Idők jelei

Az érkező összeomlás megértése reményt ad

Hope-Despair-Public-DomainTételezzük fel, hogy vizsgára készülsz. Vajon reményekkel vagy félelemmel telve állnál neki megírni, ha még a megválaszolandó kérdéseket sem érted? Biztos sokaknak volt már olyan rémálma, hogy teljesen felkészületlenül kellett beülnie egy vizsgára. Elég rossz érzés. Amennyiben pedig ébren töltött óráinkban is előfordult ilyen, valószínűleg a vizsga nem sikerült túl fényesen.

Ehhez hasonlóan igenis reményt ad, ha megértjük, mi vár a világra. A várható összeomlással, a készülő világkormánnyal és úgy általában az utolsó időkkel foglalkozó oldalakat sok kritika éri, mert egyesek úgy gondolják, hogy csupán félelmet próbálnak kelteni, amikor ennek éppen az ellenkezője igaz.

Amikor tudjuk, hogy hurrikán érkezése várható, félelemkeltésnek számít azt mondani az embereknek, hogy deszkázzák be az ablakaikat? Nyilván nem. Sőt, akár életeket menthetünk ezzel az elővigyázatossággal.

Amikor azt vesszük észre az utcán, hogy valaki figyelmetlenségből éppen egy arra haladó autó elé készül lelépni, mi a helyes reakció? Bármely kicsit is együtt érző ember felkiáltana, hogy figyelmeztesse és megóvja a balesettől az érintettet. Az illető nyilván megdöbbenne, valószínűleg meg is ijedne egy pillanatra a kiáltástól, de az is biztos, hogy miután rájött mi történt, hálásan megköszönné, hogy a figyelmeztetéssel közbeavatkoztunk. A helyzet az, hogy a világ soha nem látott súlyosságú balesetsorozat felé halad. Ha valóban érdekel bennünket a többi ember sorsa, akkor kötelességünk figyelmeztetni őket.

2011 óta több mint 1200 cikk jelent meg az Idők Jelei oldalán. Ebből egyesek arra következtethetnek, hogy készítői folyamatosan aggódnak a világra váró események miatt, pedig az igazság ettől nem is lehetne távolabb.

Nincsenek álmatlan éjszakáink és nem szeretnénk, ha az itt megjelenő írások bárkiben is félelmet keltenének. Békét egy vihar közepén is találhatunk, sőt a vihar közepén is jelenlévő bizalom, a béke legteljesebb formája. A béke csak akkor válik igazi békévé, ha a vihar próbára tette.

Jézus is előre figyelmeztette tanítványait a rá váró megpróbáltatásokról és így vigasztalta őket:

?Most mondom ezt nektek, mielőtt megtörténik, hogy ha majd megtörténik, higgyetek? Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen.? (János 14:29, 27)

Tudjuk, hogy a készülő vihar ellenére, életünk legfontosabb fejezetei várnak ránk és minél nagyobb a sötétség, annál nagyobb szükség van a hitünk jelentette fényre.

Visszatekintve a történelemre, kiket tekintünk igazi hősöknek? Tetteik szinte minden esetben valamilyen komoly konfliktushoz vagy megpróbáltatáshoz köthetőek.

Hasonlóképpen, az előttünk álló évek jelenthetnek embert próbáló, de pozitív kihívást vagy földi poklot is. Mindez attól függ, hogy ki-ki hogyan reagál a körülményekre.

Vajon kik fognak félelemmel és pánikkal reagálni az eljövendőkre?

despairAzok a tömegek, akiknek fogalmuk sincs, hogy mire számíthatnak és semmilyen szempontból sem készülnek az érkező összeomlásra. A 30-as évekhez hasonlóan, lesznek, akik kiugranak az ablakból vagy a vonat elé vetik magukat, míg másokon olyan kétségbeesés lesz úrrá, amiből tényleg csak egy csoda húzhatja ki őket.

Kifogásokat persze mindig lehet találni. Sajnos egyesek odáig mennek, hogy szerintük a felkészülés egyenlő a hit hiányával. Úgy gondolják, hogy amikor arra bátorítunk másokat, hogy keljenek fel a fotelből és tegyenek valamit a családjukért vagy másokért, az ellentétes a hittel. Szerintük Isten majd mindent elrendez helyettünk.

Nem is értem, hogy azok, akik így gondolkoznak miért kelnek fel reggelente, hogy munkába induljanak és miért nem ?bíznak egyszerűen Istenben,? hogy feltöltse a bankszámlájukat? Miért tankolják meg az autójukat és miért nem bízzák ezt is Istenre?

A Biblia egészen mást tanít. Istenben bízni nem azt jelenti, hogy nem teszünk semmit. A Példabeszédekben például ezt olvassuk:

?Eredj a hangyához, te rest, figyeld, hogy mit tesz, és okulj! Bár nincs vezére, elöljárója vagy uralkodója, mégis biztosítja a kenyerét nyáron, begyűjti eledelét aratáskor. Meddig fekszel, te rest, mikor hagyod abba az alvást? Még egy kis alvás, egy kis szunnyadás, összetett kézzel fekvés: így tör rád a szegénység, mint útonálló, és a szűkölködés, mint egy fegyveres ember.? (Példabeszédek 6:6-11)

Természetesen, amikor emberi erővel már nincs mit tenni, Isten képes közbelépni, és akár csodák egész sorozatával ellátni az övéit. A Bibliában számos példát találunk erre.

Ugyanakkor mindannyian felelősek vagyunk, hogy a családunk és mások javát szolgáló döntéseket hozzunk, ezért is fontos, hogy ezeket ne engedjük át másoknak.

Manapság egy átlag amerikai havonta 153 órát tölt a tévékészülék előtt és ebben nincs benne a moziban, videojátékokkal vagy internetes szörfözéssel töltött idő és 120-150 órájukkal a magyarok sincsenek sokkal lemaradva. Gondoljunk csak bele: mekkora befolyással bírhat havi 150 óra ?programozás? egy átlagember számára?

Az Egyesült Államokban hat társaság, a Time Warner, a Walt Disney, a Viacom, a Rupert Murdoch?s News Corp., a CBS Corporation és az NBC Universal uralja ezt a piacot.

A médiának vannak még olyan területei, amelyeket kevésbé dominálnak ezek a birodalmak, de ezeknél is fokozatosan romlik a helyzet.

Sajnos az Interneten is egyre erősebb a kontroll. A Facebook, Google, Yahoo, Microsoft és hasonló nagy cégek egyre nagyobb beleszólással bírnak abba, hogy mit látunk és hallunk a világhálón. (link)

Minél előbb szabaduljunk ki ennek a hálónak a fogságából!

A jelen vagy bármelyik alternatív weboldalon található írásokat sem kell készpénznek venni. Vegyük a fáradtságot, hogy utánajárunk az olvasott, hallott híreknek és használjuk az eszünket. Ez elsőre talán nehéznek tűnhet, mert manapság a fiatalokat nem tanítják meg a logikus gondolkodásra, sőt, azt várják tőlük, hogy kérdés nélkül fogadjanak el mindent, amit a rendszer eléjük tár.

quote-George-Orwell-in-a-time-of-universal-deceit

George Orwell azt mondta, hogy

?Az egyetemes elhitetés idején az igazság kimondása forradalmi tettnek számít.?

Mi egy ilyen korban élünk.

Az igazság azonban nem okoz félelmet.

Éppen ellenkezőleg. Az igazság reményt ad és felszabadít.

Megnehezíti a helyzetet, hogy sok ember fel sem ismeri az igazságot, mert ?lepel van a szívén?, a megoldás azonban mindenki előtt nyitva áll: ?Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.?

Az eredmény? ?Az Úr pedig a Szellem; és a hol az Úrnak Szelleme, ott a szabadság.? (I. Korinthus 6:15-17)

Michael Snyder cikke alapján

Előző posztKövetkező poszt

39 hozzászólás

 1. Mostanában részt vettem egy társasjátékban(nem számitógépes). Lényege az volt, hogy birodalmat kell épiteni,van hozzá pénzed nyersanyagod,szabad üzleteket kötni, minden korszak végén van egy háború. A legvégén összeszámoltuk a megszerzett pontokat, és találjátok ki melyik játékos nyert? Három lehetőség között választhattok:
  A, Amelyik a legtöbb hasznos dolgot vitt be a birodalmába?
  B, Amelyik a legjobban tudott üzletelni?
  C, Amelyik a legtöbbet fektetett hadiiparába, igy megnyerve az összes háborút?

  A helyes megfejtők dicséretet fognak kapni.
  Kiértékelés ezután. 🙂

 2. Drága Adrián!

  A legveszélyesebbek azok a “keresztények”, akik Istenre hivatkozva a saját igazságukat hirdetik. Ennek egyetlen oka az, hogy a Bibliát önigazolásra használják, nem önfejlesztésre. Sajnos őket még nem érintette meg Isten végtelen szeretete, ezért “lázadnak” annyira a szeretet törvénye ellen. A soraidat olvasva Te is közéjük tartozol. Imádkozom Érted!
  Isten áldjon!
  Szeretettel,
  Anikó

 3. Valóban nagy veszélyben vagyunk. Istenben sem kell hinnünk ahhoz, hogy belássuk. Elegendő hozzá annyi tudás, hogy az 1 után okvetlen a 2 következik az egész számok rendszerében. A végzet útja matematikailag ki van jelölve a Föld élővilágának számára avval, hogy az életparancsot elutasítja a monetáris világpolitika.

  DE! Isten, a teremtő intelligencia NEM halálra szánta az életet! Aki nem hisz benne, az is bizakodik, pedig nem is ismeri az élet törvényeit.

  Arra való a figyelmeztetés, hogy a hierarchia csúcsán egyáltalában nem a végzet áll, mert a végzet elkerülhető, amennyiben visszatalálunk a teremtés kitaposott és jól ismert útjára.

  Viszont hiába vagyok tisztában avval, hogy a következő időkre termelni, vermelni kellene, és megvédelmezni a termést, ha egyszer nincs sem kertem, sem vermem, és a végzetes terveknek tökéletesen ki lettem szolgáltatva.

  Szóval, a bonyodalom nem enyhül a figyelmeztetés ismeretében, mert nem jelölheti meg senki sem a csapdahelyzet biztos elkerülésének útját.

  Jézust sem értjük igazán!

  1. Drága Erzsébet!
   Nem érted Jézust? Pedig elég egyértelműen fogalmaz 🙂
   ?Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? ? vagy: Mit igyunk? ? vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.? (Máté 6:26-33).

   Isten azért íratta be ezeket az ígéreteket Igéjébe, hogy elolvashasd újra meg újra, így felülemelkedj aggodalmaidon, és örömmel és bizalommal teli életet élhess. Természetesen ehhez előbb át kell engedni neki a “vezetést”.

   Isten áldjon!
   Szeretettel,
   Anikó

  2. Kedves Erzsébet, kedves Anikó a mostani és a közelgő időket értékelve IGAZ hogy a Gondviselésben bízni az első de az a bizonyos “csata” amire a király felkészül, mielőtt elindul, vagy a sziklára épített ház, akár … persze, annak más értelmezései vannak, meg a “napnak a maga baja” mind bibliai szövegekből köszönnek ránk.
   Mindent nem lehet odakenni a Gondviselésre főleg, hogy előre tudjuk ugyanis az, hogy már tudjuk, szintén az Úr gondviselése, figyelmeztetései, melyeket felismertünk.
   Közelednek a sokkal nehezebb idők, más élet-megoldások kellenek, ha nincs kert, legyen, ha nincs verem, legyen, ha nincs közösség erre, hogy kivitelezzük, legyen 🙂

   1. köszi Éva, amint az Úr a szívemre teszi, már ásom is fel a kertet 🙂
    nekem az az érzésem, hogy az ivóvíz lesz a legnagyobb probléma… De én még nem készülök 😉
    Szép estét,
    Anikó

    1. Kedves Anikó mindenből bőségünk van, még ivóvíz is van elegendő félsivatagi éghajlaton … esővízből HA úgy bánunk mindennel, ahogy kell … http://www.eautarcie.org/hu/ Érdemes tanulmányozni, bőséges információkkal szolgál, különösen: http://www.eautarcie.org/hu/03a.html
     Egyetértek, ezt azért írtam mert MÉG KEVÉSBÉ kell aggódni és mégis: mennyire kell egyébként készülni ? megmutatja majd az Úr azt is idejében ! Áldást !
     Éva

  1. Kedves Gyuszika!

   Volt egy ismerősöm vidéken. Volt egy nagyon rozoga háza. Felmérte ő is, hogy rozoga és életveszélyes, ezért vett egy másikat. Nagyjából át is költözött, de nem vitt át mindent. A “hasznos lomokat” a régi házban tárolta, mondván, még a régi ház kibírja azt, hogy az újban kényelmesen berendezkedjen. Ez meg is történt, és lett hely a “hasznos lomok” számára is.
   Egy viharos nap volt az, amikor a hasznos lomokat is el akarta hozni. Éppen a házban tartózkodott, amikor egy széllökés a házat a fejére borította.

   Nehogy Te is így járj!

   Szeretettel: Erika

   1. Voltak sokan, igaz nem ismerőseim, a Jehova Tanúi Egyházhoz tartozók közül 1914, 1918, 1925 és 1975-ös években, akik az Őrtorony Társulatuk által előre megjósolt “világ végék” miatt sok mindenről lemondtak az életben (jövőtervezés, stb.) és egy nagyon destruktív “világvégét” váró üzemmódba kapcsoltak. Nagyon szomorú ezekről olvasni, hallani, de ilyenek valóban megtörténtek. Nagy felelőtlenségnek tartom azt, hogy sokan, ilyen meg hasonló gazdasági összeomlásokkal, 3. világháborúkkal bombázzák az olvasóikat, nem gondolván arra, hogy lehetnek olyanok is, akik a maguk módján veszik komolyan, reagálják le ezeket a “segítő” jellegű előrejelzéseket,…lásd a JT.-val megtörténteket. Nagy felelősséggel jár az, ha az emberek felnéznek ránk. Mondom azoknak, akik nincsenek tisztában a dolgokkal.

    Ps.
    Galatians 4:16
    Am I therefore become your enemy, because I tell you the truth? Gal. 4:16

    Adrián

    1. Kedves NoCensorship!

     Nem ez a felelőtlenség! Hanem az, ha valaki úgy hirdeti Isten Igéjét, hogy közben nem ismeri teljesen.
     Nem csak azokat a részeket kell kiragadni belőle, amely nekünk szimpatikus, – vagy amelyikre “építkezni akarunk”, hanem vizsgáljuk meg a teljes Írást, és ne akarjunk belőle részleteket figyelmen kivűl hagyni, mint ami ránk nem vonatkozik.

     Nem értek egyet JT. tanításaival, viszont hiszem és vallom, hogy közöttük is van Istenhez hű szolga, akit alkalmasint Isten megvilágosít és kivezet a hamis tanításból.

     Szeretettel: Erika

    2. “Nem értek egyet JT. tanításaival, viszont hiszem és vallom, hogy közöttük is van Istenhez hű szolga, akit alkalmasint Isten megvilágosít és kivezet a hamis tanításból.”

     Hát persze, Isten majd mindent megold helyettünk. Igazi Mrs. Wannabe gondolkozás. Mondtam én, hogy ragályos.

     https://www.youtube.com/watch?v=cd2pwLs7kQM (Az oldal himnuszának javaslom).

    3. Kedves NoCensorship!

     “Hát persze, Isten majd mindent megold helyettünk. Igazi Mrs. Wannabe gondolkozás. Mondtam én, hogy ragályos. ”

     Azt hiszem, hogy átestél a “ló túloldalára”…
     – Nagyon sok embernek van olyan bűne, hogy a “saját szekere elé” Istent akarja befogni, és a saját munkáját Istennel akarja elvégeztetni. Már ez is “nagy hiba …”
     – De ami még ettől is nagyobb hiba, hogy Istentől akarja elvenni az Isten munkáját, és maga akar istenkedni…

     Mindenesetre, én örülök neki, hogy akár JT-nak, akár a világ összes elveszett bárányának a megkeresése, megtartása nem a Te feladatod, mert így az ő számukra is maradt még remény …

     Szeretettel: Erika

    4. Drága Adrián!
     Ha az ellenségemnek tekintenélek egyetlen kötelességem lenne feléd: imádkozni érted.
     Ezt így is megteszem. 🙂
     A cenzúrával kapcsolatban: ha ki akarnám szűrni a hozzászólásaidat, azt nem a neved alapján tenném, amúgy ez esetben a neved aláírása is elég lenne ahhoz, hogy fennakadjon a szűrőn.

     A gazdasági összeomlásra való figyelmeztetést pedig nem hasonlítanám ahhoz, amit annak idején a Jehova Tanúi tettek, ők ugyanis Jézus visszatérését várták egy konkrét napra.

    5. Kedves Adrián!

     Nem igazán tudom, hogy mi történt veled ( illetve, de), de igazán furcsákat beszélsz mostanában!

     Nóé 120 évig hirdette az akkori embereknek Isten parancsára, hogy “…térjenek meg, mert jön Isten ítélete, az özönvíz, amellyel elpusztítja a világot, ha nem térnek meg….!” ( Nem tudom, hogy ettől azok milyen “üzemmódba” kapcsoltak, de a dolog megtörtént, ezért tudható, hogy nagy hatást nem váltott ki belőlük sajnos! És Nóéval kapcsolatban se olvastam, hogy emiatt a “bűne” miatt ( amivel rémisztgette az embereket!) , a pokol kínjai vártak volna rá!)
     Továbbá, amikor keresztelő János, annak tanítványai, illetve Jézus, és az Ő tanítványai elkezdték hirdetni, hogy “…térjenek meg, mert elközelgett az Istennek országa…!” ( vagyis közölték, hogy az ami eddig volt a zsidók között, az nem az, és új dolog fog történni, új állapot fog létrejönni!) , akkor se olvassuk azt, hogy ettől az emberek kétségbeestek. Továbbá, most, hogy eljött ennek a korszaknak, a kegyelem korszakának a vége ( amelyről, és annak milyenségéről Jézus is beszélt kendőzetlenül) , miért jelentene problémát az, hogy valaki, valakik, figyelmeztetni akarják az embereket erre?! Hogy pl keresztények “…ébredjetek, mert jön a vőlegény…!”
     A hitetlenek pedig arra, hogy addig gondoskodjanak a lelkük üdvösségéről, amíg az még lehetséges, mert kemény idők jönnek, amikor nem lehet már ilyen kényelmesen Isten mellett dönteni, mint most. Meg, még egyéb veszélyek is várnak rájuk (is), amikor pl egy rossz döntés, és már az örök kárhozat, a tűzzel teli tóban meg is van. ( És, arról még nem is beszéltünk, hogy akár lesz a közeljövőben “világvége” ( korszak vége), akár nem, a személyes életben ez a legfontosabb dolog mindenki számára, mert senki nem tudhatja, hogy meddig él, és meddig van lehetősége ezt rendezni! És azt se tudja senki, hogy megéri-e ennek a korszaknak a végét, vagy sem! A “világvége” pedig mindenkinek személyesen akkor jön el, amikor ő meghal….! ) ( Vagyis én nem az isteni bölcsesség megnyilvánulását látom a hozzászólásodban, mert inkább a másik félnek az érdeke, hogy ezekről a dolgokról mély hallgatás legyen, a “nem megrémiszteni az embereket” ( leszedálni őket) címmel! Nehogy már rosszul essen nekik, és kézremegést kapjanak…!( Kérdés, hogy hányan lesznek a keresztények közül azok, akiknek majd az ítéletnél felróják az elveszők, hogy “ha tudtátok, miért nem szóltatok nekünk erről…?!”) Ezen az alapon Jézus se hirdetett, vagy mondott volna semmit, mert ki tudja, hogy hogyan reagálják le az emberek a szavait….!

     Az Őrtorony Társulattal ellentétben pedig, itt szerintem még nem hangzott el konkrét dátum, ami esetlegesen bárkit arra késztetne, hogy “feküdjön le, és várja a halált…!”

     Az pedig, hogy a keresztények ( amik a JT nem) az életben miről mondanak le, és miről nem, az személyes Jézus követés szerinti. Mert ha Istené az életünk, akkor az Ő, velünk kapcsolatos jövőtervében járunk. És hagyjuk, hogy Ő alakítsa az életünket úgy, ahogyan neki tetszik. Hiszen ezen a földön vándorok vagyunk, és “sátorban” lakunk. Mert van pl ilyen igevers is ( amit pl keresztényeknek nem árt figyelembe venni): “.. ne szeressétek a világot, se amik a világban vannak…”!, vagy ” …de, ha van élelmünk, és ruházatunk, elégedjünk meg vele….”, ..stb.

    6. Kedves Ida,
     Te most hozza adtal a Bibliahoz olyan dolgokat, amik nincsenek benne. Nem igazan tudom miert teszed ezt (illetve,de), de igazan furcsakat beszelsz mostanaban!

     “Nóé 120 évig hirdette az akkori embereknek Isten parancsára, hogy ??térjenek meg, mert jön Isten ítélete, az özönvíz, amellyel elpusztítja a világot, ha nem térnek meg?.!?

     Latod milyen egyszeru egy-ket artatlannak latszo hazugsagot terjeszteni, masokat felrevezetni? Ennyire. De lehet csak en nem emlekszem ilyesmire a Bibliaban.

     Ami a hozzaszolasod lenyeget illeti. Lehet ragozni a dolgokat, de annak amit mondunk mindig sulya van, es folleg akkor, ha arra az illetore felneznek az emberek. Latod, volt nehany napja egy valaki, aki szemrehanyast tett Theanak, hogy mar 3 eve hirdeti (ezen kereszteny oldalon) ezt a “na most fog igazan osszedolni a vilag gazdassaga” mert ilyen meg ilyen jelek utalnak ra, mikozben semmi semmi ilyen nem tortent azota sem. Hitelveszto taktika, hogy mast ne mondjak.
     Ha ti azt gondoljatok, hogy egy kereszteny oldalnak az a dolga, hogy kulonbozo gazdasagi szakertoknek az ujra meg ujra be nem tejesult tippjeiket terjesztje, akkor hajra csak igy tovabb. De en tovabbra is azt mondom, hogy ez nem hasznal, sem az oldalnak, sem az eltevedt lelkeknek,…legyenek azok hitetlenek, vagy megtevesztett hivok.
     Annyi jo tema(a jo gyakran nezopont kerdese) lenne, amivel foglakozni kellene, de ugy latszik ilyesmikre se kedv, se igeny nincs az itteniek reszerol.

     Ui. a JT.-nak termeszetesen senki sem mondta azt, hogy fekudjenek le es varjak Jezust az elore meghirdetett evig, csak eppensegel az tortent, hogy ok elhittek azt es attol a pillanattol amikor megtudtak az idopontot sokan nem fogalkoztak tobbet a sajat jovojukkel. Ha te nem latod a ket tortenet kozotti osszefuggest, akkor nagyon sajnalom. De megprobalok segiteni egy kicsit. A nem igaz dolgokbol es az emberi naivitasbol, meg akar rovid tavon is, csak rossz szulethet. Hogy kie a feleloseg, az egyszer majd ugy is kiderul.

     (A jo indulatu pletykak ellenre muszaj inkognitoban maradnom.)

    7. Kedves ELVISZ PREZLI!

     “Te most hozza adtal a Bibliahoz olyan dolgokat, amik nincsenek benne. Nem igazan tudom miert teszed ezt (illetve,de), de igazan furcsakat beszelsz mostanaban!”

     Igen, hozzátettem. Senki elől nem titkoltam soha, hogy én az írói által ( akik a Szent Lélek vezetése alatt voltak) , a Bibliában hivatkozott apokrifokat is olvasom, és azokat kiegészítésként, pontosításként, a kor, és az események jobb megértésének lehetőségeként fogadom. És mivel az azokban írottak nincsenek igazán ellentétben a Bibliában foglaltakkal, ezért használom is azokat.
     Az információt innét vettem (azt hiszem ebből a könyvből, vagy Énok könyvéből…), ami neked még érthetőbb lesz ( mert angoltudásod okán nem fogsz GF-re szorulni) , ha érdekel.

     http://www.sacred-texts.com/chr/apo/jasher/3.htm

     Pl, a Bibliát olvasva, az ember arra a következtetésre juthatna, hogy Nóé fiai 3-as ikrek voltak…. Innét meg pontosabb választ kap az ember. stb! De az általad említett “hazugságommal” kapcsolatosan is! De, mivel az Igében hivatkozás van erre a könyvre, és a történetek is megegyeznek a Bibliabeliekkel ( csak részletesebben) , ezért én megbízható forrásként kezelem. ( Persze ettől te még tarthatod hazugságnak! Meg engem is hazugnak…!)

     Senki nem mondta ( én meg pláne nem), hogy a szavainknak nincs súlya, és nem fogunk számot adni azokról. De, ez az oldal nem gazdasági, politikai , vagy hasonló tanácsokat akar adni főprofilként. ( És nemrégiben ezt még te is értetted.)
     Lehet, hogy sokan csak ezeket a cikkeket olvassák az oldalról, de ha körbenéztél, akkor itt fontosabbnak tartanák az “üzemeltetők” az evangélium, és a megváltás hirdetését, a bibliai témájú tanulmányok olvasását, az erre az időkre szóló próféciák magyarázatait, stb, mint emezeket. És ezek a cikkek, csak a végidőkre szóló bibliai próféciák beteljesülésének jeleiként szerepelnek, amelyre hozzászólásokat, illetve azzal kapcsolatos igei, illetve nem igei meglátásokat várnának, vagy a hírrel kapcsolatos egyéb kiegészítéseket. ( Amelyek abból a szempontból is fontosak lennének, hogy az oldal élő maradhasson azáltal, hogy “mozgás” van rajta. És bár te ( és nemcsak te), már párszor jelezted, hogy téged a bibliai igeverseken való beszélgetések, “viták” untatnak, és nem érdekelnek, de esetlegesen másokat talán nem. Továbbá ezek, az oldal jellegére is felhívják a figyelmét azoknak, akik esetleg csak ezeket a cikkeket, és talán a hozzászólásokat olvassák. )

     “Ami a hozzaszolasod lenyeget illeti. Lehet ragozni a dolgokat, de annak amit mondunk mindig sulya van, es folleg akkor, ha arra az illetore felneznek az emberek. ”

     Igen, ez nem kétséges, de keresztényként ez az “emberre való felnézés” nem igazán igei. ( Aki így érez valaki iránt, annak valószínűleg éppen ennek helytelenségére akarja az Úr felhívni a figyelmét.) Hitetlenekkel pedig nem igazán találkoztam itt (se), aki nem inkább negatív kritikát fogalmazott volna meg az oldal keresztény “irányultságával” szemben.

     “Latod, volt nehany napja egy valaki, aki szemrehanyast tett Theanak, hogy mar 3 eve hirdeti (ezen kereszteny oldalon) ezt a ?na most fog igazan osszedolni a vilag gazdassaga? mert ilyen meg ilyen jelek utalnak ra, mikozben semmi semmi ilyen nem tortent azota sem. Hitelveszto taktika, hogy mast ne mondjak.”

     Igen, emlékszem erre, és még több hasonló hozzászólás is volt már. Viszont ezek a hozzászólások azok, amelyekre bizonyságot tehetsz az Úr Jézus Krisztusban, és az Ő közeli visszatérésében való hitedről. És hirdetheted, hogy: 2 Pét. 3,9 Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson. Zsid. 10,37 Mert még vajmi kevés idő, és a ki eljövendő, eljő és nem késik. 2 Pét. 3,3 Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, a kik saját kívánságaik szerint járnak, ? 2 Pét. 3,4 És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert a mióta az atyák elhunytak, minden azon képen marad a teremtés kezdetétől fogva.

     A hitelvesztés lehetőségéről pedig annyit, hogy már az apostolok (is) majd 2000 évvel ezelőtt is várták vissza az Urat! És ezt írták: 1 Kor. 7,29 Ezt pedig azért mondom, atyámfiai, mert az idő rövidre van szabva ezentúl, azért a kiknek van is feleségük, úgy legyenek, mintha nem volna.
     1 Kor. 7,30 És a kik sírnak, mintha nem sírnának; és a kik vigadnak, mintha nem vigadnának; a kik vesznek, mintha semmijük sem volna. 1 Kor. 7,31 És a kik élnek e világgal, mintha nem élnének: mert elmúlik e világnak ábrázatja. ….

     Számodra ettől hitelét vesztette a dolog? A világ már akkor is nevetségesnek tartotta ezt! De ez őket nem akadályozta abban, hogy hirdessék ezt is! Mi meg itt állunk előtte.

     “Ha ti azt gondoljatok, hogy egy kereszteny oldalnak az a dolga, hogy kulonbozo gazdasagi szakertoknek az ujra meg ujra be nem tejesult tippjeiket terjesztje, akkor hajra csak igy tovabb.”

     Nézd, drága Adrián! Szerintem te látod rosszul a helyzetet. Ezek a cikkek, csak cikkek. Amelyek az idők jeleire ( amelyek a bibliai próféciákban vannak megprófétálva), és az azzal kapcsolatos veszélyekre kívánják mindenki figyelmét felhívni. Neked, és a többi hozzászólónak lehetőséget adva arra, hogy ezeket akár igei látásokkal, akár újabb hírekkel kiegészítsd. Vagyis én azt mondom, hogy a te dolgod, hogy ezt a lehetőséget hogyan használod ki. Te eddig nem az Igére hívtad fel a figyelmet, hanem a másikkal tettél szolgálatot.
     Most úgy látod, hogy az esetleg nem volt helyes. Változtass rajta. Ezentúl használd arra, hogy a Krisztust hirdeted. ( 2 Tim. 4,2 Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással. Eféz. 5,16 Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok.) ( Mint láttad, én folyamatosan azt tettem. Kérlek hidd el nekem, hogy egy másodpercig se hagyott az Úr kétséget bennem affelől, hogy herótotok van tőlem, az igeidézéseimből, és a hozzászólásaimból. Akár szóltatok, akár nem! De, számomra nem is a ti elismerésetek, vagy elfogadásotok, vagy hasonlótok volt a cél. Én “kihasználtam” a hozzászólási lehetőséget arra, amit fontosnak tartottam, hogy mondjam, és rábíztam az Úrra, hogy mit kezd az “elszórt” igéjével. )

     “De en tovabbra is azt mondom, hogy ez nem hasznal, sem az oldalnak, sem az eltevedt lelkeknek,?legyenek azok hitetlenek, vagy megtevesztett hivok.”

     Tedd a hozzászólásoddal hasznossá! ( És mások is!) Nem feltétlenül az oldalban van a hiba. Ha tudod, hogy miért készült, hogy mit szeretne hirdetni, hogy mire akarja felhívni a figyelmet, akkor rajtad ( rajtatok) áll, hogy az Úrra figyelve, a hozzászólásaiddal kihozd belőle a mondanivalót.

     “Annyi jo tema(a jo gyakran nezopont kerdese) lenne, amivel foglakozni kellene, de ugy latszik ilyesmikre se kedv, se igeny nincs az itteniek reszerol.”

     Dobd be! Honnét tudod?! Lehet, hogy másokat is érdekel! De azt nem várhatod el, hogy mások előre kitalálják a gondolataidat! ( És, mint láthattad a legtöbb hozzászólás általában még csak nem is a megjelent cikkel kapcsolatban történt! Jött egy téma, ami megmozgatta az embereket, mert érdekelte őket….! És bár, Thea olykor jelezte, hogy jobban szeretné azokat a klub oldalon látni, de idővel beletörődött, hogy javíthatatlanok vagyunk…!)

     “Ui. a JT.-nak termeszetesen senki sem mondta azt, hogy fekudjenek le es varjak Jezust az elore meghirdetett evig, csak eppensegel az tortent, hogy ok elhittek azt es attol a pillanattol amikor megtudtak az idopontot sokan nem fogalkoztak tobbet a sajat jovojukkel.”

     Erre a fent már idézett igeverseket tudom mondani! És az Úr is azt mondta, hogy ne gyűjtsünk kincseket ezen a földön…! Mert ahol a mi kincsünk, ott a mi szívünk….! Sőt, elég sok ilyet olvashatunk, amelyek arról szólnak, hogy keressük először az Isten országát….! Meg, hogy ne aggodalmaskodjunk a holnap felől…! És, hogy ne a világi gazdagságban bízzunk, hanem az Istenben….! Stb! De, természetesen mindenkinek a neki adott hit szerint kell cselekednie! ( A hitetleneknek pedig meg kellene térniük!) Vagyis a keresztények Krisztust követik, és Ő megmondja pontosan, hogy mit tegyenek, Míg a JT, emberi tanításokat, illetve a társulatuk által adott “tanácshoz” tartották magukat! De, nekik is ott volt a Bibliájuk, amelyben pontosan azt olvashatták, amit a keresztények, hogy “..arról a napról, és óráról senki nem tud….! ” Nekik kellett volna dönteniük arról, hogy kinek hisznek. ( Igaz, akkor nem lettek volna JT!)
     Továbbá a mi jövőnk az Isten kezében van, aki: Mát. 6,31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk? Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
     Mát. 6,33 Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

     “(A jo indulatu pletykak ellenre muszaj inkognitoban maradnom.)”

     Ezt te tudod, de részemről Theának legyen mondva, Ő a ritka kivételek közé tartozik azt hiszem, akik nem nagyon szoktak letiltani hozzászólásokat, ha azok negatív kritikákat is tartalmaznak az oldalra nézve. ( Persze nem tudom.) Igaz, hogy tőlem is tiltott már le, de ezt a békesség kedvéért tette. ( Amit azért valahol meg lehet érteni. ) Nekem pl jelezte is, hogy nem szeretné azt betenni ezen okból. Én pedig természetesnek vettem ( még akkor is, ha az enyém nem volt alpári stílusú) , hogy nem szeretné, ha nagyon eldurvulnának a hozzászólások.
     Egyebek meg az engedélyezés állapotába kerültek addig, amíg fel nem hívtam a figyelmét rájuk. Neki azért azt is figyelni kell, hogy ne kapjon büntetést, az azokban esetlegesen előforduló tiltott szavakért, vagy egyebekért.

     Szóval, kérlek gondold át ebből a szemszögből is a dolgot. ( Persze természetesen nem gondolom, hogy nem kellene a véleményedet elmondani. De lehet, hogy nem te látod jól, vagy csak “merev” vagy egy kicsit. )

    8. Kedves Ida!
     Köszönöm a hozzászólásod.
     Két apróságot tennék csupán hozzá. Az egyik az “inkognitót” illeti. Adriánnak 1 db 6 soros, angol nyelvű hozzászólása akadt fenn a szűrőn, amit nem engedtem át, mivel már a negyedig cikk alatt hozta elő C.S. Lewis “leleplezésének” témáját, amit kértem, hogy a klubban folytasson. Ezt az egyértelműség kedvéért szerettem volna leírni. Nem tudom kinek a kedvéért van inkognitóban, mert, hogy a rendszeres olvasók és jómagam számára ez nem nevezhető annak.

     A másik, hogy a Noéval kapcsolatos idővonal Énok könyve nélkül is fellelhető a Bibliában. Az Answers in Genesis oldalán sok cikk van erről. Bár angol nyelvűek, szerintem érteni fogod, mert az Igék segítenek és megerősítik, amit írtál. Ez egy rövidebb közülük: https://answersingenesis.org/bible-timeline/how-long-did-it-take-for-noah-to-build-the-ark/

    9. Kedves Ida!
     Mond, te nooormális vagy? Az az apokrif írás(Book of Jasher), legalább is azok a részek amelyek Noé történetére vonatkoznak (mert csak arra koncentráltam), totál ellentmond a Bibliában leírtaknak. Azt kell, hogy mondjam, hogy neked elmentek otthonról,… már ne is haragudj.
     A Bibliából egyértelműen kivehető, hogy Isten látván az akkori romlott világot megbánta az emberrel kapcsolatos Teremtését és úgy dönt, hogy egy globális vízözön segítségével, végleg elpusztítja azt gonoszságával együtt, és az összes barmot , csúszó-mászó állatot, madarakat, kivéve 8 embert és egy bizonyos darabszámú állat-madár példányt fajonként, akiknek megkegyelmez. Továbbá azt is elmondja Noénak mit tegyen ez ügyben és azt is, hogy ezért szövetséget köt vele.

     1Moz. 6:22 “És úgy cselekedett Noé; a mint parancsolta vala neki Isten, mindent aképpen cselekedett”

     Még külön ki is hangsúlyozza ezt a vers, hogy Noé pont azt cselekedte, ahogy az Isten parancsolta neki. Persze ezenkívül evet ivott, wc-zet is, meg miegymás dolgai is lehettek.
     Erre te meg jössz azzal a nevetséges apokriffal (Book of Jasher, Chapter 5), ami szerint Isten azt mondta Noénak meg Methusélahnek, hogy ha jobb belátásra bírja az ember fiait és azok megjavulnak, akkor Ő is megbánja gonosz, elpusztításukra irányuló tervét és nem viszi véghez azt. Te Jóságos Ég! Ez aztán a fordulat.
     Isten terve gonosz volt Ida? Lehet Isten egyáltalán gonosz Ida? Hogy lehetett Istennek terve gonosz a terve mikor éppen a gonoszt készült elpusztítani Ida? EZ ISTEN KÁROMLÁS Ida! Téged sötétségben tart sátán, ha ilyen írásokat olvasgatsz, linkelgetsz és tartasz hitelesnek Ida. Látod ez a ti bajotok, viszket a fületek más írások, más tanítások iránt, mert nektek nem elég az ami a Bibliában van,…tudni akartok még többet,..mindendenáron. Hmm, erről Éva jut eszembe a paradicsomba. Dettó ugyanaz az eset.
     A többi baromságot, miszerint attól kezdve Noé és Methusélah nap mint nap, 120 éven keresztül, hirdették az embereknek Isten “mentőöv” jellegű üzenetét/javaslatát, de ők nem hallgatták meg azt, inkább hagyjuk. Hülyeség, hazugság. A Biblia semmi ilyenre nem utal. Hogy nem e kérdezték meg őt soha más emberek, hogy mit épít? De biztosan, hogy meg kérdezték, és az is lehet, hogy ő el is mondta mit és miért épít. Azok meg jól kiröhögték és azzal mentek haza , hogy az megbolondult. Ettől viszont igen csak messze van az amit az a sátáni apokrif írás terjeszt az esettel kapcsolatban.
     Noé jól meg fogalmazott parancsokat kapott Istentől és ő azoktól nem tért nem térhetett el, és ő pontosan azt tette, amit parancsolt neki az Úr. A többi ezzel kapcsolatos “hiteles beszámoló” megtévesztés és ahogy látom Isten káromlás is.
     Hát ilyen vagyok én, merev és ami a szívemen a számon is. Ez van. Lehet érte utálni.

     Thea,
     Mert látom megszólaltál. Ha azt gondolod, hogy nincs mitől félned a C.S. Lewis kilétét illetőleg, és ha attól a büszkeséged sem sérül meg, akkor hagyd jóvá azt a néhány soros, 3 db. linket tartalmazó hozzászólásomat, hadd olvasson bele az aki tud, hátha okosabbak lesznek tőle. Látod, nem hiába kértem,hogy imádkozz tisztán látásért, alázatért. Előre tudtam, nagy szükséged lesz rá, hogy belásd a többiek előtt, milyen tévedésben voltál vele kapcsolatban. A cenzúrát persze könnyen ki tudod magyarázni, de meddig? Amikor írók a saját nevemen és azt látom, hogy jóváhagyásra vár elgondolkodtam. Aztán másodszor is ez van. Nevet cserélek egyből átmegy. Másodszor is írók azzal a cserélt névvel, de már nem megy át többé. Akkor eldöntődtem, hogy mindig más néven fogok írni, hogy elkerüljem az ilyen jellegű cenzúrát. Ez a történet dióhéjban. Meg vagy sértődve? Nem tudok mit kezdeni vele, csúnya időket járunk és nem érek rá a kesztyűs kezes bánás módra, tudniillik háború van.
     De ha még sem teszed meg ezt nekem( hsz. jóváhagyása), akkor csak még egyre válaszolj nekem ezzel kapcsolatban, légy olyan kedves, mert a múltkor se válaszoltad meg ezt.

     A NARNIA KRÓNIKAI könyvben, filmben történtek miatt kérdezem: Jó varázslattal a gonosz varázslat ellen harcolni egy gyerekeknek készült mesében, az Isten emberétől való ötlet, gondolat?

    10. Kedves Adrián!
     Remélve, hogy így békében töltheted az ünnepeket, most valóban hozzáadlak a moderációs listához (átmenetileg). A klubban bátran felteheted a kérdéseidet, ahogy erre korábban is kértelek.
     Áldott karácsonyt kívánok neked!
     Remélem jut az imáid között nekem is hely. 😉
     Szeretettel,
     Thea

    11. Kedves SOLA SCRIPTURA!

     Normális vagyok! Nézd, én Isten kegyelméből, ismerem, és értem is a Szentírást! ( Meg persze olvasom is!) Függetlenül attól, hogy te, vagy a “tanítóid” mit mondanak. Hidd el nekem kérlek, hogy 1000 füllel, szívvel, és szemmel figyelek mindenre amit olvasok, hogy az mennyire felel meg annak! És semmit nem ajánlanék senkinek, ha az nem egyezne a Szentírással.
     Persze most írhatnék 6 oldalt arról, hogy a Szentírásban lévő, ezzel a témával foglalkozó igeversek mennyi minden igazságot tartalmaznak ( és, hogy azok miért nem ellentétesek az ajánlott linkben olvasottakkal) , de nem ez a célom. Idővel, ha figyelsz a Szent Lélekre neked is elmondja azokat, mert alig várja, hogy kifejthesse a számunkra annak egyre mélyebb értelmét…! ( Aki kíváncsi arra!)
     Most csak annyit kérdeznék tőled, hogy szerinted az apostol honnét vette ezeket az információkat: 2 Pét. 2,4 Mert ha nem kedvezett az Isten a bűnbe esett angyaloknak, hanem mélységbe taszítván, a sötétség lánczaira adta oda őket, hogy fenntartassanak az ítéletre;
     2 Pét. 2,5 És ha a régi világnak sem kedvezett, de Nóét az igazság hirdetőjét, nyolczad magával megőrizte, özönvízzel borítván el az istentelenek világát;…

     Vagy azokat, amelyek ezekben a “sátáni” apokrifokban vannak, amelyek szerinted/tetek csak annyi igazságot tartalmaznak, amennyi a Bibliában hivatkozásként megjelenik. ( Már hallottam ilyen magyarázatot is! nc.)

     De, mint már másoknak is mondtam, aki még nem tudja az azokban leírtakat feldolgozni, és összevetni, megítélni a Szent Lélek által, a Bibliában leírtakkal, az ne olvassa azokat! Én az információ forrásomat jelöltem meg neked! ( De, bárki is mondta neked, hogy annyi ismerettel rendelkezel/tek mint én, nem úgy van. És ő se! Persze, természetesen ez nem a saját érdemem, és nem is mondanám, ha nem próbálnál úgy beszélni, mintha tudnád, hogy miről beszélsz! )

     “A Bibliából egyértelműen kivehető, hogy Isten látván ….”

     Ha az egész Bibliát ismernéd, és értenéd, akkor látnád, vagy rájöhettél volna, hogy Isten mindig ad megtérési lehetőséget. A Jelenések könyvében is, ha olvasod, a csapások között várja Isten, hogy hátha megtérnek az emberek….” …De, nem térének meg….!” Jel. 16,9 És tikkadának az emberek nagy hévséggel; és az Istennek nevét káromlák, a kinek hatalma vala e csapásokon; és nem térének meg, hogy neki dicsőséget adjanak….
     Jer. 26,13 Most azért jobbítsátok meg a ti útaitokat és cselekedeteiteket, és hallgassatok az Úrnak, a ti Isteneteknek szavára, és az Úr megbánja a veszedelmet, a melylyel fenyegetett titeket.Jóel. 2,12 De még most is így szól az Úr: Térjetek meg hozzám teljes szívetek szerint; bőjtöléssel is, sírással is, kesergéssel is. Jóel. 2,13 És szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat, úgy térjetek meg az Úrhoz, a ti Istenetekhez; mert könyörülő és irgalmas ő; késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt. Jóel. 2,14
     Ki tudja, hátha visszatér és megbánja, és áldást hagy maga után; étel- és italáldozatot az Úrnak, a ti Isteneteknek?!.. stb, stb, stb ( Erről a könyvről is lehetne sokat írni, hogy pl mikor is íródott. Amikor már Isten ítéletet hirdetett a zsidók felett. De ha megtértek volna ( ahogyan Ninive tette anno), még akkor is kegyelmezett volna…! Ahogyan annak is akkor! ) A gyülekezetekhez is az üzenet, hogy térjetek meg…! stb. Tehát nem tudom, hogy miből gondoltad, hogy Isten csak Nóé fülébe súgta, hogy mit tegyen, mert Ő mit fog tenni, és a többiek pusztuljanak..! Hogy nem adott azoknak az embereknek lehetőséget..?! ( Mindegy, mint látod, az Igében hivatkozás van rá, hogy hirdette az igazságot Nóé…! )

     1Moz. 6:22 ?És úgy cselekedett Noé; a mint parancsolta vala neki Isten, mindent aképpen cselekedett?

     És? Ki mondta, hogy nem! A Book of Jasher, Chapter 5 ( ami szerinted nevetséges), se ír másról. Csak bővebben kifejti, hogy Isten mit mondott Nóénak, és miként történtek az események…!

     “Isten azt mondta Noénak meg Methusélahnek, hogy ha jobb belátásra bírja az ember fiait és azok megjavulnak, akkor Ő is megbánja gonosz, elpusztításukra irányuló tervét és nem viszi véghez azt. Te Jóságos Ég! Ez aztán a fordulat.
     Isten terve gonosz volt Ida? ”

     Mi ebben a gonosz?! Hogy Isten megkegyelmezett volna az akkori világnak, ha azok az emberek megtérnek?! Mi van?! ( Gondolod, hogy nincs Istennek annyi angyala a szolgálatára, hogy egyenként kiválogassa a bukott angyalokat, a gyerekeiket, a meg nem tért gonoszokat, és a genetikailag manipulált ( megrontott) állatokat, hogy csak azokat irtsa ki a földről?!)

     ” EZ ISTEN KÁROMLÁS Ida! ”

     Mi az Istenkáromlás?! Hogy Istenről azt terjesztem az Ige alapján, hogy kegyelmes, és megbocsátó?! Vállalom! 2 Móz. 34,6 És az Úr elvonula ő előtte és kiálta: Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú. 2 Krón. 30,9 Mert hogy ha ti megtéréndetek az Úrhoz, a ti atyátokfiai és fiaitok kegyelmet találnak azoknál a kik őket fogságba vitték, és megtérnek erre a földre, mert irgalmas és kegyelmes az Úr, a ti Istentek, és nem fordítja el orczáját tőletek, ha ő hozzá megtéréndetek. Ezék. 18,32 Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában, ezt mondja az Úr Isten. Térjetek meg azért és éljetek!
     ?Ezék. 33,11 Mondjad nékik: Élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útaitokról! hiszen miért halnátok meg, oh Izráel háza!?

     “Téged sötétségben tart sátán, …”

     Aha!

     “Látod ez a ti bajotok, viszket a fületek más írások, más tanítások iránt, mert nektek nem elég az ami a Bibliában van,?tudni akartok még többet,..mindendenáron.”

     Csak annyit akarok tudni, amennyit Isten fel akar tárni előttem! És ahogyan látom, nem én megyek más tanítások, más istenek után…!

     “A többi baromságot, miszerint attól kezdve Noé és Methusélah nap mint nap, 120 éven keresztül, hirdették az embereknek Isten ?mentőöv? jellegű üzenetét/javaslatát, de ők nem hallgatták meg azt, inkább hagyjuk. Hülyeség, hazugság. A Biblia semmi ilyenre nem utal.”

     Fent idéztem…..! ( Hogy milyen utalás van rá a Bibliában….!)

     ” Ettől viszont igen csak messze van az amit az a sátáni apokrif írás terjeszt az esettel kapcsolatban.”

     Arra a “sátánira” gondolsz, amiből Péter idézett….?!

     “Hát ilyen vagyok én, merev és ami a szívemen a számon is. Ez van. Lehet érte utálni.”

     Én azért szeretlek! Csak mintha a fejed beverted volna valahová….!

     Amit Theának írtál, csak annyit tennék hozzá, hogy már mondta, hogy, ha több linket teszünk be egy hozzászólásba, akkor nem megy át! ( Nekem is van “engedélyezésre váró” hsz-om az üzenőfalon. 4 link van benne! Nem ment át, külön-külön elküldtem őket, és úgy átment!)

     Erre még mondanék valamit:

     “A NARNIA KRÓNIKAI könyvben, filmben történtek miatt kérdezem: Jó varázslattal a gonosz varázslat ellen harcolni egy gyerekeknek készült mesében, az Isten emberétől való ötlet, gondolat?”

     A legjobb az lenne, ha minden család Isten Igéjén nevelné fel a gyerekeket. De nem minden család keresztény, és nincs mindenütt van Biblia. Pl az én családom is csak vallásos volt ( még azt se tudták, hogy a Biblia a kereszténység Szentkönyve!), és az igével nem találkoztunk az arra fogékony életkorban. Viszont számomra a mesék, amelyekben a jó, és a rossz küzdelme folyt ( és ahol a jó, és az igazság mindig győzött! ), fenntartotta az igazságosság szeretetét a szívemben. Nem keményedett meg arra az időre, amikor a megtérésem ideje elkövetkezett. ( Holott ezekben is voltak boszorkányok, varázslók, óriások, és a többi ilyen. )

    12. Kedves Thea!

     Nincs mit. A linket is köszönöm, megnézem. De, mint mondtam, én is odafigyelek az igeiségére mindennek. Persze természetesen, meg van annak is a jó oldala, ha mások is “látják” amit mi, és olvashatunk róla.

     A “várakoztatásokkal” kapcsolatban szerintem érdemes lenne elmondanod újra, hogy ez milyen esetekben szokott előfordulni. Lehet hogy már nem emlékszik rá mindenki, és esetleg “sértődés” adódik abból, ha nem jelenik meg a hozzászólás. ( Bár, írhatnának is neked, hogy küldtek, de nem jelent meg…).

     Áldásokban gazdag ünnepeket kívánok neked, és mindenkinek (aki ünnepel!)!

    13. Kedves Adrián!
     Tudom, hogy a moderálást nehéz megérteni és elfogadni, de nem mindenki díjazza ezt a stílust. Remélem hamarosan magadhoz térsz.

    14. Kedves Adrián!

     Azt látjuk, hogy moderálás ellenére is vissza tudsz jönni, más-más “bőrbe” bújtatva. Azt is látjuk, hogy ezekből a “bőrökből” már hiányzik a szeretet. Az a szeretet, amelyről azt írtad, hogy “már a vízcsapból is az folyik” …
     Nem tudom, hogy milyen hatás ért, vagy milyen idegen tanítás fertőzött meg, de kérlek nézd meg, hogy ki voltál, és kivé lettél, (főleg az idegen bőrök rejtekében) …
     És tudd, hogy a szeretett Adrián Testvérünket úgy várjuk vissza, mint az Atya a Tékozló Fiát …
     Isten áldásában gazdag ünnepeket kívánok.

     Szeretettel: Erika

    15. A “Sola Scriptura” nick és a “Mond, te nooormális vagy”
     szóhasználat között némi inkonzisztenciát vélek felfedezni
     😛

     Kedves Thea,

     Már régóta szerettem volna írni, hogy mindig csodálom, amilyen szeretettel bánsz
     a sokszor nehezebben szerethető testvérekkel vagy más nem túl udvarias kritikusokkal.
     Némelyik fórum társ lehet, hogy nem így gondolja, de kívülről bizony ez látszik. 🙂
     Gondolom te sem bánod, ha valaki bizonyos részeket másként lát, de nálam némelyik hozzászólás milyenségénél biztosan elszakadna a cérna.
     Sokszor ez jut eszembe rólad, és másokról is erre felé:
     Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.
     Jn 13,35
     Jó lenne, ha még többekről….
     További mennyei erőt kívánok szeretettel.
     Zoli

    16. Szia Zoli!
     Köszönöm! 🙂
     Az a “titok”, hogy amikor már szakadna a cérna, elszaladok a géptől és miután imádkoztam és visszatérek, egészen más válasz érkezik. 🙂

 4. Drága Thea!
  Nagyon köszönöm ezt az összegzést a munkásságotokról. Csodálatos! Odafönt megláthatjuk majd milyen sok elveszett báránykát terelgetett az Úr az oldalon keresztül a Mennybe 🙂 Isten áldjon Benneteket és tartson meg Krisztusi bölcsességben!
  A címet folytatva:
  Az érkező összeomlás megértése reményt ad, a remény maga Jézus.
  ” Akikkel az Isten meg akarta ismertetni azt, hogy milyen nagy a pogányok között eme titok dicsőségének gazdagsága, az tudniillik, hogy a Krisztus ti köztetek van, a dicsőségnek ama reménysége”
  Kol.1,27

  Szeretettel,
  Anikó

 5. Thea,

  Szerintem kulon karacsonyi cikkre ezek utan nem is lesz szukseg.

  Par -provokativ- gondolat a cikkhez:

  “Az érkező összeomlás megértése reményt ad” – pont a cim az, amit nem valaszol meg a cikk.

  *1) Megerteni az osszeomlast? -szerintem egy “vallasos ember” maximum egy allegoriat (eredendoen bunos ember, aki tonkreteszi a vilagot + a gonosz, stb, stb…) ert meg, a problema gyokeret (eredendo bun = privatkapitalizmus) viszont elkeruli a figyeme.

  “Nem is értem, hogy azok, akik így gondolkoznak miért kelnek fel reggelente, hogy munkába induljanak és miért nem ?bíznak egyszerűen Istenben,? hogy feltöltse a bankszámlájukat? Miért tankolják meg az autójukat és miért nem bízzák ezt is Istenre?”

  Tokeletesen peldazza a cikkben a fenti gondolat, azt amit en az oldal indulasanak idejen anno aktiv(abb)an hangoztattam: ez az egesz “orulet” addig menni fog, amig a “vallasos”ember hisz a “Nagy Befektetoben”. (aki garancia arra, hogy holnap is mehetsz munkaba, megtankolhatod a kocsidat, stb…)

  ** 2) A cikkben emlitett pelda az elovigyazatossagrol inkabb ellenpelda. Ha az osszeomlas elkerulhetetlen, akkor inkabb az a pelda lenne helytallo, amit mar mindenki tapasztalt: mielott belelepett az utcan a kutyaszarba, valaki szol: “Vigyazz, ne lepj bele!”
  Igazabol a kutyaszar utcara kerulesenek megakadalyozasarol (helyes makrookonomiai alapokkal ujrainditani a rendszert) kellene beszelgetni, nem annak orulni, hogy mi es masok esetleg nem lepnek bele.

  * 3) Remenyt ad?
  Milyen remenyt? A kitalalt tulvilagra a nyomorult VALODI helyett?
  Nietzsche szavaival (akivel ebben maximalisan egyetertek):

  “?Ártatlanság* ?: így nevezik az elbutulás eszményi állapotát; ?üdvösség** ?: a lustaság
  eszményi állapotát; ?szeretet ***?: a csordaállat eszményi állapotát, aki nem akar már ellenségre
  szert tenni. Ezzel mindent, ami az embert lealacsonyítja és lealjasítja, az eszmény rangjára
  emeltek.”

  1. Hát az tényleg nagy gáz volna, ha igy volna ahogy itt leirod. Lehet most épp egy sivatagban jársz lelkileg, az is lehet hogy minden a feje tetején áll, nem látsz semmi összefüggést semmiben.
   Az is lehet többször is csődbe jutottál, kiáltottál üvöltöztél, és senki semmilyen épkézláb tanácsot nem adott. Az a helyzet hogy mindezen sokszor átmentem személyesen. Olyan időszak is volt, hogy ha puskám lett volna akkor nagy baj lett volna, és elmondhatom azt is, hogy már egyszer gondoltam a kötélre is, és mi volt ennek az oka? Az hogy földi sikon gondolkoztam. Bizony kemény hammada volt az ahol én jártam, megrendült minden reményem ,és bizalmam nem csak magamban hanem Istenben is, és ebben a nyomorult rendszerben is. Bizony voltam csúcson is szakszervezeti képviselőként, és egyébként a mindennapokban is, és akkor jött a krakk minden odalett elég rövid idő alatt. Képzeld el minden. Álltam egyedűl se munka se család se szakszervezet, ez volt az első legnagyobbnak tünő csőd, és akkor amikor már sehol semmi nem volt csak sötétség nyűszitve vinnyogva kerestem az élet értelmét a célt , ki vagyok egyáltalán, és mikor a legnagyobb volt a sötétség-biztos láttál már villámokat éjnek idején-bumm berobbant Isten jelenléte az életemben.
   Én azóta mondom, hogy nem csalás és nem ámitás az egész tulvilág, mert azelőtt nem igy gondolkoztam. Most azt mondom egyedül Jézus az akiben reménykedhetünk, mert egyedül Ő az aki elmondhatta magáról, hogy ,, Én vagyok az út, az igazság és az élet “egydül Ő az akiben bizhatunk, egyedűl Ő tud megszabaditani ettől a tébolydától, amit önzésünkkel teremtettünk.(Ha érdekel még folytathatunk eszmecserét)

   1. Persze nem muszály velem egyetérteni. Nem kötelező, ahogy a Mennybe jutni sem kötelező. És nem muszály mindenkivel egyetérteni sem, de utána lehet járni dolgoknak.

    1. Igazan nem panaszkodhatom a “gondviselesre” -mondhatni mindenem megvan, amirol fentebb irtal, hogy egyszer mar elvesztetted. (Sot, tulajdonkeppen sokkal-sokkal tobb -nem / nem csak anyagi ertelemben)
     Nem a ketsegbeeses beszel belolem egyaltalan, sokkal inkabb az, hogy mennyire helytelennek latom VELT tulvilagba vetett hitet az ‘itt es most’ (ELET) elfogadasa helyett.

     Az egyetertesrol / eltero velemenyekrol: ez a lenyege ennek a forumnak, hogy az olvasokat gondolkodasra sarkall masok velemenye. 😉 Foleg Thea erdeme, hogy ezen az oldalon nagyon szepen mukodik a dolog!

     PS: Ha nem tul szemelyes, erdekelne, hogyan “robbant be Isten jelenlete” az eletedbe.

    2. Egyébként a Lukács 21 ben az Ur Jézus felsorol egy pár eseményt amik be fognak következni, ugyanakkor pedig biztatja a vele lévőket a 28- versben: ,, 25.
     És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban; és a földön pogányok szorongása a kétség miatt, mikor a tenger és a hab zúgni fog,
     26.
     Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek: mert az egek erősségei megrendülnek.
     27.
     És akkor meglátják az embernek Fiát eljőni a felhőben, hatalommal és nagy dicsőséggel.
     28.
     Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.”

     Ugy látom épp erre a korra vetithető ez az üzenet, és pontosan az van hogy reményt is ad nekünk hivőknek. Az Ur második eljövetele nagyon közel van, az is lehet hogy még ma.

  2. Peterqe, pedig én nem adtam fel, hogy egy napon majd ezen a “kitalált túlvilágon” személyesen is beszélgethessünk ezekről a kérdésekről. 😉

   Szerintem nem kell választani egy “nyomorult valódi” vagy egy másik világ között, mert Jézussal ez a világ soha nem nyomorult és már most is itt van, nem kell várni rá. Tudom, hogy sok nyomort láttál, de hidd el, én is, és csak ott találtam, ahol hit nem volt.

  3. Egyet mondhatok: nem egyfajta sablon szerint történt az eset velem, egyelőre annyit mondok, hogy mindent a helyére tett.

 6. Igen, sokszor tényleg csak egy “csoda” segítene. Mennyi lélek fog üdvözülni vagy elkárhozni? nem a mi dolgunk tudni róla. Mindenki teszi a dolgát, mint a sakktáblán, csak saját magunk lelkiismeretén múlik, hogy mennyit teszünk vagy AKARUNK megtenni. Fontos mérlegelni és nem szabad belebetegedni, mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat. Hol és mennyire nyilvánul meg Isten segítsége az nagyon sok mindentől függ.
  Az elültetett magból mi fog kicsírázni? Egy részről a mi érdekünk is, megtesszük amit meglehet nem foghatjuk minden ember kezét reggeltől-estig, legfőképpen önös érdek.
  Persze vannak olyanok is akiket nem lehet megmenteni! Hogyne lenne! ne vitatkozz velem, te is észrevetted már nemde? Ahol az emberi beavatkozás vagy az ima sem segít, na akkor tényleg egy csoda kell! Olyan nehéz a mi üdvözítésünk, hogy csak Isten képes rá, de lehet, hogy a “megmenthetetleneket” Isten sem akarja megmenteni? “Akinek nincs beleírva a neve az élet könyvébe a világ teremtése óta” Mi ez predesztináció? Az élet könyve folyamatosan íródhat gondolom és azért imádkozunk másokért is, hogy beleírja Isten a nevüket.
  Annyi minden összejátszik itt a sok hazugság, félrevezetés, megtévesztés.
  Van egy határ amitől már jobban nem segíthetsz. Figyelmeztetsz és nem félelmet keltesz. Ha a 80% “félelemkeltést” szűr le a látottakból, akkor nem kell összetörnöd magad, ellenkezni pedig felesleges a vitákra nincs idő.
  Szó szerint érzem, hogy egyre közelebb kerülünk Jézus második eljöveteléhez. Megváltoznak az érzéseid stb sokszor szavakkal nem lehet leírni, hogy milyen érzés ez, vagy talán hülyeség?
  Isten üdvösségterve szakaszokra van felosztva, minden Isten akarata szerint történik és teljesül, nekünk csak hagyni kellene és nem ellenkezni!
  Ellátom a feladatomat, úgy ahogy tudom, ahogy tanít engem Jézus, ahogy megtudom tanulni.
  Persze sokszor vannak holtpontok, mikor bocsánat, de leszarnám az egészet és ilyen gondolom másnak is van.
  “Omoljatok ránk és rejtsetek el a trónon ülőnek színe elől és a Bárány haragja elől! Én is kiáltanék sokszor. (Y) pont ezt!
  Nem szabad elveszíteni a bizalmat ne legyünk kicsinyhitűek, minden rossz véget ér egyszer.
  Lesznek és vannak a kosok és a juhok, persze főleg a végén. Az egyik ugatni tud a másik meg béget.
  Ne öld ki magadból a gyötrődni akarást, itt keresztények közül senki sem akar szenvedni, választják “keresztényként” a széles utat, én is választom sokszor, de ne fogadd el az emberi gyarlóságodat, könnyen belelehet törődni és abból csak a baj van!!!

 7. Multicégek dózerolják a kis teret
  Áruházlánc épül, biztos ismered
  Gépek jönnek a felszakított pázsiton
  Jégszívű technokraták a grániton
  Nagyra gyúrt műemberek a dzsipeken
  Lelkül nincsen, tiszta úgy, mint filmeken
  Bálványokhoz térdepel a fél világ
  Senki nem vár a lényegre, te mégis vársz

  Várd, ha elfogy a Föld a lábad alól,
  Ha nem lesz az ég, a Nap, a Hold
  Akkor is várd a Megváltód

  Várd, ha minden az életedre tör
  Ha elvisz a szél, ha befed a föld
  Testedben látod újra Őt

  Egy kiglancolt roncs autó sötét üvegét
  Löki ritmusra a bunkó techno
  Szerény szókincsű tart fiatalok
  Imitálják a huszadik Rambot
  A hipnotizőr igazából éjjeliőr
  De van rajta bőr, magáról posztert gyárt
  És pótszert árul egy tetovált kölyök
  De te várd, a Megváltót várd

  Várd, ha elfogy a Föld a lábad alól…

  Igen, itt minden pirosnál lemossák a szélvédődet
  Csak ki ne fizesd őket,
  A huligánok, a halogének
  Hidegek, számítók, mint a számítógépek
  Fogyasztók, akik vérfagyasztók
  Akik nem látnak már a sok Dallastól
  Itt semmi sem használ és minden árt
  De te várd, várd a Megváltót várd

  Várd, ha elfogy a Föld a lábad alól…
  Várd, mert Ő minden életet figyel
  De soha nem felejti el,
  Hogy egyszer majd érted jönni kell
  Várd, ha elfogy a Föld a lábad alól,
  Ha nem lesz az ég, a Nap, a Hold
  Akkor is várd a Megváltót!

  (Amen & Dobi Sandor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend