Készpénznélküli társadalom

Lengyelország 3 éven belül készpénznélküli társadalom lehet

Forrás: squidcard.com

A lengyel kormány tervei szerint három éven belül az országban szinte teljes mértékbe megszüntethetik a készpénzhasználatot.

A Varsói Business Journal cikke szerint a lengyel pénzügyminisztérium minden erejével azon dolgozik, hogy minél több területre kiterjessze az elektronikus fizetés lehetőségét, a jelenlegi 9%-ról 50%-ra növelve ennek arányát.

A használatban lévő készpénzmennyiség csökkentésétől a kormány a készpénzhasználattal és gyártással együtt járó előállítási és szállítási költségek jelentős csökkentését reméli.

?A készpénznélküli tranzakciók bevezetése és széleskörű elterjesztése számos szervezetnek hasznára válna, de egyelőre nem biztos, hogy ez 2013-ig megvalósítható,? nyilatkozta Dr. Tomasz Szolinszki, a legyel műszaki egyetem professzora a Nowinky hírcsatornának.

A terv kivitelezésének egyik legfontosabb eleme több bankautomata telepítése, főleg az ország szegényebb régióiban, ahol ezek aránya igen alacsony. Ezt követően a szociális juttatásokat is elektronikus úton juttatnának el a jogosultakhoz.

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend