Gazdasági válság

A rubel irányított összeomlása

rubel-opec

A pénzügyi elit támadása Oroszország ellen ? Az olaj, mint gazdasági fegyver Oroszország megszelídítésére

A pénzügyi elit által Oroszország ellen indított gazdasági támadás kézzelfogható formát öltött és hatása kezd súlyosbodni.

?A legújabb fejleményekből látható, hogy a transznacionális elit (az Új Világrend irányításáért felelős befolyásos emberek csoportja, többnyire a G7 országaiban) legfőbb fegyvere Oroszország, és az elit erőfeszítéseinek egyelőre még ellenálló többi nemzet megszelídítésére, a gazdasági hadviselés,? írja Takis Fotopoulos a Global Research oldalán.

Nem véletlen, hogy Szaúdi-Arábia olajügyi minisztere, Ali bin Ibrahim al-Naimi, az OPEC legbefolyásosabb hangja, úgy döntött, hogy elindítja az olaj árának szabadesését, hogy ezzel tovább gyengítse Oroszországot.

A fővonalas média szerint a lépéssel a piaci részesedésüket próbálják visszaszerezni, de ez nem több fedőtörténetnél.

Az olajárak manipulálása kifejezetten az orosz gazdaság gyengítését, esetleg egy újabb Soros-féle bársonyos forradalom kirobbantását célozza.

Egyértelmű, hogy a szaúdi lépés, illetve az általa elindította olajpiaci szabadesés, nem váratlanul alakult így. Az sem kétséges, hogy ezt nem Szaúdi-Arábia amúgy is jelentős, bár állítólag az amerikai palaolaj termelés által veszélyeztetett piaci részesedésének megtartása érdekében tették.

Az orosz elit globalista frakciója és a nyugati liberális ?baloldal? által adott magyarázat csupán ürügy volt a transznacionális elit és a szaúdi hatalom számára, hogy ezzel leplezhessék a lépés igazi szándékát, ami nem egyéb, mint az olaj árának gazdasági fegyverként történő bevetése, hogy Oroszországot és az elitnek még ellenálló országokat (például Iránt vagy Venezuelát) az elit uralma alá kényszerítsék. Ellenkező esetben komoly gazdasági recesszió indulhat el (attól függően, hogy az olaj ára mennyi ideig marad ilyen alacsony), ami viszont könnyen bársonyos forradalmakhoz és akár rezsimváltáshoz vezethet ezekben az országokban.

A pénzügyi média annyit elismer, hogy

?a fejlemények által sebezhetővé vált rezsimek között olyanok is találhatók, amelyeket szívesen látnánk meggyengítve, köztük Vlagyimir Putyin Oroszországával,?

írja Martin Wolf a Financial Times-ban.

Wolf megjegyzi, hogy az olajnak fontos szerepe volt az egykori Szovjetunió legyőzésében. ?A történet most sem más,? írja, miközben üdvözli, hogy az olaj talán ezúttal is alááshatja és a Wall Street-i bankárok hatalma alá rendelheti Oroszországot.

Oroszország: A katonai opció

Előállt azonban egy tényező, ami lényegesen megnehezítheti az elit dolgát. Az ukrán válság és a NATO, valamint az agresszívan militarizáló nyugat lépései nyomán Oroszország elszánta magát, hogy modernizálja hadseregét.

Oroszország nem bízza a dolgot a véletlenre és felkészülten várja az esetleges leszámolást. A mai Oroszország nem azonos az egykori megkövesedett és legyengült Szovjetunióval. A kérdés, hogy képes lesz-e az ellene hozott intézkedésekkel azonos módon válaszolni az újabb gazdasági hadjáratra vagy katonai lépésre szánja el magát.

Mindezek mellett Oroszországnak nem több, mint néhány hete van arra, hogy alternatív finanszírozási forrást találjon magának. Mégpedig keleten.

Meglátjuk, hogy Putyin képes lesz-e lenyelni büszkeségét és megtenni a következő logikus lépést, felfogva, hogy a dollár feladásának ideje igencsak esedékes és szavakról tettekre vált, monetáris uniót kötve Kínával, amely során egyesítik a jüant a rubellel, Kína aranyának és Oroszország természeti forrásainak, akármilyen olcsók is jelenleg, támogatásával. Legalábbis addig, amíg a nagy közel-keleti olajexportőrök egyike-másika nem tapasztal valami komoly és ?váratlan? geopolitikai incidenst, ami ismét az egekbe repíti az olaj árfolyamát.

Források: Infowars.com, zerohedge.com, globalresearch.com

Előző posztKövetkező poszt

12 hozzászólás

  1. EZÉRT TÖRTÉNIK MINDEN: 2014,12,14, TERJESSZÉTEK
    A globális valuta újraindítást 100%-ban megerősítették, működésbe hozták és végrehajtják

    http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/12/a-globalis-valuta-ujrainditast-100-ban.html

    A NEMZETEK ARANYÁNAK ELLOPÁSA Az évszázad botránya lehetne 1.rész ? 1,1 trillió dolláros rést ütöttek az ILLUMINATI pajzsán? KAPASZKODJ MEG, MERT A VÉGÉRE ÉRVE MOST NAGYON SOK MINDENT MEG FOGSZ ÉRTENI !

    http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2011/12/az-evszazad-botranya-lehetne-1resz-11.html

  2. Thea, szerinted a “pénzügyi elit” és Oroszország, a háttérből is, de nem ugyanazt a célt szolgálják kézenfogva? A média nyomatja az ellentéteket, kelet vs nyugat, rubel vs dollár, csak a véleményedre lennék kíváncsi, mert szerintem az antikrisztus előkészítése céljából tökéletesen jó a ködösítés, miszerint még az is elbizonytalanodjon aki eddig biztos volt a dolgában! Putyin szövegei a nyugat de leginkább az új világrend ellen, aztán leviszik az olajárat h Oroszország bűnhödjön, mintha Usa bűntetne mert nincs benne a buliba… Közbe a színjáték része, szerintem!

    1. Én egészen biztos vagyok benne hogy a fő nagyhatalmak karöltve csinálják azt amit csinálnak, okkal, parancsot teljesítve, és nem holmi “bankcsalád” rotschild/rockafeller utasítására, hanem egyenesen lentről, from the prince of darkness.

  3. Putyin megtanult az évek során azon a sakktáblán játszani, tegnap volt egy riport a TV-ben (nem az otthoniban ) ahol a népet faggatták, mit gondolnak és szinte mind kitart mellette és bízik benne, annak ellenére, hogy ilyen a helyzet most Oroszországban. Az atomról csak annyit, hogy mind kakaskodik akinek van, de eggyik sem jutna el odáig, hogy be is vesse, több eszük van annál csak kiabálnak, m it az oviban. Putyin még tür, de vajon meddig?

  4. Ha az orosz rubelről írnak, illusztrációként miért BELARUSZ pénzt csatolnak???
    Vagy Önöknek Oroszország és Belarusz egy és ugyanaz? Ennyi erővel valóban Bukarest lehet Magyarország fővárosa!

    1. Kedves Gyula!
      Az eredeti angol nyelvű cikkben megjelent illusztrációt használtam. Nem tűnt fel, hogy nem rubel van a háttérben. Manapság kevesen ismerik a cirill betűket Magyarországon, így egy magyar oldalon nem hasonlítanám a bakit egy Magyarországgal kapcsolatos tévedéshez. Mindenesetre köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.

      1. Semmi gond, nekem sem tűnt fel (és a cikk lényegét nem érinti), pedig én ismerem a cirill betűket, 10 évig tanultam oroszul a sulikban

  5. Az elit egyre nyilvánvalóbb módszerekkel és egyre agresszívebben próbál félresőpörni mindenkit aki az útjában áll.
    Jómagam továbbra is azt vallom, hogy az Oroszok nem fogják tétlenül végignézni ahogy kicsinálják öket.
    Azonban a hadsereg modernizációs reformok még csak az első időszakban járnak, rengeteg pénz szükséges a további átalakításokhoz 2020-22-ig.
    Ezt a háttértőkét próbálják most megvonni az orosz elnöktől és vezérkarától, akik így fokozott cselekvéskényszer állapotába kerülnek.

    De mit tehetnek?
    Hogy adhatnának adekvát, de nem eltúlzott választ?
    Világégést, országok, nemzetek pusztulását okozó atomháborút mégse indíthatnak gazdasági-pénzügyi machinációk miatt.
    Próbálkozhatnának terrrorista cselekménynek álcázott kisebb atomcsapással mondjuk egy komolyabb USA város ellen, rákenhetnék az ISIS-re pl – de úgyis nyilvánvaló lenne hogy ők voltak – és akkor már megint a nukleáris háborúnál tartunk…

    De mi lenne ha megütnék az USA egy olyan szövetségesét akinek elbukása eléggé fáj, de annyira mégsem hogy az USA atommal válaszoljon?
    Egy nyugat-európai ország vagy Izrael nyilván nem lehet a kiválasztott- ez egyértelmű, szoros szövetséges-vazallus államok.

    …és mi lenne ha a célpont Szaud-Arábia lenne?!
    Az USA fontos bástyája a Közel-Keleten, a világ legfőbb – USA által maximálisan ellenőrzött – benzinkútja, egy rá mért csapás durván fájna a nyugati világnak – ráadásul ismét egekbe szökne az olajár – az orosz álamkassza örömére..
    Bármennyire is fájna azonban, az USA veszni hagyná őket, nem kockáztatná városainak felégetését.
    Igen, ez egy megfelelő súlyú ellenlépés lehetne orosz részről.

    Folytatódhat a sakkjátszma – ne feledjük a szabadkőműves – Illuminátus elit kedvenc szinei a fekete és a fehér – a sakktábla színei!

  6. Oroszország devizatartaléka 420 mrd dollár és a külső adóssága 680 mrd ebből ez évi lejárat 130. Ez többnyire vállalati adósság. Egyes tőzsdei fórumokon azt olvasni 30-60% diszkonttal szálltak ki a (külföldi) befektetők (óriásit buktak) míg a felvásárlók maguk a vállalatok voltak (amibe befektettek). Leépítették a külső adósságuk egy részét az eredeti adósság 30-60%-án. És lám a rubel visszaállt a 60-62 usdrub szintre. Ezt tálalták úgy h. Oroszország összeomlott. Arról sem sokat írnak h. kezd megborulni az amerikai (vállalati) kötvénypiac -ez 500 mrd + a derivatívák-, mert veszteségbe fordult a nem konvencionális (pala) szénhidrogén kitermelése. A pénzügyi szaksajtó meg dicshimnuszokat zeng.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend