Bibliatanulmányok

Technológiai hatalomátvétel

Kérdések és válaszok: Beszélgetés Joseph Candel-lel

Kérdés: Mit tudunk az Antikrisztusról, a világ leendő diktátoráról, akinek eljöveteléről a Biblia beszél? Él-e már és esetleg már munkálkodik a színfalak mögött, hogy gazdasági és politikai egyeduralma érdekében mielőbb valóra váltsa terveit?

Joseph Candel: A legutóbbi fejlemények egyértelműen mutatják, hogy az Antikrisztusi rendszer már kibontakozóban van, és a technikai alapok már készen állnak arra, hogy lehetővé tegyék számára, hogy elérje és érvényesítse a hamarosan bekövetkező teljes ellenőrzést a világon és annak népein. Egy kulcsfontosságú bibliai vers a Jelenések könyvében pontosan megfogalmazza ezt (Jel. 13,16?17): Az Antikrisztus uralmának megadatott,?hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson,csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma?.

Képzeljük csak el, hogy mit gondolhatott János apostol,amikor i.sz. 90-ben jelenésekben meglátta a futurisztikus jövő eseményeit. Akkor még csak homályosan sejthették, hogy egy ilyen mindent átfogó, diktatórikus gazdasági rendszer miként hozható létre és hogyan működtethető. Ma azonban már nyilvánvaló, hogy a technológia kora elérkezett. Ahogyan az elektronikus fizetés mind sebesebb tempóban váltja föl a készpénzt, és minden eladott és megvásárolt árucikk sorsa tökéletesen és pontosan követhető a vonalkódok révén, RFID azonosító chipekkel és számos más módszer segítségével, többé már nem felfoghatatlan vagy elképzelhetetlen, hogy hamarosan minden egyes személy minden egyes pénzügyi tranzakcióját nyomon követheti egyetlen központi információs rendszer.

Az ehhez szükséges technikai színvonal és eszköztár jelentős hányada máris létezik és használatban van, de mielőtt az Antikrisztus terve működésbe lépne, még hatékonyabbá kell tenni, jóval alacsonyabb működési költséggel és még szélesebb elterjedtséggel. Jogos a feltételezés tehát, hogy főleg az Antikrisztus erői állnak a legmodernebb kutatások mögött az olyan kulcsfontosságú területeken, mint amilyen a mikrochip technológia, a biotechnológia és az internet. Természetesen ezek a tudományos technológiák önmagukban nem feltétlenül ártalmasak. Az igaziveszély jövőbeli felhasználásukban rejlik, ami nem kis aggodalomra ad okot. Az Antikrisztus esetében Dániel könyve (Dán. 8,24), a Thessalonikabeliekhez írt 2. levél (2 Thess. 2,9) és a Jelenések könyve (Jel. 13,2?4; 12,9) fejezetei világosan mutatják, hogyő maga a Sátán megszállottja lesz, így az általa uralt rendszer igencsak távol lesz mindentől, ami üdvös, emberséges vagy jóindulatú.

Kérdés: Az emberek hajlandóak lesznek elfogadni egy ilyan uralmat?

Joseph Candel: Az Antikrisztusnak meg kell nyernie ehhez a világ támogatását. Máris látható, hogy igen kitartóanmunkálkodik ezen, és nem egyedül teszi mindezt. Másokon keresztül dolgozik ? főleg olyan gyanútlan cinkosokkal, akiknek aligha van tudomása arról, hogy az ő elképzeléseit valósítják meg a tervhez szükséges technológia fejlesztésével és népszerűsítésével, mégha a világ legnagyszerűbb elméiről, tehetséges szakembereiről és legnagyobb pénzügyi hatalmairól is van szó.

A vers, amely tökéletesen egybehangzik ezzel a gondolattal, Dániel könyvében olvasható (Dán.11,21bJKBF) ?hanem váratlanul jön és akirályságot csellel szerzi meg.? A Biblia némelyik fordítása ezt úgy fogalmazza: ?és hízelkedéssel jut az országhoz?, azaz titkos cselszövéssel, ármánykodással, fondorlattal és összeesküvéssel. Bárhogy is lesz, úgy hangzik, hogy az Antikrisztus sokkal inkább fortélyos ravaszsággal nyeri meg a népeket és jut hatalomra, nem pedig fegyveres erőszakkal, amire a történelem korábbi diktatúrái és birodalmai támaszkodtak.

Kérdés: Pontosan milyen modern eszközöket használhat az Antikrisztus?

Joseph Candel: Nézzük először a megfigyelési eszközökkel. Már teljesen hétköznapi jelenség, hogy video kamerák követik és rögzítik a külsőnket és a mozgásunkat számos kereskedelmi egységben és középületben, illetve nyilvános tereken. Megtanultuk elfogadni ezt a beavatkozást a személyes életünkbeaz oly gyakran kommunikált ?előnyei? miatt. Akadályokat gördít a bűnözés elé, és segít az elkövetők kézre kerítésében.Ugyanígy az internetes kommunikáció követése is segít a gyermekpornográfia, a terrorizmus és a mindannyiunk életét fenyegető egyéb veszélyek felderítésében és korlátozásában.

Amint az elektronikus adatbázisok felváltják az iratszekrényeket, egyre több adat gyűlik és válik könnyen hozzáférhetővé rólunk, amelyet archiválnak, ellenőriznek,összekötnek,tárolnak ésmegosztanak.Most,hogy szinte minden egyes lépésünk és cselekedetünk hagy maga után ?adatnyomot?, a különböző forrásokból összekombinált információ lenyűgöző pontosságú, tökélete sés részletgazdag képet alkot egy adott személy minden tevékenységéről.

A személyes információk végtelen tárháza különösen a piaci információkkal dolgozó marketing szakemberekszámára jelentenek óriási segítséget és még nagyobb üzletet.A pénzügyi titoktartás vagy bizalmasság már rég a múlté,mivel a pénzintézetek, és valamennyi egyéb szervezet márrutinszerűen kínálja eladásra ügyfelei életének sokatmondó adatait, vagy szinte közszemlére teszi a hozzáférhetőség biztosításával.

Egyéb adatgyűjtési technológiák segítik a már megszerzettegyéni információrészletes és alapos árnyalását.Például a járművekbe kifejlesztett számítógépvezérlésű ?fekete dobozok?beépítésével,amobiltelefonokszerkezetében lévő GPS chipek és egyéb elektronikus eszközök révén, amelyeket remek újításokként szerepeltetve a vevők meggyőzhetők, hogy mindez csak a saját érdekeiket szolgálja.

A közterületen működő megfigyelő kamerák egyre inkább magától értetődő felszerelések, különösen a nagyvárosokban, amelyek közül London vezeti alistát. A londoni Acélgyűrű közel 2 millió kamerát használ, hogy rögzítse és figyelje a városban közlekedő kb. 7.5 millió ember mozgását és tevékenységeit. Kína Arany Pajzs nevű hírszerzőprogramja már számos nagyvárosban, így pl. Shenzenben isműködik és jóval fejlettebb a londoninál, hiszen adatelemző rendszerei arcokat is felismernek és azonosítanak.

Az új ? az Egyesült Államokban és egyre több más országban is kibocsátott ? útlevelek már mind tartalmaznak mikrochipet, amit Kína már a személyi azonosítókártyákbaisbeépített,amelyet természetesenmindenkinek magával kell hordania. A következő logikus lépés a mikrochip implantátum. A házikedvencek bőre alá már rendszeresen beültetik azonosítás és nyomkövetés végett, illetve kísérleti programok készülnek hasonló beültetésekre az Alzheimerkórban szenvedők és a gyermekek számára. Folyamatosan hallunk híreket a újabb mikrochip beültetésekről. Mexikó igazságügyi minisztere és személyzete például, együtt csatlakoztak a chipviselők egyre népesebb táborához.

Kérdés: A chipviselés fenti példái számszerűen nem jelentősek, inkább egyedi esetek ? aligha vitathatatlan bizonyítékai a globális méretű chipbeültetésnek.

Joseph Candel: Igen, ezek valóban egyedi esetek, de hírértéküket használva egyre inkább megismertetik az elképzelést a tömegekkel, és meggyőzik őket az előnyeiről. Az Antikrisztus nem lesz képes addig maradéktalanul létrehozni a kormányát, amíg ezek a technológiák el nem terjednek,és nem válnak szerves részévé a világméretű mintának és normának. Ez egyelőre akadályt jelent,de hamarosan már nem feltétlenül lesz akadály. A kormányok és valamennyi iparág átjárhatóvá teszi az egykori határmezsgyéket, és az információ, a szolgáltatások és a technológia megosztásávalés rendelkezésre bocsátásával, egyre inkább sürgeti globális elektronikus hálózatuk terjeszkedését. Ahogy egyre több ország fordul alegújabb technológiákhoz,hogy az adott társadalmi és gazdasági problémáira megoldást találjon,egyre inkább kiterjesztik információs hálózataik terjedelmét, hatáskörét és lehetőségeit. A technológiai fejlettség szintje nemzetenként igeneltérő, de az egész világ nagyon rövid időn belül ?online? és ellenőrizhető lesz.

Kérdés: Azt azért el kell ismerni,hogy ezeknek az új technológiáknak pozitív hozadéka is van. Gondoljunk csak a kényelemre, a biztonságra, a költséghatékonyabb működésre, a jobb szolgáltatási és termékminőségre, az áruszállításban és a szolgáltatásokban való gyorsaságra és hatékonyságra, amelyeket ezek a fejlesztések tettek lehetővé.

Joseph Candel: Valóban így van, de rettentő kevés hangzottel a negatív hatásokról, a magánélet tiszteletéről. A tudomány és a technológia zászlaja alatt a kormányokszinte önként és sietve teljesítik az Antikrisztus gazdasági és politikai elképzeléseit ? azt a rendszert, amelyre a Biblia igen komolyan figyelmeztet.

Kérdés: Ha mindez igaz, hogyan védekezhetünk?

Joseph Candel: Aki jól értesült, könnyebben tud védekezni. Fegyverezzük fel magunkat az igazság erejével, ésakkor nem eshetünk az Antikrisztusi okos, ám hamis propaganda csapdájába, amikor az mindent áthat majd.Ha vigyázó, ?lelki? szemünket és fülünket nyitva tartjuk, képesek leszünk megérteni, hogy mi zajlik körülöttünk és nem követjük esztelenül a tömeget. Nem vetjük magunkat fejetlenül a csapdába a többiek után. A legjobb védelem a tudás és az éberség.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend