Idők jelei

Beperelték az iskolát egy Jézust ábrázoló kép miatt

?Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.? ? János 15:18

Forrás: foxnews.com

Egy Ohio-i iskola úgy döntött, leveszi a Jézust ábrázoló festményt, ami 1947 óta díszíti az iskola falát a híres emberek számára fenntartott folyosón, mert az Amerikai Polgárjogi Egyesültet (ACLU) pert indított miatta.

A Jackson City Iskola igazgatója az Associated Press-nek nyilatkozva elmondta, hogy az iskola azért döntött a kép levétele mellett, mert a biztosítójuk nem hajlandó a perrel járó költségeket megtéríteni. Phil Howard elmondta, hogy az iskolai diákklub, a kép tulajdonosa, végül levette a képet a falról.

?Egyszerűen nem kockáztathattuk, hogy elveszítsük az adófizetők pénzét,? mondta az igazgató. ?Az ilyen pereknél nem aprópénzről van szó, amit süti árusítással össze lehet kalapozni. Nem lenne igazságos, mert ezzel a gyerekeket rövidítenénk meg.?

Az ACLU és a Freedom from Religion Alapítvány (Szabadság a Vallástól Alapítvány) egy diák és két szülő nevében indította a pert, követelve a kép elmozdítását, mert az szerintük az alkotmányba ütköző módon népszerűsíti a vallást egy állami iskolában. Az ACLU szóvivője elmondta, hogy a per továbbra is érvényes, de mindaddig felfüggesztve marad, amíg a kép nincs a falon.

A ?Jézus portréja? című ismert kép az iskola ?Tisztelet folyosójának? falára volt kifüggesztve, több tucat neves volt diák és helyi híresség képével együtt.

A februárban beadott panasz, ami végül a per elindításához vezetett, az vallásos témájú megjelenítésekről az Egyesült Államokban folyó vita középpontjába állította a 2500 diákot számláló iskolakerületet.

A Foxnews riportja (angol nyelven):

[vsw id=”d3RyqeqwYpU” source=”youtube” width=”707″ height=”420″ autoplay=”no”]

Előző posztKövetkező poszt

72 hozzászólás

 1. tökmindegy, nem igazán akarok vitázni senkivel, a lényeg amúgy is az hogy egyszer majd egy magam fajta átveszi végre a világ irányítását és onnantól kezdve megkezdődik egy fajta aranykor, amiben az emberek sokkal boldogabbak és sokkal egészségesebbek lesznek mint manapság, és genetikailag is előre fele fognak fejlődni, nem pedig visszafele

  1. Álmodozz csak:)
   Hasonló gondolatokról és vágyakról olvastam a bibliában,ki is volt ez…jah Lucifer…meg is lehet nézni mivé nőtte ki magát ez a beteges hatalomvágy és önteltség,sajnállak,hogy ilyen pitiáner vágyért /amire nem is lennél persze alkalmas se te se más Istenen kivül mivel csakis nála van a tökéletes igazságosság/ el dobod az örök életed.Majd akkor fogsz rádöbbeni mit veszítettél mikor az Atya ítélőszéke előtt állsz és tudatosul Benned,hogy el fogsz kárhozni.Kívánom,hogy ne így legyen és térj más belátásra és az Atya legyen kegyelmes Hozzád és tisztítsa meg az elméd!

  1. az életben én azt tapasztaltam hogy a MAGAS SZINTŰ ATEISTÁKON KÍVÜL mindenki más hamis próféta

   csak a magas szintű ateisták/agnosztikusok képesek tisztességesen és igazságosan vezetni az embereket, mindenki más ostoba vagy csaló!!!

   1. Lehet, hogy rossz körökben mozogsz…
    Én a saját környezetemben ennek az ellenkezőjét tapasztalom. Persze léteznek természetüknél fogva kedves és igazságos emberek, de szerinted ők honnan kapták ezt a természetet? És az is igaz, hogy attól, hogy valakiből keresztény lesz, még ugyanúgy tesz rossz vagy akár gonosz dolgokat, de tisztában van vele (legalábbis így kéne, hogy legyen), hogy nem tökéletes és azért próbálkozik.

    Amikor viszont “vezetésről” beszélt, ott egész másról van szó. Én azt látom, hogy azok az emberek, akiket tényleg mások jóléte érdekel, egyszerűen nem kerülnek magas politikai pozícióba, mert egyrészt kerülik az ilyet, másrészt nem is teszik lehetővé számukra. Amúgy tudnál egy példát mondani “tisztességes és igazságos vezetőre” (nekem mindegy, hogy ateista vagy egyéb)? Csak egyet…

    1. Kedves THEA!
     Én azért csak tudnék egy igazi kikezdhetetlen egyben semmihez sem fogható vezetőt mondani, aki egyben nekem jelképem és mesterem is! A Krisztus, az út az élet vizének ingyen osztoja! Talán ő! 🙂

    2. Igaz. 🙂
     És ennek ellenére is lesznek olyanok, akik elégedetlenek lesznek az Ő vezetésével és inkább Sátánt követik a Millennium végén. 🙁

   2. Szia SAFDAS!

    írod:
    “az életben én azt tapasztaltam hogy a MAGAS SZINTŰ ATEISTÁKON KÍVÜL mindenki más hamis próféta”

    A “magas szintű ateista” úgy van vele, hogy “együnk, igyunk, mert holnap úgyis meghalunk”! Mások, meg le vannak …va!

    írod:
    “csak a magas szintű ateisták/agnosztikusok képesek tisztességesen és igazságosan vezetni az embereket, mindenki más ostoba vagy csaló!!!”

    Már miért érdekelné, hogy mi van, vagy lesz az emberekkel?! Ha msza, akkor az első dolga, hogy azt a kis zavaró körülményt, mint a lelkiismeret, gyorsan kikapcsolja! Ha nincs elszámoltatás, akkor az a szó és fogalom, hogy tisztesség, becsület, igazságosság, jószándék, stb, inkább hülyeség, mint erény!

    1. “y ?együnk, igyunk, mert holnap úgyis meghalunk?! Mások, meg le vannak ?va!”

     ebből is látszik számomra menyire sötétségbe vagytok, nem tudtok semmit a magas szintű ateistákról, a magas szintű ateisták pontosan letudják vezetni miért kell például öszhangban élni a természettel, miért kell megbízhatóan és intelligensen viselkedni embertársainkkal, számtalan olyan dolog amit ti csak ép hogy homályosan kapisgáltok azt a magas szintű ateisták pontosan megtudják magyarázni miért kell

     és veletek ellentétben az ateisták azzal is tisztában vannak hogy mikor muszáj megsemmisíteni az ellenséget, ahogyan a sejtek is megölik az ártó parazitákat

    2. Kedves SAFDAS!

     Akiket te MSZA-nak tartasz és nevezel, ha mindazokat tudják és értik, amit leírtál, akkor nem MSZA-ak! Akkor “hívők”! Persze nem a Teremtőben és Jézus Krisztusban hisznek, vagy valamilyen vallás “isteneiben”, hanem a “természetben”, önmagukban, az “emberi jóságban”, “erkölcsben”, ……stb! A lényeg, hogy van “istenük”!

     A valódi MSZA-k, nem foglalkoznak veled, se mással! Ha meg is akarják védeni a természetet, azt csak magukért teszik! És ha hatalmat kap is egy MSZA, akkor nem lesz több a szemében egy másik ember ( ha nem fűződik valamilyen érdeke hozzá), mint egy virus, amit el kell pusztítani, hogy “ne pocsékolja” a természeti erőforrásokat, “ne szennyezze a jelenlétével a földet”, meg különben is,..”..hulljon a férgesse”!

    3. Ja! És az MSZA-k igyekeznek másokat “MSZA” hívővé tenni! Az embereknek kell valamilyen “isten”, és ha valaki tud “bennük, MSZA-kban” hinni, akkor az a legjobb út a hatalom felé ( ami csak öncélú, de ezt a bennük “hívők” nem tudják, és nem is akarják velük tudatni, mert a valódi MSZA-t semennyire nem érdekli a másik ember! )! És ezek az emberek úgy lesznek “hívőkké”, hogy azt hiszik magukról, hogy ateisták!

  2. Hát , azért ez már ….!

   Jel. 18,4
   És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:

 2. krisztus csak egy ezoterikus csaló volt, egy senkiházi, pont olyan mint a jutubon látható ezoterikus előadók
  mindenki hatalmas gonoszságot követ el aki hisz a bibliának vagy a kereszténységnek vagy aki hisz jézusban vagy istenben

  térjetek jó útra! kövessétek az igaz dolgokat! dobjátok el a vallásokat!

  1. Safdas te biztos a viperák fajzatához tartozol azért nyilatkozol így Jézusról.Isten nem siet,nem felejt.

  2. Nem tudom pontosan mire gondolsz és, hogy milyen ?csalásra? utalsz? Mindenestre ahhoz, hogy ezt igazán tudhasd, először meg kellene ismerned a személyt, akit vádolsz (nem tudni mivel).

   A másik fontos dolog annak tisztázása lenne, hogy milyen ?igaz dolgok követésére? szólítasz fel. “Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert. A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.” János 1:9-10

   Jézus amúgy nem azért jött, hogy vallást alapítson, hanem hogy megmutassa nekünk az Istenhez vezető utat.

   1. az úgymond jézus gonosszá és ostobává tesz benneteket! hiszen a bibliában az van hogy ész nélkül bocsássatok meg mindenért, ettől nagyobb gonoszságot le se írhattak volna a bibliában

    1. Rosszul tudod. Ilyet nem ír a Biblia. “ész nélküli megbocsátásról” nincs szó.
     Amikor Jézus azt mondja például, hogy az ellenségeinknek is bocsássunk meg, azzal saját gyógyulásunkat és lelki állapotunkat segíti, ugyanis a keserűség, amit a megbocsátás hiánya okoz képes lelkileg tönkretenni.

     Ostobaság?
     “A bölcsek is meghalnak; együtt vész el bolond és ostoba” – a kérdés, hogy utána mi van…

    2. Szia safdas!

     Írod:
     “az úgymond jézus gonosszá és ostobává tesz benneteket! hiszen a bibliában az van hogy ész nélkül bocsássatok meg mindenért, ettől nagyobb gonoszságot le se írhattak volna a bibliában”

     Nem, szabadakaratod van! Itt alul láthatod, hogy nincs erőszak:

     Mát. 6,14
     Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, megbocsát néktek is a ti mennyei Atyátok.
     ?Mát. 6,15
     Ha pedig meg nem bocsátjátok az embereknek az ő vétkeiket, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.

     Szerinted ez nem korrekt?

    3. az ártó vírusokat el kell pusztítani! ha a szervezetetek is annyira ostoba lenne mint most ti, akkor már régen belehaltatok volna valamelyik betegségbe

    4. Igen. És ezt a fantasztikus szervezetet valakinek meg kellett terveznie, hogy ilyen csodálatosan működjön.

     És mit teszel majd akkor, amikor a “magas szintű ateisták” (ki tudja kik ezek?) úgy döntenek, hogy rád sincs szükség?

     Egyébként hamarosan valóra válik a kívánságod, legalábbis részben, mert egy ilyen “magas szintű”, igaz nem ateista, hanem luciferiánus vezető áll majd a világ élére. Egy kicsi ízelítőt mondjuk itt Kelet Európában már kaptunk a “magas szintű” ateizmusból a kommunizmus alatt. Nekem valahogy nem tűnt se igazságosnak, se megbízhatónak. Magas szintűnek éppen hívhatjuk, de leginkább a gonoszságban.

  1. Máté 23:8 Ti pedig ne hívassátok magatokat Mesternek, mert egy a ti Mesteretek, a Krisztus; ti pedig mindnyájan testvérek vagytok.
   Máté 23:9 Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van.

   1. Menj a Vatikánhoz és ott mond ezt. A pápa amúgy a “Jézus földi helytartója is” – Csak rosszul esik neked, hogy valahol ingyen osztogatják amiért te úgy érzed árat fizetsz, és hogy ateista jóemberekkel (mert ilyenek is vannak ám!) vesznek téged felsőbbrendűt egy kalap alá.

    1. Neharagudj Alessa hogy beleszolok de ugy erzem nekem is cimezted “Offtopic vagyok, de nektek szól a Szentatya” “és hogy ateista jóemberekkel (mert ilyenek is vannak ám!) vesznek téged felsőbbrendűt egy kalap alá.” Tehat Te ugy hiszed hogy mi mindanjian ateistak vagyunk mert nem szolgalunk a Vatikannak. Ez nagyon ismeros vad, mert nemtul reg kedves anyosom is ilyen szavakkal illetett mert elmentem hozza es a szemebe mondtam hogy hazug vallas a Romai Katolikus vallas aki csak a penzt , hatalmat szereti nem az embereket.Olvastam neki a Szentirasbol is, de o csak azt mondta hogy en ateista lettem es krisnas mert hatat forditottam ennek a vallasnak. Eloszor is mondtam Neki, Neked is hogy nezz utanna legyszives hogy mi az hogy ateista.Mi hiszunk Istenben es hogy az O Fia aki Jezus Krisztus lejott hozzank hustestben es meghalt a buneinkert. Ellenben nemhisszuk hogy egy ember akit kineveznek itt ilyen foldi kisistensegnek az fog minket megvaltani a buneinktol, vagy oaltala fogunk udvozulni. Tudom mirol beszelek, majdnem 30 evig en is ebben nottem fel es ha valaki nekem ilyeneket mondogatott akkor nem is figyeltem ra mert abban a tudatban voltam hogy Vatikan csaknem hazudhat nekunk hiszen ok csak a javunkat akarjak, majd elkezdtem kivancsi lenni, utanna olvasni kerdezni es akkor kezdtem a Bibliankrol lefujni a port hogy ne csak eggy disztargy legyen a tobbi konyv mellett, kidobaltam minden marias szobrot , rozsafuzereket meg a tarsait es a valodi Istent keresni, nem ezeket az imitaciokat amiket azert adtak hogy ellegyunk veluk, ne is erdekeljen az Igazi Atyank, aki annyira szeretett minket hogy sajat Fiat adta ertunk. Megegyszer nem bantani akarlak, megha Neked ez ugy is jon le, kerlek ne nekem, vagy nekunk vagy BARKINEK higgy az emberek kozul inkabb nezz bele a Szentirasba es kerd hogy mutassa meg az igazsagot, hidd el megfogja mutatni, Tudom. Udvozlettel egy volt romai szolgatarsad.

    2. Kedves Alessa! Ezen az oldalon az Igén keresztül próbáljuk az embereknek megmutatni Isten tervét az életükre és a világ számára. Ezt tette heavenstreet is.

     Ami a megváltást illeti, ott is a Bibliához kell fordulnunk a válaszért. Ez alapján azt találjuk, hogy nincs közöttünk felsőbbrendű, ahogy Pál is mondta: ?Különbek vagyunk-é? Semmiképen nem.? (Róma 3:9)

     Ami pedig az Istenhez vezető utat illeti, Jézus nagyon egyértelműen fogalmazott: ?Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.? ? János 14:6

     Ezen a pápa nem tud változtatni.

     Fontos tudni azért, hogy attól, hogy valaki nem fogadja el Jézust, még nem kerül automatikusan a pokolba, hanem a cselekedetei alapján kerül megítélésre a Millennium után, tehát lehet, hogy a pápa is erre utalt. Ezt nem tudhatjuk, mert a linkelt cikk elég szűkszavú.

     ?A többi halottak pedig meg nem elevenedének, mígnem betelik az ezer esztendő. ? És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.? Jelenések 20:5, 12
     Ezen az ítéleten csak azok vesznek részt, akik nem voltak megváltva Jézus vére által.

 3. a kereszténységet, iszlámot és nagyjából az összes komolyabb vallást eltörlöm a Földről, ezt nem tudjátok megakadályozni!

  1. Szerintem neked csak a kereszténységgel meg a zsidókkal van bajod! A többi az “öreged” vallása! Én a helyedben nem kezdenék ki vele…!

 4. Egyre fokozódik a vallás ellenesség, tettekkel láthatóan egyelőre csak Amerikában, (Európában egyelőre tettlegelésről nem tudok, de csak napok kérdése). Nem véletlenül sújtják amerikaiakat időjárási anomáliák, próbálja figyelmeztetni őket az Isten, hogy a rossz úton járnak, de egyelőre hasztalan. 🙁

   1. Állítólag. Nekem az az érzésem, hogy mindent megtesznek azért, hogy higgyünk a HAARP technológia létezésébe. Túlzottan is. Vajon miért? Nem is tudom, de valami ezzel sem stimmel,…szerintem.

  1. Kanku!

   Ez is elgondolkodtató szerintem…írd be ezt a nevet googléba és menj a képekre: David Rothschild

    1. A Dávid házából való zsidók kékszemüek voltak! Nem én mondom, a zsidók!

 5. Kék szemű,szőke hajú igenis van a zsidók között,sok szőke zsidó van,sőt szőke cigány is van.Dávid is szőke volt és sok a vérvonalához tartozó szőke volt.Az a vérvonal nincs meg ahonnan Mária származott,és Jézus félig az Atyának a fia volt,hiszen a szent szellem nemzette.Miért ne lehetne szőke?
  Jó nekem volt látomásom Jézussal,és szőke hajjal jelent meg,egyszerű tunika volt rajta,és egy kenderkötél a derekán.Másnak fehér sugárzó hajjal jelenik meg,mert abban a lélekben biztosan több bölcsesség van mint bennem.Én mindig a szeretet kegyelme felől közelítem Jézust meg.
  Én sem vagyok katolikus,nem hiszek a szobrokban sem,de tele a szobám keresztény jelképekkel.Nem szoktam leborulni előttük,de ha elmélkedem,vagy meg akarom mutatni,hogy miért is csinálok valamit,sokszor a kezembe veszek feszületet,vagy a képet nézem és imádkozom.
  Az a kép nem rossz indulatból volt a falra téve,erre nincs bizonyíték,én kiállnék a kép mellett,és megnyerném a pert,ha lenne pénzem,vagy összefogás érte.
  Akasszanak oda valami gonosz jelképet,zombi babát lehet árulni,a rajzfilmekben mágiát tanítani a gyerekeknek,vámpír baba,és ördög baba mindenütt.
  Letöltöttem egy azték jelképekkel teli játékot,valami indián maszk és indián totemek,utána olyan rémálmok gyötörtek,és nappali fantom fájdalmak egy napig,engem meg ez zavart,hogy levakarjam a jelképek okozta démonokat a lelkemről.
  Megnéztem egy adag rajzfilmet utána kihullott a hajam,zombik,vámpírok,agyagembert élesztettek jelképekkel,és utána varázslók mindenütt,akiknek fura hatalmuk volt,és ronda szörnyek nyalogatták a kezüket.Álmodtam már ilyen szörnyekkel,de azok szörnyen viselkedtek a pokolban.Utána olyan érzésem volt,mintha kinyitottak volna egy bizonyos szelencét,amit jobb elkerülni.
  Nézem este a tévét,vámpírok haverkodnak farkas emberekkel,akik haverkodnak emberekkel,akiket néha elfogyasztanak,én pedig rémeket álmodok ettől.A tévé tele van boszikkal,akiknek hatalmuk van,de Jézus soha nem bukkan fel sehol,mint egy száműzött kit valósággal gyűlölnek.
  Tanulság az iskolának,hogy tegyen ki pár zombi babát,vámpír képet,és kultikus jelképeket,arra senki nem fog perelni,hiszen annyira jó izzadtan felébredni,miután egész éjjel valami üldözött és jól megvert ha utolért.Ez nem fog zavarni senki,legalább edzi a gyereket,a pokolra.

  1. En ugy olvastam egyszer regen valahol – eziranyu emlekeim mar homalyosak, olyan regen volt – hogy David voroshaju lehetett. Sot! Egyes genetikusok azt allitjak, hogy minden voroshaju ember egyetlen voroshaju ostol szarmazik, megpedig gnetikailag kimutathatoan nehany-ezer evvel ezelottrol. A voros haj ugyanis egy viszonylag uj genetikai mutacio…
   Erdekes.
   Persze nem voltunk ott, nem tudjuk…
   Es jobb is, hogy nem tudjuk, mert szobrot, kepet (balvanyt) epitenenk az ismeretunk szerint. Holott a valosag sokkal tobb, mint a mi ismeretunk. Ezert kik vagyunk mi, hogy Ot korlatozzuk, kissebbitsuk, azaz kisebb “istenek” szintjere degradaljuk?
   Es ezzel maris ne Ot imadjuk? Hanem valami/valaki mast? Holott mi az elso parancsolat?
   Szerintem ezert is, vagy legfokepp ezert tiltott a balvanyimadas. Szerintem beleertve a feszuletet is.
   Ahogy a zsoltarokban is irja:
   15
   A pogányok bálványai ezüst és arany, emberi kezek alkotásai.
   16
   Szájok van, de nem beszélnek, szemeik vannak, de nem látnak;
   17
   Füleik vannak, de nem hallanak, és lehellet sincsen szájokban!
   18
   Hasonlók lesznek hozzájuk alkotóik is, és mindazok, akik bíznak bennök.

   1. Na végre, valaki felvilágosítja az embereket, hogy az a bálvány amihez közvetlenül imádkozunk, és Istenként imádjuk…
    Szoborhoz, képhez pedig nem imádkozik egyetlen egy katolikus sem!

    1. Szia Schwaben!

     Ne haragudj,hogy beleszólok a beszélgetésbe és nem Rád kontrázni akarok csak az jutott eszembe,hogy sajnos én is voltam katolikus misén gyerekkoromba mamám sokszor elvitt és emlékszem amikor mise közben a pap kivette az “oltáriszentséget” a szekrényből ami egy napkorong és mindenkinek le kellett térdelnie.hát szerintem ez erősen kimeríti a bálványimádást,burkolt napimádatot és arra is emlékszem amikor húsvétkor körbevitte a pap a faluban az utcán azt az aranynapot.Ne haragudj nem akarlak megbántani de az biztos,hogy ez nem helyénvaló dolog.

    2. Schwaben,
     Azért ez a bálvány imádás sokkal bonyolultabb és sokkal fontosabb egy kérdés(egyeseknek) mint, hogy azt mond, hogy “Na végre, valaki felvilágosítja az embereket………..”
     Az a valaki, a múltkor, meg azt mondta neked, hogy ne neki higgyél , hanem a Bibliának,………erre te már megint mit csinálsz?
     Légy olyan kedves keresztény és magyarázd el nekem(szó szerint), hogyan szoktak az emberek bizonyos szobrokhoz imádkozni? Ne ragozd túl a kérdést, képzeld el úgy, mintha ugyan ezt a kérdést felteszem egy őszinte, laikus 12 éves gyereknek.
     Próbáld elképzelni a válaszát és akkor talán megérted azt is, hogy mi számít szoborhoz(bálványhoz) imádkozásnak.
     Most tedd, hozzá azt is, hogy azok a dolgok amikhez imádkoznak mind mind hamisak(hiszen emberek találták ki) és akkor már helyben is vagy a bálványimádattal. Miért bonyolult ezeket megérteni? Nem is értem. Sajnos az embereknek mindig is szükségük volt kézzel fogható dolgokra, ahhoz hogy kifejtség valami iránti imádatukat,…….öreg hiba.
     Ez a rövid videó megpróbálja elmagyarázni mire is gondolok: http://www.youtube.com/watch?v=LjLwIJkNGDM

     Isten áldjon.

     Egyébként nem veled van nekem bajom, hanem a nagy megtévesztővel. Én ellene harcolok nem ellened.

    3. Nem értem, hogy ha a katolikus hitnek semmi köze sincs Istenhez, a protestanizmusnak hogyan lenne?
     Hol van olyan a Bibliában, hogy eleve elrendelés? Hol van olyan a Bibliában, hogy felnőttkeresztség? Hol van olyan a Bibliában, hogy a pogány napimádatot nem győzte le Jézus?

     Itt van tessék, katolikus értékek:
     A katolikus hit mélyrehatóan foglalkozik a bűn és a megváltás kérdéseivel. Napjainkban a közvélemény előtt nagy hangsúlyt kapott vitapontok:
     magzatelhajtás (abortusz).
     eutanázia (kegyes halál) gyilkosság, és mint ilyen, bűnös, a kiközösítéssel járó cselekedet.
     a megtermékenyített embriók elpusztítása és az avval járó orvosi kutatás megengedhetetlen.
     a házassági kötelék szentségnek minősül és felbonthatatlan.
     a homoszexuális aktusok természetellenességük miatt bűnösök.

     Mit tesznek a protestánsok Usában, Svédországban stb? soroljam?
     -Azonos neműek házassága engedélyezése sok protestáns egyháznál.
     -Házassági kötelék nem szent, pedig Bibliailag alátámasztható, hogy szentnek kell lennie, kivéve félrekufircolás esetén.
     -Dőljünk a földnek, rázkódjunk, hogy kiugorjon belőlünk az ördög.
     -Anglikán egyház, meleg pap is lehet pap.
     -Református egyház, evangélikus egyház lehet nő tiszteletes, Kálvin és Luther tiltása ellenére is, valamint a Bibliában sem lehetett papnő.
     -Baptista egyház, felnőttkeresztség, másodszori bemerítkezés, mert az első nem lett volna elég, ha valaki szent életet élt?
     -Luther, Biblia átírásának szándéka.
     -Kálvin önkényuralmi városkép kialakítása Isten nélkül.
     -Karizmatikus egyházak, akár teljes eltérés a Bibliától, Jézus szándékos elhanyagolása.
     -Adventista egyház, világvége várás és időpontok dobálása.
     -Jehovizmus, semmi köze a kereszténységhez, de még is keresztényeknek nevezik az ottani hívőket. Se szobor, se kép még sem a valódi Istent imádják.

     Igen igaz sokkal jobb pl. a református hit, ahol egy hatalmas nap van a kereszt helyén:D
     Igen sokkal jobb az evangélikus hit, mivel sehol egy kép sem… kivéve az oltárnál.
     Igen sokkal jobb az adventizmus, amit egy William Miller nevű szabadkőműves alapított.
     Igen sokkal jobb a pünkösdizmus, hiszen betű szerint értik a Bibliát, valamint nincs önálló üdvösség tanításuk.

    4. Szerintem itt senki sem javasolja neked, hogy az egyik egyházat cseréld a másikra.
     Nem az egyház fog megváltani, hanem Jézus.

   2. Szerintem egyáltalán nem mellékes ez a dolog, amiről én beszélek.. Hosszú haj? Fehér bőr? Kék szem? Nane! Szerintem nézzen mindenki utána, hogy milyenek is voltak az akkori zsidó férfiak és milyen nem volt akkoriban Jézus(a Biblia is megteszi). A mostani megjelenését Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni-nak és a Vatikánnak köszönhetjük, de gondolom, rajtam kívül, ezzel nem sok embernek van baja.
    Már csak egy ilyen hasonlóan jóképű Lord Maitreya szükségeltetik és lesz itt baj bőven. Miért is? Mert beprogramoztak a jó népet egy bizonyos hamis fizimiskára, azért. Veszélytelen ábrázolások? Legyen neked igazad, de én attól tartok, hogy az ördög nagyon is tudja mit csinál. Azt mondod az emberek nem imádják ezt a képet,……a hitetlenek nem is, viszont a keresztény hívőknél még lehet más a helyzet. Minél jobban el akarod venni tőlük a képet, annál jobban fogják dugdosni, őrizgetni…..imádni, a hamis képét. Hát tényleg nem látod milyen ravasz egy csapda ez? Ha tévednék, állok elejében, de addig is kösz, én nem kérek belőle.

    Ps. A dolgok nem mindig arról szólnak, mint amire elsőre gondolnánk, …sőt.

    1. Én nem így értettem, hanem úgy, hogy Jézust próbálják “kitenni” az iskolákból, nem a kép a lényeg. Egy másik iskolában egy imát kellett levenni a falról, ami 67 óta volt kifüggesztve.
     Ez lenne a cikk üzenete, nem az, hogy Jézus hogyan nézett ki pontosan. Úgyis meglátjuk majd mindannyian. 🙂

    2. Jézust akkor lehet “kitenni” bárhonnan, ha nem a szívekben, a letett életekben, a Neki való engedelmesség általi jócselekedetekben van jelen, hanem külsőségekben, képekben, stb., ugyanis akkor Ő nincs is ott, tehát kitenni sem lehet.

     Addig, amíg egy helyen az emberek Őt szeretik, vagyis megtartják paramcsolatait, addig Ő jelen van, és nem lehet kitenni 🙂

    3. Megdöbbentő, hogy ez megtörténhet, de tény, hogy egyre inkább üldözik a kereszténységet. Ahogy a cikk leírja, kénytelenek voltak levenni Jézust ábrázoló képet, mert egyébként elestek volna az anyagi haszontól. Így viszont sokkal többet veszítenek, bár ezt pénzben nem könnyű kifejezni.

     Ahogy a hozzászólásokat olvasom, sokan nem értik a lényeget, hiszen Jézus nem bálvány, nem szimbólum, hanem Isten Fia, aki meghalt értünk a kereszten.

     Amikor megjelenünk Isten színe előtt, akkor ő fog ítélkezni földi életünk hibái, vétkei, bűnei felett. Gondoljuk végig, hogy mit cselekszünk és ne engedjünk a keresztényüldözésnek még akkor sem, ha zsarolnak bennünket!

    4. Szia Thea!

     Bár értem amit a többiek írnak, de veled értek egyet ebben a dologban. Ez egy szellemi harc volt. És nem Jézus győzött!

     Szerintem ebben a helyzetben nem oszt-szoroz, hogy kép, feszület, Biblia, Igevers, a lényeg most az, hogy Jézusra mutat! És úgymond Jézust és Istent tették ki az iskolából!

     Angliában a kiüresedett gótikus templomokat eladják, és azokból BÁR, kocsma, diszkó, kupi lesz! Én ebben is a Sátán üzenetét látom! Azt, hogy hogyan terjeszkedik, kuszik, nyúlik az istentelenség, a sötétség a világban. Hogy hogyan kebelezi be azokat a helyeket, ahova egykor Istent dicsérni , tisztelni jártak! És most a másikat “tisztelik” benne!

    5. Szia Kanku!

     Mit vársz Tőle hisz ő is szabadkőműves volt és a festményei burkolt jelentéseket hordoznak.
     Amúgy abban az időben a hosszú hajú férfiak gonosztevők.,bűnözők voltak.Tuti,hogy nem így nézett ki Jézus,szerintem is egy ördögi terv része ez az ábrázolás.

    6. Thea,
     Nagyon is tisztában voltam a vagyok a cikk üzenetévek, de sajnos az amiről én is beszélek hozzátartózik a történethez és beszélni kell róla, nagyon is. Abban is igazad van “Úgyis meglátjuk mindannyian” kiegészítve talán még azzal, hogy “sok mindenben tévedtünk” 🙂
     Egyébként az én üzenetem azoknak számára akik látnak is az, vigyázzunk, hogy meg ne tévesszenek. Vannak itt magasabb szintű megtévesztések is, amit egy jól beazonosított célcsoportnak szánnak ezek a loser-ek.

     Heaven,
     Szia, látom keveset beszélsz(ritka szép szokás) de annál jobban figyelsz…..és tanulsz 🙂

    7. Tanítvány kimondta a lényeget. Szerintem ennél tökéletesebb végszó, ehhez a témához, nem is létezik. Itt a vége fuss el véle! 🙂

  1. Kedves Kanku, mi római katolikusok a képeket, szobrokat nem imádjuk, ha nem tiszteletben tartjuk. Az szent mise lényege az Eucharisztia, amitől hamarosan az Antikrisztus megfog fosztani, csak egy kis időre…………

   1. Az eucharisztia Urunk Jézus Krisztus testét és vérét jelenti, amit az utolsó vacsorán alapított meg: Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre! Akkor most mi bálványt imádunk? Az a “napkorong” , közepén az szentostyával, mely ahogy mondtam az Úr Jézus teste, s az ami nap korognak nevezel, mert mintha fénynyalábok lennének mint a nap körül, az Krisztus örökvirágosságát hivatott jelképezni, mert ugye kirejti véka alá a lámpást, aki megtartja Urunk Jézus tanítását az nem jár sötétségben.

    Tik megtartjátok, hogy azonkívül, hogy beszéltek róla? Bevallom, én sajnos nem, gyenge vagyok és esendő .

    1. Emberemre akadtam benned Csaba, végre egy őszinte katolikus, aki beismeri, hogy esendő. Nagy dolog beismerni, hogy vannak hibáid! Ez nem szokásuk a protestáns felfogású kollégáknak.
     Monstrancia, avagy amit ti napkorongnak neveztek, az nem más mint Jézus dicsőségének a jele.
     Fényességet jelképez, Jézus legyőzhetetlenségére.
     De nem is kéne fecsérelnem ezekre az időt, hiszen minden ilyennek meg van a magyarázata. Tájékozódni kell ez ügyben.
     Ja és a legfontosabb dolog, mindenki számára! Isten mit is mondott a bálványimádókról?
     I.- Én, az Úr, vagyok a te Istened,aki kihoztalak téged Egyiptomnak földjéről, a szolgálat házából. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
     Első kérdésem: Minket hozott ki Isten Egyiptom földjéről? Nem, a zsidókat!

     II.-Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz,amelyek fenn az égben,vagy amelyek alant a földön,vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.Ne imádd és ne tiszteld azokat,mert én,az Úr, a te Istened, féltőnszerető Isten vagyok,aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmas- és negyedíziglen,akik engem gyűlölnek.De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek és az én parancsolataimat megtartják.
     Második kérdésem: Isten nem rója fel az Ószövetség végétől a fiak bűneit. Mindenki egyénileg üdvözül.
     Harmadik kérdésem: ne csinálj semmi hasonlót AZOKHOZ… és ne tiszteld őket.
     Szerintetek a Bibliából mi jön le a bálványimádással kapcsolatban? Az, hogy pl. volt Moloch szobra akiről mindenki úgy tartotta, hogy az az istenük… A katolikus, úgy tartják szerintetek, hogy maga a szobor az Isten? 8 általános sem kell ehhez, hogy rávágd, hogy nem.
     De mondom, abban 100%-ban egyetértek, hogy bálványozzuk Jézust. Ha kell millió tonnányi Jézus szobrot készítenék, csak hogy a dicsőségét hirdessem a Földön. Ezzel akinek problémája van, hogy Jézus a bálványunk az jelezze:)

    2. A bálványimádás a Kat egyházban a szentekhez , szűz Máriához és az angyalokhoz való imádságot , könyörgést jelenti! Ezt nem tehetjük, és nincs is szükség rá, mert ha megváltónk lett Jézus, akkor a szívünkben él, és éjjel-nappal vele vagyunk. Akkor minek is kéne másokhoz könyörögnünk, hogy szóljanak már neki, hogy …! ( Ha meg nem így van, akkor meg csak vallásosak vagyunk, és nem Jézusban hiszünk!)
     Jel. 22,9
     Az pedig monda nékem: Meglásd, NE TEDD; mert SZOLGATÁRSAD vagyok NÉKED, és a te ATYÁDFIAINAK a PRÓFÉTÁKNAK, ÉS azoknak, AKIK MEGTARTJÁK E KÖNYVNEK BESZÉDEIT. AZ ISTENT IMÁDD.

     Az Úr Jézus Krisztuson kívül nem adatott más közbenjáró:
     Zsid. 12,24
     És az újszövetség közbenjárójához Jézushoz, és a meghintésnek véréhez, mely jobbat beszél, mint az Ábel vére.
     Csel. 4,12
     És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.

     De itt, ez a gyülekezet a Kat egyházat jelenti, és mint látható nem mindenki cselekszi ott se ezt:

     Jel. 2,18
     A Thiatirabeli gyülekezet angyalának pedig írd meg: Ezt mondja az Isten Fia, a kinek szemei olyanok, mint a tűzláng, és a kinek lábai hasonlók az ízzó fényű érczhez:
     ?Tudom a te dolgaidat, és szeretetedet, szolgálatodat, és hitedet és tűrésedet, és hogy a te utolsó cselekedeteid többek az elsőknél.
     De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, a ki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek.
     ?Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg.
     Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.
     És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.
     Jel. 2,24
     Néktek pedig azt mondom és mind a többi Thiatirabelieknek is, a kiknél nincsen e tudomány, és a kik nem ismerik a Sátán mélységeit, a mint ők nevezik: nem vetek reátok más terhet,
     ? Jel. 2,25
     Hanem a mi nálatok van, azt tartsátok meg addig, míg eljövök.
     És a ki győz, és a ki mindvégig megőrzi az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányokon;
     És uralkodik rajtuk vasvesszővel, mint a fazekas edényei széttöretnek; a miképen én is vettem az én Atyámtól:
     És adom annak a hajnalcsillagot.
     A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.

     Konkoly pedig minden gyülekezetben van. De attól, ha azokat nézzük, nekünk még nem lesz jobb! Nem abban van az üdvösségünk, és nem is aszerint lesz az ítéletünk, hogy mások esetleg “rosszabbak” nálunk!

    3. Ez a gyülekezetes rész a katolikus egyházhoz szól? Ki a Jézabel asszonyság? A nagyfigyelmeztetés prófétanője?

    4. Nem.
     Az Egyház=az asszony.
     Az Asszony (egyház ) tanítása előrébb való (übereli) a Biblia tanítását! Ha a Biblia , Isten Igéje mást is mond, akkor is az Egyház szava a döntő! Az a kötelező tanítás, amit az Egyház tanít! Minden papra, egyháztagra kötelező érvényű! ( Amit a zsinaton , pápai körlevelekben, stb-ben közzétesznek!)

    5. “Az Asszony (egyház ) tanítása előrébb való (übereli) a Biblia tanítását! Ha a Biblia , Isten Igéje mást is mond, akkor is az Egyház szava a döntő! Az a kötelező tanítás, amit az Egyház tanít! Minden papra, egyháztagra kötelező érvényű! ( Amit a zsinaton , pápai körlevelekben, stb-ben közzétesznek!)”

     Ez sajnos valóban igy van, ezért nem igazán lehet katolikus emberrel hitbeli kérdésekről érdemben eszmecserét folytatni, mert számukra nem a Biblia az elsődleges tekintély (és ezzel most semmilyen ellentétet nem akarok szitani, csak sajnálom, hogy ez a helyzet). Pedig Pál saját maga is dicsérte azokat, akik nem csak úgy elfogadták, amit mond, hanem utánanéztek az Irásokban, hogy valóban megállja-e a helyét, amit mond:
     “Ezek nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikaiak, teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok.” ApCsel 17:11

  2. Odahaza (Magyarországon) én is ódzkodtam a feszülettől, szentképektől stb. nem maguk a tárgyak miatt, hanem amit tulajdonitanak nekik. Azt tapasztaltam, hogy egyfajta babona lengi körbe ezeket, azért teszik ki az otthonokba, autókba, mert számukra egyfajta védelmet jelent a rossztól – ami természetesen távol áll a Biblia tanitásától. A hal ezzel szemben sok szempontból hasznos jelkép volt számomra, kitettem az autómra, sőt a biciklimre is, ezt nem jut eszébe senkinek imádni, nem gondol senki arra, hogy valamiféle babonából van kint, aki ismeri, az tudja, hogy az autó tulajdonosa keresztyén (felekezeti hovatartozástól függetlenül). Sok tesóval ismerkedtem igy meg, akik “leszólitottak”, mikor meglátták a halat. A munkahelyemen is (egy nagy cégnél dolgoztam) igy kerültem kapcsolatba más keresztyén tesókkal, és egy imakört is létrehoztunk ott a cégnél (mindannyian különböző felekezetekből jöttünk).
   Azóta külföldre kerültem, egy muszlim országba, ahol a keresztyének igencsak kisebbségben vannak. Itt a kereszt használata az, ami elterjedt, sokan a karjukra tetoválják, és ez egyfajta megvallását jelenti a hitnek. Ezzel kifejezik azt, hogy “Ha diszkrimináltok, ha bántotok, ha megöltök, akkor sem tagadom le, hogy keresztyén vagyok”. Nemrég történt egy eset, hogy keresztyén kereskedők átjártak egy szomszédos országba árukat eladni a piacon, ahol valószinüleg a konkurencia megorrolt rájuk és kihivták rájuk a rendőrséget. Téritéssel vádolták őket (muszlim országban nem szabad a hitedet megosztani másokkal, nem szabad “tériteni”, persze ez a muszlimokra nem vonatkozik, ők térithetnek), ami valójában nem volt igaz (pedig szerintem szebb lett volna azért szenvedni) – a rendőrségnek könnyü dolga volt begyüjteni őket: végignézték az árusok karját, és akinél keresztet láttak, letartóztatták. Kinzás várt rájuk, azt hiszem, azóta van, akit szabadon engedtek, de tán nem mindenkit.
   Van, amikor csak kisebb attrocitások történnek: pl. 2 lány sétált az utcán, az egyik nyakában kereszt volt (nyakláncon), szembejövők kitépték a keresztet a nyakából, és megfenyegették, hogy többet ilyen ne tegyen.
   Otthon nem hordtam keresztet, de itt én is felveszem néha a keresztes nyakláncomat – bár igazából egy nő, ha nem hordja a muszlim fejkendőt, önmagában jelzi, hogy keresztyén.

   1. Igen, többnyire minden keresztény gyülekezet bejáratánál kereszt található. Ez jelzi, hogy keresztényekről van szó!
    Egyezményes jel.

 6. És a muszlim fejkendőt és nevetséges maskarát mikor tiltják be?
  Miért mindig csak a kereszténység szimbólumait üldözik?

  1. Szerintem egyértelmű, miért is tiltják ki mindenhonnan a Jézust ábrázoló képeket és szobrokat… főleg Amerikában.
   De a kereszténység legyőzhetetlen. De azt sem jelentik be sehol, hogy mennyi Usa-i iskolából kivágták a feszületeket, mert az zavarta a 7 éves gyerekeket… ugyan már, kit is zavart az valójában?
   Feszület kéne pedig mindenhova, hogy mindenki gondoljon Jézus kereszthalálára és a halál feletti győzelmére.
   Aztán jöhetnének nekem a protik meg a világiak, hogy bálványimádó vagyok… igen az vagyok Jézus a bálványom!
   Ámen.

   1. Volt egyszer egy kedves keresztény testvérnő, aki valahonnan Dél-Amerikából idejött Budapestre egyetemre. A gyülekezetében ott kint, jajgattak a többiek, hogy: “…Ó, Te szegény, azok pogányok.., nem keresztények…, lehet, hogy muszlimok…, nem ismerik Istent, Jézust meg pláne……Jajj, jajj, …ne menj”! Bár rettegett, majd “meghalt” félelmében, hogy mi lesz vele itt 5 évig, de mégis csak az volt a szívében, hogy jöjjön! Szóval, leszállt Ferihegyen, beült a taxiba, és “félt”! Akkor még (nem tudom, hogy meg van-e még) a gyorsforgalmi mellett , a reptértől kb 1-1.5 km-re volt egy műkő feszűlet, rajta “Jézussal”! Elérték, Ő meglátta, és elkezdett zokogni! Azt mondta, hogy soha nem örült még annyira semminek, mint akkor, ott ,annak a feszületnek!

    1. A feszűlet! ( Volt szó róla, a hozzászólásokban, hogy az is bálványimádásnak számit! Én a magam részéről úgy gondolom, hogy inkább “emlékeztető”! Nem tudhatjuk, hogy hány ember tért meg azáltal, hogy látott egy keresztet valahol az úton, és eszébe jutott, hogy hallott ő már erről valamikor! És kiáltott….!)

    2. A testvérnő akkor nyugodott meg, hogy keresztények lakta országba jött, amikor meglátta a keresztet! ( Azért kezdett el sírni , örömében! )

    3. A mondanivalód most hibátlan volt. Hogy világias legyek egy kicsit, küldök egy nagy Lájkot.
     Ha Isten velünk, ki kehet ellenünk?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend