Háborúk, Lázongó világ

Oroszország ellenzi a politikai elemző szerint hónapokkal ezelőtt megtervezett támadást

Forrás: Infowars, AU Times

A líbiai kormány katonái Kadhafi Al Azizia rezidenciájánál

Alexander Lukasevics, orosz külügyminisztériumi szóvívő, sajtó nyilatkozatában elmondta, hogy a Líbia elleni támadásban 48 civil halt meg és 150-en sebesültek meg, és felszólította Nagy-Britanniát, Franciaországot és az Egyesült Államokat, hogy hagyják abba a nem katonai célpontok bombázását.

A hivatalos líbiai források ugyanezeket a számokat közölték, hozzátéve, hogy a legtöbb áldozat gyerek.

A Biztonsági Tanács csütörtöki tanácskozásán Oroszország tartózkodott a Líbia fölötti repüléstilalmi zónáról és a ?bármilyen eszközzel történő közbeavatkozásról? szóló szavazáson.

Oroszország szerint az ENSZ határozatot túlságosan nagy sietséggel hozták. Oroszország a vérontás azonnali megszüntetését és párbeszéd elindítását javasolja.

Zyang You, kínai külügyi szóvivő arra szólította fel az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy tartsák tiszteletben az ENSZ szabályzatát, Líbia szuverenitását és területi integritását.

Vasárnap este a szövetséges erők Kadhafi, Tripoli déli negyedében található Bab Azizia rezidenciáját bombázták. A helyszínen levő újságírók szerint az épület teljesen megsemmisült.

A CNN pentagoni értesülései szerint a rezidenciát azért támadták meg, mert Kadhafi onnan teljes haderejét irányítani tudja. Az amerikai hivatalos források kijelentették nem Kadhafi személye a célpont.

Kadhafi Bab Azizia rezidenciája 1986-ban is célpont volt a Ronald Reagan által indított Líbia elleni támadásban. A bombázásban Hanna, Kadhafi fogadott lánya életét vesztette. Akkor Reagan a Nyugat-berlini diszkó robbantás miatt, amelyben három ember, köztük két amerikai tiszt vesztette életét, rendelte el a Líbia elleni támadást. Soha nem bizonyosodott be, hogy Líbiának köze lett volna a robbantáshoz.

Victor Ostrovsky, volt Mossad ügynök szerint Izrael szedte rá Reagant, hogy megtámadja Líbiát.

[vsw id=”R1IK-Q9quqk” source=”youtube” width=”480″ height=”390″ autoplay=”no”]

Videó: Bahreinben és Jemenben is folynak a rengeteg civil áldozattal járó tüntetések, miért éppen Líbiát támadják? Stephen Lendman, politikai újságíró és rádió show műsorvezető a fenti interjúban elmondja, hogy az Egyesült Államok támogatja a bahreini és jemeni diktatúrákat, de nem támogatja Líbiát. A Líbia elleni támadásokat hónapokkal ezelőtt megtervezték. Nem Kadhafi kezdeményezte az országában kialakult helyzetet, a lázadásokat mesterségen gerjesztették az USA különleges alakulatai, a CIA és a brit SAS erők, Kadhafi ezekre reagált. A felkelőket ezek az erők látták el fegyverekkel és indították el Kadhafi ellen. Ezt lázításnak nem lázadásnak hívják. Kadhafinak nem volt más választása, minthogy reagáljon a támadásokra. Bármelyik ország felelős vezetője ezt tette volna a helyében.

Nagy a valószínűsége annak, hogy önkéntes civilek haltak meg a rezidencia elleni támadásban, köztük nők és gyerekek, tudósít a New York Times.

?Ha Muammar Kadhafi kell nekik, először minket kell megöljenek, mert mi Kadhafi része vagyunk,? mondta Ghazad Muftah, 52 éves özvegyasszony, aki 6 nagykorú gyerekével tartózkodott a Bab Azizia rezidenciánál.

Mike Mullen admirális szerint nehéz megjósolni a harc kimenetelét. ?Elképzelhető, hogy Kadhafi a támadások után is hatalmon marad,? nyilatkozta a CBS-nek.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend