Idők jelei

Megtiltották a kereszt viselését a norvég műsorvezetőnek

Úgy tűnik, a norvég állami televízió hírbemondói mostantól nem viselhetnek keresztet adás közben.

Az NRK csatorna öltözködési kódexe, amely nem ajánlja ?vallásos vagy politikai jelentést közvetítő? ékszerek viselését, azután került a figyelem középpontjába, hogy néhány néző panaszt tett Siv Kristin Saellmann, a csatorna egyik népszerű műsorvezetője ellen, mert egy fekete kövekkel kirakott arany keresztet viselt a nyakában.

A nézői reakció eredményeként Anders Sarheim, a csatorna területi szerkesztője felkérte a műsorvezetőt, hogy többet ne viselje az ékszert.

Siv Kristin Saellmann egy helyi lapnak adott interjúban a következőket mondta:

?Nem tetszik, hogy bárki betelefonálhat és közölheti a főnökömmel, hogy mit viselhetek és mit nem.?

Mrs. Saellmann keresztény, de a keresztet, amit a férjétől kapott ajándékba, divatcikk-ként, nem pedig vallási meggyőződésből hordja.

?Nem a provokáció volt a célom. Keresztény vagyok, de az ékszert azért hordtam, mert tetszik, eszembe sem jutott, hogy bárki így reagálhat rá.?

A műsorvezető elmondta, hogy bár főnöke nem közölte vele, hogy pontosan kik tettek panaszt, úgy érzi, nem muzulmánok, hanem humanista csoportok tagjai lehettek.

Anders Sarheim egyértelműen fogalmazott a Vart Land nevű lapnak a csatorna öltözködési szabályzatát illetően, azonban az intézkedést nagyon sokan túlzónak találták és elítélték a többségében keresztény Norvégiában. Sven Egil Omdal, ismert norvég médiaszemélység szerint ismét ?ágyúval lőttek verébre?, amikor megtiltották a kereszt viselését.

2006-ban a brit BBC-nél történt hasonlóan ellentmondásos eset, amikor a csatorna vezetői megtiltották Fiona Bruce műsorvezetőnek a kereszt viselését a hírek adása alatt. Később a döntést megváltoztatták és a műsorvezető ismét hordhatta a szimbólumot.

Az esettel a Kossuth rádió is foglalkozott, az angol nyelvű hírekkel ellentétben azonban a muzulmán-keresztény ellentétre helyezve a hangsúlyt:

?Muzulmán vallási vezetők azonban az esetek többségében az ilyen hírekre úgy reagálnak: szamárság – ezt Surján László néppárti EP-képviselő mondta a Kossuth Rádiónak.

“Ők soha nem lépnek fel a keresztény jelképek viselése ellen, és nem szeretik, ha belekeverik őket ezekbe a számukra érthetetlen vitákba. A muzulmánok komolyan veszik saját jelképeiket, és elfogadják, ha mások is így vannak ezzel” – hangsúlyozta.

A politikus szerint alapvető emberi jogot sért a norvég televízió vezetése, amikor a “hitvallásként viselt keresztet leparancsolja” a műsorvezetőről. “Ettől válik semlegessé egy televízió?” – tette fel a kérdést Surján László.?

Források:
bbc.co.uk
thelocal.no
hirado.hu

Előző posztKövetkező poszt

27 hozzászólás

  1. Én nem tudom ki az a daniken, elolvastam Ezékielt és egyből erre asszociáltam.
    “Amikor az élőlények mentek, a kerekek forogtak mellettük, és amikor az élőlények fölemelkedtek a földről, a kerekek is fölemelkedtek.”
    Ez egyértelműen nem Isten, ez egy szerkezet.
    “Amikor mentek, hallottam szárnyuk suhogását. Olyan volt, mint a nagy vizek zúgása, mint a Mindenható hangja, a vihar moraja, mint egy tábornak a zaja.”
    Ez szerintem megint nem Isten, hanem egy csapat repülő eszköz.
    “Az égboltozat fölött pedig, amely a fejük fölött volt, mintha zafírkő lett volna, olyan, mint egy trón, ezen a trónfélén meg fenn, a magasban egy emberhez hasonló lény.”
    Emberhez hasonló lény??? a trón nyilván vezetőülés.
    Nem rendült meg a hitem az úrban, de ez nyílvánvalóan nem Isten és nem is a serege. Ugyan minek neki bármilyen eszköz, vagy kerék, füst, tűz???

    1. Mindig maradnak kérdések, amikre csak akkor kapunk majd pontos választ, ha már az Úrral leszünk. “Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre.”
      Azért néhány apró gondolatot dolgot megosztanék erről (Chris White anyagából).
      Nyilván Istennek nincs szüksége ezekre, hiszen “az Isten lélek”, ugyanakkor több helyen is olvasunk Isten trónjáról a Bibliában. Dániel is beszél arról, hogy kerekei vannak: “Trónokat állítottak föl, és egy öregkorú helyet foglalt, ruhája fehér volt, mint a hó, fején a haj, mint a tiszta gyapjú. Trónja olyan volt, mint a lángoló tűz, s annak kerekei, mint az égő tűz” Dániel 7:9 és a Jelenések könyvében János is részletesen leírja (Jelenések 4:2-8).

    2. “Nem rendült meg a hitem az úrban, de ez nyílvánvalóan nem Isten és nem is a serege. Ugyan minek neki bármilyen eszköz, vagy kerék, füst, tűz???”

      Minek Krisztusnak fehér ló, a kard, pajzs, vagy bármi, hogy visszajöjjön? Semminek! Csak akarja, örül neki, és miért ne! ( Akármilyen eszköz megcsinálása se bonyolultabb, mint magában a teremtésben létrehozott életformák!)

  2. Abban adjon valaki tanácsot, hogy Istennek mi szüksége van az Ezékiel által leírt találkozásoknál kerekekre/futómű/, füstre /hajtómű/, hangos robajra/motor/. Ezékiel minden találkozásánál ezeket írja le, nekem ez baromi gyanús, miért kell az Úrnak eszköz a földre szálláshoz?

    1. Érdemes figyelmesen olvasni ezeket a részeket, mert helyenként maga Ezékiel sem tudta, hogy pontosan mit lát. Többször úgy kezdni, hogy “mintha…”. Próbálta olyasmihez hasonlítani, amit ismert, de ugyanakkor aprólékosan leírta a látottakat.

      Ilyenek a Náhum által leírtak is, amikor a modern járműveket próbálja az akkor ismert szavakkal leírni. Lásd Náhum 2:4-5.

      Tudom, hogy sokan szeretnének arra a következtetésre jutni, hogy Isten nem egyéb, mint egy földönkívüli és ehhez felhasználják ezt a fejezetet, de tudjuk, hogy ez nem így van. Erich von Daniken az egyik legismertebb, aki könyvet is írt a témáról, azt állítva, hogy Ezékiel be is szállt egy ilyen “űrhajóba”. Angolul sok anyag van erről és szeretnék valamikor egyet feltenni, csak elég időigényes.

      Angolul értőknek itt van Chris White anyaga erről: http://ancientaliensdebunked.com/references-and-transcripts/ezekiels-wheels/

    2. Nincs szüksége rá, ahogyan a napra, holdra, földre, emberekre, angyalokra, és ahogyan az egész teremtésre se! Csak akarta, hogy legyen, mert örömét leli benne! Illést is “tüzes szekéren” vitték fel…! Na és? Ott lesz a mennyei Jeruzsálem is, amely már direkt nekünk készül! Össze is olvadhatnánk Isten szellemével, és eltüntethetne mindent a világon. De azért teremtette, mert akarta, hogy legyen!

  3. Emlekszunk,hogy a drakula is ,hogy felt a keresztol es a fenytol.. akkor ne csodalkozzunk.

  4. Ha valakinek a beszédéről, írásáról véleményt alkotunk, s közben olyan dolgokat állítunk vélemény nyilvánításunk közben, aminek ő nem állította az ellenkezőjét, azt a szakzsargonban csúsztatásnak nevezik, ami nagyon illetlen, etikátlan dolog.
    Írod, hogy : “Isten nem alkot szervezeteket….”
    -Hol írtam én ilyet?
    – “Vannak egyházi szervezetek, amiket maga az Illuninati hozott ….”
    -Nem állítottam az ellenkezőjét.
    “Szerinted itt ezen az oldalon egy szervezetet népszerűsítünk? ”
    -Nem állítottam ilyet!

    -“Én a hitről beszélek. Ehhez semmilyen szervezethez nem kell tartoznod. Ez közted és Isten között van.”
    -Ezzel viszont teljesen egyet értek, ezért született az előző hozzászólásom.

    1. Kedves Datoja, az általad idézett részekben nem a hozzászólásodat próbáltam “cáfolni” vagy támadni, hanem szerettem volna érthetően kifejteni a hozzáállásom, hogy értsd mit értek hit vagy egyház, vallás, stb. alatt.

  5. ?Nem a provokáció volt a célom. Keresztény vagyok, de az ékszert azért hordtam, mert tetszik, eszembe sem jutott, hogy bárki így reagálhat rá.?

    ” Nem akarok provokálni senkit…., jöhet a pecsét….! Majd azt is divatcikként hordom…! “

      1. No no! A tényekhez azért az is hozzá tartozik, hogy szép hazánkban a hivatalosan elismert egyházak nagyon komoly állami támogatást kapnak, ami ugye a nem hívőktől és a más hit szerint élőktől, másban hívőktől elszedett, adónak nevezett nyilvános rablásból származik. Ezen felül teljes adó visszatérítésben is részesülnek, ami azt jelenti, hogy amit az egyház számlájára vásárolnak, annak az adóját / áfa,gépjármű különadó/ amennyiben kérik, -és miért ne kérnék- a NAV számukra vissza téríti.

        1. Igazad van Datoja, én támogatnám az önellátó egyházakat. Viszont a kereszt nem a BCS “pénzét lenyúló hatalom jelképe”, hanem az életét értünk adó Jézus Krisztusra emlékeztet.

        2. Látod, a jelképekről nem mindenkinek ugyanaz jut az eszébe.
          -Az ötágú vörös csillagról pl. van, akinek a kommunizmus, van akinek a Heineken sör. 🙂

        3. Sőt, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy keresztény adófizetők pénzén olyan tanokat népszerűsítenek, sőt kötelezővé tesznek, mint pl. az evolúció, holott én pl. nem ezért fizetem be az adómat az állambácsinak, sőt kifejezetten ellenzem ennek a mítosznak a terjesztését, mert semmi tudományos alapját nem látom, és én másban hiszek 😉

      2. Hát persze! Jól kitaláltuk mi? A vallás a legnagyobb megvezető erő. Nem véletlen sulykoljuk ennyire az emberekbe. A keresztény egyház a világ legnagyobb maffiája. Az egész egy kitaláció, egy rossz vicc. És emberek ezért élnek-halnak. Ettől függetlenül viccesnek tartom, a kereszt viselésének betiltását.

        1. Thumbs up! Mitől lenne igazságos, hogy más vallású, vagy ateista is adózzon az egyház irányába? Mitől? Egy ateistának ez olyan, mintha a télapónak adózna, miközben meg van győződve arról, hogy nincs is télapó. Ez igazságtalanság. Mit szólna pl. egy keresztény, ha Magyarországon elismert vallásként létezne a Luciferista egyház, és az ő adójából fizetne pénzt neki az állam. Amúgy meg nem nagy ügy ez a TV bemondós sztori. Vegyen fel garbót, és ne vegye le a bizsut.

        2. Szia Alessa!

          A TV bemondók nem úgy öltözködnek, ahogyan akarnak. Nekik megmondják, hogy mit vegyenek fel. Vagy az ami rajtuk van, esetenként reklám célból, valamilyen cég által rájuk adott ruha!

          Egyébként nem így van, hogy nem nagy ügy! Az utolsó időket éljük, és most a keresztények kiválogatása folyik ,a búza és a pelyva elválasztása egymástól. ( ill már be is fejeződött valószínűleg szellemben! Vagyis már mindenki meghozta a döntést a szívében, hogy kihez akar tartozni, még akkor is így van, ha nem ismerte fel, hogy miről szól a történet, vagy nem is tud róla tudatosan, hogy ő már döntött! Mert meg van írva, az is a keresztények egy részéről, hogy “az a neved, hogy élsz, és halott vagy.” “….és nem tudod majd meg, melyik órában megyek hozzád…”!( És ez nem csak az elragadtatásra vonatkozik!) De, ha megtért volna, ha az Úrban élt volna, akkor észrevette volna, hogy hol is tartunk. És azt is tudjuk, hogy a hittől való elszakadás , még az Antikrisztus megjelenése előtt megtörténik. Nem csak ebből tudjuk, de ebből is tudjuk, hogy az időkben hol járunk! No meg azt is, hogy keresztény üldözés fog támadni már annak megjelenése előtt is, az egész világon ( nem csak egy-egy országban!)! És itt már vagy észreveszed, hogy itt arról szól a dolog szellemben( mert nem a kereszt viseléséről mint tárgyról van szó!), hogy megtagadod-e az Úr Jézus Krisztust, a Belé vetett hitedet, és leveszed a keresztet( függetlenül attól, hogy esetleg csak díszként hordtad, de ha kereszténynek is vallod mellette magad, akkor tudod, hogy ennek levetetése mögött szellemi hatalmasság, a Sátán áll!), azért, hogy megtarthasd az állásodat ( tudjál eladni és venni!), vagy pedig felállsz, és azt mondod, hogy nem, akkor elmegyek, és az Istenre bízom magam. Legyen, ahogyan Ő akarja!
          És hidd el, mire AK megjelenik, akkorra már nyilvánvaló lesz, hogy ki-kivel van! És ami a legrosszabb, hogy még csak észre se fogják venni, úgy csúsznak át a másik oldalra! ( Mert azt hiszik, hogy a döntés, és a hitpróba, majd akkor kezdődik csak, amikor már a pecsétet osztják, és amikor már fegyverrel támadnak azokra, akik Jézus Krisztust vallják! Pedig bagatellnek látszó dolgokon buknak el. Olyanokon, amit észre se vesznek, mert nagy dolgot várnak, és azt gondolják, hogy akkor majd nemet mondanak!

        3. A többivel, amit írtál, én is egyetértek. És én még azt is hozzátenném, hogy aki “kitart”, aki a pénzt adja nekem, az hozza a szabályokat! Az mondja meg, hogy mit hirdethetek, mit mondhatok, mit tehetek, és mi az amit nem! Gondolom nincs olyan ateista ember, aki nem azt mondaná, hogy ” ha létezik Isten, és olyan, amilyennek mondják, akkor biztosan nem Ő akarta ezt ilyennek”! ( És mint tudjuk, meg is lesz ennek a büntetése!)

        4. Összekevered az emberek által alkotott vallásos szervezeteket a keresztény hittel. Sajnos a kettőnek kevés köze van egymáshoz.
          Számomra pedig az vicces, hogy valaki itt él ebben a világban és azt gondolja, hogy nincs Isten. Te is élsz-halsz valamiért, hiszen most élsz, és egyszer meg fogsz halni. Mi lesz az a valami? A semmi?

        5. “Összekevered az emberek által alkotott vallásos szervezeteket a keresztény hittel. Sajnos a kettőnek kevés köze van egymáshoz.”
          -Ha a keresztény hittel rendelkezők nem keverednének mindenféle vallásos szervezetbe,hogy hitük terjesztéséhez minél nagyobb propaganda lehetőséghez, minél több pénzhez,minél nagyobb hatalomhoz jussanak, akkor senki se keverné össze a vallásos szervezeteket a keresztény hittel.
          -Ha hiszed, ha nem, hazánkban a legtöbb vallásos szervezetet a magukat keresztény hittel rendelkezőnek vallók alkotják. 🙂
          -Ebből viszont logikusan az következik, hogy aki keresztény hittel rendelkezőnek vallja magát, és csatlakozik egy vallásos szervezethez,az elfogadja ezen szervezetek eszmeiségét, /sokszor tudatlanul, mert nincs annyi esze, hogy felmérje cselekedetének jelentőségét, következményeit/, és bizony egy pénzsóvár, vagyonokkal rendelkező, hatalomra vágyó, és óriási hatalommal rendelkező szervezet tagjává válik.
          Ezek után a többiek szemében már nem a hite, hanem az általa felvállalt szervezet céljai szerint kerül megítélésre.

        6. Kedves Datoja! Megpróbálom másképp kifejteni miről beszélek, mert látom elsőre nem sikerült.

          Isten nem alkot szervezeteket és attól, hogy a tagja vagy egynek még nem leszel se keresztény, se sátánista, se ateista, mint ahogy egy fűnyíróból sem lesz autó attól, hogy a garázsban tartják.

          Vannak egyházi szervezetek, amiket maga az Illuninati hozott létre, de ettől még előfordulhatnak a tagjai között őszinte hívő emberek, nyilván kevesen. Ez fordítva is igaz, egy igazi hívő közösségben is lehetnek olyanok, akiknek nincs a helyén a szíve.

          Én a hitről beszélek. Ehhez semmilyen szervezethez nem kell tartoznod. Ez közted és Isten között van.

          Az, pedig ahogy írod, hogy ?a többiek szemében már nem a hite, hanem az általa felvállalt szervezet céljai szerint kerül megítélésre? nem igazán fontos, hiszen az emberek így is úgy is meg- vagy elítélnek másokat, ahogyan Jézussal is tették. ?Jaj, amikor jót mond rólatok minden ember, mert ugyanezt tették atyáik a hamis prófétákkal?
          Az számít, hogy Isten mit gondol rólad, Ő pedig a szívedet nézi, nem azt, hogy hová jársz.
          ?Mert az Úr nem azt nézi, a mit az ember; mert az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van.? I. Sámuel 16:7

          Azt írod, hogy “Ha a keresztény hittel rendelkezők nem keverednének mindenféle vallásos szervezetbe,hogy hitük terjesztéséhez minél nagyobb propaganda lehetőséghez, minél több pénzhez,minél nagyobb hatalomhoz jussanak”
          Ezt pontosan azok teszik, akiknek vajmi kevés köze van Jézushoz és, amit tesznek, nem a hit terjesztéséért teszik. Ahhoz, hogy átadd a hited másoknak egyetlen dolog kell: hajlandóság.

          Hozzátartozik még a kérdéshez, hogy a világkormánynak is lesz vallása és egyháza, mégpedig kötelező. ?Megadatott neki [a hamis prófétának], hogy lelket leheljen a fenevad képmásába, hogy megszólaljon a fenevad képmása, és hogy akik nem imádják a fenevad képmását, azokat mind megölesse.? Jelenések 13:15
          Tehát kötelező lesz imádni!

          Szerinted itt ezen az oldalon egy szervezetet népszerűsítünk? Nem véletlenül írtam le az oldal ismertetőjében: ?Nem kötődünk egyetlen politikai párthoz, egyházhoz vagy mozgalomhoz sem?

        7. Fontosabb azzal foglalkozni, hogy miért élek. Jézus a többiről gondoskodott helyettem:
          “Amikor pedig (ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és) ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: “Teljes a diadal a halál fölött! Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend