg a személyes elektronikus kommunikációkat, hanem mindent tárol, amit talál.?

Binney arra is rámutatott, hogy Robert Mueller, FBI igazgató 2011-ben beismerte, hogy az FBI – az NSA és a védelmi minisztérium segítségével – ?olyan technológiai újításokat vezetett be, amelyek lehetővé teszik, hogy az adatbázisok múltbeli emailek tartalmát is rögzíthessék ? valamint a jövőben beérkező üzeneteket is, oly módon, hogy nem kell külön személyre szabott keresést indítani.?

Binney azt mondta, hogy 2001-ben azért hagyta ott az NSA-t, mert ?az amerikai alkotmányban biztosított személyes szabadságjogokat (2001. szeptember 11 után) már teljesen figyelmen kívül hagyták.?

Binney beszámolói teljes mértékben egybeesnek a számos adatvédelmi szakember által megerősített ténnyel, hogy az NSA legalább a 90-es évek óta lehallgatja és rögzíti az egész világ elektronikus kommunikációját.

1999-ben az ausztrál kormány beismerte, hogy az USA és Nagy-Britannia mellett ők is résztvevői az NSA vezette globális lehallgatási és megfigyelési programnak, az Echelon-nak, ami képes lehallgatni ?minden nemzetközi telefonhívást, faxot, emailt vagy rádió üzenetet,? az egész bolygón.

Egy 2001-ben készült Európai Parlament jelentésben az áll, hogy ?az NSA rutinszerűen lehallgatja az Európán belül küldött email üzeneteket, telefonbeszélgetéseket és faxon továbbított kommunikációt.?

A Clinton kormány alatt egészen bizonyos, hogy az Echelon program a világ más országainak állampolgáraira fordította figyelmét és sok millió telefonbeszélgetést és egyéb kommunikációt hallgatott le.

Mike Frost, Echelon szakértő, aki 20 évig kémkedett az NSA kanadai megfelelőjének, a CBS 60 Minutes programjában elmondta, hogy az ügynökség ?az adatátviteltől, a mobil beszélgetéseken keresztül, a bébiőrzőkig és bankjegykiadó automatákig, mindent megfigyelt.?

A múlt hónap során az NSA megtagadta, hogy bármiféle információval szolgáljon titkos programjával kapcsolatban, ironikus módon arra hivatkozva, hogy ezzel megsértenék az amerikai állampolgárok adatvédelmi jogait.

Amikor Ron Wyden és Mark Udall szenátorok, a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottság tagjai, felszólították az NSA-t, hogy közöljék hozzávetőlegesen hány amerikai állampolgár kommunikációját tartották/tartják megfigyelés alatt a bővített Titkosszolgálati Megfigyelési Törvény értelmében, az ügynökség megtagadta az adatszolgáltatást kijelentve, hogy ?ez még inkább sértené az amerikai állampolgárok adatainak védelmét.?

Előző posztKövetkező poszt

11 hozzászólás

 1. Hát ehhez képest hogy minden gyűjtenek mindenkiről, mindent tárolnak, fel is dolgoznak, hát jópár évbe telt Osam bin Laden lelövése..(már ha tényleg ő volt az)

 2. Simon7109,….te egy zseni vagy!….pont erre kell nekik és pont így fogják csinálni veled is, ha majd bajba kerülsz,, de veled ilyen nem eshet meg ugyebár, mert te egy jó fiú vagy,… de egy pillanat….mi fog majd bajnak, bűnösnek számítani ? Ki dönti azt el? Mert nagyon úgy látom, hogy nem a kis emberek szavazással,….ismerős esetleg a történelem könyvekből azok a múltbeli szituk, amikor valamelyik országban egyszer csak hatalomra került valaki és hirtelen olyanokért kezdenek embereket, családokat elhurcolni börtönbe, munkatáborokba vagy kivégzésre, amilyenekért azelőtt nem? De most komolyan…mikor tanuljátok már egyszer meg, hogy a mindenkori hatalom sosem akart jót a népnek és ezen túl sem fog…..sőt…azt beszelik, hogy Mao, Stalin meg Hitler kispályásnak fognak tűnni, ahhoz képest ami jönni fog az emberiségre.
  Egyébként nem vicceltem azzal hogy pont úgy fog történni, ahogy leírtad,… gondoljunk csak bele ….bevisznek 50 szerencsétlen tüntetőt és nem fog már kelleni hozzá nyomozás, hogy kik és miféle emberek ezek, veszélyt jelentenek e az új rendszere, csak néhány gomb nyomás és már tudnak is mindent, még letagadni sem lehet semmit. Másnap behozzák szépen a családjukat is, az anya aki a vesztüket érezve rémülten szorongatja a két kis gyermekét, akik ijedten sírnak ….a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság…..hát ragozzam még? Nőj már fel az Istenit!
  Jah! mondtam már? egyszer volt egy idős szomszéd néni, akit banyának hívtuk, amellett, hogy egy rosszindulatú gonosz személy volt, mindent tudni is akart mindenkiről….jah,…nézz már utána légyszíves, hány diktátor beteges rögeszméje volt, hogy mindent tudni akart, mert félt, hogy elveszíti a hatalmat.
  Nem megbántani akartalak, csak ki szeretnélek billenteni egyszer és mindenkorra ebből a jelenlegi naiv hozzáállásodból.

 3. És???
  Szerintem rohadtul nem kíváncsiak arra,hogy miről beszélgetek haverral vagy a szomszéd pistike miről emailezik.Ha rögzíteni akarnak mindent hát tegyék.Ez nem jelenti azt,hogy minden emailről,telefonhívás tartalmáról tudnak mert hát az elég nehéz lenne,hogy meghallgassák 7 milliárd ember emailét,telefonját,faxát stb…
  rögzíteni meg csak nyugodtan rögzítsék.Kit érdekel?Meghallgatni biztosan nem fogják csak úgy funból amíg nem keveredsz olyan gyanúba,hogy előkerüljön a neved.
  Sőt,ez szerintem jó dolog.Ugyebár gondolom név szerint veszik fel a kommunikációt meg mindent.Nos ha van egy nevük aki gyanúsított,hogy tett valamit akkor csak beírják a keresőjükbe a nevét és megnézhetik az eddig elküldött emailjeit valamit hívásait amivel bizonyítékot szerezhetnek rá ha tényleg bűnös.

  1. Minden internetszolgaltato es telefonceg 2006 ota torvenyileg kotelezve van arra, hogy az sms-eket 5 evre, a telefonbeszelgeteseket es az e-maileket 3 evre visszamenoleg rogzitse. Magyarorszagon. Pont.

   1. Az nagyon jó, nekem a Bankból SMS jön, ha a számlámon mozgás van. (számlaszámmal!) Gondolom másnak is!

  2. Magyarországon nemrégiben fogadták el azt a törvényt, hogy: bármikor bejöhetnek (ha gyanuba keveredsz!), minden végzés nélkűl a lakásodba, letartóztathatnak, elvihetnek, kivallathatnak, fogvatarthatnak, és neked nincs jogod megtudni, hogy mivel vádolnak!!!!!!!!!!!

   Erre mit mondasz?!

   1. 2011-ben az APEH osszevonasra kerult a Vam-es Penzugyorseggel, az uj intezmenyt NAV-nak hivjak. A NAV igy jogosulta valt nyomozati munkat vegezni, gyakorlatilag egy ado es penzugyi rendorsegge valt.
    2012. januar 1.-tol a NAV jogosult barmilyen gyanu alapjan akar titkosszolgalati eszkozokkel is nyomozni barki ellen, biroi engedely nelkul. Azaz barhol, barmikor lehallgathatja a telefonbeszelgeteseidet, megnezheti az osszes e-mailedet es sms-edet, lekerheti a bankszamla tortenetedet es bankszamla kivonatodat, 2×30 napra vizsgalati fogsagba zarhat…

    A 2012 januar 1-tol eletbe lepett torvenyek szerint a kormany barmikor szuksegallapotot es kijarasi tilalmat rendelhet el. Ugyanezen torveny ertelmeben barmikor katonai szolgalatra behivhatja a 18-36 ev kozotti ferfiakat, akik kettonel kevesebb eltartott gyermekkel rendelkeznek.

    Az uj alkotmany szerint az orvosi ellatas es a nyugdij mar nem jar alanyi jogon az allampolgaroknak. A TB fizetese nem jogosit fel arra hogy orvosi szolgaltatast igenybe vehess, mivel kotelezo adokent lett meghatarozva. A kormany a sajat belatasa szerint szabalyozhatja a TB es nyugdijkifizeteseket.

    Ez az Uj Vilagrend, melyre keszulnek…

 4. Tehát az összes “terrorista” cselekmény az “Ő” szervezésében illetve hallgatólagos beleegyezésével történt…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend