Idők jelei

Suli után Sátán – Sátánista szakköröket terveznek az amerikai állami iskolákban

Már megint a sátánisták. Úgy tűnik, a téma egyre gyakrabban bukkan fel mostanában.

Bár a közelmúlt hasonló témájú cikkeiben főleg arra helyeződött a hangsúly, hogy hívő keresztényként semmi okunk félni a sátánizmussal összefüggésbe hozott tárgyaktól, szimbólumoktól vagy a magukat sátánistának valló személyektől, hiszen Akit követünk olyan nevet kapott, amire minden térd meghajol1, ettől függetlenül fontos észrevennünk, hogy az Isten egykori angyalának személye köré épített vallás egyre nagyobb teret nyer a mai társadalomban, ami nem csekély jele az időknek, hiszen az Antikrisztus személyében éppen ezt a bukott angyalt hivatott majd imádni a világ.

Érdekes továbbá megfigyelni, és ezt az alábbiakban is látni fogjuk, hogy a sátánizmus egyes követői nem hisznek Istenben vagy a természetfelettiben, vagy legalábbis ezt állítják, miközben mások úgy gondolják, hogy Sátán a jó képviselője, a keresztények által követett Istennel szemben. Lucifer céljainak mindkét vélekedés megfelel, ahogy C.S. Lewis2 oly találóan megjegyezte:

“Az ördögök felől emberi fajtánk két ellenkező, de egyaránt súlyos tévedésbe eshetik. Az egyik az, ha nem hisszük létezésüket. A másik az, ha nem csak hisszük, de túlzott és egészségtelen érdeklődést tanúsítunk irántuk. Nekik maguknak mind a két tévedés egyformán tetszik, és egyforma örömmel üdvözlik a materialistát meg a varázslót is.”

Szóval mi is történt már megint?

A Utah-i Sátáni Templom Suli után Sátán néven új szakkört készül bevezetni az Egyesült Államok több állami iskolájában, különösen Utah, New York, Massachusetts, Arizona, Minnesota, Louisiana és Florida államokban.

A szervezet úgy gondolja, hogy mivel az evangéliumi keresztények már számos klubot és szakkört indítottak ezekben az intézményekben, kötelességük mindent megtenni, hogy a fiatal diákok több opció ? értsd Jézus és Sátán ? közül választhassanak.

“Kritikus fontosságú, hogy a gyerekek tisztában legyenek azzal, hogy minden kérdésnek több perspektívája létezik és, hogy saját maguk dönthetik el, hogy miként gondolkozzanak,”

nyilatkozta Doug Mesner, a Sátáni Templom társalapítója, aki sátánista körökben a Lucien Greaves névre hallgat.

A klubot népszerűsítő videó egy horrorfilm stílusában invitálja a diákokat egy kis délutáni ?mulatságra?, ahol megismerkedhetnek a ?tudományos racionalizmussal?.

Az aktivista szervezet saját bevallása szerint nem a sátánimádatot kívánja népszerűsíteni és elvileg nem hisz a természetfelettiben, így a Sátánként vagy Luciferként ismert lényben sem, bár weboldalukat és promóciós anyagaikat szarvak és sátánista jelek borítják. Céljaik középpontjában minden jel szerint az evangéliumi kereszténység kigúnyolása és ellensúlyozása áll.

Az iskolákban működő keresztény Good News, vagyis Jóhír klubok szerintük félelmet próbálnak elültetni a gyerekekben Istennel szemben, aminek ellensúlyozására az ő általuk felajánlott program a szabad gondolkozást és a racionalizmust támogatja majd, ?rámutatva a gyerekeket körülvevő természeti csodákra, az örökkévaló túlvilági horror helyett.?

A jól ismert fordított szereposztás példáját láthatjuk ismét, ami szerint Isten gonosz, követői pedig korlátozott, buta emberek, a szerintük felvilágosult sátánisták, a ?fény angyalának? követői, így munkaköri kötelességüknek tekintik a fiatalok ?felszabadítását? a szerintük fényhozó, a Biblia szerint viszont elbukott és a sötétséget képviselő kérub közbenjárásával.

A Liberty Council nevű keresztény szervezet szerint az amerikai alkotmány biztosítja a sátánista szervezet számára a jogot egy ilyen program elindításához.

“Azt gyanítom, hogy ebben az esetben nem sok diák mutat majd érdeklődést a klub iránt. Valószínűleg csak hírverésnek szánják, ami érdeklődés hiányában idővel feledésbe merül,”

nyilatkozta Mat Stayer, a Liberty Council nevében.

A Sátáni Templom ezzel szemben külön köszönetet mondott a Liberty Council munkatársainak, mert szerintük a szervezetnek a vallásszabadságért folytatott aktív küzdelme nyitja meg az ajtót az ő klubjaik előtt is. A Sátáni Templom által megcélzott egyik iskola azt mondja, hogy valószínűleg nem lesz választásuk a kérdésben, így helyet kell biztosítaniuk a sátánista program számára.

 1. Filippi 2:9-10 []
 2. C.S. Lewis: Csűrcsavar levelei []
Előző posztKövetkező poszt

6 hozzászólás

 1. Ez csak egy hibbant mérges droid.Majd kupánvágja egy néger előbb-utóbb ha arcozik aztán nézhet hogy nincs szerencséje.

 2. “Már megint a sátánisták. Úgy tűnik, a téma egyre gyakrabban bukkan fel mostanában.”

  De hol bukkan fel mostanában? Mert az USA-n kívül síri csend van mindenhol. Nincs igazam? Akkor miért ez az általánosító hangnem az “idők jeleiről” kedves Thea?

  1. Egyetértek veled Adrian. Nekem ez a hír is, mint mostanság olyan “uborkaszezon” jellegű. Bocs Thea….:-)

 3. “?Tényleg nem csekély “jelei” az időknek:
  ?Azt gyanítom, hogy ebben az esetben nem sok diák mutat majd érdeklődést a klub iránt. Valószínűleg csak hírverésnek szánják, ami érdeklődés hiányában idővel feledésbe merül,?

  nyilatkozta Mat Stayer, a Liberty Council nevében.”

  1. Colorado államban az első iskolán kívüli Satan Club március 6-án, hétfőn indul a Paonia K-8 iskolában. Az iskola utáni klub, amelyet úgy hirdettek meg, hogy ” a szabad kutatásra és a racionalizmusra összpontosít”, a The Satanic Temple, egy nem teista vallási szervezet terméke az Egyesült Államokban.

   Kurt Clay, Delta megye 50-J főfelügyelő-helyettes elmondta, hogy a közösség egyik szülője kérte a sátánista klubot, mint alternatívát más vallási alapú klubokkal szemben, amelyek helyet bérelnek az iskolában.

   “Ebben a konkrét esetben ez vallási csoportnak minősül, és más vallási csoportoknak is megengedjük, hogy használják a létesítményeinket. Valójában Delta megyében időről időre más egyházak is bérelnek néhány létesítményünket, és ha egyszer engedélyezzük az egyiket, akkor az összeset engedélyeznünk kell” – mondta Clay.

   Clay elmondta, hogy az iskolakörzet a hétfői indulás előtt értesítette a szülőket az eseményről: “Szóval, egy hírlevélben volt, ami hazakerült, amiben az állt, hogy ” Itt van a klub. Ha akarják a szórólapot, itt van, hogyan juthatnak hozzá'”.

   Elmondta, hogy az iskolakörzet a Delta középiskolában körülbelül hét évvel ezelőtt történt hasonló esetet követően változtatta meg a tanórán kívüli tevékenységeket bejelentő szórólapok terjesztésének módjára vonatkozó szabályzatát.

   Clay megjegyezte, hogy a változtatással a szülők nagyobb befolyást kapnak arra, hogy a gyermekeik mit kapnak: “Így a szülő választhat, hogy “igen, ez a gyerekemnek való, nem, ez nem az”, különösen az általános iskolai szinteken”.

   June Everett, az Iskola utáni Sátán Klub kampányigazgatója a KVNF-nek beszélt a vitatott iskolán kívüli klubról.

   “Mi a Sátánt szimbólumnak tekintjük, és semmi többnek, tehát nem vagyunk ördögimádók. Nem hiszünk abban, hogy létezik egy valódi Sátán, aki ott ül alattunk és várja, hogy begyűjtse a lelkünket” – mondta Everett.

   Elmondta, hogy a paoniai klub, amelyet a Grand Junction-i csoport önkéntesei vezetnek, március 6-án, április 12-én és május 17-én találkozik.

   “Tehát, amikor lehetőségünk van arra, hogy bemenjünk egy közösségbe, és pozitív fényben képviseljük azt, akik vagyunk, és megmutassuk az embereknek, hogy nem mindig az a gonosz, akiről azt gondoljuk, hogy gonosz, és nem mindig az a jó, akiről azt gondoljuk, hogy jó. Az iskola utáni Sátán Klubunk egy ilyen program” – mondta Everett.

   A csoport honlapja szerint a klub nem kínál semmilyen anyagot vagy előadást a sátánizmusról. Ehelyett a szabad vizsgálódásra és a racionalizmusra összpontosítanak, a természeti világ tudományos megértésének megerősítésére, és arra, hogy ápolják a gyerekek képességét arra, hogy kíváncsiak legyenek az őket körülvevő csodákra”.

   Bár az iskola utáni klub a fiatalabb általános iskolásoknak szól, Everett elmondta, hogy a Paonia K8 minden diákja szívesen csatlakozhat, feltéve, hogy előbb szülői engedélyt kapnak rá.

   Everett elmondta, hogy az iskola utáni Sátán Klub reméli, hogy a közösség érdeklődésétől függően jövő ősszel visszatérhet. Dicséretben részesítette az iskolai körzetet az ügyben tanúsított professzionalizmusukért.

   “Csodálatos volt együtt dolgozni az iskola vezetésével. Nagyon kedvesek voltak, és megértették az alkotmányjogot az első kiegészítés értelmében, és viszonylag gyorsan megkaptuk az engedélyt. Szuper izgatottak vagyunk, hogy március 6-án elindítsuk a klubunkat”.

   A közösség kezdeti reakciói a klubbal kapcsolatban a múlt héten teljes mértékben megmutatkoztak, amikor az iskolán kívüli klub szórólapjának egy példánya, amelyet a Facebook-oldalon – Paonia Colorado Message Board – tettek közzé, vegyes kommenteket váltott ki, beleértve néhány fenyegetést a csoport ellen.

   Clay és Everett is megszólította az eseményen a potenciális tiltakozókat.

   “Van egy nagy dolog, hogy sztrájkolni fognak és lázadni és így tovább. Mi nem engedjük meg ezeket a dolgokat a mi területünkön, és ez nem lesz megengedett az iskolai körzet területén sem. Ezt megtehetik egy nyilvános utcán, nyilvános környezetben, hogy kint legyenek az úton. Lehet petíciót benyújtani és sztrájkolni, de nem az iskola területén” – mondta Clay.

   “Természetesen, amikor arról beszéltünk, hogy ezek a klubok közvetlenül az iskola után zajlanak, mindig aggódunk a szülők miatt, akik kisgyerekeket vesznek fel. Tehát szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy ezek a tüntetők békésen maradnak, és nem lépik át ezt a határt, és nem kezdik el ijesztgetni a gyerekeket, kiabálni és sikoltozni, és nem békésen viselkednek” – tette hozzá Everett.

   Kurt Clay főfelügyelő-helyettes arra kérte a tüntetőket, hogy alaposan fontolják meg a tetteiket az esemény fényében, mondván: “Ha valami nem tetszik nekünk, akkor szerintem úgy szabadulunk meg tőle, hogy nem vesszük tudomásul. Mindenkivel őszinte leszek, ez a csoport azt akarja, hogy másnap a 9 Newsban szerepeljen. Ha ez sikerült nekik, akkor sikeresek voltak, és megkapták a nyilvánosságot, amire vágytak.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend