Idők jelei

Az amerikai hadsereg ?belföldi gyűlöletkeltő csoportként? azonosította a keresztény szolgálatot

Forrás: foxnews.com

Az amerikai hadsereg több tucat aktív szolgálatban álló és tartalékos katonájával közölte a múlt héten, hogy az American Family Association (AFA ? Amerikai Családi Társaság) nevű, köztiszteletben álló keresztény szolgálatot a belföldi gyűlöletkeltő csoportok közé kell sorolni, mert a csoport a hagyományos családi értékeket támogatja.

Az eligazítást a Mississippi államban található Shelby bázison tartották, ahol az American Family Association csoportot a Ku-Klux-Klan, a Black Panthers, az Iszlám Nemzete, neonáci csoportosulások és hasonló szervezetek közé sorolták.

A katona, aki személyesen részt vett az eligazításon megmutatta a prezentációról készült fényképet, ahol egyértelműen látszik az AFA csoportról összeállított dia. A képen a Westboro Baptista Gyülekezet pásztora, Fred Phelps látható egy tüntetési plakáttal a kezében, amelyen a ?Nincs külön törvény a buziknak? felirat olvasható. Csakhogy az AFA-nek semmi köze nincs ehhez az ellentmondásos gyülekezethez, amelyik számos alkalommal szervezett tüntetést katonai temetéseken.

?Meg kellett mutatnom az amerikaiaknak, hogy mit tanítanak a katonáinknak,? mondta a katona, aki neve elhallgatását kérte. ?Ezt nem hagyhattam annyiban.?

A katona elmondta, hogy egy káplán félbeszakította a prezentációt és megkérdőjelezte az előadó állításait az AFA besorolását illetően.

?Az előadó azt mondta, hogy az AFA-t gyűlöletkeltő csoportnak lehet minősíteni, mert nem kedvelik a homoszexuálisokat,? mondta a katona. ?A dián az állt, hogy az AFA a homoszexuálisokra bűnösként és pogányként tekint, és egyéb elítélő jelzőkkel illeti őket.?

A katona, aki evangéliumi keresztény, elmondta, hogy a káplán a szervezet védelmére kelt.

?Többször megkérdezte az előadótól, hogy biztos-e az állításaiban.?

Később az eligazítás során közölték a katonákkal, hogy a gyűlöletkeltő szervezetekkel való együttműködésért büntetésben részesülhetnek.

A katona végül azért döntött úgy, hogy a médiához fordul, mert az AFA szolgálatát rendszeresen támogatja anyagilag.

?Amikor csak tehetem, támogatom az AFA-t anyagilag,? mondta. ?Ezért is megbüntetnek? Egész nap az American Family rádiót hallgatom. Vajon a katonai törvények értelmében ezért is büntetés jár majd??

A katonát rendkívüli módon megdöbbentette, nemcsak az AFA-t, hanem a keresztényeket és a keresztény hitet általában ért nyílt támadás.

Sajnos nem ez az első ilyen eset. Néhány hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy egy korábbi eligazításon az evangéliumi keresztényeket és a katolikusokat is a vallási szélsőségesek közé sorolták.

Megint máskor az eligazítást tartó tisztek arra szólították fel a jelenlévőket, hogy tartsák a szemüket azokon a katonákon, akik az AFA vagy a Family Research Council szervezetekhez hasonló csoportokat támogatnak.

A Pentagon egyelőre nem reagált Todd Starnes, a Fox News újságírójának megkeresésére.

Bryan Fischer, az AFA által készített egyik rádióműsor műsorvezetője elmondta, hogy a homoszexuálisok közötti házasságra vonatkozó véleményük nem gyűlölködő, csupán eltérő vélemény.

Tavaly, a Líbiában működő amerikai diplomáciai kirendeltségek elleni támadások alkalmával, Barack Obama kijelentette, hogy ?az Egyesült Államok, az ország alapítása óta tiszteletben tart minden hitet.?

Amennyiben ez az állítás igaz, miért támadja a kormány saját állampolgárai hitét? Az Obama kormány a kétely csíráit próbálja elültetni a lakosság szívében a keresztényekkel és a keresztény szolgálatokkal kapcsolatban.

Előző posztKövetkező poszt

28 hozzászólás

 1. Ida!

  Nyilván úgy van, ahogy írod. Ha meg nem tér, akkor elveszíti az üdvösségét.

  Tisztában vagyok vele, miről megy a vita. Isten az ószövetségben csak a védelem céljából indított háborut
  engedte meg, leszámítva azokat az eseteket, amikor közvetlen parancsot adott népek kiirtására, különösen Józsué és Mózes idejében.

  Szerintem nincs vita közöttünk. Csak azt próbáltam röviden összefoglalni, hogy Izráel esetében egy teokratikus rendről kell beszélnünk, ma pedig egy világi, szekulális állam van, legalábbis Amerikában és Európában.

  Távolról sem gondolnám, hogy Amerika Isten nevében támad megországokat. Olyan országokat, akik nem támadtak meg más nemzeteket. Irakban sem tudta igazából senki sem bebizonyítani, hogy ténylegesen volt e Szaddamnak
  atomfegyvere. Az usa mondva csinált okokból támadta meg Irakot, nekem ez egyértelmű.

  Tény, hogy voltak Irakban túlkapások, már ami az emberi jogokat illeti. Az Usa hatlmát sokkal inkább a luciferiánus doktrina irányítja, mint Isten. Ez még akkor is így van, hogy ha keresztény színezetűnek akarják feltűntetni.

  1. Oké, valószínüleg én nem értettem meg a hsz-od! ( Ill bizonyára, mert akkor nem írtam volna az enyémet.)

 2. Sziasztok!

  Érdekes vita megy itt a fórumon. Egyet értek riával, meg nem is.

  Egyet értek abban, hogy valóban az ó-szövetség idején Isten kifejezett parancsára írtottak ki népeket. Ennek döntően az volt az oka, hogy ezek a nemzetek olyan útálatos szokásokat gyakoroltak, amelyek elfogadhatatlanok voltak a Mindenható számára.

  Látni kell azonban, hogy azt, hogy milyen népnek mikor járt le a kegyelmi ideje, minden esetben Isten döntötte el, s nem bízta annak megítélését a zsidó népre.
  A zsidók nem tettek eleget az isteni parancsnak, meg is lett ennek a következménye.

  Ugyanez a helyzet a halálbüntetéssel kapcsolatban is. Szombatrontás miatt is szabtak ki halálbüntetést Isten közvetlen parancsára. Ez sokak előtt szigorú, sőt kegyetlen rendelkezés volt. Tisztában kell lennünk azzal, hogy Izráel teokráciában élt, azaz Isten közvetlen vezetése alatt állt, legalábbis a királyság intézményének bevezetéséig mindenképpen.

  Mikor királyt kértek, Isten megengedte nekik, hogy legyen uralkodójuk, bár kifejezte, hogy ez ellentétes az Ő terveivel. Így a királynak korlátozott volt a hatalma, Saul esetében Isten véget is vetett az uralmának, s mást kent fel helyette Dávid személyében. Később már jónéhány uralkodó volt, akit nem igen érdekelt az isteni végzés, bálványimádásba merült a zsidó társadalom. Ennek a vége pedig a babiloni fogság lett Júda esetében, nem ragoznám tovább.

  A halálbüntetéssel kapcsolatban még egykét dolog: Az örök Isten elrendelte, hogy azok, akik hirtelen felindulásból öltek menedékvárosokba mehessenek, hogy ne érje utol őket a vérbosszú. Ebből jól látszik, hogy különbség volt ölés és ölés között. A Biblia tanításai alapján az előre megfontolt, aljas indokból vagy nyereségvágyból elkövetett gyilkosságot igazából halállal kéne büntetni.

  Más kérdés, hogy a mai társadalmak, akár az Usáról, akár az európai társadalmakról beszélünk, igen csak messze állnak a bibliai jogrendtől, ehhez kétség nem fér. Az, hogy az Usa megtámad egy független országot, alig ha igazolható a Szentírás alapján. Az usa, mint második Izrael, enyhén szólva túlzás.

  Ebben a társadalmi rendben nem várhatunk igazságot, azt csakis Jézus Krisztus dicsőséges visszajövetele fogja elhozni. Jézus ekkor mint a királyok királya és uraknak ura jelenik meg, a mindenség teremtő atyjának végzéséből mint felkent, hogy végrehajtsa az ítéletet. Ekkor Ő azért jön, hogy egyrészt jutalmat adjon azoknak, akik hittek benne és ennek nyomán igaz életet éltek,másrészt – és ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni-, azért, hogy elpusztítsa azokat, akik pusztítják a földet. Akár amerikai, akár iráni, akár magyar, akár muzulmán, akár keresztény is legyen az illető, ha pusztította az életet, a földet, Krisztus könyörtelenül el fogja pusztítani. Ez a Biblia határozott tanítása. Lehet ezt nem tudomásul venni, de ettől még így van.

  Ami pedig a cikkben emlegetett keresztény szervezetekkel szembeni gyűlöletkeltést illeti: A homoszexualitást, lehet bárhogy is másságnak titulálni, lehet eltűrni, de az biztos, hogy nem egyeztethető össze Isten világrendjével. Ettől még a melegek nem a kárhozat fiai, de tény, hogy Isten nem homoszexuálisnak teremtette az embert. Akár tetszik, akár nem, a keresztényeknek ezt a bibliai tanítást vállalniuk kell!
  Még akkor is, hogy ha ez az új világrend bajnokainak nem tetszik! Ha joguk van a melegeknek melegnek lenni, akkor nekem is hadd legyen jogom azt mondani, hogy ez a beállítottság ellenkezik a mindenség atyjának teremtésével.
  Isten áldjon benneteket!
  ű

  1. Kedves E.V!

   írod:
   “Ettől még a melegek nem a kárhozat fiai, de tény, hogy Isten nem homoszexuálisnak teremtette az embert. Akár tetszik, akár nem, a keresztényeknek ezt a bibliai tanítást vállalniuk kell!”

   De igen, a kárhozat fiai, ha meg nem térnek! De a “vita” nem a homoszexualításról folyt, hanem arról, hogy honvédő háborúnak tekinthetünk-e ( és igei ( krisztusi) alapora helyezhetjük-e, ahogy annó minden zsarnok és megszálló is tette azt), egy úgymond “objektíven vagy szubjektíven” ellenségnek tekintett ország(ok) megtámadásával létrejött háborút ( amely mondjuk ilyen alapon jön létre, Riát idézve: “(marpedig rossznak nevezünk minden olyat ami ellenünk dolgozik”)? Illetve, hogy mennyire tekinthetők “mélyen meggyőződéses kereszténynek”,( és egyenesen krisztusi lelkületüeknek) olyan katonák, akik úgyancsak Riát idézve: “a katonak hogyan allnak a homokosokhoz. Többségük ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tudnak, mint ahogy a privat életben is ki nem allhatjak oket. “, és a (támadó) háborúhoz, harchoz, és emberöléshez is találnak újszövetségi igei magyarázatot, amely szerint, ez egyenesen Isten parancsa!
   És ami még a “vitához” hozzásegített, az MAPLE -nak a hsz-a (“Csak annyit akartam mondani, elég tragikomikusan hangzik egy mélyen vallásos sniper akinek nem jelent lelkiismereti problémát ha embert öl. “), amiben nem találta elég meggyőzőnek a katonák krisztusi hitét, és magatartását. Amire is Ria a tanításait írta, bebizonyítva az Ige által, hogy, amennyiben az USA védekezik támadva, akkor az isteni ítélet!
   És én pedig, szerettem volna Ria figyelmét felhívni arra, hogy MAPLE kétségei eléggé megalapozottak az Ige alapján, és amit Ő “mentségül” felhozott, az magyarra lefordítva, hogyan is hangzik.

 3. Ria,

  No offense (bocs, dehogyisnem :D), de szerintem a mai hozzaszolasaid utan mar a hitgyuli-jehova kommentelo tengely sem fog komolyan venni :D.

 4. Ahogy elnézlek, nem sokat ill. semmit nem értettél meg a bibliából ha azt állítod hogy az öldöklés “szükséges rossz.”. Nem a sátán uralkodik a földön hanem az emberi ostobaság, kapzsiság, hatalomvágy. Az ellenség attól ellenség hogy az egyik fél a másikat felet ellenségnek kiáltja ki. Lehet ez akár gazdasági érdekek miatt is vagy éppen mert a másik fél beteges kisebbségi komplexusa, hatalomvágya kielégítésre szorul. És máris megszületik az ideológia miért öljünk. Mint pl. “Isten nevében” vagy “terrorizmus nevében” vagy mert az ég kék… Na jó, részemről lezárva ez a téma 🙂 Majd a föntiek eldöntik ki mit érdemel.

  1. Na, de legalabb ezzel a mondatoddal: “Majd a föntiek eldöntik ki mit érdemel.” nem tagadod Isten létét ill. azt a tényt, hogy O lesz az, aki itélni (dönteni) fog – ez mar valami. 🙂

 5. Szóval én semmilyen körülmények között nem foglalnák állást az úgynevezett és állítólagos “keresztény értékeket képviselő USA szervezetek” mellett. Vajon az iraki egyszerű emberek hogyan nyilatkoztak arról, amikor szembesültek–nem katonaként csak polgárként–azzal, hogy a keresztény USA katona csak akkor adott nekik enni, és inni, ha elfogadták az erőszakos bibliás térítéseiket, és megtagadták a saját hitüket–múltjukat ????

  Ezenkívül, kérem alaposan figyelembe venni azt is, hogy vajon ha a katonaság nagy része ilyen “??példamutató??” keresztény, akkor nem e elég gyanús, hogy magát a háttérhatalmat szolgálják ??

  Ezenkívül itt egy link, melyben egy eléggé elgondolkodtató tájékoztató van a nevezett szervezet kötődéséről, és agresszív politikai céljairól :

  http://www.huffingtonpost.com/chris-rodda/pentagon-leaders-met-with_b_4037505.html

  Szóval , ez a típusú “kereszténység” illetve vallásos politizálás, melyet a fent nevezett szervezet is képvisel , bizony csak látszólag valódi értéket őrző, valójában egy a nagyszámú ; háttérhatalmat kiszolgáló judeo–keresztény csoportok közül.

  Aránylag rövid idő alatt le lehet nyomozni múltjukat, jelenüket, alapítójukat, és valós céljaikat. Az erkölcs védelme csak egy szép “patyomkin-falu” mely eltakarja valós mivoltukat a tömeg elől.

 6. Nem olyan big deal ez a hir, amikor – mondhatnam – elso kézbol tudom, hogy az ami katonak hogyan allnak ehhez a kérdéshez. A lanyom férje 10 évig volt a Marines-nél, mint Scout Recon Sniper (Irakot is megjarta) , es ezalatt az ido alatt éppen elég történetet mesélt a katona életrol, többek között arrol, hogy a katonak hogyan allnak a homokosokhoz. Többségük ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tudnak, mint ahogy a privat életben is ki nem allhatjak oket. Ezért hiaba is az az ukasz a tisztek részérol, hogy “tartsák a szemüket azokon a katonákon, akik az AFA vagy a Family Research Council szervezetekhez hasonló csoportokat támogatnak ” , ez nem fog összejöni nekik. A vejem révén lehetoségem nyilt személyesen is sokakat megismernem közülük (a laktanyajukban is voltam) , es elmondhatom, hogy csuda aranyos fiuk, akik kb. 60 – 70 %-ban keresztyén hituek, es nagyon csaladcentrikusak. Közel sem olyan vad lelkületuek, mint sokan gondoljak roluk, éppen ezért tuti, hogy kifogjak jatszani valami modon a tisztek “felszolitasait”, bar megsugnam, hogy a tisztek nagy része sem ért egyet az ilyenféle barom rendelkezésekkel. (Sokat tudnék mesélni efféle ügyekrol.) 🙂

  1. Csuda aranyos keresztyén hitű Scout Recon Sniper fiúk. Gondolom, amikor éppen leszednek valakit Jézus lebeg a szemük előtt. LOL

   1. Igen ott lebeg a szemük elott, mégpedig Jézusnak az a tanitasa, amikor is ezt mondja: “Adjatok meg a csaszarnak azt ami a csaszaré és az Istennek ami az Istené” – ami tanitasban a csaszar minden követelése beleértendo az alarendeltjei felé, es ha csak az itt megnevezett kérdésekben (ahol konkrétan az adofizetésrol volt szo) komolyan vették volna Jézus tanitasat, ugy elkerülhette volna Izrael a Kr.u. 70-ben bekövetkezett katasztrofat. Mert ugyebar arra nem gondoltal, hogy ha barmely orszag (mar amelyik megteheti) nem indit harcot az ellenséggel szemben, akkor azok tamadjak meg oket.
    Tovabba, az Ujszöv. tudtunkra ad egy ilyet is:
    “Minden lélek engedelmeskedjék a felettes hatalmaknak, mert nincs hatalom mastol csak Istentol, ami hatalom pedig van, az az Istentol rendeltetett. Aki tehat ellene szegül a hatalomnak, az az Isten rendelésének all ellen; akik pedig ellenallnak, azok itéletet vonnak magukra. Mert a jo cselekedet miatt nem kell félni az eloljaroktol, hanem csak a rossz miatt. Azt akarod, hogy ne kelljen félned a hatalomtol? Tedd a jot, es dicséretet kapsz tole; mert Isten szolgaja a te javadra. Ha azonban a rosszat teszed, akkor félj, mert nem ok nélkül viseli a kardot, hiszen o Isten szolgaja, aki az o haragjat hajtja végre azon, aki a rosszat teszi. Ezért tehat engedelmeskedni kell nemcsak a harag miatt, hanem a lelkiismeret miatt is. Hiszen adot is azért fizettek, mert ok Isten szolgai, akik éppen ebben a szolgalatban faradoznak. Adjatok meg mindenkinek amivel tartoztok: akinek az adoval, annak az adot, akinek a vammal, annak a vamot, akinek a félelemmel, annak a félelmet, akinek pedig tisztelettel: a tiszteletet.”

    1. Az “ellenség” és a “rossz” fogalma nagyon szubjektív. Egyik embernek az öldöklés jelenti a rosszat a másiknak pedig ugyanez hazafiasságot. Egyik országnak aki ellenség a másiknak kebelbarát.
     Csak annyit akartam mondani, elég tragikomikusan hangzik egy mélyen vallásos sniper akinek nem jelent lelkiismereti problémát ha embert öl. De ki vagyok én hogy ítélkezzek más fölött…

    2. Akkor a te meglatasod szerint az ami hadsereg a maga érzésvilaga szerint dönti el, hogy ki az ellenség es ki nem? Kit kell tamadni (és miért) es ki ellen kell védekezniük? Még véletlenül sem valami objektiv tényezo(k) miatt ugye? Ha pedig az ami hadsereg objektiv felismeri, hogy az ellenségtol “rossz” szarmazik (marpedig rossznak nevezünk minden olyat ami ellenünk dolgozik, jo szandéku ellenségrol ui. nem tudok), akkor annak alapjan dönt.
     Az öldöklés önmagaban mindenképpen egy rossz dolog, mert emberéletet olt ki, igy az tkp. egy szükséges rossz. De nem tehet mast, mert valahogyan védekeznie kell annak, aki ezt azért teszi. Az ellenség pedig attol rossz, hogy ellenség… nem? 🙂 Ha valaki(ke)t ellenségnek mondunk, akkor arrol mindenkinek valami “rossz” kép ugrik be…nem? 🙂 – vagy te nem igy vagy ezzel?
     Ha azokkal, akiket ellenségnek latunk le lehetne ülni megtargyalni a dolgokat es igy egyezségre jutniuk, akkor nem kellene haboruskodniuk egymassal. De nem lehet, mert a BUN TORVENYE uralkodik a földön, amig a Satan e vilag fejedelme. Addig pedig marad az, ami van… es mindenki ahhoz mérten védekezik (mégha tamadassal is) ami szerint megitéli annak szükségét akar szubjektiv, akar objektiv modon.
     Es csak ugy mellékesen: Ha annak idején Izrael fiai engedelmeskedtek volna Isten azon parancsanak, hogy Kanaan földjérol irtsak ki mind egy szalig az ott élo oriasokat (ui. azok nem normal emberek voltak), akkor a vilag sorsa masképp alakult volna. Akkor nem létezne a Meroving dinasztia, akiknek tagjai egytol – egyig azok démonikus ivadékai… – ugy akkor az embereknek öldökölniük sem “kellene” egymast.
     Ahogy elnézlek, nem sokat ill. semmit nem értettél meg a masodik bibliai idézetbol, de még az elsobol sem sokat 🙂

     Itélkezni ugyan nem itélkezhetsz masok fölött (ezt még mi keresztyének sem tehetjük) de megitélni dolgokat, nyugodt szivvel megteheted, mert különben mi szerint dönthetnéd el, mi a jo es mi a rossz?…mi a bun, es mi nem az?

    3. Szia Ria!
     írod:
     “Ha azokkal, akiket ellenségnek latunk le lehetne ülni megtargyalni a dolgokat es igy egyezségre jutniuk, akkor nem kellene haboruskodniuk egymassal. ”
     ” Még véletlenül sem valami objektiv tényezo(k) miatt ugye? Ha pedig az ami hadsereg objektiv felismeri, hogy az ellenségtol ?rossz? szarmazik (marpedig rossznak nevezünk minden olyat ami ellenünk dolgozik, jo szandéku ellenségrol ui. nem tudok), akkor annak alapjan dönt.”

     Pl, Kadhafival se lehetett tárgyalni, hogy úgyan ne kérje már vissza Líbia aranyát? ( Pedig alig tudták megszervezni Líbiában a “lázadást”!) Vagy a többi országgal, hogy “úgyan zárják már be a saját otthoni cégeiket, és hadd menjünk mi oda bányászni, termelni, meg stb” olcsóért? Meg az ásványkincseket, vízet, földet és olajat és a többi energia hordozót a mi cégeink uralhassák? Vagy nagyon bánt bennünket, hogy megtanultatok írni-olvasni! Szüntessétek már be az oktatást!

     írod:
     “De nem lehet, mert a BUN TORVENYE uralkodik a földön, amig a Satan e vilag fejedelme. Addig pedig marad az, ami van? es mindenki ahhoz mérten védekezik (mégha tamadassal is) ami szerint megitéli annak szükségét akar szubjektiv, akar objektiv modon.”

     Vagyis, ha szembe jössz velem, és én “objektíve, vagy szubjektíve” úgy ítélem meg, hogy te ellenség vagy ( mert nem mentél át a másik oldalra mondjuk, és én úgy gondolom, hogy ezzel az érdekeimet megsértetted), akkor az a legjobb (védekezés), ha adok gyorsan egy-két hatalmas maflást, ( és esetleg még jól össze is rugdoslak) csak azért, hogy “megtanuljad”, hogy ne “dolgozz ellenem”?! ( Meg hogy, megtudjad, hogy én vagyok a főnök! És az én érdekeim előrébb valók a tiednél!)
     Azután meg , ha esetleg még kérdezősködnél, ( én meg mondjuk éppen “jópasszban” vagyok, és nem rugom ki a fogaidat, hanem válaszolok) akkor széttárnám a karomat, és közölném, hogy “…hja kedvesem, ez bizony így működik! Ha annó a zsidók engedelmesek lettek volna Istennek, és kiírtják az összes pogányt, meg óriást maguk közül, akiket Isten megparancsolt nekik, akkor most én se rugtam volna le a vesédet!..” 🙁

     Egyébbként szerintem, miután mi nem a földi királyságokhoz tartozunk, ezért nem kellene nekünk a földi “királyok” Isten törvényébe ütköző dolgait, parancsait támogatnunk! Annó Hitler és a többiek is parancsba adtak dolgokat, de voltak olyanok hála Istennek, akik bár esetleg még keresztények se voltak, mégis a lelkiismeretük nem engedte azt, azokat megtenni, amiket parancsoltak! Mások, meg “keresztényként” örömmel engedelmeskedtek nekik! Úgyanez vonatkozik majd AK-ra is. Ő is elvárja majd az imádatot, meg a “pecsét” felvételét is, sőt parancsba is adja azt majd a HP, de azért azt tudjuk, hogy nem lesz tanácsos végrehajtani azokat a rendelkezéseket.
     Az előző hsz-odat, meg szerintem olvasd el újra, mert szerintem te se gondoltad komolyan. Pl: “…?Adjatok meg a csaszarnak azt ami a csaszaré és az Istennek ami az Istené? ? ami tanitasban a csaszar minden követelése beleértendo az alarendeltjei felé, ”
     Annó a császár azt akarta , hogy miután a szobrát felállították a zsidó Templomban, ímádják azt a zsidók! ( Persze, az valóban igaz, ha megtették volna, akkor nem rombolták volna és gyújtják fel a zsidó Templomot, de az is biztos, hogy Isten se tekintett volna rájuk úgy, mint “zsidómagra”, amelyet majd a korszak végén újra kegyelmébe fogad, és addig is őrködik felettük, ahogyan az az Ígében van írva!)
     A keresztényeknek se kellett volna mártíromságot szenvedniük, hiszen “csak” Krisztust kellett volna megtagadniuk! Mégse tették ( a többség), pedig parancsba lett adva, hogy a “császárt kell imádni, mert ő az isten”! Aki engedelmeskedett a parancsnak, és megtagadta Krisztust, az persze valóban “élhetett”! ( De attól még nem hívatkozhat majd arra az igeversre, amit te írtál, amikor az ítélet lesz! És nem fogja az megtartani a kárhozattól!)

     Megazután, nekünk is döntenünk kell bizonyos dolgokban. Pl, hogy a világi boldogulásom a fontosabb, vagy az, hogy Istennek tetszek! Vannak foglalkozások, amelyeket a keresztények jobb ha elkerülnek, mert esetleg olyan helyzetbe hozzák magukat, amikor “kénytelenek” bűnt elkövetni, ha abban a foglalkozásban akarnak tevékenykedni. ( Vagy, ha nem akarnak olyat tenni, akkor marad a hadbíróság, pl egy katonánál! És még az is jobb, mintha “maradna”! És mint tudjuk, a katonaság nem a katonák “gondolkozására”, ill parancsfelülbírálására épül! )
     (Még régebben hallottam egy interjút egy oroszországi hívő zsidó férfival. Abban az volt, hogy Oroszországban akkor a hívő zsidók nem tölthettek be pl vezető pozíciókat. A riporter kérdezte, hogy “.. és ez nem bántja-e őt..”? Erre azt mondta, hogy : “…sokkal jobb zsidónak lenni, mint bármilyen pozíciót betölteni….”! Bár mi keresztények is ennyire örülnénk annak, hogy Isten népéhez tartozhatunk, és a világi ambicióinkat ( ha egyáltalán kellene ilyennek lennie) is ehhez igazítanánk!)

    4. Nincs kedvem veled foglalkozni Ida, mert total hülyeségeket beszélsz… mint akinek sem Biblia, sem történelemismerete sem értékitélete nincs, bocs…

    5. Szia Ria!

     írod:
     “Nincs kedvem veled foglalkozni Ida, mert total hülyeségeket beszélsz? mint akinek sem Biblia, sem történelemismerete sem értékitélete nincs, bocs?”

     Hát, én is csak azért írtam, hogy a hallgatásommal nehogy “melléd álljak”, és részes legyek a bűneidben!

     És bár Herceg71 ezt írta:
     “Ida nem ir ?totál hülyeségeket? még akkor sem, ha személyeskedve és erősen fogalmaz.”, szeretném ha tudnátok, és te is tudnád, hogy semmi személyeskedés nem volt benne, és erősen is csak azért fogalmaztam, hogy teljes egészében áttudd látni és érezni, hogy mit is írtál! Persze ahogyan látom ez nem sikerült, de ez innentől már rajtad múlik.

     Nem annyira akartam kivesézni a “keresztény hozzáállásodat”, Biblia ismeretedet, történelem ismeretedet, sőt, az erkölcsi ítéletre való képességedet se (“Nincs kedvem veled foglalkozni Ida, mert total hülyeségeket beszélsz? mint akinek sem Biblia, sem történelemismerete sem értékitélete nincs, bocs?), mert reméltem, hogy van benned még annyi szeretet az Úr felé, hogy újraolvasván a hsz-aidat, magadba szállsz, és újragondolod a dolgokat! ( Egyébbként mi Isten Újszövetsége alatt vagyunk, és elsősorban Krisztus tanításait kell követnünk! És bár az az Igevers , amit a királyoknak való engedelmességről ídéztél, az is abban szerepel, de az is, ahol azt írja az Íge, hogy azért Istennek kell inkább engedelmeskedni, semmint embereknek!)

     írtad:
     “….es ezalatt az ido alatt éppen elég történetet mesélt a katona életrol, többek között arrol, hogy a katonak hogyan allnak a homokosokhoz. Többségük ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tudnak, mint ahogy a privat életben is ki nem allhatjak oket. ”

     Miután ezt leírtad ( mint igen elkötelezett “keresztény fiúk”-ról, akik “ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tudnak “, meg “ki nem állhatják őket”), nem gondoltam, hogy fel kell, hogy hívjam a figyelmedet arra, hogy ez nemannyira krisztusi hozzáállás! Persze a többi se, amit írtál, de ezekből neked kell megtérned!

    6. “Ferfiuval ne halj ugy, ahogy asszonnyal halnak; utalatossag az” (3Moz 18:22).
     “Akik az Isten igazsagat hazugsaggal csereltek fel,azok a teremtmenyt imadtak es szolgaltak a Teremto helyett,aki aldott mindörökké. Amen.
     Ezert Isten gyalazatos szenvedelyeknek szolgaltatta ki oket.Mint ahogy asszonyaik felcserélték a termeszetes érintkezést a természetellenessel,ugyanugy a ferfiak is elhagytak a noi nemmel valo termeszetes érintkezest,es egymas irant gerjedtek fel kivansagukban; ferfiak ferfiakkal fajtalankodtak,de el is veszik tévelygésük mélto jutalmat önmagukban.Es mivel nem méltattak Istent arra,hogy megtartsak ismeretukben,Isten kiszolgaltatta oket az erkolcsi itéletre képtelen gondolkodasnak,hogy azt tegyék,ami nem illik.Ezert tele vannak mindenfele hamissaggal,gonoszsaggal,rosszindulattal; besugok,ragalmazok,istengyulolok,gogosek,dicsekvok,talalekonyak a rosszban,szuleiknek engedetlenek,kimeletlenek,szoszegok,szeretetlenek es irgalmatlanok.Ok ugyan megismertek Istennek azt az elhatarozasat,hogy akik ilyeneket cselekszenek,meltok a halalra,megis nem csak maguk cselekszik ezeket,hanem azokkal is egyetértenek,akik ilyeneket muvelnek.Ezert nincs mentseged,te itelkezo ember,mert amikor mas felett itelkezel,magadat itéled el,hiszen magad is ugyanazt cselekszed,mikozben itelkezel!? (Roma 1:25-32).

    7. Nem igazán tudom, hogy mit szerettél volna mondani Ria! Itt most senki nem a homoszexualítást “méltányolta”, de még csak nem is arról írtunk, hogy az ne lenne bűn!

    8. Nem is fontos hogy tudd Ida, jol el vagy te a magad tudomanyaval is. Mar a férjem is latja, hogy mélységes a gyuloleted irantam, szinte a kezdetektol fogva ahogy itt megjelentem. Kaptal is tole egy “szép” becenevet.

    9. Ria, ezt a hozzáállásod nagyon nem értem. Rendkívül jónak tartom a meglátásaidat ugy általában a kereszténységet illetően, szeretem is olvasni a hozzászólásaidat. Viszont ez a katonaságos háborús vélemény? nem értem?
     Mindig abból indulok ki, hogy Isten szava az első. Ha van kérés, akkor először megnézem mit mond a Világ Teremtője. Biztos vagyok benne, hogy te is így gondolod. Ha egy vezető azt mondja: menj el háborúba és öld meg az ellenségeinket, akkor Isten azt mondja: menj el és szeresd ez ellenségeidet. Ha szeretem őket, akkor meg is bocsátok. Ha szeretem, akkor a legjobbat feltételezem róla?stb. Ha szeretem, akkor nem ölöm meg. Nincs olyan romlásra, bántásra indító parancs a földön amit jogosan megtehetnék az Isten Ígéjét helyesen értelmezve.
     Értem én, hogy az ószövetségi embernek maga Isten mondta, hogy ilyen meg olyan háborút vívjon ellenségeivel. De mondj egy olyan esetet Krisztus eljövetele óta amikor Isten küld egy háborúba. Eleve kinek mondaná meg hogy hova menjünk, mit csináljunk? A Pápának? Vagy nekem? Esetleg neked?Az természetes, hogy minden hatalom Istentől van, de az nem azt jelenti, hogy mind az emberiség javát szolgálja. Épp ellenkezőleg. (Hitler, Sztálin, császárok, Barack Obama)
     Azonkívül ha te engedelmeskedsz egy háborút indító vezetőnek, akkor nekem is engedelmeskednem kell annak a vezetőnek aki azt mondja: Ria országának királya megtámadott minket, gyertek védjük meg az országot! Így egyszercsak én hívő emberként szembe kerülök veled és mivel te hamarabb láttál meg engem, vagy jobb fegyvered van, egyszerűen kinyírsz engem. Nem kell komoly Biblia ismert ahhoz, hogy belássuk: ez nem egy követendő hozzáállás.
     Ida nem ir ?totál hülyeségeket? még akkor sem, ha személyeskedve és erősen fogalmaz.

    10. Szia Herceg71,

     Hat… igazan sajnalom, hogy ily érthetetlenül allsz a dolog elott, de maris megmagyarazom amennyire tolem telik, de ami kérdés sokkal összetetebb, mint hogy itt néhany mondatban a témanak teljes mélységét es minden vonatkozasat tisztazni tudnank.
     Nyilvan veszélyes itt barmit summasan kimondani, de nem mondhatunk mast, mint azt, hogy alapvetoen elutasitjuk es bunnek tekintjük a bosszu altali önkényes emberölést.
     Bizonyos bunok buntetéseként a halalbüntetést rendelte el Isten, de vajon hogy fér ez össze a 2 Moz 20:13-ban olvashato “Ne ölj!” isteni parancsolattal? Olvashatunk olyan haborukrol, amiket Isten engedélyével, sot parancsara folytattak emberek.De mit mond a Biblia a halalbuntetésrol es a haborukrol ?
     Két elozetes megjegyzést mondanék ehhez: Az egyik az, hogy vilagosan kell latnunk, hogy amikor errol a parancsolatrol van szo, az Isten altal teremtett vilagban mindaz hianyzott, ami ennek kapcsan elokerül. Abban a vilagban amit Isten megalkotott, nem volt félelem, harag, bosszu vagy boszuvagy, nem voltak feszültségek, nem volt haboru, nem volt önzés, nem folyt könny es vér. Azt a vilagot amikor Isten minositette, akkor azt mondta, hogy “Ime minden igen jo”. Amikor az ember fellazadt Isten ellen es megvonta bizalmat tole, akkor arasztotta el mindez a szörnyüség a vilagot. Az ember Isten elleni lazadasa a bun kényszerének a tragikumat vonta maga utan es ezzel az ember elveszitette szabad akaratat a jo es a rossz valasztasara, mert tkp. azota a két rossz közül, a kevésbé rosszat van csak lehetosége valasztani, ami a földi szférat illeti. (Az abszolut “jo”, a szamunkra lathatatlan vilagban van).
     A masik megallapitas az, hogy a 1Moz 9:6 parancsolat az önkényes, egyéni önbiraskodast tiltja meg.Tehat amikor valaki elore kitervelt modon oltja ki egy masik ember életét, vagy hirtelen felindulasbol neki esik és megöli ot, vagy valami mas hasonlo modon. Ezt tiltja meg a jelzett igevers, ugyanakkor nyitvahagyja a lehetoséget arra – mivel a Biblia szamol a bun lehetoségével és rombolasaval – ,hogy adott esetben éppen az élet védelmében lehet, hogy szükséges embert ölni. Es itt lathatjuk, hogy az ember bune mennyire a feje tetejére allitott mindent: Az emer védelmében embert ölni… Ilyen pl. a halalbüntetés, es ilyen az önvédelmi haboru. Mert néha csak ugy lehet megfékezni a vérontast, hogy az ember maga is ehhez a szörnyu eszközhöz nyul. Erre azonban mas szot hasznal a Biblia, a 6. parancsolat nem vonatkozik ezekre. Ott arrol van szo, hogy amikor valaki az elobb emlitett modokon oltja ki egy masik ember életét. Ilyen visszassa tette az életet a bun, az Isten altal teremtett vilag nem ilyen volt. Ilyet csak az Istennel szembefordult ember tud produkalni.
     Az Oszöv.-ben egy ember soha nem intézkedhetett (legalabb is a törvényadas utan – 430 évig nem volt törvény ui.),hanem a vének tanacsa vagy a birak közössége kellett hogy kimondja a halalos itéletet es a nagy közösség, a nép hajtotta azt végre. Ezért volt a kivégzés modja a megkövezés. Nem egy ember ugrik neki mérgében a masiknak, hanem egy semleges testület mondja ki a döntést, alapos kivizsgalas utan. Egészen mas sulycsoport tehat az, amikor valaki önkényeskedik, mint amikor – alapos mérlegelés utan – felettes vezetoktol parancsot kap.Egy tanu szavara pl. semmit nem csinaltak, csak ha több tanu is tudta tanusitani es bizonyitani amit tapasztalt. Nem önbiraskodas folyt tehat itt mar, hanem egy semleges testület hajtotta végre azt, amit közösen jonak lattak.
     Az Ujszöv.-ben pedig Isten ezt a nehéz feladatot az allamra bizta. A romai lev. 13. részében olvashatunk errol es amit nagyon alaposan mérlegelnünk kell többféle összefüggésben is (az idézetett feljebb lathattad). Ez az ige azt mondja, hogy a hatosag Isten rendelésébol jött létre. Eppen azért, mivel a bun elaradt, es ha valami modon nem probaljuk fékezni, egyre nagyobb rombolast végez. A hatosag Istentol felhatalmazottan viselhet fegyvert a jonak védelmére, es a gonosznak megfékezésére. Ha nem ezt teszi, akkor Isten itélete fordul a hatosag ellen is. Ezzel indokolja a Szentiras azt is, hogy Isten fék-ként épitette bele a bun vilagaba a halalbüntetést, amit azonban csak a semleges és igazsagos hatosagnak szabad gyakorolnia. (Abba most nem mennek bele, hogy az amerikai vezetés milyen indokok alapjan haboruzik, vagy mely orszag folytat igazsagos haborut, mert nem valami politikai elemzest keszultem irni.) 🙂
     Igy probalja tehat megakadalyozni az emberolest es igy jon letre ez a furcsa paradox helyzet, hogy a halalbuntetest rendeli el a halal okozas fekezesere. Ez megint azt mutatja, hogy mit csinaltunk abbol a vilagbol, amit Isten jonak szepnek teremtett.
     Mindenesetre teny az ,hogy ahol eltoroltek a halalbuntetest ott megnott es folyamatosan no az elet elleni cselekmenyek szama es a brutalitassa is, kegyetlensege es perverzitasa. Ezert is gondolkodnak tobb helyen is azon, hogy vissza kellene allitani.
     A Biblia nagyon finoman diferencial ezen a teren is. Az emberoles inditekait, korulmenyeit gondosan meg kellett vizsgalni, es meg kell vizsgalni ma is. A keresztyen etika nem azt mondja, hogy minden emberolest feltetlen kivegzesel kell buntetni (a bortonbuntetesnek is sokfele fokozata van, Mozes idejeben ez meg nem volt,ma nyilvan ezt is lehet merlegelni) de,hogy a bun elaradasanak a megfekezesere Isten parancsara vezettek be a halalbuntetest, ez a Szentirasban egyertelmu.
     Es mit mond a Biblia a haborurol? – az talan meg nehezebb kerdes. Azt mondja, hogy az a hatosag amelyik forgathatja a fegyvert abelso gonoszsag ellen, az felemelheti azt a kulso tamadas ellen is.Es ez megengedett neki, hogy ha a sajat teruletet vagy nepet kell vedeni, vagy hogyha a fenyegetett szovetsegesnek a segitsegere kell sietni. Akarmilyen furcsan hangzik is, a Biblia nem pacifista? nem propagal minden aron beket es fegyvertelenseget. Eppen azert nem pacifista, mert nem naiv,szamol a bun jelenletevel es rombolasaval. Mivel a bun miatt mindenki ki van teve annak, hogy megtamadjak, ezert a vedekezes jogat mindenkinek es minden nepnek biztositja.
     A hivo feladata termeszetesen az, hogy imadkozik az ellensegeiert es azon gondolkodik, hogy mi az, amit mi tehetunk azert, hogy ne a gonoszsag aradjon el egyre jobban, hanem kiaradjon valami az Isten szeretetebol. Mert errol bizonyos ertelemben kenyelmes elmelkedni ? hogy mik vannak es mik lehetnek es ki miert felelos ? errol altalaban ugy szoktunk velekedni,hogy mi semmiert sem vagyunk felelosek. Isten igejenek nem az a celja, hogy mi magunkat felmentsuk a felelosseg alol, hanem, hogy vilagosan lassuk mi az, amit rajtunk ker szamon. Ebben az osszefuggesben miert vagyunk mi felelosek, es mit tehetunk mi azert, hogy ne a haborusag es ne a gyulolkodes es gyilkos indulatok nevekedjenek ezen a vilagon.
     Ha pl. tehetetlen keseruseunkben bosszu gondolatok jutnak eszunkbe (mert ez alol senki nem mentes) akkor azt tesszuk, amit a zsoltaros: atutaljuk az egesz ugyet Istennek, aki egyedul tudja igazsagosan, elfogulatlanul es objektiven megitelni a helyzetunket. A hivo magatartasa az, hogy ha at is fut rajta valami kisertes, nem dedelgeti azt, nem ad annak helyet magaban, hanem azonnal ima lesz belole. Ezert Isten gyermeke nem szit ellensegeskedest, hanem az ellensegeket is igyekszik egymassal megbekiteni. Igy hat fiuk,(vagy lanyok) rajta fel! Igyekezzetek ti is eleget tenni mindannak, amikre hivatkoztatok a nekem irt hsz-otokban, es nem azokkal egyeterteni, akiknek a fecsegese gyujtoanyagga valhat.:)

    11. Itt mellekelnek meg valamit a fentiekhez, amit egy keresztyen honlapon talaltam:

     ” Mit mond a Biblia a háborúról?

     Válasz: Sokan azt a hibát követik el, hogy amikor elolvassák a 2 Mózes 20:13-ban, hogy ?Ne ölj!?, akkor ezt vonatkoztatják a háborúra is. Ugyanakkor a héber kifejezés szó szerinti jelentése ?egy másik személy rosszindulatú, szándékos, előre kigondolt megölése; gyilkosság?. Isten gyakran parancsolta meg az izraelitáknak, hogy egy másik néppel háborúzzanak (1 Sámuel 15:3; Józsué 4:13). Számos bűntett esetében rendelkezett halálbüntetésről (2 Mózes 21:12, 15; 22:19; 3 Mózes 20:11). Tehát Isten nem minden esetben ellenzi az emberölést, csak a gyilkosságot. A háború soha nem jó, de néha szükséges. A bűnös emberekkel teli világunkban a háború elkerülhetetlen (Róma 3:10?18). Előfordul, hogy az ártatlanokat a bűnösök bántalmazásától egyedül háborúval lehet megvédelmezni.

     Az Ószövetségben Isten azt rendelte Mózesnek, hogy ?állj bosszút Izráel fiaiért a midjániakon? (4 Mózes 31:2). 5 Mózes 20:16?17: ?De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül? ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr?. Az 1 Sámuel 15:18 szerint pedig ?azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellenük, míg csak nem végzel velük!? Egyértelmű, hogy Isten nem ellenez minden háborút. Jézus mindig teljes egyetértésben van az Atyával (János 10:30), ezért nem mondhatjuk azt, hogy a háború csak az Ószövetségben volt Isten akarata. Isten nem változik (Malakiás 3:6; Jakab 1:17).

     Jézus visszajövetele nagyon erőszakos lesz. A Jelenések 19:11?21 úgy mutatja be Krisztus utolsó harcát, mint a győztes hadvezérét, aki igazságosan ítél és harcol (11. vers). Egyszerre lesz véres és dicsőséges (13. vers). A madarak eszik meg az ellenállók húsát (17?18. vers). Nem fog könyörületre indulni ellenségein, akiket teljesen legyőz és ?a kénnel égő tűz tavába? száműz (20. vers).

     Hibás nézet azt vallani, hogy Isten semmilyen háborút nem támogat. Jézus nem pacifista. A gonosz emberekkel teli világban előfordul, hogy háború szükséges egy még nagyobb gonoszság megelőzéséhez. Vajon még hány millió ember halt volna meg, ha Hitlert nem győzik le a II. világháborúban? Vajon még meddig kellett volna az afroamerikaiaknak rabszolgaként szenvedniük, ha nem kerül sor az amerikai Polgárháborúra?

     A háború szörnyű dolog. Vannak igazságosabb háborúk, de a háború mindig a bűn következménye (Róma 3:10?18). A Prédikátor 3:8 szerint ?Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.? A bűnnel, utálattal és gonoszsággal teli világunkban a háború elkerülhetetlen (Róma 3:10?18). A keresztyének nem vágynak a háborúra, de nem is kellene a föléjük rendelt kormányzat ellen fordulniuk (Róma 13:1?4; 1 Péter 2:17). Háború idején a legfontosabb, amit tehetünk az, ha vezetőink számára Istentől jövő bölcsességet kérünk, imádkozunk hadseregünk biztonságáért, a konfliktus gyors megoldásáért, és azért, hogy mindkét oldalon a lehető legkevesebb polgári áldozat essen (Filippi 4:6?7).”

    12. Kedves Ria!
     Hát elgondolkodtató amit irtál a harcról ill. a szükséges háborúról.
     A Földön majd az 1000 éves királyság idejében lesz békesség, ez is igaz, én nem fognék fegyvert ha háború törne ki, hanem megpróbálnám a családomat egy háború nélküli helyre “menekíteni”.
     Lehet hogy azt mondják erre, hogy gyáva vagyok, de mit ér ha embereket ölök és engem is és családomat is megölhetnék.
     A másik pedig a történelemben láttuk és most is láthatjuk, hogy lesz a háborúk következménye.Arról nem beszélve, hogy mennyi ártatlan ember hal meg, azért mert bizonyos őrült emberek, akiknek volt ill. van hatalmuk hogy háborút indítsanak
     véghez vigyék a hatalmi vágyaik beteljesedését.
     Bonyolult dolgok ezek, melyekben csak az Isten Szelleme tud igazságot mutatni, emberek nem.

    13. Kedves Ria!
     Emlékezzél mit mondott Jézus az ellenséggel való viselkedésről.Szeressétek ellenségeiteket. Áldjátok azokat akik titeket átkoznak, jót cselekedjetek azokkal akik titeket üldöznek stb..Nem azt mondja, hogy utáljátok ellenségeiteket, átkozzátok azokat akik titeket szidnak, tegyetek keresztbe azoknak, akik titeket zargatnak.
     Nem gondolom, hogy az Usa és katonáinak, rendvédelmi szerveinek, titkos szolgálatának munkatársait maga a Mindenható Isten szánta arra a feladatra hogy a világ igazság osztói legyenek.Tudom, hogy bizonyos keresztény közösségekben ( nem csak az Usá-ban) ezt gondolják. Szerintem Ők sem különbek a deákné vásznánál.
     Ida nem beszél hülyeségeket.
     “Nincs kedvem veled foglalkozni Ida, mert total hülyeségeket beszélsz? mint akinek sem Biblia, sem történelemismerete sem értékitélete nincs, bocs?”
     Ezzel a megnyilvánulásoddal meg nem tudunk mit kezdeni. Ezt valóban te írtad Ria????

    14. Gondolom Lacika, hogy szamodra is kielegito valaszt adhattam a fentiekben, es amibol meg afelol is bizonyos lehetsz, hogy igen, en irtam Idanak azt, amit irtam. 🙂
     Ha pedig felmerulne bennetek az a kerdes, hogy Amerika letet mifele ellenseg veszelyezteti, akkor elmondanam, hogy az arab vilag panarabizmust hirdetett, amikor is egy egyseges arab nemzetet akar megteremteni, es e tervukben az a kovetelmeny fogalmazodott meg, hogy az iszlamot az egesz vilagon el kell terjeszteni. Nemzeti almuk az Asszir Nagybirodalom. E tervuk megvalositas erdekeben legfobb celjuk elsosorban, Izrael megsemmisitese? lesoprese meg a terkeprol is.
     A Dzsihad egyik jelszava pedig ez: ?Szombaton megoljuk a zsidokat, vasarnap a keresztyeneket.? 🙂

     Sziasztok.

 7. Mát. 24,8 Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
  Mát. 24,9 Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.
  ?Mát. 24,10 És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást.
  ?Mát. 24,11 És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.
  Mát. 24,12 És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.
  Mát. 24,13 De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül.
  Mát. 24,14 És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.

  “?Az előadó azt mondta, hogy az AFA-t gyűlöletkeltő csoportnak lehet minősíteni, mert nem kedvelik a homoszexuálisokat,? mondta a katona. ?A dián az állt, hogy az AFA a homoszexuálisokra bűnösként és pogányként tekint, és egyéb elítélő jelzőkkel illeti őket.?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend