Idők jelei

Sátánista ima és keresztény tiltakozás a városházán

A floridai Pensacola városvezetésének gyűléseit rendszerint imával nyitják meg a városatyák, ami múlthét csütörtökön is megtörtént, azzal a különbséggel, hogy az imádkozó Isten helyett Sátánhoz fordult szavaival. A városi tanács elnöke ugyanis a vallásos diszkrimináció vádjától és bizonyos jogkövetkezményektől tartva engedett a Floridai Sátáni Templomot képviselő David Suhor követelésének, aki fekete köpönyegben, fején csuklyával lépett a mikrofonhoz, hogy elvégezze a sátánista rituálét. A jelenlévő keresztények ezt természetesen nem nézték jó szemmel és a feketébe burkolt férfi kántálásával egy időben a Miatyánkba kezdtek.

A nagy hangzavarban a rituálé elég döcögősen indult, majd az elnök többszörös figyelmeztetése után, kilátásba helyezve a hangoskodók kivezetését, végül nagy nehezen lezajlott.

Jézusnak az Atyához intézett imája több szempontból is figyelmet érdemel az adott helyzetben. Egyrészt a sátánista az Úr imájának Albert Hay Malotte által 1935-ben komponált, valószínűleg mindenki által ismert zenei feldolgozását utánozva próbálta megfélemlíteni a jelenlévőket, így a Miatyánk ilyen szempontból jó válasznak tűnhet.

Azért gondolom, hogy csak tűnhet, mert az összejövetelről készített felvétel alapján megint úgy látszik, hogy az egész helyzetet a félelem motiválta, mégpedig minden oldalon. Természetesen mindannyiunkkal előfordul, hogy megijedünk valamitől és ilyen helyzetben jobb elmondani egy Miatyánkot, mint helyet adni vagy szavakba önteni félelmeinket, de mennyivel jobb lenne, ha egy sátánistával való találkozásban inkább lehetőséget látnánk arra, hogy a világnak egy újabb darabkáját nyerjük meg Isten királyságának, végleg kiűzve onnan minden sötétséget és semmi félnivalót nem találnánk egy gúnydalban. Akkor sem, ha az a Hail Satan, vagyis “éljen Sátán” szavakkal zárul.

A félelem motiválta a tanácselnököt is, hiszen az igazság helyett a sátánista által kilátásba helyezett jogkövetkezmények, illetve nyilván azoknak saját karrierjére kifejtett várható hatása irányították döntését.

Milyen csodálatos lett volna, ha a jelenlévő keresztények világossága nemcsak pislákoló bátortalan lángocskákként, hanem minden félelmet kiűző szeretetként van jelen. Tökéletes alkalom volt ez, hiszen “a világosság sötétségben fénylik”1, ami pedig igazán adott volt ezen a félelemtől uralt gyűlésen.

A Bibliában is olvashatunk hasonló esetről, ráadásul ott a látszólagos erőviszonyok éppen fordítottak voltak. Nem Isten követői közé szivárgott be egy magányos sátánista, hanem fordítva. Illés próféta Baál háromszáz papjával beszélt meg találkát Kármel hegyén, hogy kiderüljön ki az igaz Isten. Bár az is igaz, hogy Illés sem bírta szó nélkül végignézni Baál papjainak hókuszpókuszát, de ijedelem helyett úgy tűnik inkább jól szórakozott ügyetlenkedésükön és nem próbálta saját szertartásával megzavarni őket, hiszen tudta, hogy az Élő Isten sohasem érkezik késve és valószínűleg azt is sejtette, hogy Sátán ki nem állhatja, ha a gúny saját személyét éri.2

“Kiáltsatok hangosabban, hiszen isten! Talán elmélkedik, vagy félrement, vagy úton van, vagy talán aluszik, és felserken.” – vetette oda Baál papjainak miután azok hiába próbáltak tüzet lehívni az égből.

“Az ördög… a büszke szellem… nem szenvedheti, hogy kigúnyolják.” – írta Morus Tamás.

A youtube-ra felkerült felvételen látszik, hogy az eseményt többen is rögzítették telefonjukkal. Milyen fantasztikus eszköz lett volna egy ilyen felvétel arra, hogy szembesítsék a kántálót saját szavainak értelmetlenségével, amelyekben kihangsúlyozta, hogy ?minden hitet agnoszticizmussal kell fogadni?, ami alapján azt gyaníthatjuk, hogy saját Sátán iránti tiszteletét vagy imádatát sem veszi komolyan vagy legalábbis szavaival erre buzdít.

Érdekes módon a sátánista is ?félelemtől vezérelt elmékről? kántált, a vallásos keresztényekre utalva szavaival, ítéletet követelve ?minden egyén minden konkrét tettéért?, gondolom a sajátjait kivéve. Persze nagyon is elképzelhető, hogy tulajdonképpen a vallásosság elé próbált tükröt tartani, megfeledkezve közben arról, hogy a tükörből saját vallásossága és saját tettei tekintenek rá vissza.

“A teljes szeretet kiűzi a félelmet,”3 írta János csaknem 2000 évvel ezelőtt, és valóban, ha a szeretetünk teljes, akkor a félelmet bizonyára nemcsak önmagunkból, hanem minden jelenlévőből képes kiűzni. Egy kántáló sátánistából is. Hála Istennek, a növekvő sötétségben, vagy talán éppen annak ellenére, egyre többen jutnak el erre a teljes szeretetre és oltják ki a félelmet. Örökre. Sőt, azt sem felejtik el, hogy Isten fényében megállva a sötétség fut el tőlünk4.

Ráadásul ennek egy konkrét példáját éppen a floridai Pensacolában láthattuk Kent Hovind személyében. Reméljük egyszer összefutnak a városházán kívül. Persze a világ Világossága bármelyik úton rátalálhat, hogy a nyeregből kiperenderítve David Suhor-t is megszabadítsa a sötétség hatalmából és átvigye saját országába5.

 1. János 1:5 []
 2. Lásd: 1. Királyok 18 []
 3. 1. János 4:18 []
 4. Jakab 4:7 []
 5. Kolossé 1:13 []
Előző posztKövetkező poszt

58 hozzászólás

 1. A Pensacola-i városházán elhangzott sátánista ima immár Alaszkában. Ami számomra említésre méltóvá teszi az esetet, hogy bár az “ima” előtt bejelentették, hogy mi következik és, hogy tetszés szerint állva lehet maradni, le lehet ülni, de nem kötelező részt venni a szertartáson, a videó alapján úgy tűnik, mindenki állva és lehajtott fejjel vett részt, a Sátánista Templom női képviselője, aki az “imát” elmondta, viszont úgy hangzott, hogy bármelyik pillanatban sírva fakadhat. Vajon félt vagy csak lámpaláza volt?

  https://www.rt.com/usa/355799-satanic-temple-alaska-assembly/

  1. ” Vajon félt vagy csak lámpaláza volt?” Szerintem csak izgult a kicsike. De mitől félt volna?

 2. Jaj de jó hogy jó régen nem jártam itt.

  És “örömmel” konstatálom hogy a farizeusok és írástudók serege gyűlik és gyűlik, és mivel rég jártam erre a változások markánsan láthatóa.
  “new age” “felnyitom a szemed”…

  Mk: 13,7-37
  Lk: 21,8-36
  Mt: 24,4-25,46

  Mt:16.6

  Áldás békesség mindenkire!

  1. Ha civileket olnek meg a “terroristak” (nalam csak igaz muszlimok, azaz Mohamed kovetoi), akkor azok aldozatok,….ha egy katolikus papot, vagy az un. keresztenyeket, akkor azok martirok. Miert is? Kar, hogy az a pap nem a kereszteny dolgat tette az elete utolsó perceiben, pillanataiban. Pedig akar szep halala is lehetet volna. Ezt onnan tudom, hogy a nover semmi ilyesmirol nem szamolt be. Ennyit a martirsagrol. Nem baj, hamarosan szente avatjak es akkor majd jo katolikuskent lehet imadkozni hozza. Bocs, a katolikusok nem imadkoznak a szentkeikhez (dehogy nem) csak kerik azokat, hogy “odafent” imadkozzanak oertuk. Ezt sem en talaltam ki, ez a bevett katolikus gyakorlat ill. ez az egyhaz hivatalos allaspontja. Ugy erzem nekem is hanynom kell. Lehet, mert nem mostan meg az oszibarackokat? Pedig mar legalabb egy honapja annak, hogy permeteztem 🙁

   1. Úgy látszik, fertőz a hideg cinizmus mint előbb Neverendnél.

    Jézustól majd megtudod a TUTIT hogy mivel “foglalatoskodott éppen” amikor meghalt, a leggyönyörűbben, Jézushoz simulva …

    Ki nem hagyod, még egy áldozat halálánál sem, hogy mérget ne szórj ami persze hogy nem az őszibaracktól van. Az Úr azt mondta: az szennyezi be az embert, ami a szájából kijön és nem, ami bemegy ….

    1. Úgy tudom éppen egy helybeli illetékes pap kolegát helyettesített, mert az szabadságra ment….

    2. Régen is mondtam, hogy magas neked ez a mártíság.

     It comes as politicians including President Francois Hollande called for “unity” in the face of what was branded a “war of religions”.

     French religious leaders today called for authorities to boost security at places of worship.

     From left to right, France’s Chief Rabbi Haim Korsia, French Jewish central Consistory President Joel Mergui, President of the French Buddhist Union, Olivier Reigen Wang-Genh, President of Protestant Federation of France Pastor Francois Clavairoly, Rector of the Great Mosque of Paris Dalil Boubakeur, Grigorios Ioannidis General Vicar of the Greek Orthodox metropolis, French Cardinal Andre Vingt-Trois and Ahmet Ogras, vice-president of the French Council of The Muslim Faith

     http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/07/27/10/36A125B000000578-3708394-image-a-33_1469610896718.jpg

     Mindent — és minden területen — felhasználnak az “egységre” a “fogjunk össze” való buzdításra. Hegeli dialektika? Na, dereng már valami abban a kis okos katolikus fejecskédben? Reménykedem.

    3. Nagyon más malomban őrölünk kedves Adrian. A HAMIS egységről éppen eleget írtam paralel az oldalon fellelhető meggyőződéssel, ami a hamis ökumenére vonatkozik, ami bizony a kategyháznak veszte lesz. Várható, hogy az AK pontosan azt a “trónt” – amit rendkívül károsnak tartok, de bírálni az én húszéves hűtlenségem miatt, minimálisan “nem illik” – fogja elfoglalni. Ezzel persze minden Isten-hitet le akar nyelni …
     Sokszor írtam,hogy a saját egyházam is üldözött, nemcsak az állam … És Jézus mégis visszahívott: ez kettőnkre tartozik ugyan, de elég szemléletes lehet emiatt, hogy állok a spontán szidalmakhoz.

     Pontosan ugyanaz történik, mint Jézus idejében: a főpapok – egy befolyásos része !! – el fogja árulni Őt. DE attól, amit az Isten kiválasztott népének vezetői tettek, még az Ószövetség érvényes 🙂 nem igaz?!

     Ugyanígy, amit az Úr Jézus LETETT – és a pokol kapui nem vettek erőt rajta mint olvashatod a Bibliában, ott jövő időben, nekünk pedig már részben (részben szégyenteljes, másrészt dicsőséges) múlt – az ÉRVÉNYES és SZENT ! Jézus azt mondta, hogy a konkoly és a búza együtt növekednek az aratásig. Ő fogja majd angyalaival szétválasztani AKKOR amikor ELJÖN 🙂 – és nem mi. Milyen felhatalmazással tennénk (teszed te, kedves Adrian …) ?!

     Félelmetesek ezek a panelek, amelyeket rám igyekszel húzni. Ehelyett inkább a szüntelen imádkozásra biztatnálak, épp tegnap láttam egy nagyon ideillő üzenetet https://www.youtube.com/watch?v=GSnjqT3pWUw&list=TL9L-mLpftKWoyNzA3MjAxNg – és ha így volnál, szüntelen imában, nem írnál ilyeneket.
     Isten áldjon.

    4. Nézd csak, Adrian. ott a véleményem, már sokkal előbb 2016/07/26 – 20:28-án! Miért kell mellébeszélni, csakazértis ?!

   2. Te Adrián! Kétségbe vonod a jelenések könyvében megírt nagy üldöztetést? Itt bontakozik ki a szemed előtt, ez még csak a kezdet, de nem akarlak semmiről sem meggyőzni. Még a hamis prófétát sem ismeritek fel, akkor….

    1. Tartom a tétet és emelek. Én az egész Jelenések könyvét. Akkor most elvisz az ördög?
     Olyan oktondi vallás ez a kereszténység. Azon gondolkoztam, hogy hiányzik belőle sok olyan elem ami miatt megrekedt. Bár az előélete sem túl makulátlan és a modern megjelenése sem kecsegtet semmi jóval. Ezek az öltönyös “istenemberei” még a maradék értékeket is felszámolják. Lehet , hogy el kellene engedni és továbblépni, inkább jöjjön a rettegett new age, mint ez az állóvíz. A társadalom degeneráltságát tükrözik, hogy az értelmes embereknek milyen kevés spirituális lehetősége van. Az egyszerű vidéki néni beáll jehova tanúnak, a kapzsi manager diplomás szcientológusnak, a sok gyerekes értelmiségi pedig valamelyik mosolygós szektába. Ennél már Száraz Gyuri angyali csicsergése is jobb választás valamelyik Földcsakránál csoportos betöltekezés alkalmával 🙂 Lassú és unalmas színház ez Oszkár, valami új, de vidám darabra vágyom.

    2. Az “egyéniségek” pedig saját képükre formálnak vallást maguknak, mert az egyéniség fontosabb számukra, mint az igazság megtalálása. 😉
     Láttál már állóvizet mikroszkóp alatt? Illetve ugyanazt lélekben és igazságban?

    3. Csaba,
     Nem az en szemem elott, de meg a tied elott sen. Ezek a “kepek” mind a programozott agyad szulemenyei. Hagyd teritselek eszhez.
     “A Föld népességének mintegy 31,5 százaléka, 2,2 milliárd ember keresztény. A keresztények fele római katolikus, 37 százalékuk protestáns, 12 százalékuk pedig ortodox felekezet tagja.”(wikipedia)

     Nos, te hol latod azt a szituaciot, ahol ennyi embert uldoznek, uldozni fognak. Es foleg, melyik az az ero, aki mindezt veghez fogja vinni? A “hogyan?”-t mar meg sem
     kerdezem.

    4. Hát,Neverend,minden vallás szemfényvesztés.Persze,csak azért mert valaki azt mondja magáról,hogy nem vallásos,még sokkal inkább lehet az,mint aki azt tatja magáról.A vallásosságtól folyton elhatárolódni is vallásosság.Egyik vallás olyan mint a másik.Ezt éppen magamon vettem észre.Minden magkülönböztetés,kirekesztés,másokra mutogatás a vallás alapja.Minden másokra tett negatív megjegyzés vallásosságból fakad,akár közvetve teszi ezt egy vallás,akár közvetlenül.Szóval,mindannyian vallásosak vagyunk,ha nem is mind keresztények.Jézus az övéi közét jött,de senki sem ismerte fel közülünk.Ő azonban mindannyiunkat felismer.

    5. Kedves Neverend!

     Megnyugtatlak az elkövetkező évek nem lesznek egyhangúak és unalmasak főleg majd, ha szint kell vallani és nem lehet lődörögni tovább.

    6. Kedves Adrián!

     Már megint más pályán játszol. Milyen keresztényeket sorolsz fel?
     Statisztikát készítesz? Teljesen más keresztényüldözés lesz, mint eddig, más lesz a háború menete mint eddig, másként roppan meg a gazdaság, mint eddig bármikor stb.
     Aki a múltból fog építkezni az homokra épít. Aki siratni fogja a kultúrát, a tradíciókat akár a történelmi egyházakat már most kezdheti.

    7. Szia Palas, nem erre gondoltam, ezt a régi lemezt, már sokszor lenyomtátok. Említettem, hogy hiányérzetem van, de szerintem másoknak is. Hiányzik egy olyan szellemi irányzat, ami a 21. századnak szól, ami olyan átütő, mint anno a reneszánsz/újjászületés volt. Akik próbálták betölteni az űrt, már lassan mind lelepleződtek, mert hamis volt a motiváció. Saját belső szentélyekben elindult valami, de még nem állt össze teljesen egyetemes világképpé. Meg persze az óembernek és a modern ragadozónak sem érdeke, hogy elősegítse a folyamatot. Ráadásul nem is áll rosszul a helyzet. A recept megvan és a hozzávalók is, csak elkészül egyszer.

    8. Neverend, a szellemi irányzat MEGVAN. Tudományos forradalom is zajlik, de mint mindig, erősek a régiek várai. Már lassan légvár ugyan, de még mindig nem látták be ugyanazok, igaz, lassan átjönnek a “mi” oldalunkra nem kevesen.
     A magam részéről nem “nyomok” semmit, kereszténységről an bloc nem érdemes beszélni. Érdemes viszont a természetnek más definíciót adni, az ökológiának, ami “érdekesen” “magától” működik!

    9. “Említettem, hogy hiányérzetem van”, “Hiányzik egy olyan szellemi irányzat, ami a 21. századnak szól”, “Ráadásul nem is áll rosszul a helyzet. A recept megvan és a hozzávalók is, csak elkészül egyszer.”
     Nem egyszerű az olvasónak.

    10. Hú,ez jó! 🙂 Szerintem mindannyiunknak igazunk van.Lehetnek akár ellentmondó szemléletek néha egyszerre mind helyesek.Először is,ha az ember őszintén áll hozzá,akkor már igaza van,még ha téved is.Valami hasonló történt Saulussal is,akiből Pál apostol lett.Egyikünket sem hasonlítanám sem Saulushoz,sem Pál apostolhoz,de a helyzet mégis hasonló.Ugyanez a kétféle “jelenség” megvan manapság minden őszinte igazság kereső emberben.Ez egy ilyen különös korszak.Igaz,minden korszaknak megvolt a sajátos különlegessége,de ennyire elszabadulva a szellemi irányzatok örvénye talán még sosem volt.Volt ilyesmi az 1800-as végétől kezdve,Blavatskyéktól kezdve,aminek része volt aztán szerintem a két világháború is.Szellemi megújulási mozgalmak persze voltak már a középkorban is(reneszánsz),de ami most zajlik,sokkal teljesebb körű; méghozzá egyértelműen az internet miatt.

     Szerintem mindenképpen forradalmian újszerűen kell szemlélnünk a dolgokat,teljesen új látásmód kell.Nem a régivel van baj,hanem azzal,hogy eltértünk az eredetitől.Az a baj,hogy nem olyannak látjuk a világot,ahogyan azt Isten megteremtette.Magunkat sem olyannak látjuk,ahogy Isten megteremtett minket.Betegnek látjuk a világot is,magunkat is.Szerintem ezen kellene változtatni,és visszatérni az eredeti képhez,ahhoz,ahogy Isten látja a világot,ahogyan Isten lát minket.Egészségesnek és szentnek.Tisztának látni a világot és önmagunkat,minden jelenlegi látásmódtól gyökeresen eltérő,mert szinte mindenki betegnek látja az ember helyzetét a világban.A gonoszban gonoszt látunk,az ellenségben ellenséget,pedig ez eredetileg nem így van velünk.Ezért van szükség a gondolkodásunk teljes megváltoztatására,de nem egy új filozófia behozatalára,hanem eredeti kép leleplezésére.Egyszerűen észre kell vennünk,hogy semmi sem zár el minket az eredeti képtől.Csupán csak nem azt nézzük,hanem elfordultunk attól.

     Ez egy olyan korszak,ahol az ó még teljesen jelen van,de már a forradalom egyre inkább zajlik.Sajnos sokan hajlamosak vagyunk azt hinni,hogy az ó és az új ellenségei egymásnak.Holott csupán mágiák erői csapnak össze.És ebből a háborúból egyetlen egyszerű gondolattal kilehet jönni a békébe.Ez a gondolat pedig mindenkiben fényesen felötlik,ha olyan tud lenni mint az az írástudó,akinek Istenországa a szívében van,és éppen ezért arra a jó gazdára hasonlít,aki a raktárából ót és újat is elő tud hozni.(Máté evangéliuma 13:52) Legyünk a forradalmi Pál apostol,de ne szégyelljük a bennünk lévő Paulust sem,és merjünk Saulusok lenni,de ne üldözzük magunkban Pál apostolt.Magunkban,mondom – hiszen az előbb említett Istenországa bennünk van.

    11. Nemcsak az internet miatt, hanem azért is, mert megengedik, hogy szabadon használjuk. Ez a szabadság egy elég hosszú folyamat eredménye. A keresztény szemlélet beépült a kultúránkba, de a jelenlegi helyzetben, mint vallás nem hozza a várt eredményeket, sőt kontra produktív, mert egy szinten kezeli az embereket. 2000 év sok idő, valami már nem aktuális, valami már triviális. A keresztény viselkedés formát simán gyerekkorban meglehet tanulni és később már komolyabb szintre lehet lépni. Konkrétumot is mondok, szükség van a globalizáció miatt a nyitottabb látásmódra, ehelyett bezárkózás van és szektásodás. A tudományokkal összehangolódásra, egyeztetésre, mert ezen a területen veszítünk a legtöbbet. A hívő értelmiségnek megvan kötve a keze, mert nem mer szabadabban gondolkodni a régi dogmák miatt, így pótcselekvésként, vagy ki ismeri(félre) a Bibliát cirkuszt rendez vagy egyszerűen csak bigott.
     Oszkár, a második már lehet egy új irány alapja. Direkt nem írtam vallást, bár nekem nincs semmi bajom ezzel a szóval. Már régóta fogalmazol hasonló gondolatokat, ahogy jobban megérted egyre egyszerűbben érthetőbben írod le. Jézusnak keresztre feszítésének két főbb ellensége/oka volt. Az egyik a farizeusok, ezek olyan fickók, mint pl amelyik le akar hívni téged Hajdúszoboszlóra egy jó kis verésre. A másik ok Pilátus döntése. Ő egyszerűen csak azt vizsgálta mi a császár érdeke, csinálhat e akkora balhét, ami pénzt és a birodalmat veszélyezteti . Szerintem az internetes tevékenységedet már figyeli a hatalom gondolatrendőrsége :-))))))))))

    12. Höhö,Neverend,neijezges! 😀

     Most csak az internetes megjegyzéseidre van alkalmam válaszolni.Mármint,hogy ki enged,mit enged nem tudom,de hogy egy igazi információ- és tudásrobbanásról van szó,az nem kérdés.Ez is egy fajta univerzum.Infóverzum. 🙂 További gondolatrendszerek születhettek ebből,amik aztán a határtalanságig növekedhetnek.Ami itt csupán nullák és egyesek vallásos mechanikus rendszere,amott igazi csodát jelenthet.A létezés pedig kisebb-nagyobb csodákból összeálló organizmus.Élet.Mindig fog utat találni magának.Ha megtanuljuk ezt követni,mindig felismerjük,akármilyen formát vegyen is föl.Nem lesz olyan többé,hogy az övéi közé jön,és azok nem fogják felismerni. 🙂

     Most csak ennyire futotta az időmből,meg én egy pár napig sajna nem is tudok erre járni.

   3. Szia Adrián!

    Hát itt jó sok mindent kevertél, de fiatal vagy még ezen az úton, tele lelkesedéssel, harccal majd alakul.
    Nem mártír hanem vértanú és nem kell ahhoz papnak lenni, hogy valaki vértanú legyen.
    A közbenjárásról, lélekmentésről még nem nagyon hallhattál eddig.
    Hoztál már áldozatot másért, hidd el áldozathozatallal sokall több lelket tudsz megmenteni, mintha szavakkal akarnád meggyőzni ráadásul szeretet nélkül mit sem ér.
    A ma élő emberek közül egyébként a nagyobb rész Krisztus mellett marad, de nagy része nem a saját érdemei által és ezek főleg a mai zavaros időkben menekülnek meg, de nem folytatom, mert valószínű nem fogod érteni.

    1. Szia Laci, örülök hogy jöttél 🙂 Nekem folytathatod, és lehet, hogy mások is értenek majd belőle …

    2. Kedves Palas testvirem,
     “A ma élő emberek közül egyébként a nagyobb rész Krisztus mellett marad”
     Értem. Szóval mégis csak az ama széles úton járok lesznek a befutónak. Éreztem én, hogy itt valami árulás lehet a dologban. Biztosan azok a büdös protestánsok írtak át a Bibliát. Igaza van Évának,…mesélj még,….taníts minket mester.

    3. Adrian, Palas úgy gondolja, hogy MI VISSZÜK mint “alter Christus” keresztények a többieket amire Pál apostol utalt: a hitetlen férfit megszenteli hívő felesége, és: “üdvözülsz te és házad népe” http://joosandor.hu/predikacio/1948-02/te-es-te-hazad-nepe például így. Nagyon tetszik Joó Sándor igehirdetése!

     Az ő szavai alapján: hajrá Adrian !

    4. Azt tudod, milyen sokan nem fogják felvenni a Fenevad bélyegét? ha nem, akkor üzenem, kedves Adrian.

    5. Tudom hogne tudnám,….olyan sokan, hogy további keskeny utak és szűk kapúk fognak kelleni azoknak. De ha mar ilyen jól informált vagy Éva, mi az a “Fenevad bélyege” pontosan?

    6. Éva,
     Szóval nem tudód mi az, de biztosan tudod, hogy sokan nem fogják felvenni azt.
     Inkább No comment! és rábízom a kedves olvasóra.

    7. Pontosan ugyanúgy nem tudom, ahogyan te mert MÉG nincs felkínálva, ezért per pillanat el sem lehet utasítani. Miután MINDEN karszalag, pecsét, stb-től TARTÓZKODOM – olyan helyre nem megyek – és pl. a bankszámlámat/kártyámat is megszüntettem, kérlek, ne járass le engem a kedves olvasók előtt “tudatlanságom miatt”.

     Az a bajod kedves Adrian, hogy egy “katolikus panel” van előtted, azt alkalmazod, abba szuszakolsz folyamatosan, tényleg, kérlek hagyd abba a gyakorlatot! Majd az Úr Jézus MEGMONDJA NEKED a tutit!

    8. Éva,
     Ha valamit nem tudsz, akkor a jövőben tartózkodj az ilyen nevetséges prófétálástól, fölösleges fecsegéstől. Ezzel a hozzáállással nem csak magadat járatod le. És kérlek ne játszd meg itt a katolikus áldozat szerepét. Ha az egyházad vezetőin sorra úgy fogalmaznak, hogy “a katolikusok és a keresztények…”, akkor én miért ne nevezzelek katolikusnak? Ne a katolikus jelzésnél akadjál le, hanem arra figyelj, amit mondok.

    9. “Normandiában minden európai keresztényt támadás ért”
     Kikérem magamnak, hogy ezzel a “keresztény” csordaszellemmel kapcsolatban hozzanak.
     Lehet hangosan bééégetni Németh Sándorral “Je suis Jacques Hamel!”Hajrá Éva! Beleiilesz az oikoumene képbe. Oops, ezt talán nem kellett volna leírom, de hát az az igazság hogy ezt gondolom.

    10. Keresztény vagy, Adrian … ezzel a gondolatmenettel, stílussal 🙁

     Mint tudjuk, a HGY igen ERŐSEN katolikusellenes! Azt reméltem, hogy megfelel … bégetni pedig nagyon nem szoktam. Kérlek, hogy a továbbiakban nekem ne írj semmit: az Írásban lévő figyelmeztetéseket már szerintem MIND kimerítettem (lásd: “szólj négyszemközt” – ez nemigen megy viszont sokszor – “néhány tanúval” – majd: “szólj az Egyháznak” ! Fenn, hogy Németh Sándort idéztem, úgy gondolom, hogy szóltam az Egyháznak, vagy, az Egyház szavával (akik “egyek” … ) ahogy a cikkben is olvasható volt.

     “Ha az Egyházra sem hallgat, legyen neked …. ” ehhez tartom magam.

    11. Mert még a katolikusokat is szeretjük,no matter,what! 🙂

     “Mikor valaki nem értékeli magát,annak van előtörténete.Mégpedig az,hogy valakit valamikor,amikor szüksége lett volna rá,őt nem értékelték.Ezért a segítő kapcsolatban,ahogyan értékelünk,megbecsülünk és tisztelünk egy másik embert,tulajdonképpen lehetőséget biztosítunk arra,hogy ő olyan tapasztalatok birtokába jusson,amely tapasztalatok kevésbé vagy hiányosan állnak rendelkezésre,s ezekből a tapasztalatokból kiindulva ő maga dönthet úgy,hogy elkezd másképpen tekinteni saját magára,például tudatosan úgy dönt,hogy abba hagyja önmaga bántalmazását.” :)))

     http://snip.ly/yo9sx#http://160gramm.hu/2016/06/28/kedvenc-gondolataim-az-50-eves-pal-feritol/ 😀 (L)

    12. Oszkár, hova lett a humorod (?) 🙁 gondolok itt az utolsó mondatra! Ha ismered Pálferi előadásait, fel kellene ismerni, ha nem akkor mondom: itt szokott felharsanni a nagy nevetés 😀 .D 😀 a közönség soraiból mert ez egy hallatlan csattanó (vagy minek is mondjam)!

     Mi ez a sajnos ismerős panel ami miatt félreértetted? (önkínzás? amire gondoltál? bűn meg ilyenek?) Ugyanonnan, olvasod? mert kopizom: “Pál Ferit kedvelem, és nem csak a széles mosolya miatt, amivel néhány hete megajándékozott bennünket az utcán szembejőve”.
     Chesterton, kiváló humorista filozófus (mert minek nevezzem ha épp a humorodat hiányolom) írta, hogy az öröm (no persze ő is katolikus) GIGÁSZI TITKA A KERESZTÉNYNEK.

    13. De még mennyire!Igazad van Éva,és ezt még magam sem bírtam volna pallérozottabban megfogalmazni.

 3. Azért nem ártana tisztázni, hogy szeretni az ellenséget nem azt jelenti, hogy szolgálni az ellenséget.

 4. Nagyon egyszerűen magoldottam volna a kérdéses helyzetet:
  Szavazásra bocsájtottam volna, hogy melyik ima hangozzon el a Sátánista, vagy a Miatyánk.
  Ebbe még a bíróságon sem köthettek volna bele.

  1. Igen Tíbor, de egy idő múlvak Ők lesznek többen, mert sok gyerek születik náluk és egyszer csak minket szavaznak le.

   1. Nemcsak ezért. Hanem, mert egy hamis békekötéssel és az összemosott “vallásokkal” kívül fogunk kerülni … DE “menjünk ki hozzá a táboron kívül és hordozzuk gyalázatát” ! 🙂

    1. Igen Éva!
     Csak elfelejtettem ezt hozzáírni. Ma olvastam: Anatóliában l915-ig több volt a keresztény,mint a muszlim. Most már alig vannak, még a török hódoltság sem tett annyi kárt,mint a mai Török vezetés vagy az előtte lévő is. Mostanában ezek a brutalitások a keresztények ellen /és már minden civil ellen is és gyermekek ellen/ + a fenti írás! Félelmetes milyen erővel tör elő minden zugból, minden nyilvános helyen. A siralmas a keresztények helyzete. Az is,hogy már mindenhonnal levették a keresztet iskolákból és máshonnak -és az nekem a legnagyobb nehéz elfogadni,hogy a gyülekezetek sorvadnak. Így gond nélkűl sétál be az AK. Mindenesetre az ő emberei munkáját világosan látni lehet. s

    2. A baj az, hogy a keresztények nem voltak KERESZTÉNYEK mert ha azok lettek volna, akkor a muszlimok megtértek volna és nem fordítva. Most folyik a megrostálás https://www.youtube.com/watch?v=rcBf2NhJBxw elkezdődött az ítélet az Isten házán …

     Az ÚR megint újat alkot, egyenként hívja az embereket, és ez igazi 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=9jz_ppVYuXo&list=TL9L-mLpftKWoyNzA3MjAxNg&index=2 de néha hárman is összejönnek erőteljes hívással, mint a Felház alapítói: jön az ébredés! Csak azt honnan tudjuk, hogy MI hűségesek leszünk-e mindhalálig? Ami a cikkben van, el tudjuk-e érni: “Milyen csodálatos lett volna, ha a jelenlévő keresztények világossága nemcsak pislákoló bátortalan lángocskákként, hanem minden félelmet kiűző szeretetként van jelen. Tökéletes alkalom volt ez, hiszen ?a világosság sötétségben fénylik?1, ami pedig igazán adott volt ezen a félelemtől uralt gyűlésen.”
     Közelebb, közelebb kell mennünk Isten szeretettől lángoló Szívéhez!

 5. Szerintem egész jól énekelt a srác.

  Nekem inkább vicces volt a videó, mint félelemkeltő. Szerintem csak szerepelni akart. Viszont, akit tényleg a sátán a hatalmába kerített, az az amerikai nyakkendős fazon.;)

  1. Neme is úgy tűnt hogy a keresztény vallásosság ellen lázadt a srác. A másik oldalon pedig a félelem jelent meg.
   Így egy hamis vallás szabadság került szembe egy félelemből fakadó inkább a babonára emlékeztető vallásossággal.

   Vajon hogyan kellet volna jól kijönni ebből?

   1. Szia Shanza!
    Előrebocsátva, hogy a billentyűzet mellől könnyű okosnak lenni, azért én úgy gondolom, hogy nem lett volna nehéz megtalálni a célravezető hangot. Ezért kaptuk a Szent Lelket. Én biztos, hogy a sátánistát szólítottam volna meg, a többi pedig jön magától.

    1. Mindennek megvan a maga helye. A városházán közpénzből közfeladatot kellene ellátni nem vallásokkal szórakoztatni egymást. A keresztényeknek is ügyintézés lenne a feladata, nem pedig a parádézás a munkahelyen. A megoldás, hogy a hitéletet ki kell tiltani a hivatalból és persze elbocsátani a hivatalnokok felét, mert úgy látszik nincs elég teendő.

    2. És a színjáték,Neverend…?Akkor az meg hol marad? :))) Mi lenne akkor ezzel a szellemi játszótérrel,ha a hívő csupán hisz,a hivatalnok meg csupán hivatalnokol?Mi ebben az üzlet?Mondjuk,én inkább úgy gondolom,hogy ha ez a -ahogy te fogalmaztál “hitélet”- őszinte lenne,akkor már nem is lenne szükség hivatalokra.De nem… Mind ezeknek meg kell történnie és le kell játszódnia,ami -úgy mond- meg van írva,különben azon bizonyos nagyon tisztes hitéleti közösség egyetlen nagyon tisztes tagja sem fogja tudni elhinni,hogy ez az egész egyáltalán nem valóságos.Bizonyára velem az élen.A te érdekedben is,meg az enyémben is végig kell tolnunk ezt a sakkjátszmát,hogy mindannyian megértsük,hiába látjuk megesni ezt a sok csúfságot,hiába érezzük a bőrünkön,mégis valami más az igazság.Mert ha ezt a hajmeresztő dolgot valaki csak úgy elmondja nekünk,egyikünk sem fogja elhinni,még ha halottakat is támaszt fel bizonyságul.Nem tudom,ismered-e ezt a részt a Bibliából: “Az övéi közé jöve,de az övéi nem fogadák be Őt.”

    3. Így van Oszkár, a színjáték a lényeg, a lílá, ha esetleg beakarsz vágódni a hinduknál.
     Viszont így utólag hagy kritizáljam az előadást. Pocsék volt. Legalább egy meztelen szűzlányt pentagrammához kötözve behozhatott volna a csuklyás fickó. Ezt a fajta predesztinációt, amit említesz nem szeretem. Nekem nincs szükségem ilyen színjátékokra, mint ami például mostanában Franciaországban zajlik. Nem kell hagyni, hogy megtörténjen.

    4. Azért is történik mert képes vagy ezt írni Neverend “szűzlányt behozhattak volna” .:( hogy lehetsz ilyen érzéketlen, cinikus?! hiányzott?!

    5. Kedves Thea és mindenki.!

     Saját és mások tökéletlenségét látva elszomorodok, de ilyenkor eszembe jut hogy Isten mindenképpen véghezviszi az akaratát akár velünk akár nélkülünk. Az csak pozitívum ha munkatársként vehetünk ebben részt, nem csupán az események sodornak. Vagy időnként sodornak máskor pedig aktív harcosok vagyunk..

     Saját életemből tudom, hogy akkor sodornak az események ha előtte elhanyagoltam Istennel a kapcsolatot és beletemetkeztem a hétköznapokba nem szakítottam egy kis időt az ige melletti csendességre és Istennel való beszélgetésre.

     A végidő forgatókönyvét szeretnénk fejben megírni sokan vizionálnak nagy keresztény üldözéseket, pedig ezek már voltak és vannak is. Már a keresztény egyház hajnalán a Római császár tömegével ölte meg a keresztényeket.
     Persze utána az Ördög stratégiát váltott, ha nem tudod legyőzni állj az élére céllal. így fertőzve meg a kereszténységet de nem sikerült elpusztítania. Még ha sok felekezetre is szakadt. Mindenhol ott vannak Jézus megváltottai, elszórva. kisebb nagyobb eszmékkel és téveszmékkel hittel és tévhittel.
     De aki megtart az nem mi magunk vagyunk és engem ez nyugtat meg.
     Az hogy akiben Isten elkezdte a munkát abban be is fejezi, a fiáért Jézusért!!.

    6. Kedves Neverend!

     Valóban nem kéne hagyni, ami Franciaországban zajlik, de a vezetők akik megakadályozhatnák már nem tudják, az események túlhaladtak rajtuk egy irányított terror történik. Nem is igazán a színjáték a lényeg, hanem, hogy a félelem uralkodjon és a káosz a bizonytalanságban.

    7. Kedves Shanza!

     Valóban próbáljuk elképzelni a végidők forgatókönyvét de emberi gondolkodással. Azért nehéz felfogni azt is, hogy ez a keresztényüldözés másképp fog zajlani, mint elképzeljük és ahogy eddig történt.
     Borzasztó érzés egy csatában, ha olyanok fordulnak szembe veled és mészárolnak le, akivel úgy érzed egy oldalon harcoltál.
     Adva van egy hamis prófétánk, aki látszólag a javunkat akarja.
     Egyszer csak hoz majd olyan döntéseket, amivel szembefordulnak papok, szerzetesek, egyszerű hívők.
     Akkor keményen fellép majd, tehát látszólag keresztény üldöz majd keresztényt.
     A Vatikánban gyakorlatilag már nincs olyan, akit még el kéne távolítani onnan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend