Idők jelei

A FED megtiltotta egy helyi banknak, hogy keresztet vagy bibliai idézetet tegyenek a falra

Mégis mit képzel a Federal Reserve? A magánkézben lévő és az Egyesült Államok gazdaságát irányító központi bank a Keresztény hit minden megnyilvánulását megtiltja a helyi bankoknak. A FED vizsgálói azt követelték az oklahomai Perkinsben található banktól, hogy vegyék le a falról a bibliai idézetet és az ügyintéző pultjáról a keresztet. Emellett az összes alkalmazottal lecseréltették ?Boldog Karácsonyt! Isten legyen velünk!? feliratú gombjaikat. A banknak a web oldaláról is el kellett távolítani az aznapra szóló bibliai idézetet. A FED tisztségviselői szerint a keresztény hit minden megnyilvánulása tilos az Egyesült Államok valamennyi bankjában.

Mielőtt valaki előhozná az ?állam és az egyház szétválasztása? témát, hadd emlékeztessek mindenkit, hogy a jelen helyzetben szó sincs ?államról?. A perkinsi bank egy magánkézben lévő pénzintézet. A bank tulajdonosainak jogában állna olyan módon kifejezni magukat, ahogy akarják.

Azt se felejtsük el, hogy nem a szövetségi kormány egyik hivatala vagy bírósága utasította a bankot arra, hogy a kereszténység minden nyomát tüntessék el az intézményből.

A Federal Reserve nem része az Egyesült Államok kormányának. A Federal Reserve pont annyira ?federal?, mint a Federal Express csomagküldő szolgálat.

Kételkedsz ebben?

Talán hinni fogsz magának a FED-nek. Próbálva védeni magát, amikor a Bloomberg hírügynökség az Információ Szabadságáról szóló törvényre hivatkozta próbálta meg információszolgáltatásra kényszeríteni a FED-et, képviselőjük kijelentette, hogy a FED nem az USA kormányának hivatala, így rá nem vonatkozik a szóban forgó törvény.

Az alábbi videóban Alan Greenspan, volt FED elnök félreérthetetlen módon kijelenti, hogy a FED a törvény felett áll és senkinek nem tartozik számot adni tetteiről az Egyesült Államok kormányában.

[vsw id=”pVmxQsvj6lo” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Miből gondolja tehát a FED, hogy utasíthat egy magánkézben lévő pénzintézetet arra, hogy levegye az aznapi bibliai idézetet a falról vagy karácsonyi jókívánságaikat egyenruhájukról?

Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol a perkinsi bank tulajdonosainak hitéről, a lényeg, hogy a szabadságjogok ilyenfajta korlátozása mindenki számára aggasztó jelenség kellene, hogy legyen.

A FED vezetősége szerint a keresztény hit megnyilvánulása egy magánbankban sértő lehet más vallások követői számára és ellenük irányuló diszkriminációnak tekinthetik. Ebből kiindulva a keresztény hit megnyilvánulásai a ?diszkrimináció látszatát keltik?, így az tilos.

Ha tehát a keresztény hit kifejezése a ?diszkrimináció látszatát kelti?, várható-e, hogy a FED, a már érvényben lévő ?diszkrimináció ellenes törvényekre? hivatkozva hamarosan minden magáncégben megtiltja a keresztény hit megnyilvánulásait?

Ismét kihangsúlyoznám, hogy a szóban forgó bank nem egy kormányépület. A FED ügynökei úgy gondolják, hogy jogukban áll meghatározni, hogyan juttatják kifejezésre elveiket egy magáncég tulajdonosai saját tulajdonukban levő székhelyükön.

Ez a szólás szabadsága? Ez egy ateista számára is megfontolandó. Ha egyes embereket korlátozhatnak a szólás szabadságában, hamarosan mindenkivel megtehetik majd. És egyáltalán, mióta van joga a FED-nek beleszólni abba, hogy ki mit mondhat és mit nem?

Ez egy újabb példa arra, hogy a FED minden kontrolt nélkülöz. Olyanná vált, mint egy kiszabadult, megfékezhetetlen vadállat, amivel senki nem mer szembeszállni.

Nem véletlen, hogy a kongresszus bizonyos tagjai kezdik nyíltan felemelni szavukat a FED ellen. A közelmúltban látott napvilágot a hír, hogy a FED hatalmas, szinte kamatnélküli pénzeket juttatott barátai számára bizonyos nagy bankokban és vállalatokban szerte a világon.

Azok a szabadságjogok forognak veszélyben, amiért korábbi generációk vérüket adták.

Forrás: The Economic Collapse Blog

Előző posztKövetkező poszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Send this to a friend