Egészség

Orosz férfiak – Kihalófélben?

Forrás: RT.com

Ez a férfiak világa, de lehet, hogy már nem sokáig. A tudósok szerint a férfiak kihalófélben vannak, mivel génjeik fokozatosan a háttérbe szorulnak. Az egész világon csökkenő tendenciát mutat a férfiak spermiumszáma, de Oroszországot még komolyabban érinti a probléma.

A modern férfiaknál a szörnyű mutánsok, kétfejű, háromfarkú vagy úszni képtelen spermiumok, ma már szinte normálisnak számítanak.

?Amit korábban csupán meddőségnek hittünk, az mára nagyon más képet mutat. Húsz évvel ezelőtt a milliliterenkénti (milliméterenkénti) 200 milliós spermiumszám számított normálisnak. Ma 15 millió az átlag,? nyiltakozta Margarita Anshina, a Szaporodási és Genetikai Központ igazgatója az RT-nek.

Nagyon nehéz megbízható spermakutatást végezni és Oroszországban egészen mostanáig nem is folytattak ilyet. Shamil Galimov, a Bashkir Állami Egyetem professzora kezdeményezte az elsőt, és azt találta, hogy férfi honfitársainak a fele nem éri el az Egészségügyi Világszervezet által meghatározott normát.

?Kutatásunk azt mutatja, hogy nemcsak a spermák mennyisége, de minősége is jelentősen megváltozott az orosz férfiaknál. A spermiumok szó szerint egy toxikus levesben úsznak,? magyarázza Galimov professzor.

A mérgező anyagok egész sora megtalálható a spermában, az ólomtól a kadmiumon keresztül egészen a higanyig. És ez még nem minden.

?Nemrég arra is rájöttünk, hogy bármilyen stressz, mint például a háború, terrortámadások, környezetszennyezés, stb., hatására kevesebb fiú születik, ami azt bizonyítja, hogy a hím kromoszóma érzékenyebb a külső hatásokra,? mondja Galimov professzor.

A csökkenő számú fiúgyerek még nagyobb csökkenést jelent minden egyes eljövő generációban. Az iskolai évnyitókról készült felvételeken az ember egy masni tengert lát. Oroszországban a lányok komoly létszámfölényben vannak.

A Smiryagin házaspárnak öt lánya van.

?A legidősebbnél, Lenánál csak gyereket akartunk, mindegy volt, hogy fiú vagy lány lesz. Aztán az ikreknél a jövendőmondók biztosak voltak benne, hogy fiúk lesznek és az Artiom és Fjodor neveket ajánlották. Megszületett Anna és Lisa. Olgánk pedig Timofei lett volna. Maria az egyedüli, aki az elejétől kezdve Maria volt. Örültem, hogy lány lett, mert ennyi lány után nem tudtam volna, mit kezdjek egy fiúval,? meséli Svetlana Smiryagina.

Egy nagy boldog család. Csakhogy mire ezek a lányok felnőnek, és saját családot akarnak, rá kell majd ébredjenek, hogy nem lesz könnyű férjet találniuk Oroszországban.

A férfiak teljes kihalása egyelőre nem fenyegeti az emberiséget, de az orosz férfiak halálozási arányának növekedésével és várható életkoruk csökkenésével, a keményfiúk kihalóban vannak.

Ez a szokatlan nevű falucska jobb időket is látott. A ?lányok? nevű falu lakói nem voltak egyedül, hiszen a folyó túlpartján elterülő ?Fiúk? falu férfijai rendszeres látogatók voltak náluk. Mára csak a lányok maradtak.

Az orosz férfiak várható életkora 60 év, míg a nőké 72. Ez a tizenkét évnyi különbség a férfiak és nők várható életkora között a legrosszabb az egész világon. Míg a világ tudósai azon fáradoznak, hogy megmentsék az emberi faj hímnemű egyedeit, Oroszország nem sokat tett férfitagjai életének megőrzéséért.

?Oroszországban nem létezik program, ami a férfiak egészségmegőrzésével foglalkozna. Az időelőtti elhalálozás esélye hússzor nagyobb egy orosz férfi esetében, mint Európa többi országában. Ez a 90-es évek okozta társadalmi és gazdasági feszültségek valamint a sok alkoholfogyasztás és a dohányzás eredménye,? mondja Galimov professzor.

Most, hogy megkongatták a vészharangot, talán még nem késő megmenteni az orosz férfiakat az elkerülhetetlennek tűnő kihalástól.

Előző posztKövetkező poszt

3 hozzászólás

  1. “milliméterenkénti 200 milliós spermiumszám számított normálisnak”

    akkor ezt most a spriccelés távolsága alapján számolták? 😀

    nem milliliter akar az lenni? :]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend