Nagytestvér

Véletlen vagy béta teszt? Google, Nasdaq, Amazon, Microsoft, két héten belül

Forrás: beforeitsnews.com

Múlt hét csütörtökön a Nasdaq, saját bevallása szerint egy rendszerhiba miatt minden kereskedést felfüggesztett három órára, ami összesen 5,7 ezermilliárd dollár piaci értékű tőkét fagyasztott be egy rövid időre.

Ez a kis bukkanó önmagában nem lenne aggasztó hír. Valószínűleg csak a tőzsdei kereskedők értesülnének róla. Megtörtént, kijavították, történet vége. Azonban két hét leforgása alatt számos jelentősnek mondható hasonló bukkanó és leállás történt.

Együttesen nehéz lenne mindezt a véletlen számlájára írni.

2013. augusztus 14 ? Microsoft Outlook, SkyDrive és a People technologies is különböző problémákat tapasztaltak, amelyek gátolták, hogy a felhasználók hozzáférjenek a felhő szolgáltatásokhoz. Augusztus 18 ? A Microsoft bejelentette, hogy az egyes felhasználókat érintő szolgáltatás kiesést sikerült teljesen megszüntetni.

2013. augusztus 16 ? Google leállás: az Internet forgalom 40%-ot zuhan.

2013. augusztus 19 ? Amazon.com, a világ legnagyobb online kereskedelmi oldala és piactere sok felhasználó számára elérhetetlen volt az Egyesült Államokban és Kanadában.

2013. augusztus 20 ? Az amerikai opciós tőkepiacokat elárasztották a hamis ügyletek piacnyitáskor. A Goldman Sachs Csoport egy technikai hiba miatt téves utasításokat küldött ki az idei év legutóbbi kereskedési fennakadása során.

Nasdaq, Microsoft, Google, Amazon és Goldman Sachs. Két eset még lehet véletlen, három balszerencse, de öt?

És ha már itt tartunk, legyen inkább hat. Egy olvasó arról tájékoztatott, hogy augusztus 7-én az App Store, az iBookstore, a Mac App Store és az iTunes is részleges szolgáltatás kiesést jelentett.

Lehetséges, hogy az Internet főkapcsoló egyik üzemtesztjét végzik?

Előző posztKövetkező poszt

7 hozzászólás

  1. Azt elfelejtettétek leirni, hogy a mobilinternet szolgáltatás hol akadozott, hol nem is működött elvileg a szolgáltatás javitása céljából. Ez akár 31-ig is elhúzódhat a T-mobile ügyfélszolgálat szerint.

  2. …és akkor még hozzátenném, h az ebay is beállt jópár órára a múlt héten…a felhasználói adatbázis nem volt elérhető…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend