Készpénznélküli társadalom

Áram nélkül a készpénz nélküli rendszer összeomlik

Forrás: shtfplan.com

A készülő szép új világ igen törékenynek ígérkezik.

Miközben a világot fokozatosan rákényszerítik a készpénz felszámolására, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy egy teljes mértékben digitális rendszer még nagyobb kiszolgáltatottságot jelent majd a lakosságra nézve, főleg válság idején, de alapvetően minden időben.

Az áramellátás elakadása esetén, történjen egy nagyobb vihar vagy célzott támadás eredményeként, a kereskedelmi és pénzrendszer azonnal leállna, a kétségbeesett lakosság pedig az államhoz szaladna segítségért.

Akik rendelkeznek némi vagy akár sok vésztartalékkal, főleg élelmiszerek és alapvető szükségletek terén, egy ideig ki tudnák húzni a többséghez képest, de a társadalom, mint olyan, elég gyorsan összeomlana.

Ennek fényében, vagyis a rendszer sérülékenységének tudatában, vajon tényleg a készpénz teljes eltörlésére készülnek?

Paul-Martin Foss a következőket írja:

A készpénz szerepét különféle bank- és hitelkártyák veszik át, amik még gyorsabban válnak elavulttá az új digitális valuták és fizetési rendszerek megjelenésével?

A digitális forradalom gyors térnyerése ellenére a rendszer még mindig sok hátránnyal rendelkezik. Ezek közül az egyik legnyilvánvalóbb az áramellátástól való függés. Egyetlen hurrikán, nyári energiahiány vagy hekkertámadás, és a rendszer, a kereskedelemmel együtt leáll.

Készpénz nélkül egy ilyen helyzetben a kereskedelem, vagyis a civilizáció leáll, amíg helyre nem állítják az áramellátást. Akinek van némi élelmiszertartaléka barterezhet egy ideig, a többiek pedig várnak. Képzeljünk el egy New Yorkhoz hasonló várost áram és minden vásárlási lehetőség nélkül. Nem lesz szép látvány.

A Bitcoin-hoz hasonló digitális valutákat a semmiből hozták létre. Egy egységnyi digitális valuta tulajdonképpen egy kriptográfiai kirakó egy darabkáját jelképezi, ami annyit tesz, hogy digitálisan létrehoztak egy elektronikus fájlt. Ennyi. Néhány egyes és nulla. A Bitcoin ilyen értelemben nem kézzelfogható, sőt, ha elveszíted az merevlemezt vagy pendrive-ot, amin Bitcoint tároltál, azok a Bitcoin-ok bizony elvesztek a tárolóeszközzel együtt.

Nem beszélve a rendszerből adódó megfigyelési és nyomkövetési lehetőségekről, amik jelentős mértékben korlátozzák a nép szabadságát ebben az új technológiák köré épülő világban.

Mi történik, ha az új online platformnak nem tetszik a beszédmodorod? Mit szólnál, ha egy online fizetési rendszer megakadályozna egy olyan tétel megvásárlásában, amire egyébként jogod lenne, vagy figyelmeztetés nélkül befagyasztaná a számládat?

A készpénz felszámolásával az államnak nem lenne más dolga, mint nyomást gyakorolni a különböző online fizetési rendszerekre, hogy az függessze fel X vagy Y fiókját, és az illető nem fog tudni többé vásárolni. Mit ér a pénz a bankban, ha az ember nem fér hozzá?

Később lehet, hogy a nyomásgyakorlást is túl macerásnak tartják majd, és egyszerűen valósidőben döntik el, hogy egy-egy tranzakciót engedélyeznek vagy sem, például automatikusan letiltva bizonyos tételeket bizonyos emberek számára.

Minden elektronikus tranzakciót nyomon lehet követni, így, ha kizárólag ilyen tranzakciók léteznek, minden ember minden tranzakciója felügyelhető és visszakereshető.

A nagyhatalmú banklobbi persze készpénznélküli digitális rendszert akar, mert ezzel egyszerre csökkentheti saját költségeit, és tehet szert extra bevételre a tranzakciós és egyéb díjak által, azonkívül tovább bővítheti a frakcionált tartalékgazdálkodáson1 alapuló hitelezést és felügyelhet minden tranzakciót.

A mindenre kiterjedő megfigyelés ellenére azonban a tranzakciók nem feltétlenül lesznek biztonságosabbak.

Mivel a pénzt többé nem tartjuk magunkon, hanem digitálisan kell hozzáférnünk, a rendszer jóváhagyására van szükségünk ahhoz, hogy egy-egy ki- vagy befizetést végrehajthassunk. Ezt pedig egy másodperc alatt feltörhetik vagy törölhetik.

Megvédhetjük magunkat attól, hogy a digitális rendszer korlátozza jogainkat vagy megakadályozhatjuk, hogy visszaéljen adatainkkal?

Bár az új rendszer nagyon sérülékeny, mégis elkerülhetetlennek tűnik.

Ti mit gondoltok?


Az ‘Egyéb’ opció alatt inkább vélemények, mint további lehetséges válaszok érkeztek. Ennek a pontnak az lenne a lényege, hogy aki szerint a fenti három opción kívül létezik egyéb forgatókönyv is, leírhassa.

Eddig ezek érkeztek:

votes2

 1. A banki frakcionált tartalékgazdálkodás az a banki gyakorlat, amely lehetővé teszi a bankok számára, hogy a betéteknek csupán egy részét tartsák meg tartalékként, a többit pedig kiadják hitelbe, továbbra is fenntartva a szóban forgó betétekre vonatkozó visszafizetési kötelezettségüket, amennyiben azt az ügyfél kéri. Ma ez az elterjedt banki gyakorlat, a teljes tartalékgazdálkodással szemben, ami több, mint kétszáz éve nincs használatban. []
Előző posztKövetkező poszt

34 hozzászólás

 1. Kedves István! Köszönöm a Leslie Abraham írásait, van amit tisztának érzek, de sajnos van olyan amit nem teljesen tudok elfogadni! Azért köszönöm!

  1. Kedves Pircsi!

   A hosszabb írásai között én is találtam egy-két nem megfelelő dolgot,például,ahol a Mer-Ka-Baról ír,de elég sok írása ettől függetlenül szépen fogalmaz,persze ő is ember,és tévedhet,de,ha őszinte lelkiismerettel írta a könyveket,akkor Isten biztosan vezeti a helyes irányba.

 2. Kedves Paal! Köszönöm a hozzászólást, főleg az Eli könyvével kapcsolatban, elgondolkodtam rajta. Pedig tényleg régóta tudom hogy kik állnak a média mögött és mik a szándékaik, de számomra nagyon megrendítő volt ez a film! Az Úr áldjon hogy figyelmeztetésedért!

 3. Kedves Thea lehetséges választ hiányolsz. Az árucsere az már azért van a szegényebb vidékeken, mert nincs pénz, viszont mindenki termel ezt-azt, képes valamilyen szolgáltatást nyújtani. Az igaz, már elegük is van, “már egy kis pénz is kéne” mondják, szenvedve (pedig, elég jó gyakorlat ez a keserves jövőre, de még nem tudják).
  Minél előbb be kell vezetni azt a rendszert, az “aprópénzt” ami mondjuk századrésze a valós és a piacon elfogadott értéknek. A magyarok önellátó rendszere egy ilyet célzott meg, virtuális korona van, egy korona = egy forint. Vannak elosztópontok, vannak engedmények, nagyon jól kitalálták, és reméljük hogy működik is: az áruk lényegesen jobbak mint a kommersz, piaci, és tisztességesek az emberek, mert összefogás a cél, egymás kihúzása a lehetetlen, vagy a nehéz helyzetből.
  Van egy elgondolás, ez a századrész-fizetés, amely “eredeti gazdasági tőkefelhalmozás” névre hallgat, és egy tudományos kísérletként lehet(ne) bevezetni (hogy ne legyen büntetés belőle, bár én a SAJÁT munkámat annyiért adom, amennyiért akarom). Majdnem ingyen megy akkor a buli, a “jelkép” az nagyon is fontos, az emberek megnyugszanak, “fizettem érte” 🙂

  Van egy ismerős, utcán tengődő ember, a napi négyezer forintot koldulja, és általában nem sikerül, egyre gyengébb. Mondtam neki, könyörögtem, hogy egyszer-egyszer menjen be egy szállóra, ő meg erre azt, hogy “tudom, hogy majd az egyik utcasarkon fogok meghalni” – és ez télen volt … Mert “EMBERNEK AKAROM ÉREZNI MAGAM” – mondta.

  Nem így van? Nincs igaza? Ha bemegy, mondják (jól, pontosan az történik) először csak azt mondja, na itt vannak a csövesek. DE én nem vagyok az! Egy kis ideig itt vagyok, aztán csinálok valamit. És nem tud! “És akkor megtörik a gerinc” mondták a családsegítősök 🙁 Elnézést a kitérőért, de pont erről van szó. Az árucsere, a banner, megy egy darabig, de aztán mégis pénz kell ahhoz, ha a “külső világban”meg akarnak venni valamit.
  A százados technika sem nélkülözheti a külső rendszert, a “normál” arányokat, viszont egy belső rendszerben nagyméretű termelés indulhat el. Még egy közgazd. kérdést is fel lehet tenni, hogy vajon ez milyen hatással lesz az inflációra? Mert a MUNKA értéke jelenik meg a pénzben, tehát elvben, kellene hogy legyen hatása a külső rendszerre is. Ezért kell ezt egy tudományos kísérletben elkezdeni (és az adóhiányt nehogy követeljék – nem lehet tudni ). Na, mit szóltok?

  Tehát arról a FÖLÖSLEGRŐL van szó, ami az emberekben – kihasználtság miatt – belül szunnyad, a képesség, hogy megszereljen egy biciklit, hogy kifessen, rendezzen egy lakást, lomtalanítson, kertet ásson fel, stb. A házinénik pedig nagyon finomakat tudnak főzni, az örökös büfékaja, lángos, ilyenek már nagyon unalmasak azoknak, akik nem tudnak egy vendéglőbe elmenni. A “házikoszt” pedig egyes éttermekben jó drága 🙂 – a frissen fejt tej, a házi sajt magasabb minőség és mind meg lehet csinálni “kicsiben”!

  1. Elírtam: kihasználatlanság miatt.

   Az előbbi példában ugye érthető volt mire kellett a pénz – koldulva? Négyezret kellett összeszedni, hogy egy szállót kifizessen egyetlen éjszakára István. Ha ezt beszorozzuk 30-cal, ennyi azért nem kell egy közös, szerény albérletben. Esetleg bérelt ágyra (na, az a legjobb üzlet 🙁 – ott is megvágják a nincsteleneket).

   Vagyis: minél rászorultabb valaki, annál drágább a létfenntartás 🙁 Ezért kellenek a közösségi megoldások.

  2. Még egy hiba! és a lényegben. DEHOGY “gazdasági” tőkefelhalmozás! a rendszer: EREDETI TÁRSADALMI TŐKEfelhalmozás. Társadalmi tőke: a képességek, a közösség, a megosztás,a közösen megoldott gondok, stb. Egymásra figyelés. Összetartozás. Képességek fejlesztése. Stb. Azért “eredeti” mert minden rendszer elnyomó-elnyomottak kettősségére épült. Ez pedig nem: elég eredeti 🙂 ugye?

 4. Sziasztok!

  Nézzétek meg az X-akták 2016. 01 részét.

  X-Akták s10e01 – http://youwatch.org/xcd9rwm0ge3h

  Elmondják a teljes igazságot, nincsenek véletlenek, minden előre ki van találva és a megoldásokat is előre kitervezik:
  “A múltat akarják, hogy övék legyen a jövő, hogy hazugsággal leplezzék a tényeket.”
  Nagyon nagy megtévesztés folyik! Nagyon figyeljetek, miket mondanak el!
  23 perctől – 37 percig bezárólag lényeges dolgokat mondanak el arról például hogyan tervezik kivitelezni a pénzügyi összeomlást 35 percnél!

 5. Néhány adalék a “total blackout” témakörhöz, amivel valószínűleg sokan nem számolnak….
  Az mindenkinek világos hogy egy nagyobb kiterjedésű áramszünet esetén megszűnik a telekommunikáció, az internet,
  a tv-rádió műsorszórás – és a pénzügyi rendszer működése leáll.
  Emellett ugyebár megszűnnek működni a háztartási-konyhai eszközök, kisgépek – és nyilván nem a porszívó vagy a hajszárító fog hiányozni 🙂 hanem sokkal inkább a hűtő – fagyasztó. Ok, ezt mindenki tudja.
  Viszont arra már kevesebben gondolnak ha egy ilyen esemény hatásait próbálják mérlegelni, hogy:
  -leáll minden olyan fűtőberendezés ami ugyan nem elektromos árammal fűt, de a vezérlés illetve a keringetőszivattyú működéséhez áram kell, azaz cirkogejzír, fa vagy vegyestüzelésű kazánok amelyek a radiátorokban a vizet szivattyúval keringetik…hiába lenne gáz vagy fa – ha a viz nem kering a fűtési rendszerben…
  – már ha lenne gáz, de az sem lesz, hiába fűt a delikvens elektromos hálózattól független eszközökkel,pl konvektorokkal, a gázellátó rendszer, átadó állomások munkájához szintén kell az elektromosság.
  – megszünik az IVÓVÍZELLÁTÁS – ugyanis már jópár éve nem a gravitáció energiáját kihasználó hidroglobuszok (víztorony) dominálnak a vízellátásban hanem szintén elektromosságot igénylő szivattyúházak.
  A szabad vízfolyások, tavak vize gyakorlatilag 100%-ban emberi fogyasztásra alkalmatlan(!), csak a tisztább források és nyilván a használatban lévő kutak vize iható.
  – megszűnik a zavartalan szennyvízelvezetés, ugyanis manapság számos esetben alacsonyabban fekvő területek felől magasabban fekvő területek felé történik az elszállítás a csatornaredszerben lévő átemelőszivattyúk segítségével.
  – a még fennmaradó élelmiszertermelő kapacitásokat jelentősen befolyásolja, hogy ezek jelentős része nagyüzemi, szintén elektromos rendszer függő, állattartó telepek, ipari farmok pl.
  A városlakók számára egy “infómorzsa”: a vidéki -háztáji állattartás-növénytermesztés magyarországon gyakorlatilag MEGSZŰNT, a vidéki falvak elöregedett lakossága szinte kizárólag a nyugdíjából él, úgyhogy hiába is indulnál el egy vészhelyzetben zsíros házikolbászok és ólban röfögő malacka reményében, pár csirkén és néhány hordó savanyú háziboron kívül nem sok mindent találnál….

  1. Én helyetted inkább azért aggódnék, hogy holnap a krt.-on elüthet egy villamos és akkor mi lesz?
   Aztán mond kedves Ghostcat, mennyi ideig tartana egy olyan ?total blackout?, amivel te valószínűleg már rég számolsz? Ki tenne ilyet és főleg miért? Mi hasznuk belőle?

   1. Kedves Adrián! Nem akarok senkit sem megbotránkoztatni, de amiről Ghostcat ír az a józan paraszti ésszel is valós probléma. Mi is fával fűtünk vegyes tüzelésű kazánnal, de többször előfordult ha nagyobb vihar van, hogy elmegy a villany, aztán futhatok zseblámpával hogy a kazán minden ajtaját kinyissam nehogy bumm legyen. Nem olyan régen a híradásokban is olvashattuk, hogy több százezer lakásban nem volt áram Franciaországban, vagy például az USA-ban. A tragédiákat bizony mesterségesen is előidézhetik, gondolok itt a japán atomerőmű robbanásra vagy a több évvel ezelőtti szökőárra ezeket mind mesterségesen idézték elő. Persze, tudom hogy fel kell készülni, de én úgy gondolom hogy ez inkább a léleknek szól és nem a testnek. Évekkel ezelőtt láttam az Éli könyve című filmet, valahogy számomra úgy tűnik, hogy az a világ lesz majd a valós ha eljön az az idő. Hiába akarok én felkészülni , az éhség nagy úr lesz azokban az időkben, rabolni, ölni fognak az emberek egy falatért. Csak az Úrban kell megerősödnünk, csak azért a kenyérért kell könyörögnünk amit az Úr ad nekünk amitől többé meg nem éhezünk és többé meg nem szomjazunk! Csak ezért az eledelért könyörögjünk ! Áldás!

    1. Kedves Pircsi és a többiek!

     Ajánlom figyelmetekbe Leslie Abraham több írását is,talán útbaigazíthat,és Isten velünk kapcsolatos valódi tervét helyezheti előtérbe.Az egyik írásának a címe:Isten áldott tükrei.

   2. Kedves Pircsi! Akkor arra kérlek, hogy ne botránkoztassatok meg senkit ezzel a áramszüneti “TOTAL BLACKOUT”-tal. Csak mert ez az amiről Ghostcat beszélt,…ez az, amivel Ghostcat rémisztgeti a kedves “tájékozatlan” olvasót. Ez a “TOTAL BLACKOUT” nem más, mint egy egy időben történő globális áramkimaradás. Hol van egy ilyennek realitása kedves Pircsi? Úgy gondolom Ghostcat kommentje egy kicsit igencsak elrugaszkodott a poszt valós témájától, üzenetétől és átment valami másban. Most inkább nem nevez meg azt a műfajt, de azért figyeljünk már oda egy kicsit jobban arra, amit írunk és arra is, amit elolvasunk, különben könnyen nevetségesé tesszük magunkat és vele együtt ezt az oldalt is. Ha rosszul látom nyugodtan szóljatok, mert én sem vagyok tévedhetetlen. A hozzászólásod végével viszont nagyon is egyetértek és Ámen!-t mondok rá.

    1. “TOTAL BLACKOUT? nem más, mint egy egy időben történő globális áramkimaradás. Hol van egy ilyennek realitása kedves Pircsi?”

     Pedig a tudomány szempontjából is lehetséges, nem az a kérdés, hogy lesz-e, ha nem a mikor.

     Lásd központi csillagunkat: az utóbbi években igen szuper kitöréseket produkál, már vége kellett volna érnie egy napciklusnak, de nem, Napunk igen csak aktiv az utóbbi időben. Egyre gyakrabban jelenik meg a mi szélességi fokunkon az aurora borales, ami azt jelzi, hogy igen erős kitörések zajlanak a napon. 2000 évek elején hallottál egész Közép-amerikai áramszünetről, az egy mágneses vihar okozta, gooliz rá.

     Jelenések könyve: Jelek lesznek a napban, a holdban és a csillagokban. Ja és egyre több gyakran elérő kisbolygó is érkezik az utóbbi időben, most március 5-én fog elhaladni megint, közelebb lesz mint a műholdak….

    2. http://24.hu/tudomany/2015/11/04/katasztrofalis-napkitoresre-keszul-a-feher-haz/

     A hatalmas elektromágneses impulzus hatására használhatatlanná válnának az elektromos eszközök, mobiltelefonok, hitelkártyák, sőt még az internet is, ez pedig jelenlegi civilizációnk végét jelentené ? írja be a Daily Mail.

     A napkitörés oka a napkorona mágneses térkonfigurációjának instabilitása. Az energiafelszabadulás és a változó mágneses energia miatt a korona anyagának egy része kilökődik. A Napnak ugyan van állandó aktivitása ? napszél ? a kitörés azonban jóval intenzívebb.

     Ezek nagy része szerencsére elkerüli a Földet, azonban egyes elképzelések szerint 100 évenként bolygónkat is fenyegeti egy-egy nagyobb kitörés.

    3. Kedves Csaba,
     “Ezek nagy része szerencsére elkerüli a Földet, azonban egyes elképzelések szerint 100 évenként bolygónkat is fenyegeti egy-egy nagyobb kitörés.”

     Ezek szerint illetve más elképzelések szerint meg nem fenyegeti a Földet egy-egy ilyen nagyobb kitörés. Én ezt is kiolvastam abból a mondatból.
     De ha már itt tartunk, mikor jegyeztek fel utoljára egy ilyen globálisan pusztító jellegű napkitörést? Már egy lokális pusztítással is beérném.

    4. Kedves Adrián! Bocsánatot kérek, mert valóban túlfutottam a valós témánál mert Jézus szavai voltak már bennem: Mert nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta és nem is lesz soha-, és “lesznek éhségek és döghalálok és földindulások mindenfelé” bizony ebbe nagyon is belefér Ghostcat hozzászólása, igaz ez szerintem később fog bekövetkezni mint amiről a poszt szól. Azért köszönöm a figyelmeztetést, igyekszem ezután csak a témánál maradni.

    5. Ott van a cikkben, ha akkor lett volna ilyen fejlett a technika, akkor nagy káosz lett volna. De te miért keresed mindig a kákán is a csomót? Az az érzésem, hogy te kötekedni jársz ide. Te vagy az itteni troll? 🙁

    6. Egyrészt: ha van esély, hát van esély, akkor bekövetkezhet. Az Úr kegyelmében érdemes bízni, olyan esetek különösen, ha az ilyen hírek hallatán úgy éreznénk, elfog a félelem.
     Másrészt: jobb megvizsgálni az ilyesmiket az Írás szemszögéből, így kicsit pontosíthatjuk az eseményeket. Gondolok itt arra, hogy ?lesznek éhségek és döghalálok és földindulások mindenfelé? – ebben az esetben lehet ez egyszerre mindenhol, külön-külön, de akár sorrendben is általánosan.
     Vajon az Írás valamelyik igeverse alátámaszt egy Blackout eseménysorozatot? (ezalatt nem csak a Blackoutot magát, hanem az azt kiváltó okot és következményeket is értem)

     Amit írtatok következményként, az nagyon is kézenfekvő, jó példa az Eli könyve is – de ezeket óvatosan kezelem. Miért? Mert ha nagyon befogadok egy mások által sugallt konkrét képet, akkor esetleg nem leszek olyan nyitott az igazságra, ami akár gyökeresen el is térhet attól.
     Ne feledjük, kik vannak a média mögött, akiknek a fenti filmet is köszönhetjük, és azt sem, hogy az a csoport kinek az útját egyengeti, mik a szándékai. Na hagyjuk magunkat félrevezetni.
     nem akarok egyik állítással vagy feltételezéssel szembehelyezkedni, inkább hátrébb lépnék egyet és összességében vizsgálnám, mindenképpen az Írás szemszögéből.

     Ez alapján egy Blackout-ra elég komoly lehetőség van (leomlik Babilon példázata alapján), de akkor a megbélyegzés technikai háttere kerül veszélybe. Érdekes. Vajon oda lyukadtunk ki, hogy mások által sugallt képet fogadtunk be?

   3. Tisztelt Adrián!
    A “total blackout” fantázianévvel nem csak egy globális, hanem egy kontinensre vagy akár csak egy országra kiterjedő áramszünetet is illethetünk.
    Okozhatja:
    – természeti jelenség, pl.durva napkitörés, viágűrből érkező erős EMP jelenség
    – szervezett, kiterjedt terrorcselekmény
    – konvencionális / atomháború
    Nyilván ez nem azt jelenti hogy az emberfiának ezen kellene rágódnia naphosszat, egyszerűen csak nem árt legalább elméletben lefuttatni egy ilyen helyzet szimulációját, illetve felfogni azt hogy szinte a levegővételhez hasonlatos módon függővé váltunk az elektromosságtól, ami abszolúte természet – és Istenellenes. Nem véletlenül illették anno a “delej” névvel.
    Az emberiség alig 100 éve használja az elektromos áramot, a teljes függőség pedig alig néhány évtizedre tekint vissza…
    A “villamosos” példa sajnos klasszikus, az emberek nagy része nem lát túl (nem is akar/mer) a saját életének szűkös korlátain. Ezzel nem megbántani akarlak, csak figyelmeztetni egy szemléletbeli hibára, ugyanis ami nemsokára eljövend az még messze nem az “örömnek ideje” lesz .
    Persze értem én, a többség nem szerte “feleslegesen aggódni” megvannak a mindennapi gondjai.
    Nekik azt tudom javasolni cseréljék le az “aggodalom” szót az “előrelátás” fogalmára, mert bizony aki nem teszi annak bizony fájni fog, legyen akár hívő akár nem.
    & respect Pircsi 😀

    1. Magas nektek ez a, lakósságra gyakorolt, un. pszichológiai hadviselés művészete,….tisztelet a nagyon ritka kivétel. Na mindegy, így jártam. Ez és ennyi jut ma egy magamfajta trollnak 🙁

    2. Kedves Ghostcat! Köszönöm a hozzászólást, egyetértek vele! Adrián írásaiból is nagyon sokat tanultam, sajnálom hogy ebben a témában nem értünk egyet. Persze a ” Fazekast hogy milyen gyuradékból formált meg bennünk ” , Őt csak dicsőíteni tudom, Ő tudja melyikünk mi célból, és milyen tanítás közvetítésére érkeztünk ide! Eszembe jutott Noé esete, Őrá sem hallgatott senki! Alázattal elfogadom mindenki véleményét, mindnyájan más úton vagyunk, de remélem hogy egy célt, egy keskeny utat keresünk mindnyájan!

  2. Kedves Ghostcat!

   Már máshol is írtam lesz egy rövid idő, amíg minden leáll semmi nem fog működni rövid időre, de ekkor Isten avatkozik be a fizikába. A másik ilyen alkalom mielőtt megváltozik a világ a három napos sötétségkor, de annak már nem lesz jelentősége azon még lesz egy csavar is, mert a gyertyák sem fognak égni.

   1. Akkor lehet majd nagyon imádkozni. Addig az embereknek természetes minden jó és csoda, amit az élet, a teremtett világ nyújt: az Úrnak lett volna más elképzelése !
    NEKÜNK nem kellett a tökéletes élet a Paradicsomban, és sokaknak nem kell a Jóvátétel, Jézus Krisztus ingyen áldozata sem, bűneink bocsánatára: így majd remegnek, amikor az Úr haragja tombol majd a világ felett! https://www.youtube.com/watch?v=Mo22KhenMS4

 6. Sziasztok.szerintem kb 2020-ig meg lesz kesz penz de azutan mar szerintem csak digitalisan,vagy lehet elobb meg.Amugy sok mar nincs hatra.

 7. Bennem az merült fel, hogy egy válság idején hiába van valakinek tartaléka ha testőrei vagy más egyéb védelme nincs hiszen az erőszakosabbak kifosszák. Csak egy közösség tudja megvédeni magát ha szükséges.

  Ismeretlen pusztákban és távoli tanyákon bizony voltak annakidején titkos keresztény összejövetelek. Amikor az állam még üldözte a hívőket. Én kettő ilyen helyet is ismerek, bár az egyik már úgy kiépült hogy aligha lehetne titkos.
  Nem tudom szükséges lesz -e majd ilyen drasztikus elvonulás, de ha igen Isten figyelmezteti majd az övéit. Viszont az is lehet hogy nem mindenkinek kell majd így kivonulnia. Lesz aki nem fizikálisan vonul ki a világból. Hanem már most igyekszik elhatárolódni azoktól a dolgaitól amik a Sátán területe.

  1. Mostmár szerintem igazán eljött az idő,hogy felekezettől,gyülekezettől függtlenül együtt imádhassuk Isten,ahogyan Jézus Krisztus is tette.Lehet,hogy pont a veztő beosztású emberek zárják el előlünk Istent,mint a farizeusok idején.
   Van egy letölthető írás pdf-ben ,Ismerd meg a Biblia igazságait címmel.Elgondolkodtató és fontos írásnak tartom,persze nem fontosabbnak,mint a Újszövetséget és benne Jézus Krisztus beszédét,de jó írás.
   Arra törekedjünk Istennel,hogy minél szentségesebb,tisztább életet élhessünk hitben,egészsében,szeretetben közösségben vele.

  2. Tanulmányozni kell a már meglévő technikákat http://letunkert.hu/ és gyakorlatot is szerezni ebben és néhány ingyenes dologban: pedálos elektromosság a világításért, szennyvízkezelés környezetbarát módon (vízönellátó) – esővíz hasznosítás, stb. Komolyan.

   1. Kedves Éva!
    Ez mind jó ésszép,de eközben fejlődnünk is kell a hitben,és érdemes elolvasnod azt a cikket pdf-ben,amit fentebb megemlítettem,hogy ilyen önellátó helyen készüljünk fel az Istennel való kapcsolatunkra is-habár már így is elkezdtük ,de egy olyan hely,ahol leválunk a rendszerről,sokkal kedvezőbb,ettől függetlenül az örömhírt akkor is hirdetni érdemes másoknak.

    1. Ámen, kedves István … minden szempontból meg kell erősödnünk. Lehet, hogy akikkel élünk “majd”, azok nem hívők, de majd azok lesznek … Én eléggé késlekedem a fizikai készülettel, pedig már voltak figyelmeztetések … Azért is beszélek erről.

  1. Avagy nagy babilon üsszeomlása, és a tizszarvú vadállat, mely nem más mint maga az európai únió….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend