chat2Ide jöhet minden érdekes vagy hasznos link, információ, forrás, illetve off-topik beszélgetés. 

Összetettebb témákhoz pedig inkább használjátok a fórumot: http://klub.idokjelei.hu/forums/

4,802 hozzászólás

 1. Kedves Adrián és mindenki!

  Leszögezném már az elején, hogy amit leírok, annak kb 60% nem tőlem származik, hanem Pete Cabrera Jr-től.
  Kicsit hosszú lesz, de úgy hiszem megéri elolvasni. (Örültem neki nagyon, hogy Thea linkelte Pete videóit)

  Először is fel kell tennünk magunknak a kérdést, kik vagyunk Krisztusban, mit mutatott nekünk, mire tanított minket és mit vár el tőlünk.
  Ha teljes szível odafordultunk Istenhez és megbántuk bűneinket, akkor Isten új teremtéssé tesz minket, de az elménket nekünk kell megújítani! Isten átalakítja a szívünket, de a testi elmét önmagunknak kell.
  Tehát már nem test szerint élünk, mert Krisztusban járunk, mint új teremtés, de csak a lélek új! Mert a test és az elme az romlott, a lélek és test két különböző dolog nem egy!
  Feltesszük magunknak a kérdést, hogy lehet az, hogy megtértem, de még mindig bajlódom bizonyos bűnökkel az életemben!
  Azért mert a test a lélek ellen tusakodik, megállás nélkül és felül akar kerekedni, Krisztus lelkületében járni egy egész életen át tartó folyamat.
  Megtérésed után ugyan úgy fogsz bűnöket elkövetni, de Isten már a lelkiekben néz tégedet és nem azt amit a test szerint cselekedsz. Ahogy egyre haladsz előre az ige megélésében, úgy fog az életed is megváltozni. Gondolkozz úgy, ahogy Isten szeretné azt és élj is úgy. Istennel minden lehetséges, ne a negatív érzések uralkodjanak feletted.
  Ha reggel felkelsz és azon agyalsz, “jaj ez vagy azt a bűnt ma el ne kövessem”, akkor test szerint gondolkozol és jársz!
  Ezért nem jutsz egyről a kettőre, ez pedig egy ördögi kör. Aki mindig csak ezen jártatja az eszét az test szerinti rossz gyümölcsöket fog teremni.
  Ezzel ellentétben, aki úgy indul neki a napnak, “Istenem köszönöm, hogy mindent megadtál amire szükségem lehet ahhoz, hogy megigazuljak, igazságban tudjak élni”, akkor pedig Krisztus lelkületében fogsz létezni, járni és jó gyümölcsöket teremni!

  Új teremtésként Isten beléd helyezett mindent, amire szükséged van, nem kell imádkoznod érte, mert már mindened megvan Krisztusban és az Ő ígéreteiben, csak valóra kell váltanod a hétköznapjaidban.
  Rengeteg hívő azt kéri Istentől nap mint nap, “Istenem megadnád ezt vagy azt?” Egyfolytában kapni akarunk valamit, ami viszont megvan azt nem használjuk.
  Tehát nem kell kérned gyógyulás vagy szabadulás ajándékát, mivel rég megadatott neked, de nem használod!
  A szellemi fegyverzeteket is megkaptuk, de nem használjuk őket helyesen. Ezek mind benned vannak, csak felszínre kell hoznod a lélek cselekedetei által.
  Miért ismétlem önmagam “nem használod”? MERT NEM ÉLED MEG!
  Tedd meg, amire Krisztus szó szerint elhívott tégedet, ISTEN ORSZÁGA CSELEKVÉS! NEM VALLÁS! Jézus soha nem hirdetett intézményesített egyházakról, hanem Isten országáról beszélt, ami köztünk van..
  Ha az ige szerint kezdesz cselekedni, csodák fognak történni. Ehhez ki kell menned az “utcára” helyezd betegek fölé a kezedet és megfognak gyógyulni, viszont kimondta, hogy rögtön menni fog és 100% eredmény lesz? Mindez tanulási folyamat egész életeden át! ( Az Isten szemében ez az igazi, tiszta vallásosság: meglátogatni nyomorukban az árvákat és az özvegyeket, és tisztán maradni a világ szennyétől.)
  Rengetegen járnak gyülekezetekbe, keresztény felekezetekbe és az egész egy nagy szenvedés, mert nem azt teszik, ami Isten igazi akarata! És a mai egész magát kereszténynek nevező képződmény egyáltalán nincs összhangban Isten elgondolásával, ezért nem működik, nincs benne élet.
  Istennek a szívedre van szüksége és nem a pénzedre, Tagadd meg önmagad, a testet az egész Krisztus követés erről szól!
  A te életed is stagnál? Imádkozol és nem történik semmi? De kérdem én, kint vagy a városodban? gyógyítasz betegeket, látogatsz öregeket és árvákat, meg teszed amire Isten tényleg elhívott téged? Menj ki az emberek közé és tegyél tanúságot az Atyáról és az ő fiáról, olyan dolgok fognak történni, amiket álmodban sem gondoltál!

  Adrián sokszor megkérdezed, “mi a hit”? A HIT az amikor elhiszem, amit Isten igéje mond és megcselekszem! Nem egy érzés, magától Istentől kapunk hitet, ez benned van! Ne légy hitetlen, hanem hívő.
  Múltkor írtad, hol vannak az Isten által beígért csodák, mert nem látod őket, vannak csodák és olyan emberek is akiken keresztül Isten megnyilvánul csodák formájában, csak el kell hinned és láthatod is őket, mert tele a youtube(küldök linket)
  Hogy akarod, hogy Isten közösséget vállaljon veled, ha nem fogadsz szót neki és nem élsz engedelmességben.
  Nem téged akarlak bántani, de biztosan érted miről beszélek.
  Nemhiába mondja Isten, hogy tettek nélkül halott a mi hitünk! Menj és használd, amit Isten rég odaadott neked, találj olyan közösséget, feltéve ha van…. vagy próbálkozz magad.

  Tudod milyen érzés, amikor ráébredsz arra, hogy az eltelt “kereszténynek” mondott 10-évem alatt egyenlőt tettem a nullával?
  Kerestem az okát, miért nem történik változás, holott mindvégig ott volt a szemem előtt…. (Y) Mert NEM ÉLTEM MEG AMIT ISTEN MEGKÍVÁN TŐLEM! NEM ÉLTEM MEG A HITEMET!
  Krisztus követése egy életstílus kellene, hogy legyen, amivel kelsz és fekszel.
  Honnan tudod, hogy Isten lelkületében jársz? a gyümölcsök amiket teremni fogsz megmutatják neked galata 5:16
  Mit jelent Isten lelkületében járni? Egyszerűen megcsinálod amit mondott.

  Az életünk ne csak abból álljon, hogy családot alapítunk, gyerekeket nemzünk és munkába járunk. Igen a családban is valóra váltod, amit Isten mond és a munkahelyeden is, de ez nagyon kevés!
  Ezek mellett minden nap terjesztenünk kellene az evangéliumot, örömhírt és bővítenünk Istennek az országát.
  Ameddig ezt nem tesszük meg és nem élünk ezek szerint, addig ne is várjunk változást, sem csodát, csak a kesergés marad!

  Talán érthető lesz.

 2. Kedves Adrián!

  Kezdem érteni mit szeretnél mondani. “Halj meg teljesen a testnek és tanuljunk meg Isten szellemében járni”.
  Olvastam pár nappal ezelőtti soraidat és nem is csodálkozom azon, hogy senki nem ért téged, ugyanis én sem értettem miről beszéltél eddig, csak tegnap leltem rá.
  Most felhozok egy csúnya példát, a magukat keresztényeknek vagy Krisztus követőknek a 95% testben jár, él és gondolkozik!
  Ezért élnek félelemben, de nem csak félelemben, hanem test kívánságai és gondolatai szerint.
  Lehet ködös amit leírtam, majd holnap folytatom és alátámasztom, miről fecsegek itt.

 3. Ez nagyon jó hír! Remélem hamar lesz magyar felirat!
  The Jesus of Testimony (A bizonyság Jézusa)
  Jézus valóban létezett? Amennyiben igen, mit tudhatunk Róla a történelemből? Ezek nem csupán általános kíváncsiságból eredő kérdések. A keresztény hit alapja Jézus emberként való megszületése, élete, halála és feltámadása. De honnan tudjuk, hogy az Evangéliumokból ismert Jézus történelmi tényeken vagy legendákon nyugszik? A bizonyság Jézusa mindezekre a kérdésekre választ ad szkeptikusok és keresztények számára egyaránt.
  http://www.jesusoftestimony.com
  A teljes film is megtekinthető, egyelőre csak angolul: http://www.jesusoftestimony.com/watch/

  1. Köszönjük Thea ! Bizony ezek a legfontosabb kulcskérdések a világ és minden kereső ember számára !

  2. Az a félrevezető a “jó hír”-ben, hogy azt sugallja kereszténynek lenni annyit jelent: elhinni Jézus vagy Isten létét és ennek a hitnek a megléte, elégséges feltétele valamiféle üdvözülésnek. Kedves Thea, a kereszténység nem a szkeptikusok elleni harcról és Jézus létének fizikai bizonyítékai bemutatásáról, ezekkel való meggyőzésről szól. A kereszténység szellemi közösség, aminek a feladata egy szereteten alapuló tanítás továbbadása, a jó dolgokba vetett hit erejének bemutatása . A keresztények táborát ilyen materialista szellemben, ilyen bizonyítékokkal nem lehet növelni. Példamutatással, jó cselekedetekkel annál inkább. Az ilyen videó nem megfelelően prezentálva félrevezetés. Arpiel elsőként ugrott bele. A világ legfontosabb kérdéseinek nevezte és ami a legszórakoztatóbb, hogy ma Adriánon az ellenkezőjét kéri számon.

   1. Isten sem a szkeptikusok ellen, hanem értük halt meg. A filmben megszólaló kutatók és apologéták sem ellenük, hanem értük teszik, amit tesznek és szerintem elég “jó hír”, hogy nagyon sok szkeptikus köszönheti nekik a megváltást, amit a segítségükkel találtak meg. Közéjük tartozik Nabeel Quareshi vagy Lee Srtobel például, akik azóta maguk is apologéták lettek és szintén elég sok embert érnek el az Örömhírrel. Nem jó Istent vagy a hitet ilyen módon dobozba zárni és megmondani másoknak, hogy hogyan érjék el a világot. Van, aki elutazik egy eldugott törzshöz, van, aki lelkipásztor lesz, van, aki ír, és van, aki marad ott ahol van, és eléri a környezetét. Mindre szükség van.
    Ez a film és a téma, ahogy fent is írtam, éppen annyira szól keresztényeknek, mint szkeptikusoknak. Igazából szinte mindegy, hogy az ember milyen területbe mélyed bele, legyen az a történelem, az orvostudomány, fizika, stb. végül mindenhol Istennel találkozunk. Persze van, aki így is kitér Előle.

    1. “nagyon sok szkeptikus köszönheti nekik a megváltást” Nem tudom milyen megváltást köszönhetnek nekik, de kevesebbre tarom az ilyen fajta megtérést, térítést, mintha magához a keresztény eszméhez csatlakoztak volna. Ez a fajta hittérítés nem a kívánt eredményt hozza. Az apologetika pedig nem biztos, hogy a megfelelő eszköz, mert az igazságnak nincs szüksége ilyen jellegű védekezésre. Ezekből olyan Isten hívők lesznek, mint az UFO hívők, hiszik, hogy van és ennyivel kimerül. Míg aki lelkiségen, szereteten keresztül tapasztalja meg Istent az valódi belső érzés nemcsak egy keretet ad. Az utóbbit nem ejti kétségbe egy újabb meggyőzőbbnek tűnő bizonyíték a másik oldalról. Persze azt is megértem, hogy az egyszerű embernek csodát kell látni valami megfoghatót kell adni a kezébe.

    2. Az élet cáfolja, amit mondasz. Elég, ha megnézed, hogy milyen gyümölcsött hozott “ez a fajta megtérés” a fent említett két ember életében.
     De írhatok még néhány nevet, te pedig keress rá a videóikra a youtube-on vagy olvasd el a könyveiket: William Lane Craig, Ravi Zacharias, C.S. Lewis, Dr. Michael Brown, Michael Licona (plus a fenti két név) és utána beszélgetünk.

     Nekem kicsit farizeusinak tűnik ez a hozzáállás, mintha azt is elő akarnád írni, hogy hogyan kell megtalálni Istent, amikor Isten maga tárt karokkal vár mindenkit.
     Mintha fel akarnád emelni a rudat, hogy minél kevesebben ugorhassák meg, pedig Isten egyetlen feltételt szabott: Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe! (Ap.Csel 16:31)

   2. A nagy baj már megint kedves Neverend, hogy olyan témát feszegetsz, amit magad sem értesz egészen. Bár van néhány jogos felvetésed a saját megállapításból ezekre keletkezett válaszaid, megoldásaid tévesek.
    megpróbálok biblikusan megválaszolni a kérdést a te segítségeddel.

    Jézus keresztre feszítésének szituációja. Megvan? Oké. Akkor most figyelj kérlek mert kérdezni foggok.
    A szöveg így hangzik: ?A felfüggesztett gonosztevők közül pedig az egyik szidalmazta Őt, mondván: ha Te vagy a Krisztus, szabadítsd meg magadat, s minket is! Felelvén pedig a másik, megdorgálta őt, mondván: Az Istent sem féled-é, te? Hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy! És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük; Ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett. És mondta Jézusnak: Uram, emlékezzél meg énrólam, amikor eljössz a Te országodban! És mondta néki Jézus: Bizony, mondom néked még ma, velem leszel a Paradicsomban.? (Luk. 23,3:9-43.)

    Szóval tehát,…. milyen jókat kellett cselekednie ama romlott gonosztevő ott azon a kereszten megfeszítve, hogy Jézus ilyent ígérjen neki?

    1. Jó helyen volt jókor. :))) Elismerte a bűnét, talán meg is bánta, vállalta a fizikai halált, tehát nem itt akarta megúszni, hanem hitt Jézusnak. Megadta neki akkor és ott, úgy ahogy a betegeket meggyógyította vagy ördögöt űzött. Benne van az is, hogy az ember élete végén is jó útra térhet, de ez nem olyan egyszerű. Te most viszont nem vagy olyan helyzetben, hogy egymás mellet lógj az Istennel aki éppen lejött közénk, neked kell kikaparnod a gesztenyét, az ő útmutatása szerint kell élned. Csinálj egy számvetést, hogy mennyi disznóságot csináltál, megbántad-e, tanultál-e belőle, segítesz másoknak, méltó vagy-e Isten országába.

    2. “Nem az igazságnak cselekedeteiből, amelyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Szellem megújítása által,” Titusz 3:5

     “Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjen.” Efézus 2:8-9

    3. Thea, Pál Tituszhoz írt egész levele arról szól, hogy Titus mutasson példát a krétaiaknak jó cselekedetekben, mértékletességben és tanítsa, figyelmeztesse őket, többször szó szerint elhangzanak ezek a szavak. Ebből kiragadtál egy részletet, amit nem biztos, hogy egyáltalán értesz és ezzel gyakorlatilag Pál levele ellen érvelsz. Ezt most miért? Pál(többek között) tette magasra a lécet nem én. “igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon” A gyümölcsökről pedig annyit, hogy én nem ilyen amerikai celebekben látom a gyümölcsöket akik kiüresítik a hitet és anyagilag profitálnak a “megtérésükből”. Pl. a dédszüleimnek nem kellettek ilyen mutatványosok a hitükhöz, a pap sem vitte oda nekik a torinói leplet és különböző bizonyítékokat. Tudták, hogy az Isten van és megtanulták, hogy mit vár tőlük. Nem irigykedtek a szomszédra, hanem együttműködtek, ha elárvult egy gyerek a faluban akkor segítettek nekik, nem győzködtek senkit, hanem példát mutattak, megtermelték az élelmiszerüket és nem csak álmodoztak róla. Elkerülte őket a 2. világháború pedig közel volt hozzájuk a front mégsem lett semmi veszteségük, nem álltak be harcolni egyik oldalra sem , így őket sem érte semmi baj.
     Éva, Jézus az egyszerű embereknek csinált néhány trükköt, az értelmesebbét tanította. Kiválasztotta a tanítványait az apostolokat, akiknek az volt a feladata, hogy továbbadják a tanítást, mint Pál a fent említett Titusnak. A rengeteg pótcselekvés, meddő vita, felesleges harc és bálványkeresés a jellemetekből fakad nem a saját apologétátoknak kell lenni és körömszakadtáig védeni az egót meg a kapzsi kövér lelkészeket akik rátelepedtek a kereszténységre, hanem kellene egy önvizsgálat.

    4. A mércét nem Pál, hanem Isten állította és kicsit magasabb, mint mondod: ahhoz, hogy üdvözülj, vagyis az eredendően bukott állapot helyett, egy újjászületett, üdvözült állapotba kerülj, tökéletesnek, teljesen bűntelennek kell lenned. Ez egyetlen egy Emberre igaz: Jézusra. Ezért csakis az Ő áldozata által lehetséges az üdvözülés. Jézus minden bűnödért megfizetett. Ha te azt gondolod, hogy a megváltásodért a saját tetteiddel fizetsz, azzal tulajdonképpen azt mondod, hogy, amit Jézus tett nem volt elég, hogy valami kimaradt, hogy a megváltás, amit bizosított számodra, nem volt teljes vagy tökéletes. Még az emberi jogban is létezik egy olyan kitétel, hogy ugyanazért a bűnért nem büntethetnek meg kétszer.
     Ha pedig a cselekedetek által üdvözülsz, akkor mi szükség Jézus áldozatára? “Én nem vetem el az Isten kegyelmét: mert ha a törvény által van a megigazulás, akkor Krisztus hiába halt meg.” Galáta 2:21
     Pál olyan sokat beszélt erről a kegyelem általi megigazulásról, hogy többször is feltette a költői kérdést, ami csakis akkor merül fel, ha valaki a kegyelem kizárólagosságát hangsúlyozza:
     “Mit mondunk tehát? Megmaradjunk-é a bűnben, hogy a kegyelem annál nagyobb legyen? Távol legyen: a kik meghaltunk a bűnnek, mimódon élnénk még abban?” Róma 6:1-2
     Csakhogy a jó cselekedetek nem a megváltás elnyeréséhez kellenek, hanem a megváltás következményei.

     Isten annyira szeret bennünket, hogy semmilyen feltételhez nem kötötte ajándékát. Nincs kényszer, nincs általunk fizetendő ellenérték. Ajándék. Isten téged szeret, nem azt, amit Érte teszel.

    5. Meg mindig nem értem mit és miért magyarazol? Miért kell szerinted jobbá válnunk, mi annak az értelme az emberi élet esetében? Szerinted csak un. kereszteny lehet jó ember ember a világban? Ha nem, akkor mitől más a kereszténység, mitől más a jó keresztény egy másik jó, de nem keresztény embertől? Csak egyenként a válaszokat, ha lehet. Koszi.

    6. Neked szántam a kérdéseket Nevernd. És van még egy, kettő. Hogyan terjesztették akkoriban, meg azelőtt is a vallásokat a vilagban? Sőt, még azután is? Lehet ettől volt, ettől jelentett valami mást ez a….”vallás” arrafele,, amit akkoriban nagyon gyakran “az út” néven ismertek és emlegettek az emberek és Jézus követői.

     Apcsel 24:14 “Erről pedig vallást teszek néked, hogy én a szerint az út szerint, melyet felekezetnek mondanak, úgy szolgálok az én atyáim Istenének, mint a ki hiszek mindazokban, a mik a törvényben és a prófétákban meg vannak írva.” mondta Pál.

     És állította Jézus:
     János 14:6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

     Te hov? igyekszel Neverend? Majd elmondod.

   3. Neverend állandóan kerülgeted a “forró kását” és bármilyen helyesen válaszol Thea csak nem akarod megérteni. Nem tanító volt a Názáreti Jézus itt a földön hanem AZ Isten, aki az ember bűneit úgy bocsátotta meg, hogy maga bűnhődött meg érte.
    Ezt egyetlen egyszer elég megérteni! Ez után EBBŐL fakadnak azok a cselekedetek, amivel az ember képtelen másként tenni, mint az ő útján járva, Vele.
    Nincsenek “minta feladatok” – minta élet – mert állandóan új helyzetben találjuk magunkat. Sőt, abszolút “helyesen” sem lehet dönteni SOHA hiszen különbözőek lehetnek a szempontok (egy orvos éjt-nappallá téve dolgozik a betegeiért, ám a családját emiatt elhanyagolja: belátható hogy nem lehet “tökéletes”!)

    Jézus Krisztus kereszthalálával ELDŐLT örökre a jó és rossz elleni küzdelem, akárhányszor írnak erről regényeket, csinálnak filmeket. Ennél lényegesebb dolog nincs …

   4. Félreértettél Neverend, és szerintem Thea-t is. A Jézusról szóló bizonyság rossz lenne ? Akkor az is hülyeség, hogy Lukács a természettudományos ember (orvos) gondosságával, utánajárt az eseményeknek és azokat leellenőrizve írta meg az evangéliumát ? A mai kor emberétől elvitatod a Jézusra vonatkozó tárgyi és egzakt bizonyítékokat ? Talán a hitvédelmet is (apológiát) ? Ez beszűkültség és dogmatikus gondolkodásra vall. Ne tedd ezt. Sokféleképpen lehet hitre lelni (ész érvek alapján is), és utána jöhet a szellemi találkozás is Jézussal, a kettő nem zárja ki egymást.

 4. Szeretettel Krisztusban Élő Testvéreimnek!
  https.//szabadgondolat.wordpress.com/ A szeretetjáték.

 5. Itt a norvég király … és az ő filozófiája 🙁 http://mandiner.hu/cikk/20160907_a_norveg_kiraly_beszedenel_nincs_politikailag_korrektebb#

  ez szülte a Barnevernetet, és a kisgyermekek elrablását a szüleiktől AZÉRT hogy “kapjanak gyermeket” a homoszexuális párok… DE végre felébredt az egyik keresztény egyház http://vkpatriarhat.org.ua/en/?p=13029 és feljelentette a hágai büntető bíróságon!
  Itt van magyarul https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1830316907187643&id=1748077998744868

  1. Óriási gratula nekik ! Isten áldja meg a bátor igazságszeretőket ! A királyt meg döntse le, nem csak a trónjáról !

 6. Szeretnék leírni egy történetet ami velem esett meg és talán segíthetne megerősíteni a gyermekáldást várókat.
  Csak akkor írom le ha ADRIAN testvérünk szívből fogadja az írást amit szintén nem vitaindítónak szánok pusztán a mi urunk dicsőségére szolgálna.

  1. Kedves Öregharcos, én mindent hozzászólást nyitott szívvel és józan elmével olvasók. A tartalmakat viszont, ha olyanok, kötelességemnek tartom több szemszögből is megvizsgálni. Enged meg kerlek, hogy továbbra is ebben a szellemben maradhassak.

   1. Kérlek Adrián, ne tartsd kötelességednek. Nem az ! Még ha kényszer is mondatja veled. Ne érts félre, nem a tévtanításokra és ordas hazugságokra gondolok, arra az alábbi gondolatom nem érvényes. De ez a kivétel persze nem vonatkozik Öregharcosra ! 🙂

  2. Mondd bátran, engem érdekel ! Más véleményével meg ne foglalkozz, ha csak nem építő jellegű. 🙂

  3. Kedves Öregharcos,
   Kérlek írd le a történeted, mivel mégszeretnem toldani azt egy egészen friss tudományos felefedezéssel,….a mi Urunk(csak így nagy U-val, ha nem baj) dicsősegere 🙂

   1. Kedves ADRIAN!
    Lehet hogy véletlenül rosszul írtam a mi Urunk nevét, de a szívemben van ami számít, sajnos azt érzem neked fontosabb a másik legyőzése, másokon való felülkerekedés, hibakeresés másokban.
    A te szabályaid szerint több hibát követtél el kommentedben.
    1. “mégszeretnem” /nincs ilyen szó/
    2. “felefedezéssel” /nincs ilyen szó/
    ahogyan te fogalmaztál /”ha nem baj”/ vedd észre a magad szemében is a gerendát.

    1. A tartalom a lenyeg,….az igaz, vagy a nem igaz tisztelt Oregharcos, de te fokuszalj csak tovabbra is a helyes iras hibaimra, gerendaimra, mert majd attol leszel elorebb a sorban. Ez nem az a tortenet, hogy csak az, aki nem dolgozik…nem hibazik.
     Na akkor elmeseled vegre azt a tortenetet, vagy jatszod itt tovabbra is a krokodil konnyekkel kuzkodo advocatus diaboli-t?

 7. Sziasztok!t
  Szeretném veletek megosztani mai gondolataimat.
  Volt egy macskám akit nagyon szerettem, nagyon. Ma elpusztult és elhantoltam. Rendkívül rosszul érzem magam és nagyon gyászolom, egy cicust, mert saját gyerekemként szerettem. Ez a cicus sokszor nagyon rossz volt, ha szeretgettem is megmart, harapott néha, mert nem bírtam ki hogy ne szeretgessem akkor is ha pihent, vagy nem akarta, sokszor túlzottan is.
  Ez a cicus bárhogy is nézzük egy emberhez képest egy primitív lény aki igazán fel sem fogja mi is történt kettőnk között.
  Eszembe jutott a mi atyánk és Jézus, ők minket szeretnek bármilyen primitívek vagyunk hozzájuk képest és bármilyen rossz dolgot követünk el nap mint nap. Megbocsájtanak és szeretnek és fáj nekik ha elvesztenek minket, nagyon, ahogyan én mindig minden körülmények között mindig ugyanolyan szeretettel szerettem a cicust, bármilyen rosszat is tett.
  Elnézést kérek ha valakit megsértettem a hasonlattal, de ma ezt a tanítást mintha fentről kaptam volna, sok mindent jobban megértettem általa.

  1. Egy jó tanács, ne fentről vedd a tanításokat, hanem a Bibliából, mert ez elégé hamis tanításra sikeredett. Tegyünk bármit is az Atya akkor is szeretni fog és megbocsájt az embereknek. Valóban? Akkor támaszd alá ezt a Szent Írással is kérlek.

   1. Egy emberi érzésről írtam, nem akarok teológiai vitát indítani, a szeretet fontosságát akartam kiemelni, bocsánat ha ez nem jött át és rosszul fogalmaztam.

    1. Isten áldjon Öregharcos! Nekem átjött, hogy mit akartál mondani és amúgy teológiailag is rendben van. (L)

    2. Értem. De azt viszont nem, hogy miért kell ezt itt kihangsúlyozni. hiszen más sem folyik a fősodrási csapból, mint a másik iránti szeretet, elfogadás és tolerancia. Persze az, hogy mi mind bűnösök vagyunk, meg a megváltás fontossága, Isten szeretete, meg hogy Jézus az egyedüli út, az sehol sincs, azt még véletlenül se. Tudod, már tele a puttonyom az ilyesfajta térítőkkel, akik mást sem mantráznak mint, hogy szeressük egymást, meg a szeretet, mert az a legfontosabb,…..meg az emberi érzések. Vajon Pál apostol tényleg arra próbálta rávenni, próbál minket rávenni, hogy a hit, a remény meg a szeretet közül a szeretet válasszuk, mert az a legfontosabb? Vagy esetleg arra próbált utalni, hogy azért a szeretet a legfontosabb mind három közül, mert a szeretet olyan mint Isten,…pontosabban Isten a szeretet (1.János 4:8) és örökkévaló is a szeretet, hiszen ha már a mennybe leszünk, szemtől szembe a Teremtővel, már sem hitre sem reményre nem lesz szükségünk, nem igaz? de a szeretet megmarad, sőt, az továbbra is növekedhet.
     Míg itt vagyunk a Földön igen is szükségünk van mindháromra és akár arra is, hogy figyelmeztessük a másikat a ráleselkedő veszélyekről, hamisságokról, mert az is az igazsághoz tartózik, hogy az ördög nem alszik.

    3. Thea köszönöm hogy elolvastad és megértő vagy!
     ADRIAN, szerintem kicsit túlgondolod ezt az egész kis írást, nincs ebben a világon semmi térítés, mantrázás ahogyan te fogalmazol. A Jóisten engem megtanított arra hogy akkor leszek boldogabb ha nem mindig nekem van igazam és azt el is tudom fogadni, megértem a te álláspontodat is csak legyen béke.

    4. Öregharcos,
     Mégis mi volt az, ami írásra késztetett a szeretettel kapcsolatban?

  2. Kedves Öregharcos !
   Nekem is átjött minden az üzenetedből. Ráadásul nagyon hasonló történt velem egy hete ! Ne búsulj, megértelek, a mi macskánk is “humanizálódott”, sokszor rossz volt, de talán még találkozunk velük, mert van lelkük. “A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek (lehelete) van, a zöld fűveket adom eledelűl.” (1 Mózes 1,30) Tehát a Biblia szerint vannak lélekkel rendelkező állatok, és a macska egész biztosan ilyen.

  3. Kedves Öregharcos,

   nekem kifejezetten tetszik a hasonlat. Ha a tanítvény készen áll, tanító mindig akad.
   Én megértem a lényegét ennek a helyzetnek, nagyon összetett tanítás áll a hátterében, hálát adok Istennek, hogy nem csak vártad az Ő csodáját, hanem nyitott szemmel kerested is.

   “és fáj nekik ha elvesztenek minket”
   erről ez az igevers jutott eszembe:
   “Melyik ember az közületek, akinek ha száz juha van, és egyet azok közül elveszt, nem hagyja ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy az elveszett után, mígnem megtalálja azt?
   És ha megtalálta, felveti az ő vállára, örülvén.
   És haza menvén, egybehívja barátait és szomszédait, mondván nékik: Örvendezzetek én velem, mert megtaláltam az én juhomat, amely elveszett vala.
   Mondom néktek, hogy ily módon nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, hogynem kilencvenkilenc igaz emberen, akinek nincs szüksége megtérésre.
   Avagy ha valamely asszonynak tíz drakhmája van, és egy drakhmát elveszt, nem gyújt-é gyertyát, és nem sepri-é ki a házat, és nem keresi-é gondosan, mígnem megtalálja?
   És ha megtalálta, egybehívja az ő asszonybarátait és szomszédait, mondván: Örüljetek én velem, mert megtaláltam a drakhmát, melyet elvesztettem vala!
   Ezenképpen, mondom néktek, örvendezés van az Isten angyalainak színe előtt egy bűnös ember megtérésén.” Lukács 15:4-10
   És valóban, fájdalmas Neki egy báránya elvesztése. Mert ha vétkezünk, akkor tévedésre adjuk fejünket, és elveszünk.
   Hogyne lenne megbocsátás is:
   ” Ekkor hozzámenvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?
   Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is.”
   Máté 18:21-22
   Bár azért van ennek kitétele, ugyanitt folytatódik: Máté 18:23-34 és a 35. :
   “Ekképpen cselekszik az én mennyei Atyám is veletek, ha szivetekből meg nem bocsátjátok, kiki az ő atyjafiának, az ő vétkeiket.”
   Szóval minden megbánt vétket megbocsátanak.
   Amit igazán megbánunk, azt pedig többet nem tennénk akaratból. (Nem véletlenül intenek tehát a véteknek még a gondolatától is, mert nagyon alattomos csapda az, a legjobb, ha minden erőnkkel távol tartjuk magunkat tőle)

   1. Köszönöm a támogató szavakat és az igeverset. Sokat jelent számomra hogy elfogadtok engem, és leírhatom gondolataimat, érzéseimet, elég érzékeny, lelkis ember vagyok.

 8. A katolikus papírforma.
  Életének utolsó évtizedeit Istenben kételkedve élte le Kalkuttai Teréz anya,
  akit halála után tíz évvel szentté avatni készül a katolikus egyház. A
  Nobel-békedíjjal is kitüntetett, albán születésű apáca több mint negyven
  levélben számolt be arról, hogy szellemileg sötétségben él, mivel nem érzi Jézus
  jelenlétét a szívében. Bár életében levelei megsemmisítését kérte, azok a
  szentté avatási eljárás során napvilágra kerültek. Ennek ellenére a Vatikán azt
  nyilatkozta: Teréz anya szentté avatását ez nem fogja megakadályozni.
  A közelmúltban előkerült, Kalkuttai Teréz anyától származó levelek
  ellentmondásokkal teli, új képet festenek az önfeláldozás eszményének tekintett
  apácáról. Az elmúlt száz év egyik legnagyobb példaképe, akit a nyilvánosság
  szinte mindig csendes imába merülve, mosolyogva látott, szellemi életében jóval
  kevesebb békességet élt meg.
  Egy nemrég megjelent kötet (Mother Teresa: Come Be My Light ? Légy a
  világosságom), amelyben elsősorban Teréz anya és gyóntatói illetve felettesei
  több mint hatvan éven keresztül folytatott levelezése olvasható, tanúskodik az
  apáca szellemi téren megélt szenvedéseiről. A kötet szerkesztője, Brian
  Kolodiejchuk szerint (aki egyébként Teréz anya szentté avatási folyamatában a
  szükséges tények összegyűjtéséért felelős személy) Teréz anya nem érezte Isten
  jelenlétét az életében, sem a szívében, sem az oltáriszentségben. A levelekben
  használt szavak ? szárazság, sötétség, magány, szenvedés ? élénken festik le a
  lelkiállapotát. Egy ponton szenvedését a pokolhoz hasonlítja, és arról vall,
  hogy élményei ? vagy éppen azok hiánya ? egyenesen a menny és Isten létezésében
  való kételkedésre vezették. ?A mosoly ? írja ? maszk vagy fátyol, amely mindent
  eltakar.? ?Úgy beszéltem, mintha a szívem tele lenne Isten szeretetével,
  gyengéd, személyes szeretettel ? vallja egyik levelében tanácsadójának. ? Ha
  hallotta volna, azt mondta volna: micsoda képmutatás.? Teréz anya katolikus
  méltatói azonban ennek ellenére sem fordulnak el tőle, sokkal inkább
  hangsúlyozzák annak a hitnek a nagyságát, amely ilyen körülmények között sem
  vezetett végül Isten megtagadásához vagy szolgálata elhagyásához.
  Teréz anya ?sötét? időszaka már a negyvenes években elkezdődött, nem sokkal
  az után, hogy megkezdte a szegények felé folytatott szolgálatát Kalkuttában: ?A
  magánynak micsoda kínjai ? írta egy levelében. ? Vajon meddig fogok így
  szenvedni?? Eleinte egyedül folytatta a betegek és nyomorgók megsegítését, de
  hamarosan olyan sokan jelentkeztek a szolgálatra, hogy többször is tágasabb
  helyre kellett költöznie az általa alapított Szeretet Misszionáriusai rendnek.
  Minél nagyobb sikereket ért el a szolgálatban, szellemileg annál mélyebbre
  került. Saját bevallása szerint többször előfordult, hogy felkészült a
  beszélgetésre egy gyóntatóval, de aztán képtelen volt elmondani a problémáját.
  Ahogy a szolgálat egyre növekedett, és lassan nemzetközi szintre emelkedett,
  Teréz anya gyóntatótól gyóntatóig járt, de helyzete nem sokat változott.
  Eltekintve egyetlen alkalomtól: amikor 1958-ban meghalt XII. Pius, az apáca az
  elhunyt pápához imádkozott. Ott és akkor ?eltűnt a hosszú sötétség?, amely tíz
  éve tartott. Néhány hét múlva azonban ismét arról számolt be, hogy ?alagútban?
  érzi magát. Mivel a kiutat nem találta, Teréz anya végül megtanulta elfogadni,
  de legalábbis együtt élni azzal a hiánnyal, amely az életében Jézus helyét
  évtizedekig betöltötte.
  A vallomások napvilágra kerülésével számos egyházi személy és laikus ?
  pszichiáterek és az ateizmus szószólói ? próbálkoznak megfejteni, mi lehetett az
  oka ennek a szellemi szárazságnak. Kolodiejchuk szerint Teréz anya olyan erős
  személyiség volt, akinek erősebb megtisztulásra is van szüksége, mint az
  átlagembereknek, hogy büszkeségét levesse. Ennek bizonyítására idézi az apáca
  egyik levelét, melyben egy jelentős kitüntetés után így nyilatkozik: ?Mindez
  semmit nem jelent számomra, mert Ő nincs meg bennem.?
  Teréz anya az ötvenes években fordult segítségért Joseph Neunerhez, akinek
  tanácsai jelentős megkönnyebbülést hoztak a számára, azt sugallva, hogy az
  életében megtapasztalt hiány a Krisztusért való szenvedés ?szellemi oldala?.
  Neuner szerint az, hogy érzi, nem az egyetlen bizonyítéka Jézus jelenlétének, és
  az Isten után való vágyakozása ?biztos jele? az Ő ?rejtett jelenlétének?. Ez
  ugyan némileg felszabadította Teréz anyát, azonban a következő években ugyanúgy
  jéghegyként írja le a saját szívét, és néha attól tart, hogy talán árulója lesz
  Jézusnak, mint annak idején Júdás.
  Mindennek ellenére Kolodiejchuk bátran kijelenti: Teréz anyát a levelei
  mindenkinél szentebbnek mutatják. Teréz anya következetesen ragaszkodott ahhoz,
  hogy leveleit megsemmisítsék, az egyház azonban végül felülbírálta ezt a
  kívánságát. ?Azt akarom, hogy az elvégzett munka csak az Övé legyen. Ha a
  levelek nyilvánosságra kerülnek, az emberek többet fognak foglalkozni velem,
  mint Jézussal? ? szólt érvelése.
  Kalkuttai teréz anya
  Agnes Gonxha Bojaxhiu néven született Üsküb, a mai Szkopje városában
  1910-ben, sikeres albán építési vállalkozó gyermekeként, katolikus családban.
  Agnes 18 évesen jelentkezett az írországi Loreto nővérek rendjébe, hogy velük
  Indiába mehessen missziós nővérnek. 18 évig tanított a kalkuttai Szent Mária
  szerzetesi iskolában, melynek 1944-től igazgatója lett.
  1946-ban egy szegényekkel, betegekkel zsúfolt vonaton utazva érezte először,
  hogy elhívása a szerencsétlen sorsú, nyomorgó emberek felé való szolgálat.
  1948-ban engedélyt kapott XII. Pius pápától, hogy független apácaként Kalkutta
  nyomornegyedében dolgozhasson.
  1950-ben megalakította a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrendet, amelynek
  küldetése az volt, hogy ?hogy segítse az éhes, ruhátlan, hajléktalan, béna, vak,
  leprás embereket, az olyanokat, akik nemkívánatosak, szeretetlenek, a
  társadalomból kitaszítottak és akiket mindenki elkerül.? A rend a hatvanas
  években számos otthont nyitott Indiában, majd pápai engedéllyel világszerte.
  Számos rangos nemzetközi elismerést követően 1979-ben Teréz anyának ítélték a
  Béke Nobel-díjat. A díj átvétele utáni beszéde rövid volt: ?Hogyan segíthetjük
  elő a világbékét? Menjünk haza és szeressük a családunkat.? A díjjal járó
  összeget Kalkutta szegényeire fordította. A Szeretet Misszionáriusai kalkuttai
  rendházát 1986-ban II. János Pál pápa is meglátogatta ? ezt a napot Teréz anya
  élete legboldogabb napjának nevezte.
  1983-ban Teréz anya II. János Pálnál tett látogatása során szívrohamot kapott.
  Néhány évvel később pacemakert ültettek a szívébe, és ezt követően egyre többet
  betegeskedett. Kilenc nappal 87. születésnapja után, 1997-ben halt meg. Annak
  ellenére, hogy India nem keresztény ország, Teréz anya halálakor háromnapos
  nemzeti gyászt rendeltek el, és az idős apáca állami temetést kapott. 2003-ban
  II. János Pál pápa csaknem negyedmillió zarándok jelenlétében boldoggá avatta
  Teréz anyát. (Forrás: hetek.hu)

  Nem érted? Majd mindjárt meg érted.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20160904-terez-anya-szentte-avatas-vatikan.html

  Te jó ég, …még egy “szent” és még egy bálvány 🙁

  1. Nem bálvány, az BIZTOS. Tisztelni még inkább lehet, azért a lelki szárazságért, mely a sátán kísértése volt és ANNAK ELLENÉRE tett mindent, mondott is, tanított is.
   Nem gondolod talán, hogy “semmi” kb 20 Ft-nak megfelelő összeggel a zsebben kilépni a biztonságot nyújtó – de sok munkát is jelentő – falak közül és elindulni a legelhagyottabbak felé?! Enyhíteni szenvedést, elhagyatottságot, felkarolni árva és éhező gyermekeket, betegeket, haldoklókat ?! … és semmit nem elfogadni az ÁLLAMTÓL ?!

   A Mo-on élő nővérek, a követők pl. nem kötnek társ.biztosítást – idegen államból érkezőknek nem kötelező – csak azért, mert a TB sok életellenes – pl. abortusz – műtétet finanszíroz … ezért az átlag életkoruk 40 év, a kíméletlen munka miatt is, melyet önmaguktól követlenek és amit a SZERETET diktál …

   Mindent cikizel, mondd, kedves Adrian?!

   1. Éva,
    Ez nem cikizés, hanem az egyházad álszentségét próbáltam bemutatni. Hogy miként gyártja egy hamis egyház a szentjeit továbbra is,….és azt, hogy milliárd nagyságrendben katolikusok szerte a világban ugyanazon a széles úton haladnak, mint amelyen kalkuttai Teréz anya is járt. Sajnos Ő az életében nem Isten szolgálta, hanem a szegényeket. Tudod …az életrajzírója, aki tudtommal egy indiai pasas volt, egyszer megkérdezte őt, hogy a megtérítésről. az emberek megtérítéséről sosem hallotta beszélni. Teréz anya válasza a következő volt, idézem, ” Igen térítek. Megtérítelek téged, hogy egy jobb hindu legyél, egy jobb keresztény, egy jobb katolikus, egy jobb szikh, egy jobb muszlim.” Szép kis kis katolikus evangélium nem igaz. És ez az ő esetében még csak a jéghegy csúcsa, drága Éva. Én nem küldök senkit se a pokolra, de az Írás alapján tudom, hogy hová nem fog kerülni azon a bizonyos napon. És attól tartok, hogy az a sok katolikus sem fog célba érni, ha nem születnek újjá és ott nem hagyják azt hamis egyházat és tanításait. Sem a szeretet, sem a karitatív tevékenység, sem a nélkülözés, sem pedig a szenvedés nem fog a mennybe juttatni senkit! Sajnos így jár az, aki csak beleszületik illetve, aki egy vallást örököl a szüleitől.

    Teréz anya érem másik oldala. http://knowledgenuts.com/2013/09/27/mother-teresa-was-a-crook-and-a-fraud/
    https://whyevolutionistrue.wordpress.com/2013/03/05/a-new-expose-on-mother-teresa-shows-that-she-and-the-vatican-were-even-worse-than-we-thought/

    Ez az igazság sajnos.,…még ha az nem is került a fősodrásban és ezáltal a köztudatban,….szemben a Nobel Díjjal meg a többi embertől származó kitüntetéssel, érdemmel. Vágod Éva?

    1. Teréz anya semmiféle díjat el nem fogadott.

     Na, ez érdekes, hogy NEM ?! Jézust szolgálta, hanem a szegényeket … 😀 ne haragudj (csak tényleg zárójelbe, nem akarlak zavarni: “amit egynek, a legkisebbnek tettetek, velem tettétek” olvastál ilyesmit?)

     Természetesen, jönnek a panelek, tudom. “Egyházam” pedig az, amit az Úr Jézus lehelyezett, amire azt mondta, hogy a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Engem AZ érdekel, AZT látom, miközben sok olyan dolog történik, mint anno a fópapok, Annás, Kaifás … és a farizeusok, akiket Jézus úgy kezelt, ahogy ! De attól még az Ószövetség ÉRVÉNYES volt akkor is, ha bármit csináltak azok, akik arra hivatkoztak … (nem jön próféta Názáretből, stb).

     A dolog MÉLYEBBEN van, Adrian – bocs – lövésed sincs a lényegről – sajnos! Képzeletedben van egy “kategyház” oszt’ amit gondolsz, azt rám, s rá húzod.
     Kérlek, hagyd abba, igen fárasztó (lehet neked is).

    2. “Teréz anya semmiféle díjat el nem fogadott.”
     https://www.youtube.com/watch?v=iQVsbi6ZLJY
     https://www.youtube.com/watch?v=r8hd-CsJ_iU (“Az ÚR úgy szerette a világot, hogy egyetlen Fiát adta…..szűz Máriának, hogy az majd önzetlenül és nagylelkűen a világnak adja”, ezt ott akkor mondta, miután átvette a Nobel-békedíjat) Azért a nem katolikus ember pofája leszakad, hogy így megmerik valaki megmásítani az Írást.

     “1962-ben megkapja a Padma Shri (Pompás lótusz) díjat India elnökétől, és a Nemzetközi megértés díját a Fülöp-szigetek kormányától.[3] Az 1970-es évek elejére Teréz anya és rendje már nagy nemzetközi ismertségnek örvendett. A nagy elismerések sorát az 1971-ben VI. Pál pápa által adományozott XIII. János pápa békedíj nyitotta meg. Még ebben az évben Kennedy-díjat, 1972-ben Nehru-díjat, 1975-ben Albert Schweitzer-díjat, 1985-ben Szabadság Érdemérmet, 1995-ben Kongresszusi aranyérmet vehetett át Teréz anya. 1996-ban megkapta az Egyesült Államok tiszteletbeli állampolgárságát. 1979-ben Teréz anyának ítélték oda a Nobel-békedíjat. Amikor átvette a díjat, megkérdezte: ?Hogyan segíthetjük elő a világbékét?? Nagyon egyszerűen válaszolt: ?Menjünk haza és szeressük a családunkat.? Az ünnepi banketten való részvételt lemondta, és a kapott 6000 dollárt Kalkutta szegényeinek juttatta el. A Szeretet Misszionáriusainak kalkuttai házát 1986. február 3-án II. János Pál pápa is meglátogatta. Teréz anya ezt a napot élete legboldogabb napjának nevezte.” (Wikipedia)
     Várj van még, amiről a wikipedia egészen véletlenül lemaradt. 1981 Haitiba repült, hogy ott átvegye a szélsőjobboldali diktátortól az ottani legmagasabb Becsületrendjét, akitől aztán milliós nagyságrendű pénzadományokat is elfogadott. Amikor szembesítették vele, annyit tudott mondani, hogy “én senki fölött nem fogok ítélkezni, az csakis Istenre tartózik”. Aztán később megkérdezték, mert ez az úgy elég nagy felháborodást okozott akkoriban, visszaadta e a piszkos pénzt Jean-Claude Duvalier elnöknek?, de nem jött válasz a kérdésre. Milliók voltak a számláján, amikor meghalt, pedig lett volna mire és kikre elkölteni azt.

     Engemet az igazság nem fáraszt, az csak téged zavar és fáraszt, azt csak te szeretnéd és az a szellemiség, ami téged irányít, hogy abbahagyjam. De nem fogom 🙂

     Ezzel a “pokol kapui nem vesznek erőt rajta(RKE)” mantrázással nálam nem sokra mész. Fogalmad sincs miket beszélsz…sajnos. Inkább vonulj vissza egy időre és meditálj el ezeken egy kicsit, mert folyton zátonyra futsz, ha az igazságról van szó.
     Isten egyháza nem a Romai Katolikus Egyház, aki milliókat gyilkoltatott le néhány száz évvel ezelőtt a Vicarius Filii Dei és a kereszt nevében, aki pedofil papok halmazával rendelkezik és akiket megvéd illetve ide-oda bujtat a törvény szeme elöl, vagy megerőszakolt nővérek, pénzügy botrányok, politizálás stb, stb.
     “Gyümölcseiről ismeritek meg őket.? Vagy hogy gondoltad?

    3. Éva,
     Azért végezetül enged meg, hogy megkérdezzem,…az általam leírt és hitelesen dokumentált informaciok szerint és az alapján, amit az Írásból tudni lehet…Teréz anya megfelelt a szent kritériumnak, vagy sem?

  1. Csak tudnám honnan vették a zsidók, veszi a világ azt, miszerint ők, a zsidók meg kell, hogy építsék a 3. templomot.

   1. Puskázom egy kicsit jó? 😀
    Miközben vita van arról a vallásos körökben is, hogy ki építheti meg a Templomot, a zsidó nép felelőssége és kötelessége, ahogy korábban is az volt, az áldozatokkal való istentisztelet helyreállításával, vagy pedig a Messiás kiváltsága annak elhozatala a Mennyben megkészített Templom alászállásával. Mindenesetre a Messiás eljövetelét és uralmát minden csoport várja, és a jövőbeli Templom létezése sem kérdéses, és ezek az utolsó időkhöz kötött, próféciákban jelzett események lesznek . A Templom felépítését felelősségüknek és kötelességüknek tartók már a terveit is elkezdték készíteni, amit animációs filmen meg lehet tekinteni. Emellett a felépítés előtti megtisztításhoz szükséges vörös tehén áldozathoz tenyésztik már a vörös teheneket, a papi ruhákat elkészítették a templomi szolgálatokhoz, és képzik is őket a betöltendő feladataikra, igyekezve pontosan követni a korábbi, lassan 2000 éve megszűnt és tórában előírt templomi szolgálatokat. A judaista vallás újjá éledését jelentené, ha ismét működhetne a Jeruzsálemi Szentély, amely nélkül a Tóra törvényeit sem lehetséges maradéktalanul betölteni. A világpolitikai helyzet, a három vallás Jeruzsálemben való találkozása komoly vallási feszültségeket teremt, főleg a muszlim-zsidó ellentét által, ezért sokan úgy gondolják a Templom felépítése vallási háborút okozhatna. A napi hírekből tudjuk, hogy még a zsidók viszonylag kis mértékű látogatása és imádkozása is komoly tiltakozásokat és feszültségeket okoz, és csak komoly rendőri kísérettel lehet csak kezelni ezt. A muszlimok is várják a maguk Messiását, akit Mahdinak neveznek, a keresztyénség is (vissza)várja a Messiását, Jézus Krisztust és figyel az utolsó időkre, a próféciák beteljesedésére, ezek mellett egy hamis messiás megjelenésével is számol, az Antikrisztuséval, aki sokakat elhitet majd, és helytelenül őt fogják sokan Messiásnak gondolni, aki viszont megszegi a kötött szövetséget és megszünteti a napi áldozást a Jeruzsálemi Templomban, ahova beül és üldözni kezdi majd a szenteket. Érdemes kutatni a próféciákat mit is jövendölnek, és figyelni az eseményeket, amelyek mintha egyre közelebb lennének ezekhez a várakozásokhoz.

    1. Ez mind “szép” és “jó” illetve régi újság, de nem ez volt a kérdésem. Vajon mennyire váltózna meg az emberekben a végidőkkel kapcsolatos hit, ha netán kiderülne, hogy ez a prófécia valójában nem is biblikus, mert hogy csak egy jól megszervezett átverés?
     Hallgasd meg ezt kérlek, ha teheted és esetleg próbáld megcáfolni az elhangzottakat.. Ezt persze más is megteheti. https://www.youtube.com/watch?v=iFWHwML9Leo (Ne a címet nézd, ítéld meg (mert ilyen jellegű címekkel tele van a YT), hanem a mondanivalóra koncentrálj.)

    2. Meghallgattam az elejétől a végéig és megdöbbentő amit mondott.
     Lebontom több részre.

     1. Ugye a zsidók a saját messiásukat várják, aki egy politikai vezető lesz és gazdasági jólétet biztosít majd Izraelben.
     Ha a tóra megköveteli, hogy építsenek egy FIZIKAI templomot az áldozathoz, akkor ennek ilyen részről sincs semmi köze az Antikrisztus megjelenéséhez, mivel ők nem a kárhozat fiát várják.
     Gondolom nekik le van írva valahol, kell a templom és akkor jön az üdvözítő, nekik ezért fontos.

     2. Ha nincs szó semmiféle fizikai templomról az Antikrisztus megjelenésével kapcsolatban, akkor felvet egy pár kérdést.
     Először is, honnan fogjuk tudni, hogy mikor jön? Mivel a 3-templom felépüléséhez kötöttük a megjelenését.
     -Ha nincs szó semmiféle áldozatról, akkor mit fog beszüntetni és hol?
     -Ez azt jelenti, hogy nem is fontos a törvénytiprónak Izraelben vagy a Közel-keleten lenni-e talán zsidónak sem kell lenni?

     Egyenlőre én is csak kérdéseket tudok feltenni, te mit tudsz ezzel kapcsolatosan felvázolni?
     Utána könnyebb lesz folytatni.

    3. Az interjú alatt mindketten elmondták, az utolsó időkben élünk, ők is elismerik, hogy a végidők már itt vannak. A szemünk előtt történik minden.
     Nem állították ők egy szóval sem, hogy az Antikrisztus nem jön azért, mert nincs templom.

    4. Lehet nagy hülyeség lesz amit mondani fogok, de nekünk keresztényeknek mi közünk van a tóra törvényein alapuló zsidó áldozatbemutatáshoz?
     Krisztus a tökéletes áldozat, az Újszövetség után már hallanunk sem kellene kézzel készített oltárokon történő állatáldozatokról, de Dániel könyvében mégis erről hallunk.
     Ez is csak azt bizonyítja, hogy nem is ilyesfajta fizikai áldozatról és templomépítésekről van szó, hanem teljesen másról?
     Mert miért is lenne számunkra fontos keresztényként, ha beszüntetik az égőáldozatot? Semmi közünk hozzá nem?

    5. Helyes megállapítás Idegen és jó az irány. Jók, jogos kérdések. Majd küldök további anyagot, de már nem ma.

    6. Jézus azt mondta, a főpapoknak, hogy “én Atyám nevében jöttem és nem fogadtatok el, más majd jön a maga nevében, és azt elfogadjátok”. Szerintem ez a lényeg. Az AK – akit elfogadnak 🙁

     És majd ez után ismerik fel Őt, amikor megjelenik és sírnak … “Arra emelik majd tekintetüket, akit átszúrtak; gyászolják, mint az egyszülött fiút szokás, megsiratják, mint az elsőszülöttet. 11Azon a napon olyan nagy gyász lesz Jeruzsálemben, mint Hadad-Rimmon gyásza Megiddó mezején. 12Gyászolni fog az ország, gyászolni fog minden törzs: Dávid házának törzse és külön az asszonyok; Nátán házának törzse és külön az asszonyok; 13Lévi házának törzse és külön az asszonyok; 14Simi házának törzse és külön az asszonyok; és az összes többi törzs, külön-külön és asszonyaik is külön.” Zakariás 12.

    7. Rendben Adrián, kíváncsian várom az újabb információkat.

    8. Gőzöm sincs mikor leszek legközelebb, szóval nem tudom mikor folytatjuk.

 9. Kedves Éva,

  További információk érdekében lenne szíves megadni az e-mail címét? A többiek lelkivilágát nem szeretném megzavarni itten.
  Segítenék, hogy ne legyen annyira ködös az egész.

  1. Kedves Idegen, Thea megadhatja, de inkább most nem, nagyon nem érek rá és nekem egyébként nem ködös. Ez a levél aggódó szeretettel íródott, kaptam a neten valakitől. Ami engem illet én kifejeztem véleményemet, amikor Thea rákérdezett.
   Azt már a hatvanas években mondta VI.Pál pápa, hogy az Egyház repedésein beszivárgott a sátán füstje. Beszivárgott, OTT VAN de a pokol kapui nem vesznek erőt rajta – ahogy az Úr Jézus mondta, vigasztalt minket ELŐRE 🙂

   Remélve, hogy nem kioktatás készül, hogy ki és micsoda a Katolikus Egyház … erről már mindent hallottam, és hidd el, nem járok ködben. Isten áldjon!

    1. Kedves Idegen ismerem a segítség formáit, de ettől függetlenül le lehet írni nyilvánosan.
     A katolikusok irányában elképzelések élnek, bizonyos külső látványok alapján, de fogalmuk sincs, mi az, ami miatt – több mint 20 éven keresztül, szörnyű csalódások miatt nem bírtam templomba be sem lépni – és ahogy visszahívott az Úr, az maga volt a csoda … onnan számítom az életkoromat, és ez már nagykorúságot is jelent.
     Protestáns karizmatikus egyetemre jártam, sok szomorú hitvitát éltem meg a neten, már több mint 5 éve.
     Nekem a legtöbbet az a katolikus fiú adta – egy internetes újságban – akinek református lelkivezetője van, börtönben tért meg, és azt mondta, hogy soha olyan szabad nem volt, mint akkor a börtönben.

     A felejthetetlen mondata így szól: “Testvérek, ÉN VAGYOK aki elkövettem az inkvizíciót. ÉN VAGYOK aki visszaéltem a gyermekekkel, pedofiliát elkövetve. ÉN VAGYOK aki … ” és sorolta tovább, mindazt, amit a katolikusok “fejére” szoktak olvasni.

     Majd ezzel fejezte be: “BOCSÁSSATOK MEG NEKEM testvérek” !

     NINCS ilyan lelki mélység másutt, számtalan csodálatos példa van, és ennek JÓ OKA van ! Én ismerem ezt, sokan sajnos nem, de a GYÜMÖLCSÖKRŐL lehet felismerni, milyen termést miből is származik?!

     Ettől függetlenül, a hierarchiát, a konstantini fordulatot, amellyel az Egyház szövetséget kötött az állammal, tragédiának tartom, mint nagyon SOKAN ! Sok katolikus ANTIKLERIKÁLIS … érted?

     És még nagyobb bűnt tartok számon: az, hogy így néz ki a világ, annak lehet “köszönni” hogy MI NEM TETTÜK MEG, AMIRE JÉZUS ELKÜLDÖTT! Nem a világon kell sírni, hanem magunkon … Ez a legfontosabb attitűd, ami “katolikusságomat” illeti …

     A kereszténység gyorsan terjedt, az első keresztények szeretetét fel lehetett ismerni. Vagyonközösség is volt … de nem volt kötelező, a szívükből fakadt! És működtek a hitet követő ajándékok, a gyógyítás, halottak feltámasztása, pontosan, ahogy Jézus mondta a Márk 16.17-18-ban.

     Ez után – hogy mi ilyen hűtlenek voltunk – az Úr újra eljött olyan módon, hogy KIÁRASZTOTTA SZENTLELKÉT újra és újra, különösen a XX. században, és most új ébredés van 🙂 megint!

     Lehetetlen is, hogy amikor ilyen nagy változások előtt állunk, amikor Ő JÖN és mindjárt itt van 🙂 akkor ne segítsen, ne készítsen, hagyjon sokakat elveszni …

 10. Thea kérdésére egyszer már állást foglaltam, hogy Ferenc pápát nem tartom a hamis prófétának, mert szerintem azt csinálja, amire ő egy papi élet után (magas szinten a szeretetben, másokért élve, abszolút szerényen) ám determinálva helyzetében megtehet … és a HAMISAT a tanácsadóknál, szürke eminenciásoknál (esetleg – gondolom is hogy ki – egyetlen személy az) kell keresni (megtalálni). DE azért az evolúció, a vetítés a Szent Péter Bazilikára, majmot … na, az már kiverte nálam is a biztosítékot! Hányszor állított tudományos ügyekben HIBÁSAT az Egyház, mint most is, DE háááát nem az a dolga …

  Most kaptam egy levelet, ami szerintem mélyebben foglalkozik a problémával, jónak tartom, küldöm Nektek!

  “2016. augusztus 4., csütörtök
  Nyílt levél Ferenc pápának

  Szentséged!

  Tudom, nevetségesnek tűnik, hogy egy magyarországi író tollat fog azért, hogy Önnek a legmélyebb alázatossággal esdeklő levelet írjon. Mégis nyugodtabb a lelkem, ha megírom, s reménykedem, hogy elolvassa egyszer? Mert amiről írni szándékozom, az nem egyszerű köszöntő, nem jókívánságokkal teli üdvözlet, hanem könyörögve kérés. Könyörgés az Egyház, a hívek és a világ békéje érdekében. Könyörgés azért, hogy ne folytatódhassék az Egyház megosztása, hogy Ön visszavonultan, önmagával és Istennel békében élhessen.

  Ön nem rossz, nem bűnös ember, csak nem európai és nem katolikus, bár megpróbál minden áron azzá válni. Szentséged e törekvése azonban a visszájára fordult. Véleménye bizonyos dolgokról, meglátásai, politikai megnyilatkozásai megfelelnek egy bizonyos szűkebb régió vagy országot jellemző érseki véleménynek, de semmiképpen nem mondhatja el ugyanazokat a gondolatokat, mint a római egyház feje.

  Ön rosszul méri fel saját helyzetét és az Egyház önhöz való viszonyát. Mert az Egyház nem Ön és a bíborosi kar, hanem a hívő nép. Ön egy jól kitervelt úton jár, egy mérnöki pontossággal megtervezett programot hajt végre, s lehet nem is érzékeli, hogy mekkora kárt okoz mindezzel. Hiszen nem Ön tervezte el, amit tesz, és amit tennie kell, hanem mások. Jóakaratúnak tűnő partnerek, akik Önt meggyőzték arról, hogy mi a jó ma Európának és milyenné kell lennie az Egyháznak az Ön pontifikátusa alatt. Ezek az emberek azonban nem jó emberek, s lehet, hogy Önnek jó partnerei, de Istennek  és keresztény népének semmiképpen sem azok.

  Miért nem látja Ön mindezt? Mert nem láthatja. Ön egy dél-amerikai ország érseke volt, amely országnak speciális gondjai, problémái vannak, amelyek távol állnak Európa problémáitól. Az argentin zsidó közösség nem olyan telhetetlen, kapzsi és gyűlölködő, mint az európai és amerikai liberális zsidó közösség. Ön az ottani zsidó közösséggel remek viszonyban volt, hiszen Önt is kötik családja zsidó hagyományai, s így eleve közelebbinek érzi magát a zsidósághoz, ami nem baj, amíg nem pápaként csókol kezet egy milliárdos zsidó bankárnak. Ön menekült szülők gyermeke, tehát a menekült szó, és a hozzá tartozó fogalom egészen mást jelent Önnek, mint azoknak, akik őslakosként és békében élnek és szeretnének élni saját hazájukban. Ön tehát sem európaiként, sem egészen katolikusként, sem egyházfőként nem tud gondolkodni, de bizalommal van azok iránt, akik irányítják uralkodását, akik megtervezik útjait, akik pápaként a Ferenc nevet javasolták felvenni Önnek, jezsuitasága ellenére. Hiszen lehetett volna Ignác is a pápaságban? ám az a név nem annyira ismert, s főként nem annyira szimpatikus a nemzetek számára, mint Krisztus szegénykéjének, Assisi Szent Ferencnek a neve.

  Ön jó ember, a saját közegében, saját országában, ha önállóan és saját gondolatai szerint cselekszik, dolgozik. Hiszen Önt ott szerették, elfogadták, megfelelőnek tartották nézeteit és az országos bajok megoldásában tett erőfeszítéseit, a szegények és elesettek javára tett cselekedeteit.

  Pápaként azonban Ön egészen rosszul szerepel. Megoszt, rossz tanácsadóinak szája íze szerint politizál, ráhúzza a világra Argentína bajait, s azoknak a bajoknak a megoldását igyekszik európai megoldásként elfogadtatni. A migránsokat és a terroristákat összekeveri az argentin szegényekkel, és azokkal, akik mint az Ön családja is, a náci zsidóüldözés elől menekültek egy másik világba.

  Nem utolsó probléma az Ön meghasonlott zsidó jezsuitasága. Hiszen jezsuitaként a modernizálás, a világ és a tanítás közelebb hozatalában mesterkedik, de zsidóként, a zsidó logikájának tudhatóan úgy gondolkodik, hogy egy kicsit az Isten is alkalmazkodjon a világhoz. Nos, itt van az a pont, amelynél eltér a katolikus-katolikus, és a zsidó-katolikus logika, és amely megosztó és romboló lehet az egész világegyházat tekintve. Mert nem a megváltoztathatatlan jézusi törvényeket kell módosítani, hanem a világot kell evangelizálni újra és újra. Nem lehet az abortuszt megengedni, a válásokat természetesként megítélni, a terroristát menekülnek hazudni ? még ha jó szándékkal is. Ön meglátogatja a világ legszegényebbjeit, és legprimitívebbjeit ? s ezt rájuk nézve nem lenézőleg mondom ?, mert Önnek az a fontos, hogy tömegek hallják mondandóját, tévhiteit, a katekizmussal szembemenő sajátos véleményét. S mindezt Öntől háromféle hívő ember fogadja el: a tanulatlan primitív, a rajongó fiatal, s a pápát mindenekfölött tisztelő, és mondandóját a Szentírással és a Katekizmussal össze nem egyeztető egyházi személyek. A gondolkodó emberek, és ma már egyre több pap és püspök inkább retteg az Ön működésének következményeitől, semmint kiállna amellett.  

  Kérve kérem Önt, fejezze be pápai működését és kövesse nagy elődje, XVI. Benedek példáját. Mondjon le a pápai trónról és adja át helyét annak, akit a Szentlélek sugallatára, nem pedig politikai és pénzügyi lobbik megrendelésére választ a konklávé.  Ha csak azt nézi, mint az egyház feje, hogy megosztja, gyűlölködésre serkenti és elfordítja Krisztustól a hívek millióit, már ez is elég indok volna az önvizsgálatra és a lemondásra, hiszen évszázadok óta nem volt efféle rossz közérzete a hívek seregének a pápa miatt. És ezt Önnek is tudnia kell. Ha nem mond le, igazolja azokat, akik Önt egy elvetemült egyházrombolónak tartják. Pedig Ön csak áldozata egy világpolitikai küzdelemnek. Kérem, ne megbízói, partnerei érdekeit, hanem Krisztus egyházának jövőjét nézze, vonuljon vissza és imádkozzék a hívő népért, hogy amit Ön és tanácsadói három év alatt megrontottak, azt a Szentlélek hozza helyre a fejekben és a lelkekben. Imádkozzék azért is Szentséged, hogy bocsánatot nyerjen a sorozatos megbotránkoztatásért, amelyeket pápasága alatt elkövetett gyermekek és felnőttek rovására egyaránt.

  Ön Argentínában jó ember, de egyházfőként rombol, és lelkeket öl meg pontifikátusa alatt. Kérem ezért Szentségedet, mondjon le hivataláról és engedje a hívő népnek, hogy ne haraggal legyen Ön iránt, hanem tiszta szívvel imádkozhassék Önért. Sajátjait, ott Argentínában pedig, örvendeztesse meg azzal, hogy visszatér hozzájuk, s gondjukat viseli, mint pápasága előtt. Mert Ön olyan, mint az aranyhal? a vízben (Argentínában) csodálatra méltó, ám, ha kiveszik élőhelyéről és szárazra kerül (Vatikán) elpusztul, és utána bomló teste (megosztó politizálása és rossz kormányzása) betegséget terjeszt. Kérem, ne engedje, hogy a Sátán kihasználja a távolságot és másképpen gondolkodást Argentína és Európa között, s az Ön argentinságát méregként permetezze szét a világegyházban, amelynek központja Róma, amely város Európa is egyben.

  Könyörgöm Önnek szeretettel: ? Isten keresztény népének békéje érdekében távozzon Szentséged a pápai trónról azzal az alázattal, amellyel pápai nevének eredeti viselője, Assisi szentje, a szegények atyja, Szent Ferenc levetette gazdag, de hitetlen polgári mivoltát, és Istennek áldozta további életét. Mentse meg Szentséged távozásával Európát és a Római Katolikus Egyházat! 

  Krisztusban méltatlan fia:

  2016. augusztus 4.

  Stoffán György író
  Kárpát-medence, Európa”

  1. Először is ott kell kezdeni, hogy aki a II Vatikáni Zsinatot követi az nem katolikus. Nem fogom hosszan ecsetelni, hogy miért, ugyanis minden forrás rajta van a világhálón.
   Végezetül az 1960-évek óta nem létezik katolicizmus! A mostani pápát szép számmal elítélik, főleg az ultraliberális megnyilvánulásai miatt, valamint elég egy pillantást vetni Argentínában végzett tevékenységére és aki érti annak leesik, hogy miért mondom ezt.

   1. Nincs Katolicizmus? Bár ne lenne az összes izmus rossz dolog akár a protestantizmus, internacionalizmus, de a legszörnyűbb és romboló a katolicizmus!

  2. Röhej, hogy mennyi ellentmondás van a levélben, egyébként összességében SZAR! (Y)
   Ez a nagy baj látja kedves Éva? Ki mit tekint katolikusnak, utána kellene járni annak a fránya tradíciónak, de gyorsan és akkor nem foglalkozna a bukott egyházzal, ami a saját mérgébe pusztul bele.

   1. Nem a tradíció köt, teljesen MÁS ! sőt … Kívülről nem látható, így nem is lehet közelíteni és megítélni sem kedves Idegen.

  3. Nem rég kedves Éva még helyeselted azokat, akik Ferencet folyton a hp. mondtak, jövendolték es azt kívántad, hogy mások is “lássanak”, most meg jössz ezzel a “én F. pápát nem tartom a hp.-nak” dumával 🙁
   Az ilyen levelek szerintem nem is Ferencnek készülnek, hanem azoknak a bigott katolikusoknak, akik fejben ill. a számítógép mögött lázadnak ellene és akiknek tetszenek az e féle levelek. Tudod olyan mint az amerikai, vagy akár magyar partrendszer. Azért kell az ellenzék, hogy fenntartsák a morált azokban a szavazókban, akik elvesztettek a választást,…mivel a legközelebbi választáskor is szükség lesz rájuk. A remény hal meg utoljára, szokták mpndani es így továbbra is a rendszerbe maradnak,….ahogyan te is drága Eva. Hidd el nekem, ki van ez rég találva. Ferenc, annyira szerető, amennyire te ismered őt. Röviden, semennyire sem, ezért tűnik neked jó embernek.

   1. Tévedsz, Adrian, Thea egyszer rákérdezett konkrétan tőlem, és azt mondtam, hogy nem tartom annak. Viszi a rendszer, amire rátette az életét. Éppen, hogy ez a megközelítés nagyon jó, kifejezi még JOBBAN amit én gondolok, bár én ANTIKLERIKÁLIS vagyok, az Úr nem ezt mondta, hogy legyen egy uralmi rendszer, és akárhány börtönlakó lábát csókolja meg a pápa nem változtat a lényegen. A pompát – és a parancsuralmi rendszert – kellene odahagyni, de ez meg is fog valósulni nem a felső vezetés önszántából hanem, hogy elfoglalja a “trónt” -szégyen! – majd az AK.
    Igen, a tanácsadói között van a szürke eminenciás, aki mindig a háttérből irányít, ott van a HP.

    1. Kedves Éva!

     Egyre ritkábban írok, mert már szinte minden elhangzott, de minek járok ide, ha még te is bizonytalan vagy. Minél később szembesülsz avval, hogy Ferenc a hamis próféta annál fájdalmasabb lesz és a gonosz elbizonytalaníthat. Az egész élete meg van komponálva. Már 2005-ben fel akart lépni, de még nem volt itt az ideje az Úr nem engedte neki. Még 2007-ben mikor elkerülhettük volna a háborút ő volt a legnagyobb szószóló, aki szembe ment Benedekkel. Tudatosan készült a szerepére, az hogy villamoson közlekedett is része volt a színjátéknak. Hála a Jóistennek nem szereti Mo-ot. Sokan imádkoztunk ne tegye be lábát országunkba. Azt kértem a Mennyei Atyától csak akkor jöjjön hozzánk, ha tiszta szívből tudja tenni. Áder János és Veres András még 2013-ban meghívták és most júliusban kellett volna jönnie, de meg sem indokolta távollétét, nem jöhetett ide! Számtalan dolgot tudnék írni róla, de mindenkinek magában kell rendbe raknia. Az önéletrajza is árulkodik róla, mint mondtam bár sokaknak semmit sem mond.

    2. Laci, nem vagyok bizonytalan. Miután 20 évig távol voltam és nem léptem templomba, most másként ítélem meg azt, aki “ott maradt” mert vannak sajátosságai a rendszernek.
     Konkrétan: az kategyház POMPÁJA miatt, arra úgy válaszolt, ahogy, ami a “felszabadítás teológiája”. Ő egyszemélyben nem tud kilépni a rendszerből. A levelet a hűség íratta, olyan szeretet, amelyik nem ítél.
     Én SOHA SEMMIT NEM TETTEM PARANCSRA – már egyházi parancsra – miután az Egyház MI magunk vagyunk és ránk, meglátásainkra, a mi “vezetésünkre” ugyanúgy szükség van, mint amit a pápa bármikor kijelent: azt általában már mindenki tudta.

     Ami a legszörnyűbb, hogy elveti a hit terjesztését, amire küldetésünk van, mert mindig a visszaélések vannak előtte, és azt akarja “jóvátenni” ez egy emberi dolog 🙁 Nem tudja jóvátenni Galileit azzal, hogy az evolúciót elfogadja 🙁 Az EMBEREK mindig átesnek a ló másik oldalára 🙁 … az emberek.

     Te jól tudod, hogy nem az emberek vezetik az Egyházat, hogy nem a pápa az Egyház feje, hanem Jézus Krisztus!

     Akkor ijedek meg, hogy kik nem látják – én látom – akik az EGYVILÁGRÓL beszélnek, még az 1úton zarándoklat is, miért kell számmal írni? pirula jól eligazított …

     Valódi irtózat a Szent Péter bazilikára vetített MAJOM volt … de ettől még nem tartom HP-nak, IRÁNYÍTVA VAN ! és nem hiszem, hogy eltévednék. Addig fogadom el amit nyújt a még működő Egyház, ameddig lehet, mert tudom, hogy rövidesen a templomok ÜRESEK lesznek, az örökmécs nem fog égni …

    3. Most a miniszterelnök ment hozzá … ez JÓ 🙂

     Laci, imádkozzunk érte …

 11. Egy világvallás már az ez éven kész, feltéve, hogy ilyen ütemben haladnak, de 2017-re biztosan (Y)

  1. Még egy nem hívő is tudja, hogy ez a világvallás – a három az egyben – lehetetlen! Fájdalmas látnom, hogy akik hűek (akarnak lenni), mennyire megbolondulnak az “egységes világ” felé vezető úton – az általános szeretet, béke maszlagával vannak elhitetve – melyhez képest, fenti levél mégis másként kezel valamit … bölcsen és szeretettel.
   Fogalma sincs, hogy mit csinál, nem tud kilépni a rendszerből, az “bedarálja” …

  1. Szörnyű. Sajnos, készül a “hitehagyás” aminek meg kell előznie az ESEMÉNYEKET …

 12. Ez hogy lehet????
  Krisna (i. e. 3200?3100 között élt)
  valódi apja egy lélek/szellem, nevelőapja ács
  születésekor bölcsek és pásztorok látogatják meg, akik csillagokat követve találják meg, születése után jászolba helyezik
  angyalok figyelmeztetik a szülőket, hogy az uralkodó ki akarja végeztetni a gyermeket
  megváltónak nevezik, királyi családból származik
  kijelenti, hogy “én vagyok a feltámadás”
  bűn nélküli
  betegeket gyógyít
  tanítványokat választ magának, hogy terjesszék tanait
  környezete kritizálja, amiért bűnösökkel veszi körül magát
  utolsó vacsorát ül
  a három hindu főisten egyike

  Hórusz (i. e. 3. évezredtől kezdve tisztelték):
  a szűz Ízisz istennő gyermeke
  vízen jár, démonokat űz, vakokat gyógyít
  30 évesen megkeresztelkedik, a keresztelőjét később kivégzik
  december 25.-én ünnepelték

  Dionüszosz (kultusza i. e. 1500?1100 körül kezdődött):
  halandó édesanyja, Szemelé szűzen fogan, édesapja Zeusz
  december 25.-én születik, születése után jászolba helyezik
  utazó tanító, csodákat visz véghez
  a vizet borrá változtatja
  megölik, majd pedig feltámad

  Attisz (kultusza i. e. 1250 körül kezdődött):
  édesanyja, Nana istennő szűzen fogan
  december 25.-én születik
  követői megváltónak tartják
  egy fára kötözve ölik meg, vére megváltja az embereket a bűnből
  leszáll az alvilágba, majd pedig harmadnapon feltámad
  követői kenyérként ették a testét

  Romulus (i. e. 8. század):
  ikertestvérével – Remusszal – együtt egy Rhea Silvia nevű Vesta szűz és Mars isten közös gyermeke
  halálakor sötétség borul a Földre
  elragadtatik az istenek közé
  néha elragadtatása után is megjelenik hívei előtt

  Zarathustra (i. e. 7.-6. századra feltételezik):
  szűztől való fogantatás
  folyóban való keresztelkedés
  a sátán megkísérti a vadonban
  30 évesen kezdi a szolgálatát
  ördögöket űz és vakot gyógyít
  mennyről, pokolról, feltámadásról, üdvösségről és az apokaliszisről tanít
  követői hisznek a második eljövetelében

  1. Kedves Öregharcos!
   A válasz viszonylag egyszerű, leírni mégsem lehet nagyon röviden.
   Ha hiszed, ha nem, éppen erről a témáról állítottam össze angolul egy anyagot, de még nem volt időm magyarra honosítani, mert 20 oldal.
   Azért néhány fontos elemet leírok.
   1. A meghaló és feltámadó istenekről szóló legendák mind az I. század után keletkeztek, illetve ezt követően, utólag adták hozzá a feltámadásról szóló elemeket az adott mítoszokhoz, és ezek a “feltámadások” egyáltalán nem hasonlítottak Jézus feltámadására. Inkább a jó terméssel, termékenységgel voltak összefüggésben.
   2. Az általad felsorolt tételeket keresztény zsargon szerint írták át, olyan szavakkal, amik Jézus előtt nem voltak használatban (pl. keresztelkedés), és az alaptörténeteket is jelentősen megváltoztatták.
   – egyetlen mítoszban sem halnak meg az emberiség bűnéért
   – többnyire mítoszokról, nem pedig történelmi eseményekről van szó, ellen szemben Jézussal, aki valóban élt, meghalt érted és feltámadt.
   Csak egy példa: Attis
   Attis Cybelébe szerelmes, de megcsalja, amiért Cybele féltékeny, Attis kasztrálja magát, majd meghal, ezért van, hogy Attis papjai eunuchok. Attis feltámadását i.sz. 150 körül adták a mítoszhoz, de akkor is csak úgy, mint mumifikált testet, ami a jó terméshez kell, nem pedig az emberiség megváltásához. A jó termés garantálásához eljátszották Attis mítoszának történetét. Amúgy a legtöbb hasonló mítosz is a természet ciklusaihoz és a jó termés garantálásához köthető.
   Ha van valami konkrét kérdésed, szívesen válaszolok.

  2. Öregharcos, amit Krisnárol írtál elejétől a végéig valótlan. Olvass el valami vaskos indiai mitológia könyvet Krisna életéről, abban megérted a szemléletbeli különbséget is, nemcsak a nyilvánvaló történetbelieket. A többi karakter bemutatása sem teljesen pontos. Gondolom nem te találtad ki, hanem olvastad valahol és nem néztél utána. Mondjuk ez Theának is szól aki pedig rutinosan árnyékra vetődött. Miről van 20 oldalas tanulmány, a semmiről? Légből kapott összefüggésekről? Természetesen vannak vallások közötti összefüggések, de az tudomány, amihez tudás kell és utána lehet következtetésekre jutni. Mi mire volt hatással, hogyan, miért, ezt meg is kell indokolni.

   1. A tanulmány tételesen végigmegy néhány “megváltójelölt” mítoszán és bemutatja, hogy mennyire eltérnek az öregharcos által idemásolt állítólagos hasonlóságoktól. A hozzászólásomban inkább az általános megközelítésbeli problémákra próbáltam összpontosítani, mivel tételesen több oldalt kéne írni. Nemcsak Krisna története nem stimmel, de a többi sem. Az összeállítást amúgy nálam sokkal szakavatottabbak könyvei alapján készítettem. És igen, elég sok szó esik benne a légből kapott összefüggésekről.
    Ha esetleg érdekel:
    https://www.amazon.com/Case-Real-Jesus-Journalist-Investigates/dp/031033926X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1470395160&sr=8-1&keywords=the+case+for+the+real+Jesus

    https://www.amazon.com/Reinventing-Jesus-J-Ed-Komoszewski/dp/082542982X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1470395275&sr=8-1&keywords=reinventing+jesus

    Neverend, olyan sok jó dolgot írhatnál, ha kicsit leszállnál közénk…

    1. És tényleg 🙂 beírtam a googlebe, hogy Jézus Krisna és még magyarul is feldobott összehasonlító oldalt. Erre kénytelenek mások cáfolatot írni, hogy ne terjedjenek valótlanságok. Ki gondolta volna? 🙂
     Az 5000 éves mitológia és a mai állapot között elég nagy a fejlődés. Most hasonlítanánk össze a keresztény értékeket a Krisna hívőkével, akkor találnánk azonosságot.

 13. 20 Emlékezzetek meg ama beszédekről, amelyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál.
  Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.
  21 De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, aki küldött engem.
  22 Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.
  23 Aki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.
  24 Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, amelyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.
  25 De azért lőn így, hogy beteljesedjék a mondás, amely megiratott az ő törvényökben: Ok nélkül gyűlöltek engem.”
  (János 15: 20-26)

  http://alfahir.hu/vagy_mindannyiunkat_megoltok_vagy_egyikunket_sem

  1. Az ! Erre is csak az agymosott amerikai keresztények képesek. Nem kell Vekerdi Tamásnak lenni ahhoz, hogy észrevegyük, ez a kisded be van programozva, és csak utánzást végez. Nem Isten fogja a gyermekkor szabályait és határait felfüggeszteni, de ez az ottani keresztényeket biztos nem érdekli, azok beveszik a kis csodát. Ez az mikor olyan dolgokért adnak hálát Istennek, amihez semmi köze nincs.

 14. Mi az időutazás?
  Szerintem a következő.Az időutazás a “mostban” való folyamatos részvétel.Az időgép pedig az a bizonyos belső szoba.Az igazság szerinti önvalónk.Jézus.Az időutazás tulajdonképpen Jézussal való együtt utazást jelent,sőt Jézusban való utazást.Jézusban,vagyis a belső szobánkban való utazást.Olyan utazást,aminek során folytonosan a realitást tükröző jelenben maradunk.

  Mi nem az időutazás?Az időutazás nem azt jelenti,hogy egyik valóságból ugrálunk a másikba,hanem azt,hogy sosem hagyjuk el jelenüket.Ha olyan történetben,történelemben találod magad,ahonnan elkívánkozol,valójában egy nemlétező,virtuális idősíkon vagy.Nem az igazságban,csupán egy elméd által vizionált valóságban.Ezért nem azt kell magad mögött hagynod,mert ez lehetetlen.Csupán észre kell venned,fel kell ismerned,hogy sosem mozdultál ki a folyamatos határtalanságban jelenlévő “mostból”.Ez a felismerés maga az időutazás.Az időutazás egyfajta felismerést jelent.Az elme lehetőségeinek és korlátainak felismerése maga az időutazás.Az igazi időutazás ezért Jézus kiteljesedő megismerését jelenti.Jézus megismerése az elméddel való tisztába kerülés,Isten gondolatának megismerése.Isten gondolata Jézus.Aki folyamatosan rád gondol,mert Te és Jézus egyek vagytok,mert az Ő gondolatai mindig igazak.

  Az időutazásnak semmi köze az időhöz.Nincs köze az utazáshoz sem.

  “Én az Atyámban vagyok,és ti énbennem,és én tibennetek…” (Jn 14:20)

  1. “(még mielőtt Valaki gyanút fogna, NEM vagyok szekuláris humanista)”
   Hanem micsoda?

   1. “Hanem micsoda?” ……………..
    …….
    Nincs válasz, ami annyit jelent, hogy maga sem tudja, hogy mit, vagy kit képvisel. Vagy fél felvállalni,…vagy titkolja. De az is lehet, hogy csak egy jó ember, aki jól tud kritizálni másokat 😉

    1. Óóó,….nagyon köszi fiatal hölgyem. Akkor hozzáteszem a magamét is és gyorsan tovább küldöm Neverend-nek.

     Neverend ez neked küldöm, mert, ha másért nem is, de legalább azért, mert kitartóan büszke vagy. Azért ez is valami.
     😀 (L) (L)

    2. Szia Adrian! Eddig nem volt időm válaszolni. Azért nem vagyok szekuláris humanista, mert nem vagyok ateista. Nem feltétlen kritérium náluk, de nem jellemző. Én máshogy közelítek a problémákhoz, döntésekhez, véleményekhez, mint ők. Először a saját érzelmeimre, intuíciókra és belső hangra figyelek egy témával kapcsolatban és amikor megszületik a döntés, akkor ahhoz rakok össze logikus indoklást. Ők máshogy gondolkoznak, irányelvek és logika alapján jutnak el az álláspontjukig. Néhány tételükkel akár egyet tudok érteni, de nekem alapvetően gyanúsak.
     Oszkár, azért linkeltem a cikket, mert elkezdett nyomulni ez az irányzat, ami szervezetté alakult. Köthető a Pride-hoz és keresztényellenes provokációhoz is. A mögöttük álló támogatókat nézve, azt gondolom, hogy a jövőben szervezetként csak nő a taglétszámuk, ezért meghatározó irányzat lesz. A kérdés, hogy hogyan befolyásolja az erő alakulását. Lehet, hogy olyan kiegyenlítődés lesz a hatása ami csökkenti a vallásos fundamentalizmus kártékonyságát ugyanakkor fejlettebb, önállóbb társadalom jön létre.

    3. Helló Neverend.
     “Azért nem vagyok szekuláris humanista, mert nem vagyok ateista.” Oké, de akkor mi vagy?

    4. Neverend,
     Megvan végre a kiindulópont 🙂
     És mi miatt gondolod magad jó embernek, azaz mit jelent pontosan jónak lenni?

    5. Ritkán használjuk saját magunkra, hogy jó ember, ennyi szerénység bennem is van, de a felajánlott lehetőségekből ez a legszimpatikusabb. Jobb kapni ezt a jelzőt, mint magamat fényezni. A jó emberről Bulgakov jutott eszembe, Jézus Pilátus előtt. A kiindulópont, mindenki jó ember csak hát a körülmények….
     Más: Az evangéliumban lehet olvasni, hogy Jézus amerre csak járt folyamatosan űzte az ördögöt az emberekből. Manapság azért ritkán hallani ördögtől megszállt emberekről. Mi következik ebből? Kevesebb a megszállt? Nem ismerjük fel vagy simán betegnek nevezzük? Esetleg kegyes hazugság a tanítványok részéről, hogy ezzel is a tanítást erősítsék, mert ugye nem az számít, hogy mit mondott, hanem, hogy ki mondta.

    6. Szia Neverend!
     Ha jól emlékszem, említettem már neked, hogy nagyon sok jó könyv van a Biblia hitelességével kapcsolatban, olyanok tollából is, akik hozzád hasonló kétkedéssel fogadták, nemcsak az általad említett részleteket, hanem az egészet, úgy ahogy van.

     Szerinted mennyivel hitelesebb Bulgakov fantáziája a Bibliánál? A teológus apa és a szervezett egyház ellen lázadó fiú fantáziájánál? Tolsztoj is lázadt az Ortodox egyház ellen, de nem Istentől, hanem Istenhez futott, így a halott, emberi tradíciókat hátrahagyva a Bibliánál kötött ki. Minden a szívünk állapotától függ és attól, hogy a magunk képére akarunk-e Istent formálni magunknak, vagy Istent keressük.

     Szóval, ha szeretnéd megismerni a tényeket, szólj és küldök könyveket. Elöljáróban annyit, hogy ha a tanítványok ki akarták volna színezni Jézus életét, akkor kihagyták volna a leírtakból a zavarba ejtő és rájuk nézve ciki részleteket.

    7. Szia Thea!
     Nekem az első lehetőség tetszene a legjobban, tehát kevesebb a megszállt, amihez még valami indoklást is ki tudnék találni. Amúgy fogalmam sincs, ezért érdekelt, hogy más mit gondol. A másik két lehetőség is légből kapott, nem tükrözi az álláspontomat. Ez most nem Biblia kritika, az Evangéliumokat pedig nem is szoktam, azokat szeretem, valamiben hinni is kell 🙂
     A Bulgakov könyvet azért vettem elő, mert a Római birodalom viszonyát vizsgáltam a templom lerombolásáig. Az izraeliták szabadságharcát, lázadását, szerveződését. A Bulgakov könyvben pedig van egy olyan aspektus, ami persze írói fantázia, esetleg intuíció. Olyan érzést kelt, mintha a templom későbbi lerombolása egyenes következménye Jézus keresztre feszítésének. Mindegy ez csak a saját szórakozásom nincs összefüggés a fenti kérdés között. Adrian bedobta a “jó ember” kifejezést és arra asszociáltam.
     A fenti kérdésre érdekel a válaszod. Mik voltak ezek az ördögűzések?

    8. Ördögűzések.
     Szerintem semmivel sincs kevesebb démon ma, mint Jézus idejében, csak a “civilizált” országokban másképp manifesztálódnak.

    9. Tehát azt mondod, hogy pl. ezeket a néhány havonta hírekben megjelenő laza szombat délutáni család irtásokat megszállt emberek követik el?
     Ez a fajta spirituális megközelítés jellemző Jézus tanítására. Érdekes eset amikor a tanítványai nem mostak kezet evés előtt és ezt számon kérték rajta. Erre azt válaszolta, hogy a betegség nem a fertőzött ételtől van, hanem a rossz gondolatok miatt. Lényegét tekintve igaza van, de ez a igazság annyira elméleti, ez a gondolkodásmód az embertől olyan távoli, mintha nem is lenne.

    10. Azt gondolom, hogy tulajdonképpen minden probléma a világban az ember bukott természetéből ered, vagyis nem szükséges démon ahhoz, hogy az eszelősségig önző legyen valaki és megöljön egy másik embert, de sok esetben egy démon is van a háttérben.
     A kézmosásos példa szerintem inkább a vallásos fanatizmussal végzett és a hagyományokból eredő kézmosásra vonatkozott (ezt a Máté 15:3 is megerősíti). Vagyis nem azt mondta Jézus, hogy egyél koszos kézzel, hanem azt, hogy nem a törvény vagy a hagyományok megszegése tesz tisztátalanná, hanem az, ami a szívedben van.

    11. Háromszor elolvastam azt a részt. Úgy látom az is benne lehet amit te mondasz, de szerintem szó szerint is igaz. Nem azt mondja, hogy ne moss kezet, hanem a mosdatlan kéz egy egészséges embert nem fertőzhet meg. Ép lélek ép test, működő immunrendszer. Több olyan “elmaradott” országban voltam, ahol ilyen aprósággal, mint a kézmosás nem foglalkoznak. Elvont értelmezést elég nehéz úgy létrehozni, hogy a szó szerinti jelentés ne lenne igaz. Én úgy olvasom, hogy nem vallási rituálé a farizeusok rendeletének oka, hanem “tudományos”, gyakorlatban praktikus. A spirituális és a materiális szemlélet ütközik.

     9. Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai.
     19.
     Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.
     20.
     Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert.

    12. A hangsúly azért szerintem akkor is azon van, hogy Jézus látta, a kritizálókat nem a tanítványok egészsége aggasztja, hanem az, hogy nem tartják be a hagyományokat.

  2. Még ezt az entellektüel szénaboglyát… ➡ 🙄 😀
   Neverend,mit olvastatsz te itt a gyanútlan közönséggel… ❓ ❓ ❓ :mrgreen:

  1. Ezzel a lendülettel azonnal el is határolódnék saját szóhasználatomtól. 🙂 Mármint,ami a “gyüli” szót illeti.Rosszabb,mint a “kovi ubi”… :DDD (Pedig a kovi ubit szeretem… :mrgreen: 😎 )

  2. Köszi Oszkár DE van itt egy fontosabb kérdés. Ez a fiú ezen a blogon https://revalve.wordpress.com/ most lépett gondolkodói státuszának rendkívüli szakaszába.

   Idézem:
   ” Igenis fel kell tennem a kérdést, hogy mi van, ha Isten a Katolikus Egyháznak adta a kulcsot az Ő országához, a Biblia helyes értelmezéséhez, stb. Tudom, hogy ez sokak számára botrányos kérdés, de fel kell tennem, és ki kell nyomoznom. Így most egy gondolati kísérlet kellős közepén vagyok, amiben abból indulok ki, hogy nekik van igazuk, és ebből a felállásból vizsgálom állításaikat, az életet, az univerzumot és mindent.”

   Ajánlom mindenkinek, csak azoknak nem, akik már elhatározták és mozdíthatatlanok, hogy ott az Antikrisztus … (majd, de arra még kicsit “várni kell”). De azoknak is, akik nem hiszik el, hogy az Isten magára hagyta volna népét 1500 évig, hogy nem működött volna a Szentlélek másfél évezredig csak a reformátorokban (akik különbözőek) és akik kétségbe vonják amit az Úr kijelentett, hogy “a pokol kapui nem vesznek erőt rajta”.

   1. Köszi Éva!Elolvasom.
    A vallásosság elutasítása is vallásosság.Az utóbbi időben kezd nálam is mindez lecsengeni.Az elutasítás mágia.Az elfogadás szeretet.Erről vagyunk felismerhetőek.Könnyű beleesni ebbe egyébként,mármint az elutasításba.Magam is ebben a csapdában találom magam időnként.Az elutasításra szinte reflexből és kapásból elutasítással válaszolunk… Valljuk be,a Katolikus Egyház pusztán már csak önmagában sokak szemében egy merő elutasítás.Az elutasítás egyik világra szóló megtestesülése.Azt hiszem,minél inkább meg van győződve valaki arról,hogy ezt vagy azt képviseli,annál inkább elutasító a többi felé.

    Igazság szerint,nekem is nehezen emészthető a hozzászólásaid többsége,de ennek ellenére nem szoktam úgy rendszeresen “körbeírni” a hozzászólásaidat,mint te az enyémeket.Tőlem simán elférsz itt,és én is megférek melletted.Ez semmi esetre sem jelenti azt,hogy én bármit is jobban csinálok,mint te,vagy jobban értek,mint te,csak éppen bizonyos szempontból könnyebb helyzetben vagyok,mint te.Ezt igyekszem tudatosítani magamban,és így egyre kevésbé tudnak zavaróak lenni a csipkelődéseid.Látom,hogy te egy elég nyitott szívű ember vagy.És ha nem veszem észre azt,hogy te mennyire nyitott szívű ember is vagy valójában,még nálad is egyházibb vagyok.Ahogyan azokra sincs mutogatni való,akik nem veszik észre ezt a befogadó szívet nálad.És ez szerintem még akkor is igaz,amikor annyira markánsan előtérbe helyezel egy kőfalat,hogy azon nagyon nehéz átlátni.És meglátván ezt a kőfalat,mi is azt mondjuk,hogy hát ilyen kőfalunk nekünk is van.Így hát,mindenki bámulja a saját kőfalát… Pro és kontra.

    Ez az én külön bejáratú véleményem.
    Ezt a rádiós beszélgetést illetően meg,nem vettem észre,hogy bármiben is kárhoztatná a katolikusokat.Biztosan nincs is ilyesmi benne.Sőt,az egyik beszélgető,Szabó János,évtizedekig a Katolikus Egyház képviselője volt.Nagyon remélem,hogy nem tévedek,és ennek utána fogok kérdezni ezek után.Ha esetleg mégis tévedtem volna,elnézést kérek Szabó Jánostól is,meg tőled is.) Azt tudom,hogy a Charis rádióban meg szoktak szólalni olyanok,akik ebben az egyházban nevelkedtek.De egyébként,ha bármi kérdésed,észrevételed van,bármi,ami tetszik,vagy nem tetszik,írhatsz a Charis rádió weboldalára.Én is szoktam.És mondhatni,igazán nem fogom vissza magam,elég szabad szájúan szoktam megszólalni ott.És eddig ennek ellenére (talán inkább éppen ezért? 🙂 ),mindig megjelentek ott a soraim,és nem toltak le,hogy nahát,mennyire el vagyok rugaszkodva.

    Egyébként,ezen a rádión Theával is találsz beszélgetéseket.Nem utolsó sorban megjegyzem,hogy a beszélgetőtársa szintén katolikus berkekből származó.

    Szolgálati közleményként most már megjegyeznék annyit,hogy remélem,nem veszik zokon a kedves érintettek,hogy ilyesmibe belekotnyeleskedem.Méghozzá kéretlenül.Én a Charis rádiónak egy sima,mezei hallgatója vagyok,és nem vagyok hivatott semmiféle róluk szóló információ kezelésére.Teljesen kívülállóként szoktam itt megosztani a műsoraikat.Ebből adódóan esetleg most is előfordulhattak tévedéseim,amikért elnézést kérek!

    1. Neverend, balati-nak konkrétan a katekizmussal volt találkozása, MEGENGEDTE azt, hogy az Úr Jézus igazat mondott (a pokol kapui nem vesznek erőt rajta) nem pedig benyomásait. Mert abból tényleg sokféle van 🙂

     Jó pihit Neked, majd máskor beszélgetünk 🙂 … ha ….

    2. Bocsánat Oszkár, eltévesztettem a házszámot … SAJNÁLOM ha nem olvasnád a blogot, rövidek vannak rajta és szerintem nagyon fontosak.

    3. Eddig még tényleg nem találkoztam ezzel a bloggal,Éva.De mindenképpen olvasok belőle,ha szerinted fontos.És ha szerinted fontos,akkor biztosan lehet benne valami. 🙂

   2. Szia Éva! A Katolikus Egyház hatalmas intézmény, rengeteg “alkalmazottal”, akik viszonylag szabad kezet kapnak, vannak önálló gondolataik és elképzeléseik Istenről, a hitről. Én nem vagyok rendszeres templomba járó, de volt szerencsém néhány pappal. Mindegyik kedves fickó volt, de nem azonos kvalitással. Az egyik pl. kicsit vidéki stílusban, de annál nagyobb lelkesedéssel hirdette, hogy szeressétek egymást, az a legfontosabb. Nála okosabban nem, de boldogabban, jókedvvel távoztak a hívek a templomból. Egy másik élmény pedig egy teológiai előadás Dr. Kerényi Lajosnál. Az viszont komoly volt, nem gondoltam, hogy ez is a Katolikus Egyház. Tábla, kréta, halmazok, matematika… szóval nem a falusi néniknek való. Persze egy ekkora intézményben ahol sok ember van megtalálható a kisebb-nagyobb bűn is, lopás, korrupció, irigység, hatalomvágy stb.
    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem eleve rosszul értelmezitek Jézus kijelentését “én vagyok az út, az igazság és az élet”. Előítéletesen és külsőségek alapján ítélitek meg, hogy mi az igaz út. Ezért fordul elő, hogy egy Krisna tudatú hívő előrébb jár Jézus útján vagy nyomában, mint egy nyugati keresztény.

    1. Szia Sohavégetnemérő! 🙂 Örülök,hogy benéztél!Hol voltál?Nyaralni? 🙂

    2. Szia Oszkár! Szeretem a nyarat, sok programom van ilyenkor, még lesz néhány eltűnésem. Ma volt időm átolvasni az elmúlt hetek termését, de most csak figyelem a fejleményeket, nincs különösebb észrevételem. Aludtam szabad ég alatt, természet közelében vagyok, néztem a vihart, ilyenkor pihenés közben mentálisan elfoglalom magam, magamra figyelek, nincs szükségem külső ingerekre csak magammal vitatom meg a dolgokat és így mindig igazam van. 😀

    3. Túl sok az általánosítás Neverend, nem is fárasztalak azért pl mert éppen nyaralsz. DE ez a téma – például, hogy az idézett fiatalember konkrétan épp betérni készül (?) és nem egy vizuaizált Egyházba és érveit, úgy gondoltam, olvassátok (igen egyszerűek) – nem ezt érdemli, vagyis a szokott paneleket.

     Nem hallgattam még a Ch.rádiót, csak a címet olvastam, és azért csatlakoztam, MINTHA hozzászóltam volna, de még nem.

  1. “Transzhumanista Párt alapítójának segítségét kérte az amerikai haditengerészet az emberekbe ültethető chipek kapcsán.”
   LOL . Ti tényleg elhisztek minden ilyen osszeollózott írómányt/”fordítványt”? Szomorúan tapasztalom, hogy megszűnt az emberek önnálló, kritikus gondolkodása. Végül is, azelott a tévének, rádiónak, újságoknak hittek el mindent, most meg az internetnek. Maradt minden a régi, miközben azt gondolják magukról, hogy ők már felébredtek. Na ezek fogják tárt károkkal várni, követelni a változást
   minek neve……a nem dzsungel törvényekre alapuló_____?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.