chat2Ide jöhet minden érdekes vagy hasznos link, információ, forrás, illetve off-topik beszélgetés. 

Összetettebb témákhoz pedig inkább használjátok a fórumot: http://klub.idokjelei.hu/forums/

4,515 hozzászólás

 1. Sziasztok!

  Kedves és egyben tisztelt Thea.

  Az alábbi kérdéssel fordulok hozzád avagy hozzátok, mivel tudom, hogy itt jól ismerik a Szentírást.

  Van egy srác a youtube csatornán, aki valóban sok igazságot közöl a háttérhatalmat illetően. Ellenben teológiai szempontból engem kissé összezavart – vagy én nem ismerem kellőképpen a Szentírást -, ugyanis az állítja, a Torah nélkül nincs megváltás, és Jézus Krisztus nevét sem használja, mivel azt is a “pogány” kategóriába sorolja, mivel görög eredetű. Ráadásul majomszeretetnek nevezi Krisztus irgalmát és szeretetét.

  Egyszerűen nem értem, ha én imádkozom Jézus Krisztushoz, akkor az is ördögtől való dolog? A Torah valóban elismeri megváltónak Jézus Krisztust? Teljesen érthetetlen számomra a dolog, de persze lehet mindez az én hibám!

  A választ előre is köszönöm!

  Isten áldjon titeket!

  1. Kedves Zsolt nagyon sajnálom, hogy csak most találtam rá a kérdésedre, de úgy látom a többiek sem vették észre, mert nem válaszolt senki.
   Torah nélkül van megváltás Jézus Krisztus nélkül nincs.
   Persze, hogy rendben van, ha Jézushoz imádkozol, vagyis pont az van rendben.
   Ha a Torah elismerné Jézust megváltónak, akkor a zs.dók is elismernék. Meg sem ölették volna.
   Mi nem a Torah népe vagyunk, hanem Jézusé.

 2. hol lehet hagyományos konyhakerti vetőmagokat- nem gmo-s-beszerezni?-tud nekem ebben valaki segíteni?

  1. Jól emlékszem, h te voltál kinn Németországban és most hazajöttél ? 🙂 mindenképpen örülök a lépésnek, alakulunk 🙂

   1. igen,én voltam kint németországban.
    anyagiakban egy kicsit megerősödtünk, aztán tesszük a dolgunkat tovább.

    1. Reméltem is hogy nem maradtok kinn 🙂 Isten hozott, jó munkákat a kertben !

 3. kell a keresztényeknek örülni, hogy a trampli lett az usa elnőke?
  nagy képmutatás zajlik az usában is.mutatják, hogy mennyire keresztények, dupla bibliára tette le a beiktatási esküjét ez a trampli nevű ember.különböző amerikai felekezetek vezetői nyílvános imával folytatták a beiktatási ceremóniát stb…
  óriási képmutatás, csak vissza kell emlékezni- nem volt rég-a választások előtti kampány beszédekre. egymást lehordták a sárga földig, valószínűleg bele-bele kevertek hazugságokat hamis híreket a másik jelölt lejáratására, aztán meg mivel komputeres szavazás volt- amit a leg könnyebb az illetékeseknek manipulálni-úgy alakították a végeredményt, ahogy akarták.
  most a tramplisták jártak egy lépéssel előrébb és így “nyerték meg ” vagy mondhatni kaparintották meg, ragadták magukhoz a hatalmat.
  de ne legyen kétségünk a clintonisták sem különbek, csak most lemaradtak egy lépéssel.
  na ezek mutogatják magukat annyira kereszténynek.
  kedves barátaim, valóban elérkezett egy új-sötét-világ, és még nem jutott a tetőfokára.
  hát ezért kell a keresztényeknek örülni, hogy a trampli lett az usa elnőke?
  szövetségeseik, mint orbán viktor ill. nem utolsó sorban német sándor dörzsölik a tenyerüket, mondják most jött el a mi időnk….
  a jellemvonásaik-a szövetségeseké- azonosak a frissen megválasztott vezetőjükével- hazugságok, a másik lejáratása, kicsinálása, istenfélő látszat kimutatása, képmutató beszédekkel alázat mutatása a nép felé- hogy mi értetek vagyunk, vissza kapjátok a hatalmat, amit eddig elvettek tőletek stb..
  kedves barátaim valóban nagy a sötétség és a hitetés szelleme, de az igazakat a Szent lélek vezeti el minden igazságra.
  hallgassuk hát, figyeljünk Rá, engedelmeskedjünk Neki- mint sem a sátán zsinagógájához tartozó politikai-vallási vezetőire.
  egyre jobban és jobban szétválasztódnak az igazak és a hamisak.
  ennek is meg kell történnie, de akik az Úrban bíznak nem szégyenülnek meg.
  Amen

  1. Ne legyenek illúzióink, igazad van, viszont ha Trump folytatja ezt a NWO elleni menetelést, Kennedy sorsára fog jutni. Azért én örülök, hogy pl. tegnap hozott törvényt az abortuszok számának csökkentéséért, és szigorított a törvényen (abortuszellenes !), és van, lesz jó pár hasonló húzása. Közvetetten de gyakorlatilag lehet hasznuk belőle, állhat az Istentől származó értékrend (vallási-kultúrális értelemben) mellé. De ez csak jobb, mintha egy félig nyíltan kifejezett luciferánus és mellesleg viselkedészavaros és más betegségektől is terhelt gyilkos szellemű identitászavaros nő lenne az USA vezetője, és sajnos a világ legbefolyásosabb embere.

 4. na ebből is látszik, hogy milyen beteg egy világban élünk
  az embereknek a személyiségeit lerombolni akarják, a gépeket pedig felruházni személyiségekkel
  ezt még törvénybe is iktatják, undorítóak ezek az emberek, akik ezeket kitalálják.
  most már látszik , hogy céljuk az ember megváltoztatása az Isten által teremtett formából ill. a gépek “felhozatala emberi szintre”

  http://computerworld.hu/computerworld/szemelyisegi-jogokat-kaphatnak-az-onvezeto-autok.html

 5. “Jared Kushner előtt ígéretes politikai pálya áll. Henry Kissinger, a még élő legbefolyásosabb biztonságpolitikai tanácsadó őt látja a jövő reménységének. A leendő elnök novemberben azt is belengette, hogy ő lehet a közel-keleti béketárgyalások új vezetője. Családi kapcsolatai révén Kushner jó viszonyt ápol Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, ő kérte apósától David M. Friedman telepespárti amerikai zsidó ügyvéd kinevezését izraeli nagykövetté, és állítólag ő látta el ötletekkel Trumpot az AIPAC (Amerikai–Izraeli Közügyek Bizottsága) zsidó lobbiszervezet előtt mondott elhíresült beszédéhez, amelyben az elnökjelölt az iráni–amerikai atomegyezség felmondását ígérte, továbbá azt, hogy az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezik át. Utóbbi ígéret tettekre váltása önmagában elég lenne a palesztin helyzet berobbantásához.

  Az evangéliumi keresztények Biblia-értelmezése szerint – nem mellékes szempont, hiszen a Trumpra leadott voksok tetemes része ebből a republikánus bázisból érkezett – a Megváltó második eljövetele (parúzia) előtt, a jelenlegi világkorszak végén megjelenik az Antikrisztus, aki egy tekintélyes politikus lesz. A Jelenések könyve szerint Izrael népe hinni fog benne mint Messiásban – vagyis ez a személy csak zsidó lehet, aki békét teremt a Közel-Keleten. Mike Pence evangéliumi keresztény alelnök nem lesz könnyű helyzetben, ha munkatársa, Jared Kushner ez ügyben sikerrel jár. (Kushner céges székhelye ráadásul a Fifth Avenue 666. szám alatti felhőkarcolóban van, amely szám már önmagában nem a legjobb előjel.)”

  http://mno.hu/hetvegimagazin/aki-segitett-trumpnak-legyozni-a-liberalis-mediat-1381101

  1. Ez tényleg gyanús ! Már néztem is a fotókat Jared (nevének jelentése is passzol: leszáll, leereszkedik) képéről, hogy látszik e valami anomália rajta. Az apját kellene lecsekkolni. 🙂

  1. Jó ez a video:-) szerintem fake, de a szöveg nem akkora butaság, főleg az eleje. A végén a dogmás rész kicsit erőltetett.

   1. János 16:
    17. Mondának azért az ő tanítványai közül egymásnak: Mi az, a mit nékünk mond: Egy kevés idő, és nem
    láttok engem; és ismét egy kevés idő, és megláttok majd engem; és: mert én az Atyához megyek?
    18. Mondának azért: Mi az a kevés idő, a miről szól? Nem tudjuk, mit mond.
    19. Megérté azért Jézus, hogy őt akarnák megkérdezni, és monda nékik: Arról tudakozzátok-é egymást,
    hogy azt mondám: Egy kevés idő, és nem láttok engem; és ismét egy kevés idő, és megláttok majd engem?
    20. Bizony, bizony mondom néktek, hogy sírtok és jajgattok ti, a világ pedig örül: ti szomorkodtok, hanem a
    ti szomorúságtok örömre fordul.
    21. Az asszony mikor szűl, szomorúságban van, mert eljött az ő órája: de mikor megszűli az ő gyermekét,
    nem emlékezik többé a kínra az öröm miatt, hogy ember született e világra.
    22. Ti is azért most ugyan szomorúságban vagytok, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a ti
    szívetek, és senki el nem veszi tőletek a ti örömeteket.
    23. És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy a mit csak
    kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek.

    (L)

   2. Nem csak azt a szót…..Hányni tudnék ettől a szellemiségtől meg az egész cikktől. Legjobb lett volna, ha egy szót nem írtak volna le, hanem a felelősök és bankárok, egy kőbányában dolgoznának egy átnevelő táborban !

 6. Már hallottam máskor is ezt a pásztort, de az előadása különösen érdekes “az időkről” https://www.youtube.com/watch?v=J_QRfP51QAM és először gondolom azt, hogy lesz (talán) elragadtatás… mert miért mondta volna Jézus Lukács 17-ben: “Mondom nektek: azon az éjszakán ketten lesznek egy fekvőhelyen; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Két asszony együtt őröl; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Ketten lesznek a mezőn; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják.”

  1. Sok más témában is – mind az idők jelei, Jelenések és más helyekkel kapcsolatban, az Ósz-ben – különösen érdekes az előadás 🙂
   A pásztor kellően alázatos, ha előtte való tanítók véleményével ütközik, mert ahogy haladunk előre az időben, egyre többet értünk meg … emiatt nem kell “kidobni” azokat a véleményeket, amelyeket előttünk mondtak.

  1. Kedves Z.!

   Mert a kanonizált bibliai szövegek szerint ez következik, és most ez készíttetik elő:

   Jo 3,1 (6.) Mert ime ama napokban és azon időben, * mikor visszatérítem Júda és Jerusalem foglyait, **
   Jo 3,2 (7.) egybegyüjtöm mind a nemzeteket, * és leviszem őket Josafát völgyébe; ** és ott itéletet tartok felettök az én népemért *** és örökségemért, Izraelért, kiket elszélesztettek a nemzetek közé, és földemet elosztották.
   Jo 3,3 (8.) És az én népemre sorsot vetettek; * a gyermeket bordélyba tették, ** s a leányt borért adták el, hogy ihassanak. ***
   Jo 3,4 (9.) De mi közöm nekem veletek? * Tírus és Szídon és a filiszteusok minden határai! ** Vajjon boszút akartok-e ti énrajtam állani? *** Ha boszút akartok énrajtam állani, igen hamar visszafordítom azt fejetekre. ****
   Jo 3,5 (10.) Mert az én ezüstömet és aranyamat elvittétek, és az én kivánatos és legszebb ékszereimet bevittétek bálvány-templomaitokba.
   Jo 3,6 (11.) Júda fiait és Jerusalem fiait eladtátok a görögök fiainak, hogy eltávolítsátok őket határaikról. *
   Jo 3,7 (12.) Ime én felköltöm őket ama helyről, melyre eladtátok őket, * és a ti gonoszságtokat fejetekre fordítom. **
   Jo 3,8 (13.) És eladom fiaitokat és leányaitokat Júda fiainak kezei által, * s ezek eladják őket a szabeusok távol nemzetének; ** mert az Úr mondotta. ***
   Jo 3,9 (14.) Kiáltsátok ezt a nemzetek között: * Készítsetek hadat, ** költsétek fel a hősöket, járúljanak elé, jőjenek fel mind a hadakozó férfiak.
   Jo 3,10 (15.) Verjétek szántóvasaitokat kardokká, és kapáitokat dárdákká; az erőtlen mondja: hogy erős vagyok én. *
   Jo 3,11 (16.) Rohanjatok ki, és jőjetek elé, minden nemzetek, köröskörűl, és gyűljetek egybe; ott öleti meg az Úr a te hőseidet.
   Jo 3,12 (17.) Keljenek föl, és menjenek a népek Josafát völgyébe; mert ott ülök le, hogy megitéljek minden nemzetet köröskörűl.
   Jo 3,13 (18.) Fogjátok a sarlókat, mert megért az aratás; jőjetek és lépjetek elé, * mert tele a sajtó, túláradnak a kádak, ** mivel megsokasodott az ő gonoszságuk.
   Jo 3,14 (19.) Nép népet ér az öldöklés völgyében; mert közel van az Úr napja az öldöklés völgyében.
   Jo 3,15 (20.) A nap és hold elsőtétednek s a csillagok megvonják fényességöket. *
   Joel2,10.,
   Jo 3,16 (21.) És az Úr Sionból ordít, és Jerusalemből adja szózatát, * és megrendűlnek az egek és a föld; ** de az Úr az ő népének reménye, és erőssége Izrael fiainak. ***
   Ám.1,2
   Jo 3,17 (22.) És megtudjátok, hogy én vagyok a ti Uratok Istenetek, ki Sionban, az én szent hegyemen lakom; és szent leszen Jerusalem, és idegenek nem mennek át többé rajta. *
   Jo 3,18 (23.) És leszen az napon: hogy édességet csöpögnek a hegyek, a halmok tejjel folynak, és Júda minden patakja tele lesz vízzel, kútforrás fakad az Úr házából, és megöntözi a tövisek patakját. *
   Ám.9,13
   Jo 3,19 (24.) Egyiptom pusztasággá leszen, és Idumea romlás kietlenévé, azért hogy gonoszúl bántak Júda fiaival, és ártatlan vért ontottak az ő földén. *
   Jo 3,20 (25.) És Judeában örökké lakni fognak, és Jerusalemben nemzedékről nemzedékre. *
   Jo 3,21 (26.) És kitisztítom őket a vérbűnből, melyből még ki nem tisztítottam; * és az Úr Sionban fog lakni. **

   ……………… Sof. 3,8 Azért várjatok rám, azt mondja az Úr, míg prédára kelek; mert elvégeztem, hogy egybegyűjtöm a népeket, hogy összeszedem az országokat, hogy kiöntsem rájok búsulásomat, haragomnak egész hevét, mert gerjedezésem tüzében emésztetik meg az egész föld!

   Zak. 14,1Ímé, eljön az Úrnak napja, és a te prédádat felosztják benned.
   Zak. 14,2 Mert minden népet ütközetre gyűjtök Jeruzsálemhez, és megszállják a várost, és kirabolják a házakat, megszeplősítik az asszonyokat; és a város fele számkivetésbe megy, de a nép maradéka nem gyomláltatik ki a városból.
   Zak. 14,3Mert eljön az Úr, és harczol azok ellen a népek ellen, a mint harczolt vala ama napon, a harcznak napján.
   Ésa.42,13 2 Móz.14,19-27
   Zak. 14,4És azon a napon az Olajfák hegyére veti lábait, a mely szemben van Jeruzsálemmel napkelet felől, és az Olajfák hegye közepén ketté válik, kelet felé és nyugot felé, igen nagy völgygyé, és a hegynek fele észak felé, fele pedig dél felé szakad.
   Zak. 14,5 És az én hegyem völgyébe futtok, mert a hegyközi völgy Azálig nyúlik, és úgy futtok, a mint futottatok a földindulás elől Uzziásnak, Júda királyának napjaiban. Bizony eljő az Úr, az én Istenem, és minden szent vele.

   Ezék. 38,4És elcsalogatlak, és horgokat vetek szádba, és kivezetlek téged és egész seregedet, lovakat és lovagokat, kik mindnyájan teljes fegyverzetbe öltözvék, nagy sokaságot, nagy és kis paizszsal, fegyvert viselők mindnyájan;
   Ezék.29,4 Ésa.37,29
   Ezék. 38,5Perzsák, szerecsenek, libiaiak vannak velök, mindnyájan paizszsal és sisakkal;
   Ezék. 38,6Továbbá Gómer és minden serege, Tógarma háza messze északról minden seregével, sok nép van veled.
   Ezék. 38,7Készülj hozzá és készítsd elő magadat te és minden sokaságod, kik te hozzád gyűltek, és légy nekik vezérök.
   Ezék. 38,8 Sok idő mulva kirendeltetel: esztendők végével bejösz a földre, mely a fegyvertől már megnyugodott, melynek lakói sok nép közül gyűjtettek egybe Izráel hegyeire, melyek szüntelen való pusztulásban voltak; és e nemzetség a népek közül hozatott ki, s aztán lakozék bátorságosan mindnyája;
   Ezék. 38,9 És feljösz, bemégy mint a szélvész, és leszel mint a felleg, hogy beborítsd a földet, te és minden sereged s a sok nép veled.
   Dán.11,40 Jóel3,1., Jóel3,1.,2
   Ezék. 38,10 Így szól az Úr Isten: És lészen abban az időben, hogy tanácsok támadnak szívedben, és gondolsz gondolatot.
   Ezék. 38,11És mondasz: Felmegyek a nyilt földre, jövök azokra, kik nyugalomban vannak s bátorságosan laknak; kik laknak mindnyájan kőfal-kerítés nélkül, sem zárjok, sem kapujok nincs nékik;
   Jer.49,31
   Ezék. 38,12Hogy zsákmányt vess és prédát prédálj, hogy fordítsd kezedet a már népes pusztaságok ellen s a nép ellen, a mely a pogányok közül gyűjtetett egybe, mely jószágot és gazdagságot szerez s lakozik a földnek köldökén.
   1 Móz.46,32
   Ezék. 38,13Séba és Dedán és Társis kalmárai és minden fiatal oroszlánja ezt mondják néked: Nemde te zsákmányt vetni jöttél? Nemde prédát prédálni gyűjtötted egybe sokaságodat? hogy elvigy ezüstöt és aranyat, magadhoz végy jószágot s gazdagságot, hogy nagy zsákmányt vess.
   Ezék. 38,14Annakokáért prófétálj, embernek fia, és mondd ezt Gógnak: Így szól az Úr Isten: Avagy abban az időben, mikor az én népem, Izráel bátorságosan lakik, nem tudod-é meg?
   Ezék. 38,15És eljössz helyedről, a messze északról te és sok nép veled, lovon ülők mindnyájan, nagy sokaság és hatalmas sereg.
   Dán.11,40 Dán.11,41
   Ezék. 38,16És feljössz az én népem, Izráel ellen, mint a felleg, hogy beborítsd a földet, az utolsó időkben lészen ez, és hozlak téged az én földemre, hogy a pogányok megismerjenek engem, mikor megszentelem magamat rajtad az ő szemök láttára, Góg!
   Ezék. 38,17Így szól az Úr Isten: Te vagy-é hát, a kiről szólottam a régi napokban az én szolgáim, Izráel prófétái által, kik prófétáltak azokban a napokban esztendőkön át, hogy téged ő reájok hozlak?
   Ésa.54,15-17
   Ezék. 38,18És lészen azon a napon, a mely napon Góg eljő Izráel földje ellen, ezt mondja az Úr Isten, felszáll haragom orromban.
   Ezék. 38,19És féltő szerelmemben, búsulásom tüzében szólok: Bizony azon a napon nagy földindulás lesz Izráel földjén.
   Ezék. 38,20És megremegnek előttem a tenger halai és az ég madarai és a mező vadai és a földön csúszó-mászó mindenféle állatok és minden ember a föld színén; és leszakadnak a hegyek, és leesnek a meredek kősziklák, és minden fal a földre hull.
   Hós.4,3 Zsolt.46,3 Zsolt.46,4
   Ezék. 38,21És előhívom ellene minden hegyem felől a fegyvert, ezt mondja az Úr Isten; egyiknek fegyvere a másik ellen lészen.
   1 Sám.14,20
   Ezék. 38,22És törvénykezem vele döghalállal és vérrel; és ömlő záporesőt, jégeső köveit, tüzet és kénkövet, mint esőt bocsátok reá és seregére s a sok népre, a mely vele lesz.
   Bír.5,20 2 Sám.22,15
   Ezék. 38,23És nagynak s szentnek mutatom, és megjelentem magamat a pogányok sokasága előtt, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr!
   3 Móz.10,2

   Ezék. 39,1És te, embernek fia, prófétálj Góg ellen, és mondjad: Így szól az Úr Isten: Ímé, én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme!
   1 Móz.10,2
   Ezék. 39,2És elcsalogatlak és vezetgetlek, és felhozlak messze északról, és beviszlek Izráel hegyeire.
   Ezék.38,15
   Ezék. 39,3És kiütöm kézívedet balkezedből, és nyilaidat jobbkezedből kiejtem.
   Ezék. 39,4Izráel hegyein esel el te és minden sereged és a népek, melyek veled lesznek; a ragadozó madaraknak, minden szárnyas állatnak és a mezei vadaknak adtalak eledelül.
   Jóel3,1., Jóel3,1.,2
   Ezék. 39,5A mező színén esel el, mert én szóltam, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,6És bocsátok tüzet Mágógra és azokra, a kik a szigeteken bátorságosan laknak, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr.
   Ezék. 39,7És az én szent nevemet megismertetem az én népem, Izráel között, s többé nem hagyom megfertéztetni szent nevemet; és megtudják a pogányok, hogy én, az Úr, szent vagyok Izráelben!
   Ezék. 39,8Ímé, eljött és meglett, ezt mondja az Úr Isten; ez az a nap, a melyről szólottam.
   Ezék.38,17
   Ezék. 39,9És kimennek Izráel városainak lakói, és feltüzelik és felégetik a fegyvereket s a kis és nagy paizsokat, a kézívet és a nyilakat és a kézbeli pálczákat és dárdákat, és tüzelnek velök hét esztendeig.
   Hós.2,17 Mik.4,3
   Ezék. 39,10És fát nem hordanak a mezőről, sem az erdőkről nem vágnak, hanem a fegyverekből tüzelnek, és zsákmányt vetnek zsákmányolóikban, s prédálóikat elprédálják, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,11És lészen azon a napon, hogy adok Gógnak helyet, hol temetője legyen Izráelben, a vándorok völgyét keletre a tengertől, ez fogja bezárni e vándor népséget; és ott temetik el Gógot és minden gyülevészét, és nevezik Góg gyülevésze völgyének.
   Ezék. 39,12És eltemeti őket Izráel háza, hogy a földet megtisztítsa, hét álló hónapig.
   Ezék. 39,13És temetni fog az ország egész népe, s lészen ez nékik dicsőségökre a napon, melyen megdicsőítem magamat, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,14És választanak embereket, kik a földet szüntelen bejárják, temetgetvén ama vándor népséget, azokat, kik még a föld színén maradtak, hogy azt megtisztítsák. Hét hónap mulva indulnak keresni.
   Ezék. 39,15És bejárják e járók a földet, és ha ki embertetemet lát, jelt állít melléje, míg a temetgetők eltemetik azt a Góg gyülevésze völgyében.
   Ezék.39,11
   Ezék. 39,16És egy városnak is Hamóna lesz a neve, és megtisztítják a földet.
   Ezék. 39,17És te, embernek fia, így szól az Isten, mondjad a madaraknak, minden szárnyas állatnak és minden mezei vadnak: Gyűljetek egybe és jőjjetek el, seregeljetek egybe mindenfelől az én áldozatomra, mert én nagy áldozatot szerzek néktek Izráel hegyein, és egyetek húst és igyatok vért!
   Ésa.34,6 Sof.1,7 Sof.1,8
   Ezék. 39,18Vitézek húsát egyétek, s a föld fejedelmeinek vérét igyátok, kosok, bárányok és bakok, bikák, Básánban hízottak mindnyájan;
   Ezék. 39,19S egyetek kövérséget jóllakásig, és igyatok vért megrészegedésig az én áldozatomból, a melyet szerzek néktek;
   Ezék. 39,20És lakjatok jól az én asztalomnál lovakból és paripákból, vitézekből és minden hadakozó férfiakból, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,21És megmutatom az én dicsőségemet a pogányok között, és meglátják mindazok a pogányok az én ítéletemet, melyet cselekedtem, és az én kezemet, melyet rájok vetettem.
   Ezék.28,22 Ezék.28,23
   Ezék. 39,22És megtudja Izráel háza, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, attól a naptól fogva és azután.
   Ezék. 39,23És megtudják a pogányok, hogy az ő vétke miatt vitetett fogságra Izráel háza, mivelhogy elpártolt tőlem, s én elrejtettem orczámat tőle; azért adtam őt ellenségei kezébe, és hullottak el fegyver miatt mindnyájan.
   Ezék. 39,24Az ő tisztátalanságuk s bűneik szerint cselekedtem velök, és elrejtettem orczámat tőlök.
   Ezék. 39,25Azért így szól az Úr Isten: Most már haza hozom Jákób foglyait, és megkegyelmezek Izráel egész házának, s féltő szerelemre gyulladok szent nevemért.
   Ezék. 39,26És elfelejtik gyalázatukat és minden vétköket, melylyel vétkeztek ellenem, mikor laknak földjökön bátorságosan, és őket senki sem rettegteti.
   Ezék. 39,27Mikor visszahozom őket a népek közül, és egybegyűjtöm őket ellenségeik földjeiről, akkor megszentelem magamat bennök sok nép szeme láttára.
   Ezék. 39,28És megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, ki fogságra vittem őket a pogányok közé, majd egybegyűjtém őket földjökre, és senkit közülök többé ott nem hagyok.
   Zsolt.126,1-3
   Ezék. 39,29És többé el nem rejtem orczámat tőlök, mivelhogy kiöntöttem lelkemet Izráel házára, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,1És te, embernek fia, prófétálj Góg ellen, és mondjad: Így szól az Úr Isten: Ímé, én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme!
   1 Móz.10,2
   Ezék. 39,2És elcsalogatlak és vezetgetlek, és felhozlak messze északról, és beviszlek Izráel hegyeire.
   Ezék.38,15
   Ezék. 39,3És kiütöm kézívedet balkezedből, és nyilaidat jobbkezedből kiejtem.
   Ezék. 39,4Izráel hegyein esel el te és minden sereged és a népek, melyek veled lesznek; a ragadozó madaraknak, minden szárnyas állatnak és a mezei vadaknak adtalak eledelül.
   Jóel3,1., Jóel3,1.,2
   Ezék. 39,5A mező színén esel el, mert én szóltam, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,6És bocsátok tüzet Mágógra és azokra, a kik a szigeteken bátorságosan laknak, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr.
   Ezék. 39,7És az én szent nevemet megismertetem az én népem, Izráel között, s többé nem hagyom megfertéztetni szent nevemet; és megtudják a pogányok, hogy én, az Úr, szent vagyok Izráelben!
   Ezék. 39,8Ímé, eljött és meglett, ezt mondja az Úr Isten; ez az a nap, a melyről szólottam.
   Ezék.38,17
   Ezék. 39,9És kimennek Izráel városainak lakói, és feltüzelik és felégetik a fegyvereket s a kis és nagy paizsokat, a kézívet és a nyilakat és a kézbeli pálczákat és dárdákat, és tüzelnek velök hét esztendeig.
   Hós.2,17 Mik.4,3
   Ezék. 39,10És fát nem hordanak a mezőről, sem az erdőkről nem vágnak, hanem a fegyverekből tüzelnek, és zsákmányt vetnek zsákmányolóikban, s prédálóikat elprédálják, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,11És lészen azon a napon, hogy adok Gógnak helyet, hol temetője legyen Izráelben, a vándorok völgyét keletre a tengertől, ez fogja bezárni e vándor népséget; és ott temetik el Gógot és minden gyülevészét, és nevezik Góg gyülevésze völgyének.
   Ezék. 39,12És eltemeti őket Izráel háza, hogy a földet megtisztítsa, hét álló hónapig.
   Ezék. 39,13És temetni fog az ország egész népe, s lészen ez nékik dicsőségökre a napon, melyen megdicsőítem magamat, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,14És választanak embereket, kik a földet szüntelen bejárják, temetgetvén ama vándor népséget, azokat, kik még a föld színén maradtak, hogy azt megtisztítsák. Hét hónap mulva indulnak keresni.
   Ezék. 39,15És bejárják e járók a földet, és ha ki embertetemet lát, jelt állít melléje, míg a temetgetők eltemetik azt a Góg gyülevésze völgyében.
   Ezék.39,11
   Ezék. 39,16És egy városnak is Hamóna lesz a neve, és megtisztítják a földet.
   Ezék. 39,17És te, embernek fia, így szól az Isten, mondjad a madaraknak, minden szárnyas állatnak és minden mezei vadnak: Gyűljetek egybe és jőjjetek el, seregeljetek egybe
   mindenfelől az én áldozatomra, mert én nagy áldozatot szerzek néktek Izráel hegyein, és egyetek húst és igyatok vért!
   Ésa.34,6 Sof.1,7 Sof.1,8
   Ezék. 39,18Vitézek húsát egyétek, s a föld fejedelmeinek vérét igyátok, kosok, bárányok és bakok, bikák, Básánban hízottak mindnyájan;
   Ezék. 39,19S egyetek kövérséget jóllakásig, és igyatok vért megrészegedésig az én áldozatomból, a melyet szerzek néktek;
   Ezék. 39,20És lakjatok jól az én asztalomnál lovakból és paripákból, vitézekből és minden hadakozó férfiakból, ezt mondja az Úr Isten.
   Ezék. 39,21És megmutatom az én dicsőségemet a pogányok között, és meglátják mindazok a pogányok az én ítéletemet, melyet cselekedtem, és az én kezemet, melyet rájok vetettem.
   Ezék.28,22 Ezék.28,23
   Ezék. 39,22És megtudja Izráel háza, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, attól a naptól fogva és azután.
   Ezék. 39,23És megtudják a pogányok, hogy az ő vétke miatt vitetett fogságra Izráel háza, mivelhogy elpártolt tőlem, s én elrejtettem orczámat tőle; azért adtam őt ellenségei kezébe, és hullottak el fegyver miatt mindnyájan.
   Ezék. 39,24Az ő tisztátalanságuk s bűneik szerint cselekedtem velök, és elrejtettem orczámat tőlök.
   Ezék. 39,25Azért így szól az Úr Isten: Most már haza hozom Jákób foglyait, és megkegyelmezek Izráel egész házának, s féltő szerelemre gyulladok szent nevemért.
   Ezék. 39,26És elfelejtik gyalázatukat és minden vétköket, melylyel vétkeztek ellenem, mikor laknak földjökön bátorságosan, és őket senki sem rettegteti.
   Ezék. 39,27Mikor visszahozom őket a népek közül, és egybegyűjtöm őket ellenségeik földjeiről, akkor megszentelem magamat bennök sok nép szeme láttára.
   Ezék. 39,28És megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, ki fogságra vittem őket a pogányok közé, majd egybegyűjtém őket földjökre, és senkit közülök többé ott nem hagyok.
   Zsolt.126,1-3
   Ezék. 39,29És többé el nem rejtem orczámat tőlök, mivelhogy kiöntöttem lelkemet Izráel házára, ezt mondja az Úr Isten.

   Jel. 19,11És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és a ki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik.
   Jel.6,2 Jel.3,14
   Jel. 19,12És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, a mit senki nem tud, csak ő maga.
   Jel.1,14 Jel.2,18
   Jel. 19,13És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik.
   Ésa.63,3 Ján.1,1 1 Ján.1,1
   Jel. 19,14És mennyei seregek követik vala őt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve.
   Jel.19,8
   Jel. 19,15És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.
   Jel.19,21 Jel.1,16 Jel.2,16 Jel.2,27 Jel.12,5 Jel.14,19 Jel.14,20 Ésa.63,3
   Jel. 19,16És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura.
   Jel.17,14
   Jel. 19,17És láték egy angyalt állani a napban, és kiálta nagy szóval, mondván minden madaraknak, a melyek repdesnek vala az égnek közepette: Jőjjetek el, és gyűljetek egybe a nagy Istennek vacsorájára;
   Jer.12,9 Ezék.39,17
   Jel. 19,18Hogy egyétek a királyok húsát, és vezérek húsát és hatalmasok húsát, és lovaknak és rajtok űlőknek húsát, és mindenkinek húsát, szabadokét és szolgákét, és kicsinyekét és nagyokét.
   Jel. 19,19És látám, hogy a fenevad és a föld királyai és az ő seregeik egybegyűltek, hogy hadakozzanak az ellen, a ki a lovon ül vala és az ő serege ellen.
   Jel.13,1-11 Jel.17,11-14
   Jel. 19,20És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, a ki a csodákat tette ő előtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad bélyegét felvették, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének:
   Jel.13,1 Jel.13,11-16 Jel.20,14
   Jel. 19,21A többiek pedig megöletének a lovon űlőnek kardjával, a mely az ő szájából jő vala ki; és a madarak mind megelégedének azoknak húsával.
   Jel.19,15 Jel.19,17

 7. Drága Thea, megértem hogy kellenek a hirdetések, de talán ez az amulettes … 🙁 neeee

  1. Szia Éva!
   Már sokszor leírtam, most megteszem mégegyszer. A hirdetéseket az Adsense osztja tartalom és érdeklődés alapján, tehát előfordulhat, hogy minden egyes látogató teljesen mást lát. Nem én válogatom a hirdetéseket, viszont lehetőségem van blokkolni a nekem/nekünk nem tetszőket. Ebben tudsz segíteni. Én semmilyen amulettes hirdetést nem láttam, így neked kell elküldeni a hirdetés linkjét, hogy el tudjam végezni a blokkolást. Ennek a legjobb módja (hogy ne kelljen rákattintani és megnézni), ha a jobb egérgombbal rákattintasz és ott kiválasztod a “link címének másolása” parancsot. A lemásolt linket pedig bemásolod (Ctrl+V) egy emailbe és elküldöd nekem. Remélem nem túl bonyolult.

   1. Drága Thea nem említettem volna, ha nem rémülök meg, de sejtettem hogy így működik. Azt nem tudtam hogy szólhatunk is érte, ezért végül is jó, hogy említettem … nem akartam Neked problémát, kicsit szégyelltem is, hogy szóvá teszem.
    Lehet, hogy valaki másnak szólt ez a hirdetés 🙂 ahogy most tűnődöm ezen, mert én itt – is – viszontláttam olyat, amit néhány napja kerestem, és ez az oldal meg másik is, csak nyomja, nyomja … például, befőttes üveg és tető, meg debreceni ház (pedig ott nem is kerestem, lehet hogy véletlenül katt rá valamikor).
    Szóval, ezt megbeszéltük 🙂

   2. Kedves Thea.

    Az írásomban semmi hibáztatás nincs, amiért Te ezt az oldalt vezeted, írsz.
    Csak néhány mondatot szeretnék Neked írni.Tudom, hogy senki nem mondja, hogy erre vagy bármelyik összeesküvés oldalra látogasson, Te csak létrehoztad ezt az oldalt, lehet, hogy puszta jószándékkal, de lehet, hogy akár tudatlanul is mégis félreviszel embereket.A Krisztusi értékrend teljesen rendben van, sőt az igazi út.A lélek útja.
    De, bízom benne, hogy Te nem olyan vagy, mint a politikusok, bankárok, vagy vallási vezetők(mint programozók és programozottak is egyben), akik figyelmüket magukra irányítják, hogy csak nekik van igazuk(ugyanúgy csak nekem sincs), és az éltető energiát, figyelmet magukra irányítsák, és ezzel elzárják akár tudattalanul is nem csak tőlünk emberektől, hanem saját maguktól is az lélek igazi forrásától.Ez annyit jelent, hogy a bankároknak, politikusoknak, vallási vezetőknek nem az a lényeg, hogy őket csak szeressék, hanem ,hogy szeressék vagy gyűlöljék őt, nekik teljesen mindegy. A lényeg a feléjük áramló figyelem, és az ebből származó éltető energia, amit belőlünk nyernek, és ezzel elzárva magukat és minket, embereket is a bennünk rejlő mennyországtól.
    Kedves Thea, részemről nem hibáztatlak Téged, valamilyen szinten megértelek.Csak annyit írok, hogy köszönöm, ha elolvastad.Reagálnod sem muszály rá.Tiszta szívből kívánok Neked és az oldalra látogatóknak minden jót.

    1. Azt szerettem volna kihozni belőle, hogy bízom benne, hogy az oldalt nem azért hoztad létre, hogy az idelátogatók figyelme erre az oldalra terelődjön, ezt éltessék, mert csak ennek az oldalnak van értelme.Annak van értelme, ami bennünk, idelátogató és nem idelátogató emberekben van elrejtve, és nem az írásoknak.Tudod, vannak írástudók, mint Jézus ittjártakor is voltak.

    2. Mindannyiunknak Jézusra és az evangéliumra kell mutatnunk, ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki ezt egy weboldalon vagy négyszemközt teszi. Én azért így teszem, mert jelenleg úgy érzem az Úr erre vezet. Ha holnap másfelé vezet, akkor másképp teszem. Ez az oldal semmi Isten nélkül.
     Amikor sikerül átadni az Örömhírt, az érdem egyedül Istené, ha nem, akkor az az én hibám. Ennyire egyszerű.

   3. A fogyasztói társadalom, az írások, a múlton való rágódás, a jövőtől való félelem, a vallások, a politika, a társadalmi elvárások(hogy azt csináld, amit a társadalom elvár, nehogy saját, önálló cselkedeted, érzéseid, gondolataid támadjanak), az üldözési mánia, a rettegés, az újságok, a média, hogy bízd másokra(ugyanolyan emberekre, mint mi) az életed, majd megmondják,hogy azt hidd, hogy már megérkeztél, már jó úton vagy, hogy mi a jó neked, csak a lelked kell nekik, ne a Teremtőtől kapott Forrásodra támaszkodj, és még sorolhatnám, ezek mind-mind megfelelnek nekik, hogy lopják a lelked, az energiád, vegyék el előled a levegőt, ne a megérzéseidre hallgass, várj, majd valaki megoldja helyetted, satöbbi.A legfontosabb nekik, hogy ne legyél elég megfontolt, elég nyugodt, türelmes, ne légy önmagaddal és környezeteddel eléggé meghitt viszonyban.Mihelyst ezeket ,és még egyebeket megértjük, ők úgy össze fognak menni, mint a bolha.Mihelyst a Teremtő általi jelenlétben tudsz lenni, és nem terjesztessz rémhíreket.De bármit megkérdőjelezhetsz, bármit, ezt is.

   4. Thea, akkor még azt kérdezem meg tőled, hogy mennyire nehéz elengedni a jóban-rosszban való idejétmúlt gondolkozást, érzést, hogy csak a jó maradjon.A gazdagság-szegénység, a szép és csúnya, és egyéb felcimkéző dolgokat, hogy csak az előbbiek maradjanak meg?Mennyire nehéz szembenéznie mindannyiunknak a félelmeinkkel?Mennyire nehéz elengedni felesleges irodai aktakukacoskodó munkát, felesleges papírokkal, vagy adatokkal, amik a rendszerben vannak, amit mások várnak el tőle,ahelyett, hogy az életet választaná inkább?Mennyire nehéz elengedni a hazugságokat?Mennyire nehéz elengedni a politikusokat, vezetőket, bankárokat, hogy mi már tudjuk nélkülük is, hogy mit kell tenni, és menjenek Isten hírével?Ez olyan, mint amikor a gyermek még 40-50 évesen is csüng a szülei nyakán, mert nem tud önállóan talpra állni, önállóan gondolkodni, önálló megérzéseire hallgatni, mert neki szüksége van a szüleire, aki megmondja, hogy mit csináljon, mit tegyen, a szülei meg persze ezt ki is használják, élősködnek rajta, szívják a gyerek vérét, lelkét, szolgasorban tartja, cserébe kap egy kis alamizsnát?
    Mennyire nehéz végre egészségesen érezni, egészségesen gondolkodni, egészségesen látni egymást az utcán vagy akárhol máshol?Mennyire nehéz az Életet választani?Krisztus is ezt hirdette.Mennyire nehéz úgy érezni, hogy bűntelen , egészséges vagy?Mennyire nehéz elengedni a manipulálást, a mágiát, az okkultizmust, a káros hagyományokat, a babonákat?
    Mennyire nehéz elengedni azt, hogy Te ne a politikusoktól függj, ne adj hatalmat magad felett egy embernek, csak a saját közeledben lévő embereket ismered igazából?Tőlük, a Teremtőtől, az általa kapott lelkedtől, gondolatoktól, és a levegőtől függsz, függünk.Ha egymásnak teljes erővel segítenek az emberek, közben az egyedül töltött időt is megbecsülik, az életünket vakhitért nem dobjuk el, megbecsüljük, hálásak vagyunk érte, mert a Teremtőtől kaptuk.Az a helyzet, hogy tudod 6 éve ugyanazokat a témákat hozod fel, és nincs egy saját megérzésed, saját gondolatod, saját cselkedeted,csak, amit a Bibliából idézgetsz és különböző újságokból, internetről szedegetsz össze. Ezzel nem akartam benned semmilyen negatív bűntudatot kelteni, de Jézus azért ennél többet tanított.Másik kérdés, hogy szerinted, ha abban az időben nem vették észre Őt az emberek, amikor jóval kevesebben voltak, most hogyan vennék észre?Mert egészen biztos nem vaspálcával fog jönni, mert megírták azt, és leszáll egy aranykocka város, szintén kocka.Köszönöm nekem nincs szükségem aranyra, amely a rabszolgatartásra és az uralkodásra jellemző.Inkább természetesebb, egyszerűbb dolgokban hiszek, de Krisztusi lelkülettel.
    Szeretettel:István

    1. Ha meg elmondod egy ateista, materialista, embernek, vagy egy paraszt bácsinak, aki nem olvasta még a Bibliát, hogy haragvó angyalok jönnek, kiöntik a harag poharait, rögtön el küldene téged a fenébe(már bocsáss meg)és még az is lehet, hogy kihívnák az elmeosztályt,még azokra is, akik azt kitalálták, mert még neki is józanabb a gondolkodása, mint, aki a haragvó angyalokban hisz.Jézus 10 oldalban leírta volna, hogy mit kell tenni mindenféle körítés nélkül.

    2. Feltételezem, hogy ezek a kérdések gyötörnek téged, mert az, hogy gyötrődsz, kitűnik a szavaidból.
     István, Jézus szeret téged, ahogy szereti az ateistát, a materialistát és az egész világot. Ezért halt meg érte. Tudod honnan tudom? A Bibliából. A Biblia Isten szeretetéről szól. Azok a részek is, amikben Isten haragjáról olvasol. Egyébként haragvó angyalok nincsenek benne.
     Egyszer már megkérdeztem tőled, hogy hogyan lehet megismerni Jézust, ha nem a Bibliából. Felsoroltál néhány kétes hírű szerzőt. Szerinted ők mennyivel hitelesebben képviselik Isten szellemét, mint az újszövetségi szerzők? Persze, Istent meg lehet ismerni a Biblia nélkül is, sőt, az Élő Isten a szavakon túl, az életünkben válik igazán valóságossá, de ha nem csak felszínes ismerettségre vágysz, akkor Isten szavainak ismeretére és másoknak a Vele való tapasztalatára is szükséged lesz, amit a Bibliában találsz.

   1. Érdekesen bátor cikk a HVG-n. Csoda hogy engedték. De hát György már befutott a szakmában. 🙂

 8. Huhh, látványos lett az új design, gratulálok. 😀
  Illetve mostmár “Smartphone” kompatibilis is, ami manapság már megkerülhetetlen,
  én is egyre többet olvasgatok telón, hasznosítva az utazás közbeni időt.

   1. Amikor ráérzel, hogy lehet, hogy a Teremtő álarcok mögé bújtatott minket, amikor a lelked annyira felszabadul, hogy mindegy mid van, ki van melletted, ki miben hisz, örülsz a létezésnek, átölelnéd az egész világot, átölelnél mindenkit magad körül, amikor nem akarod tudni mi az igazság, egyszerűen belülről tör belőled elő, mint egy gyerekből, amikor megszületik és boldog, és tipeg, ismerkedik az Őt körülvevő dolgokkal.Amikor nem manipulálsz senkit, amikor rájössz, hogy a szülő, amikor mesét mond a gyereknek, szintén lehet, hogy ő is elalszik tőle.Amikor felébredsz és legszívesebben mindenkit felébresztenél az elválasztottságérzésből, nem azért dolgozol, hogy a rendszernek jó legyen, hanem tiszta szívből teszed, ami tényleg érdekel, amit magadért és így másokért teszel, amikor nem nyomnak el, akkor érezzük magunkat szabadnak, amikor őszinte vagy magadhoz, és a környzetedhez. De a maga keresztjét, hogy ezért megdolgozzon, mindenkinek saját magának kell elvégeznie, ebben csak az ember dönt.A saját keresztjét mindenkinek magának kell cipelnie, amíg fel nem szabadul lelkileg(régen ezt Jézus Krisztus cipelte helyettünk).Hidd el, ez leírhatatlan öröm.Nem érdekel az igazság, nem érdekel a hazugság,nem érdekel a manipuláció, a lelkem, a lelked oda visz, ahol lennünk kell.Pontosabban az az igazság érdekel, amit a lélek diktál, hogy szabadnak érezzem magam, de csak akkor érzed magad szabadnak, ha másokat is szabadnak látsz, nem nyomja el az egoja, a feje, és nem csak maga kerítését építi, kalitkáját díszíti, nem a börtöne falát építi.Szabadnak látsz, mert leveszed a társaidról a maszkot, az álarcot, hogy tisztán érezze, lássa magát és másokat is.Amikor nem erőltetjük másokra az igazunkat, amikor nincs rosszindulatú(önző)manipulálás.Belül felszabadulsz. Már nem tesz boldoggá a hazugság, kívülről is leteszi az alkoholt, a cigit, a drogot, mert rájön, hogy nem abban van a boldogság.Tudod, hogy a többiek azért voltak mellettünk, hogy tanulj tőlük, de végig velünk voltak.Az egyszerűségben hiszel, a teljességben, az igazi Teremtőben.

    1. … és még egy utolsó, amikor átérzed, hogy, ah mégsem szereted azt a munkát, amit csinálsz, akkor rendes emberek közt dolgozol, olyan emberek közt, akiket szintén a Teremtő teremtett melléd.Amikor átérzed, hogy érdeklődés hiányában elmarad a világkormány, mert tudunk magunk felett uralkodni, mert itt vagyunk egymás mellett, fogjuk egymás kezét, mert nincs elnyomás, akkor önmagunkra találunk, csak az őszinte gondolatokra kell hallgatni.Ha nem muszály ne hagyjuk szenvedni a többieket, de Te döntessz, saját életed. Várakozhatsz is, manipulálhatsz is, zsörtölődhetsz is, várhatod a világkormányt, várhatod az antikrisztust, írogathatsz posztokat,várhatsz bármire, addig soha nem vagy szabad, és addig nem hagyod szabadon gondolkodni, érezni az ide látogató emberkéket sem, mert gondolatokat adsz a fejükbe, és elültetsz bennük valamit.Szeretném, hogy szabad legyél.Te is szeretnéd, hogy a többiek szabadok legyenek?

    2. István, valószínűleg nem veszed észre, de olyan szabályokat állítottál magad elé, amiket csak úgy tarthatnál be, ha soha többé nem szólalnál meg.
     Ha nem akarnánk gondolatokat ültetni mások fejébe, akkor soha nem beszélgetnénk, akkor Jézus semmit sem tanított volna és nem lenne szeretet sem a világon. Nem véletlenül hívja a Biblia Jézus Igének. Jézus Isten gondolatainak a megtestesítője és igenis el akarja ültetni ezeket a gondolatokat benned, mert csak ezek által lehetsz igazán szabad.
     “Ha megmaradtok az én beszédemben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok, és megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.” János 8:31-32

     Arról nem beszélve, hogy tegnap óta minden erőddel azon vagy, hogy a mások által a te fejedben elültetett gondolatokat elültesd az enyémben és a többi olvasóében, miközben arra szólítasz fel, hogy én ne tegyem.
     Ahogy a cikk is írja, ami alá írtál, ezek a gondolatok valahonnan származnak.
     Látva régebbi hozzászólásaidat egy nagyon sajnálatos helyzet kezd kibontakozni, de hála az Úrnak, sohasem késő felismerni, hogy mi történik.
     Van egy nagyon fontos különbség aközött, amikor valaki nem vesz tudomást a valóságról és aközött, amikor tisztában vagyunk a valósággal, de tudjuk, hogy Istennel az oldalunkon, sőt bennünk, mindenre képesek vagyunk.
     Képzeld el, hogy egy hegyet akarunk megmászni és egy szakadékhoz érkezünk. Te azt mondod, hogy nincs szakadék. Én azt, hogy Isten segítségével valahogy át fogom hágni és feljutok a hegycsúcsra.
     Valószínűleg azt sem veszed észre, hogy most már arrogáns is vagy. Gondoltam szólok.

   2. Kérlek szépen Thea.
    A Teremtő szelíd és szép hanggal beszél belőled, olyan szó nála ismeretlen, hogy arrogáns.
    Visszatéek az időjáráshoz, abban nincs mit vitázni, mert olyan, amilyen, ha mégsem olyan, akkor sincs gond, mert úgy öltözködünk.Ettől függetlenül Krisztus velem is ugyanúgy velem van, mint veled.Szeretettel adjon áldást a Teremtő Neked.

    1. István, játsszuk azt, hogy elolvasod, amit az elmúlt két napban ideírtál, és mostantól úgy kommunikálsz, hogy betartod az általad állított szabályokat. 😉

    2. István, jobb ha tudod, Krisztus nincs veled. Aki nem ismeri az Atyát az Krisztust sem ismeri. Aki ne ismeri Krisztust, azt Krisztus sem ismeri. Te egy, a saját tökéletlen erkölcseid alapján elképzelt istenben hiszen és nem abban az Istenben, akit a Bibliából ismerhetünk meg. Ezek a valós tények. A többi csak képzelgés és new age.

    3. Adrián, azért ehhez nincs jogod, hogy kisajátítsd magadnak Krisztust, mást meg elzárnál tőle?

    4. Ezt a kisajátitási dolgot nem tudom honnan vetted. Soha nem mondtam ilyet. Annyit mondtam, hogy annyira van közel hozzád Jézus, mint te a bibliai Istenhez. Erről pedig nem én tehetek. Nincs semmi olyan fontos dolog, amit nekünk kellene kitalálnunk. De te,…ti még mindig keresgéltek. Add át az irányítást Istennek, őszintén és alázattal és garantálom, hogy megváltozik az életed (metanoia). Isten áldjon.

 9. A ProLife konferencia szervezőjének, Dr.Szirtes Péternek levelét kopizom ami nemcsak most aktuális hanem igen régóta és sajnos sokáig az lesz a megosztottság miatt. Az abortusz.hu oldal alapítójának levelére utal az elején Péter:

  “Hálát adok a jó Istennek ezért, hogy így munkálja egyházunk és népünk kimenekülését! Kedves testvérem, továbbítottam ezt a levelet amely újabb jele annak, hogy most van az idő. Elkezdődött. Micsoda? Az ország megtisztítása. És ez fájdalmas lesz, mivel az emberek meg fognak döbbenni mindazon a titkos bűnön és nyomorúságon, amit hordozunk és amiről nem beszélünk. És a nem beszélés a halállal kötött szövetség. Isten ezt most megszünteti. Arra hív, hogy naponta mondjunk el egy rövid imát az abortuszok magyarországi megszűnéséért.
  Ha személyes protestáns meggyőződésed nem engedi, hogy a rövid ima utolsó egy mondatát is elimádkozd, akkor azt egyszerűen hagyd ki de ha az előtte lévőkkel egyet tudsz érteni, akkor tanácsolom, hogy azt ne hagyd ki.
  Felhívom a figyelmedet az Isten Igéjére: Ellenségességet szerzek közted és az asszony között, a te magod és az ő magva között.
  Nézd így: a kígyónak is van magva, nem csupán az asszonynak. Az asszony magva férfi közreműködésével jelenik meg. Ez az emberi nem. Egy kivétel Jézus, aki a megígért mag, az ő esetében Józsefnek nem kellett tevékenynek lennie.
  Az asszony szerepe azonban kétségtelenül hangsúlyos a bűnesetben és a megoldásban is, nem csupán a férfié. Először is Isten megígért egy folyamatos ellenségességet az asszonyi nem és Sátán közt. Az asszony jelentése ebben a versben nem csupán Éva személyére vonatkozik, hiszen Jézus így szólította meg anyját a kereszten: Asszony! Ime a te fiad. Jánosnak pedig ezt mondta, íme a te anyád. És magához vette János Jézus anyját attól a naptól fogva. Mivel Mária férje József, aki özvegy emberként vette magához Máriát, már nem élt. Gyermekei azonban voltak előző házasságából. Ezek Jézus testvérei, hiszen Jézus József az ács fiaként ismert. És az eredő bűn is a bűn és a halál törvénye volt, miképp ma is amikor abortuszra jut egy anya, ugyanazt az eredő bűnt követi el. Átlép egy határt, melynek vége halál. Ez az ellenségesség a kígyó és az asszony között, ami mind a mai napig tart. A kígyó magva is lehet szellemi lény, elvileg, de ami biztos az Igéből, hogy emberi testben megjelenő mag biztosan. Erről Jézus tanít amikor egy csoport zsidóval vitatkozik és azt állítja róluk, hogy ők a kígyó magva. A ti atyátok a sátán és az ő akaratát akarjátok végrehajtani. Ő kezdettől fogva hazug és embergyilkos. Kellett egy asszony, egy szűz ama megígért mag e világba történő bejöveteléhez, és ez volt Mária, aki jelenleg a szentek közösségéhez tartozik, Isten családjához, azaz a szentháromságnak ugyanúgy része, miképp te meg én, ha valóban az Úrban maradunk és kitartunk mindvégig.
  Mivel jelenleg Isten fiai vagyunk, azaz Jézus testvérei, egy szellemi test vele, így benne vagyunk az Istenségben ily módon. De János folytatja, hogy amivé leszünk, azt még nem látjuk, de olyanok leszünk, mint amilyen ő maga.
  Pál a házassággal mutatja be a szentháromságban való létünk titkát. Krisztus és az egyház. Krisztus és menyasszonya. Mit mond Jézus? A kettő lesz egy testté. És mi és Jézus, egy szellemmé. aki Krisztusban van, egy szellem vele.
  A szentháromság pedig úgy működik, hogy miután minden hatalom Jézus kezében, a valóságban is alá veti magát neki, és nem lesz több ellenállás, amikor mindet a lábai alá vetett, akkor Ő, Jézus, mindezt átadja az atyának, akinek Ő maga is aláveti magát, hogy Isten legyen Isten mindenben. Így vagyunk és leszünk a szentháromságnak a része. Krisztusban egyek, amely még nem lett nyilvánvalóvá, és Vele együtt imádjuk az Atyát, miképp maga a Fiú is imádja az Atyát. Mária is így van jelenleg a szentek közösségében. Mária győzelme a kígyó felett kezdve kiválasztottságán, kegyelemmel teljességén, áldottnak szólítottságán minden nemzedékben, a kánai menyegzőn való prófétikus közbenjárásán Jézusnál, Gábrielnek való igen mondásán és mindvégig kitartásán egészen a keresztig, melynek lábánál állva figyelte Jézus szenvedését és megváltó művének beteljesedését prófétikus képe annak a győzelemnek, amit az asszony szerzett a kígyó és az asszony közti ellenségeskedés során. Aki szerint ez Jézus megváltó művének a káromlása, az értse meg, hogy jelenleg mi, mint egyház, szintén asszony képében, Jézus menyasszonyának képében működünk, és épp a halállal kötött frigyünkből akar minket kiszabadítani Isten és Jézus. Mária ilyet nem tett. Ellentétben Évával, ő soha nem kötött frigyet a kígyóval és így az asszony kígyó felett aratott diadalának prófétai előképe. Ezért méltányos, hogy mint a szentek közösségének ilyen tagja, oltalmat jelent a Jézusban reménykedő asszonyok számára. Én úgy gondolom, hogy a protestáns kereszténység szellemileg sokkal biztonságosabb helyen van akkor, ha nem siet a beszéddel és Mária démonizálásával. Ugyanis ami számít, az a cselekedeteink és a mulasztásaink,maga az élet amit és ahogy éljük. Mária teljes volt kegyelemmel Istentől, és amikor bemerítő János meghallotta Mária hangját, repesni kezdet Erzsébet méhében. Mi nem vagyunk teljesek ugyanazzal a kegyelemmel, és szerintem a legtöbben nem is igazán akarjuk ezt az állapotot, hanem inkább más dolgokban keressük az örömeinket, kényelmeinket és biztonságunkat. Valójában bálványok vannak az életünkben, de szeretünk újjal mutogatni másokra, de ezzel magunkra hozunk ítéletet.

  Jézus az Atya fia. Jézus Mária fia. Az Atya fedezte be Máriát és a szent szellem szállt rá, így került méhébe Jézus, a fiú, Isten Fia, a megváltó. Megváltásunkban az egész Istenség részt vett Máriával együtt. Az Atya, a Szellem és a Fiú, és Mária. Ez nem teszi őt megváltóvá, de ugyanúgy résztvevője, mint ahogy mi is, ha a műben részt veszünk és megtörjük a halállal kötött frigyünket. Ha mi nem veszünk részt, akkor Jézus egyedül marad és marad a szentháromság és ennyi. az egész teremtés célja, hogy Isten családja nagy családdá legyen. Ha az emberiség nagy családja ezt nem akarja, akkor marad a szentháromság nélkülünk.
  Elég nagy tiszteletlenség és szerintem arrogancia is Istennel szemben azt becsmérelni és démonizálni, aki ilyen szorosan része a megváltás progresszív Isteni művének. Amikor azt írja, hogy és ?az asszony magva között?, akkor a genezis könyve (1Mózes) konkrétan Máriáról prófétál. Mária a teremtés 3.16-ban szereplő asszony, akinek magva a kígyó fejére tapos. Ha tehát vannak, akik kérik az ő oltalmát a kígyóval és az antikrisztussal való harcukban, mivel felekezetükben ez nem eretnekség vagy szentségtörés, hanem egyenesen erénynek számít, akkor nem tartom Isten szerint való dolognak egymás démonizálását.

  El kell végre döntenünk, hogy akarjuk az abortusz végét vagy megmaradunk mi keresztények és protestáns keresztények a halállal kötött frigyünkben?
  Mert jelenleg ez jellemző ránk: Ha ő ott lesz, akkor én nem megyek. Ha őt meghívom, akkor azok nem jönnek és így tovább. És itt protestáns viszonyul így a protestánshoz. Ez a jellemző és elterjedt. Áldás ez vagy átok?
  Mit mond erre Salamon? Vágjátok ketté a gyereket, és osszátok el a kettő között!
  És mit mond erre az az asszony, akinek nem gyermeke a gyermek? Rendben. Kérem a felét.
  És mit mond az asszony, akinek gyermeke a gyermek? Hagy vigye el a másik asszony a gyermeket. Lemondok az anyaságról, csak éljen a gyermek.

  A katolikus és a protestáns kereszténység olyan mint ez a két asszony. Amelyik enged a másiknak, abban lakozik az Istennek a szelleme, és az Atya, akié a gyermek, és aki minden áron meg akarja menteni a gyermeket, főképp azért, hogy mind a katolikust, mind a protestánst kiszabadítsa a halállal kötött frigyből, hogy a nemzet üdvözülhessen.
  Ha a máriás katolikus testvér az életvédő összejövetelen csak magában imádkozik Máriához, otthon pedig kéri oltalmát, akkor ezzel bizonyította, hogy az övé a gyermek, azaz hogy annak szelleme által cselekszik, akié minden lélek. Vagy pedig olyan tiszta és naiv, hogy nem is tudja, hogy a protestáns egyházban démonizálják az ő hitét, ami számára a legtisztább szentség.
  Ha viszont a protestáns keresztény szeretettel veszi, ha a katolikus testvére a rózsafüzért morzsolja magában azért, hogy a magzatok megszülethessenek, és nem csinál ebből botrányt és nem démonizálja testvérét, akkor ezzel azt bizonyította, hogy ő a gyermek apja és anyja, és annak szelleme által cselekszik, aki akarja, hogy a gyermek éljen, és aki ezt akarja, az Atya az.
  Mert kétség kívül a nagyobb áldja meg a kisebbet. Az érettebb kér bocsánatot és az érettebb enged, hogy a gyermek élhessen és Isten célja megvalósulhasson az egyházban és az országban.
  Mert vagy összefogunk, és a gyermek megmarad, vagy egymás ellen támadunk és a gyermek elvész, és az ítélet elpusztít minket.
  A gyermek pedig akinek élete a tét, Salamonnál, és nálunk, Isten ajándéka és terve és szabadítása. Ha magzataink a világra jönnek, akkor megmenekülünk, mert Isten mennyei embereket küld hozzánk megmenekülésünkre,mi pedig megöljük őket. Ez nem mehet így tovább. Amikor fontosabb saját rögeszménk, és harcra rohanó lovakként csapunk testvérünk ártatlanságára és jóindulatára, démonizálva őt és megbotránkoztatva, ezzel a gyermekre rohanunk és a gyermeket vágjuk. Protestáns körökben ezt ébredésnek hívják. Kioltjuk az ébredést. Istennél azonban több ennél. A gyermek Istennél Isten arca. Meglátja-e a bűnbánó egyházban Jézus arcát az Atya? Jézus szelídségét, alázatát és könyörületességét? Nekem ez kell. Vagy a keményszívű és az Igét és annak nem helytálló értelmezéseit kívülről fújó gyilkosokat látja bennünk, akik szellemi fegyvereket ragadnak, hogy mindent és mindenkit levágjanak és a démoni fejedelemségeket mobilizálják az egyház ellen és minden ellen túlbuzgóságukban?
  Testvéreim, ez nem szellemi harc. Az igaz szellemi harc a szellemi arc. Jézus arca bennünk és rajtunk. Ezért az imádat, a bűnbánat sokkal fontosabb. Még ha meg is vagy győződve saját igazadról, bár az Igének ezer más legitim értelmezése is lehet mint ami épp a te hited, ha annyira megtörtél és ha kicsit is bementél az Isten szívébe vagy felfogtad a bűn miatti szenvedés mértékét sokak szívében, akkor még ha meggyőződésed is, hogy eretnekség állapota forog fenn, nem biztos, hogy az Igének azt a részét kell követned, hogy az eretnek embert kerüld, meg hogy ne is köszöntsd és a többi. Mi nem tartunk ott sem az irgalmasságban, sem Isten megismerésében, hogy Istentiszteletnek tekinthetnénk testvéreink megkövezését. Ha épp bűnt látsz magad körül, és itt nem az a bűn, hogy valaki kéri Mária oltalmát, és ez törvénykező vallásos ítélkezést vált ki belőled és nem a szíved összetörését és könyörületességet és könyörgést és személyes bűnbánatot, mivel valószínű, hogy a te rejtett bűneid sokkal súlyosabbak mint mások nyilvános bűnei, akkor amit csinálsz az nem bűnbánat és semmi haszna nincsen.”

  1. Galata 1:8-9
   Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen!
   Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet, azonkívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!

   1. A rendezvényről felvétel készült a Jézus él! veresegyházi gyülekezetben. Rövidesen felkerül a netre is.

    Más evangéliumot nem hirdettünk. Ki is gondolhat erre? Sajnos, a gyűlölet eltakarja a szemed és befolyásolja a gondolataidat, legfőképpen a szíved Adrian.

   2. Éva,
    Pont, hogy teged vakított el az a ember csinálta vallás, amit katolicizmusnak neveznek, minek hatására szembe mész, szembe mentek Isten Szavával és akaratával. Mert elvesztek belőle és hozzáadtok dolgokat. Más evangéliumot és egy másik Jézust hirdették.

    “Ugyanis ami számít, az a cselekedeteink és a mulasztásaink,maga az élet amit és ahogy éljük. Mária teljes volt kegyelemmel Istentől, és amikor bemerítő János meghallotta Mária hangját, repesni kezdet Erzsébet méhében. Mi nem vagyunk teljesek ugyanazzal a kegyelemmel, és szerintem a legtöbben nem is igazán akarjuk ezt az állapotot”

    Ezért mondom én is, hogy legyenek átkozottak mindazok, akik más evangéliumot hirdetnek (illetve terjesztenek),…sőt, azok is, akik R?ma ökumenizmusa mellett lobbiznak és akik a helyes keresztény hozzáállást helytelennek nevezik.

    1. Teljesen félreértesz, Adrian, a “katolikus paneleid” falsak, nem ismered (és a legkevésbé ember-csinálta … )
     Az Úr azt mondta, hogy a pokol kapui nem vesznek erőt rajta: a lényeg ott van, de általad nem ismerten … Az erőltetett ökumenéről pedig már sokszor és sokan írtunk és abban a formában szörnyű … akik itt írnak – katolikusok – szinte mindenkinek ez a véleménye.
     Péter írását sem a szíveddel olvasod, sajnos !

  1. Annyiban érdekes, hogy az ember jót röhög rajta vagy lehet elsírja magát, hogy mennyire könnyű dolga lesz az antikrisztusnak elhitetni a világ népeit. Ha ez a pokolfajzat valós, akkor egész biztosan az antikrisztus előképe avagy ő maga (antikrisztus szelleme). Szent Szellemmel betöltekezett karizmtikus keresztények közelében egész biztosan nem fog megjelenni, mert visszaűzik a pokolba ahonnan jött !
   “Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Íme, itt a Krisztus, vagy amott; ne higgyétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.” (Máté 24,23-24)
   “Szeretteim, ne higyjetek minden szellemnek, hanem próbáljátok meg a szellemeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba. Erről ismerjétek meg az Isten Szellemét: valamely szellem Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;És valamely szellem nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus szelleme, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már. Az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van (antikrisztus szelleme).” (I. János 4,1-4)

   1. Az “Isten kérdések” megtehetné, hogy nem csak a cikkek töredékét fordítja le a magyar honlapon. Ez ha jól látom azt nem írja, hogy ez a szellem megjelent testben Kenyában valami keresztény (!) gyülekezetben 1988-ban.

 10. Éva. Szomorúan tapasztalom, hogy nem akarod megválaszolni a feltett kérdést.
  Itt következő kérdés. Kik a szentek a Katolikus Egyház tanításai, gyakorlata szerint?

  1. Nézd, Adrian. Miután erről a kérdésről súlyos – és sokszor nagyon téves – panelekben gondolkodsz, nem folytatok diskurzust.
   Egy kérdésedre, természetesen, még válaszolok.

   Azt, hogy “‘a Föld lapos” komolyan gondolod, az egész “gondolkozást” sajnos nevetségesség teszi, sőt a honlapot is lejáratja, amit nagyon sajnálok!

 11. Éva,
  Egyedül Isten Egyházát nem lehet lejáratni. Te tudtad ezt? Ha nem akkor vedd úgy, hogy én most ezt tudattam veled és kezdj szépen elgondolkodni rajta. Éva, ha nem vagyok indiszkrét, egy katolikus mikor születik újjá?

 12. http://www.zerohedge.com/news/2016-11-15/google-will-punish-fake-news-websites-halting-ads Ez így egymagában nem lenne baj, de van egy olyan érzésem, hogy azért annyira csak nem hülyék, hogy ne tartsák fenn maguknak a tévedés jogát. Magyarul, neked kell majd “rohangálni”, hogy bebizonyítsd azt, hogy a hírek megfeleltek a valóságnak. Erre azt mondják, bocsika, de mi is tévedhetünk. Így elégé el lehet majd lehetetleníteni egy kis oldalt, vagy blogot. Jogilag meg semmit sem kezdhetsz velük. De hogyan fogják kiszűrni a kamu híreket? Lehet világhálóvá engednek például 1000 db. kamu hírt és csak le kell követni azokat hol, melyik oldalakon landolnak és már jön is megtorlás? Fogalmam sincs, magas ez nekem, ráadásul még az internet dolgaihoz sem értek annyira. A jó hír viszont, hogy az igazságról viszont még lehet írni. Becsüljük meg amink van 🙂

  1. Elnézéseteket kérem – kedvesThea talán töröld vagy javítsd kérlek – 26-a SZOMBATON lesz! (23-a egy fontos nap számomra – minden akörül … )

  2. Szia Éva ! Érdekes ez az esemény, legalábbis a röpirat megfogalmazása egészen biztosan. Az rendben is van, hogy felhívja a tömeges abortusz súlyos következményeire a figyelmet, és konkrét megoldásokat is ajánl. De olyan fura kifejezéseket használ, amiket még nem is hallottam. Pl.: “korbán” meg “vérerőmű”. Ez meg mi a bánat ? Kitalálni persze ki lehet a jelentését, de én arra lennék kíváncsi, hogy ehhez mit szólna Grécsi tanár úr. 🙂 Egyébként támogatom az eseményt lelkileg, és lehet hogy el is megyek. Azt nem tudja valaki, hogy a Gégény Éváék is ott lesznek e ?

   1. Arpiel a “vérerőmű” szerintem – és sokak szerint is – döbbenetesen jó kifejezés. Ahogy a mi erőnk/életünk az Úr Jézus kereszthalála, vére által van,
    és a gyógyulás, a szabadulás – ” a Szentlélek erejében”, így is szokták mondani – ez a magzati vérontás a sátánnak növeli az erejét. Fantasztikusan talált !

    A vendéglátók nagy problémája, hogy katolikusok is imádkoznak velük, vagy, ha hazamennek, akkor úgy, ahogyan ők azt elvetik. Ezért Péter írt egy hosszú levelet, és azt annyira értékesnek tartom, hogy MAJD bemásolom. Sok a tanulsága!

    Most találtam meg egy másik levelét Péternek, és inkább azt másolom be. Hosszú, de … 🙂
    “Kedves testvérem az Úrban!

    Egy hét múlva lesz a prófétai életvédő konferencia. A meghívó és a részletes program a FB esemény alábbi linkjére kattintva megtekinthető.
    https://www.facebook.com/Jezuselveres/photos/gm.1733347640322053/620668244803307/?type=3

    Mindnyájan, akik erre a látást egyenként Istentől megkaptuk és átvettük és akik előadunk és részt veszünk egységben nagyon fontosnak tartjuk ezt a prófétai bűnbánati gyűlést, amelyre meghívunk. Meggyűződésünk, hogy történelmi esemény, Isten ajándéka.
    A terv szerint 12 előadó lesz rövid előadásokkal úgy, hogy két rész információ átadás és egy rész ima fél óránként, amelyben mindenki részt vesz spontán csoportokat képezve. Nagyon erős részvételre számítunk. Az előadások azt a célt szolgálják, hogy megértésre, egységre és mély felismerésre jussunk a Szellem által, ami a személyes és testületi bűnbánatra ébredés első lépése, Isten műve.

    A konferencia szellemi motivátora az Úr utáni szomjúságból és éhségből fakad, abból a vágyunkból, hogy ennek céltérése elől elgördítsünk minden akadályt. Ilyen akadály az Antikrisztus szellemének köve. Ez a konferencia a nyilvános kezdete annak az Isteni folyamatnak, amely ezt a követ félre fogja tolni az Úr útjából. Amíg mi, a gyülekezet itt vagyunk a földön, addig a bűn rendszerének globális hatalomra jutását mi tartjuk vissza, egészen az elragadtatásig. Isteni mandátumunk ma nem az elragadtatás, hanem a kő elhengerítése. Amikor ezt megtesszük, akkor fogunk abba az állapotba kerülni, hogy az elragadtatás egy általunk így létre hívott és lehetővé tett dicsőséges béke időszak utáni nehéz időkben egyáltalán szóba jöhessen. Mindent a maga idejében. Most nem a földön megteremtett viszonylag rövid de erőteljes dicsőséges időszakot követő eseményeknek van itt az ideje, nem a nagy nyomorúság hét évének közepén vagy elején vagyunk, hanem az Úr időszakát éljük, amikor fel kell ébrednünk, fel kel állnunk a mi lábainkra, meg kell erősítenünk magunkat az Úrban, utána kel erednünk az ellenségnek, és harcolnunk és győznünk kell a földet már csaknem teljesen saját uralma alá hajtó destruktív luciferi világszekta világprojektjével szemben, és be kell hoznunk azt a dicsőséges korszakot, amelynek behozatalát Isten a számunkra eleve elrendelt, amelynek meg kell előznie azt a nagy nyomorúságnak nevezett időszakot, amelyet úgy tűnik, hogy ma minden keresztény annyira vár és kiket ennek várása szinte teljesen megbénított és ellehetetlenített rendeltetése felfogásában és betöltésében. A tudatlanság idejét eddig elnézte az Úr, de most mindenütt minden kereszténynek parancsolja, hogy térjen meg, hogy az Isten elküldhesse a számunkra a felüdülés, és megelevenedés időszakait az Úrnak színétől, minekelőtte elküldi nekünk a Krisztus, akit a mennynek kell befogadnia mindaz ideig és időkig amíg mindenek bekövetkeznek amelyeknek meg kell lenniük. A megelevenedés időszaka a Szentléleknek olyan dicsőséges kiáradása az egész földön, amely egy időre teljesen ellehetetleníti a destruktív luciferi világszekta és ügynöke munkáit és ami felszabadítja Isten karját a szabadításra és az ítéletre.
    Az élő víz kiáradását sátán véráldozati oltárai lerontására tett elhatározásunkkal iniciáljuk, melyre az Úr és a háza iránti buzgó szerelmünk kényszerít, ez pedig mély bűnfelismeréssel és bűnbánattal kezdődik, ami egybegyülekezésünk célja és tárgya.
    Lucifer destruktív történelmi világszektájának és rendje globális előre nyomulásának mi a gyülekezet adtunk hatalmat, hogy Lucifer projektjét rendelt ideje előtt és túlkapó és a rendelt határait átlépő módon érvényesíteni tudta a földön. Meg van írva: ?Eddig és ne tovább!?
    Jézus azt mondta, hogy amíg a földön jár, ő e világ világossága, és addig az Atya munkáit cselekszi. Tegyünk mi is így, ez a mandátumunk, ez az elhívásunk és ebben fog minket egy napon számonkérni az Isten és Jézus beszédei.
    És tudod, hogy hogyan tedd ezt. Az ébredéssel. Az ébredés angolul awakening, ami a bűneinkre való ráébredést jelenti a szent szellem által. Nem az ördög által, aki vádol és megnyomorít és megkötöz és kárhoztat, hanem a szellem által, amely adja bűnről való meggyőzése mellé a kegyelmet a bűnbánatra és a gondolkodásunk és a járásunk megváltoztatására. Amikor ennek engedünk és szívünkben mélyen megszomorodunk és engedjük, hogy ez a mély szomorúság az egész lényünket eltöltse és minden sejtünket átjárja és ott elidőzzön, ha ennek nem állunk ellen, akkor egy adott ponton a mi közreműködésünk nélkül, megtapasztaljuk, hogy Isten ezt leveszi rólunk és behelyettesíti az Ő örömével és ez már az új ember, aki felismeri, hogy ami eddig vonzotta, a rossz dolgok, az már nem vonzza, ami eddig szürke volt, az tele van színnel és fénnyel. Mintegy fel lettünk kenve és meg lettünk újulva. Sokan félnek ettől az Istentől jövő megszomorodástól, ezért soha nem értik meg saját bűnük mélységét az Isten szemén át, így megtérésük ennek megfelelően felszínes, hiszen el sem jutnak a bűn valóban és igazán bűnös voltának szellemi módon való felismerésére, mivel kiszaladnak a szellem munkája alól, így megtértségük és bűngyűlöletük felszínes marad.
    Ez a konferencia nem ilyen felszínes módon kívánja az Istennel való találkozást, de ezt emberileg nem tudjuk megvalósítani, így kérünk, imádkozz azért, hogy látogasson meg minket az egybegyülekezésünk előtt, alatt és után a bűnbánat és a könyörületesség szelleme az Úrtól.
    Íme az Istenimádó ének, amely leginkább megfelel szívünk vágyának, ami ennek az egybegyűlésünknek hajtóereje és motivátora, amennyiben kifejezi Krisztus menyasszonyának óhaját, és a mi óhajunkat, azt a kívánságot, amit maga a szent szellem és tüze helyez a menyasszony szívébe:
    Hallgasd meg velem:
    https://youtu.be/WiVwJoVE32Y

    Nem énekelhető nyers fordítása az éneknek:
    Terry Mc Almond ? Kell a folyó
    Uram szomjazom rád
    Nincsen más, aki megelégít
    Lelkem sovárog utánad
    Mint a szarvas liheg friss víz után
    Óh de most várok rád
    Vigyél be dicsőséged pitvaraiba

    És essél rám Uram
    Adj erőt megállnom most e száraz és kietlen földön

    Ó hogy kell a folyó
    Szükség van rád eső
    Élő víz jöjj áradj ránk ez imánk

    Öntsd ki ránk a dicsőséged
    Kegyelmed áraszd ránk
    Töltsd be szent jelenléteddel e helyet
    Töltsd be szent jelenléteddel e helyet

    Ezt mondta nekem: Ember fia, látod ezt?
    És elvitt a folyóhoz és ezt mondta. Ez a víz a keleti területek felé folyik, és lemegy völgybe és a sós tengerbe. Amikor eléri a sós tengert, annak vize meggyógyul. És minden élő dolog, amely mozog, amerre csak a folyó folyik, élni fog.

    Mélység mélységet hív
    Uram keressük dicsőséged megismerését
    Mert csak te vagy
    És szívünk kiáltja abba Atya

    És most Úr Jézus jöjj,
    A te szereteted és kegyelmed állítson most helyre minket
    Lehelj ránk most Urunk
    Kegyelmed legyen vadonat új
    Az egész föld imádjon téged,

    Ó hogy kell a folyó
    Szükség van rád eső
    Élő víz jöjj áradj ránk ez imánk

    Öntsd ki ránk a dicsőséged
    Kegyelmed áraszd ránk
    Töltsd be szent jelenléteddel e helyet
    Töltse be szent jelenléteddel e helyet

    Jézus szabadíts fel minket, hogy imádjunk szellemben és Igazságban
    Gyógyíts meg minket és leplezd le előttünk hatalmadat

    Ó hogy kell a folyó
    Szükség van rád eső
    Élő víz jöjj, áradj ránk ez imánk

    Öntsd ki ránk a dicsőséged
    Kegyelmed áraszd ránk
    Töltsd be szent jelenléteddel e helyet
    Töltsd be szent jelenléteddel e helyet
    Töltsd be szent jelenléteddel e helyet

    Ez az a folyó, ami Isten trónjából származik és Isteni élettel mindent megelevenít.
    Én már láttam ezt folyót és a tengert is ahonnan származik. Isten mindkettőt megmutatta, és a kettő egy. Nem csak megmutatta, hanem meg is tapasztalhattam belőle annyit, amennyinek a számára teret adtam. Ez az éledés vagy megelevenedés, ami angolul revival. És bár ez a folyó mindenen áttör, törekedjünk betartani a sorrendet. Az éledést az ébredés alapozza meg és vonzza le a mennyből a földre. Isten a bűnfelismerés töredelmére és fájdalmára küldi a megelevenítő folyót. Ez a fájdalom össze van keverve az Ő kegyelmével, szeretetével és irgalmával, mégis teljesen érezhető. A szenvedés hangjaira való irgalom a válasza annak, aki a kevélyeknek ellene áll de az alázatosoknak kegyelmet ad. Nagyobb kegyelmet. Mert ahol elhatalmasodik a bűn, ott kiárad a kegyelem. Mert meg van írva: Majd nagyobb kegyelmet ad. Ez az, amiről Joel próféta beszélt. Bűnbánati nagygyűlés, majd ezt követően a kegyelem.
    Hiszem, hogy az eljövendő korszak erői karnyújtásnyira vannak tőlünk. Nem erővel, nem hatalommal, hanem az Úr szelleme által. Légy erős testvérem és bátorodjon a szíved. az Úr közel. Áldás!”

    1. Köszönöm ! Azt hiszem téged nem kerül és nem is fog elkerülni az áldás. Rólad írták, hogy katolikus vagy ? A másik kérdésem, hogy ha ez az konferencia Veresegyházán lesz, akkor Gégény Éváék (nagyon karizmatikus szolgáló család) is ott lesznek ? Ismered őket ? Az országban (és azonkívül is) sokfelé szolgálnak. Nagyon egy szellemben van ez az írás (te) és ők is.

    2. Arpiel, ez az írás Szirtes Pétertől származik, aki írt még egy másikat, közben megtaláltam. Igen, Gégény Éváéknak videóit ismerem, a nigériai pásztor előadását is a veresegyházi gyüli szervezte aki napokig halott volt és a felesége hite miatt plusz Reinhardt Bonnke szolgálata alatt támadt fel.

     Péter másik – fontos – írását is küldöm, majd idézőjelben, fel lehet majd ismerni, és a stílusról 🙂 is. MA találtam egy verset, Rátok gondoltam, mert sajnos, nem látjátok BELÜLRŐL azt, amit nagyon sajnálhattok sokan, ami KIZÁRÓLAG a kategyházban érhető el! Jézus VALÓSÁGA … de erről majd máskor részletesen, most inkább a költői megfogalmazás következzék
     (a templomablak természetesen metafora)
     Dsida Jenő: Templomablak
     (Szent-Iványi Sándornak)
     Kik csak az uccán
     járnak-kelnek
     szépséget rajta
     nem igen lelnek,
     kiváncsi szemmel
     rá nem tapadnak:
     csak egy karika,
     szürke karika,
     ólomkarika,
     vén templomablak.
     Rácsa rozsdás,
     kerete málló,
     emitt moh lepi,
     amott pókháló, –
     sütheti napfény,
     sötét örökre,
     mint világtalan,
     bús világtalan,
     agg világtalan
     húnyt szeme-gödre.
     De ki belép
     a tág, iromba,
     boltozatos,
     hűvös templomba
     s belülről pillant
     ablakára,
     megdöbbenten áll,
     megkövülten áll,
     elbűvölten áll: –
     Nézz a csodára! –
     Színek zengése!
     Fények zúgása!
     Mártir mosolya!
     Szűz vallomása!
     Kék, ami békül,
     piros, mi lázad!
     Magasba ragad,
     a mennybe ragad
     lángtünemény
     és tűzkáprázat!
     Ó, titkok titka:
     a földön ittlent
     belülről nézzen
     mindenki mindent,
     szemet és szívet
     és harcot és békét! –
     Áldja meg az Úr,
     áldja meg az Úr
     a belülről látók
     fényességét!

  3. Csak azért írok ide, mert képtelen vagyok rájönni, hogy önálló témát, hol lehet felírni az üzenőfalra. üdv mindenkinek.

   1. Kedves Mirjam!
    Való igaz, hogy amikor sok hozzászólás látszik egyszerre (vagyis szinte mindig 😀 ), akkor nehéz megtalálni, mert az oldal legalján van. De ha asztali gépről írsz, akkor nyomd meg az ‘End’ gombot és már ott is vagy. 🙂

 13. Még, ha késve is….a szerzőnek üzenem.
  “(Pár napja egy másik hozzászólásod kapcsán imádkoztam érted és ezt kaptam neked, csak akkor nem volt időm leírni, utána pedig megfeledkeztem róla, ez a kommented viszont eszembe juttatta:
  ?vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől ne szakadjon el senki, nehogy a keserűség bármely gyökere fölnövekedve zavart keltsen, és ez sokakat megfertőzzön.? Zsidók 12:15)”

  Ez a vers nem tudom hogyan és miért jutott eszedbe velem kapcsolatba, de gondolom talán azért. mert nem érted miről van szó benne, hogy mi is ennek a versnek az értelme. Szokás szerint, sajnos, kiragadtál egy verset a kontextusból és hozzám vágtad. Elmagyarázom, ha már így alakult és nem túl nagy baj,….ingyen kaptam, ingyen adom.
  Szóval írta mindezt Pál, figyelmeztetésként a újdonsült keresztény, megtért ZSIDÓKNAK, akik az új, a Jézusban és szerepében vetett, hitük miatt, ki voltak téve nap mint nap az üldöztetésnek,…hogy jól vigyázzanak, TARTSANAK KI, és semmiképen ne térjenek vissza a régi, immár nem érvényes törvény alá, azaz a törvény rabságába, kiesve így Isten kegyelméből. Ennyi. Szép estét….

  1. Ámen ! A törvény eltöröltetett. Ezt pedig keresztények többsége (!) nem így hiszi ! Ez az egyik legnagyobb veszély a valódi kereszténységre nézve, a törvény alá kerülés, amiből lesz a vallásos kiüresedés. Az egyéni személyes keserűség is szülhet hitetlenséget, de az nem fertőző. 🙂

  1. nem lesz brexit meglátjátok.
   csűrik-csavarják a dolgokat és maradnak az eu tagságban valamit ki akarnak harcolni maguknak, ezért csinálják az egész játszmát

   1. Akkor a népszavazás eredményét kellene hogy megsemmisítsék. Azt az EK felsőháza nem meri megtenni. Ki fognak lépni és szerintem ez is az alternatív közös nevező (Egyesült Európa) felé fogja vinni az antikrisztus eljövendő egységének ügyét.

    1. Kedves Arpiel
     Hát igen, a nép szavazatait kellene eltörölniük, de úgy gondolom ez mai világunkban előfordulhat, hogy az ún. demokratikus választások – “a nép akaratát”- eredményét kitalálnak rá egy magyarázatot vagy hivatkozva jogszabályram amit persze ők hoznak be vagy módosítanak, hogy akaratukat véghezvigyék.
     manipulált világban élünk.
     a mai politika elgondol valamit, amit véghez akar vinni, ehhez gyárt egy jogszabályt esetleg megerőssítteti a parlamenttel,- bár már ez sem feltétlen szükséges- és bevezeti a gyakorlatba.
     nem kérdezik meg a választásokon rájuk szavazókat, hogy akarjátok ezt a változtatást ti emberek?
     lásd. magyarországon a terror ellenes törvény. 2016 nyarától ha a magyar kormány akarja kijárási tilalmat rendelhet el, magántulajdonban lévő dolgokat vehet el az állampolgároktól stb….
     ez már totálisan irányított világ, a szabadság jogok megnyírbálása zajlik.
     na de meglátjuk

 14. Thea,
  Szerintem jó lenne csináni egy Lapos Föld posztot, hogy lehetősége legyen az embereknek itt ezen az oldalon is megismerkedni ezzel a kérdéssel, hogy hadd hallgassanak a saját józan eszükre és megkérdőjelezhessék azt a néhány dolgot amit eddig, a nem isteni rendszer, kiskoruktól fogva a fejükbe sulykolt. Nem gondolod, hogy gondolkodni ill. kérdéseket feltenni egy dicséretes dolog? Sok dolog kitisztulna ám az emberek fejében, ha ez a lapos Föld dolog nekik is igaznak bizonyul. Talán rájönnek mekkora egy színház ez az egész világ, úgy nyugatostúl, (vs.) keletestűl, tévéstűl stb, ahogy van. A részigazság már sokszor elvezetett embereket ISTEN-hez és Jézushoz. Kérlek gondold végig ezeket a sorokat és addig is olvasd el ezt itt. http://www.testingtheglobe.com/testimonies.html

    1. Sebaj Adrián, az Úr az űrben – Asgardia, az első űrállam lassan átalakul azzá 🙂

  1. Szerintem meg a kereszténység lejáratására tökéletes lenne a lapos ügy, tekintettel arra, hogy a Biblia sem beszél egyértelműen lapos Földről, az meg már nem csak súrolja, hanem ki is meríti a paranoiát, ha valaki elhiszi az összes feltételt ami ehhez az agymenéshez kell (mondom ezt úgy, hogy kontózásban eléggé otthon vagyok). Óriási feszültségeket, és fölösleges kognitív disszonanciát hozhat létre emberekben a megtéréssel kapcsolatban ez a hit, és inkább még hátráltatva is a jó döntést, megtérést vagy legalábbis a Biblia hitelességének elfogadását ! Az meg már csak hab a tortán, hogy sík hülyének sem árt lenni (akinek nem inge ne vegye magára). Én láttam már kreacionista tudóst és a témához értőt, de lapos kutatót TTK-s egyetemi szinten még nem. Bár ámerikában mind lehet. Adrian, te mióta hiszel ebben a lapos Föld-ben és hogy jutottál erre a meggyőződésre ?

    1. Ezt nem ide akartam írni, hanem az elejére, külön !

     Adrian, ha már itt vagyok akkor szólok. Nagyon gáz, nem volt elég a kategyháznak a Galilei-per? Háromszáz év kellett … a bocsánatkérésig (elvi)! Most TE ott tartasz?

     Kérdezd már meg Fa Nándort – ha visszajön – most indult el megint. Tényleg lejáratás már csak a TÉMA is!

 15. Kedves Arpiel,
  Látom nagy Énoch(Énok) könyve rajongó vagy. Hadd törjem le egyszer és mindenkorra az ahhoz kapcsolódó lelkesedésedet és enged meg, hogy bemutassam neked miért nem került bele a Bibliában.
  Kezdeném azzal a csúsztatással, állítással, hogy a Biblia említést tesz Énoch könyvéről. NEM, olyan nincs a Bibliában, hogy Énoch könyve! Csak ez szerepel a Írásban: Júdás 1:14 “Ezekről is prófétált pedig Énok, a ki Ádámtól fogva a hetedik volt, mondván: Ímé eljött az Úr az ő sok ezer szentjével,”
  Ez annyit jelent tehát, hogy Júdás azt mondta, hogy Énok prófétált és nem azt, hogy egy könyvet írt. Ne adjunk hozzá az Íráshoz!
  Most lássuk Énok könyvének néhány kijelentését (ezentúl csak ÉK-ként említve) és hasonlítsuk össze azokat a Bibliában leírtakkal.

  ÉK. 6:1 “És lőn abban az időben, miután az emberek fiai megsokasodának a földön, hogy leányaik születtek, akik bájosak és szépek voltak.”
  Itt mindenek előtt meg kell állapítanunk azt, hogy most hol is vagyunk az időben, mert ez a későbbiekben nagyon fontos lesz.
  Nézzük meg a Bibliát a 1.Móz. 6:1-et ” Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdenének a föld színén, és leányaik születének.”
  Úgy tűnik ez az időszak ugyanaz mindkét könyvben. Ez fontos, tartsuk hát észben. Folytatom.

  ÉK. 6:2-8 “És amikor az angyalok, az egek fiai látták őket, kívánkoztak utánuk, és így beszéltek egymás között: ?Menjünk és válasszunk feleségeket magunknak az emberek lányai közül, és legyenek gyermekeink tőlük. Erre Shemjáza, aki a vezérük volt, azt mondta nekik: ?Félek, talán mégsem akarjátok majd véghezvinni e cselekedetet, úgyhogy egyedül én fogom e nagy bűn terhét viselni.?
  Azok, válaszolva neki, ezt mondták: ?Mindannyian megesküdünk; és fogadalommal kössük magunkat közös átkok alá, hogy ezen a terven nem változtatunk, hanem véghez visszük azt. Ezután mind megesküdtek és a reá jövő átkok alá közösen kötötték magukat.
  Teljes számban kétszázan voltak, akik Járed idejében alászálltak az Árdiszra, ami a Hermon hegyének csúcsa. Azt a hegyet azért Hermonnak hívják, mert annak csúcsán esküdtek meg és vetették magukat közös átok alá.Ezek a vezéreik nevei: Shemjáza, aki (fő)vezérük volt, Uraklbárméel, Rámláel, Kokábel, Támiel, Rámuel, Dánel, Ázákéel Baráqjéel, Asáel, Ármáres, Bátráel, Anánel, Szeráquel, Szamszávéel, Szatárel, Turel, Jomjáel, Száriel. Ezek voltak a tízek vezérei.”

  Aztán a ÉK. 7:1-6-ban leírja miket követtek el azokban az időkben (figyelem, 1.Móz. 6:1 utáni időkben vagyunk) a Virrasztók (bukott angyalok), feleségeket vettek magukhoz, óriások stb.
  Az ÉK. 8:1-6 így folytatódik: “És Azázel megtanította az embereket arra, hogy hogyan csináljanak maguknak kardokat, késeket, pajzsokat, mellvérteket, és megismertette velük a föld mélyén rejlő különböző fémeket, és azok megmunkálásainak műveleteit, és a karkötők, ékszerek, és az öntvények használatát, a szemhéjak kifestését, és mindenféle értékes drágakövek (megmunkálását), és minden színeknek festéshez való keverését. És a világ megváltozott.”

  Itt álljunk meg és mennyünk vissza az időben 1.Móz. 4:19-22-ig, azaz még a 1. Móz. 6:1 előtti időkig mert van egy kis bibi Azázellel.
  A Bibliában a következőt olvashatjuk. “Lámekh pedig vett magának két feleséget: az egyiknek neve Háda, a másiknak neve Czilla. És szűlé Háda Jábált. Ez volt atyjok a sátorban-lakóknak, és a barompásztoroknak. Az ő atyjafiának pedig Jubál vala neve: ez volt atyja minden lantosnak és síposnak. Czilla pedig szűlé Tubálkaint, mindenféle réz- és vasszerszámok kovácsolóját: és Tubálkain hugát, Nahamát.”
  Na szóval, ha a Biblia szerint Tubálkain még azelőtt mindenféle réz és vasszerszámok megmunkálója, mármint még Azázel és a többi 199 bukott angyal Földre érkezése előtt, akkor hogyan lehetett Azázel ennek a mesterségnek a tanítója a Földön? Tudniillik Ők akkor még nem hagyták el a mennybeli lakóhelyüket.

  ÉK. 9:1-11-ben Mikháel, Gábriel, Uriel és Rafael arkangyalok látván mi történik a Földön panaszkodnak a Magasságosnak (Istennek) a bukottak tetteikről és azok következményeikről és szó szerint kérdésre vonják az ÚRAT, hogy miért nem tesz már valamit. Ez már egymagában is egy vicc, de mennyünk csak tovább.
  ÉK. 10:1-8
  Ekkor megszólalt a Magasságos, a Szentséges, és Hatalmas, szólt, és elküldte Urielt a Lámek fiához, mondván neki: “Menj el Noéhoz, és az én nevemben mondd neki ? rejtsd el magad ? és nyilvánítsd meg számára a közeled? véget: hogy az egész föld el lesz pusztítva, és özönvíz fog eljönni az egész földre, ami elpusztít mindent, ami azon van. És ezért utasítsd ?t, hogy megmenekülhessen, és az ? magja megmaradjon a világ eljövend? nemzedékeiért”. És Ráfaelnek pedig azt mondta az Úr: “Kösd meg Azázelt, kezét s lábát, és vesd ?t a sötétségbe: vágj egy nyílást a sivatagba, amely Dudáel-ben van, és oda vesd ?t. És helyezzél rája durva, éles köveket, s takard ?t be sötétséggel, és hadd lakjon ott örökké, és takard be orcáját, hogy ne láthasson világosságot. És az ítéletnek nagy napján a t?zre lesz vetve. És gyógyítsátok meg a földet, amelyet az angyalok megrontottak, és hirdessétek a föld gyógyulását, hogy felgyógyuljanak a csapásból, és nehogy kipusztuljanak az emberek összes
  gyermekei a titkos dolgok miatt, melyeket a Vigyázók tártak fel, és tanítottak fiaiknak. És az egész föld megromlott a munkáikon keresztül, melyeket Azázel tanított: neki tulajdoníts minden b?nt.”

  ÁLLJ! Mi vaaan? A Magasságos azt mondja, hogy Azázel a felelős minden földi bűnért? Ajaj, ez megint gáz.
  Nézzük meg mit mond a Biblia ebben a kérdésben.
  Biblia, Róma 5:12 “Annakokáért, miképen egy ember által jött be a világra a bűn és a bűn által a halál, és akképen a halál minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vétkeztek;”
  Vagyis ekkor történt. És itt a bukottak még sehol sincsenek.
  1.Mózes 3:2 “És monda az asszony a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk; De annak a fának gyümölcséből, mely a kertnek közepette van, azt mondá Isten: abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok. És És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg; Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói. És látá az asszony, hogy jó az a fa eledelre, s hogy kedves a szemnek, és kivánatos az a fa a bölcseségért: szakaszta azért annak gyümölcséből és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék.”

  Ez annyit jelent, hogy a bűn nem Azázel miatt került a világba, hanem az Édenkertben történt emberi engedetlenség miatt. Ez is téves.

  További furcsaság:
  Énok egyik látomása egy ilyen helyről szólt.
  ÉK. 21:1-2 “Innen, tovább mentem egy másik helyre, ami még káoszban volt. Itt, rettenetes dolgokat láttam: Nem láttam ott sem mennyeket felülr?l, sem megszilárdult földet, hanem az a hely káoszban volt és rettenetes hely az.”
  ÉK. 22:1.3 ” Azután onnan egy másik helyre mentem, és a nyugati irányban mutatott nekem egy
  magas és hatalmas, kemény k?b?l álló hegyet. És abban négy, szépkinézet? üres helyet láttam, melyek mélységesek, szélesek és nagyon símák voltak. A síma, üres helyek mélyek és rájuknézve sötétek voltak. ”

  És ott ezt látta illetve tudta meg az egyik szent angyaltól, aki Énok kíséretében volt.
  ÉK. 22:3-5 ” És akkor, Ráfael, egyike a szent angyaloknak aki velem volt, megszólalt, mondván; ?Ezek a
  sima ürességek azért vannak itt, hogy (azokba) a halottak lelkeinek szellemei egybe legyenek
  gy?jtve, igen az emberiség gyermekeinek minden lelkei ide gy?lnek össze. És ezek a helyek arra lettek teremtve, hogy magukba vegyék azokat az itélet napjáig, amíg eljön számukra a meghatározott itélet napja.? És én láttam ott egy halott embernek a lelkét, amint kérelmezni és akinek a hangja felszállt a mennybe amint kérelmezett. . És megkérdeztem Ráfaelt, az angyalt aki velem volt, kérdezve t?le: ?Ez a szellem, akinek esedez? hangja így feljut a mennybe, kinek a szelleme az?? És ? válaszolt nekem, mondván, ?Ez az a szellem, amely elhagyta Ábelt, amikor testvére Káin megölte ?t, és vádait hozza el?, amíg annak magja teljesen kipusztul a föld színér?l, és amíg az ? magja az emberek magjai közül teljesen ki lesz írtva.?”

  Összesítsük. Énok egy olyan helyen “járt”, ami se nem a menny, se a Főld nem volt, hanem valami, amit ő káosznak nevezz. És ott, azon a szörnyűséges helyen látott egy olyan helyt is ahol Ráfael szent angyal szerint a halottak lelkeinek szellemei vontak egybe gyűjtve és az ítélet napra várakoztak. Most, hogy ezt is tudjuk nézzük meg mit ír ezzel kapcsolatban a Biblia.
  BIBLIA,
  BIBLIA, A prédikátor könyve 3:19-20
  “Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végök van azoknak; a mint meghal egyik, úgy meghal a másik is, és ugyanazon egy szellem van mindenikben; és az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál, mert minden hiábavalóság. MINDENIK UGYANAZON EGY HELYRE MEGY; mindenik a porból való, és mindenik porrá lesz.”
  A prédikátor könyve 12:7 ” És a por földdé lenne, mint azelőtt volt; A SZELLEM PEDIG MEGTÉRNE ISTENHEZ, A KI ADTA VOLT AZT.”

  Arpiel, Isten a menyben van, vagy egy káosznak nevezett helyen? A lelkeknek szelleme a káosz nevű helyre mennek, vagy vissza a menybe Istenhez? Folytassuk.

  ÉK. 67:1 ” Azokban a napokban, az Úr szava jött hozzám és ezt mondta nekem: ‘Noé, a te sorsod
  feljött elém,
  2. a sors amely hibátlan, a szeretet és igazságosság sorsa. És most az angyalok egy fából
  készült (építményt) csinálnak, és mikor befejezik feladatukat, ráhelyezem az Én kezemet és
  megóvom azt, és az élet magja árad majd ki abból, és változás kezd?dik, hogy ne maradjon a
  3. föld lakosok nélkül. És meger?sítem a te magodat el?ttem örökkön örökké, és elterjesztem
  azokat, akik véled lakoznak: nem lesznek gyümöcstelenek a földön, hanem áldottak lesznek
  és sokasodnak majd a földön az Úr nevében.’ ”
  Angyalok készítették a bárkát és nem Noé Istentől vett kijelentés, látás alapján? Szerintem itt már nem szükséges idéznem a Bibliából, annyira egyértelmű itt az ellentmondás.

  Még egy példa aztán befejeztem.
  ÉK. 19:2 “És az angyaloktól származó asszonyok, akik eltévelyegtek és szirénekké26 lesznek. ” Érted nem? Szírének, sellők, azaz vízi tündérek,…vagyis hableányok. Idézhetném még akár a 135 méter magas orjásokat is, akik az angyalok és asszonyok “együttlétéből” keletkeztek ÉK. szerint, mert az is vicces, de azt mesét nagy valószínűséggel már te is ismered, ezért most inkább passzolom.
  Szóval folytathatnám még egy jó darabig ezzel az un.”Énok Könyvével”, az írásban lévő egymásnak ellentmondó kijelentésekkel, de olyan sok időm azért már nincs. Egy értelmes kereszténynek ennyi is elég kéne legyen ezekből a “majdnem” jól megíródott “Énok evangéliumból”.
  Tudod, a Biblia nem ír le mindent részletesen, ezért is van az, hogy sokan jóval többet szeretnének megtudni, mint amennyit Isten az orrunkra kötött. Na itt ezen a ponton kezdődik a baj a legtöbb esetben,…amikor a túlzott kíváncsiság hajtja az embert újabb meg újabb részletek után. Erre is figyelmeztet minket a Biblia, idézem.

  2. Timóteus 4:3-4 “Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.”

  Kérlek Arpiel gondolt át ezt az egész ÉK. dolgot, mert semmi jóhoz nem vezet az, amit nem Isten Ihletett, hanem éppen ellenkezőleg. Tévelygésbe vezet.

  Isten áldjon

  Ps. Az esetleges helytelen írási, szerkesztési hibákért előre is elnézést kérek.

  1. Kár volt ennyi időt és energiát ölnöd ebbe a hosszú és roppant szubjektív, és beszűkült gondolkodást mutató meggyőzésre. Nem sikerült. Nem azért mert a hitem erősebb az Énok könyve hitelességében, hanem mert az érvrendszered volt igen gyenge és személyesen elfogult. Az hogy Énok könyvéből több idézet van a Bibliában, azt több példával lehet bizonyítani, egzakt és objektív módon, nem a szubjektív véleményekre hagyatkozva. Ráadásul tudnék most olyan anyagot is közölni, ami feketén-fehéren bemutatja neked az újszövetség, sőt az Evangélium egymásnak ellentmondó részleteinek bemutatását. De nem teszem, nincs jelentősége. Ajánlok három ébresztő és legfőképpen dogmákká vált téveszmék leleplezését is elősegítő keresztény írást is. De előtte az igék: “Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg méltóságukat, hanem elhagyták lakhelyüket, a nagy nap ítéletére örök bilincsekbe tartja. Ugyanígy Szodoma és Gomorra is, és a szomszédos városok, amelyek paráznák voltak, és más test után jártak, elszenvedték az örök tűz büntetését, és intő példaként állnak előttünk.” (Júdás 6,6-7) Semmilyen információforrás a Bibliában nincs arról hogy kik ezek a bebörtönözött angyalok, de az Énok könyve pontosítja és elbeszéli. “Hiszen Isten még a vétkező angyaloknak sem kegyelmezett, hanem a pokol (tartarosz) bilincseibe zárva a mélységbe taszította őket, hogy ott gyötörjék és fogva tartsák őket az ítéletre.” (2 Péter 2,4) Dettó ! “Jézus pedig felelvén, monda nékik: Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát. Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben.? (Máté 22:29-30)
   Az, hogy a mennyben az Isten angyalai nem házasodnak, nincs benne az Ószövetségben. Ez az Énoch 15:3-7-ből ismert dolog. Jézus ráadásul tévelygőknek nevezi a szadduceusokat amiatt, mert nem ismerik az írásokat (Énoch könyvét) ! Hoppá ! Ha ismernéd az őskeresztények életet, iratait, akkor tudnád, hogy ihletett könyvként használták Énokét.
   http://churchofgod.hu/content.php?act=kanonrol
   http://churchofgod.hu/content.php?act=nefilim
   https://varadikarolibiblia.blogspot.hu/2016/09/bepillantas-varadi-karoli-bibliaba.html

  1. Hőbörögnek is a hites testvérek. De el kell ismerni joggal. Egyszerűen én ezt nem látom át, mikor az nyilvánvaló, hogy minden ENSZ-es világszervezet ugyanúgy a háttérhatalom kezében van, a fő szövetséges cionista állammal sokszor ellen mennek. Itt meg már annyira, hogy ez tényleg gyanús, minden józan észt nélkülöz. Nem akarom az apartheid rendszer, Izrael nevét méltatlanul használó államot védeni, de ez az Unesco részéről totál abszurd döntés volt. Talán már ott tartanak a NWO tervek, hogy az ilyen periférikus hatalmi ágakat is a közelgő káosz terv doktrínájának előkészítésére használják, jelesül a közel keleti fő probléma és forrása illetve megoldása hégeli dialektika alapján, akár a migrációs bevándoroltatás esetén is (migránssimogatok-hazafiak=polgárháború=NWO).
   http://valamiamano.blogspot.hu/2013/04/szelsoseges-tragikomedia-avagy_16.html

 16. Kedves Ida !
  Rémlik amit mondasz, és egész korrekt, izgalmas, aktuális, sőt amolyan nekem való keresztény konteó, nem is akármilyen fajtából, annál is inkább, hogy az elmúlt években ezen is törtem a fejem. De hogy komolyra vegyem a szót, ez még az Izrael (keresztény) cionizmus ügynél is jóval súlyosabb az egész két évezredes kereszténységet meghatározó és fő kisiklató megtévesztés, hitetés, gonosz terv része. A tabu tényezője is az egekben jár, ami jól mutatja, hogy ez egy mennyire fontos dolog. Ha jól kapizsgálom (ostoba Firefox nem ismeri ezt a szót), azt akarod mondani, hogy a leendő de már kb. 1700 éve megnyilvánuló “hamis babilon” alias “nagy parázna” azaz a katolikus egyház (Vatikán) nem csak a Jelenések könyve szerint lesz a Fenevad (Antikrisztus) segítője, hanem ezen szellemiség és ördögi uralom rossz irányba befolyásolta a 386-os végleges kanonizáció folyamatát is. Ez bátor beszéd ! Nehéz kimondani, főleg ha keresztények is hallják (:-)), hogy a kanonizáció nem valami Sz.Sz. mint diktátor vagy nagy főnök uralta tollbamondás, diktálás volt. Nem volt még tökéletes és hibátlan sem. Nem is lehetett. Ráadásul ha ehhez hozzátesszük az akkorra már hígulásnak és elhajlásnak elferdülésnek indult keresztény egyházatyák életét és hozzáállását, nem is csoda, hogy pl. az Énoch könyve miért is nem került bele a Bibliába, mikor több helyen idézi Júdás, Péter, sőt maga Jézus is ! “Jézus pedig felelvén, monda nékik: Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát. Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben.” (Máté 22:29-30)
  Az, hogy a mennyben az Isten angyalai nem házasodnak, nincs benne az Ószövetségben. Ez az Énoch 15:3-7-ből ismert dolog. Jézus ráadásul tévelygőknek nevezi a szadduceusokat amiatt, mert nem ismerik az írásokat (Énoch könyvét)

 17. Kedves Ida !
  Isten nem engedte, és most engedi Izrael összegyűjtését ? Lehet hogy ezt tanítják a H.Gy.-ben (emlékszem), de attól még nem lesz igaz. Mellesleg tök értelmetlen is. Értsd meg, Izraelt nem világi (sőt luciferánus) emberek fogják összegyűjteni, hanem maga Jézus ! Nem gondolod, hogy sértő Istenre nézve az, hogy az ördöggel lepraktáló apossztata (többségében valószínűleg még csak nem is Ábrahám leszármazottjai) által képviselt politikai mozgalomra fogod az Ő cselekedeteit és szabadító munkáját ? Én emberként megsértődnék, ha ezt rám fognád. Az ószövetség meg hogy érvényben van e ? Dehogy ! Az a gond a karizmatikusokkal (de sokszor hallottam ezt, csak akkor még naiv voltam és nem vettem komolyan), hogy sokszor fontosabbak nekik a saját évtizedekig agyukba sulykolt dogmáik, mint az ige eredeti jelentése. Ezért is szűnt meg az ószövetség és lettek a zsidók (pontosabban Ábrahám 10 törzse után a maradék kettő is) elvetve, időlegesen (nem végleg): ?Mert ha az els? hibátlan lett volna, nem lett volna helye egy másodiknak”(szövetség). (Zsidó 8,7) Tehát kimondhatjuk, hogy az ószövetség hibás volt. Nem én mondom, az Isten igéje mondja. ?Megszünteti az els?t, hogy helyébe állítsa a másodikat (szövetség).? (Zsidó 10,9) Erre mondják azt, hogy no komment. Ráadásul kiknek is írta ezen sorokat Pál ? Igen, a zsidóknak.

  1. Most jön az a rész, hogy kérd a Szentszellem segítséget, hogy te is megértse az Írást, mert nem érted :D. De a Hit Gy-s tized leadása az Németh S. és Ida szerint biblikus.

   1. 🙂 De lehet hogy inkább 🙁 !!! Sejtettem hogy Ida hites, kiszúrom őket több fényévről (nyilván magam is az voltam pár évig, de csak tiszteletlenbeli), bár kiszúrom a zsidókat és a karizmatikusokat is stb. Lehet hogy ez a szellemek megítélése ajándéka (meg a jó emberismeret). Sajnos az utóbbi 15 évem azzal telt, hogy lelepleződött a kereszténység, nagy vonalakban sok “rútsága”, pontosabban, hogy nem minden arany ami fénylik (ezt most senki ne értse az aranypor manifesztációra, mert amellett pont hitelesen szemtanú vagyok). Aztán jött az elmúlt 10 évben minden más világi-okkult konteó, bennük a két giga ügy is, a karizmatikusság és a zsidó kérdés. A karizmatikusság persze nem kamu, de sokat fakult az a fény, kiderült mi is az a karizmániákusság, rengeteg téveszme, tévtanítás jött elő és bukott le (többek között a tized is), ami megrendítő azok után, hogy úgy tudtam (ez sugallják sokan) tévedhetetlen és mindent tudók vagyunk. A másik szent tehén, ami bálvány is az orbitális hitetésen túl meg ugye Izrael és a “keresztény cionizmus”. Na ez a csúcs szívatás. Ez maga a bibliából magyarázott fából vaskarika, de legalább látszatra jól néz ki (el is hiszik még világiak is). Ez a mennyei okkultizmus, vallásos blaszfémia, biblikus eretnekség. 😀 Komolyan mondom már lassan könyvet kellene írni ezekről. Ahogy Póli Pál írta: a “kereszténység eltérítése”. Tuti bestseller lenne, ha jól lenne terjesztve és nem tiltanák be a testvérek, óriási segítség lehetne a sok megtévesztett elhitetettnek, főleg így utolsó időkben.

    1. És nem Árpi, nem vagyok HIT-es, sőt egyik intézményesített vallásnak se vagyok a tagja. Szóval nem kellene máskor dicsekedni, se emberismerettel, se a szaglásoddal. És a tízed fizetés se igei. Mármint a kanonizált Biblia alapján… A fiak szabadok…!
     Nálam zsi.dó imádat se volt soha ( sőt mindig csodálkoztam azokon, akik kipát is viseltek…), úgy viszonyultam hozzájuk, ahogy a kanonizált Biblia írta.
     Most pedig már úgy viszonyulok hozzájuk (is), ahogy Jézus mondta nekik anno ( mármint az intézményesített egyház által kanonizált Biblia szerint… ( amely szerint Jézus azt mondja, hogy az Isten országa nem jön el láthatóan!….)), hogy “ti e világból származtok, én nem e világból származom…, ti a ti Atyátok akaratát cselekszitek, én az Én Atyám akaratát…” Továbbá. “…ha az Isten lenne a ti Atyátok, akkor szeretnétek engem, mert én az Istentől származom….”

    1. “A HIT gyülit is és a karizmatikusokat azért megvédeném ebből a szempontból, mert az anno létrejött intézményesített egyház által kanonizált Biblia alapján többnyire korrektül tanítják az abban foglaltakat. “

    2. Azért az elégé egy pofatlan N.S. részéről, hogy kiforgatja az Igét és ennek torzítás, hazugság segítségével követeli a pénz tizedét az emberektől. Persze nem ő személyesen, mert ő csak tanítja azt. Erre megvan az egyházon belüli emberekből álló gépezet.
     1. A tized sosem volt pénz, pedig az akkori izraelita társadalomba létezett és használták a pénzt is.
     2. Németh Sándor nem tagja a levitáknak.
     3. A Hit Gyűlis tagok nem a törvény és a templomi rendszer alatt lévő zsi.dok.

    3. Adrian!

     A pontos idézet tőlem így szól:
     “A HIT gyülit is és a karizmatikusokat azért megvédeném ebből a szempontból, mert az anno létrejött intézményesített egyház által kanonizált Biblia alapján többnyire korrektül tanítják az abban foglaltakat. Ennek meglátásához pont elég egy alapos bibliai igeismeret és ama Szellem kijelentése, ami azzal jár. ”

     Ebből nem nagyon szeretnék külön kiemelni semmit, mert mindent beleírtam, amit akartam ( javaslom az előző hozzászólásaimmal együtt gondolva és értelmezve ), és amin érdemes gondolkodni, ha van füle a hallásra. Egyébként ahogy a már a múltkor is írtam, teljesen mindegy, hogy melyik intézményesített egyházat nézzük, mert az mind ugyanazt a tant hirdeti ama Szellem által, amely azzal jár. Csak az egyik díszesebb “ruhát” ad rá, a másik egyszerűbbet…. De, ugyanúgy harcol/t a szentek ellen ( sőt, még egymás ellen is, de ez csak családi perpatvar közöttük ), és ugyanúgy legyőzte, legyőzi őket….
     Mert más evangélium, más Jézus, más szellem…! (2 Kor. 11,4 Mert hogyha az, a ki jő, más Jézust prédikál, a kit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, a mit nem vettetek, vagy más evangéliumot, a mit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek….a kanonizált bibliai szövegek szerint…) Vagyis lehet ( és már az apostolok idejében elkezdődött) más Jézust , más evangéliumot prédikálni, és más Szellemet venni… Ahogyan lehet evilág Szellemét is venni és lehet a Szent Lelket is venni …( az intézményesített egyház által kanonizált bibliai szövegek szerint…)
     És, ahogyan olvassuk ( abban) az egész világ követi a fenevadat, aki elhitette a beszédekkel, jelekkel és csodákkal az egész világot amelyet a Sárkánytól kapott ( ami követi őt és amelyek által imádják a Sárkányt), és meg vannak győződve róla, hogy az az igazság…. ( Aki kiirtotta ( és írtja) a szenteket, ezzel felszámolta a konkurenciát…! Ezért is kell nagyon kérnünk ama igazi Vigasztalót a mennyei Atyától, mert csak Ő az, aki elvezet/het bennünket minden igazságra….

    4. És, Adrian! Nemcsak N.S. prédikálja a tizedet, hanem többé-kevésbé majd mindenki az intézményesített egyházból. Csak másutt, több helyen, “egyházi adónak” hívják.. És azért, mert eme egyház által kanonizált bibliai szövegek alapján annak igei mivolta is igazolható.

     Ahogy a múltkor írtam a zsi.dókkal kapcsolatos hozzászólásomban ( és idéztem a hozzátartozó igeverset), hogy találhat olyan igeverseket is ( ha azok, amiket ön idézett nem is azok voltak) amelyek az ellenkezőjét állítják annak és amelyek alapján más igazság is lehetne. ( Apriel meg is találta azt…) De, ha a teljes kanonizált bibliai szövegeket nézzük, akkor abban úgy néz ki az igazság, ahogy írtam….
     Szóval homokszem van a gépezetben, és meg kell találnunk azt….

  2. Kedves Árpi!

   Most mit mondjak? Azt hiszed, hogy mindenki mások után megy és mások tanításaival tömi az agyát, ahogyan te teszed. Őszintén szólva nem annyira érdekel, hogy mások mit tanítanak ( habár azért olykor meghallgattam, elolvastam, és a kanonizált Biblia alapján megítélvén vagy megtartottam, vagy elvetettem azokat….). Az intézményesített egyház által kanonizált Biblia írja ezt, és én azt idéztem.

   Igen, amikor eljött az idő, akkor Isten összegyűjtötte Izraelbe a választott népét. Addig, amíg még nem jött el, addig nem engedte, hogy Izraelt megalapítsák. És, bár még nincs minden zsi.dó odagyűjtve, mert az csak az ÚR visszajövetele után fog az megtörténni az ÚR által ( a kanonizált bibliai szövegek alapján), de ettől még a fügefa már hajt. A zsengéjük már ott van. A kegyelem kora lezárulóban, és ha a pogányok száma betelik ( ami éppen ez alapján látható, hogy nemsokára betelik…), akkor jön, aminek jönnie kell… ( Mármint a kanonizált bibliai szövegek szerint…)

   De, őszintén szólva, engem a zsi.dók ebben a témában ennyiből érdekelnek. A cikk linkjét is azért tettem, fel, hogy hátha valakit érdekel, hogy az a prófécia látszik teljesedni , hogy az utolsó időkben megtér Izrael és keresni fogja az ÚRat és az ő királyát Dávidot ( a messiásukat)… Na meg az, amit még Mózes mondott ezzel kapcsolatban, hogy az idők végén fog megtérni Izrael az Úrhoz…

   Szóval nem szeretnék ebből hosszabb beszélgetést csinálni, ha valaki érti, érti, ha nem nem, ha hiszi akkor hiszi, ha nem hiszi, akkor nem hiszi…. Attól még az van odaírva…!

   1. Ida !
    Mi ez az itt állandósult “kanonizált Biblia”-zás ? Ezt nyomjátok, mintha lenne nem kanonizált Biblia is. A fügefáról meg annyit, hogy az nem a zsidók jele, hanem Izraáel egészé ! Tehát mind a 12 törzsé. Mivel őket ember nem látta még összegyűjtve, ezért nem is lehet a mai Izrael állama a jelkép mögötti valóság. Szerintem olvasd el azt a COG-os cikket, hátha te is ráeszmélsz valamire. 🙂

    1. Árpi!

     Igen, vannak olyan könyvek is ( a Biblia szó egyébként ezt jelenti), amelyeket nem kanonizált ( engedélyezett) a létrejött intézményesített egyház. Lentebb már írtam, hogy mit tudunk az alapján ( az engedélyezett, kanonizált szövegek alapján), és hogy miért is kell erősen nekifeküdnünk annak, hogy rájöjjünk, hogy ki az az első fenevad, a nagy parázna ( aki a fenevadon ül, akinek a Sárkány adta az erejét, a királyi székét és nagy hatalmat. Aki elhitette a világot a “beszédekkel” amit kapott ( olyan beszédekkel (tannal) amelyek által az emberek ( az egész világ) a Sárkányt imádja), és jelekkel és csodákkal… Akinek uralma van a föld királyai felett, aki serleget tart a kezében, amely a szentek vérével van tele… Akinek a cselekedetei nem a jézusi , isteni szeretetről árulkodik…) és mit tanít. És arra, hogy azok a szentek, akiket legyőzött mit tanítottak, ha emez hazudik ( és megtéveszti vele az egész világot). Továbbá, hogy mennyi köze is volt ennek a fenevadnak, nagy paráznának, nagy Babilonnak az engedélyezésben, kanonizálásban ( és mikor véglegesítette a szövegeket)… Szóval a beszédekben, amelyekkel megtévesztette és elhitette az egész világot… ( És ezáltal az egész világ ennek a fenevadnak a bélyegét viseli…, mert azokat már többnyire teljesen kiirtott, akik nem őt imádták, azokat, akiket nem tudott elhitetni…) Hogy pontosan miért is tüntette el a jézusi szeretet nevében velük együtt az összes írásaikat, könyveiket, tanításaikat, és úgy általában a nyomaikat is…?

     ( Pl azt mondja Pál a galatáknak ( igaz eme könyv szerint) amikor azokhoz zsi,dók mentek evangelizálni, hogy balgák vagytok, mert mi nem ezt a Jézust hirdettük néktek ( nem szó szerinti idézéssel…)) Szóval vannak kérdések, amelyeken el lehet indulni és keresni az igazságot…

 18. Kedves Éva !
  Én vagyok a legnagyobb “fürdővizet kiöntik a babával együtt” ellen figyelmeztető tanú ! 🙂 Szó sincs erről. Azt írtam, hogy korunk legnagyobb hitetése az a fals tan, hogy a mai Izrael és a cionizmus Istentől van, és az ószövetségi próféciák beteljesítője. Ezt leginkább a karizmatikus gyülekezetek hiszik el és tévednek meg benne, miatta (illetve építenek rá kvázi egy hamis hitet és gyakorlatot, ideológiát). Ez nagyon sajnálatos. Jómagam is karizmatikus vagyok, és némileg zsidó is (kazár?, tök mindegy) és pont ezért illetve a miatt, hogy lelkes támogatója voltam ennek a témának (Zsidó mánia, kippa hordás stb.) van ebben jó látásom és hitelességem, mert pontosan tudom miről beszélek, miből jöttem ki, helyesen.

  1. A mai Izrael és a cionizmus az kettő. Én így látom. Az erőszak semmilyen formában nem fogadható el, az erőszakos terjeszkedés, uralom. Sok zsidó látja ezt hasonlóan akik nem cionisták. Ezt a témát csak “nagyjából” ismerem és nem merülök a részletekbe, Isten TERVÉNÉL több nem igen érdekel, a zsidókat szeretem mert az Úr NAGYON SZERETI őket és ugyan elvetette őket, de nem örökre (lásd: “Füttyszóval hívom és egybegyűjtöm majd őket, mert megváltottam őket; és megsokasítom őket, mint amilyen sokan azelőtt voltak” 🙂 Zakariás 10.8)!

 19. Ezt meg Évának és a többi katolikusnak. Máté 23:9 Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, a ki a mennyben van.

  1. Nem ÚGY hívja senki “atyának” … Csaba testvér pedig például TESTVÉR … (Böjte Csaba). Szőrszálhasogatás ez AHHOZ KÉPEST amit az ALAPÍTÓ megtett anno a búcsúvacsorán, és annak NEMCSAK EMLÉKÉT őrzi az Egyház. Ezért vagyok ott. Jézusért.

   Majd megtudod, SZEMÉLYESEN ha addig el nem ér a kegyelem, ŐTŐLE, mit is jelentett, hogy itt maradt közöttünk, JELENLÉTÉVEL mely egészen CSODÁLATOS!

   Ő mindezt megteheti – Ő teszi, a papok keze által a szentmisében (felhatalmazás a Bibliában) – mert Isten!

    1. A világias URALMAT régen le kellett volna tenni, sok katolikus látja ezt így, nem azokat kell hozni (meg sem nézem ezért) akik esetleg nem így gondolják. Sokan antiklerikálisak. Bizony 🙂

   1. Igen, de ezt az őt követőknek mondta Jézus, nem a zsidóknak, vagy egyéb vallásúaknak…… ( Azt meg pláne nem gondolom, hogy a zsidó rabbik újszövetséget olvasnának…)

    1. De ezzel azt is üzente, hogy azok a bizonyos rabbik, tanítók semmi hasznosat (megváltás szempontjából) nem tudnak tanítani. Szóval ezért ne hívják akár még egymást sem tanítóknak, mert Tanító, Mester csak egy van és az Krisztus. Nem így van?
     Akkor mit kezdjünk ezzel a megtévelyedett “rabbival” és a nem igaz, nem hasznos tanításaival?

    2. Megint csak túl hosszú lenne a bibliai alapú válasz, ezért csak röviden a lényegét írom le. A zsidók nincsenek elvetve, rájuk a törvény vonatkozik továbbra is, és az ószövetség ( Krisztusra nézve megvakíttattak, de ez nem jelenti azt, hogy ettől biztosan elkárhoznak mindenképpen…) . A rabbik a zsidóknak tanítják azt, amit tudniuk kell a velük kötött szövetség alapján. A pogányok ( más vallásúak) a lelkiismeretük szerint lesznek megítélve, a Krisztus követők pedig Krisztus által. És mindenki a cselekedetei szerint. Ezért is van az, hogy még mindig a zsidóknak adott ószövetségi próféciák jelenkori teljesülését láthatjuk, mert még mindig van az a nép és él az a szövetség… És a millennium idején is az lesz látható, hogy azok a próféciák teljesülnek. Ha el lennének vetve ( és megszűnt volna ama szövetség) , akkor hazugságokká váltak volna azok a próféciák… Hiszen az Istenük nem tudta azt teljesíteni, amit megígért nekik… ( Márpedig az ószövetségi szövegek végig arról beszélnek, hogy az Úr teljesen tisztában volt velük, és nem érte meglepetésként a viselkedésük, de mégis ígéreteket tett nekik. ) Mármint mindez a kanonizált Biblia szerint!

    3. IDA
     A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
     2016/10/06 – 13:25

    4. Már bocsánat Ida, de hogy lehet az Apcsel 13-at egyáltalán félreérteni? Nem is értem.

     1.
     Valának pedig Antiókhiában az ott levő gyülekezetben némely próféták és tanítók: Barnabás és Simeon, ki hivattatik vala Nigernek, és a Czirénei Luczius és Manaen, ki Heródessel, a negyedes fejedelemmel együtt neveltetett vala, és Saulus.
     2.
     Mikor azért azok szolgálának az Úrnak és bőjtölének, monda a Szent Lélek: Válaszszátok el nékem Barnabást és Saulust a munkára, a melyre én őket elhívtam.
     3.
     Akkor, miután bőjtöltek és imádkoztak, és kezeiket reájok vetették, elbocsáták őket.
     4.
     Ők annakokáért, miután kibocsáttattak a Szent Lélektől, lemenének Szeleucziába; és onnét elevezének Cziprusba.
     5.
     És mikor Salamisba jutottak, hirdeték az Isten beszédét a zsidóknak zsinagógáiban: és János is velük vala, mint segítőtárs.
     6.
     És eljárván a szigetet mind Páfusig, találkozának egy ördöngős hamispróféta zsidóra, kinek neve vala Barjézus;
     7.
     Ki Sergius Paulus tiszttartóval, ez okos emberrel vala. Ez magához hivatván Barnabást és Saulust, kíváná hallani az Isten beszédét.
     8.
     Elimás, az ördöngős azonban (mert így magyaráztatik az ő neve) ellenkezik vala velök, igyekezvén a tiszttartót elfordítani a hittől.
     9.
     De Saulus, ki Pál is, megtelvén Szent Lélekkel, szemeit reá vetve,
     10.
     Monda: Ó minden álnoksággal és minden gonoszsággal teljes ördögfi, minden igazságnak ellensége, nem szűnöl-é meg az Úrnak igaz útait elfordítani?
     11.
     Most azért ímé az Úrnak keze van ellened, és vak leszel és nem látod a napot egy ideig. És azonnal homály és sötétség szálla reá; és kerengve keres vala vezetőket.
     12.
     Akkor a tiszttartó, mikor látta a történt dolgot, hűn, elálmélkodván az Úrnak tudományán.
     13.
     Elhajózván pedig Páfusból Pál és kisérői, Pergába, Pámfiliának városába menének. János azonban elválván tőlük, megtére Jeruzsálembe.
     14.
     Ők pedig Pergából tovább menve, eljutának Antiókhiába, Pisidiának városába, és bemenvén szombatnapon a zsinagógába; leülének.
     15.
     És a törvénynek és a prófétáknak felolvasása után küldének a zsinagógának előljárói ő hozzájok, mondván: Atyánkfiai, férfiak, ha van valami intőbeszédetek a néphez, szóljatok.
     16.
     Pál azért felkelvén és kezével intvén, monda: Izráelnek férfiai, és ti, kik félitek az Istent, halljátok meg.
     17.
     Ennek a népnek, Izráelnek Istene kiválasztotta a mi atyáinkat, és e népet fölemelte, mikor Égyiptomnak földében jövevények valának, és onnét kihozá őket hatalmas karja által.
     18.
     És közel negyven esztendőnek idejéig tűrte az ő erkölcsöket a pusztában.
     19.
     És minekutána eltörölt hét népet a Kanaán földén, azoknak földöket sorsvetés által elosztá nékik.
     20.
     És azután mintegy négyszázötven esztendeig adott birákat mind Sámuel prófétáig;
     21.
     Annakutána pedig királyt kérének maguknak, és adá nékik az Isten Sault, a Kis fiát, a Benjamin nemzetségéből való férfiút negyven esztendeig.
     22.
     És mikor őt elveté, támasztá nékik Dávidot királyul; kiről bizonyságot is tőn és monda: Találtam szívem szerint való férfiút, Dávidot, a Jesse fiát, ki minden akaratomat véghez viszi.
     23.
     Ennek magvából támasztott Isten, ígérete szerint, Izráelnek szabadítót, Jézust;
     24.
     Minekutána előbb János az ő eljövetele előtt a megtérésnek keresztségét prédikálta Izráel egész népének.
     25.
     És mikor be akará végezni János az ő tisztét, monda: Kinek gondoltok engem? Nem én vagyok az, hanem ímé én utánam jő, kinek nem vagyok méltó megoldani lábainak saruját.
     26.
     Atyámfiai, férfiak, Ábrahám nemzetének fiai, és kik ti köztetek félik az Istent, ez idvességnek beszéde néktek küldetett.
     27.
     Mert a kik lakoznak Jeruzsálemben és azoknak fejei, mivelhogy őt fel nem ismerék, a prófétáknak szavait is, melyeket minden szombaton felolvasnak, ítéletükkel betöltötték.
     28.
     És bár semmi halálra való okot nem találtak, kérék Pilátustól, hogy ölettessék meg.
     29.
     És mikor mindazokat elvégezték, a mik ő felőle megirattak, a fáról levéve sírba helyhezteték.
     30.
     De az Isten feltámasztá őt halottaiból:
     31.
     És ő megjelent több napon át azoknak, kik együtt jöttek fel ő vele Galileából Jeruzsálembe, kik néki bizonyságai a nép előtt.
     32.
     És mi hirdetjük néktek az atyáknak tett ígéretet, hogy azt az Isten betöltötte nékünk, az ő fiaiknak feltámasztván Jézust:
     33.
     Mint a második zsoltárban is meg van írva: Én Fiam vagy te; ma nemzettelek én téged.
     34.
     Hogy pedig feltámasztotta őt halottaiból, úgy hogy nem is fog többé az enyészetbe visszatérni, azt így mondotta: Néktek adom a Dávid biztos szent javait.
     35.
     Azért mondja másutt is: Nem engeded, hogy a te Szented rothadást lásson.
     36.
     Mert Dávid, minekutána a saját idejében szolgált az Isten akaratának, elaludt, és helyhezteték az ő atyáihoz, és rothadást látott.
     37.
     De a kit Isten feltámasztott, az nem látott rothadást.
     38.
     Azért legyen néktek tudtotokra, atyámfiai, férfiak, hogy ez által hirdettetik néktek a bűnöknek bocsánata:
     39.
     És mindenekből, a mikből a Mózes törvénye által meg nem igazíttathattatok, ez által mindenki, a ki hisz, megigazul.
     40.
     Meglássátok azért, hogy rajtatok ne essék, a mit a próféták megmondottak:
     41.
     Lássátok meg, ti megvetők, és csodálkozzatok és semmisüljetek meg; mert én oly dolgot cselekszem a ti időtökben, oly dolgot, melyet nem hinnétek, ha valaki elmondaná néktek.
     42.
     Mikor pedig kimentek a zsidók zsinagógájából, kérék a pogányok, hogy a következő szombaton prédikálják nékik ezen beszédeket.
     43.
     Mikor pedig eloszlott a gyülekezet, sokan a zsidók közül és az istenfélő prozelitusok közül követék Pált és Barnabást; a kik szólván hozzájuk, biztaták őket, hogy maradjanak meg az Isten kegyelmében.
     44.
     A következő szombaton aztán majdnem az egész város egybegyűle az Isten ígéjének hallgatására,
     45.
     Mikor pedig látták a zsidók a sokaságot, betelének irigységgel, és ellene mondának azoknak, miket Pál mond vala, ellenkezve és káromlást szólva.
     46.
     Akkor Pál és Barnabás nagy bátorsággal szólva mondának: Szükséges volt, hogy először néktek hirdettessék az Isten ígéje; de mivelhogy ti megvetitek azt, és nem tartjátok méltóknak magatokat az örök életre, ímé a pogányokhoz fordulunk.
     47.
     Mert így parancsolta nékünk az Úr: Rendeltelek téged világosságul a pogányoknak, hogy légy üdvösségükre a földnek széléig.
     48.
     A pogányok pedig ezeket hallván, örvendezének, és magasztalják vala az Úrnak ígéjét; és a kik csak örök életre választattak vala, hivének.
     49.
     Terjede pedig az Úrnak ígéje az egész tartományban.
     50.
     A zsidók azonban felindíták az istenfélő és tisztességbeli asszonyokat és a városnak eleit, és üldözést támasztának Pál és Barnabás ellen, és kiűzék őket határukból.
     51.
     Azok pedig lábuknak porát lerázván ellenük, elmenének Ikóniumba.
     52.
     A tanítványok pedig betelnek vala örömmel és Szent Lélekkel.

     Ezt a rész, beszédet nyugodtan nevezhetjük, értelmezhetjük Ábrahámtól Jézusig. A zsi.dók a törvényükkel együtt egyértelműen elvannak vetve. Mint látjuk voltak és ma is előfordulnak olyanok, akik elfogadták, elfogadják ezt az új szövetséget és vannak, akik még ma is ellenzik azt. Ilyenek a rabbik és követőik is. Jézus központúság helyett még mindig az Izrael központúságot hajtogatják. Végzetes tévedés. Bár felébrednének…

    5. Adrian! Szerintem olvassa el a kanonizált Bibliát egészében, és kérje a Szent Lélek kijelentését abból erre vonatkozólag. De, itt is utánanézhet néhány dolognak ( van persze még sokkal több is, de lehet, hogy ennyi is elég belőle):

     Róm 11,1 Kérdem hát: Csak nem taszította el Isten az ő népét? Szó sem lehet róla! Hisz én is izraelita vagyok. Ábrahám magvából, Benjámin törzséből.
     Róm 11,2 Isten nem taszította el népét, melyet eleve felismert. Hát nem tudjátok, hogy [Illés] történetével mit akar mondani az írás? Hogy hogyan beszél Illés Istenhez Izrael ellen?
     Róm 11,3 ?Uram, prófétáidat meggyilkolták, oltáraidat lerontották, én maradtam meg egyedül és nekem is lelkemre törnek.”
     Róm 11,4 És mit is mond erre az isteni kijelentés? ?Meghagytam magamnak hétezer férfiút, akik nem hajtottak térdet a Bálnak.”
     Róm 11,5 Ugyanígy a kegyelem kiválasztásához ragaszkodva, a mai időben is hagyott maradékot [Isten].
     Róm 11,6 Ha kegyelemből tette, akkor nem tettek alapján, mert akkor a kegyelem nem volna már kegyelem.
     Róm 11,7 Mi hát a [helyzet]? Izrael azt, amit keres, nem érte el, a kiválasztottak ellenben elérték, míg a többiek megkövesedtek, ahogy írva is áll:
     Róm 11,8 ?Isten a bódultság szellemét adta nekik egész a mai napig: oly szemet, mely nem lát és olyan fület, mely nem hall.”
     Róm 11,9 Dávid meg ezt mondja: ?Asztaluk tőrré legyen nékik és hálóvá, megbotlássá és visszafizetéssé,
     Róm 11,10 szemük sötétedjék el, hogy ne lássanak, hátukat mindenkorra görbítsd meg.”
     Róm 11,11 Kérdem hát: Azért botlottak meg, hogy [végképp] elessenek? Szó sem lehet róla! Elesésük menekülést [hoz] a nemzeteknek, hogy [később ők maguk] féltékenységre ingerlődjenek.
     Róm 11,12 Ha pedig elesésük gazdagságot hozott a világnak, és vereségük gazdagságot [szerzett] a nemzeteknek, mennyivel többet jelent majd teljességre jutásuk.
     Róm 11,13 Hozzátok, nemzetekhez szólok: Amennyiben én a nemzetek apostola vagyok, szolgálatomnak szereznék dicsőséget [azzal],
     Róm 11,14 ha saját húsomat valamiképpen féltékenységre ingerelhetném, és közülük egyeseket megmenthetnék.
     Róm 11,15 Mert ha elvettetésük a világnak megbékülést hozott, mi mást hozhat akkor visszafogadtatásuk, mint halottak közül [feltámadó] életet?
     Róm 11,16 Ha pedig a zsenge szent, a tészta is az lesz. Ha a gyökér szent, az ágak is azok.
     Róm 11,17 Ha az ágak közül egyeseket kitörtek, és téged vad olajfa létedre helyükbe oltottak, úgyhogy a szelíd olajfa bőzsírú gyökerének vele együtt részesévé lettél,
     Róm 11,18 ne dicsekedjél az ágak ellenében. Ha mégis dicsekednél, [tudd meg]: Nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
     Róm 11,19 Azt mondod: Kitörték az ágakat, hogy engem beoltsanak?
     Róm 11,20 Helyes. Hitetlenség az oka, hogy kitörték őket, téged pedig a hit tart egyenesen. Ne jártasd eszed a magas dolgokon, hanem félj.
     Róm 11,21 Ha az Isten a természetes ágakat nem kímélte, téged sem fog megkímélni.
     Róm 11,22 Tekints azért Isten jóságos és szigorú voltára, az elesőkkel szemben Isten szigorúságára, veled szemben jóságos voltára, ha ugyan a jóságosságnál megmaradsz, egyébként téged is kivágnak.
     Róm 11,23 Azokat, ha nem maradnak meg a hitetlenségben, újra be fogja oltani. Istennek van arra hatalma, hogy újra beoltsa őket.
     Róm 11,24 Ha téged a természetednek megfelelő vad olajfából kivághattak, és természet ellenére a nemes olajfába beolthattak, mennyivel inkább fogják őket a magukéba, a természetüknek megfelelő olajfába beoltani.

     Róm 11,25 Mert hogy ne a magatok eszétől vezettessétek magatokat testvéreim, akarom, hogy értsétek meg azt a titkot, hogy részleges megkövesedés támadt Izraelen mindaddig, amíg a nemzetekből [kiváló], teljes szám be nem jut.

     Róm 11,26 így fog aztán egész Izrael megmenekülni, mint írva van: ?Megérkezik Sionból az, aki kiragadja [őket], aki Jákobtól az istentelenséget elhárítja,

     Róm 11,27 és akkor én ilyen szövetséget kötök velük: Elveszem vétkeiket.”

     Róm 11,28 Az örömüzenetnek megfelelően [most] ugyan ellenségek tiértetek, a kiválasztásnak megfelelően azonban szeretettek az atyákért.
     Róm 11,29 Mert a kegyelemajándékok és Isten meghívása megbánhatatlanok.
     Róm 11,30 Mert ahogy egykor ti is megtagadtátok az engedelmességet Istennek, most ellenben ezek engedetlensége következtében könyörületet nyertetek,
     Róm 11,31 úgy ők is – most ugyan megtagadták a rajtatok [gyakorolt] könyörülettel szemben az engedelmességet – [azért], hogy [utóbb] ők is könyörületet nyerjenek.
     Róm 11,32 Mert az Isten az összes [embert] engedetlenségbe zárta össze, hogy valamennyin könyörülhessen.

     Itt az írja Pál ( a kanonizált Biblia szerint), hogy addig maradnak az Izraeliták megvakítva az evangéliumra nézve, amíg a pogányok teljessége bemegyen, de ettől még nem lettek elvetve. Számukra a szabadító majd csak akkor jön el, amikor a pogányok száma betelik. Addig a régi szövetségben vannak még mindig.

     Más helyen pedig az van írva a keresztények részére, hogy aki körülmetélkedik ( az a zsidó vallást veszi fel, mert a körülmetélkedéssel az előző szövetségbe lép be ), az köteles a törvényt teljes egészében megtartani. ( Gal 5,1
     Szabad életre szabadított meg titeket a Felkent, álljatok meg hát [ebben], és ne tűrjétek magatokon újra a rabszolgaság igáját.
     Gal 5,2 íme én, Pál, mondom nektek, hogy ha körülmetélkedtek, a Felkent semmit sem fog használni nektek.
     Gal 5,3 Ismét bizonyságot teszek minden embernek, aki körülmetélkedik, hogy az ilyen tartozik az egész törvényt megtenni.
     Gal 5,4 Nem használ nektek a Felkent, akik a törvény által [kerestek] igazságot. Kiestetek a kegyelemből. )

     Más helyen meg az van írva:

     Róm 2,6 Meg fog Ő fizetni kinek-kinek tettei szerint:
     Róm 2,7 azoknak, akik állhatatos jó cselekvéssel dicsőséget, megbecsülést és romolhatatlanságot keresnek: örök élettel,
     Róm 2,8 ellenben azoknak, akik versengeni szoktak, és nem az igazságnak engedelmeskednek, hanem belenyugosznak a hamisságba: haraggal és indulattal.
     Róm 2,9 Nyomorúság és szorongás jő minden emberi lélekre, aki a gonoszt munkálja, zsidóra is, [sőt] arra elsősorban, [de]hellénre is.
     Róm 2,10 Ám dicsőség, megbecsülés és békesség [lesz része] mindenkinek, aki a jót munkálja, zsidónak is, annak először, [de] hellénnek is.
     Róm 2,11 Mert Istennél nincs személyválogatás.

     Róm 2,12 Mert akik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül fognak elveszni is, akik pedig a törvényt [ismerve] vétkeztek, a törvényen át kapják majd ítéletüket.

     Róm 2,13 Mert nem a törvény hallgatói igazságosak, hanem annak megtevőit fogják igazságosaknak nyilvánítani.

     Arról, amit megjegyzésként hozzátett, csak azt tudom mondani, hogy a kanonizált bibliai szövegek nem támasztják alá. Valóban vannak abból a népből is, akik Jézuséi ( akiket az Atyja neki adott , ad közülük ( a kanonizált Biblia szerint) , de az a nép ezek szerint a szövegek szerint, csak a Krisztusban való kegyelem lezárása után fognak megtérni.

     Persze, mindez csak a kanonizált bibliai szövegek szerint…!

    6. IDA
     A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
     2016/10/06 – 21:04

    7. Adrian! Szerintem ön is abból az intézményesített egyház által kanonizált Biblia egyik példányából idézett, amelyikből én is. Éppen ön miatt ragaszkodtam hozzá, hogy az alapján válaszoljak a kérdésére, hiszen ön is abból szállt “vitába” az általam leírtakkal kapcsolatban. De, ha esetleg az ön példányában ezek a levelek, könyvek, próféciák nem találhatóak meg, akkor valamelyik könyvesboltban biztosan tud venni olyat, mint ami nekem is van. ( Persze, lehet, hogy nem az lesz kívülről ráírva, hogy “kanonizált Biblia”, de olyan néven, hogy Szent Biblia, vagy Biblia, már megveheti nyugodtan…!)

    8. Egyébként Adrian, én csak a létrejött szervezett egyház által kanonizált Biblia alapján írtam le, hogy aszerint ( annak teljessége szerint) mi a helyzet Izraellel és az Izraelitákkal. Akár az ó, akár az újszövetségi levelek szerint. (Viszont lehet abban olyasmiket is találni, amelyek által teljesen más is lehet az igazság.) Vagyis arra nem biztatom, hogy ne tegye fel önmagának és a Szent Léleknek azokat a kérdéseket, amik eszébe jutnak, vagy amik annak olvasása közben kérdésesekké válnak.

    9. Kedves Ida,
     Nagyon köszönöm a “nem” biztatást és szeretném, ha tudná, hogy én is hasonló jókat kívánok önnek. Ha nem bánja ide a végére még becsempészek (csakis a kanonizált Biblia alapján), ugyancsak ebben a “kérdésben”, egy-két remélhetően sokatmondó verset. Persze ezt nem csak önnek küldöm szeretettel, hanem mindenkinek, aki a törvény uralma alatt akar élni, de azoknak is, akik törvény nélküliek. Sőt azoknak is, akik még Isten(Jézus) törvénye nélküliek 🙂
     És mondá Pál az 1.Kor. 9:20-21-ben:

     ” És a zsidóknak zsidóvá lettem, hogy zsidókat nyerjek meg; a törvény alatt valóknak törvény alatt valóvá, hogy a törvény alatt valókat megnyerjem;
     A törvény nélkül valóknak törvénynélkülivé, noha nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvényében való, hogy törvény nélkül valókat nyerjek meg.”

    10. Adrian! Ez utolsó írása teljesen értelmezhetetlen a számomra. Már azt se értem, hogy én egyáltalán mit “kívántam” önnek ( vagy mit érthetett abból az írásomnak annak) , amire “hasonló jókat” kívánt nekem, továbbá azt se, hogy az ön által idézett bibliai igevers, hogyan jött és jön az eredeti témához? ( Ami ugye az, hogy a zsidók el vannak e vetve Isten által, és ezáltal megszűnt e a kötött szövetsége velük, vagy sem… A kanonizált bibliai szövegek szerint. )
     Ezért csak annyit értek az írásából, hogy valószínűleg nem értett az én írásomból semmit.

    11. IDA
     A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
     2016/10/07 – 22:40

    12. Erre biztatott ön: “Vagyis arra nem biztatom, hogy ne tegye fel önmagának és a Szent Léleknek azokat a kérdéseket, amik eszébe jutnak, vagy amik annak olvasása közben kérdésesekké válnak.” Ez nekem azt jelenti hogy nyugodtan tegyek fel magamnak és a Szentszellemnek kérdéseket, ha valamit nem értek . Én így értettem
     Szerintem ezt nem is lehet másképp érteni és ezt egy jó kívánságnak, tanácsnak vettem. Erre válaszoltam azzal, hogy hasonló jókat kívánok magának, vagyis arra én sem biztatom, hogy ne tegye fel önmagának és a Szent Léleknek azokat a kérdéseket, amik eszébe jutnak, vagy amik annak olvasása közben kérdésesekké válnak Ennyi, nincs itt semmi bonyolult
     A másik meg arról szól, hogy ön abban hisz és ezért így értelmezi a dolgokat a kanonizált Biblia alapján (annak teljessége szerint), hogy a zsi.dók nincsenek elvetve, hogy rájuk a törvény és az ószövetség továbbra is érvényes. Ezért idéztem önnek és a többieknek egy történetét a kanonizált Biblia leírtak szerint ( lásd az 1.Kor. 9:20-21-et ).
     Szerintem azok a sorok is félreérthetetlenek és nem utolsó sorban ellent mondanak az ön ertelmezéseinek, a zsi.dók miheztartásukkal illetően. És most kérem bocsásson meg, de most mennem kell vásárolni. Isten áldja.

    13. Igen ezt mondtam Adrian! De, ez nem kívánság volt, csak biztatás, hogy bár az izraelitákkal kapcsolatban egyértelműen ezt, amit idéztem ( mert ugye idéztem, és nem magyaráztam, és akárhogy is, de az van odaírva…..), írja az intézményesített egyház által kanonizált Biblia, de mivel vannak ott másképpen is értelmezhető ( illetve mást állító) bibliai versek is, ezért érdemes azokat a kérdéseket feltenni. Ahogyan természetesen én is azt teszem, amit önnek ajánlottam.

     Az pedig elég érdekes állítás öntől, hogy csak azért írtam , amit írtam, mert én abban hiszek. Főleg azok után, hogy az idézetet a kanonizált bibliai szövegekből tettem ide, és nem magánvélemény volt…. Amit pedig ön idézett, annak éppen nincs köze az adott témához, viszont találhatott volna mást, amin már lehetne gondolkodni.
     De, mivel minden Isten országára és az Atyára vonatkozó ismeret csak a Szent Lélek kijelentése által adatik nekünk, ezért bátorítottam a nála való érdeklődésre.

  1. Ritka zavaros egy cikk, persze lehet hogy nem jól értettem. Leírnád Ida kérlek, hogy értette a zakkantnak tűnő rabbi ezt a próféciát ?

   1. Úgy érti, ahogy le van írva az Úr visszajövetele a Bibliában :

    Zak. 14,1 Ímé, eljön az Úrnak napja, és a te prédádat felosztják benned.
    Zak. 14,2 Mert minden népet ütközetre gyűjtök Jeruzsálemhez, és megszállják a várost, és kirabolják a házakat, megszeplősítik az asszonyokat; és a város fele számkivetésbe megy, de a nép maradéka nem gyomláltatik ki a városból.
    Zak. 14,3 Mert eljön az Úr, és harczol azok ellen a népek ellen, a mint harczolt vala ama napon, a harcznak napján.
    Zak. 14,4 És azon a napon az Olajfák hegyére veti lábait, a mely szemben van Jeruzsálemmel napkelet felől, és az Olajfák hegye közepén ketté válik, kelet felé és nyugot felé, igen nagy völgygyé, és a hegynek fele észak felé, fele pedig dél felé szakad.
    Zak. 14,5 És az én hegyem völgyébe futtok, mert a hegyközi völgy Azálig nyúlik, és úgy futtok, a mint futottatok a földindulás elől Uzziásnak, Júda királyának napjaiban. Bizony eljő az Úr, az én Istenem, és minden szent vele.
    Zak. 14,6 És úgy lesz azon a napon: Nem lesz világosság, a ragyogó testek összezsugorodnak.
    Zak. 14,7 De lesz egy nap, a melyet az Úr tud, se nappal, se éjszaka, és világosság lesz az estvének idején.
    Zak. 14,8 És e napon lesz, hogy élő vizek jőnek ki Jeruzsálemből, felerészök a napkeleti tenger felé, felerészök pedig a nyugoti tenger felé, és nyárban és télben is úgy lesz.
    Zak. 14,9 És az Úr lesz az egész földnek királya, e napon egy Úr lészen, és a neve is egy.
    Zak. 14,10 Az egész föld síksággá változik Gebától kezdve Rimmonig, déli irányban Jeruzsálem felé, és felmagasztaltatik és a maga helyén marad a Benjámin kapujától az első kapu helyéig, a szegletkapuig, és a Hananéel tornyától a király sajtójáig.
    Zak. 14,12 És ez lesz a csapás, a melylyel megcsapkod az Úr minden népet, a melyek Jeruzsálem ellen gyülekeznek: Megsenyved a húsok és pedig a míg lábaikon állnak, szemeik is megsenyvednek gödreikben, nyelvök is megsenyved szájokban.
    Zak. 14,13 És azon a napon lesz, hogy az Úr nagy háborúságot támaszt közöttök, úgy, hogy kiki a maga társának kezét ragadja meg, és a maga társának keze ellen emeli fel kezét.
    Zak. 14,14 Sőt még Júda is harczolni fog Jeruzsálem ellen, és összegyűjtetik a köröskörül lakó népek minden gazdagsága: arany, ezüst és igen sok ruha.
    Zak. 14,15 És éppen olyan csapás lesz a lovakon, öszvéreken, tevéken, szamarakon és mindenféle barmokon, a melyek e táborban lesznek, a milyen ez a csapás.
    Zak. 14,16 És lészen, hogy a kik megmaradnak mindama népek közül, a melyek Jeruzsálem ellen jőnek: esztendőről esztendőre mind felmennek, hogy hódoljanak a királynak, a Seregek Urának, és megünnepeljék a sátorok ünnepét.
    Jóel. 3,1 Mert ímé, azokon a napokon és abban az időben, a mikor meghozom Júda és Jeruzsálem fogságát:
    Jóel. 3,2 Egybegyűjtöm akkor mind a pogányokat, és levezetem őket a Josafát völgyébe, és perbe szállok ott velök, az én népemért és örökségemért, az Izráelért, a melyet szétszórtak a pogányok közé, és megosztoztak az én földemen;
    Jóel. 3,3 Népemre pedig sorsot vetettek; a fiút szajháért adták oda, a leányt pedig borért cserélték el, hogy ihassanak.
    Jóel. 3,4 Sőt néktek is mi közötök velem, Tírus, Sidon és Filiszteának egész környéke?! Vajjon bosszút állani jöttök-é reám? Ha bosszút akarnátok rajtam állani, nagy hirtelen fejetekre fordítom vissza bosszútokat!
    Jóel. 3,5 Mivelhogy elraboltátok ezüstömet és aranyomat, és legszebb kincsemet templomaitokba vittétek;
    Jóel. 3,6 És a Júda fiait és Jeruzsálem fiait eladtátok a Jávánok fiainak, hogy messze vessétek őket határaiktól:
    Jóel. 3,7 Ímé, kiindítom őket a helyből, a hova eladtátok őket, és fejetekre fordítom vissza bosszútokat.
    Jóel. 3,8 És adom a ti fiaitokat és leányaitokat a Júda fiainak kezébe; azok pedig eladják őket a Sabeusoknak, a messze lakó népnek; mert ezt végezte az Úr.
    Jóel. 3,9 Hirdessétek ezt a pogányok között; készüljetek harczra; indítsátok fel a hősöket. Járuljanak elé, jőjjenek fel mindnyájan a hadakozó férfiak!
    Jóel. 3,10 Kovácsoljátok szántóvasaitokat kardokká, kaszáitokat dárdákká; mondja a beteg is: Hős vagyok!
    Jóel. 3,11 Siessetek és jőjjetek el ti népek mindenfelől, és seregeljetek egybe! Ide vezesd Uram a te hőseidet!
    Jóel. 3,12 Serkenjenek fel és jőjjenek fel a népek a Josafát völgyébe; mert ott ülök törvényt, hogy megítéljek minden népeket.
    Jóel. 3,13 Ereszszétek néki a sarlót, mert megérett az aratni való! Jertek el, tapossatok, mert tetézve a kád, ömlenek a sajtók! Mert megsokasult az ő gonoszságuk!
    Jóel. 3,14 Tömegek, tömegek! az ítélet völgyében! Mert közel van az Úrnak napja az ítélet völgyében!
    Jóel. 3,15 A nap és hold elsötétednek; a csillagok bevonják fényöket;
    Jóel. 3,16 Az Úr pedig megharsan a Sionról és megzendül Jeruzsálemből, és megrendülnek az egek és a föld; de az Úr az ő népének oltalma és az Izráel fiainak erőssége!
    Jóel. 3,17 És megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek, a ki a Sionon lakozom, az én szent hegyemen. És szentté lészen Jeruzsálem, és idegenek nem vonulnak át többé rajta.
    Ezék. 38,2 Embernek fia! vesd tekintetedet Góg ellen, és Mágóg földjén, Rós, Mések és Tubál fejedelme ellen, és prófétálj felőle.
    Ezék. 38,3 És mondjad: Ezt mondja az Úr Isten: Ímé, én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme.
    Ezék. 38,4 És elcsalogatlak, és horgokat vetek szádba, és kivezetlek téged és egész seregedet, lovakat és lovagokat, kik mindnyájan teljes fegyverzetbe öltözvék, nagy sokaságot, nagy és kis paizszsal, fegyvert viselők mindnyájan;
    Ezék. 38,5 Perzsák, szerecsenek, libiaiak vannak velök, mindnyájan paizszsal és sisakkal;
    Ezék. 38,6 Továbbá Gómer és minden serege, Tógarma háza messze északról minden seregével, sok nép van veled.
    Ezék. 38,7 Készülj hozzá és készítsd elő magadat te és minden sokaságod, kik te hozzád gyűltek, és légy nekik vezérök.
    Ezék. 38,8 Sok idő mulva kirendeltetel: esztendők végével bejösz a földre, mely a fegyvertől már megnyugodott, melynek lakói sok nép közül gyűjtettek egybe Izráel hegyeire, melyek szüntelen való pusztulásban voltak; és e nemzetség a népek közül hozatott ki, s aztán lakozék bátorságosan mindnyája;
    Ezék. 38,9 És feljösz, bemégy mint a szélvész, és leszel mint a felleg, hogy beborítsd a földet, te és minden sereged s a sok nép veled.
    Ezék. 38,10 Így szól az Úr Isten: És lészen abban az időben, hogy tanácsok támadnak szívedben, és gondolsz gondolatot.
    Ezék. 38,11 És mondasz: Felmegyek a nyilt földre, jövök azokra, kik nyugalomban vannak s bátorságosan laknak; kik laknak mindnyájan kőfal-kerítés nélkül, sem zárjok, sem kapujok nincs nékik;
    Ezék. 38,12 Hogy zsákmányt vess és prédát prédálj, hogy fordítsd kezedet a már népes pusztaságok ellen s a nép ellen, a mely a pogányok közül gyűjtetett egybe, mely jószágot és gazdagságot szerez s lakozik a földnek köldökén.
    Ezék. 38,13 Séba és Dedán és Társis kalmárai és minden fiatal oroszlánja ezt mondják néked: Nemde te zsákmányt vetni jöttél? Nemde prédát prédálni gyűjtötted egybe sokaságodat? hogy elvigy ezüstöt és aranyat, magadhoz végy jószágot s gazdagságot, hogy nagy zsákmányt vess.
    Ezék. 38,14 Annakokáért prófétálj, embernek fia, és mondd ezt Gógnak: Így szól az Úr Isten: Avagy abban az időben, mikor az én népem, Izráel bátorságosan lakik, nem tudod-é meg?
    Ezék. 38,15 És eljössz helyedről, a messze északról te és sok nép veled, lovon ülők mindnyájan, nagy sokaság és hatalmas sereg.
    Ezék. 38,16 És feljössz az én népem, Izráel ellen, mint a felleg, hogy beborítsd a földet, az utolsó időkben lészen ez, és hozlak téged az én földemre, hogy a pogányok megismerjenek engem, mikor megszentelem magamat rajtad az ő szemök láttára, Góg!
    Ezék. 38,17 Így szól az Úr Isten: Te vagy-é hát, a kiről szólottam a régi napokban az én szolgáim, Izráel prófétái által, kik prófétáltak azokban a napokban esztendőkön át, hogy téged ő reájok hozlak?
    Ezék. 38,18 És lészen azon a napon, a mely napon Góg eljő Izráel földje ellen, ezt mondja az Úr Isten, felszáll haragom orromban.
    Ezék. 38,19 És féltő szerelmemben, búsulásom tüzében szólok: Bizony azon a napon nagy földindulás lesz Izráel földjén.
    Ezék. 38,20 És megremegnek előttem a tenger halai és az ég madarai és a mező vadai és a földön csúszó-mászó mindenféle állatok és minden ember a föld színén; és leszakadnak a hegyek, és leesnek a meredek kősziklák, és minden fal a földre hull.
    Ezék. 38,21 És előhívom ellene minden hegyem felől a fegyvert, ezt mondja az Úr Isten; egyiknek fegyvere a másik ellen lészen.
    Ezék. 38,22 És törvénykezem vele döghalállal és vérrel; és ömlő záporesőt, jégeső köveit, tüzet és kénkövet, mint esőt bocsátok reá és seregére s a sok népre, a mely vele lesz.
    Ezék. 38,23 És nagynak s szentnek mutatom, és megjelentem magamat a pogányok sokasága előtt, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr!
    Ezék. 39,1 És te, embernek fia, prófétálj Góg ellen, és mondjad: Így szól az Úr Isten: Ímé, én ellened megyek Góg, Rós, Mések és Tubál fejedelme!
    Ezék. 39,2 És elcsalogatlak és vezetgetlek, és felhozlak messze északról, és beviszlek Izráel hegyeire.
    Ezék. 39,3 És kiütöm kézívedet balkezedből, és nyilaidat jobbkezedből kiejtem.
    Ezék. 39,4 Izráel hegyein esel el te és minden sereged és a népek, melyek veled lesznek; a ragadozó madaraknak, minden szárnyas állatnak és a mezei vadaknak adtalak eledelül.
    Ezék. 39,5 A mező színén esel el, mert én szóltam, ezt mondja az Úr Isten.
    Ezék. 39,6———————— És bocsátok tüzet Mágógra —————————és azokra, a kik a szigeteken bátorságosan laknak, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr.
    Ezék. 39,7 És az én szent nevemet megismertetem az én népem, Izráel között, s többé nem hagyom megfertéztetni szent nevemet; és megtudják a pogányok, hogy én, az Úr, szent vagyok Izráelben!
    Ezék. 39,8 Ímé, eljött és meglett, ezt mondja az Úr Isten; ez az a nap, a melyről szólottam.
    Ezék. 39,9 És kimennek Izráel városainak lakói, és feltüzelik és felégetik a fegyvereket s a kis és nagy paizsokat, a kézívet és a nyilakat és a kézbeli pálczákat és dárdákat, és tüzelnek velök hét esztendeig.
    Ezék. 39,10 És fát nem hordanak a mezőről, sem az erdőkről nem vágnak, hanem a fegyverekből tüzelnek, és zsákmányt vetnek zsákmányolóikban, s prédálóikat elprédálják, ezt mondja az Úr Isten.
    Ezék. 39,11 És lészen azon a napon, hogy adok Gógnak helyet, hol temetője legyen Izráelben, a vándorok völgyét keletre a tengertől, ez fogja bezárni e vándor népséget; és ott temetik el Gógot és minden gyülevészét, és nevezik Góg gyülevésze völgyének.
    Ezék. 39,12 És eltemeti őket Izráel háza, hogy a földet megtisztítsa, hét álló hónapig.
    Ezék. 39,13 És temetni fog az ország egész népe, s lészen ez nékik dicsőségökre a napon, melyen megdicsőítem magamat, ezt mondja az Úr Isten.
    Ezék. 39,14 És választanak embereket, kik a földet szüntelen bejárják, temetgetvén ama vándor népséget, azokat, kik még a föld színén maradtak, hogy azt megtisztítsák. Hét hónap mulva indulnak keresni.
    Ezék. 39,15 És bejárják e járók a földet, és ha ki embertetemet lát, jelt állít melléje, míg a temetgetők eltemetik azt a Góg gyülevésze völgyében.
    Ezék. 39,16 És egy városnak is Hamóna lesz a neve, és megtisztítják a földet.
    Ezék. 39,17 És te, embernek fia, így szól az Isten, mondjad a madaraknak, minden szárnyas állatnak és minden mezei vadnak: Gyűljetek egybe és jőjjetek el, seregeljetek egybe mindenfelől az én áldozatomra, mert én nagy áldozatot szerzek néktek Izráel hegyein, és egyetek húst és igyatok vért!
    Ezék. 39,18 Vitézek húsát egyétek, s a föld fejedelmeinek vérét igyátok, kosok, bárányok és bakok, bikák, Básánban hízottak mindnyájan;
    Ezék. 39,19 S egyetek kövérséget jóllakásig, és igyatok vért megrészegedésig az én áldozatomból, a melyet szerzek néktek;
    Ezék. 39,20 És lakjatok jól az én asztalomnál lovakból és paripákból, vitézekből és minden hadakozó férfiakból, ezt mondja az Úr Isten.
    Ezék. 39,21 És megmutatom az én dicsőségemet a pogányok között, és meglátják mindazok a pogányok az én ítéletemet, melyet cselekedtem, és az én kezemet, melyet rájok vetettem.
    Ezék. 39,22 És megtudja Izráel háza, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, attól a naptól fogva és azután.
    Ezék. 39,23 És megtudják a pogányok, hogy az ő vétke miatt vitetett fogságra Izráel háza, mivelhogy elpártolt tőlem, s én elrejtettem orczámat tőle; azért adtam őt ellenségei kezébe, és hullottak el fegyver miatt mindnyájan.
    Ezék. 39,24 Az ő tisztátalanságuk s bűneik szerint cselekedtem velök, és elrejtettem orczámat tőlök.
    Ezék. 39,25 Azért így szól az Úr Isten: Most már haza hozom Jákób foglyait, és megkegyelmezek Izráel egész házának, s féltő szerelemre gyulladok szent nevemért.
    Ezék. 39,26 És elfelejtik gyalázatukat és minden vétköket, melylyel vétkeztek ellenem, mikor laknak földjökön bátorságosan, és őket senki sem rettegteti.
    Ezék. 39,27 Mikor visszahozom őket a népek közül, és egybegyűjtöm őket ellenségeik földjeiről, akkor megszentelem magamat bennök sok nép szeme láttára.
    Ezék. 39,28 És megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, ki fogságra vittem őket a pogányok közé, majd egybegyűjtém őket földjökre, és senkit közülök többé ott nem hagyok.
    Ezék. 39,29 És többé el nem rejtem orczámat tőlök, mivelhogy kiöntöttem lelkemet Izráel házára, ezt mondja az Úr Isten.

    Jel. 19,11 És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és a ki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik.
    Jel. 19,12 És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona; az ő neve fel vala írva, a mit senki nem tud, csak ő maga.
    Jel. 19,13 És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik.
    Jel. 19,14 És mennyei seregek követik vala őt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve.
    Jel. 19,15 És az ő szájából éles kard jő vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és ő fogja azokat legeltetni vasvesszővel; és ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.
    Jel. 19,16 És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura.
    Jel. 19,17 És láték egy angyalt állani a napban, és kiálta nagy szóval, mondván minden madaraknak, a melyek repdesnek vala az égnek közepette: Jőjjetek el, és gyűljetek egybe a nagy Istennek vacsorájára;
    Jel. 19,18 Hogy egyétek a királyok húsát, és vezérek húsát és hatalmasok húsát, és lovaknak és rajtok űlőknek húsát, és mindenkinek húsát, szabadokét és szolgákét, és kicsinyekét és nagyokét.
    Jel. 19,19 És látám, hogy a fenevad és a föld királyai és az ő seregeik egybegyűltek, hogy hadakozzanak az ellen, a ki a lovon ül vala és az ő serege ellen.
    Jel. 19,20 És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, a ki a csodákat tette ő előtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad bélyegét felvették, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének:
    Jel. 19,21 A többiek pedig megöletének a lovon űlőnek kardjával, a mely az ő szájából jő vala ki; és a madarak mind megelégedének azoknak húsával.

    2 Thess. 2,8 ….., a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;….

    Stb. Szerintem ez az a rabbi, akiről ott szó van.

    https://www.youtube.com/watch?v=revkpustwVc

    1. Kedves Ida !
     A nyakamat tenném rá hogy Hit gyülis vagy ! 🙂 A Hit Gyülekezet (és az egész karizmatikusságé is) legnagyobb tévedése (ami persze nem is csoda) a mai Izrael, cionizmus és a júdaizmus helyzetének értelmezése, az ószövetségi próféciák rossz alkalmazása és téves aktualizálása, a totális hitestés és megtévesztés égisze alatt. Ez egy hamis dogma. Eredete a híres, hírhedt Ábrahámnak Isten által mondott: “És megáldom azokat, a kik téged áldanak, és a ki téged átkoz, megátkozom azt….” (1Móz 12.3). Ezt Isten Ábrahámnak mondta, és nem a zsidóknak ! Sőt, az átok kora elmúlt, Jézusban nincs már átok (nekünk). Ezzel az igével varázsol (szó szerint !) több karizmatikus gyülekezet, élén a H.Gy. (gyakorlatilag a Biblia alapján dogmatizálják a mai cionizmus, Izrael sérthetetlenségét, kritizálhatatlanságát, szentté téve a szentségtelent). Ez bűn ! A másik dolog, hogy Izrael helyreállítására vonatkozó ószövetségi próféciák nem teljesedtek be ! Legfeljebb látszólag meg hiányosan, sérülve. Tehát nem ! Jézus nem végez a megváltásában és helyreállításában fél munkát ! Izrael helyreállítása, szabadítása, Jézus által (!) való összegyűjtése megtörtént ? Nem ! Hogy lehet a bizonyítottan luciferánus hátterű szabadkőműves cionizmust (ami a megtévesztett laikusok szerint is minimum szekularista liberális, és nacionalista ideológiájú) és az általa Istent teljesen kihagyó módon való Izrael államának megalapítását (mikor ezt már a Tóra is tiltja) ráfogni Istenre ? Ez már önmagában kimeríti a blaszfémiát. Az a szerencsétek, hogy Isten a tudatlanság (rosszul tudás) idejét elnézi, de nem örökké. Itt az ideje megtudni ! Németh Sándor még ellenáll, de már legalább kezdi föladni egykori balliberális eszmékhez való lojalitását. Láthatjuk az ATV ballib politikai szekértolóból való bulvártévévé válását napjainkban (érdekes lesz ebből a csapdából kilábalni, ha ki lehet egyáltalán). Visszatérve a témához, én erre a korunk legjelentősebb téveszméjének leleplezésére pár éve jöttem rá (korábban, mikor zsidó identitásomat és származásomat felismertem, jóval megtérésem után, eme korai mánia, zsidó rajongás után, gyorsan kezdtem kijönni ebből, Isten hatására és kijózanítására), és azóta hál Istennek egyre több helyről (már karizmatikus szolgálótól is) kapok megerősítéseket, hogy nem vagyok egyedül ezzel az orbitális leleplezéssel és felismeréssel. A történelem, illetve a végidők jeleinek gyorsulása bizonyítani fogja ezt az igazságot, hogy ez az Izrael, nem az Isten Izraele ! Sőt, ezt az Izraelt (mert e választott nép nem vonhatja ki magát a szellemvilágtól, a “tűzhöz közel” léte miatt, érvényesül a vagy Istent vagy sátánt szolgálja elv) azért hozták létre szatanikus erők (hogy N.S. szóhasználatával éljek), hogy előkészítsék az antikrisztus útját, fellépését, és a zsidó népet (ami persze közel sem azonos az ókori Ábrahám fiai bármely törzsével, még Júdáéval is csak szórványosan azonos) is becsapva a sátán fiának imádatába állítsák. Ez lesz az igazi Krisztus antija, mindenben. Ugyan hogy fog a mai zsidósággal szövetségre lépni, hogy fogja minden bizonnyal a messiásukként elfogadtatni magát ? Minek akarnak maguktól (Isten szava nélkül) templomot építeni és hamis módon leutánozni az ószövetségi áldozati rituálékat ? Komolyan nehéz észrevenni, amit a Neturei Karta ortodox zsidói (ezrek) mondanak ? Isten tökéletes akaratának megnyilvánulása, vezetése nélkül nem lehet sem államot alapítani, sem hadsereget szervezni, sem áldozatot bemutatni stb ! Isten elvetette és megítélte Izraelt 2000 éve, és ezt még nem vonta vissza. Jézus fogja ezt megváltoztatni a próféciák szerint és helyreállítani Izraelt, és összegyűjteni Ábrahám fiainak törzseit. Ami történt a XIX. század óta, az nem más, mint mikor Ábrahám Isten próféciáját és ígéretét meg nem várva, azt megelőzve, hitetlenségből, saját maga (pontosabban Sára által) ereje által nemzet utódot, örököst. A történet rosszul folytatódott, ismeritek. Ezt csinálták a cionisták is, azzal a különbséggel, hogy semmilyen kapcsolatuk nincs Istennel (legfeljebb e világ istenével), és egészen más motivációkból és célokkal kezdtek neki az államalapításnak, közben megtévesztve (a bibliai múltat és vallást felhasználva) a világot, főleg a zsidókat és keresztényeket. Csak hát hogy ezzel valaki tisztában legyen, kell olvasni egy kis Drábik Jánost meg COG-os cikkeket, alternatív médiákban és konteós háttérben kutatni és dokumentumokat keresni. Azzal senki ne jöjjön, hogy Isten Szelleme jelentette ki ezt stb., mert az utóbbi évtizedekben, én már annyi olyan dolgokra hallottam ezt, hogy azok sokkal inkább hamis próféciák lehetnek, ha egyáltalán próféciák voltak, nem Istentől jöttek. Ez a karizmániákusság kora, világa, oldala. Ebből ki kell jönni, fel kell ébredni, akár meg kell térni. Reagálva a Nátán hagymázas és totálisan fals “látomására”, azt kell mondjam, sok keresztény ismerős és ismeretlennel egy hangon és nevezőn, hogy az a videó vagy kitalált és megcsinált kamu vagy (ami rosszabb) egy démoni megtévesztés. Többször megnéztem magam is, több diskurzus volt keresztény körökben róla a FB-on, és egyértelmű a konklúzió. Hamis, nem áll meg sem az Ige (újszövetség), sem a hiteles tanúság és az ún. “halálközeli élmények” kritériumainak sem. A magyarázó rabbi viselkedése több mint árulkodó, ahogy a gyerek szájába mondja a (megbeszélt ?) sztorit. Több mint sajnálatos, szomorú, hogy vannak olyan újjászületett keresztények, akik erre az anyagra azt tudják mondani, hogy kóser, és összhangban van a hitükkel. Ez is bizonyítja a megtévesztés súlyosságát. Erre csak azt lehet mondani, hogy Isten leplezze le minél hamarább ezt a mega, giga átverést, mert minél közelebb vagyunk az antikrisztus idejéhez, annál jobban fog fájni az igazság, mikor kiborul a bili (már azoknak, akik a keblükön melengették a cionizmust és az izraeli rezsimet, nem beszélve a többi korszellemi jelenségről) ! Ajánlom a COG ide vonatkozó cikkeit meg pár videót, anyagot. Ehhez adok közre párat. Az ószövetség pedig természetesen nincs érvényben (bár Isten nem törölte el), a zsidóknak sem, hiszen ha érvényben lenne, akkor Jézus váltságáldozata nem lenne tökéletes. Isten nem személyválogató, nem lehet a szövetségek közül válogatni, hogy ó vagy új alapján akar e valaki üdvözülni (a megvakítása a zsidóknak pedig nem azt jelenti, hogy ne tudnának megtérni).
     http://churchofgod.hu/content.php?act=kisarjadt
     http://churchofgod.hu/content.php?act=judaizmusvs
     http://churchofgod.hu/content.php?act=izraeltitka
     http://churchofgod.hu/content.php?act=satzsina
     http://wbsh.info/oszovetseg-fontossaga.htm
     https://www.facebook.com/notes/j%C3%BAda-oroszl%C3%A1nja-pr%C3%B3f%C3%A9tai-szolg%C3%A1lat-prophetic-voice/s%C3%A1t%C3%A1n-zsinag%C3%B3g%C3%A1j%C3%A1t-megtagad%C3%B3-ima/1198763773478516
     https://www.youtube.com/watch?v=V9UOnzvAxtk&index=45&list=PLI5xLMtg3Z-dAAoSvLKiSABdEEcD-YSC0
     https://www.youtube.com/watch?v=B45D75mkFTs
     https://www.youtube.com/watch?v=EoQxdxE1Uvw
     https://www.youtube.com/watch?v=CDFDxOvwxF8
     Jó ébredést mindenkinek !

    2. Apriel!
     Ne tedd a nyakadat rá! Sőt semmire, amit gondolsz. A HIT gyülit is és a karizmatikusokat azért megvédeném ebből a szempontból, mert az anno létrejött intézményesített egyház által kanonizált Biblia alapján többnyire korrektül tanítják az abban foglaltakat. Ennek meglátásához pont elég egy alapos bibliai igeismeret és ama Szellem kijelentése, ami azzal jár. Nátán látomása is teljesen megegyezik azokkal a próféciákkal, amik abban vannak. ( Ha elolvastad a kanonizált Bibliából általam idézett próféciákat, akkor valószínűleg észrevetted, hogy minden klappol benne. De, ha nem vetted észre, akkor higgy nekem kérlek, minden klappol benne! És annak nincs jelentősége, ha különböző fórumokon a keresztények megbeszélik és eldöntik, hogy az kamu, mert ők másképpen képzelik a dolgokat, ha ugyanakkor a próféciák meg azt támasztják alá, amit mond a fiú. Az, hogy a rabbi segített a gyereknek a történet elmondásában, csak azért volt, mert látszik, hogy a gyerek lámpalázas volt… Egyébként más zsi.dó emberek is hasonló beszámolót tartottak arról a mennyről, ahová ők mennek…)

     Az Izraellel kapcsolatos eddigi próféciák is teljesültek. és azok teljesülését látjuk. ( Nem akarom sokszor elmagyarázni már azt, hogy ha egyszer egy próféciában az van írva, hogy az armageddoni csata már egy zsi.dók által lakott Izrael ellen lesz, akkor azoknak a zsi.dóknak, akik ellen történik, ott kell élniük…. Továbbá azt se, hogy pl azt mondja az ÚR, hogy ki az, aki tervez és cselekszik bármit is, ha Isten nem mondja azt, hogy legyen meg…! Vagyis nincs olyan, hogy létrejöjjön Izrael állam, ha nem az Úr által. Majd 2000 éven keresztül próbálták meg létrehozni, de addig nem sikerült, amíg az Úr nem engedte….) Stb…!

     De, már többször írtam, és felhívtam rá a figyelmet ( persze természetesen nem feltétlenül olvastad), hogy éppen ebből az intézményesített egyház által kanonizált Bibliából tudjuk, hogy a római birodalomból kinő egy kis szarv ( támad(t) egy hamis egyház), egy fenevad, aki az erejét, hatalmát és királyi székét a Sárkánytól kapta. És aki azokkal a “beszédekkel”, jelekkel és csodákkal, amiket kapott, tett, tesz, mondott és mond, elhitette és elhiteti az egész világot, amelyik követi őt, dicsőítvén és imádván ezáltal az a Sárkányt, aki által létrejött. Aki harcolt a szentek ellen és legyőzte azokat….

     Szóval ezt kellene nekünk sürgősen kitalálni, hogy ki az első fenevad, milyen beszédeket szól ( ami a Sárkánytól van) , mit tanít, amivel elhiteti az egész világot, és kik voltak a szentek, akik ellen harcolt és legyőzte őket, és azok mit tanítottak, ha emez hazudik….! Ez az élethalál kérdés.

    3. Kedves Arpiel, nem kellene a fürdővízzel a babát kiönteni! Mi az, hogy “az egész karizmatikusság is”? SZERETJÜK az Úr szándékát, hogy a hűtleneket MAJD magához fogja ölelni! Ennyi az egész … én bizony nagyon vidám leszek, sőt boldog, ha meghallom “Megzendül az Úr szava nagy hatalommal, felhangzik királyi szózata! Összegyűjti az ő népét, messze földről vezeti haza … ” https://www.youtube.com/watch?v=APfd1SgsDhc

 20. Tudod Arpiel én rég megfejtettem azt, hogy
  “all roads lead to Rome,” azaz hogy minden út Rómába vezet. A jezsuiták nagyon egy ravasz, befolyásos társaság és gyakorlatilag ők azok, akik ellenőrzés alatt tartják a vilagot már egy jó ideje, de egy valamit ők sem tudnak legyőzni. Pontosabban kettő dolgot.
  1. Az teljes igazságot.
  2. A bennük lévő saját büszkeségüket, hogy időnként ki ne fecsegjék a világra gyakorolt befolyásukat, hatalmukat.
  https://youtu.be/g6Ax15x8saY
  https://youtu.be/CGEZyA013H4

 21. Olyanoknak nem is való, akikben az félelmet gerjeszt és aminek hatására, úgy érzi, hogy végre tenni kellene már valamit. A félelem a lehetőleg legrosszabb tanácsadó és én ezt a félelmet látom a legtöbb emberben. Vajon lehet e félni és szeretni egyidőben?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.