Nagytestvér

A Facebook minden lépésünket követi, akkor is ha kijelentkezünk

Forrás: Natural News

A mindenki számára ismert Facebook közösségi médiabirodalom néhány nappal ezelőtt új ?funkciókat? mutatott be felhasználóinak, ami sokak szerint igazi rémálom a személyes adatok védelme szempontjából. Van azonban egy ennél is ijesztőbb, eddig rejtve maradt funkció, amit Nik Cubrilovic, ausztrál vállalkozó, író és hekker fedezett fel, miszerint a Facebook mostantól minden online tevékenységünket nyomon követi, függetlenül attól, hogy be vagyunk-e jelentkezve vagy sem.

A Facebook által bevezetésre kerülő minden változtatással személyes adataink védelme egyre kevésbé biztosított. A legutóbbi ?legfrissebb hírek? szolgáltatással például a Facebook minden online lépésünket közzéteszi Facebook barátaink, sőt a teljes netes nyilvánosság számára. Ami pedig a legborzasztóbb, hogy mostantól a kijelentkezés sem véd meg ettől, mert a Facebook úgynevezett állandó cookie-k segítségével, minden olyan weboldalon nyomon követi tevékenységünket, amely Facebook gombokat vagy widget-eket használ, akár be vagyunk jelentkezve akár nem.

?A Facebook akkor is tudja, mit csinálunk és látja, milyen oldalakat látogatunk a neten, ha ki vagyunk jelentkezve,? írja Nik Cubrilovic blogjában. ?Az egyetlen megoldás, ha az ember minden Facebook cookie-t töröl a böngészőből vagy esetleg megtehetjük, hogy egy külön böngészőt használunk a Facebook-ra és egy másikat minden egyébre,? írja Cubrilovic. (Egyéb tippek és érdekességek, például a Facebook kommentje és Nik válasza Nik blogjában: http://nikcub-static.appspot.com/logging-out-of-facebook-is-not-enough)

Vajon hány Facebook felhasználó fog értesülni erről az újításról? A weboldal természetesen nem közölte felhasználóival, hogy nyomon követi őket és nem létezik hivatalos leírás vagy mód a ?funkció? kikapcsolására.

A Facebook híres arról, hogy önkényesen megváltoztassa az oldal működési mechanizmusát, beleértve a személyes beállításokat is, a felhasználókra hagyva, hogy valahogy kibogarásszák, hogyan állítsák vissza a korábbi beállításokat és védjék meg valamilyen szinten személyes adataikat, miután azokat önkényesen nyilvánosságra hozták. A Facebook átállt a felhasználók által engedélyezhető funkciók használatáról, aminek a lényege, hogy a felhasználók eldönthették, akarják-e a funkciókat, a sokkal bonyolultabb ?letiltásos? megközelítésre, ahol a drasztikus változtatásokat a felhasználónak kell valahogy letiltani, azaz rájönni, hogyan állíthatják vissza a korábbi beállításokat (amennyiben ez egyáltalán lehetséges még).

?A regisztrálásnál még van választása a felhasználónak, de ezt követően a Facebook alapbeállításai a ?tegyünk minden közzé? politikát követik,? mondja David Vaile, az ausztrál New South Wales Egyetem (UNSW) kibertérbeli törvények és eljárások központjának ügyvezetője a Facebook ?hihetetlen mértékű és szemtelen adatgyűjtési módszereiről.?

?A Facebook ismét olyasmit tett, aminek megértése meghaladja a legtöbb felhasználó képességeit, miközben személyes adataik szinte semmilyen védelmet nem élveznek. A helyes hozzáállás az lenne, mint ahogyan a legtöbb weboldal ezt a politikát követi, hogy ?a felhasználó kifejezett kérése vagy utasítása nélkül semmit nem teszünk közzé.??

Előző posztKövetkező poszt

17 hozzászólás

 1. Sziasztok!Ha az aksi kint van a telóból az már jó.Ha benne van hagyva akkor tudják aktiválni kikapcsolt állaptban is.A hulláhosszakról annyi,dícséret non- stop a lakásban,replayre állítva!

 2. há.. há..há..há..há 🙂 öreg róka vagyok, de ez nem is jutott eszembe, pedig már már klasszikus eljárás……köszi Ida!

 3. Persze az is lehet, hogy a Szenátornő azért találkozott, az “Öngyilkos merénylőket támogató család fejével”, hogy át adja a következő támogatást….

 4. Nem védeni akarom,ezt a közösségi oldalt, de ilyen alapon dobjuk ki a mobiltelefont, mert kikapcsolt állapotban is veszi illetve továbbítja az elhangzott beszédet, stb. már nincs olyan hely ahol ne figyelne a “big brother”, még ott is! Ez van!

  1. Egyetértek. Láthatod, mi is használjuk a Facebookot, de fontos tisztában lenni azzal, hogy mi folyik a háttérben. A hangsúly az informáltságon van és, hogy bölcsen használd ezeket az eszközöket.

   1. …”a mobiltelefont, mert kikapcsolt állapotban is veszi illetve továbbítja az elhangzott beszédet” …

    Ez hogyan lehetséges??

    Kikapcsolt állapotban nem működik egy telefon.. Tehát semmi nem működik benne..
    Nem vagyok egy technikai szaki, úgyhogy ezt magyarázza el nekem valaki, mert ez túl fontos ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjam.
    🙂

    1. Én sem vagyok technikai zseni, de kikapcsolt állapotban is ,( ha csak nincs totál lemerűlve az aksi) sugároz jeleket, azonosítókat. Tehát a legkezdetlegesebb mobil is bemérhető. Tudják, hol van (és amennyiben te használod, mármint a te zsebedben van, akkor azt is tudják, hogy te hol vagy. És ez csak egy mondjuk A40-es “őskövűlet”.) A mai modernebbekről, meg mondjuk meg őszíntén, legtöbbünknek fogalma sincs, hogy mit is tud, vagy tartalmaz. Egy mai okostelefon már többet tud, mint pár évvel ezelőtt egy jobb konfigurációjú számítógép.Azt meg, hogy milyen kémrendszereket tesznek bele, ki tudja! ( ma már a miniatürizálás, olyan fokot ért el, hogy szerintem, már egy bolhát is megtudnánák patkolni)Gondolj bele: aksi működik, energiaforrás van, egyébbként is tudják hol vagy,rátesznek a NYÁKra egy gombostűfejnyi mikrofont, ( amiről szerintem a legtöbbünknek, ha szétszednénk se lenne fogalma se, hogy mi az) és mehet is a közvetítés! ( sőt, ha tovább megyünk, szeríntem a TV-kbe is fognak rakni, ha még nem raktak! Az lesz ám még pluszban az ellenőrzés. Még azt is tudni fogják, hogy mit eszünk, beszélgetni meg aztán már….)

    2. A kemkedo TV-k mar bejottek a piacra.
     SmarTV-nek hivjak oket.
     Az ilyen keszulekekben van wifi es vezetekes internet csatlakoztatasi lehetoseg is. A televizion tudsz internetezni, youtube-ozni, skype-olni.

     Eloben kozvetit a nappalidbol. Milliok veszik…

    3. Igaz, tulajdonképen utána mikor beküldtem a kérésemet, elkezdtem rajta gondolkodni, hogy hogy is van ez a dolog.. És végül is arra jöttem rá, hogy totál mindegy, hogy ha ki is veszem az aksit a telóból, nem számít, mert tényleg nem tudjuk, hogy milyen aprócska “szöszt” tesznek bele, hogy kémkedjenek az emberek után..
     Na ez után már csak az a legrosszabb, amikor az embert paranoiásnak vagy összeesküvés elméletesnek titulálják, pedig ezt is csak azok mondják, akik tökre elvannak a hétköznapokban, megelégszenek a felületes hírekkel, olvassák a rosszabbnál rosszabb celeb újságokat, jobbik esetben tán a híradót megnézik… Tehát halvány fogalmuk sincs a témát illetően..
     Az ilyen embereket a legkönnyebb átverni..

    4. Én sem vagyok szakember, de azt tudom, hogy amikor egy mobilt kikapcsolsz, az csak félig-meddig van kikapcsolva, a háttérben sok minden, például a mikrofon, továbbra is működik, csak te nem látod. A legtöbb telefont csak az akku kivételével lehet teljesen kikapcsolni, az iPhone-nál pedig ez nem is lehetséges (mert speciális szerszámok kellenek hozzá).

    5. False flag?

     Elozo nap lattam a hiradasokban, hogy egy amerikai szenatorno nyiltan leult targyalni es egyeztetnii egy olyan arab csalad fejevel, aki nyiltan tamogat (anyagilag!) ongyilkos merenyleteket. Az USA teruleten talakoztak, amirol videofelvetel is keszult, a ferfi neve most nem jut eszembe.
     Ilyen eddig nem igazan fordult elo, vagy legalabbis nem kerult napvilagra. A sajto kezdett is ramozdulni a temara. Megprobaltak interjuvolni a szenatornot, de o rohant tovabb, kialtva, hogy most nem tud nyilatkozni az ugyben.

     Masnap reggelre a hirek ezzel a mozis tamadassal voltak tele. Az elozo hir elsikkadt, mar nincs sehol…

    6. Én a mozis támadással kapcsolatban, több dolgot is le tudok vonni, de neked miért tűnik annyira érdekesnek az a találkozás? és mi van ha nyíltan ültek le tárgyalni? Független attól, hogy miről is volt szó, másnap úgy is azt mondták volna, hogy a szenátor azért találkozott azzal a fickóval, hogy lebeszélje a hasonló jellegű támogatásairól. Vagy egy ilyen dologgal(lehet a szenátort szándékosan félre informálták az illetővel kapcsolatban ),valamiért le akarják járatni a szenátort,….ma már jól tudjuk, a politika nem a FairPlay-röl szól. Engem a Denveri eset sokkal jobban érdekel, mert megint azt csinálnak belőle amit akarnak, amit terveztek…. mit akarnak? ellenőrizni aztán el is venni az emberektől a fegyvert……..és persze a szabad internetet
     megreformálása,….kezdetben,…aztán jön a többi.
     “False flag?”…miért, szerinted nem az?

  2. Szereny velemenyem szerint az lesz az igazi fordulopont, amikor mar az emberek nem fognak tudni megelni anelkul, hogy ne lenne internet eleresuk es mobiltelefonjuk.
   Ebbol a nezopontbol talan feltetelezheto akar az is, hogy a fenevad belyege nem konkret jel lesz, hanem annak a tenye, hogy sem fizikai (kez) sem szellemi (homlok) munkat nem fogsz tudni vegezni ezen eszkozok hasznalata nelkul. Szuksegesek lesznek a hetkoznapi elethez mindenki szamara.
   Mi van, ha ma is onkentelenul felvesszuk a fenevad belyeget? (Hiszen ezek az eszkozok tulajdonkeppen eltavolitanak mindet egymastol, nem pedig kozelebb hoznak. Azaz az igazi szemelyes kapcsolatok jelentosen elgyengulnek, ezt tapasztaljuk. Egyre feluletesebben kezeljuk azokat a dolgokat, melyek igazan fontosak lennenek?)
   Talan nagyobb bajban vagyunk, mint gondolnank? Talan a “jel” felvetele tul egyertelmu lenne?
   Ezek csak kerdesek, hangosan gondolkodom…

   1. Konkrét jel lesz. ( ahogy a jelenések könyvében meg van írva!) Ezek a dolgok( mobil, internet, TV, stb. csak a megfigyelésre , meg némi befolyásolásra jó. pl, hogy eladják nekünk, hogy ezek nélkűl nem lehet élni, mert a mai világban a tájékozódáshoz feltétlenűl szükséged van rá, külömben semmit nem érsz, semmit nem tudsz…stb( persze azt nem mondják meg, hogy pl a hírekben, ha azt hallod, hogy mondjuk X megtámadta Y-t, és bevágnak néhány véres képet, soha meg nem fogod tudni, hogy valóban úgy volt-e, nem Y támadta-e meg X-et. )Meg ahogy mondtad, az emberi kapcsolatok szétzilálását szolgálja. De ez igazából nem elég, Ők( a Fenevad szolgái) a totális kontrolt akarják. Erre jó a chip technológia. Minden adatod, pénzed, stb rajta, nem fogadsz szót(?), lekapcs. Semmit nem tudsz csinálni. Se dolgozni, se vásárolni, se eladni, se gyógyszer, se orvos, se telefon… semmi! ( nem akarok tippeket adni, de ha a lakásodba is csak a chippel tudsz bemenni,( és törvénybe hozzák, hogy még a családod is “árúlónak minősűl, ha beenged, vagy egyáltalán szóbaáll veled!!!!) akkor?????
    Márpedig az Ige erről ír, …és fiú támad atyja ellen, leány anyja ellen,…. és elárulják …( igaz, az is odavan írva, hogy az “Én (Jézus) nevemért), de gondold meg, ha majd tudni fogják, hogy amennyiben “rosszalkodnak”, mi vár rájuk, akkor szerintem, csak a megtérők lesznek, akik ellentmondanak.
    A másik dolog, amit nem szabad elfelejtenűnk, hogy azt a lehetőséget se akarják kihagyni, hogy “agykontrolt” gyakorolhassanak a népen. ( És imádni fogják a Fenevadat mindenek, akiken a jele rajta van!) Ma már tudjuk, hogy külömböző hullámhoszzú hanghullámokkal( nem a hallható tartományban) befolyásolni lehet az emberek viselkedését, gondolkodását. Gondoljátok meg, ha a nap 24 órájában nyomják az agyadba: …Csodálatos ember ( nyilván nem Fenevadként fogják hívni) nagyszerű, kihasonlítható hozzá, hozzáfogható nincs a földön,…..stb. A gyerekeket már pici koruktól erre dresszírozzák. Gondoljatok a Nácikra, meg a Kommunistákra! Pedig ott még nem is vetettek be csúcstechnológiát!
    Megaztán a chippeddel kapcsolod be a számítógépedet ( minden azon lesz! jelszó,… már rögtön visszatudják követni,( mivel tárolják az e-maileket, sms-eket, csevegéseket a telefonon, stb,) hogy jó fiú voltás-e, vagy se. Külön személyre szóló “átnevelő” programot tudjanak adni bárkinek!
    Megaztán: nyomonkövethetik, hogy kivel álsz szóba, hányan jösztök össze, mit csináltok,( vérnyomás adatok,stb. esetleg a chipbe is mikrofon, stb).
    Képzeljétek el, mondjuk egy családi vacsoránál megszólal egy hang ( akármilyen eszközből) …azonnal hagyják el a lakást, ( mondjuk) 5 főnél többen vannak…
    Tovább még gondolkozni se akarok rajta!

 5. Figyelj Nagytestvér?! Remélem a sajátjaidat is megfigyeled. Nagy bukta lesz, aztán csak nyírjátok egymást!

 6. A levelek törlése helyett ‘archiválás’ is elég fura, mindamellett hogy a csevegéseket is levélként kezeli,menti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend